Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
muratd
21 Mayıs 2006, 23:17
10000km yi geçmiş bi arkadaşımız ve 2aylık motorum ve 2100km ile tecrubeli olarak mevcut insanlar çok sitede...
ayrıca şimdiden hayırlı olsun..
ErdoganAktas
22 Mayıs 2006, 16:19
Motosikletimi perşembe akşamı alıp cuma cmt.pzr. önceden planlanmış tatile çıkınca moturumu bu günlerde kullanabiliyorum. Öncelikle harika bir motor. Beatten inip buna binince aradaki farkı daha iyi anlıyor insan ancak başka motordan inip de beat'e binince ulan bu süper bi motormuş diyor insan. Neyse gelelim asıl konuya..
Hiç düşündüğüm gibi seyler olmadı. Beat de belli bir hızın üzerine cıkınca direksiyonda meydana gelen, yoldan kaynaklanan sallanmaların hiç biri Dylan da yok. Yol tutuşu mükemmel. Çok dikkatli kullanmak lazım eliniz gazda biraz kalsa alet 70-80'ni görüveriyor.. Motorumu 2.el yeni :) olarak aldığım için aldığım arkadaş 2 ayda 600 km. yol yapmıştı. Bense 2 günde 800 km.ye çıkardım onu.. çalışıyor olmasam 1000 km.yi de devirirdim de neyse artık :). İnsanın üzerinden inesi gelmiyor. Kesinlikle Dylan almayı düşünüp başka motorlarda tereddüt eden arkadaşlar için mutlaka bu deneyimi yaşayın derim. Şimdiden uzun yol planları yapmaya başladım bile.. Bu yaz tatili yeni motorumuzla yapacağımız kesin..
viper_1
22 Mayıs 2006, 17:10
arkadaşlar forumu takip edemiyorum 1 kaç haftadır evde internet bağlantım gitti..ama bu arada çok gezi yaptık motorum 1900km oldu ve hiçbir problemi yok..siyahın temizlenmesi illaki zordur çok toz gösterir ama sildikçe matlığı filan gitmiyor nihayetinde ufacık motor araba değil.elime bi camsil alıyorum içi sabunlu su dolu birde kuru bez ounla tozunu alıyorum iyice kirlenirse eğer kendim yıkıyorum korkmayın mat siyah problem olmuyor..
yarın bi arkadaş daha dylan alacak ve bayi beni deneme sürüşü için çağırdı tabi bu insanlar benim dostum bende tamam dedim yarın 1 dylancı daha olacak inşallah:D
arkadaşlar yakında evimdeki internet problemini çöeceğim gezilerin fotolarını koyarım gerçeten bir viraj canavarı arkadaşlara katılıyorumm...
neyse dostlarım görüşmek üzere...
O bahsettiğin ; DYLAN'cı arkadaşı da mutlaka MT-ESKİŞEHİR'de görmek isteriz...:cat:
ErdoganAktas
22 Mayıs 2006, 18:32
Titanik taktırdığın çantanın (http://img87.imageshack.us/img87/9126/02dd6av.jpg) markası nedir? Givi mi? resimlerden gördüğüm kadarıyla alt aparatı değiştirmeden taktırdın sanıyorum. Bende Givi marka çanta taktırdım ve orjinal aparatını söktüler yerine 40 euroluk başka bir aparat takıldı. Orjinal aparatı daha güzel olduğu için bu takılana ısınamadım, sen ne yaptın merak ettim doğrusu...
muratd
22 Mayıs 2006, 18:54
Titanik taktırdığın çantanın markası nedir? Givi mi? resimlerden gördüğüm kadarıyla alt aparatı değiştirmeden taktırdın sanıyorum. Bende Givi marka çanta taktırdım ve orjinal aparatını söktüler yerine 40 euroluk başka bir aparat takıldı. Orjinal aparatı daha güzel olduğu için bu takılana ısınamadım, sen ne yaptın merak ettim doğrusu...
taktırdığın çantanın bir fotosunu koyabilirsen bisde bilgi sahibi olabiliriz dostum çok merak ediyorum givi nasıl oldu bende düşünüyorum çunku...
O bahsettiğin ; DYLAN'cı arkadaşı da mutlaka MT-ESKİŞEHİR'de görmek isteriz...:cat:
en son anlaşma ve kredi konusunda konuşuyorlardı eğer alırsa direk çekerim grubumuza:D
ErdoganAktas
22 Mayıs 2006, 23:29
Benim motor gümüş renk tabii çanta da öyle oldu :) mat siyahta çanta nasıl durur bilemiyorum ama bu motorda kesinlikle çanta şart. Alt bagaj fazla büyük değil. Normal bir kask bile almıyor ancak yarım kask sığar. Birde 2 kişi olduğunuzu düşününce...
http://www.imagesturkey.com/dylan01.jpg
http://www.imagesturkey.com/dylan02.jpg
http://www.imagesturkey.com/dylan03.jpg
http://www.imagesturkey.com/dylan04.jpg
http://www.imagesturkey.com/dylan05.jpg
muratd
22 Mayıs 2006, 23:38
dostum fotolar için çok teşekkür ederim bu çanta kaç lt?
birde benim nolan n61 kaskım var o sele altına sığabiliyor ama gezilerde filan lazım oluyor bazen çanta..
bir de ne kadara aldın dostum bunu?
ErdoganAktas
23 Mayıs 2006, 11:04
Çok para çokk:(
Çanta 35 lt. 120 Euro, 80 euro da alttaki çirkin Givi aparatı (nedense ben pek ısınamadım yoksa çok kötü değil). Ama mat siyah olan çanta 80 Euro.
http://www.givi.co.uk/bo/allegati/Immagini/603_e350sudylan.jpg
http://www.givi.co.uk/bo/allegati/Immagini/1141_102a_a185a.jpg
http://www.givi.co.uk/bo/allegati/Immagini/3088_h_dylan150_02.jpg
Givi'nin sitesinde Dylan'ın Givilenmiş hali :)
http://www.givi.co.uk/per_la_tua_moto.asp?co_id=2273&lang=en
yanlız bu çantanın arkasına yaslanmalık aparatını da almak lazım. Tamam çantaya sırtını koyacak kadar güvenmemek lazım ancak iki kişi yolda giderken kasislerde ve cukurlarda o çanta arkadakinin sırtına öyle bi vuruyor ki :) bizzat her sabah yaşayan biri olarak :) şiddetle sırtlık aparatını da öneririm.. en az 40-50 euro da o vardır..
Öff bu motor işi de amma masraflı bir iş be kardeşim... al al bitmiyor.. :)
Ön cam da 140 Euroymuş.. bir ara para toparlayıp onu da alacağım sanırım.. ama camlı hali motorun gidişini etkiler mi bilemiyorum..
sherrnova
23 Mayıs 2006, 13:21
http://www.mototal.com.tr/hondadylan150.asp
http://www.honda.com.tr/motosiklet/model/?model=74
allah aşkına aynı model iki farklı resim.. bunlar aynımı arkadaşlar modellerimi değişik.... nedir ?
ErdoganAktas
23 Mayıs 2006, 13:51
Bu motor Honda Dylan'ın yurt dışında satılan 125 lik modeli.. sanırım mototal de bu hatasının farkında değil. Bu model Türkiye de yok ve gecen senelerde çıkmış bir model. Yeni de değil yani.
praetorian
23 Mayıs 2006, 15:02
erdogan abı hayırlı olsun almıssın dylanı(ben ozgur bu arada)
ErdoganAktas
23 Mayıs 2006, 16:19
he hee burada rastlamayı ummuyordum :) sen ne yaptın cbr 125 diyordun.. oğlum bu alet manyak birşey... bırak cbr'i gel sana da dylan alalım sevgilinle felan gezerken zor olur cbr. Biz şimdiden uzun yol planları yapmaya başladık bile sanırım bu yaz 25 bin km yapıcaz :). En iyisi akşam ben sana 1-2 tur vereyim de motor neymiş gör.. aşık olup bu aletten almazsan namerdim :)
praetorian
23 Mayıs 2006, 18:09
abı vıteslı motor kullanmayı ıstıorum oyuzden
ıkıncısı kaporusu verıldı beklıoruz kredıyı artık cok gec anlıcagın:))ama bı tur atarım:D
ErdoganAktas
23 Mayıs 2006, 18:41
:) peki hayırlı olsun diyelim o zaman.
Bu alet öyle deli birşey ki kesinlikle bunu tahmin etmiyordum. Dün akşam köprü çıkışı biraz trafik de olmasına rağmen dikkatli olduğumdan fazla yüklenmedim. Ama bir ara ibre 130 daydı...(sürekli iki kişiyiz bu arada) Rüzgar ve trafik olmasa ne yapardı bilmiyorum. Bu aleti alanlar kesinlikle dikkatli olmalı derim. Çünkü nasıl hızlandığı kesinlikle anlaşılmıyor. Yüksek hızda bile en ufak titreme, vibrasyon yok.. bu arada 900 km. deyim :)
muratd
23 Mayıs 2006, 23:47
bende bugun motorun yağını değiştirdim serviste...
2000km oldu normalde 4000de değişmesi lazımdı ama yağ değiştirmenin zararı olmaz diyerekten her 1000km de değiştirelim dedik artık..
abi ''çirkin givi aparatı'' demişsin bu aparat şu motoru sehpaya kaldırırken tuttuğun yanlardaki destekler mi?
aynı desteği arkadaki yolcuda tutuyor ayrıca..
yoksa çantanın altında ki siyah tabla gibi olan şeymi?
birde bu motora sanki cam yakışmıyo gibi yaws:)
ama ben piaggolarınki gibi yan çantalar nasıl olur çok merak ediyorum..
acaba böle bi şey yapılabilir mi?
mkmemory
24 Mayıs 2006, 01:00
Erdoğan kardeş,
yeni motorun hayırlı olsun.Faydalı bi operasyom yapmışsın güle güle kullan, kazasız belasız sürüşler dilerim. Ayrıca hem çanta hemde altındaki tutturgaç çok yakışmış. Cam konusuna gelince, dende düşünüyom. İki kaygım var bu konuda, birincisi estetiği bozulurmu acep motorun. İkincisi bu cam rüzkarda yelken gibi davranıp dengemi bozar, yoksam motoru yere bastırım dengeyi iyileştirirmi. Aslında bunu satanlar bir kaç saatliğine deneme şansı verseler ne iyi olur.Camı neden düşünüyom, dersen sebep rüzgara karşı 90-100 ü geçince rüzgar rahatsız demiyim ama tedirgin edici oluyor.netice itibariyle racing gibi yatarak kullanılmıyor bu meret.
Ha bu arada söylemeden edemiycem, arkadaşlar noolur, kasksız motora binmeyin.
muratd
24 Mayıs 2006, 01:05
eskişehirde 2 tane dylan var 1si bende zaten bunu biliosunus:D
2. dylanı gördum geçen cumartesi direksiyon sınavına gelmişti abimiz..
kırmızısını almış çok ta yakışmış hani..
o dylana cam taktırmış fena durmamış motorda..
çok iyi diyordu ruzgarı kesiyor filan diyordu..
ama bana sorarsanız 100km ile giderken ruzgar beni bile sallıyor 89 kiloyum bu arada bence o cam 100km ile giderken çok sallanır ayrıca rüzgara direnç göstereceğinden hızıda düşürür gibi gliyor ama denemek lazım dediğiniz gibi..
ErdoganAktas
24 Mayıs 2006, 08:22
Evet cam benim gözüme de büyük göründü. Bende acaba yelken gibi sağa sola sallarmı diye düşündüm ama Givi bunu özellikle Honda Dylan için tasarlamış denge ve aerodinamiğini de hesaplamıştır heralde, sıradan uyduruk bir camda olabilir ama kalitesine güvenilen bi marka da olur mu bilemiyorum.
Ya bizden birisi bizden önce alıp tecrübesini bizlerle paylaşacak :) bizde ona göre karar vereceğiz. Ya da önce kendimiz alıp hemen durumu arkadaşlara açıklayacağız. :)
Çirkin Givi Aparatı dediğim motoru sehpaya kaldırırken tuttuğun yanlardaki destekler. O sökülüyor, yerine Dylan için yapılan parça takılıyor. Çantanın takıldığı siyah tabla standart zaten.. oraya her boy her tip çanta takılabiliyor.
Kask demişken arkadaşlar.. Kask gerçekten çok önemli ama bakıyorum da motoruna en az 2-3 bin YTL veren insanlar kaska 200-300 YTL vermiyor gidip en dandik 30-40 ytl'lik kasklar takıyor.. Arkadaşlar bu kasklar sizi ancak trafik polisinden korur düştüğünüz zaman sizi korumaz aksine sakatlar. Ne olur paraya kıyın kaliteli kask alıp takın hayat bu kadar ucuz değil.
Haftasonu tatilimde motor kiralayalım dedik gittik rent-a-car'a kiraladık motoru verilen kasklar piyasada bolca bulunan dandik kasklardan.. kardeşim yokmu doğru dürüst kask dedim "abi en iyisi bunlar daha iyisi buralara gelmiyor zaten" dedi dumur oldum :) sonra caresiz taktım kaskı kafama ama ne kask! kafamda 360 derece dönüyor. Yolda bir çukura girsen, kask gözleri dahil kapatıyor.. hemen kaskı verip bisiklet kaskı taktım, şapka niyetine.. sonra etrafıma bakındım, kimse kask takmıyor... heralde kask takıp ölmek istemiyorlar diye düşündüm.. malum bu kasklar hakketen öldürür.
ustaoglu4840
24 Mayıs 2006, 08:49
mrb arkadaşlar geçen trafik lambasın da bekliyorum dylan 150lik yanımda durdu
motorun bir kalkışı var ancak 200 m sonra yakalıyabildim:pr:
scarface
24 Mayıs 2006, 14:13
arkadaşlar merhaba;
dylan bildiğim kadarıyla türkiye'ye ağustos 2005'de geldi.
ilk üretimi ne zaman başladı bilen varmı? bu forumda 2005 yılında yapılan bir karşılaştırmada 2., bir önceki yıl yapılanında 1. olduğunu okumuştum.
2004'den beri üretiliyordu da buraya mı getirilmiyordu?
koray_77
24 Mayıs 2006, 16:23
:queen: güzel motor ya..honda hayat onda:bounce:
ErdoganAktas
24 Mayıs 2006, 17:54
arkadaşlar merhaba;
dylan bildiğim kadarıyla türkiye'ye ağustos 2005'de geldi.
ilk üretimi ne zaman başladı bilen varmı? bu forumda 2005 yılında yapılan bir karşılaştırmada 2., bir önceki yıl yapılanında 1. olduğunu okumuştum.
2004'den beri üretiliyordu da buraya mı getirilmiyordu?
Evet 125/150'lik modelleri 2004 yılından beri yurtdışında satılmaktaymış. Ama biz ancak gecen sene haberdar olabildik. :)
muratd
24 Mayıs 2006, 23:03
erdoğanaktaş:
abi o dediğin aparat 2005 model dylanlarda var..
givi ciler 2005model dylan için tasarlamışlar onu 2006da o aparat değişti ve çanta isteyenlere o 2005 aparatını takıp satıyorlar...
arkadaşlar bu arada dylana yan sehpa taktırdım ama orjinalini değil...
orjinali 135ytl olan dylan ayaklığının yerine ben gittim activanınkini alıp taktırdım ve sadece 11ytl ye mal oldu..
ayrıca cuk diye oturdu...çok şık durdu..
http://img78.imageshack.us/img78/6743/photo11575ay.jpg (http://imageshack.us)
http://img405.imageshack.us/img405/4720/photo11599pg.jpg (http://imageshack.us)
mkmemory
25 Mayıs 2006, 01:12
Canafal gibin olmuş.
burak2010
25 Mayıs 2006, 01:28
4 saat surdu butun yazıları okudum ve gercekten cok etkılendım kesınlıkle bende alıcam okumadan once keweey dusunuyodum onuda arastırdım cın malları arasında en ıyısıymıs ama honda kardesım baya sevdımdee
muratd
25 Mayıs 2006, 01:52
4 saat surdu butun yazıları okudum ve gercekten cok etkılendım kesınlıkle bende alıcam okumadan once keweey dusunuyodum onuda arastırdım cın malları arasında en ıyısıymıs ama honda kardesım baya sevdımdee
kardeşim honda hayat onda...
aman deyim bilindik markalar al..
öle yok çin değil macar yok bilmem ne aman deyim...
kimse alınmasın da...
çünkü 1 kere veriyosun parayı..
Canafal gibin olmuş.
beğendiğine çok sevindim abi gerçekten orjinal gibi oldu dediğim gibi cuk oturdu..
montajıda 10dk filan sürdü..
ErdoganAktas
25 Mayıs 2006, 11:25
erdoğanaktaş:
abi o dediğin aparat 2005 model dylanlarda var..
givi ciler 2005model dylan için tasarlamışlar onu, 2006 da o aparat değişti ve çanta isteyenlere o 2005 aparatını takıp satıyorlar...
Dylan'ın 2005 modeli ile 2006 sı arasında bir fark yokki. Kaldı ki benim motor da 2006 model. Ancak çantanın altına takılan tabla standart ve vida yerleri uymadığı için aparat takıldı.. Titanik ne marka taktırmış onu anlayamadım kendisi de gelseydi ve açıklasaydı iyi olacaktı..
Bu arada yan ayaklık güzel olmuş, faydalı da birşey ancak Beatlerde denge sorunu oluyor motorlar düşüyor diye sökülmüş ve standardından çıkarılmıştı.. Bunda da böyle bir problem olabilir diye düşünüyorum. Sen taktırdığına göre incelemişsindir de.. denge sorunu var mı? ayakları yere sağlam basıyor mu? :cherry: Gerçi bunu sehpaya kaldırmak çok basit ve kolay, hatta hafif dolayısıyla ben yan ayaklığı hiç düşünmüyorum. Siz Beat'te görecektiniz; normalde Dylan da hafif olmasına rağmen :wiinkk: bazen iki kişi zor sehpaya alıyorduk motoru.. çok ağırdı.
muratd
25 Mayıs 2006, 12:59
Dylan'ın 2005 modeli ile 2006 sı arasında bir fark yokki. Kaldı ki benim motor da 2006 model. Ancak çantanın altına takılan tabla standart ve vida yerleri uymadığı için aparat takıldı.. Titanik ne marka taktırmış onu anlayamadım kendisi de gelseydi ve açıklasaydı iyi olacaktı..
Bu arada yan ayaklık güzel olmuş, faydalı da birşey ancak Beatlerde denge sorunu oluyor motorlar düşüyor diye sökülmüş ve standardından çıkarılmıştı.. Bunda da böyle bir problem olabilir diye düşünüyorum. Sen taktırdığına göre incelemişsindir de.. denge sorunu var mı? ayakları yere sağlam basıyor mu? :cherry: Gerçi bunu sehpaya kaldırmak çok basit ve kolay, hatta hafif dolayısıyla ben yan ayaklığı hiç düşünmüyorum. Siz Beat'te görecektiniz; normalde Dylan da hafif olmasına rağmen :wiinkk: bazen iki kişi zor sehpaya alıyorduk motoru.. çok ağırdı.
abi bildiğim kadarıyla 2005modelle 2006 arasında sadece sehpaya kaldırmak için destek aldığın aparatın farkı var yani bir tek onu değiştirdiler...bu siteye bakarsan burdaki arkadaş o ek aparatı almadan takmış yani bir kaç euro kar etmiş ayrıca motorun orjinalliği bozulmamış..bu aralar o arkadaşla iletişime geçmeye çalışıyorum eğer bulursam sorarım ona çünkü bende orjinal parçasının üstüne taktırmak istiyorum.. http://www.motordelisi.com/ftopict-20275-.html
yan ayak çok güzel oldu ya bu yan ayak beatin değil activanın...
ama dediğim gibi taktık ve cuk oturdu ve yan ayağa alınca öle bi duruyoki devirmek mümkün değil resmen yola yapışıyor aynı alt sehpa kadar sağlam oldu..
ben bunu pratik olduğu için taktırdım...mesela garaja girmek için kapının önunde duruyorum hemen yan sehpaya alıp kapıyı açıp giriyorum burda alt sehpa çok zor oluyodu o yüzden taktırdım...gerçekten tavsiye ederim...
Mengu16
26 Mayıs 2006, 02:22
Yan ayak 135 YTL mi ?
O ha , yan ayak altın kaplamamı yoksa !
muratd
26 Mayıs 2006, 20:36
yan ayak evet 135 ytl,neden dersen motor yan ayak acıkken calısmıyor oyle bır kıt yapmıslar ondan bukadar pahalı ,bırde tabıkı honda farkı:) (KAZIKKKKKKKKKKK
)
ama buda orjınalınden farksız:) ve 11ytl:)
Mengu16
27 Mayıs 2006, 00:31
yan ayak evet 135 ytl,neden dersen motor yan ayak acıkken calısmıyor oyle bır kıt yapmıslar ondan bukadar pahalı ,bırde tabıkı honda farkı:) (KAZIKKKKKKKKKKK
)
ama buda orjınalınden farksız:) ve 11ytl:)
Mondial MT 125 inde yan ayağı açıkken çalışmıyor .
Bu çok büyük bir özellik değil yani , 1700 YTL lik motordada var !
repsolypf
27 Mayıs 2006, 15:09
cok iyi bir secim yapmissin
muratd
27 Mayıs 2006, 20:37
Mondial MT 125 inde yan ayağı açıkken çalışmıyor .
Bu çok büyük bir özellik değil yani , 1700 YTL lik motordada var !
kardeşim tamam orası öyle de benim honda motorum da yok....
ve işin içine honda lafı girdi mi küçücük bir sinyal bile 120 ytl den başlıyor..
bence çok saçma ve kazık ama ne yazıkki bu işler böyle..
bunları biliyorsundur herhalde ama neden böyle mesajlar atıyorsun anlamadım..
mehmethan
27 Mayıs 2006, 21:16
bizim activaların yan ayağını söküp başkalarına 11 ytl'ye satıyorlar. yazıklar olsun.
activaları 2004'ten yan ayaklığı çıkarılmış durumda satıyorlar. ben aldığımda yan ayaklığı, sele altı bölmesinde üst kısımdaki evrak tutan aparatı sökmüşlerdi. defalarca istedim "honda artık böyle satıyor ama tamam sana vereceğiz" dediler ama nerdeee. yok bir ay sonra gelecekmiş, yok üç ay sonra gelecekmiş. honda bayiilerini ve servislerini daha kaliteli ve daha dürüst hizmet yönünde denetlemeli bence.
ErdoganAktas
28 Mayıs 2006, 00:52
yaw kardeşim bende honda servislerinden sikayet edicem nerdeyse.. daha evvel hiç böyle şey başıma gelmediğinden heralde bugünlerde böyle diyorum...
Bugün motorun 1000 bakımını yaptıracağım, eskilerden alışığız ya, hemen yarım saatte işi bitirilip veriliyor.. öyle gamsız gamsız gittim servise 1000 bakımı için geldim bi hallediverin dedim. Adamlar bana 1 hafta sonrası için randevu verince dumur oldum. Heralde bu servis böyle dedim bi kaç servise daha baktım onlar da öyle.. haydaaa dedim kendi kendime.. Artık hafta içi sakin bi zamanımda tekrar randevusuz gidip kavga dövüş hallettiricem de nedir bu yoğunluk anlamış değilim..
Birde ön panel biliyosunuzdur alttaki vida yerlerinde vida olmadığından sallanıyor kasislere girdikçe takur tukur sesler geliyor.. servise
-bu ne olacak sizce normal mi bu? dedim adamlar hazır cevap:
"-abi normal tabi.. gerekli olsa honda takardı! oraya vida koyarsak esnemesi engellenir ve kırılabilir!?"
Kardeşim saçmalayın hangi motorunuzun ön paneli sallanıyor ve buna normal diyorsunuz basbayağı montaj hatası işte hiç şikayet almadıysanız işte şimdi alıyorsunuz ben bu durumdan şikayetçiyim gerekiyorsa Hondayı arayıp bilgi alın dedim ve çıktım o servisten..
Neyse bakım maceram haftaiçi de devam edecek anlayacağınız.. işin kötüsü hiç bana yakışacak bir durum değil.. motor sürekli kilometre atıyor dün 1010 felandı bugün 1160 yarın ne olur bilemem :) heralde 2000 de bakımını ancak yaptırabilmiş olucam :)
muratd
28 Mayıs 2006, 00:59
yaw kardeşim bende honda servislerinden sikayet edicem nerdeyse.. daha evvel hiç böyle şey başıma gelmediğinden heralde bugünlerde böyle diyorum...
Bugün motorun 1000 bakımını yaptıracağım, eskilerden alışığız ya, hemen yarım saatte işi bitirilip veriliyor.. öyle gamsız gamsız gittim servise 1000 bakımı için geldim bi hallediverin dedim. Adamlar bana 1 hafta sonrası için randevu verince dumur oldum. Heralde bu servis böyle dedim bi kaç servise daha baktım onlar da öyle.. haydaaa dedim kendi kendime.. Artık hafta içi sakin bi zamanımda tekrar randevusuz gidip kavga dövüş hallettiricem de nedir bu yoğunluk anlamış değilim..
Birde ön panel biliyosunuzdur alttaki vida yerlerinde vida olmadığından sallanıyor kasislere girdikçe takur tukur sesler geliyor.. servise
-bu ne olacak sizce normal mi bu? dedim adamlar hazır cevap:
"-abi normal tabi.. gerekli olsa honda takardı! oraya vida koyarsak esnemesi engellenir ve kırılabilir!?"
Kardeşim saçmalayın hangi motorunuzun ön paneli sallanıyor ve buna normal diyorsunuz basbayağı montaj hatası işte hiç şikayet almadıysanız işte şimdi alıyorsunuz ben bu durumdan şikayetçiyim gerekiyorsa Hondayı arayıp bilgi alın dedim ve çıktım o servisten..
Neyse bakım maceram haftaiçi de devam edecek anlayacağınız.. işin kötüsü hiç bana yakışacak bir durum değil.. motor sürekli kilometre atıyor dün 1010 felandı bugün 1160 yarın ne olur bilemem :) heralde 2000 de bakımını ancak yaptırabilmiş olucam :)
abi oraların servisleri yoğundur ve belkide doğru söylüyorlardır..
ben bakıma gitmeden 1 gun önce söylüyorum eğer musait olurlarsa hemen hallediyorlar eğer değillerse en fazla 1 gun sonra gel diyorlar gider gitmez de hallediyorlar 10 dk demeden...
bir de abi ben bu ön konsol konusuna önceden değinmiştim önceki yazıları okuduysan 4 tane lastikli somun taktıracaksın ya da 2 tane kaç tane eksikse..
aman deyim yağı hemen değiştir 1000km yi çok gçirme binme motora daha fazla öyle..
1000km yağı değiştikten sonra 4000de gel diyorlar ben 2000de tekrar gittim değiştirmek için nasıl olsa zararı olmaz...
bizim activaların yan ayağını söküp başkalarına 11 ytl'ye satıyorlar. yazıklar olsun.
activaları 2004'ten yan ayaklığı çıkarılmış durumda satıyorlar. ben aldığımda yan ayaklığı, sele altı bölmesinde üst kısımdaki evrak tutan aparatı sökmüşlerdi. defalarca istedim "honda artık böyle satıyor ama tamam sana vereceğiz" dediler ama nerdeee. yok bir ay sonra gelecekmiş, yok üç ay sonra gelecekmiş. honda bayiilerini ve servislerini daha kaliteli ve daha dürüst hizmet yönünde denetlemeli bence.
evet abi bu konuda sonuna kadar haklısın 5000ytl verip motor alıyorsun ufak tefek parçalar yok bence tamamen saçmalık...
freenautilus
28 Mayıs 2006, 20:39
Arkadaşlar selam herkese:)
Ben de nasipse perşembe- cuma motoruma kavuşuyorum. Dün honda Efe'ye gidip açılmamış kutusunda beni bekleyen motorumu gördüm, plaka işlemleri için başvurdum.
Konsol altındaki delikler hakkında forumdan örnek vererek(sayende murat) servisle görüştüm.Hatta oradaki bir dylan üzerinde konuştuk.
Hondadan bu civataların gönderilmediğini, muhtemelen bu deliklerin ön cam bağlantıları için olduğunu söylediler.Onlar da sallantının farkında ve bu civataların neden kutudan çıkmadığına anlam veremiyorlar.Hondaya soracaklarını söylediler.(Ben de mail atıcam.Ama o deliklerin resmi lazım.Eğer murat sayfaya yüklerse mail de forumun linkini verebilirim.)
Motorumu toplarken civata takacaklarını söylediler.Oldukça iyi ilgilendiler.
Bir de Murat, sana bir sorum var.Devir göstergesi olmadığı için rodaj süresinde ne yapmalı, ne yapmamalı yazabilirmisin?
Herkese keyifli sürüşler:)
mehmethan
28 Mayıs 2006, 23:06
heralde 2000 de bakımını ancak yaptırabilmiş olucam :)
kardeş sen ne yapıyorsun! bir haftada bu kadar yol yapacaksan kesinlikle yağını değiştir. zaten 1000 bakımında sadece yağ değişiyorlar. ama servise gittiğinde yağını kendinin değiştirdiğini söyleme yine de. sonra "garanti dışı" ayağı yaparlar. bırak birde onlar değiştirip 10-15 YTL alsınlar.
muratd
28 Mayıs 2006, 23:47
Arkadaşlar selam herkese:)
Ben de nasipse perşembe- cuma motoruma kavuşuyorum. Dün honda Efe'ye gidip açılmamış kutusunda beni bekleyen motorumu gördüm, plaka işlemleri için başvurdum.
Konsol altındaki delikler hakkında forumdan örnek vererek(sayende murat) servisle görüştüm.Hatta oradaki bir dylan üzerinde konuştuk.
Hondadan bu civataların gönderilmediğini, muhtemelen bu deliklerin ön cam bağlantıları için olduğunu söylediler.Onlar da sallantının farkında ve bu civataların neden kutudan çıkmadığına anlam veremiyorlar.Hondaya soracaklarını söylediler.(Ben de mail atıcam.Ama o deliklerin resmi lazım.Eğer murat sayfaya yüklerse mail de forumun linkini verebilirim.)
Motorumu toplarken civata takacaklarını söylediler.Oldukça iyi ilgilendiler.
Bir de Murat, sana bir sorum var.Devir göstergesi olmadığı için rodaj süresinde ne yapmalı, ne yapmamalı yazabilirmisin?
Herkese keyifli sürüşler:)
kardeşim motorun şimdiden hayırlı olsun.
aklına gelen herşeyi sorbilirsin.. konsol altındaki delikler cam için değil aman onlara civata sıktırmayı unutma..
bu arada fotoları yarın uygun olursakoyarım hemen..bir de devir saati yok evet ama problem değil...kullanma klavuzunda 500km yazıyor ama sen 1000km boyunca 2 kii binme çok hızlı kullanma gaz kökleme ve kırmızılarda asfltı ağlatacak şekilde kalkma:)
spor kullanma yani işin özü ondan sonra motor canavar oluyor..
yine aklına takılan bişey olursa burada sorabilirisn...
pelin_26
29 Mayıs 2006, 00:26
honda dylan_150 yle keşvettim motor aşkımı çok seviyorum o yüsden bu motoru tabi erkek arkadaşımda(muratd) ninde katkılarıyla ikinizide çok seviyorum:)
ErdoganAktas
29 Mayıs 2006, 00:32
heh hee :) yook canım 1 hafta da 1000 km yapamam ama iş güç olmasa kesin yapardım.. bu arada km 1350 olmuş :) yarın sabah ilk iş servise gitmek olcak.
İnsan bi aletin üzerinden bu kadar inmek istemez ve bir alet insanı bu kadar yormaz.. Eskiden bende CBR 600 vardı ve onu kullanmak bile beni açıkçası yoruyordu. Trafikte çekilcek sey değildi.. Şimdi bu bana acayip geliyor.. istediğim an hızlanıp durabiliyorum ve virajlara da istediğim rahatlıkta yatarak girebiliyorum. Bu makinada kesinlikle bir scoterden çok daha fazlası var ..
Yeni motor alacak arkadaşlar kesinlikle başka motorlara bakmayın en azından bir kez olsun bunu test edin farkı görün.. kesinlikle tutkuyla bağlanacaksınız..
Bu akşam caddede altlarında 600-1000 cc.lik makinalarla birbiri ile yarışan sağa sola hava atan kask kafalı 4 gencin arasına dalıp sinek vızıltısı gibi aralarından geçip gitmem bana müthiş haz verdi.. :)
mkmemory
29 Mayıs 2006, 04:25
Yaw arkadaşlar, maxiler müstesna, scooterda son noktadır desem, ayıp etmiş olmam dimi. Ben bu motorun, gücüne hastayım, bide dengesine, bide güven vermesine, bide virajlarda yatmasına, bide sesine, bide tekerine, bide tamboy kask sığan sele altı bölmesine, bide rengine....
yaw hastayım işte anlasanıza, bir ayda 2300 yaptım diye servis bana yuh diyor, bende içimden hiç dylan'a binmemiş heralde diyom.
herkese selam.
Dylan almama sebep olduğunuz için teşekkür ederim hepinize :)
Cuma sabahı bende mat siyah Dylan'ıma kavuştum. Şuan 140Km de ve yarı depodan fazla yemişim. Ani kalkışlar yapmamaya çalışıyorum ama tutamıyorum kendimi zaten gazı verince zırt die 60km ye çıkıyor. aldığımdan beri 60-70km hızı geçmedim. 1.000km böyle mi kullanıcaz?
Aldığım yere sormuştum ilk 100km sakin git sonra kafana göre takıl demişti.
Gerçeklik payı varmıdır?
birde anadolu yakasında şu civata işlemini yapan bi yer biliyomusunuz?
Henüz bi ses gelmiyor ama gelicek herhalde, o işide halledelim :)
muratd
30 Mayıs 2006, 03:50
izel ilk başta üye olduğun için tebrik ediyorum hoşgeldin sitemize..
ama kendini tanışma topiğinde tanıt ilk başta..
2.tebriğimde aramıza bir dylancı daha katıldığı için..:):)
motoru ilk 100km değil ilk 1000km boyunca öyle kullanacaksın..
nasıl yani: spor kullanmayacaksın,hızlı kalkmayacaksın,2 kişi binmeyeceksin..
sen bunları yap bak nasıl canavar oluyor motorun..
konsol altındaki vidalar çok basit bir şey herhangi bir yerde yaptırabilirsin..kafana takma o kadar..
ben şu anda bir depoyla 240 km çok rahat gidebiliyorum bu da benden sana bi bilgi..
eğer bundan önce ki sayfalarda dylanla ilgili yazdığım yazıları okursan ayrıntılar hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olabilirsin..
sevgiler saygılar..
mkmemory
30 Mayıs 2006, 22:48
Hayırlı olsun İzel
muratd
01 Haziran 2006, 02:33
çok güzel motor yaw hergün daha bi çok seviyorum,daha bi ayrı seviyorum,her farklı gün daha farklı bir özelliğine vuruluyorum..
ii ki almışım,yine alırım..
meğer benim motorum buymuş..
sadece insana aşık olunabileceğine hiç bi zaman inanmadım..
ErdoganAktas
01 Haziran 2006, 13:35
Bunca tecrübeye rağmen motoru yine yatırdım. Bu scooterlerin genel özelliği olsa gerek.. ön teker resmen buz üstünde kayar gibi kaydı ve yan yattık :)
Gülerek anlatıyorum çünkü olayın gelişimi de biraz komik sayılır.. hafif dik bir yokuştan aşşağıya iniyorduk(iki kişiyiz), yolun bitim noktası tüm gün sıcaktan kavrulmuş bir halde, bende zaten oldukça yavaşım. Elim frende gidiyorum, öndeki araç aniden durunca ben de frenledim tabi.. ancak o ne? ön teker kayıyor.. :) tabi sonuç kaçınılmaz yan yatırdık aleti. Bizde ve motorda birşey yok.. yan plastik çok hafif çizildi ama çok incelemedikten sonra belli bir çizik değil bu.
Daha evvel CBR kullandım ve hiç düşmedim ama bu scooterlerde dikkat etmek gerekiyor sanırım.. Honda beatten sonra bunun öyle kolay kolay kayacağını sanmıyordum ama demekki kayabiliyor..
O halde bu olaydan çıkaracağımız ders şudur ki.. özellikle sıcak havalarda yola dikkat etmek lazım. Minimum hızlarda bile giderken kayıp düşebilirsiniz.. inişlerde ön frene el sürmemek lazım..
Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler.
praetorian
01 Haziran 2006, 15:00
geçmiş olsun erdogan abi ya iyi bisi olmamış size..
mondialcii
01 Haziran 2006, 15:13
Geçmiş olsun...
ErdoganAktas
01 Haziran 2006, 16:02
Saol özgürüm, yaa öyle birşey olcak düşme değildi.. ancak buna benzer beat ile düştüğümüzde yan plastikleri bayağı çizilmişti bunda ne korudu da hiç çizik oluşmadı anlamadım bi gün test etmek için motoru elimle kendim yatırcam. yerle neresi temas ediyor diye..
sen motorunu almadın mı daha neden göremedik hala?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO