PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

konti
10 Ağustos 2007, 02:48
Arkadaşlar merhaba,
Ben de yeni Dylancı olarak Dylan forumuna ilk mesajımı atıyorum. Daha önce Beat`im vardı onu satıp Dylan aldım. Dylan keyifi bir başkaymış :)

Girişten sonra bir kendimi tanıtayım ben Rıza, yaş 26. Dylanı 2. el olarak aldım 2500km 2007 model, kırmızı.

Forumu takip ediyorum ve ben Dylanıma ön cam almak istiyorum, denge ve hız açısından ufak bir cam almak istiyorum. Sersin senin avatardaki cam güzel gibi. Menmunmusun nerden kaça alabilim bu camı. Gezilere gittiğinizi görüyorum, ben de gelecek gezilerden birine gelmek isterim.

hayırlı uğurlu olsun değerli kardeşim benim makinada kırmızı kilometreler yakın kapıştırırız
bizdede beat vardı bundan önce

ErdoganAktas
10 Ağustos 2007, 05:13
Bide sorum olucak dolar daha düşücek mi? bi zahmet cvpla

dolar ile ilgili olarak dolar 1,3-ila 1,4 bandını aşmayacak gibi şu an çok cidii sıcak para var ve faizlerde yüksek. yabacı yatırımcı 1,35 bozuyor parayı yıllık %18 faizini alıyor. 1.27 den aynı doları alıp uçuyor. Bu ortamda dolar yükselirmi sence. hayırdır ciddi yatırımların mı var?

Abicim o ne kirli çıkıdır kimse bilmez.. paraları selenin altına zulalıyormuş diye duydum.. kimse ordan süphelenmez diye.. Açık ediyorum işte :queen:

izel
10 Ağustos 2007, 10:45
Bankacı abim bilgiler için tşk. ettim.ithalat yapıyoruz da akretif usd borcum var ve mevcut ytl yi değerlendirmem gerekiyor. USD çıkmazsa ytl de değerlendirip paranın erimesini engelleyeceğim.
Araç kiralama işine girip 3 sene dolar üstünden borçlanıcam ve kara kara düşünüyorum ondan sonrdum :)
Tavsiye ettiğin iyi bond varsa özelden bi msg at sana zahmet :P
kıyafetler çözdü mü sorununu?

Erdoğan abey,
haklısın yaw selenin altı komple dolu ama dizlikle, eldivenle, lastik şişirme zımbırtısıyla... :)
abi yazma böyle şeyler gözünün yağını peynir ekmek bal tereyağıyla yiim.
bişi sanıp götürmesinler motoru :mrgreen:

izel
10 Ağustos 2007, 16:33
rüya gibi geldim geçtim servet, hatırlamıyor olabilirsin hatta park halinde olman da mümkün :)

-BSI-
10 Ağustos 2007, 22:46
Valla 1 haftadır giremyorum internete sanki elimi ayağımı bağladılar.
Neyse gördüğüm kadarıyla gezi süper olmuş. Yeni aramıza katılan abilerimede hoşgeldiniz diyeyim. Pazartesi günü istanbuldayım hertürlü yeni gezi planlarına hazırım:) Motorumuda özledim ilk günkü gibi hevesle geliyorum. Yeni çalışmalarım var motor üzerinde gelince faaliyetlere başlıyorum. Beni izlemeye devam edin. :mrgreen:

Bu arada servet abi korna işinden hiç bahsetmemişsin. (yada ben kaçırmış olabilirim) Motora değişik tarz bir korna taktığını neden siteyi takip edenlere açıklamadn?? Nede olsa burada tecrübelerimizi ve bildiklerimizi paylaşıyouz. Desene üzerindeki korna en ideali değiştirmeye gerek yok diye:cherry: He birde motorun komple ön tarafını nasıl söküp masanın üzerine yatırdığımızıda anlatmamışsın:queen::queen:

Bankacı MotorDelisi
13 Ağustos 2007, 13:59
İzel Bey,
Kıyafetler iyi oldu gerçi 500 yTL'yi buldu ama iyi şimdilik eskisi kadar ağrıdan ağlamıyorum.. Sağolun gerçekten en azından halen motora biniyorum...
Benden 3 senelik kur tahmini istersen o zaman benim bankada çalışmama ne gerek varki. Sadece tahminle zengin olurum. Neyse akreditif ödemenin vadesi 180 gün ve altı ise kurda fazla bir kıpırdama beklemiyoruz açıkçası, şu an yabancı yatırımcı için faziler anlamında Türkiye çok cazip bir ülke, dikkat edersen para hep finansman yoluyla türkiyeye geliyor ya banka alıyorlar yada borsayla geliyorlar faiz rakamın 2 puan düşmesi bile bu yatırımcıyı kaçırır. Hükümet şu an makro rakamların bozulmasını istemiyor. en azından ülkedeki şu cumhurbaşkanlık seçimi vs. riskli işler bitene kadar bunu göze alamaz, hal böyle olunca arzı fazla olan bir para birimininde yükselmesini beklemeyiz. Sadece uluslararı bir kriz olursa biraz dolar hareketlenir ama şu an üretim ülkelerinin hepsi dolar zengini o yüzden o paranın değerinin yükselmesini istemezler. Hepsi dolar ile satıyor maliyetlerin yükselmesi işlerine gelmez.
Bunun yanında YTL şu an aşırı değerli kurun piyasada alırınır satrılır hale gelmesi zaman alacak gibi ama süresi ne olur bilemem.
Araç için dersen bilmediğim bir piyasa sonuçta açık pozisyondasın ve uzun vadeli, önemli olan müşterin nereye kiralıyacaksın kaç yıl kiralayacaksın ve kur maks. kaç olur YTL maliyetler ne USD maliyetler ne USD kaç olur ise YTL maliyetlerle başabaş oluyor. Hesap yaparsınız eğer kafanıza yatarsa okey.
Yatırım içinde tecih size ait örneğin bize yatırabilirsin :) açıkçası yatırım araçlarını pek takip etmiyorum bizim bankada ürün olarak pek yok benim işim daha çok kredilerle. Zaten biraz parası olan bizden çok araştırıp bankacı oluyor zaten...
Motor formunda bu kadar finans yeter heralde...
Kafasını şişirmeyelim insanların...

sersin1978
13 Ağustos 2007, 15:33
beyler yeni bir gezi organizasyonu yapalım ne dersiniz ağustosun son haftası hem herkes burada olur
bu defa katılımın bol olmasını bekliyoruz yeni arkadaşlarıda aramızda görelim kurukuru yazmayın siteye artık sizde katılın
yeri ve zamanı söyleyeceğiz
bekleyin:mrgreen:az sonra

konti
14 Ağustos 2007, 00:42
istambullu kardeş sabırsızlıkla bekliyom sizinle tanışçamız günü

Gts.Minimum
14 Ağustos 2007, 02:31
bende motor alayım inş fikret abiyle beraber geliriz , gideriz demi fikret abi :)

izel
14 Ağustos 2007, 11:05
Bankacı abicim,
Önünde saygıyla eğilirim. Forumu okuyanlar az biraz bilgi sahibi olmuşlardır sayende.
Bende hem fikirim senle, sıcak paranın girmesini engellememek için yüksek faiz politikası ne zaman patlar die düşünüyorum. Neyse taşıma suyla değirmen dönmez diye bi ata sözümüz vardı yaşayıp görücez.

Herkese güvenli, kazasız belasız sürüşler.
Arabayı alırsam motoru da satıcam herhalde 2. el almayı düşünen olursa bana bi özelden msj atsın.

ErdoganAktas
14 Ağustos 2007, 14:16
Bodrum'dan sevgiler,
Burada 5-6 dylan var ama diğer motosiklet çeşitliliği ve çokluğu yanında bu devede pire kalıyor. Genelde park halinde görüyorum bir kaçını yolda görüp korna ile selamladım bön bön baktılar.. neyse zamanla aralanrında 34 olakalı bi dylan olduğunu farkedip ilgilerini çeker diye umuyorum.. Kışın kaç kişi burda sorular sorup motor sahibi oldu, şimdi selam bile vermemeleri hoş değil :)

Neyse bol bol geziyorum ama fotoğraf makinem bozuldu hiç foto çekemiyorum oysa çekilecek çok güzel manzalar ile karşılaşıyorum.. görüşmek üzere...

konti
14 Ağustos 2007, 20:55
erdoğan bey arkaya bagaj çantası taktırsak motorun maksimum hızını etkilermi ayrodinami bozarmı yani şimdiden teşekürler

sersin1978
14 Ağustos 2007, 21:57
izel seninle özel konuşmak istediklerim var:mrgreen:bana cep numaranı msj atarmısın kardeşim cep telini değiştim de

ErdoganAktas
15 Ağustos 2007, 11:21
Arka bagaj çantasının hıza hiç bir etkisi yok. Aerodinamiği de etkilemiyor. Güvenle kullanabilirsiniz. Ancak motosikletin rengine de uygun kaliteli birşey almanızı tavsiye ederim. Zira diğerleri fazla sallanıyor ve ses yapıyor.. Benim tavsiyem Givi dir.

konti
15 Ağustos 2007, 16:38
teşekkür ederim erdoğan bey bu tavsiye ettiin orginalmı bişe mi kaç gayme

departed
15 Ağustos 2007, 17:10
ya dylancı arkadaslar bıraz fotograf koysanızda su motoru gorsek nasıl olur.

Rozix
15 Ağustos 2007, 20:24
Arkdaşlar ben de arka çanta düşünüyorum fakat Özen Ticarete sordum sadece aparatı için 90 YTL dediler artı çanta güzel biniyor. Bu çanta tamam da aparatı neden bu kadar pahalı anlamadım açıkçası.

ErdoganAktas
15 Ağustos 2007, 21:06
Dylan için çanta aparatını bi arkadaşım özel olarak yaptırmıştı. Motosikletini satarken de çıkartmış. Şimdi isteyene verecek. Aparata ihtiyacı olan, İstanbul - Beşiktaş civarında oturan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir.

denizcimuzaffer
15 Ağustos 2007, 21:10
erdoğan kardeşş:)
Nereye gidiyoz hapta sonu yaavv:cat:
Döndük biss taatilden, ver gazı biz peşinizdeyiz:queen: Arkadaşlarımıza selamlar ediyoz:rendeer:

ErdoganAktas
16 Ağustos 2007, 02:02
Abicim sen dönmüş olabilirsin ama ben dönmedim hatta yeni tatile gittim sayılır. Şu an Bodrum'dayım. Türkbükü'nde denize girip, akşamları da motorumla sağda solda sürtüyorum. Bu gece antik tiyatroda MFÖ konserindeydik.

konti
16 Ağustos 2007, 03:04
erdoğan bey ihi hoşta tatil yapıyon iyi tatiller sana ama olan bana oldu ben bu haftasonu müsaittim istanbula gelcem ama bakıyorum dylancıların başı sensin sen olmadan gezi düzennenmiyor uzaktan kumanda bi gezi organizasiyonu yapsan bizde dylancı kardeşlerle tanışmış olurduk hem motoruma rakib bulmuş olurdum biliyorsunuz dylanın rakibi yine bir dylan vallah rakip olmayıncada yollar çok sıkıcı oluyo acilen rakip bulmam lazım şu bursada bir sürü dylan var aralarında sizinki gibi organizasiyon yok
bizde erdoğan beyimi transver etsek acaba bizim gezileride o organize etsin adamlarır dylan kulübünden haberi yok herhalde burdan 20-30dylan toplanıp istanbula bir çıkarma yapsak fena olmazdı enazından benimde istanbula varana kadar canım sıkılmazdı nezaman istanbul tarafa gitsem yollarda transporter arayıp duruyom ancak bazen piskopat bir transporterci dengelirse zevkli oluyo kapışmak rakipsizlikde zor ya motorumu deiştirsem acaba en büyük hayalim dylannarla kapışmak motorumu test etmek istiyorum motor zıplamaya başladı ısındıkça coşuyor bu makine yahu annamadım gitti motoru 100 anca ısıtıyor be yol katili mubarek makina yapmış elin japonu kurban oldumu makinesi bir japon kızı eksik onu da bulsam tam olcak japonla evlenmek lazım belki çocukta akıllı olur helal olsun şu japonnara.

beatçı kardeş sen biran once şu motoru deiştir ömrünü tüketme boşuna dylan al hayatını yaşa

ulan bende artık istanbula taşıncam be canım sıkılıyo buralarda bir avuç yerde bir sürü dylan var birbirimizi tanımıyoz buraya erdoğan bey gibi birini bulup transver etmek lazım erdoğan bey şu liderlik işini bizede öyrette bende bursalı dilancıların organizasyon başkanı olayım ya illa el atmak lazım bu işe. yahu koskoca istanbulda millet biraraya geliyo biz bir avuç yerde biraraya gelip bir geziye gidemiyoz.erdoğan hocadan ders almak lazım abi kaç para istiyon transver edelim seni?

caracas
16 Ağustos 2007, 23:18
KONTİ, kardeş ben işi tam çözemedim. Sen yollarda kapışmak için transporter aradığını söylüyorsun.
İyi güzelde tam anyamadım, sen dylan üzerinde ikenmi kapışacaksın transporterla, yoksa sende de transportermi var. Şimdi dinle motorla düşünüyorsan vazgeç çok minik gelirsin. Haaa transporterin varsa bizdede bulunur bir adet motorun büyükse bana uyar, patlatana kadar gideriz sanada uyarsa okeymi :)
Sen bizim motorları biraz fazla büyütmedinmi gözünde. Sadece iyi bir scooter daha önce ne kullandınız Bursaya selamlar......
Eğer Transporteriniz varsa İstanbul Tuzlaya beklerim. Hoşcakal

Erdoğan, nasılsın yazdıklarından anladığım kadarıyla iyi gidiyor tatil, denize girmeler konserler falan gözümüz yok biz hala yaban ellerde istanbula dönemedik. iyi eğlenceler sana hoşcakal..

konti
17 Ağustos 2007, 02:25
değerli arkadaşım bursadan topçular feribotına kadar kapıştım transporterle
yinede ondan önce feribota bindim benim motorla ışıklar olmasa tabiki geçer motor olmanın avantajını kullanıyoz tabiki normal şartlarda kapışamazsın adam be 130lagiderken yanımdan sinekgibi geçiyo

izel
17 Ağustos 2007, 10:26
abi ben bişi anlamıyorum bu yazılanlardan. nokta virgül fln koyun yazarken.
tek cümle paragraflara alışık değilim :)
arabalarla kapışmayın, sakin kullanın, canınızı riske atmayın.
Erdoğan,
iyi tatiller sana, gizli saklı yerlerin resimlerini çek de ilerde bizde faydalanalım o güzel yerlerden.
Sen işini biliyosun :)

choconut
17 Ağustos 2007, 18:30
arkadaşlar motorumu 20bin bakımına soktum..157 lira tuttu cezamız..yapılan işlemler hava filtresi,ön fren balatası değişimi,sübap ayarı,yağ değişimi,bide debriyajı söküp baktılar herhangi bi sorun olmadığı için temizlendi..:)

denizcimuzaffer
17 Ağustos 2007, 22:00
Sevgili dylancılaaarrrr,
Özledik yaavv, hafta sonu planınız nedir:)

caracas
17 Ağustos 2007, 22:32
Konti,,

İzel haklı, sen genede arabalarla kapışmaktan vazgeç. Onlar istedikleri zaman istedikleri yerde durabilirler. Duramasalar bile araba durduğunda inerler, motorcu gibi düşmezler:)
Kazasız belasız sürüşlerin olsun..........

konti
18 Ağustos 2007, 01:06
hepimizi allah korusun transporterci feribotta beni görünce yanıma geldi bana diyo sen çok sakat kullanıyorsun motoru bende dedim sen sanki sakat kullanmıyon arabayı benimki araba seninki motor diyo ben sana üzülürüm diyo

sersin1978
18 Ağustos 2007, 01:19
fikret[konti] adamın dediklerinden ne anladın ben onu merak ediyorum saygılar

sersin1978
19 Ağustos 2007, 01:32
izel kardeşim sana işim düştü şu damalardan bana tekrar yaptırırmısın ve ya beraber gidelim benimde yaptırmak istediğim bir şeyler var haber verirsen müsait olduğunda sevinirim

caracas
19 Ağustos 2007, 22:14
hepimizi allah korusun transporterci feribotta beni görünce yanıma geldi bana diyo sen çok sakat kullanıyorsun motoru bende dedim sen sanki sakat kullanmıyon arabayı benimki araba seninki motor diyo ben sana üzülürüm diyo

Çok doğru demiş adam, benim sana daha önce söylediklerimle benzeşiyor.

Bak sana birşey daha söyleyeyim. Bu transporter dediğimiz minibüs tipli araç varya, hiç göründüğü gibi değildir. Birçok binek otomobilden daha oturaklı, yere sağlam basar, ve birçoğundan hızlıdır. Tabi dört tip motor var bunlarda, benim araba 130 bg. motor tipleri şöyledir. 86 bg. 105 bg. 130 bg. ve 174 bg. UZAK DUR UZAAKKKKKK...:)

koray gfb
19 Ağustos 2007, 22:15
burda 34 dl 7962 veya 7967 kırmızı dylanı olan varmı :)

konti
20 Ağustos 2007, 05:42
değerli arkadaşlar bugün bana bir rakip denk gelti.benim hayalini kurdum bir motorla karşılaştım.hazır yakalamışken şu hayran olduğum motoru bir sınayayım dedim.twister'ları bilirsiniz 24 begir ben o motorun hayalini kuruyodum kaç senedir.ancak sonradan bunnarın begirini düşürdüler,şimdi cbf 250 22 begir,işte o 22 begirlik makine ile kapıştım kalkış.bildiğniz gibi bizim makinaların kalkışı gerçekten çok iyi,ancak ilk defa bir makina benimle aynı anda kalka bildi 60 kadar 60tan sonra milim milim kopmaya başladı 120ye kadar kapıştık adam sonra sağ sinyal verip demirtaşa döndü.anladım ki bu 22begirlik makina bizi kesmicek yiyeyim ben onun 6 vitesli şanzımanını.zaten benim o motorlardan vazgeçmemin sebebi begir gücünün düşürülmesi.bu dylanı kullandıktan sonra bize çok daha güçlü bir makina lazım.cbf 250 ile değişmem dilanımı ısındımı resmen sapıtıyo makina anında 120.

Rozix
21 Ağustos 2007, 12:29
2500 kmde aldığım Dylanımın 15 gün içinde 4000kme ulaşmasıyla 4000 bakımına götürmem gerekiyor. Km su gibi gelip geçiyor :p

Arkadaşlar Mecidiyeköy civarlarında götürebileceğim bir servis var mı? Bundan önceki motorum Beatimin 4000 bakımını İstoçta Özen Motorda yaptırmıştım ama biraz uzak kalıyor. Önümüzdeki hafta ufak bir ege turu yapıcam tam bakımlı tura çıkabilirim.

Bir de son olarak ehliyet için sertifikayı aldım, emniyete gidip verdiğimde kaç gün içinde ehliyet elime geçiyor bilen var mı.

sersin1978
21 Ağustos 2007, 14:41
en fazla 2 günde alırsın ehliyeti

beyler gezi programı şöyle uyanlar gelsin artık ısrar yok gelen gelir buluşma yeri belli saati belli

GÜN: 2 EYLÜL PAZAR
BULUŞMA YERİ: MALTEPE SAHİL MC DONALDS KARŞISI
SAAT: SABAH 6:30
YER: İZNİK GÖLÜ KENARI

BİZİM HER ZAMANKİ KADRO HAZIR KENDİNİ EKLEMEK İSTEYEN OLURSA YAZMASI YETER

SERVET
AHMET
SERKAN
ONUR
COŞKUN
FAİK ABİ
SÖZER
SERHAT ARTÇI:mrgreen:
DİĞER KATILACAKLARIDA BEKLERİZ ERDOĞANDA DÖNMÜŞ OLUR O ZAMANA KADAR KENDİNİ YAZAR SORMADAN YAZMAYALİM

ErdoganAktas
21 Ağustos 2007, 15:41
Rozix maalesef o taraflarda gidebileceğin yakın bir yer yok. En yakını Kızıltopraktaki servisler. Mecbur köprü gececeksin ama istoç a gitmekten iyidir. Sürücü kursunu ara ehliyetini ne zaman alabileceğini öğren. Muhtemelen Bostancı'dan alacaksındır. Eğer öyleyse bakımı yaptırıp gidip ehliyetini alırsın. Eğer ilk günleri değilse ve sıra yoksa hemen alıyorsun. Bakım için genelde randevu almak gerekiyor bilgin olsun.

Rozix
21 Ağustos 2007, 19:22
Ehliyet ilk günleri olduğundan bugün öğleden önce gitmeme rağmen sıra kalmamış vermediler. Yarın sabahın köründe dikilecez mecbur. Tatile çıkmadan alırsam çok iyi olacak.

Servis için aradım Esengül Kardeşler Tic.den Perşembe 10 için randevu aldım. Bakımını yaptırırken artık bir yan ayak da taktırayım. Dur-kalk orta sehpaya al kas yaptım.

Gezi olayı İznik süper seçmişsiniz ama pazar günü tatilden dönüyor olucam, bu geziyi kaçırdım :pr:

sersin1978
21 Ağustos 2007, 19:38
acaba geziyi bütün siteye mi koysak daha fazla tanınırız ne dersiniz

denizcimuzaffer
21 Ağustos 2007, 20:28
Hehheheh, bu Dylançı kardeşlerin gezileri bir başka oluyor yaavv.:) Ben de sizlerle olabilmek için işallah ayarlamalar yapabileceğim:cat:
Selamlar.

konti
22 Ağustos 2007, 08:32
değerli arkadaşlar iznik'e mi geliyorsunuz hiç haberde vermiyonuz saat kaçta iznikte olursunuz?bu pazar'mı?

sersin1978
22 Ağustos 2007, 11:23
Muzaffer Abİ KaÇ KİŞİ Geleceksİnİz Sİteye Yazarsan Sevİnİrİm

izel
22 Ağustos 2007, 13:43
abi sadece dama mı lazım? extra bişi varsa mail at bana

denizcimuzaffer
22 Ağustos 2007, 13:58
Servet kardeş,
eğer gelirsek 2 aile tamamdır. Bir de çok sevdiğim bir arkadaşımı getireceğim büyük ihtimalle.

sersin1978
23 Ağustos 2007, 01:12
ok abi seviniriz ya acaba istanbul deresine bir kez daha mı gitsek ne dersiniz hem vapur olayı baya tuzluya patlayacak gibi ne dersiniz

izel beraber gitsek damadan istiyorum ve yaptırmak istediğim bir şeyler daha var kendi sitemizin sitikerini yaptırıp isteyenlere vermeyi düşünüyorumyollarda sürüsüyle motor geçiyor en azından okurlar ve bizde tanınırız

konti
23 Ağustos 2007, 16:54
kardeşler nereye gidiyonuz haftasonu?iznik'e gelirseniz bende gelcem.

sersin1978
23 Ağustos 2007, 20:47
Yeşil, sarı ve mavinin dansı,
Sülüklü Göl, Sünnet Gölü ve Göynük İstanbul'dan yola çıktıktan iki saat sonra ulaşabileceğiniz birer doğa harikası. Gözlerinizi ve ruhlarınızı dinlendirmek ihtiyacını duyduğunuz bir hafta sonu rotanızı bu istikamete çevirirseniz, birbirine sevdalı nefis renkler içinde kendinize harika bir doğa ziyareti sunabilirsiniz. Tabii bu arada bir fotoğraf makinesi almayı unutmamalısınız. Çünkü, çekeceğiniz yada çektireceğiniz fotoğrafları dostlarınıza göstermek için sabırsızlık duyacaksınız.

Bu defa rotanızı dört mevsim ayrı güzellikler sergileyen ulaşımı kolay ve yakın; Gölcük, Yedigöller, Abant gölleriyle de ünlü doğa cenneti, huzur sığınağı Bolu'ya çeviriyoruz.
Böylesi zengin geniş ve doğası çok farklı özelliklere sahip bölgedeki gezi yolumuz üzerinde birbirleriyle güzellik yarışına girmiş bambaşka iki göl, birde dünya mirası Safranbolu'ya nispet yapan evleriyle Göynük var...

Hazırsanız o halde buyurun, hemen yola çıkıyoruz!..
İsterseniz eski yoldan, isterseniz paralı otoyoldan hareketle Adapazarı istikametini izleyip Akyazı Sapağı'na kadar geldiniz. Yol boyu devam eden arboretum benzeri bitki örtüsü otoyoldan ayrıldığımız bu bölümde daha bir çeşitleniyor. Bir tarafımızda maden suyu tesisleri diğer tarafta Kuzuluk Kaplıcaları, devremülk evler ve alkolsüz alabalık aile restoranları arasından geçerek Dokurcun'a bağlı saman pazarına geliyorsunuz. Yolun sağında size mola verdirecek kadar görkemli anıtlaşmış bir çınar ağacı yer alıyor. 500'ü aşkın yaşı, 11 metre çapındaki gövdesi bir oda görünümlü gövde içi boşluğu ile uluçınar ağacı görenleri adeta büyülüyor. Birkaç kilometre sonra Tavşansuyu Mevkii'ne gelince sağdan ayrılan yolu takip ederek suya paralel ilerleyenler iri yapraklı bitkiler fosforlu ağaçlar, karaçamlar arasından ön bahçesi oldukça geniş kıyıları dantelvari yüzüktaşı gibi parlayan göle ulaşıyorlar.

Tabiatı koruma alanı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sülüklü Göl alanı içinde herhangi bir tesis yok. Özellikle hafta sonları piknikçilerin rağbet ettiği dinlenme yerinde göl çevresinde yürüyüş yolları, içilesi lezzette bir de kaynak suyu var. Kuş sesi ve rüzgarın yapraklar arasında kazandığı uğultusundan başka sese rastlanmayan yeşil mavi renkli Sülüklü Göl' de bir zamanlar 8-10 cm boyunda olan ve halk arasında ağrıyan yerlere yapıştırılınca sızıları çektiğine inanılan bir sülük türü varmış. Sonraları avlanmanın yasak olduğu göle, üreyip çoğalmaları için çeşitli balıklar atılınca göle ismini veren sülüklerde kaybolmuş.

Çekim platosu
Kıyılarında dolaşıp piknik yapmanın zevk verdiği öğleden evvel tamamı, saat 13:00'den sonrada kısmen güneş alan göl, fotoğrafseverler içinde iyi bir çekim platosu. Bu arada aklınızda bulunsun; Akyazı Dokurcun Yaylası'na giderseniz;Adapazarı'na 31 km. uzaklıktaki Sülüklü Göl' ün Davlumbaz Tepesi'nden görünüşü ise görmeye değer güzellikte.

Sünnet Gölü
Dağ ve orman köylerinin ahşap cumbalı evlerini seyrederek yol aldığınız bölgede Bolu-Göynük yolunun 84. km.sinden ayrılan 13 km.lik orman yolu ile ulaşılan 18 hektar büyüklüğündeki Sünnet Gölü, deniz seviyesinden 820 metre yükseklikte yer alıyor. Çevresini karaçam ağaçlarının kapladığı nazar boncuğu renkli gölün derinliği 22 metre. Doyumsuz güzellikteki kış manzarasını seyretmeye gelenlerin çoğunlukta olduğu bu gölde avlanmak, balıkların büyüyüp çoğalmasına imkan vermek amacıyla şimdilik yasak. Buna rağmen gölde mercan ve alabalık bulunuyor.
Su seviyesinin yükselmesi ile göl içinde bütünü su altında kalan ağaçlar ve yosun türlerinin gizemli bir atmosfer yaratmış. Bu ürkütücü ve vahşi görüntüyü içine alan göl kıyısındaki tesislerde dinlenebilir yemek yiyebilirsiniz. Çevre temiz dağ havasında kondisyon depolamak için uygun yürüyüş yollarına da sahip.
Güne erken başladıysanız üçüncü durağımız Göynük. Sünnet Gölü'ne 27 km, Bolu'ya 98 km. uzaklıkta bulunan Göynük tarihi ve doğal güzelliklere sahip, eski, doğal görünümünü korumuş, geleneklerini sürdürmüş ender yerlerden biri. Göynük'te bulunan Osmanlı dönemine ait yapılar arsında Gazi Süleyman Paşa Camii ve hamamı, Akşemseddin Türbesi, Türk mimarisinin en güzel örnekleri ve tarihi saat kulesini görebilirsiniz.

http://img213.imageshack.us/img213/8342/58247636al4.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=58247636al4.jpg)
http://img211.imageshack.us/img211/5672/80143077ak2.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=80143077ak2.jpg)
http://img212.imageshack.us/img212/8557/20882594gq3.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=20882594gq3.jpg)NASIL GİDİLİR?
Trafik yoğunluğundan ve görsel kirlenmeden uzak bir yolculuk için Otoyolu tercih ederseniz İstanbul Çamlıca gişelerden Adapazarı Akyazı Sapağına kadar gidiyorsunuz. Ne var ki trafik yükü ağır; Yolda defalarca yapılan yamalar, kaplamalar nedeniyle sürücülere hayli pürüzlü bir satıh bekliyor.
Akyazı ayırımından sonra daralan asfalt Kuzuluk' tan sonra Tavşansuyu'na geliyor. Sağa ayrılan rampa çıkışı bu defa toprak, ve yer yer tek şeritli orman yolu virajlarla 9 km. devam ederek Sülüklü Göl' e ulaşıyor. Burada sizi karşılayan demir kapı önüne aracınızı park edip 50 metre yürüyerek göl kıyısına gelebilirsiniz. Dönüşte anayolu inip Mudurnu yönüne devam ederken Göynük tabelasının gösterdiği yere sapar, dar ama asfalt yolu takip ederseniz, solunuzda önceleri düz sonra genişletme çalışmaları yapılmış rampa yukarı çıkılan Sünnet Gölü'ndeki tesisler önüne kadar çıkabilirsiniz. Göynük yönüne devam edenler, Göynük ve Geyve, sonra Bilecik'ten gelen yol ile birleşip Adapazarı yönüne doğru otoyola girebilirler. Yaklaşık 1.5-2 saat sonra merhaba İstanbul!

http://www.sihirlitur.com/gezi/sunnet_suluklu/gidilir.html

arkadaşlar bence buraya gidelim ne dersiniz burası baya güzel ve doğayla iç içe hem vapurdu falan daha az masraflı olacağını düşünüyorum istanbuldan 2 saat sürüyormuş ne dersiniz fikirlerinizi bekli yorum herkes fikrini yazısın lütfen

denizcimuzaffer
23 Ağustos 2007, 21:48
Yeşil, sarı ve mavinin dansı,
Sülüklü Göl, Sünnet Gölü ve Göynük İstanbul'dan yola çıktıktan iki saat sonra ulaşabileceğiniz birer doğa harikası. Gözlerinizi ve ruhlarınızı dinlendirmek ihtiyacını duyduğunuz bir hafta sonu rotanızı bu istikamete çevirirseniz, birbirine sevdalı nefis renkler içinde kendinize harika bir doğa ziyareti sunabilirsiniz. Tabii bu arada bir fotoğraf makinesi almayı unutmamalısınız. Çünkü, çekeceğiniz yada çektireceğiniz fotoğrafları dostlarınıza göstermek için sabırsızlık duyacaksınız.

Bu defa rotanızı dört mevsim ayrı güzellikler sergileyen ulaşımı kolay ve yakın; Gölcük, Yedigöller, Abant gölleriyle de ünlü doğa cenneti, huzur sığınağı Bolu'ya çeviriyoruz.
Böylesi zengin geniş ve doğası çok farklı özelliklere sahip bölgedeki gezi yolumuz üzerinde birbirleriyle güzellik yarışına girmiş bambaşka iki göl, birde dünya mirası Safranbolu'ya nispet yapan evleriyle Göynük var...

Hazırsanız o halde buyurun, hemen yola çıkıyoruz!..
İsterseniz eski yoldan, isterseniz paralı otoyoldan hareketle Adapazarı istikametini izleyip Akyazı Sapağı'na kadar geldiniz. Yol boyu devam eden arboretum benzeri bitki örtüsü otoyoldan ayrıldığımız bu bölümde daha bir çeşitleniyor. Bir tarafımızda maden suyu tesisleri diğer tarafta Kuzuluk Kaplıcaları, devremülk evler ve alkolsüz alabalık aile restoranları arasından geçerek Dokurcun'a bağlı saman pazarına geliyorsunuz. Yolun sağında size mola verdirecek kadar görkemli anıtlaşmış bir çınar ağacı yer alıyor. 500'ü aşkın yaşı, 11 metre çapındaki gövdesi bir oda görünümlü gövde içi boşluğu ile uluçınar ağacı görenleri adeta büyülüyor. Birkaç kilometre sonra Tavşansuyu Mevkii'ne gelince sağdan ayrılan yolu takip ederek suya paralel ilerleyenler iri yapraklı bitkiler fosforlu ağaçlar, karaçamlar arasından ön bahçesi oldukça geniş kıyıları dantelvari yüzüktaşı gibi parlayan göle ulaşıyorlar.

Tabiatı koruma alanı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sülüklü Göl alanı içinde herhangi bir tesis yok. Özellikle hafta sonları piknikçilerin rağbet ettiği dinlenme yerinde göl çevresinde yürüyüş yolları, içilesi lezzette bir de kaynak suyu var. Kuş sesi ve rüzgarın yapraklar arasında kazandığı uğultusundan başka sese rastlanmayan yeşil mavi renkli Sülüklü Göl' de bir zamanlar 8-10 cm boyunda olan ve halk arasında ağrıyan yerlere yapıştırılınca sızıları çektiğine inanılan bir sülük türü varmış. Sonraları avlanmanın yasak olduğu göle, üreyip çoğalmaları için çeşitli balıklar atılınca göle ismini veren sülüklerde kaybolmuş.

Çekim platosu
Kıyılarında dolaşıp piknik yapmanın zevk verdiği öğleden evvel tamamı, saat 13:00'den sonrada kısmen güneş alan göl, fotoğrafseverler içinde iyi bir çekim platosu. Bu arada aklınızda bulunsun; Akyazı Dokurcun Yaylası'na giderseniz;Adapazarı'na 31 km. uzaklıktaki Sülüklü Göl' ün Davlumbaz Tepesi'nden görünüşü ise görmeye değer güzellikte.

Sünnet Gölü
Dağ ve orman köylerinin ahşap cumbalı evlerini seyrederek yol aldığınız bölgede Bolu-Göynük yolunun 84. km.sinden ayrılan 13 km.lik orman yolu ile ulaşılan 18 hektar büyüklüğündeki Sünnet Gölü, deniz seviyesinden 820 metre yükseklikte yer alıyor. Çevresini karaçam ağaçlarının kapladığı nazar boncuğu renkli gölün derinliği 22 metre. Doyumsuz güzellikteki kış manzarasını seyretmeye gelenlerin çoğunlukta olduğu bu gölde avlanmak, balıkların büyüyüp çoğalmasına imkan vermek amacıyla şimdilik yasak. Buna rağmen gölde mercan ve alabalık bulunuyor.
Su seviyesinin yükselmesi ile göl içinde bütünü su altında kalan ağaçlar ve yosun türlerinin gizemli bir atmosfer yaratmış. Bu ürkütücü ve vahşi görüntüyü içine alan göl kıyısındaki tesislerde dinlenebilir yemek yiyebilirsiniz. Çevre temiz dağ havasında kondisyon depolamak için uygun yürüyüş yollarına da sahip.
Güne erken başladıysanız üçüncü durağımız Göynük. Sünnet Gölü'ne 27 km, Bolu'ya 98 km. uzaklıkta bulunan Göynük tarihi ve doğal güzelliklere sahip, eski, doğal görünümünü korumuş, geleneklerini sürdürmüş ender yerlerden biri. Göynük'te bulunan Osmanlı dönemine ait yapılar arsında Gazi Süleyman Paşa Camii ve hamamı, Akşemseddin Türbesi, Türk mimarisinin en güzel örnekleri ve tarihi saat kulesini görebilirsiniz.

http://img213.imageshack.us/img213/8342/58247636al4.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=58247636al4.jpg)
http://img211.imageshack.us/img211/5672/80143077ak2.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=80143077ak2.jpg)
http://img212.imageshack.us/img212/8557/20882594gq3.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=20882594gq3.jpg)NASIL GİDİLİR?
Trafik yoğunluğundan ve görsel kirlenmeden uzak bir yolculuk için Otoyolu tercih ederseniz İstanbul Çamlıca gişelerden Adapazarı Akyazı Sapağına kadar gidiyorsunuz. Ne var ki trafik yükü ağır; Yolda defalarca yapılan yamalar, kaplamalar nedeniyle sürücülere hayli pürüzlü bir satıh bekliyor.
Akyazı ayırımından sonra daralan asfalt Kuzuluk' tan sonra Tavşansuyu'na geliyor. Sağa ayrılan rampa çıkışı bu defa toprak, ve yer yer tek şeritli orman yolu virajlarla 9 km. devam ederek Sülüklü Göl' e ulaşıyor. Burada sizi karşılayan demir kapı önüne aracınızı park edip 50 metre yürüyerek göl kıyısına gelebilirsiniz. Dönüşte anayolu inip Mudurnu yönüne devam ederken Göynük tabelasının gösterdiği yere sapar, dar ama asfalt yolu takip ederseniz, solunuzda önceleri düz sonra genişletme çalışmaları yapılmış rampa yukarı çıkılan Sünnet Gölü'ndeki tesisler önüne kadar çıkabilirsiniz. Göynük yönüne devam edenler, Göynük ve Geyve, sonra Bilecik'ten gelen yol ile birleşip Adapazarı yönüne doğru otoyola girebilirler. Yaklaşık 1.5-2 saat sonra merhaba İstanbul!

http://www.sihirlitur.com/gezi/sunnet_suluklu/gidilir.html

arkadaşlar bence buraya gidelim ne dersiniz burası baya güzel ve doğayla iç içe hem vapurdu falan daha az masraflı olacağını düşünüyorum istanbuldan 2 saat sürüyormuş ne dersiniz fikirlerinizi bekli yorum herkes fikrini yazısın lütfen

Sevgili Sersin kardeşim,
Abant günübirlik için uzun bir yol olmaz mı. Gerçi pişman olunmayacak kadar güzel yerler:cat: Bakalım ne diyor arkadaşlar, Bizim için denizcieylemin nöbeti sorun teşkil etmekte hala:pale:
izliyorum buradan:P

sersin1978
23 Ağustos 2007, 22:09
ABANT DEĞİL ABİ BURASI ADAPAZARI biz kıyı köye 2saat 45 dakkada gittik ve yollar dolanmaçlıydı burası ise dümdüz otoban
sülüklü göl akyazıdan sonra 9 km diyor

ayrıca bu benim bu sene için son gezim arkadaşlar malum benim ufaklık dünyaya gelecek motora devam ama gezi olayı biraz zor bu sene

denizcimuzaffer
24 Ağustos 2007, 12:10
ABANT DEĞİL ABİ BURASI ADAPAZARI biz kıyı köye 2saat 45 dakkada gittik ve yollar dolanmaçlıydı burası ise dümdüz otoban
sülüklü göl akyazıdan sonra 9 km diyor

ayrıca bu benim bu sene için son gezim arkadaşlar malum benim ufaklık dünyaya gelecek motora devam ama gezi olayı biraz zor bu sene

O zaman şaane abi:cat:
Kaç km. yol, plan ne güncellermisin:rendeer:

sersin1978
24 Ağustos 2007, 14:13
abiciğim gezi şu şekilde olacak

GİDİLECEK YER:SÜLÜKLÜ GÖL
TARİH:2 EYLÜL
BULUŞMA TERİ:MALTEPE MC DONALDS KARŞISI SAHİL
BULUŞMA SAATİ:SABAH 6:00

muzaffer abi yumurtaları sakın unutma çok kalabalığız ona göre :queen:

İstanbuldan gelirseniz otobandan Akyazı da çıkın Kuzuluk-Dokurcun üzerinde gelin derim.

Göle çıktığımızda bizden başka kimse yoktu,göl doğal olarak çöküntü sonucu oluşmuş ve içerisinde ardıç ağaçlarıda kalmış ve göl içindeki doğal hayat devam etmiş,göl çok temiz,manzara müthiş ,planlarınıza alın derim.Göl etrafında hiçbir tesis yok ama göle çıkan yol üzerinde 2 tane alabalık çiftliği var oradan balıklar götürülebilir.Uzatmayalım işte resimler:
http://img213.imageshack.us/img213/6983/58530605bj9.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=58530605bj9.jpg)
http://img209.imageshack.us/img209/1604/91452495sz8.jpg (http://img209.imageshack.us/my.php?image=91452495sz8.jpg)
http://img213.imageshack.us/img213/8693/33439491nd6.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=33439491nd6.jpg)
http://img210.imageshack.us/img210/8541/24736700li2.png (http://img210.imageshack.us/my.php?image=24736700li2.png)
beyler bu geziyi böyle organize ettik ama bende erdoğanda her şeyi internetten görüp araştırıp yazıyoruz bakın neyle karşılaşacağımız belli değil sorumluluk hepimizin:)