Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
2. link farklı bi ırc galiba abi
1. linkte bizim lastikten var yazıyo bişiler ama pek anlamadım
Deryali
31 Ocak 2009, 12:57
olmaz böyle şey yaw :(:( .Dün yediğim kask cezasını yatırmak için yapı kredi bankasına gittim,birde ne göreyim 2008 trafiğe çıkışlı motorun üstüne 2005 yılı cezası gözüküyor.Bu nasıl iştir yaw bi bilginiz varmı veya başına böyle bişey gelen.
Yeni internet vergi dairesinin açılması ile birlikte iyice saçmalamaya başladılar.
Benim motordada geçen senenin vergileri ödenmemiş gözüküyor oysa bunları ödedim ve makbuzlarıda elimde. Tahsilatlar kısmına girdiğimde orada önceki ödemelerim gözüküyor ancak borç kısmındada ödeme yapmamı istiyor.
İyice saçlamaladılar...
Evat Ali abi yaw olcak iş değil bu yani,allahtan ben yatırdığım vergi makbuzlarınız filan atmıyorum başıma böyle bişey gelirse diye.Türkiyede hazırlıklı olmak lazım böyle şeylere .:):)
caracas
01 Şubat 2009, 00:55
CBA ,
senin motorun tescil tarihinden önce yediğin cezanın, sebebi büyük ihtimalle senin plakanın, daha önce başka bir araçta takılı olmasındandır, yani sen plakayı aldığında sana sıradan değilde, daha önce başka bir araçta kullanılmış ve çeşitli sebeplerden dolayı şehir dışına çıkmış veya pert olmuş bir araçtan boşa çıkan plakayı sana vermişler.
Dolayısıyla o araca yazılmış bir cezayı sana ödettirecekler sanırım,
Bende böyle bir ceza ödemiştim Transporter ile.. İnşallah halledersin ödemeden:)
yok artık abi.peki borcu olan bi plakayı nasıl kayıttan siliyolar herhangi bi sebepten dolayı.
caracas
02 Şubat 2009, 00:11
Bunların işine akıl sır ermiyor, nasıl arkadaşın biri vergileri ödediği halde borcu çıkıyorsa öyle oluyordur herhalde...
trophy
02 Şubat 2009, 00:33
slm arkadaşlar.. eski motorum suzuki an 125 ti. ancak bana ait değil çalıştığım şirketindi. şimdi dylan150 almak istiyorum tipi çok güzel ve japon. hangi fiyat aralığı ve km de olan bi dylan 150 almalıyım sizce??
slm trophy
valla ilk bi sahibinden.com u incele orda güzel alınabilecek makinalr var
şuan için temiz bi dylana 4000-4250 ytl iyi fiyat
km olarka ta 6-8 bin km aralığı senin için iyi olur.
trophy
02 Şubat 2009, 01:10
önceki sayfaları okudumda 3000 ytl ye 2100 km de almış bi arkadaş. walla o fiyata bulursam hiç kaçırmam da.. sahibinden de temizlerin fiyatı biraz uçuk gibi geldi bana..
erol abiyi diyosun galiba ama o dediğin gibi binde bir gelir.:):)
valla kardeş geçen 2 tane alınabilecek dylan vardı sahibindende ama galiba satılmış simdi baktımda bulamadım ilanları.
trophy
02 Şubat 2009, 01:22
doğrudur kardeş binde bir gelir oda bize gelmez:) eline sağlık teşekkürler..
valla öyle :):)
ne demek ama almaya niyetin varsa sahibinden.com u takip etmelisin.
erol 62
02 Şubat 2009, 09:52
dylanların bukadar tutulmasının en büyük sebebi sahiplerinin hiç birisinde memnuniyetsizlik yok. bilakis satmayıp ikinci motor olarak ellerinde tutmak istiyorlar.almadan önce tavsiye üzerine araştırmıştım.iyiki dylan da karar kılmışım. sınıfının en iyisi. 150 cc ama 250 cc gibi reaksiyon veriyor.
protesto
02 Şubat 2009, 15:22
pazartesi gidecem erol abi,bakalım ne olacak
Michelin gold standart kullanan arkadaşım dediğin barış abimi gri dylan.
Bende biraz belimi doğrultayım değiştirecem bu lastikleri yaw.
Bugün bende fena kaydım ama nasıl topladı anlamadım :):) ön arka ikisi birden kaydı hemde baya altımdan gidiyo sandım yaw :)
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
bu adrese gir, Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme linkine tikla
bu adresten plaka, tc kimlik no ve plaka tescil tarihini yazarak sisteme gir. giris yaptiginda trafik cezalari diye bir link goreceksin, ona tıkla, eger burada ceza yer almiyorsa, hic bir cezayı ödeme.
ben de gecen sene bankamın internet subesinden plakam uzerine iki ceza oldugunu gordum. bir tanesi motorun trafige cikis tarihinden onceydi. bu iste bir is var deyip gelirler idaresine mail attim, durumu acikladim. eger bizim sitemizde yer almiyorsa kesinlikle odemeyin, plakanin sizden onceki sahibine aittir o ceza dediler.
trafik cezanizi her zaman bu adresten kontrol edin.
Teşekkürler protesto yardımların için.Verdiğin adresede bakıcam bi daha.Bgün gittim vergi dairesine, banada aynı şekilde bankada öyle cezalar çıkabiliyor, siz burda çıkan cezalara-borçlara bakın dediler.
Protesto şimdi baktımda ben kaç gündür bu linki bulamamıştım bütün hafta sonu içim içimi yedi.Çok saol.Sorgulama yaptım şuan bi tek 2009'un 2. vergisi gözküyo o da normal zaten.
Çok teşekkürler.
protesto
02 Şubat 2009, 16:45
Teşekkürler protesto yardımların için.Verdiğin adresede bakıcam bi daha.Bgün gittim vergi dairesine, banada aynı şekilde bankada öyle cezalar çıkabiliyor, siz burda çıkan cezalara-borçlara bakın dediler.
Protesto şimdi baktımda ben kaç gündür bu linki bulamamıştım bütün hafta sonu içim içimi yedi.Çok saol.Sorgulama yaptım şuan bi tek 2009'un 2. vergisi gözküyo o da normal zaten.
Çok teşekkürler.
Ne demek, her zaman ;)
bi arkadaş istemişti elciklerin takılıykenki fotosunu
http://img76.imageshack.us/img76/6978/29012009174bm4.jpg (http://imageshack.us)
http://img76.imageshack.us/img76/29012009174bm4.jpg/1/w2048.png (http://g.imageshack.us/img76/29012009174bm4.jpg/1/)
trophy
03 Şubat 2009, 01:23
bi arkadaş istemişti elciklerin takılıykenki fotosunu
http://img76.imageshack.us/img76/6978/29012009174bm4.jpg (http://imageshack.us)
http://img76.imageshack.us/img76/29012009174bm4.jpg/1/w2048.png (http://g.imageshack.us/img76/29012009174bm4.jpg/1/)
çok güzelmiş doğrusu:)
tesekkurler trophy.
Nldu sen naptın dylan ışini bakıyomusun ılanlara
sero35
04 Şubat 2009, 22:47
dylan ,ı ove ove bıtıremedınız.sonunda aldırmayı basardınız arkadaslar.bu gun 2007 model 3600km de sıyah dylanıma kavustum arkadaslar.Şeref:cat:
G.BEREKET
04 Şubat 2009, 23:43
:)Hayırlı olsun arkadaşım dylancılardan önce ben tebrik edeyim kazasız belasız kullan resimlerini ekle görelim kaç liraya aldın?
poyraz010
04 Şubat 2009, 23:49
hayırlı olsun kardeş :) güle güle kullan :)
ohh bee çok sevindim abi valla kendim almış kadar. o söylediğinimi aldın,
kaça aldım seref abi valla çok sevindim.:):):)
allah kaza bela vermesin abim iyi günlerde kullan
bi ara bi resimde yollada bizde görelim
erol 62
05 Şubat 2009, 00:04
tebrik ederim. güle güle kullan az km. olması çok iyi kaça ve kimden aldın
sero35
05 Şubat 2009, 00:05
sag olun arkadslar.daha ıyısı sızlere olsun.beat mı verdım,uzerıne 2500tl verdım.
hayırlı olsun abi.yani 4300 tl gibi bişeye geldi herhalde
sero35
05 Şubat 2009, 00:09
fotoları yakında eklıyecegım arkadaslar.bu gun teslım aldım vakıt olmadı.
Cem beat 2000tl cıvarları dusunursek,4500tl gıbı oldu.200-300 onemlı degıl artık.en azından motoru satıp ,motor arama derdım olmadı.hayırlısı dıyelım.
bekliyoruz seref abi.
:):)
sero35
05 Şubat 2009, 00:20
yaa arkadaslar bısey fark ettım.dylan larda ayak marsı yok.akuye ayı bakmak lazım.
ewet abi yok o durum çok sakat ama kolay kolay aküden sorun olmuyormuş.Ama akü ömrü bitmediği sürece.Ben korkudan en az haftada 1 motoru çalıştırıyorum,binmesem bile kapalı depoda sehpada lastiği döndürüyorum 3-5 dakika.
sero35
05 Şubat 2009, 00:26
bunların akusu nerede acaba.bılen varmı arkadaslar
koltuğun altında galiba ama komple sökmek gerek ama zor bi iş değil 5 dk almaz. benzin depo kapağının etrafındaki vidaları söküyorsun bide bagajın dibinde 2 tane vida var onuda söktünmü yukarı doğru kaldırıyorsun bagajla sele beraber çıkıveriyor abi.
protesto
05 Şubat 2009, 12:43
dylan ,ı ove ove bıtıremedınız.sonunda aldırmayı basardınız arkadaslar.bu gun 2007 model 3600km de sıyah dylanıma kavustum arkadaslar.Şeref:cat:
Ovuyorsak var bir bildigimiz ;) ben de forumdaki bu dylan basligini okuduktan sonra almistim benimkini, sonrasinda da hic pisman olmadim.
TYP-R
05 Şubat 2009, 12:56
Hayırlı olsun arkadaşım sende benim gibi dylanına kavuştun:)
Ben 2tane beat sattım.
CBA nın dediği gibi akü koltuğun altında....
Allah kazasız sürüşler nasip etsin...
:rendeer:
Deryali
05 Şubat 2009, 13:27
Hayırlı olsun arkadaşım yakında sende övmeye başlarsın :)
Akü'nün nerede olduğunu hatırlamana gerek yok ben 22.000'deyim daha aküye merak edipte bakmadığım gibi buna gerekte kalmadı.
--Motorun dili olsa--
Adlı başlığa yazdıklarımda dylanı biraz olsun tanımlayabilir :)
Dylan:-yine geldi yeni macrelara başlıyoruz. hadi bakalım Ya Allah Bismillah
-benzini sonuna kadar kullanma hep test hep test
-Demek Fazer 6 isminde bi abim olacak ha ! Ben 2.motor olacağım ha ! dur bakayım çukurlar nerede..
-Öf ne yoldu be 1600km giitik. hadi bi daha bi daha..
-140km/h çıktık iyi gidiyoruz ibreye aldanma bas Ali bas daha fazlasını yapabilirim ben.
-Şu çift silindirli scoter değil mi ? Bas bas geçebiliriz.
-9 litre ile 320km gidiyorum yinede yaranamıyorum daha ne yapim sahip
-2 gün sonra doğum günüm 22.000km geçirdik senle artık bi malossi kiti çok görmezsin ;)
-Bizim Honda servisinin yolu ne taraftaydı ?
-Üf ne frenleme yaptım dimi üstad 130'la giderken 2-3sn içinde kaymadan lınk diye durdum gördün mü
-Yeni lastikller ve kayış için teşekkürler performansım son derece arttı. ! aa şu yamaha r1 değil mi ? Sağ tarafı müsait :D
Cevab : Ulan Dylan beni amma gaza getiriyorsun benmi seni yoksa sen mi beni kullanıyorsun şüpheleniyorum
Şu R1 olayını hiç hatırlatma zaten adamı geçtikten sonra herif tek teker bi canavar gürültüsüyle dağıttı ortalığı herkes bi tarafa savruldu. :-) Sende zıhçtın'da çaktırmıyon dimi kerata :)
-BSI-
05 Şubat 2009, 14:04
Yeni dylan sahibi olan arkadaşa hayırlı uğurlu olsun. allah kaza bela göstermesin. güle güle kullanın. Alışana kadar dikkat edin ama. Alıştıktan sonrada tadını çıkarın. :)
Bende diğerlerine ek olarak şunları ekleyeyim ... :)
-ne örtüyosun brandayı yarın yine açacan
-hoppa yeşil yandı...
-disk kilitinide takmasan olmuyo ha bi rahat bırak
-çabuk gel hırsızı var uğursuzu var
-bak yanından 120 le geçti gitti göster şuna gününü.. neyse gelme gaza bırak gitsin...
-birazda kirleneyim, kirlenmek güzeldir.
-hararet yaptım.. Şaka şaka kablonun ucu çıktı tak geri bişeyim yok. gerçi sende inanmadın ya neyse.
en güzelini en sona sakladım. :)
- yat , yat, yat biraz daha, ya yatsana arkadaş
- yeter depom bulandı düzel artık
- yok düzelme vaz geçtim bu sefer sola yat, yaaat, yat dediiiim....
- ben: hadi bakalım bi riva yapıp gelelim... virajlar bizi bekler.
- dylan: bugün yatmayalım başım ağrıyo. :mrgreen:
- ben: bişey olmaz virajlar başlayınca açılırsın. :cherry:
G.BEREKET
05 Şubat 2009, 15:30
Hayırlı olsun arkadaşım yakında sende övmeye başlarsın :)
Akü'nün nerede olduğunu hatırlamana gerek yok ben 22.000'deyim daha aküye merak edipte bakmadığım gibi buna gerekte kalmadı.
--Motorun dili olsa--
Adlı başlığa yazdıklarımda dylanı biraz olsun tanımlayabilir :)
Dylan:-yine geldi yeni macrelara başlıyoruz. hadi bakalım Ya Allah Bismillah
-benzini sonuna kadar kullanma hep test hep test
-Demek Fazer 6 isminde bi abim olacak ha ! Ben 2.motor olacağım ha ! dur bakayım çukurlar nerede..
-Öf ne yoldu be 1600km giitik. hadi bi daha bi daha..
-140km/h çıktık iyi gidiyoruz ibreye aldanma bas Ali bas daha fazlasını yapabilirim ben.
-Şu çift silindirli scoter değil mi ? Bas bas geçebiliriz.
-9 litre ile 320km gidiyorum yinede yaranamıyorum daha ne yapim sahip
-2 gün sonra doğum günüm 22.000km geçirdik senle artık bi malossi kiti çok görmezsin ;)
-Bizim Honda servisinin yolu ne taraftaydı ?
-Üf ne frenleme yaptım dimi üstad 130'la giderken 2-3sn içinde kaymadan lınk diye durdum gördün mü
-Yeni lastikller ve kayış için teşekkürler performansım son derece arttı. ! aa şu yamaha r1 değil mi ? Sağ tarafı müsait :D
Cevab : Ulan Dylan beni amma gaza getiriyorsun benmi seni yoksa sen mi beni kullanıyorsun şüpheleniyorum
Şu R1 olayını hiç hatırlatma zaten adamı geçtikten sonra herif tek teker bi canavar gürültüsüyle dağıttı ortalığı herkes bi tarafa savruldu. :-) Sende zıhçtın'da çaktırmıyon dimi kerata :)
:queen::) Çok güzel diyaloglar.
Yeni dylan sahibi olan arkadaşa hayırlı uğurlu olsun. allah kaza bela göstermesin. güle güle kullanın. Alışana kadar dikkat edin ama. Alıştıktan sonrada tadını çıkarın. :)
Bende diğerlerine ek olarak şunları ekleyeyim ... :)
-ne örtüyosun brandayı yarın yine açacan
-hoppa yeşil yandı...
-disk kilitinide takmasan olmuyo ha bi rahat bırak
-çabuk gel hırsızı var uğursuzu var
-bak yanından 120 le geçti gitti göster şuna gününü.. neyse gelme gaza bırak gitsin...
-birazda kirleneyim, kirlenmek güzeldir.
-hararet yaptım.. Şaka şaka kablonun ucu çıktı tak geri bişeyim yok. gerçi sende inanmadın ya neyse.
en güzelini en sona sakladım. :)
- yat , yat, yat biraz daha, ya yatsana arkadaş
- yeter depom bulandı düzel artık
- yok düzelme vaz geçtim bu sefer sola yat, yaaat, yat dediiiim....
- ben: hadi bakalım bi riva yapıp gelelim... virajlar bizi bekler.
- dylan: bugün yatmayalım başım ağrıyo. :mrgreen:
- ben: bişey olmaz virajlar başlayınca açılırsın. :cherry:
:queen: SOn kısım çok güzelmiş.:cat::P:mrgreen::queen:
sero35
05 Şubat 2009, 21:00
tesekkurler arkadaslar.akunun yerını sormam beat hep numara yapardıda ondan galıba.motorun eskı sahıbı 1-1,5 ay kadar hıc kullanmamıs,olakı bır numara yaparsa aklımda olsun dıye sormustum.bu gun 2.gun 90-100km yapma fırsatım oldu.ama bı gercek varcok serı.Şeref
heleki beatten sonra 1000 lik gibi geliyo ama alışırsın bi süre sonra abi.
:):)
kazasız belasız
Bu arada resim isteriz :):)
sero35
05 Şubat 2009, 22:09
eklıecegım arkadslar.hafta sonuna ısallah.
tamam abi.bugün benimde plakam kırıldı yaw :(,motorun örtüsünü üstünden çekerken köşesine takılmış.plaka vida yerlerinden baya çatlamış yakında kırılır. :(:(
yeni konu açtım yardımcı olursanız sevinirim.
selçuk sezer
06 Şubat 2009, 12:08
eklıecegım arkadslar.hafta sonuna ısallah.
hayırlı olsun şeref kardeş bende activadan inince aynı şeyler başıma geldi zamanla alışıyorsun hele ışıklarda arabalar bile kafayı yiyiyor
mevlutgs
06 Şubat 2009, 12:14
beatten sonra 1000lik gfibi:D o zaman todayden sonra ps 150 de:D 2000 lik gibi gelir ama gerçekten diyaloglar süper ya gerçekten bu yeni çıkan ps150i lerde dylan kadar seri mi?
seridir mevlut sonuçta aynı makina var üstlerinde.
Deryali
06 Şubat 2009, 15:38
PS ile Dylan motorları injeksiyon olayı dışında aynı.
PS'in tipi, Dylan'dan farklı ve daha kullanışsız olduğunu düşünüyoruz.
Bu arada yeni dylan arkadaş beat'ten sonra hakikaten dikkatli kullanılması gereken bir motor. Bende motoru aldıktan kısa bi süre sonra Beat ile her zaman aldığım virajı dylan ile alamayarak cuuuvvv feci düşmüş ve 2 ameliyat geçirmiştim.. Aman dikkat diyeyim..
Ali abi çok doğru söylemişin aman dikkat et şeref ağabey.
ozeronder
07 Şubat 2009, 00:50
Aslında 2 senedir sahibi olduğum ve 13500 km yol yaptığım motorumu yeterince kullandığımı düşündüğüm ve artık bana daha büyük bi makine lazım dediğim bir dönemde DYLANıma yeniden aşık oldum..
Evet resmen bu ikinci balayı gibi bişi. Bu motor nasıl bi makine ise beni yeniden kendine bağlamasını bildi. Aslında niyetim 250lik yamaha Xmax veya beverli idi ve yamahayı denedimde. Beğenmedimde değil dylandan daha büyük ve daha konforlu daha performanslı ama DYLAN hiçte yabana atılacak bi makine değil bırakmak hiç kolay olmayacak bu sezonda DYLAN la geçireceğim bu kesin. bügün yazdan kalma bi gündü ve bugün bana Dylan la yeniden bi aşk yaşama fırsatı doğdu bende bunu iyi değerlendirdim. Performansı, frenleri, yol tutuşu, ekonomik oluşu (20tl ile 230km) daha aklıma gelmeyen bir sürü duyguyu yaşattı bana.
Ben hondanın DYLANdan vaz geçme sebebini daha uzuzn yıllar anlayamayacağım.
Deryali
07 Şubat 2009, 11:16
Aslında 2 senedir sahibi olduğum ve 13500 km yol yaptığım motorumu yeterince kullandığımı düşündüğüm ve artık bana daha büyük bi makine lazım dediğim bir dönemde DYLANıma yeniden aşık oldum..
Evet resmen bu ikinci balayı gibi bişi. Bu motor nasıl bi makine ise beni yeniden kendine bağlamasını bildi. Aslında niyetim 250lik yamaha Xmax veya beverli idi ve yamahayı denedimde. Beğenmedimde değil dylandan daha büyük ve daha konforlu daha performanslı ama DYLAN hiçte yabana atılacak bi makine değil bırakmak hiç kolay olmayacak bu sezonda DYLAN la geçireceğim bu kesin. bügün yazdan kalma bi gündü ve bugün bana Dylan la yeniden bi aşk yaşama fırsatı doğdu bende bunu iyi değerlendirdim. Performansı, frenleri, yol tutuşu, ekonomik oluşu (20tl ile 230km) daha aklıma gelmeyen bir sürü duyguyu yaşattı bana.
Ben hondanın DYLANdan vaz geçme sebebini daha uzuzn yıllar anlayamayacağım.
Üstad duyguların bizim duygularımızla aynı Bugun motorumu alalı tam 1 sene oldu ve 22.000'km deyim. Aklımda büyük motorların hayali var evet ama Dylan'ı asla elimden çıkartmayarak..
Honda Dylan'dan vazgeçmedi aslında sadeec Türkiye'ye getirmiyor sebeb ise karbüratörlü oluşu. Bunu telafi etmek için PS150'yi çıkardılar satış rakamını yükseltmek içinde tipinde bazı değişikliklere gittiler. Oysa tipine dokunmadan sadece İnjeksiyon motor yapabilirlerdi.
Benim tahminim kısa bir süre sonunda Honda SH300 modelini ülkemize getirerecek ve Sooter piyasasına damga vuracak olan bi değişim başlayacak.
erol 62
07 Şubat 2009, 12:27
deryali dostum. yazın uzun yol yapmak istiyorum.ancak lastiğim patlarsa diye endişelerim var.(onun haricinde dylan sorun çıkartmaz) inceledim fitil olayı pratik gibi geldi.tubeless hemen inmez küçük pompa ve fitil tamir seti işimi görür gibi. sizin öneriniz nedir olası patlama durumunda.siz bu gezilerinizde ne gibi tedbir aldınız. ayrıca uzun seyahatlarda nelere dikkat edelim ekipman, vs.vs.(lastik konusu öncelikli) yapmış olduğun kaza inşallah son olur.
Deryali
07 Şubat 2009, 13:22
Erol dostum Lastiğim daha 1 yada 2bin km iken patladı. İstanbul'da otoyoldaki bi cam kırıklarının üzerinden geçince oldu. Ertesi güne kadar havasıda inmedi Fitil ile lastiği tamir ettirdim. Ve daha geçen aya kadar o şekilde kullandım 20bin km daha o lastikle idare ettim :)
Geçen ay Dunlop aldım ve çok çok rahat ettim çok fazla etkisi varmış lastiklerin. Belki biraz fazla cesaretlilik ama gezilerde yanıma lastik tamiri ile ilgili hiç bir malzeme/tedbir almadım. Sadece lastiğin patlamayacağına inandım.
Lastik patlamasına karşı ilk önerim köpük spreyler. Oldukça işe yarıyor. Bir arkadaşımızın lastiği hava kaçırıyordu küçük bir delik vardı o öpükle şişirdik aradan 2 ay geçti hala lastik inmedi. Fitil bence çok iyi bir çözüm lastikleriniz eski değilse firille uzun süre idare edebiliyorsunuz(sadece arada bir havasını kontrol etmek yeterli )
Honda ile uzun yola çıkarken yanına alman gereken bir ekipman yok.
Ancak honda dışındaki scooterların ne zaman ne yapacağını kestiremezsin Sym motoru olan bir arkadaşımız yanında akü takviye kablosu ile dolaşıyordu beverlylerde de arkadaşlarımız sık sık stop etme, akü boşalma durumları yaşadı. Ben sadece uzun yola çıkmadan önce yağını hava filtresini kontrol ediyorum gerekirse değiştirtiyorum. Bİrde yolumun üzerindeki honda servislerinin nerede olduğunu ve telefon numaralarını kayıt ediyorum.
Hoşça-Dostça.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO