PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

Deryali
19 Ocak 2009, 15:30
:D
1.5 saatlik Adapazarı yolculuğu onu ben yol olarak saymıyorum yaw. 2 gün üst üste gittim geldim işte. istanbul'da işe gidip gelmek içinde bazen 3 saat motor üzerinde kalıyorum bel ağrısı yaşamıyorum ama bazen yol yavaş aktığında şöyle bi arkama yaslanmakta istemiyorum değil.

Bodruma giderken 500km den sonra belim ağrımaya başladı 2 kişi olunca bel daha çok ağrıyor o yüzden molalarda en az 20-30 dakika dinlenmek gerekiyor.

Koltuk tasarıma gelince o konuya bi çözüm getirmek üzereyim işlerden fırsat bulupta gidemedim bi tanıdığımın mobilya imalat atelyesi var orada b250 koltuğunun aynısını onlara tasarlatacağım :) Bakalım nasıl olacak beğenirsek seri üretime geçeriz

CBA
19 Ocak 2009, 15:32
Ali abi zor olmazmı b250 koltuğunu yapmak.Hatta yapabilirlermi?

Deryali
19 Ocak 2009, 15:33
Msn üzerinden iki koltuğuda gösterdim. motoru ve seleyi bi canlı görelim dediler. Ancak o zaman netleşecek ama yapabiliriz büyük ihtimalle dediler.
Elbette bire bir aynısı olamaz çünki koltuk iskeletleri farklı ama en azından beli yaslamak için b250 ye benzer bir tasarım yapılabilir.
Eskisinden daha iyi olacağı aşikar.

CBA
19 Ocak 2009, 15:35
bekliyoruz abi nasıl bişey olcak acaba merak ettim

Deryali
19 Ocak 2009, 15:38
inşallah müsait olduğumda gideceğim.

praetorian
19 Ocak 2009, 15:50
yine bi sorum var deryali..
koltuk rahatini arttirmak icin ne gibi bi onerileri olur arkadaslarin gittiginde onuda sorarmisin:)
hani ben sifirdan sele yaptirmam da biraz daha rahat olsun isterim,jel takviye fln koyun diyorlar ama nerde nasi uygun bulurum onu bilmiyorum..

Deryali
19 Ocak 2009, 15:57
Tabi elbette sorarım. Çok kaliteli bir tasarımcının (aziz sarıyer ) tasarımlarını yapıyorlar kendileri. Elbetteki biliyorlardır ne yapılmaası gerektiğini. Cevapları yine buradan yazarım takip edin.. :)

protesto
19 Ocak 2009, 15:57
Msn üzerinden iki koltuğuda gösterdim. motoru ve seleyi bi canlı görelim dediler. Ancak o zaman netleşecek ama yapabiliriz büyük ihtimalle dediler.
Elbette bire bir aynısı olamaz çünki koltuk iskeletleri farklı ama en azından beli yaslamak için b250 ye benzer bir tasarım yapılabilir.
Eskisinden daha iyi olacağı aşikar.

Ölçüleri alip koltuk iskeletiyle beraber yaptiramaz miyiz ? Artcinin da rahat edecegi guzel bi tasarim... Valla eger yapabilirsek ilk taktiracagim sey bu olur.

mhyen
19 Ocak 2009, 15:58
Ali abi o bu değil de önceki sayfada saydığın şeylerin(elcik ısıtma,gps, arkayı gösteren kamera, b250 koltuğu vs) hepsini yapabilirsen senin motoru dünya konuşur yaa:queen:

Deryali
19 Ocak 2009, 16:02
Ali abi o bu değil de önceki sayfada saydığın şeylerin(elcik ısıtma,gps, arkayı gösteren kamera, b250 koltuğu vs) hepsini yapabilirsen senin motoru dünya konuşur yaa:queen:

Biraz zaman birazda para hepsi bu. Ancak çok parada gerektirmiyor. 2 ay motora binmesem tüm bunları yapabilecek sermayeyi toplarım :queen:

praetorian
19 Ocak 2009, 16:02
kamera ve koltuk haric hepsi kolaylikla yapilabilir..
kamera ayna varken cok gerekli diil sahsi kanaatimce ama elektronik ekran meraklisi oldugum icin hosuma giderdi:)
koltukta yapilmicak bisi deil tabi..
hedef dylanla 100.000 km ise:)

bUFfoN
19 Ocak 2009, 16:06
slm arkdaşlar aranıza yeni katıldım ama öncelik bu kendi görüşüm ona o parayı vereceğime ybr alırım daha ii ::D

CBA
19 Ocak 2009, 16:08
bigünde 4 sayfa olduk.:)
Ali abi lastiklerinin olduğu resmi şimdi gördüm.Lastik deseni ve dişleri baya varmış güzel bişeye benziyor yaw,bendemi alcağım zaman bunlardan alsam hem daha ucuz michelinden

slm arkdaşlar aranıza yeni katıldım ama öncelik bu kendi görüşüm ona o parayı vereceğime ybr alırım daha ii ::D

Senin görüşün saygı duyarız.

protesto
19 Ocak 2009, 16:19
Biraz zaman birazda para hepsi bu. Ancak çok parada gerektirmiyor. 2 ay motora binmesem tüm bunları yapabilecek sermayeyi toplarım :queen:

Elcik isitmaya ben de varim. Siparis verilirse haber ederseniz sevinirim.

Scooturk forumunda da Kalahan sele alti isik takilmasini anlatacak yakinda, orayi da takip etmenizi oneririm.

CBA
19 Ocak 2009, 16:21
Evet o sele altı ışık uygulamasını bende yapıcam kalahan abi anlatsın bi

Deryali
19 Ocak 2009, 16:30
kamera ve koltuk haric hepsi kolaylikla yapilabilir..
kamera ayna varken cok gerekli diil sahsi kanaatimce ama elektronik ekran meraklisi oldugum icin hosuma giderdi:)
koltukta yapilmicak bisi deil tabi..
hedef dylanla 100.000 km ise:)

hedef 199.999 km. Çünki Dylan'ın km si o kmden sonra sıfırlanıyor :)

bigünde 4 sayfa olduk.:)
Ali abi lastiklerinin olduğu resmi şimdi gördüm.Lastik deseni ve dişleri baya varmış güzel bişeye benziyor yaw,bendemi alcağım zaman bunlardan alsam hem daha ucuz michelinden

http://img81.imageshack.us/img81/2915/dsc04698rb4.jpg

gerçektende lastiklerdaha geniş gözüküyor hemde bunu hissettiriyor. Tavsiye ederim fiyatlarıda uygun.

CBA
19 Ocak 2009, 17:03
hıh bu işte ali abi baksana yaw süper gözüküyor

Deryali
19 Ocak 2009, 17:36
Sen birde temizken gör :)

G.BEREKET
19 Ocak 2009, 18:30
Birazcık kirlenmiş :D

Deryali
19 Ocak 2009, 18:59
Sen Cumartesi günki yağmuru görse idi :)

selçuk sezer
19 Ocak 2009, 19:13
kışın zor olmuyormu motora binmek ben motora bakınca üşüyorumda bide yağmur

praetorian
19 Ocak 2009, 19:17
dogru ekipmanla usunmez
yada en azindan minimuma indirilir usumek..

RAMBOLU
20 Ocak 2009, 00:53
deryali lastiklerin hayırlı olsun sen artık günde bayağı bi yol yapıyorsun ben32400 km de hala orjinal lastikleri kullanıyorum .sanırım benimde değiştirme zamanım geldi
:cat:

-BSI-
20 Ocak 2009, 02:02
Selamlar iyi geceler. yetişemiyorum artık buraya. :) sele altı ışık dediğiniz bagaj kısmını aydınlatma ise size pratik ve çokta faydalı kendi çözümümü söyleyeyim. uzun uzun anlatılacak bişey yok. :) gidilir 1 adet arkası yapışkanlı osramın dot-it diye bir ışığı veya onun muadili çok ucuz olan çin malları var ondan alınır. üzerine basınca yanan bidaha basınca sönen birşey. sele altındaki bagajın sağ en üst köşesine arkasındaki çift taraflı bantı sayesinde yapıştırılır. konacak kaskıda engellemez, motorun elektrik tesisatıylada işi olmaz, led olduğu için pili kolay kolay bitmez bitsede 3 tane ince kalem pil alınıp değiştirilir. karanlıkta açma kapama düğmesi aramazsınız koca lambaya biraz basınca hemen yanar. ben yaptım kullanıyorum. acayip rahat. karanlıkta eve gelip selede el yordamıyla ruhsat cüzdan anahtar v.s aramaktan kurtuldum. he sele altı ışık motorun içini aydınlatsın görel olarak diyorsanız o ayrı onuda ayrı bir zaman fotoğraflarla ayrıntılı olarak anlatabilirim. :) bugün yeni aldığım elciklerle uçlarına parlak topuzlarıda taktım çoktandır bi değişiklik yapmıyordum motorda güzel oldular tavsiye ederim. :) iyi geceler.

Deryali
20 Ocak 2009, 11:00
deryali lastiklerin hayırlı olsun sen artık günde bayağı bi yol yapıyorsun ben32400 km de hala orjinal lastikleri kullanıyorum .sanırım benimde değiştirme zamanım geldi
:cat:

Ramazan abi senin motorda baya yol yapmış. Lastikleri değiştirdiğinde yeni bir motora binmiş gibi olacaksın. Peki kayışı hiç değiştirdin mi ?
Lastikleri bence daha fazla ihmal etme. Gerçi bu kışıda atlatırsan yazadıda geçirirsin o lastiklerle :queen:

CBA
20 Ocak 2009, 14:04
Selamlar iyi geceler. yetişemiyorum artık buraya. :) sele altı ışık dediğiniz bagaj kısmını aydınlatma ise size pratik ve çokta faydalı kendi çözümümü söyleyeyim. uzun uzun anlatılacak bişey yok. :) gidilir 1 adet arkası yapışkanlı osramın dot-it diye bir ışığı veya onun muadili çok ucuz olan çin malları var ondan alınır. üzerine basınca yanan bidaha basınca sönen birşey. sele altındaki bagajın sağ en üst köşesine arkasındaki çift taraflı bantı sayesinde yapıştırılır. konacak kaskıda engellemez, motorun elektrik tesisatıylada işi olmaz, led olduğu için pili kolay kolay bitmez bitsede 3 tane ince kalem pil alınıp değiştirilir. karanlıkta açma kapama düğmesi aramazsınız koca lambaya biraz basınca hemen yanar. ben yaptım kullanıyorum. acayip rahat. karanlıkta eve gelip selede el yordamıyla ruhsat cüzdan anahtar v.s aramaktan kurtuldum. he sele altı ışık motorun içini aydınlatsın görel olarak diyorsanız o ayrı onuda ayrı bir zaman fotoğraflarla ayrıntılı olarak anlatabilirim. :) bugün yeni aldığım elciklerle uçlarına parlak topuzlarıda taktım çoktandır bi değişiklik yapmıyordum motorda güzel oldular tavsiye ederim. :) iyi geceler.

serkan o topuzlardan bende yaptıracaktım ama bizim motorlarda gidon demirinin içleri dolu fabrika çıkışı içinde bi malzeme doldurulmuş onu nasıl boşalttın,boşaltılmadan olmuyor.Bide elcik nasıl aldın bi resim eklersen sevinirim.

Deryali
20 Ocak 2009, 14:43

Serkan resim isteriz :)

zacay
20 Ocak 2009, 16:04
Merhaba Arkadaslar, valla ben beverly e iyice alistim, Yağmurlu ve kaygan zeminlerde tırsarak, kuru havalarda gayet zevkli bir sekilde sabah işe, akşam eve gidip geliyorum işte. :) Hatta biraz önce mavi boncuğu yıkadım, kuruladım. Kapının önünde beni bekliyor, akşam olsa da eve gitsek diye zuhoahoa Sevgiyle kalın arkadaşlar

bu da benim mavi inci arkadaşlar bazende boncuk diyorum iste :cherry:
http://picasaweb.google.com/zekiacay59/MAVNC#

Deryali
21 Ocak 2009, 13:39
Ben resimlere ulaşamadım yaw. Neyse Cumartesi akşam motorunu canlı görürüz artık :)

-BSI-
21 Ocak 2009, 22:21
görmemişin elciği olmuş tutmuş 4 tane fotoğrafını çekmiş... :mrgreen:

http://img443.imageshack.us/img443/4210/200901210820001aq9.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/900/200901210820002tb9.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/575/200901210820003vn0.jpg

http://img177.imageshack.us/img177/8684/200901210820004ll3.jpg (http://imageshack.us)

G.BEREKET
21 Ocak 2009, 23:14
Güzel olmuş acaba ne kadara mal oldu?

-BSI-
21 Ocak 2009, 23:28
elcikler 40 lira. topuzlara ben para vermedim ama onlarda 40 lira civarı.

caracas
22 Ocak 2009, 00:31
Serkan, merhaba kardeşim, iyimisin

Görüşemedik uzun zamandır. Umarım işlerin, yolundadır okul falan işte.
Elciklerin gayet iyi olmuş, güle güle kullan. Sen her şeyin en iyisine layıksın .....

CBA
22 Ocak 2009, 00:37
serkan bomba yaa süper olmuş tam istediğim gibi.montaşı biraz anlatabilirmisin bende bi ara yapayım dedim içinde demir vardı uğraştırcak gibi geldi bıraktıydık nasıl oluyo bi anlatırmısın.

-BSI-
22 Ocak 2009, 01:29
Ahmet abi saolasın iyiyim çok şükür. Bildiğin gibi herşey. Dersler bunaltıyor biraz. :) Tatil günleri işteyim. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Ahmet abi. Senin işlerin nasıl? herşey yolundadır inşallah. Cumartesi akşamı bi buluşma planımız var bekleriz abi görüşemiyoruz fazla özlettin kendini :) Bu arada diğer arkadaşlarıda bekleriz gelebilecek ilk defa geliyor olmanız birşeyi değiştirmez herkez bir sefer ilk defa geldi. :)

Cem montajı şöyleki dediğin gibi gidonun içi dolu. Hemde öyle böyle değil matkap felan işlemiyor. :) Bende şöyle bir çözüm buldum. Anlatması biraz zor ama elimden geldiğince anlatayım. :) Elciğin yan tarafları kapalı. Kalın silikon. topuzun içinden geçen vidayı o silikonu delerek elciğin içine soktum. arkasına tam elciğin içinin çapı kadar kalın bir pul koydum. sonra içeriden somunla sıktım. Yani elciğin silikonu pul ile topuz arasına sıkıştı. topuzlar demire değilde elciklere sabitlendi. İçeride kalan vida uzantısı olmaması için kesebileceğim en kısa şekilde vidaların ucunu demir testeresiyle kestim. içerde onları engellemeyecek kadar boşluk var. içeriden vidayı sıkmak için bizim motorun kendi buji anahtarı tam bu iş için :) içeriden buji anahtarıyla sabitleyip dışarıdan alyan ile sıkınca arada silikon sıkıştı. böylece topuzlarda elciklere montajlanmış oldu. :) elcikleride yerine takınca işte böyle oldu. :)

zacay
22 Ocak 2009, 11:19
sen bırak şu okulu filan da sana bir atolye açalım Balık ;) İyi para kazanırsın

protesto
22 Ocak 2009, 15:26
Elcikler sahane olmus, benim Dylan da ayni renk. Bazi arkadaslarin dusundugunun aksine bence Dylan'i en guzel gosteren renk bu ;)

Deryali
22 Ocak 2009, 17:13
Dylan'cı arkadaşlar
http://www.hayatonda.com/detay.asp?id=131
toplantımıza bekleriz.

CBA
22 Ocak 2009, 18:50
Serkan pek anlayamadım ama yinede saolasın,peki nasıl oldu sağlam oldumu baya,yakında bende yaptıracam ama ben içini elmas uç denen bişeyle delip yapıcam bakalım inşallah olur

caracas
24 Ocak 2009, 01:38
Sağol Serkancım,

Kısmet bakalım hava durumuna göre, malum soğuk ve yağış olunca ben binmiyorum bu alete. Kısmetse görüşürüz bakalım.

Gilera Nexus 500 konusunda neler biliyorsun, bu cihaz bizi üzermi alacak olursam eğer uzun yola daha rahat gidebilirmiyim. Tipini sevdim aletin ama kullanmadım henüz. Yoksa bizim motoru ararttırırmı, iyi geceler kardeşim

hoşçakal......

CBA
24 Ocak 2009, 02:23
abi hayalimdeki makina nexus çok güzel,seri ama oturuş pozisyonu biraz rahatsızmış öyle söyleniyor.Şahsen kullanmadım bilmiyorum ama çok süper makina.Görünüş olsun performans olsun.

Dediklerine bakılırsa uzun yola pek gelmez ama çok seri bizim burda var bi abide biraz hızlı şöför çok denk geliyoruz yanımdan uzayıp gidiyor kahroluyorum valla :):)
şehir içinde dylanı kesin aratır abi çünkü dylan kadar kıvrak olmazsın

doganaslan
24 Ocak 2009, 03:41
arkadaşlar herkese slm...innovam vardı kışa girerken sattım.şimdide seçim yapamıyorum...ybr 125 den girdim daha sonra dylana döndüm şimdide ps mi dylanmı (2. elini alcam bu arada) karar veremiyorum..2. elde fazla fiyat farkı yok ama ps nin tipi hoşuma gitmedi fakat enjeksiyonlu..çok yakıt farkı olurmu lütfen yorumlarınızla yardımcı olun.bide innovanın bakımları ve parça fiyatları çok ucuzdu bunların nasıl açıkçası korkutuyo beni mesela 10000 bakımında napıyolar kaça maloluyo..şimdiden teşekkürler yorumlarınıza bekliyommm...

Deryali
24 Ocak 2009, 11:25
arkadaşlar herkese slm...innovam vardı kışa girerken sattım.şimdide seçim yapamıyorum...ybr 125 den girdim daha sonra dylana döndüm şimdide ps mi dylanmı (2. elini alcam bu arada) karar veremiyorum..2. elde fazla fiyat farkı yok ama ps nin tipi hoşuma gitmedi fakat enjeksiyonlu..çok yakıt farkı olurmu lütfen yorumlarınızla yardımcı olun.bide innovanın bakımları ve parça fiyatları çok ucuzdu bunların nasıl açıkçası korkutuyo beni mesela 10000 bakımında napıyolar kaça maloluyo..şimdiden teşekkürler yorumlarınıza bekliyommm...

Selamlar arkadaşım Biz Dylan'ı tavsiye ederiz. Hatta ps forumlarına girsen onlarda sana 2.el dylanı tavsiye edeceklerdir. Nedenlerini ise bu iki forumuda iyice okuyarak araştırabilirsin.

Yakıt konusunda çok fark olduğunu duymadık. Zira benim dylan 20 ytl lik benzinle şuan 250km gidiyor. PS'de gitsin gitsin 280km.

Bakımları bu kadar ucuz motor daha görmedim. 20bin km ye kadar sadece 2 kez buji ( 20-30 ytl ) bir kaç kez hava filtresi ( 15-25 ytl ) E tabi 2-3 bin km de birde yağ değişir. 1 lt ( 20 ytl ) Yani her bakım ortalama 60 ytl tuttar benim bugune kadar. 20.bin bakımı geldiğinde kayış değişimi ve lastik değişimi yaptığında biraz daha ödüyorsun tabi ki her motorda ödersin, Yani bakımları senin innova ile aynı bile diyebiliriz.

Grenaj, amartisor, egzos... bunlar ise pahalı parçalar ben hiç birini değiştirmedim ama gün gelirde değiştirmek zorunda kalırsan hakketen pahalı geldi bana... PS'de aynı malzemeyi kullandığından ikiside bir düşme durumunda Allah korusun, aynı masrafı açarlar..

Umarım sorunuzuza yanıt alabilmişsinizdir.

CBA
24 Ocak 2009, 17:51
Selamlar arkadaşım Biz Dylan'ı tavsiye ederiz. Hatta ps forumlarına girsen onlarda sana 2.el dylanı tavsiye edeceklerdir. Nedenlerini ise bu iki forumuda iyice okuyarak araştırabilirsin.

Yakıt konusunda çok fark olduğunu duymadık. Zira benim dylan 20 ytl lik benzinle şuan 250km gidiyor. PS'de gitsin gitsin 280km.

Bakımları bu kadar ucuz motor daha görmedim. 20bin km ye kadar sadece 2 kez buji ( 20-30 ytl ) bir kaç kez hava filtresi ( 15-25 ytl ) E tabi 2-3 bin km de birde yağ değişir. 1 lt ( 20 ytl ) Yani her bakım ortalama 60 ytl tuttar benim bugune kadar. 20.bin bakımı geldiğinde kayış değişimi ve lastik değişimi yaptığında biraz daha ödüyorsun tabi ki her motorda ödersin, Yani bakımları senin innova ile aynı bile diyebiliriz.

Grenaj, amartisor, egzos... bunlar ise pahalı parçalar ben hiç birini değiştirmedim ama gün gelirde değiştirmek zorunda kalırsan hakketen pahalı geldi bana... PS'de aynı malzemeyi kullandığından ikiside bir düşme durumunda Allah korusun, aynı masrafı açarlar..

+1

daha söylenecek bişey kalmamış deryali abi herşeyi cevaplaış

DYLAN forever

nedym
24 Ocak 2009, 21:43

Zevk ve tercih meselesi ama...

Sanirim yenilik.... iyidir devir teknoloji devri doganlar, sahinler, kartallar motor konusunda tarihte kaldi bu arada yakin zamanda karbüratör denen alet üretimden kalkacak bilgilerinize. :bounce:

ruckerpark
24 Ocak 2009, 22:23
Zevk ve tercih meselesi ama...

Sanirim yenilik.... iyidir devir teknoloji devri doganlar, sahinler, kartallar motor konusunda tarihte kaldi bu arada yakin zamanda karbüratör denen alet üretimden kalkacak bilgilerinize. :bounce:

dylana şahin dediiii :cyclopsan :cyclopsan :cyclopsan

şaka şaka :mrgreen: aman polemik başlamasın :)

praetorian
25 Ocak 2009, 03:50
sahin dogan ve kartalinda enjeksiyonlu versiyonlari cikmis bu ustun teknoloji ortalama yakit olarak 0.1 litre fark yaratmistir(katalog degeri)

CBA
25 Ocak 2009, 04:00
kardşe öyle diyorsunda bizde bi ara bi fiat brava (2002 model yanlış hatırlamıyorsam vardı) 2. el satmaya kalktık adamlar bize sahin dolan fiyatından daha az fiyata alırız demişlerdi yani anlatabilmişimdir...sahin doğan tarihte kalmadı ayrıca karbüraör üretiminide kalkacağını hiç sanmıyorum.gereksiz yere forumu yormayalım

doganaslan
25 Ocak 2009, 11:26

deryalı çok teşekkür ederim..çok faydalı oldu yazdıkların. :)) benimde gönlüm dylandan yuana

sero35
25 Ocak 2009, 11:48
konuyu dahıtayım barı.dylan sele altına KAPALI KASK sıgıyormu acaba.cevap beklıyorum arkadaslar.Şeref