Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
sero35
17 Aralık 2008, 23:39
Cem yakıt testının sonucunu beklıyorum.Motora gelınce sana bahsettıgım mavı dylan 2400 km de olan dylan.3750 verdım.olmaz dıyor.bakalım .yakıt benım ıcın onemlı yılbasından sonra gunde 70-80km yapma pozısyonu olucak yakıt dusuk olması gerekıyor benım ıcın.sen bu ısı ıyı hesaplarsın guvenıyorum sana.
Şeref
tamam abi yapıcam ama ben motoru sürekli kullanmıyorum kışın.biraz bekletirim seni yani :):) 200 km yi baya bi sürede yapıyom çünkü şu aralar motor çalışmış olsun diye biniyorum. ama yinede yapacam bu testi şeref abi.beklersen sonuçları yazarım hatta yarın yağmur çamur olmazsa depoyu fullleyim bakalım
Deryali
18 Aralık 2008, 00:08
sero35 Benzin konusunda bana güvenebilirsin çünki her gün 80-100km yol yapıyorum. istanbul trafiği fazla gaza yüklenemiyorum arada boş buldumuda ibreyi sona dayıyorum. max 3 litre yakıyor. Hesabını yap işte.
Genelde 20 lira ile 3 gün gidip geliyorum.
sero35
18 Aralık 2008, 00:10
yok acelemız cem.daha dylan arastırmaları ıcındeyım.beat ,ın yakıtından cok memnunum.bıraz fazla yakması normal ama 4lt cıvarı cıkarsa dusundurur benı.
3 lt cok ıyı.ben bır muhabbet esnasında duymustum3,5-4,5 arası degısıyor demıslerdı.o rakamda scotur icın cok gelmıstı bana.sana ınanıyorumda ,guvenıyorumda,o konuda tereddutum yok.
şeref
Deryali
18 Aralık 2008, 00:45
bende 6bin km beat kullandım Hakketen az yakıyordu.
Dylan'a geçtiğimde yakıt fazla gelmişti. Ancak altımda böylesine güçlü bi makine için değer demiştim. Dylan açılmaya başladıkça yakıtıda ciddi oranda azalmaya başladı. Şuan sakin kullandığında hemen hemen beat ile aynı yakıyor diyebilirim.
Dylan'ın 4.5 litre yakması mümkün değil.
Arka Full, önde çanta, bagaj altı dolu iki kişi ve son gaz boluya gitmiştik. Bu kadar zorlamaya bile 4 litrenin biraz üstüne çıkmıştı.
Normal zamanda o kadar yakması mümkün değil.
tamam şeref abi bu olayı en kısa zamanda deniyecem bildireceğim.
benim motor tam olarak kendine gelmedi daha birazda ondanz fazla yakıyor herhalde.
mhyen
18 Aralık 2008, 08:55
En mantıklı olay depoyu fulleyin.Tripmeter'i de sıfırlayın.Kendinizi ona göre ayarlayın ve tam 100 km olduğunda tekrar benzin alın.Kaç lt alıyorsanız eğer 100 km'deki yakıtınız odur.Yoksa diğer türlü zor oluyor:)
Bu arada benim motor da yeni olduğundan Cem'inki kadar yakıyordu.Motor açılmadığından o kadar olması normal:cat:
Deryali
18 Aralık 2008, 10:52
Birde şu var. Siz motoru çalıştırıyorsunuz 5 dakika binip sonra kapatıyorsunuz ve benzini 1-2 haftada bitiriyorsunuz.
motor daha kendini tam ısıtamadan kapanıyor ve sürekli dur kalklar yaşanıyor bu durumda motor ne kadar açılırsa açılsın herhalde o kadar yakması normaldir.
Ben kontağı açtığım zaman 1 saat sonra kapatıyorum. :)
Birde şu var. Siz motoru çalıştırıyorsunuz 5 dakika binip sonra kapatıyorsunuz ve benzini 1-2 haftada bitiriyorsunuz.
motor daha kendini tam ısıtamadan kapanıyor ve sürekli dur kalklar yaşanıyor bu durumda motor ne kadar açılırsa açılsın herhalde o kadar yakması normaldir.
Ben kontağı açtığım zaman 1 saat sonra kapatıyorum. :)
evet ali abi hakılsın benim genellikle kontak 30 anca açık kalıyor,çok ekstar bi durum olmazsa
En mantıklı olay depoyu fulleyin.Tripmeter'i de sıfırlayın.Kendinizi ona göre ayarlayın ve tam 100 km olduğunda tekrar benzin alın.Kaç lt alıyorsanız eğer 100 km'deki yakıtınız odur.Yoksa diğer türlü zor oluyor:)
Bu arada benim motor da yeni olduğundan Cem'inki kadar yakıyordu.Motor açılmadığından o kadar olması normal:cat:
evet evet en iyisi 100 km de bi daha almak bende öyle yapayım
mhyen
18 Aralık 2008, 16:17
Bugün yeni ilan yok nedense:pale:
Ayrıca alacaksam kesinlikle 12 gün daha bekleyeceğim ki hem yılbaşı ile beraber vergisi beni bağlamasın hem de noter masrafımız olmasın.Hoş motor da yok ya düzgün:P
Deryali
18 Aralık 2008, 16:35
Forumda bizden başka konuşan kalmadı :) Ya kış geldi diye yada motorda sorun çıkmıyor diye :)
Bu arada bugun Richa Kışlık Deri eldivenleri aldım.
Su, rüzgar, yağmur, çamur, kar, kış geçirmiyormuş : )
İlk verdiği his mükemmel ele tam oturuyor. S beden bana tam oldu.
oldukçada sıcak tutuyor gibi geldi.
Bakalım akşam iş çıkışı iyice bi test edeyim.
mhyen
18 Aralık 2008, 17:33
Hayırlı olsun Ali abi.Richa cidden kalitelidir:cat:
protesto
18 Aralık 2008, 17:35
Ayrıca alacaksam kesinlikle 12 gün daha bekleyeceğim ki hem yılbaşı ile beraber vergisi beni bağlamasın hem de noter masrafımız olmasın.Hoş motor da yok ya düzgün:P
Mayhem, fiyat olarak bir sınırın var mı alacağın Dylan için ?
evet mhyem :) bugün yeni ilan girmemiş
ali abi hayırlı olsun eldivenlerin güle güle kazasız belasız günlerde kullan.
Deryali
18 Aralık 2008, 18:03
Hayırlı olsun Ali abi.Richa cidden kalitelidir:cat:
Teşekkür ederim sağolasın.
Gel benim motoru satalım sana :)
Yaw 4.200 e birisi çok ısrar etmişti satmadım. Eğer hergün 100km motor kullanmıyor olsaydım Majesty 400 ABS düşünüyordum.
bu arada bugün depoyu fulledim bakalım 100km sonra bi daha benzin kaç litre alıcam..ortalama 20-25 km yaptım hep sakin kullandım bakalım ne yakacak
mhyem bu ilan dün 4.250 ytl yazzmıyomuydu şimdi 3.800 ytl yazıyor
http://www.sahibinden.com/2008_orjinal_degiseni_yok_WQQaXQQ11709021WQQpXQQdi splayitem&keyword=honda%20dylan
Deryali
18 Aralık 2008, 18:15
........MOTORLA BIRLIKTE 2 ADET CLOVER MONT VE 2 ADET NOLAN N SERISINDEN KASK VEREBİRİM MOTORA ARTIK BINMEYECEGIM.....MONTLARIN NORMAL DEGERLERİ 250 EURO DUR TANESININ.....KASKLARIN DA 130 EURO DUR.....İKİSİNİ DE MOTOR FIYATIYLA BERABER 4,000 YTL YE VERECEGIM.....GAYET TEMIZDIR KASAK LAR VE MONTLAR......
.........
Valla süpermiş. Motorum olmasa kaçırmazdım. Mhyen Davran dostum :)
ali abi bide yanlış hatırmalıyorsam dün bu ilanda 4250 yazıyodu satıca sıkışık her halde bi günde fiyat düşürdü
praetorian
18 Aralık 2008, 18:19
bu ilan dunde 3800 du ya:)
ozan150zc
18 Aralık 2008, 18:28
2009da noter kalkıyomu dedin?Yoksa benmı yanlış okuyorum memet?
Niee sölemiyon bana az daha alıyodum ybr'ı:)
hadi yaaa dündemi 3800 dü demek yanlış hatırlamışım
Deryali
18 Aralık 2008, 18:31
Adam 2 tane kask ve mont veriyor. Gerçekten iyi teklif.
mhyen
18 Aralık 2008, 18:33
Mayhem, fiyat olarak bir sınırın var mı alacağın Dylan için ?
Öncelikle siyah olmasını istiyorum.Sattığım motor kadar temizini bulursam ocaktan sonra 3,5-4 veririm.Model önemli değil ama 2008 olsa iyi olur; km olarakta da 5-6 bin km altını istiyorum.Neden diye sormayın hep düşük km'li motor aldım fazlasını istemiyorum:)
Teşekkür ederim sağolasın.
Gel benim motoru satalım sana :)
Yaw 4.200 e birisi çok ısrar etmişti satmadım. Eğer hergün 100km motor kullanmıyor olsaydım Majesty 400 ABS düşünüyordum.
Ali abi sen satma motorunu çok üzülürsün bak.Demedi deme:cat:
........MOTORLA BIRLIKTE 2 ADET CLOVER MONT VE 2 ADET NOLAN N SERISINDEN KASK VEREBİRİM MOTORA ARTIK BINMEYECEGIM.....MONTLARIN NORMAL DEGERLERİ 250 EURO DUR TANESININ.....KASKLARIN DA 130 EURO DUR.....İKİSİNİ DE MOTOR FIYATIYLA BERABER 4,000 YTL YE VERECEGIM.....GAYET TEMIZDIR KASAK LAR VE MONTLAR......
.........
Valla süpermiş. Motorum olmasa kaçırmazdım. Mhyen Davran dostum :)
Ali abi arkadaşa mesaj da yolladım.Monta ihtiyacım olmadığını son fiyatın ne olacağını söyledim yine 3800 dedi.Km'si biraz daha düşük olsa gidip yüzyüze pazarlık yapardım:cat:
ali abi bide yanlış hatırmalıyorsam dün bu ilanda 4250 yazıyodu satıca sıkışık her halde bi günde fiyat düşürdü
Dün de öyleydi Cem:P
Ne olursa olsun yılbaşından sonra almayı düşünüyorum ve acelem de yok.Ne zaman ki beklersem illaki güzel motorlar denk gelebiliyor:cat:
bekle bekle mehmet kısmet,denk gelir inşallah bitane temiz bişey
Deryali
18 Aralık 2008, 18:37
yaw takma km'yi 2008 model ne olacak.
Ben 18 bini çoktan geçtim.
Erdoğan 50.binde sattı daha taş gibi motor.
Satan kişiden servis notlarını al. Düzenli götürmüşmü değişeni vs var mı çıkar ortaya. motoru gidip bi yre göstermene bile gerek kalmaz.
mhyen
18 Aralık 2008, 18:37
2009da noter kalkıyomu dedin?Yoksa benmı yanlış okuyorum memet?
Niee sölemiyon bana az daha alıyodum ybr'ı:)
Sen bir ay önce alıyodun oğlum.Duymuşsundur biliyorsundur dedim ne bilem:P
Kesin kalkıyor diyorlar da tam bilemiyorum.Noterden kurtulamasan bile ocak dönemi vergisinden kurtulursun:queen:
Adam 2 tane kask ve mont veriyor. Gerçekten iyi teklif.
Ali abi monta, kaska ihtiyacım olsa cidden mantıklı ama biri yazlık biri kışlık 2 montum var.Ayrıca sağlam bir kaskım da var çok şükür.Zaten adam onları bayağı kullanmıştır.Ben bir başkasının uzun süre kullandığı kaskını kullanamam.Montu, kaskı satarsın desen adamın kullandığı malzemeleri kime satıcan:queen: Mesela ben bu malzemeleri 2. el almam:cat:
Aynen öyle Cem.Benim ilk dylan'ı alma hikayemi de bilirsin.Kaç tane eski kasa runner baktım olmadı; ilk gördüğüm dylan'ı gidip almıştım:)
Satan kişiden servis notlarını al. Düzenli götürmüşmü değişeni vs var mı çıkar ortaya. motoru gidip bi yre göstermene bile gerek kalmaz.
Ali abi dylanla 100.000 rahat gidersin zaten ondan yana korkum yok.12000 de motorun ömrünün neredeyse onda biri.Fakat almışken tertemiz fazla binilmemiş düşük km'lileri tercih ediyorum hep:cat:
Bu arada Erdoğan abi de sattı mı dylanı:silent:
Grupta sadece sen, Serkan gibi birkaç kişi kaldınız he dylanı olan:queen:
Aynen öyle Cem.Benim ilk dylan'ı alma hikayemi de bilirsin.Kaç tane eski kasa runner baktım olmadı; ilk gördüğüm dylan'ı gidip almıştım:)
Ali abi dylanla 100.000 rahat gidersin zaten ondan yana korkum yok.12000 de motorun ömrünün neredeyse onda biri.Fakat almışken tertemiz fazla binilmemiş düşük km'lileri tercih ediyorum hep:cat:
Bu arada Erdoğan abi de sattı mı dylanı:silent:
Grupta sadece sen, Serkan gibi birkaç kişi kaldınız he dylanı olan:queen:
Deryali
18 Aralık 2008, 18:46
Evet çok oldu satalı. hayatonda ekibi beverlyci oldu :). Ama ben bu işe devam ettiğim sürece Dylan'ı satmam motor alırsamda 2.bi motor alıp koyarım kapıya. Bu ya maxi scooter olur yada bi "Fz6 Fazer" olur.
Dylan'ın son sınırlarını test etmek istiyorum bakalım 100bin mi 200bin mi görücez birlikte :)
bilmemmi mehmet nese sen bekle en iyisi çünkü şansın var o zamanda dylanı çok güzel denk getirmiştin :):)
mhyen
18 Aralık 2008, 18:51
100 bini rahatlıkla geçeceğine inanıyorum ben zaten de 150'lerde ne olur bilinmez:P
Bu arada Erdoğan abi motorunu kaça sattı?50.000deydi yaa:cyclopsan
bilmemmi mehmet nese sen bekle en iyisi çünkü şansın var o zamanda dylanı çok güzel denk getirmiştin :):)
Aynen öyle Cem.Şubat-marta kadar vaktim var:)
ozan150zc
18 Aralık 2008, 19:20
Bu memet harbiden çok ballı ya:)
Gidiyo en temiz motoru buluyor:)
Biz bi motor alıyoruz başımıza bela oluyo:queen:
mhyen
18 Aralık 2008, 20:11
Bu memet harbiden çok ballı ya:)
Gidiyo en temiz motoru buluyor:)
Biz bi motor alıyoruz başımıza bela oluyo:queen:
Nazar etme gözüm senin de olur:)
Motorlar bana gökten düşmedi ama çok araştırdım.Her motoru almazdan önce en az 3-4 tane bakıyordum, onlarca adamı arıyordum senin anlayacağın iyi masrafa giriyordum yine.Öyle lök diye iyi motoru kim bulmuş:cat:
Deryali
18 Aralık 2008, 20:36
Erdoğan 3 demişti 2.800 ye vermiş.
acun0
19 Aralık 2008, 11:28
dylan ile sym karşılaştırmaları kesinlikle kagıt üzerindeki verilere göre hesaplamak dogru olmaz yanıltabilir kendim honda suzukı fanatigi olaraktan şimdiye kadar honda yada suzuki dışında başka bir motor almadım hatta benim için diger markalar ne kadar kaliteli oldugunu idda etse dahi beni bu fikrimden asla caydıramaz dı ben hondayı bilir hondayı tanırdım
fakat bu yaza kadar
arkadaşım gökalp ile uzun yol yapalım dedik 600 km kadar bende sfır aldıgım cbf 250 var arkadaşımda ise sym gts 250 sabah erkenden yola çıktık ilk leri ısınma yola alışma safhasında suratlerimiz 90 100 civarı idi gittikce tempoyu artırdık düzgün yollar çıkınca basmamak olmaz dı süratlerimiz arttı artık elimde kaz kolunu çevirecek yer kalmamıştı süratim 145 civarı idi benim kilom 60 arkadşımın kilosu 80 idi şansı yoktu yani ben ondan daha hızlı yol alabilirim derken baktım beni geçip gidiyor. hemde altındaki motor 21 bg 180kg motor benim motor 140 kilo ve 22 bg nasıl oluyordu derken farkta attmaya başladı bu her şeye ters bir durumdu moralim bozulmuştu o yolculuk sırasında zevkim kaçmıştı bu bir gerçekdi ve bunu degiştimek için motorun üzerine yatttım daha süratlensin diye motor 150 ye çıktı ancak yanına yanaşabildim fakat ben motorun üzerinde eyiliyorum o ise atatürk gibi dimdik
o yolculuktan sonra motorumu sattım bu benim için hayal kırıklıgı idi
şimdi asıl gelelim konumuza sym yi asla küçümsemeyin sizin katagoride olan sym hd 200 büyük teker avantaj ve seramik silindiri ile daha yüksek verim daha dayanıklı silindir mevcut yan yana yarıştırın bence sym hd 200 dylan ı çok rahat yir
Deryali
19 Aralık 2008, 11:51
Üstad ben dylan ile CBF250 ile kapışıyorum. hatta yokuş yukarı CBF'i Dylan tokatlıyor. Arkamda çanta yokken düz yolda 140 a çok zorlanmadan çıkabiliyorum. Buna inanmazsan test edebilirsin.
GTS 250 güçlü bi motor lafım yok ama SYM200 ile Dylan'ları azda olsa Saros geizimizde test ettik. Sym200 performans olarak dylan kadar güçlü değil. Üstelik kalitesi konusunda da fazla yorumda bulunamayacağım.
http://www.hayatonda.com/detay.asp?id=90 bu linkten bahsettiğim geziye bakabilirsin.
protesto
19 Aralık 2008, 12:09
Arkadaslar nedir bu yarisma meraki, sym dylan'i gecse, dylan sym'i gecse nolacak, bosverin bunlari, kim hangi motora zevkle biniyorsa ona binmeye devam etsin. Bence bu kucuk makinalarla 140 km gibi suratlere cikmak delilik...
Deryali
19 Aralık 2008, 12:15
Arkadaslar nedir bu yarisma meraki, sym dylan'i gecse, dylan sym'i gecse nolacak, bosverin bunlari, kim hangi motora zevkle biniyorsa ona binmeye devam etsin. Bence bu kucuk makinalarla 140 km gibi suratlere cikmak delilik...
Sana katılıyorum. Sadece dylan'ın gerektiğinde neler yapabileceğini bilmek güzel :)
acun0
19 Aralık 2008, 12:30
gezinizi inceledim
fakat 10 arlı motor gezileirnde pek hızlı gitme gibi şansınız olmaz bende gittim böyle çok motor lu guruplarla hızımız dengeli olmalı 80 i geçme basıp gitme gibi şans olmaz malesef gurup disiplini içinde olmak şarttır
oyüzden burdaki ölçümlerin seni yanıltmasın teke tek kullanmasını bilen biri ile denemeni tavsiye ederim kesinlikle fikrin degişecektir eminim bende burda hd 200 e bindim hatta sh 150 yi bilirmsin hondanın 16cant ebatında olan dylan motoru üzerinde bulunan motor ile başa baş gidebilen bir motor sym hd 200 ki daylan 140 yaptı diyorsun sym de aynen yapıyor hatta tork olarak dylandan daha yüksek torklu bu da yokuş çıkması daha iyi demek
sen bir hd bul dene derim sadece
sym topiginden alıntıdır.
Alıntı:
serkangencer´isimli üyeden Alıntı
istanbulda dylan 150 ile kapıştırsana acaba hangisi geçecek merak ettim. burda hondanın dylan 150 olsa denerdim denedikten sonra paylaşırsan sevinirim.
Dylan ile değil ama honda sh150 (sh150 nin motoru şu an dylan 150 de kullanılıyor) ile drag yapmıştım kalkış aynı hız konusunda kafa kafaya gidiyorlar ama daha önce sh150 yi kullanan olarak sh150 yi hala unutamadım
Deryali
19 Aralık 2008, 12:39
acun üstad. öncelikle hemen belirteyim elbette sürekli 80 le gitmedik. Yanyana gelip aynı anda gazları kökledik vs. Ayrıca dylan kullanan arkadaşlarımızdan biri gezide Sym'nin şarz dinamasu yandığında test etmek için sym200 ü kullanmıştı. Onunda performans yorumlarından çıkarak bu karşılaştırmayı yaptım.
Ben bizzat sym yi kullanmadım ama dediğiniz gibi kullansan daha iyi bir yorum yapabilirdim. bende size dylan ı test etmenizi tavsiye ederim :)
Elbetteki sym de güzel bir motor. İsteyen istediği tercihi yapabilir.
Eğer önüme aynı fiyatta ( ki öyleler ) Bir sym200 birde dylan150 konulsa tercihim dylan'dan yana olurdu.
Ben dylan'ı şuan konumum itibari ile çok kullanıp farklı testler yapıyorum. bunun içinde 2000km lik rahat bir geziden en zorlu şartlarda tüm limitlerinin zorlanmasına kadar her türlü test var.
Başka bir motor almayı düşündüğümde dylan yine 1.motorum olarak kalır. 2.motorum ise büyük ihtimalle büyük cc vitesli bir motordan yana olur.
Hoşça-Dostça
acun0
19 Aralık 2008, 12:47
biraz önce bahsettigim gibi ben bir japon fanatigiyim kullanmadıgım motor kalmadı sayılır honda titanından cbf 250 9rr,r6, fazer(kesinlikle sevemedigim bir motordu ayrıca)suzukı bandit ,600f gibi fakat arada kalmış tanınmayan motorlarında çok şeyler balardıgının farkında olmalıyız bu arada bende dylan a binmedim denemedim ama deneyecegim.
Deryali
19 Aralık 2008, 12:48
üstad Fazer6 ve r6 kullandım dedin
Neden fazer'ı sevmedin merak ettim. Benim istek listemde olan bi motor olur kendileri :)
acun0
19 Aralık 2008, 12:54
fazer 6 çok dengesiz güç egrisi çok garip çalışıyor alt devirlerde güçsüz yorgun düşmüş bir ihtiyar gibi üst devirlerde kıçına kamçı yemiş at gibi gaz kolu on of dügmesi gibi çalışan bir motor şehir içi eziyet istedigin zaman araçtan kaçamıyor devamlı küçük viteste bagırtır durumda kalman gerekiyor bu yüzden yakıtı içiyor daha çok firenleri yetersiz
anlatmakla bitmez aldıgım en kötü motordu gösterişli durması haricinde
bu arada 180 den sonra ön tarafda dagılma söz konusu yolda geziniyor
Deryali
19 Aralık 2008, 13:12
:| vay canına dostum gerçekten ilginç söylediklerin. :( üzüldüm şimdi. R6 hakkında neler söylemek istersin ?
acun0
19 Aralık 2008, 13:43
r6 güzeldir seridir. motor ömrü honda ya göre biraz kısadır. ama fazer yerine r6 daha güzel olur.
fakat kesinlikle önce vitesli motor kullanmanı 1 sene bu motor ile bütünleşmeni daha sonra büyük vitesli motora geçmeni öneririm ben scoter i kullandıgım zaman vitesliye alışık oldugumdan tamamen hakim degilim sanki düşecekmiş kayacakmış gibi geliyor.
timuçin okçu
21 Aralık 2008, 11:34
arkadaşlar ben yaklaşık 15 günlük dylancıyım.kdz.ereğlide oturuyorum.motorumu istanbuldan aldım 2008 4200 km de.biri iki küçük sürtmesi vardı ama yatması yok.kendim burada 3 sene çan çin kullandım dersimi aldım .bağışlama fiyatına sattım onu .:farao:daha psikolojim yeni yerine geliyo.burada dylan tek bende var:).sizi bilmem ama genelde sakin biriyimdir ama ufak görüntü altında olupta milletle oynamak hoşuma gitmiyo dersem yalan olur:cherry:geçenlerde komple söktüm plastik aksamı heryerini temizledim aralara diş fırçasıyla girdim valla.çizik yerleri yaptırdım boya koduna sadık kalmama rağmen biraz açık oldu sanki.belki güneş görünce kararır.olmazsa bidaha boyatırım.komple cilaladım dükkanımda duruyo gelen giden sıfırmı diyo.keklesem mi acaba:bounce:bu arada kappa çantamın üstündeki küçük çiziğede gıcıktım.internetten boyalı kappayı inceledim.söktüm fosforları falan onuda üst kapağını boyattım.oldu boyalı kappa.:cat:sizlere yazdığımda özellikle deryalı çok teşekkür ederim elinizden geldiğince bana yardım etmeye çalışıyorsunuz.herkese teşekkürler.aranıza katıldığım için mutluyum.bu arada kayış kapağının ordan gelen bir ses problemim var.ilk fırsatta servise götürüp soracağım.ama adapazarında servis 150 km git gel 300 zaman ayırmam lazım bide hava durumu önemli.bi doblo falan ayarlarsam atarım içine kesinlikle.biraz fazla titizim sanırım olsun motor tertemiz olunca mutluyum ben.:cherry:
Deryali
21 Aralık 2008, 11:46
timuçin dostum güle güle kullan tekrardan.
Eminim o titiz temizlikten sonra heleki ciladan sonra dylan çok güzel olmuştur. Cilalayınca resmen parlıyor motor.
------------------
ufak görüntü altında olupta milletle oynamak hoşuma gitmiyo dersem yalan olur
------------------
:) Bu lafına çok güldüm ama çok haklısın gazı açtığında altımızdaki ufak görüntü birden canavara dönüşüyor. Zaten kalkışta bizi geçecek araba bile tanımıyorum :p
Benim tavsiyem eğer adapazarına gideceksen motoru dobloya falan atma. Arabanın içinde bi yerleri sağa sola değer zarar görür sonra üzülürsün. 150 km mesefa bence hiç bişey değil. Ortama 100 le gitsen 1.5 saatte gidersin. İstanbul'da bizim oturduğumuz yerden Adapazarı 120km ve oraya 3-4 ay kadar önce otobandan 120 ile gittim ve tam 1 saat sürdü. Oldukçada zevkliydi.
Biraz motorun tadını çıkarmış olursun. Dylan seni bi yerden bi yere götürdüğünde ona olan sevgin inan artar. Böyle bi fırsat varken araba ile götürmek yazık olur.
Günde 100km yapan biri ( ayrıca bodruma git gel 1600km ) olarak açıkçası git gel 300km yollar bana çok ama çok az geliyor.
Hedefim dylan ile 199.999km :)
mhyen
21 Aralık 2008, 12:06
Ali abi bilgilendirme amaçlı olarak şimdiye kadarki 1000-4000-8000-12000-16000 bakımlarında nelerin değiştiğini, hangi serviste yaptırdığını ve de ne tuttuğunu paylaşır mısın:cat:
Deryali
21 Aralık 2008, 12:17
http://www.cg-cars.com/forum/gallery/files/1/1/7/0/0/honda_dylan_original.jpg
1000'de sadece yağ değiştir : 18 lira
4000'de hava filtresi + yağ = 40 lira
8000'de sadece yağ + 20 lira
12.000'de Buji değişti + yağ + hava filtresi temizlendi ( Sonraki Buji değişimi 24.bin) = 60-70 lira
16.000'de hava filtresi ve yağ burası 68 ytl tutmuştu
18.500--->'e kadar her 2bin de bir yağ değiştirdim ama artık her bakımda değiştireceğim
Bunların dışında Far Ampülünü kendi isteğimle değiştirdim, aktivanın yan ayağını takdırdım.
Şu servisin verdikleri sarı kağıtlara bakıp daha net fiyat ve değişenleri yazarım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
mhyen
21 Aralık 2008, 12:23
Çok iyi cidden.Ben runner'da 6000de bir yağ değiştirmiştim 90 küsür liraydı.İtalyanlarda acayip işçilik geçiriyorlar Honda gibi köklü, düzenli bir yapıları olmadığından:cat:
selçuk sezer
21 Aralık 2008, 12:33
arkadaşlar ben yaklaşık 15 günlük dylancıyım.kdz.ereğlide oturuyorum.motorumu istanbuldan aldım 2008 4200 km de.biri iki küçük sürtmesi vardı ama yatması yok.kendim burada 3 sene çan çin kullandım dersimi aldım .bağışlama fiyatına sattım onu .:farao:daha psikolojim yeni yerine geliyo.burada dylan tek bende var:).sizi bilmem ama genelde sakin biriyimdir ama ufak görüntü altında olupta milletle oynamak hoşuma gitmiyo dersem yalan olur:cherry:geçenlerde komple söktüm plastik aksamı heryerini temizledim aralara diş fırçasıyla girdim valla.çizik yerleri yaptırdım boya koduna sadık kalmama rağmen biraz açık oldu sanki.belki güneş görünce kararır.olmazsa bidaha boyatırım.komple cilaladım dükkanımda duruyo gelen giden sıfırmı diyo.keklesem mi acaba:bounce:bu arada kappa çantamın üstündeki küçük çiziğede gıcıktım.internetten boyalı kappayı inceledim.söktüm fosforları falan onuda üst kapağını boyattım.oldu boyalı kappa.:cat:sizlere yazdığımda özellikle deryalı çok teşekkür ederim elinizden geldiğince bana yardım etmeye çalışıyorsunuz.herkese teşekkürler.aranıza katıldığım için mutluyum.bu arada kayış kapağının ordan gelen bir ses problemim var.ilk fırsatta servise götürüp soracağım.ama adapazarında servis 150 km git gel 300 zaman ayırmam lazım bide hava durumu önemli.bi doblo falan ayarlarsam atarım içine kesinlikle.biraz fazla titizim sanırım olsun motor tertemiz olunca mutluyum ben.:cherry:
benimde sabahları ilk çalıştığında o sesi yapıyor sonra kesiliyor seninki devamlımı yapıyor
hayırlı olsun abi çizikleride düzeltiysen artık motorun fotolarını koyda görelim bizde :)
mehmet bi ara bende deli gibi runner almak istiyodum ama servis fiyatlarından dolayı sırf o nedenle başka bişey deil almadım iyikide almamışım baksana fiyatlara yaww:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO