PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

ErdoganAktas
23 Haziran 2008, 14:50
Dylanlarımız ile bu hafta sonu yine yollardaydık. Gezimizin fotograflarına aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
http://www.hayatonda.com/detay.asp?id=90

Toplam 630 km.lik bir yolculuk oldu.

GökhanYENİCELİ
23 Haziran 2008, 15:16
Dylanlarımız ile bu hafta sonu yine yollardaydık. Gezimizin fotograflarına aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

Gezi Muhteşem Olmuş Herkezin Emeğine Sağlık Fotolarda Süper Olmuş banada çok yaklaşmışsınız Karşılaşabilirdik:wiinkk:

Mikuni
24 Haziran 2008, 22:24
http://www.sahibinden.com/800_km_sifir_ayarinda_dylan_-_150WQQaXQQ9485411WQQpXQQdisplayitem

DYLAN-150 HASTALARINA DUYRULUR BUNU GORMEDEN DYLAN ALMAYIN BOLE TEMİZİ ZOR BULUNUR DOgRU DURUST KULLANILMAMIŞ BİR MOTORDUR

:queen:

mhyen
24 Haziran 2008, 23:24

Çok güzel bir gezi olmuş Erdoğan Abi.Kutlarım sizi.Paylaşım için de sağolun.İnşallah bir gün ben de gezilerinize iştirak edebilirim:cat:

protesto
26 Haziran 2008, 11:01
Selamlar herkese,

Benim Dylan 1 senesini doldurdu, simdiye kadar hic sikayetim olmadi, bence scooter arasinda bir numara kendisi.

Benim iki tane sorum var :

1. Sabah motoru sorunsuzca calistiriyorum. İşe geliyorum, saat 18.00'de cikiyorum. Ancak nedense sabahki kadar cabuk calismiyor. Kontaga uzun uzun basmak zorunda kaliyorum. Hatta bazen 2 veya 3 basista ancak calistirabiliyorum. Sizce sebebi ne olabilir. Motorumun km'si 2500.

2. Artik bir canta ihtiyacim oldugunu farkettim. Barbaros'taki Genc Moto'da orijanal canta aparatini 70 euro, kucuk boy siyah givi cantayi da 55 euro'ya buldum. Canta bir tane full kaski aliyor. Fiyatlar icin ne dersiniz ? Besiktas yakinlarinda daha uygun fiyata nerde bulabilirim ?

Simdiden tesekkurler.

freenautilus
26 Haziran 2008, 23:00
Benim makina da aynı şekilde iş çıkışları böyle geç çalışır bazen.Biraz gaz vererek çalıştırmayı dene, hemen alıyor.Ben bunu hava sıcaklığına bağlıyorum.Sabah motor tam soğumuş oluyor, jikle ile çalışıyor olabilir.Ama iş çıkışı jikleyi devreye alacak kadar soğumamış oluyor ve mevcut haliyle de tık diye almıyor.Biraz sallama bir teori olabilir aslında.Ama kışın her şekilde tak diye çalışıyor Ankara'da.Bunu hava ısındığında yapıyor.Hiçbir problem de görülmüyor servise gittiğimde.O nedenle ben havaya bağlıyorum durumu:)

mhyen
29 Haziran 2008, 20:44
Dylancılar napıyorsunuz?Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.Tabi güzel havaların da gelmesiyle sorunsuz sorunsuz dylanlara biniyorsunuz:mrgreen:Ben dylanla sanırım biraz sorun yaşıyorum.E-5'e ve otobana çıktığımda 90-100 km hızlar arasında giderken direksiyonda titreme oluyor, rüzgarın etkisi fazlası ile hissediliyor.Zaten bu hızların da biraz üstüne çıkarsam motor rüzgardan öyle etkileniyor ki 1-2 kere kendi kendine şerit değiştirmeye çalıştı.Bu sorunları siz de yaşıyor musunuz?İnanın E-5'te gitmeye bazen korkuyorum.Ortadan gitsem hemen yakalıyorlar kornalar eşliğinde en sağa atıyorlar.Oradan da genelde otobüs, kamyon gibi ağır vasıtalar geçtiğinde tedirginlik oluyor.Yorumlar gelsin lütfen...

saviola83
29 Haziran 2008, 22:06
selamlar.ben dijital gösterge sorunumu çözdüm. aküden değilmiş. servise götürdüm.ön paneli değiştirdiler. şansıma garantinin dolmasına 1 ay varmış.para ödemedim:)

Mikuni
29 Haziran 2008, 22:14
Dylancılar napıyorsunuz?Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.Tabi güzel havaların da gelmesiyle sorunsuz sorunsuz dylanlara biniyorsunuz:mrgreen:Ben dylanla sanırım biraz sorun yaşıyorum.E-5'e ve otobana çıktığımda 90-100 km hızlar arasında giderken direksiyonda titreme oluyor, rüzgarın etkisi fazlası ile hissediliyor.Zaten bu hızların da biraz üstüne çıkarsam motor rüzgardan öyle etkileniyor ki 1-2 kere kendi kendine şerit değiştirmeye çalıştı.Bu sorunları siz de yaşıyor musunuz?İnanın E-5'te gitmeye bazen korkuyorum.Ortadan gitsem hemen yakalıyorlar kornalar eşliğinde en sağa atıyorlar.Oradan da genelde otobüs, kamyon gibi ağır vasıtalar geçtiğinde tedirginlik oluyor.Yorumlar gelsin lütfen...

hoca sen yavaş gidersen tabi seni sağa atarlar, ben titanla bile 110 la gidiyorum, ben atiyorum milleti sağa..
şimdi bende ybr var, 100 den aşağı hiç düşmem yoluna göre, asla kimseye yol vermek zorunda kalmıyorum, çünkü benim dört gözüm var, 2 si aynalarda 2 si de yolda.. arkadan gelen aracın hızına göre hareket ederim.

Sende zamanla e-5 trafiğinin uzmanı olursun, benim altımda dylan olsa 120 den aşşşa beni kurtarmaz.. :)

en iyi yol paralı olan tem otoyoludur, e-5 ten nefret ederim. çünkü yol 2 şerit ve bir sürü kamyoncu var.

mhyen
29 Haziran 2008, 22:24
hoca sen yavaş gidersen tabi seni sağa atarlar, ben titanla bile 110 la gidiyorum, ben atiyorum milleti sağa..
şimdi bende ybr var, 100 den aşağı hiç düşmem yoluna göre, asla kimseye yol vermek zorunda kalmıyorum, çünkü benim dört gözüm var, 2 si aynalarda 2 si de yolda.. arkadan gelen aracın hızına göre hareket ederim.

Sende zamanla e-5 trafiğinin uzmanı olursun, benim altımda dylan olsa 120 den aşşşa beni kurtarmaz.. :)

en iyi yol paralı olan tem otoyoludur, e-5 ten nefret ederim. çünkü yol 2 şerit ve bir sürü kamyoncu var.

Alışkın değilim abi malesef korkuyorum, motor titreme yapıyor.Bunda irc marka dandik lastiklerimin büyük bir etkisi var sanırım:pr:Zaten motoru bir yere gitmek ya da yetişmek için değil tamamen zevk için kullanıyorum.Bu yüzden ara ara acaba vitesliye mi geçsem diye düşünmüyor değilim.Sonuçta scooter tecrübesi vitesli için yeterli değil...

Mikuni
29 Haziran 2008, 22:44
hocam bak geçen gün titanla çok pis kaza yaptım, U dönüşünün yasak olduğu yerden aniden dönen ford transite 70km hızla giderken öyle bir çarptımki olursa o kadar olur heralde.. vitesli motorlarda koruma demiri olduğu için motor bu demirin üzerinde devriliyor ve bende kaza esnasında minibüse kafamı çarperken kask olduğu için kurtuldum. üzerime devrilen motoru koruma demiri engelliyor hatta motorun hiçbir yerinde çizik bile olmuyor, ben bu şekilde çok kaza yaptım hepsinde de koruma demirinin faydası çok büyük oldu, hele ki ayağımın üstüne devrilse bir de sürüklensen yanarsın..
motorun sadece ön jantı eğildi birde çamurluğu kırıldı. eğer dylanla çarpsaydım ne ben kurtulurdum ne de motor, motoru satsan tamirine yetmez di belki..

Benim şu an ki hedefim cbf250 zaten

sedat_57
29 Haziran 2008, 22:46

tecrübe:bounce::bounce::bounce::bounce:

mhyen
30 Haziran 2008, 07:57
hocam bak geçen gün titanla çok pis kaza yaptım, U dönüşünün yasak olduğu yerden aniden dönen ford transite 70km hızla giderken öyle bir çarptımki olursa o kadar olur heralde.. vitesli motorlarda koruma demiri olduğu için motor bu demirin üzerinde devriliyor ve bende kaza esnasında minibüse kafamı çarperken kask olduğu için kurtuldum. üzerime devrilen motoru koruma demiri engelliyor hatta motorun hiçbir yerinde çizik bile olmuyor, ben bu şekilde çok kaza yaptım hepsinde de koruma demirinin faydası çok büyük oldu, hele ki ayağımın üstüne devrilse bir de sürüklensen yanarsın..
motorun sadece ön jantı eğildi birde çamurluğu kırıldı. eğer dylanla çarpsaydım ne ben kurtulurdum ne de motor, motoru satsan tamirine yetmez di belki..

Benim şu an ki hedefim cbf250 zaten

Çok büyük geçmiş olsun abi.Benim demek istediğim de o.İki kamyonun arasından dylan ile 90-100 ile geçerken acayip korkuyorum işte.Aniden öne kırmalar mı dersin, sıkıştırmalar mı...Ayrıca şerefsizler motoru biraz küçük de sanıyorlar ona da ayrı sinir oluyorum:pr:
Motoru almaktaki amacım günlük işlerde kullanmaktı fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.Aile karşı çıktı.Hadi onları ikna ettim de bu sefer de koyacak yer bulamadım:pr:Benden biraz uzak mesafede duruyor ama en azından gözüm arkada değil.Ben motora haftada 2 en fazla 3 gün binmek, binmişken de uzun uzun yol almak istiyorum.Fakat dylan ile bir güvensizlik var malesef:pale:
Cbf250 hakkında bir ara seninle konuşalım abi.Hadi kendine iyi bak.Dikkatli ol:cat:

Bu arada cbf 250 türü bir motorda 100-110 arası rahat gidiliyor mu?Hani rüzgar savurması ya da önde ciddi bir titreşim var mı?

protesto
30 Haziran 2008, 09:35
Benim makina da aynı şekilde iş çıkışları böyle geç çalışır bazen.Biraz gaz vererek çalıştırmayı dene, hemen alıyor.Ben bunu hava sıcaklığına bağlıyorum.Sabah motor tam soğumuş oluyor, jikle ile çalışıyor olabilir.Ama iş çıkışı jikleyi devreye alacak kadar soğumamış oluyor ve mevcut haliyle de tık diye almıyor.Biraz sallama bir teori olabilir aslında.Ama kışın her şekilde tak diye çalışıyor Ankara'da.Bunu hava ısındığında yapıyor.Hiçbir problem de görülmüyor servise gittiğimde.O nedenle ben havaya bağlıyorum durumu:)

Evet aynen dedigin gibi sabahlari hemen calisiyor. Ancak daha sonra butun gun alisveris merkezinin otoparkinda bekliyor. Icerisi oldukca sicak oluyor aksamustu. Bir ihtimal rutubet yuzunden de olabilir. En iyisi servise danismak sanirim.

ErdoganAktas
30 Haziran 2008, 16:54
Buraya epeydir uğramıyoruz forumun haline bak... Konuşulan konulara... neyse;

Mehmet senin motosiklet tecrüben fazla yok ve anladığım kadarıyla belli bir hızın üstüne çıkınca motoruna ve kendine güvenin azalıyor. Acemi birisi için bu çok normal. Lastikler büyük sıkıntı değil ama motor üzerindeki ağırlık dengesi de çok önemli. Bu motorların lastik çapı ufak, yollar kötü, motor ile bütünleşmezseniz sizi yoldan da atar, üstünde de. Önce kendi üzerinizdeki güvensizliği atın. Motorunuzu iyi tanıyın, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını bilin ona göre kullanın.

Zevkini, tarzını bilemem ama vitesli motora da binsen senin bu durumun bence değişmeyecektir. Bu zamanla ve tecrübe ile bitecek birşeydir. Bu motorlarda bence acemilere satılmamalı. Tecrübe edeceğiz derken verdiğiniz paraya yazık. Bu yaşıma değin pek çok motor kullandım(gsx-r1000, xt400, cbr600 vs.). Her yönü ile düşündüğümde en çok keyif aldığım motor Dylan diyebilirim.

mhyen
30 Haziran 2008, 19:02
Erdoğan abi, inanır mısın senin gibi bir kaç kişi gördüm yıllarını motosiklet üzerinde geçirmiş ve de kendisine göre en güzel motorun Dylan olduğunu söyleyen:)
Hatta honda servisindeki bir usta da 13 yıldır motor kullandığını ama yıllardır favorisinin dylan olduğunu söyledi.Hatta tuttu bir de kendi gri dylan'ını gösterdi:)Hani adamın yüzünden ilk motora bindiği zamanki tutku,sevinç bile okunuyordu:cat:

ErdoganAktas
30 Haziran 2008, 19:08
Mehmet benim tavsiyem her lafa kulak asmaman, bu motordan sonra almak isteyeceğin tek motor, seni uzun yollarda da rahat ettirebilecek 250 cc bir motor olacaktır. Ve bunu da en az 3-4 yıl sonra almalısın. Gerisi kesinlikle boş şeyler. Şu kadarını söyleyeyim bu motora ve sonrasında tüm motorlara alışabilmen bir süreçtir. Ve bu süreç hiç de öyle kısa bir süreç değildir. Kendi motoruna ve trafiğe hakim olman kesinlikle o motor üzerinde en az 1 yıl kullanman ile mümkündür. Ve tüm tehlikeleri de bu süreçte yaşarsın. O yüzden çok çok dikkat.

mhyen
30 Haziran 2008, 19:09
Sanırım toplu gezilere bol bol katılmam lazum...

Erdoğan abi benim asıl hoşuma gidenler naked türü motorlar.Fakat dylan'ı alırken hem acemiliğim çıksın hem de şehir içi gündelik olarak kullanmaktı amacım.Fakat istediğim gibi günlük kullanamadığımdan, bireysel ya da toplu gezilerde kullanmak istiyorum.E-5'te korkutucu bir kaç olay yaşadıktan sonra açıkcası altımdaki motordan biraz korktum.
Dylan ile kazanacağım tecrübenin sanırım vitesli kullanımında bir faydası olmayacak.Bu bakımdan kafam biraz karıştı doğrusu...

pocemonmutlu
30 Haziran 2008, 23:28
arkadaşlar birşey sormak itiyorum. aklıma takılan bir gariplik var 900km de şu an p150i, 1000 olmadan bakıma soktum cunki motor eskiden 0-20km yavaş, 20km den sonra cok seri hızlanıyordu. ama bir tekirdağa gittim geldim, şimdi 0-20km acayip serileşti ama 20km den sonra eskisinden 2 kat daha fazla devir yukseliyor "eskiden bu kadar devir yukselmiyordu" ve eskisi gibi ivme kazanmıyor. şimdide 40km ve ustu seyrederken tam gaz versemde eskisi gibi seriligini gosteremiyor ve yavaş yavaş hızlanıyor. bir sorunmu var "aktarma kayisi veya varyator gibi sorunlarımı oldu" yoksa motor rodajını tamamladı parcalar birbirine uyum sagladı ve gucumu duştu anlam veremedim. servise goturdum durum bu dedim, motoru aldı 3 dakka tur attı sonra geldi motorda birşey yok belkide alıştın motora dedi, benzin olarakta maslaktaki opetten al oda yapar dedi ve yağı değiştirip, hava filtresine hava tutup 1000km bakımı tamamlandı başkada birşey yapılmadı. subap ayarlarına buji de birşey varmı yag filtresi değiştirmek gibi vs ayarlara bakılması gerekmiyormu, yoksa ilk 1000km de bunlara bakılmaması normalmi? yada ben bakımsız scooter aldım'da haberim'mi yok :mrgreen:

Mikuni
03 Temmuz 2008, 21:45
hoca sen onu çin malımı zannettin ki her 1000 km buji değişsin hava filtresi değişsin.
Subap ayarı diyorsun ama subapın ve olduğunu ve nerede olduğunu biliyormusun?
eğer bir motosiklet 1000 km subap boşluğu yaparsa, at gitsin çöpe o zaman..
en az 16 000 km subap boşluğu oluşmaz.. rahat ol..

Üzerinde Muhtemelen Denso marka buji olmalı, yani fabrika bujisi bu olmalı. En az 8000 km gider, hatta 12000 km yi bulabilir. Dünyada denso dan daha iyi bir buji bilmiyorum..

Motordaki kalkış ve hızlanma sorununu %99 oranında enjeksiyona bağlıyorum. Hondanın fabrikasyon hatası yapacağına da gözümle görsem inanmam. Sulu benzin veya solvent oranı fazladır. Namusuyla çalışan benzinciler çok az..

Opetten yakıt alırsan tabi böyle olur. Petrol ofisinden al, 95 oktan harici benzin kullanma.Eğer Petrol ofisinden memnun kalmazsan BP den başka bir yere gitme.

Bu arada cbf 250 türü bir motorda 100-110 arası rahat gidiliyor mu?Hani rüzgar savurması ya da önde ciddi bir titreşim var mı?

rahatlıkla 120 sabit. bizzat denedim.. 160 yaptım >> boğaz köprüsünden kadıköye inen rampada..

mhyen
03 Temmuz 2008, 21:51
Ümraniye'de bildiğin iyi bir istasyon var mı hocam?Ben Alemdağ Caddesindeki rüyam pastanesinin karşısında opetten alıyordum ama opet alma diyorsun.Başkaları da bunu önermişti.Sen nereden alıyorsun mesela?

Cem bu aralar hiç gözükmüyor.
Hoppppppp!!!!!
Nerelerdesin Cemmm???

Mikuni
03 Temmuz 2008, 22:03
libadiyede BP var ordan al. opetten benzin alınmaz. shell den ve bp den alırsan ne olur? yakıt sarfiyatı artar. Petrol ofisinden aldığım 35 ytl benzinle 360 km yol yaptım. bp ve shell den aldığım benzinle 300 km ancak yapıyor.
opeti 3 kez denedim motor çekişten düşüyor, boğuluyor ve gaz yemiyor.

mhyen
03 Temmuz 2008, 22:18
İnanır mısın ben de buradan ilk kez almama rağmen motor rahat etmiş gibi geldi.Bu arada en mantıklısı bp ya da petrol ofisinden almak olacak sanırım:cat:

pocemonmutlu
03 Temmuz 2008, 23:52
(Mikuni)

Opetten yakıt alırsan tabi böyle olur. Petrol ofisinden al, 95 oktan harici benzin kullanma.Eğer Petrol ofisinden memnun kalmazsan BP den başka bir yere gitme.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikuni kardeş ozellikle maslaktaki opetten al dedi teknis servisteki usta, 4 silindirli enjeksiyonlu motoru varmış hep ordan alıyormuş ve bana onerdigi gibi herkezede orayı oneriyormuş. ben motoru aldıgımdan beri hatta eski cin malı scooterim varken bile hep bp den alırdım 95 oktan. şimdi bu usta beni opete yonlendirip enjeksiyonu daha cabuk bozulsunda bende para kazanayım diyemi dedi acaba :mrgreen:

bu arada 2 gun once egzosun ustundeki koruma kapagının vidaları duşmuş vidalarda birde ince bir sac vardı yok oda gitmiş. servise actım durum ne dedim daha yeni motor dokuluyor dedigimde ustanın cevabı, honda hayatta oyle hatalar yapmaz kesin calmışlardır gel ben vida takarım dedi (calacak adama bak koruma kapagını bırakmış teneke gibi o ince parcayı almış :mrgreen:) ve ustayla beraber ben sinirden oda inadırıcı oldugunu zanederek gulmeye başladık yalnız sinir oldum belliki bizim sucumuz yok demeye getiriyor. bu koruma kapagının ustundeki ince sac pahalı birşeymidir? resmen eksik bir motor gibi oldu o kucucuk parca olmayınca...

ayriyetten kafama birşey takıldı, motoru alırken (eger motoru başka servise gotururseniz garantiden cıkar burdan aldınız buraya getirmeniz gerek dediler). ya bu sacmalıgın daniskası değilmi ben başka honda servise goturemiyecekmiyim motoru?

Mikuni
04 Temmuz 2008, 01:07
ayriyetten kafama birşey takıldı, motoru alırken (eger motoru başka servise gotururseniz garantiden cıkar burdan aldınız buraya getirmeniz gerek dediler). ya bu sacmalıgın daniskası değilmi ben başka honda servise goturemiyecekmiyim motoru? << demişsin

bu bir yalan, hemde kuyruklu yalan.. zaten sana bu yalanı söyledilerse, benzin istasyonu tavsiyeside aldatmaca olabilir evet.

ben mototalden alınan bir motosikleti konşuk motora götürdüm ve garantiden parçası değişti. tüm bayi-servisler hondanın temsilcileridir. en basit bir sorunda 0 212 234 66 32 ara.
bahsettiğin parçayı anladım. susturucunun üstünde krom bir koruma demiri o. hiçbir şeye ne faydası nede zararı yoktur. sadece gösteriş için. olmasada olur. çin malı motorların ki de uyar. kymco people modeli misal

mhyen
04 Temmuz 2008, 08:45
(Mikuni)
ayriyetten kafama birşey takıldı, motoru alırken (eger motoru başka servise gotururseniz garantiden cıkar burdan aldınız buraya getirmeniz gerek dediler). ya bu sacmalıgın daniskası değilmi ben başka honda servise goturemiyecekmiyim motoru?

Resmen yalan.Bu kadarı da pes doğrusu:farao:Bir Honda servisinin kullanıcıyı böyle saf görüp böyle keklemeye çalışması hiç hoş olmamış.Bak sana ben de bir örnek vereyim:
Ben motorumu 1000 km'de aldım.Aldığım arkadaşla beraber 1000 bakımını yaptırmaya alındığı yer olan Şirinevler Otosever'e götürdük.Orada sordum.Ben Ümraniye'de oturuyorum bakım için hep buraya mı gelmem lazım dedim.Adamlar şakayla karışık buraya gelsen de olur fakat istediğin herhangi bir Honda servisinde garanti kapsamından faydalanırsın, bu konuda hiçbir sıkıntın da olmaz dediler.Ki motorda bir aralar bana bir dengesizlik var gibi geliyordu.D&B motor, mototal ve Kızıltoprak'taki bir Honda servisine daha öyle göstermeye gittim.Adamlar gerçekten ilgililer:cat:

Mikuni
04 Temmuz 2008, 16:58
Myhen : mutluhan yada mototal'e gitme!
bende innova vardı, 12000 km bakımı için mototal ve mutluhandan fiyat aldım 120 ytl demişlerdi.
sonra konşuk motora gittim 25 ytl verdim.
Konşuk motor halkçıdır, diğerleri kazıkçıdır. D&B motor ise konşuk motorun şubesidir, fakat yıkama-soğutma bölümü olmadığı için çok bekletiyor.
şu an en iyi servis konşuk motor..

mhyen
04 Temmuz 2008, 17:23
Myhen : mutluhan yada mototal'e gitme!
bende innova vardı, 12000 km bakımı için mototal ve mutluhandan fiyat aldım 120 ytl demişlerdi.
sonra konşuk motora gittim 25 ytl verdim.
Konşuk motor halkçıdır, diğerleri kazıkçıdır. D&B motor ise konşuk motorun şubesidir, fakat yıkama-soğutma bölümü olmadığı için çok bekletiyor.
şu an en iyi servis konşuk motor..

Motoru aldığım ilk zamanlarda, sevinçten havalarda uçarken araştırmadan aldığım branda sebebiyle Mototal'den yediğim kazığı unutmam:queen:

izzet222
06 Temmuz 2008, 10:27
Konu dışı olacak ama..

Kimse Gilera Runner 200'ü övmesin..:pr:O motor Dylan'ın tırnağı olamaz..:cat:

Parça fiyatları çok yüksek..yakıt 5 Lt son hız 140-145 km arası..ahım şahım bir performansıda yok Dylan'a en fazla 5 veya 10 km fark atar hızda..:)

Saygılar..

mhyen
06 Temmuz 2008, 10:30
İzzet abi yanlış yere yazmışsın.Bu arada kullanıcılar 4 lt civarı yakıyor dediler.Fakat bana dylan kadar güzel gelmedi ne yalan söyliyim:cat:

izzet222
06 Temmuz 2008, 10:35
mhyen,Dostum 22 hp Cbf 250 4-5 Lt yakıyor Runner ise 21 hp sanırsam..Hem Cbf250 vitesli Runner scooter haliyle daha fazla yakacaktır..:)Bu motoru Dylan ile kıyaslayanlara şaşıyorum..:farao:Runner Dylan'a 5 kmh fark atıyor ama 2 Lt'de fazla yakıyor..Basarsan 5'i bile geçiyor..:)

mhyen
06 Temmuz 2008, 17:39
Dün vespa academy'deydim ve de gilera runner için bir test sürüşü yaptım.İlk almayı istediğim buydu fakat imkanlar el vermedi ve şu anki dylanımın sahibi oldum.Öncelikle kendi kafamdaki iki motor arasındaki kıyası yazayım.Kesinlikle dylan satılıp da runner alınmaz.Hızlanması runnerdan bir nebze daha iyi.İlk binmeye verdiğim gazla ön teker biraz havalandı hatta çok şaşırdım:mrgreen:Yakıt olarak Engin Bey 13 kuruş civarı yakıyor dedi ki cidden çok çok fazla yakıyormuş gibi durmuyordu.Motor sesi sanki dizel arabalar gibi geldi, hoşuma gitti:queen:Ayrıca çok beğendiğim yerlerinden birisi de kornası.Çok güzel bir minnkk sesi yapmışlar bayıldım.Bulursam öyle bir korna dylan'ıma da taktırmayı düşünüyorum.Motorun teknik olarak en güzel yeri ise şüphesiz frenlemesi.Ne kadar hızlı gidilirse gidilsin, arka fren rahatlıkla sıkılabiliyor.Ne düşme korkusu oluyor ne de arka tekerin kilitlenme korkusu.Bu bakımdan dylan'dan daha iyi.Ayrıca ondan bayağı ağır ve de yüksekte gidiyorsun bu da güzeldi:cherry:Fazla hız yapıcak bir yer yoktu fakat genel olarak güzele yakın bir motor diyebilirim.Ancak ve ancak dylan'dan sonra bana biraz konforsuz geldi.Koltuğu biraz rahatsız ve de elcikler sanki dylan'dan daha da kaba geldi.
İlgisi için Engin bey'e tekrardan teşekkür ederim.En azından dylan aldım acaba runner alamadım çok şey kaçırdım mı diye düşünürken çok şey kazanmış olduğumu gördüm...

CBA
07 Temmuz 2008, 18:03
Ümraniye'de bildiğin iyi bir istasyon var mı hocam?Ben Alemdağ Caddesindeki rüyam pastanesinin karşısında opetten alıyordum ama opet alma diyorsun.Başkaları da bunu önermişti.Sen nereden alıyorsun mesela?

Cem bu aralar hiç gözükmüyor.
Hoppppppp!!!!!
Nerelerdesin Cemmm???

valla öyle yaa yazlıktayım net yok evde cafeyide pek sevimiyom ondan böyle arada sırada giriyom

celıl ybr
07 Temmuz 2008, 18:49
mhyen
abi sana sondurakta ki shell i tavsiye ederim opette iyidir ama bide sondurakta ki shelli dene bilmiyosan yerini tarif ederim :cat:

mhyen
07 Temmuz 2008, 22:27
Biliyorum bilmesine de oradaki herifler bana çok davar gözüktüler.Cidden iyi bir istasyon mu Celil?Var mı kullanan burayı tanıdık?

valla öyle yaa yazlıktayım net yok evde cafeyide pek sevimiyom ondan böyle arada sırada giriyom

Ara ara girip kendini göster dostum.Olmuyor kaybolmak:cat:

choconut
12 Temmuz 2008, 19:14
arkadaşlar nerdesiniz yahu dylan topiği ölmüş resmen..yaz geldi herkes motor üstünde anlaşılan..:)

xmanos32
12 Temmuz 2008, 19:17
motor cok güzel ama fiyat her zamanki gibi honda oldugu icin :d cok pahalı altında honda kalitesi yatıyo

GökhanYENİCELİ
14 Temmuz 2008, 03:01
in cin top oynuyor buralarda

GökhanYENİCELİ
15 Temmuz 2008, 03:20
Buraya artık kimse bakmıyor sanırım :silent:

ruckerpark
15 Temmuz 2008, 03:22
tatil zamanı herkez dylan larıyla yolculukta galıba :)

izzet222
15 Temmuz 2008, 08:03
Dylan 150 hararet lambası yandığında ne yapmalıyım ? :P

mhyen
15 Temmuz 2008, 10:09
Nasıl yaptın bilmiyorum ama ben şimdiye kadar hiç o lambayı yakamadım İzzet abi:mrgreen:Bu arada son hız olaraktan kaçı gördün dylan ile?

choconut
15 Temmuz 2008, 17:35
arkadaşlar kilometre kontrolu yapalım mı dylan ile en çok kim gezmiş görelim..ben başlıyorum 29000km..

mhyen
15 Temmuz 2008, 19:40
2134
:queen::queen::queen:

izzet222
15 Temmuz 2008, 20:19
mhyen

Bende yakamadım ki olurya yanarsa..:wiinkk:

sedat_57
15 Temmuz 2008, 20:42
16000 ama ybr ile:):)25252525

celıl ybr
16 Temmuz 2008, 11:04
İzzet222
stop et ve bekle bence en akıllıcası bu :)

RAMBOLU
16 Temmuz 2008, 16:35
evet bencede stop edip motoru dinlendirmek iyi olur27214km deyim;)

sozerr
16 Temmuz 2008, 17:09
benim motorda da haret sorunu vardı. birkaçkere fanın sigortası attı. sonrada fan bozuldu. garantiden değiştirdiler. fan450 ytl civarı. eğer ışık yanarken gidersen motor zarar görebilir. biraz durup bekle bencede. tekrar ederse ihmal etme servise götür bence.

21000 km deyim.

islemci
16 Temmuz 2008, 22:06
Selam arkadaşlar ben motosiklet servisinde çalışıyorum dylan motosikletler diğer honda motosikletler gibi değiller oldukca kalitesiz yapılmışlar motoru defalarca inceleme fırsatım oldu Bu motosikletle insan yolda kalır hemde hertarafı dökülüyor 1,5 milyarlık motosikletlerin kalitesinden farklı değil sakın paranızı böyle bir motosiklete kaptırmayın dylan sahipleri bizim servise geliyor ben dylanın onlara neler çektirdiklerini duyuyorum allah akıl fikir veriyor insana ama bazılarına verirken biraz az veriyor. sevgilerimle