Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
titanic
20 Nisan 2006, 11:37
http://img87.imageshack.us/img87/7472/02d1sv.jpg (http://imageshack.us)
http://img87.imageshack.us/img87/9126/02dd6av.jpg (http://imageshack.us)
muratd
20 Nisan 2006, 13:59
evet işte aynen böle oluyor:):)
thanks titanic dostumm..
musti81
20 Nisan 2006, 19:13
ya abi sanki beat modeline benziyor neden yapmışlarki öyle
sağlamlığına kalitesine bişi diyememde
farlarıda moron olmuş biraz şöyle şeytansı bişi olsaymış:silent:
mkmemory
20 Nisan 2006, 21:26
Abicim elleme ben bu tipi beyendim aldım. Bence moron diilde, kendini belli etmeyen diim, alelade diim, piyasada tipi buna benzeyen bissürü var. Aman elleme böyle kalsın. Bunu gören bune yaaw, sıradan diyor, kullanan şaşırıyor.Sıradan görüntüsü şaşırtıcı olmasını sağlıyor uzun lafın kısası.
Haa, bu arada önü açılabilen tamboy kasklar sele altına sığıyor.
mk
freenautilus
20 Nisan 2006, 22:47
Arkadaşlar selam,
sonunda ehliyet kursuna yazıldım ve bir ucundan yakaldık bu motor işini:)
Geçenlerde çalıştığım yere honda CBR 125 geldi, sahibiyle oturdum, konuştuk, bindim falan.Çok hoşuma gitti.Şimdi dylan ile onun arasında sıkıştım yaw!Biliyorum katagorileri çok farklı ama görüntü çok cazip geldi.Ama tabii fonksiyonel değil.Oturma pozisyonu, eşya için yer falan.
Öte yandan fiyat aynı hemen hemen; ikisi de su soğutma; CBR ön-arka disk fren,lastikler büyük(ama ince).Oooff,off..
İkisini de kullanıp kıyaslayabilen varmı aranızda.Fikirlere açığım.
Amacım 100km civarı yollarda kullanmak, gezmek.Şehir içi pek düşünmüyorum.
Yeni dylan alanlar güle güle kullansınlar.Pişman olmayacaklar:cat:
muratd
20 Nisan 2006, 22:59
abi ben cbr125'i de kullandım,zaten dylan sahibiyim..
dylana alıştığım için cbr beni pek kesmedi evet yanlış duymadınız pek kesmedi..
kalkışları çok yavaş ve güçsüz..
2 kişi bindiğinde çok zor hızlanıyor..
bence o motoru 150cc yada 250 cc olsaymış peynir ekmek gibi gidermiş te neyse..
ama bu farkları yaratan dylanın 150cc ve 16hp oluşu tabii ki..
eğer 100km'lik yollarda kullanacağım,şehir içi pek binmeyeceğim diyorsan cbr neden dersen o motor da dylana göre son hızı iyi..
gerçi dylanda 120yi rahat görüyo ama..
bana sorarsan böle şehir içi ağırlıklı kullanacağım diyorsan da dylan derim..
dylan uzun yola şehirler arası yola gelmez mi çokta güzel gelir...
birde dylanın sesi bana göre cbr dan güzel:):) yan yana getirip bi dinleyin isterseniz...
Abicim elleme ben bu tipi beyendim aldım. Bence moron diilde, kendini belli etmeyen diim, alelade diim, piyasada tipi buna benzeyen bissürü var. Aman elleme böyle kalsın. Bunu gören bune yaaw, sıradan diyor, kullanan şaşırıyor.Sıradan görüntüsü şaşırtıcı olmasını sağlıyor uzun lafın kısası.
Haa, bu arada önü açılabilen tamboy kasklar sele altına sığıyor.
otopol.com dan arabalar için olan philips diamond vision ampullerden aldım benim dylana ve inan xenondan farkı yok...geceleri bembeyaz oluyor ortalık ve görüş mesefesi genişledi..bir arkadaşım gördü ve aynen şöle dedi: hemen bizim arabaya da alıyorum bunlardan..
motorumuzun garantisini bozmuyo merak etme:):)
freenautilus
20 Nisan 2006, 23:19
Peki Murat, tekerlek haakındaki yorumlarını da alabilirmiyim.Dylan'ın lastikleri daha küçük ama kalın.İki motor arasında yol tutuş farkı nasıl olur sence.Islakta kayma gibi.Bir de hep duyduğum şey, normal motorun scooterlara göre daha dengeli olduğu konusu.Hani semer tarzı oturma şekli nedeniyle. Bu iki kardeş arasında karşılaştırma yapabilirmisin.
İlk motor deneyimim olacağı için vites olayı da düşündürüyor.Alışana kadar trafikte çok korna yerim heralde:P Ama dylan otomatik:cat:
muratd
20 Nisan 2006, 23:37
şehir içi dersen dylan derim 10 numara olur..
lastik konusu ise dediğin doğru scooterlar normal motorlar kadar yol tutamaz en azından bana hep öle oldu...
mesela ben kolay kolay scotera güvenip dylan bile olsa virajlara sürratli girmem..
dylanın lastiği küçük ama kalın valla dostum ne bileyim yağmurda eminim 2side iyidir..
boşver sen onu bunu senin eğer ilk motorun olacaksa cbr al derim ben...
ama dikkat et ne de olsa vitessli motor...
virajları cbrla daha iyi dönersin...
şehirler arası yolda 100km ile giderken dylanda rüzgar yiyorsun çok zorlayabiliyor bazen ama cbrda yatabilirsin dylan kadar rüzgar yemezsin...
mkmemory
21 Nisan 2006, 23:37
Ahanda bizim karakaçan
http://www.motosiklet.net/forum/attachment.php?attachmentid=1058&stc=1&d=1145648688
muratd
23 Nisan 2006, 22:39
2 günde 300km yol yaptık eskişehir mt ile...
sürekli 2 kişiydik dylanla..
maşşallahı var gerçektende...
tık demedi namussuz:D
uzun yol yaptık ama belim sırtık çok ağrımadı ben ağrıyacağını tahmin etmiştim...
arkadaşlar virajları 2 kişi veya tek kişi bir dönüşü var aklınızı oynatırsınız...
ben inanamadım bu kadar yatabildiğine bu motorun..
daha önce uzun yola çıkmamıştım dylanla,bugun çıktık işte ve yolda kaymak gibi olunca biraz yatalım dedik:D:D
gerçekten inanılmazmış dylan beni 1 defa daha şaşırttı..
allah nazardan saklasın...
TYP-R
23 Nisan 2006, 22:47
Şu benim beat'ı hemen satıp üstüne ekledikten sonra dylan almayı düşünüyorum da fazla bir zamanım kalmadı yeni zamlar geliyor.:pale:
muratd
23 Nisan 2006, 22:51
bende beati düşünüyodum son anda şans yüzümüze güldü dylanı aldık:D
ama beatlerede hastayım gerçekten çok şirin motor yapmışlar...
ama beat tam şehiriçilik gezilere yetişemeyebilir o motor...
fakat dylan öyle değilmiş bugun tüm performansını ortaya koydu...
2 kişi dimdik yokuşta gaz mı yemedi,virajları deli gibi yatarak mı dönmedi ooo neler neler hayran kaldım bugun motoruma:D
yarın okuldan sonra da bi yıkarım artık hak etti:)
TYP-R
23 Nisan 2006, 23:01
Evet haklısın ben dylan kullandım.Benim beat 2004 model 8.000km yaklaştı.Şehir içinde bana yetiyor da rampalarda güçsüz kalıyor.:P
ahh... ahh... şu zamlar yaza gelseydi ne olurdu sankiiii...:pr:
muratd
23 Nisan 2006, 23:28
bu yeni gelecek olan zamlar ne zamları bunlardan haberim yok benimm eee motoru aldık ya ötv mvt bvt ctv hiçbişey ilgimi çekmiyo artık:):):)
Nomarka
23 Nisan 2006, 23:32
Keşke denemez olaydım şu Dylan'ı. Acaib aklım kaldı ya. İnanın Şahin'den sonra Corolla gibi geldi. Benimkinden çok daha sessiz, daha rahat, daha seri, bozuk yolda tıkırtı yok, malzeme kalitesine zaten diyecek yok. Bence kesinlikle fiyatını hak ediyor. Güle güle kullanın darısı başımıza inşallah...
muratd
23 Nisan 2006, 23:46
inşallah abicim darısı başınıza...
herkes umarım 1gun istediği motoru alır..
ama dylan mylan herşeyi geçtim küçücük motor elinin altında 16hp olması insana acayip bi duygu yaşattırıyor....
gerçekten bugun 2 kişi o yokuşları virajları nasıl döndü hala hayret ediyorum...
mkmemory
24 Nisan 2006, 02:22
550km'yi devirdik hayırlısıyla.Özet olarak, 2 depo benzin bitirdim. İlk depoda3.61 L/100km, ikinci depoda 3.13 L/100km.Yakıt tükettim. Ortalama 9.2 YKr/km . Bu güce göre gayet iyi. Bakalım tüketim düşmeye devam edecekmi. Rodaj sonrası minik bir rapor halinde yayınlarım.
muratd kardeş senin rodaj bittimi? Bittiyse neler fark etti, çekiş, yakış değiştimi?
muratd
24 Nisan 2006, 02:28
abi senink iyine az yakıyomuş ya benim ki ilk günlerde baya yakmıştı 100.000tl üstünde bile yaktığı oldu ama o da dur kalk tandır ben şehir içindeydim hep..
benim motor bugun 1550km oldu..
1 depoyla 235-240km yapabilir oldum..
çekişten pek bişey fark etmedi ama son hızı arttı artık 120yi filan tek kişi rahatça görebiliyorum..
ama sende sağlam binmişin motora abi daha kaç gün oldu alalı 550km maşşallah kazasız belasız binmek nasip etsin hepimize..
mkmemory
24 Nisan 2006, 02:59
5 gün oldu alalı.Bundan sonra azalır, izindeydim, izin bitti.Artıkın ufak ufak gezerim. Temmuz sonu ehliyeti alıyom o zaman şehirler arası da yapmaya başlarım. Artar yeniden. Abicim cümlemize ve tüm camiaya kazasız sürüşler.
freenautilus
24 Nisan 2006, 22:32
Merhaba arkadaşlar!
Ya Murat sormuş ama cevap yoktu.Zaten ötv bindi ne zammı bu şimdi.Aslı astarı varmıdır.Oran bellimi? Eğer gerçekse bir an evvel karar verip alayıp artık birini.
Bu arada Murat daha önce sorduğum soruyu uzun yol yaptığın için yenileme gereği doğdu.Dylan mı CBR125 mi?
Sakın yanlış anlamayın ama bir motorcu scooterlar için hızlanmaları çok iyi ama motor freni yok onlarda, durman zor, normal motor kadar dengeli değil ve keyif vermez dedi.İkisini de kullanmadığım için bişey diyemiyorum.Ama hepsinin zevkli olacağı kanatindeyim.İkisini de kullanmış biri olarak, hissettirdikleri duygular arasındaki farkı tanımlayabilirmisin?
125cc Dylan videosu(sesli)
http://www.auto.cz/media/?video=honda_cbf250/cbf.avi
Honda italya'dan tanıtım videoları(quick time)
http://www.hondaitalia.com/moto/uff_stampa/media/viewvideo.asp?movie=video/2003/pres_dylan.mov&data=AGM%20-%20Motown&titolo=Dylan%20125%20/%20Dylan%20150
ilnapoli
25 Nisan 2006, 00:06
arkadaşlar bu başlık Dylan başlığı oldu, artık bilgi alış verişi yapıyorsunuz.. konuyu ben açmıştım.. isterseniz ilk sayfaya eklemek istediklerinizi ekleyebilirim.. bana özelden mesaj atarsanız eğer Dylan'la ilgili video, resim, aksesuar, kullanma kılavuzu gibi bilgileri başlığa eklerim. böylece bilgi edinebileceğiniz bir kaynak ortaya çıkmış olur..
muratd
25 Nisan 2006, 01:33
Merhaba arkadaşlar!
Ya Murat sormuş ama cevap yoktu.Zaten ötv bindi ne zammı bu şimdi.Aslı astarı varmıdır.Oran bellimi? Eğer gerçekse bir an evvel karar verip alayıp artık birini.
Bu arada Murat daha önce sorduğum soruyu uzun yol yaptığın için yenileme gereği doğdu.Dylan mı CBR125 mi?
Sakın yanlış anlamayın ama bir motorcu scooterlar için hızlanmaları çok iyi ama motor freni yok onlarda, durman zor, normal motor kadar dengeli değil ve keyif vermez dedi.İkisini de kullanmadığım için bişey diyemiyorum.Ama hepsinin zevkli olacağı kanatindeyim.İkisini de kullanmış biri olarak, hissettirdikleri duygular arasındaki farkı tanımlayabilirmisin?
125cc Dylan videosu(sesli)
http://www.auto.cz/media/?video=honda_cbf250/cbf.avi
Honda italya'dan tanıtım videoları(quick time)
http://www.hondaitalia.com/moto/uff_stampa/media/viewvideo.asp?movie=video/2003/pres_dylan.mov&data=AGM%20-%20Motown&titolo=Dylan%20125%20/%20Dylan%20150
abi walla o günkü gezide cbr da vardı.tek kişi güzelce gidiyor ama 2 kişi gidemezsin onunla yavaşlatabilir grubu..
dylanla 2 kişi gittik ah o arkadaşlarda konuşsa burda:D bi anlatsalar size...dylanla 2 kişi dağ tepe taş yokuş iniş demeden gittik..cbrda gitti tabi..ama rahatça zorlanmadan hatta grubun başını çekerek..cbrdan inen arkadaşı dylanın arkasına aldık,eksozu farketti hemen cbrdan tok çıkıyor sesi..arkaya oturunca rahatladığını söyledi selelerin genişliğeinden bahsetti filan çok beğendi cbrdan iinip dylana binince..ama beni çok şaşırtan bir olay inanılmaz virajlara girebiliyor 2 kişide tek kişide..acayip yatabiliyorsunuz beklenmeyecek ölçülerde..
arkadaşlar doğru söylemişler motor freni yapamazsın belki viteslilere göre biraz daha zor durabilir ama o bence kullanıcıya bağlı tabi yani 130la giderken de dikkatli ol kardeşim değil mi:)
sonuç olarak abi walla ne bileyim dylan al diyesim geliyor ama ne bileyim 2 side çok güzel ve farklı kategoride ki motorlar..
gezi ağırlıklı düşünüyosan dylan al derim ama..2 kişi cbrla çekilmez o yollar bana göre neden derseniz 13hp,e dylan 16hp buda yolda giderken yokuş filan denk geldimi belli ediveriyor kendini...
arkadaşlar bu başlık Dylan başlığı oldu, artık bilgi alış verişi yapıyorsunuz.. konuyu ben açmıştım.. isterseniz ilk sayfaya eklemek istediklerinizi ekleyebilirim.. bana özelden mesaj atarsanız eğer Dylan'la ilgili video, resim, aksesuar, kullanma kılavuzu gibi bilgileri başlığa eklerim. böylece bilgi edinebileceğiniz bir kaynak ortaya çıkmış olur..
abi önerin için çok teşekkürler çok güzel başlık açmışsın,resimleride var altta açıklamalarıda..ellerine kollarına sağlık walla..
ben önemli bir şey gördüğümde msj atarım sana çok sağol..
bu arada arkadaşlar yeni bir video buldum eğer indirip izlerseniz birazcık viraj alma konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz...
http://www.auto.cz/?r=videa&q=dylan
yusufika
26 Nisan 2006, 21:47
selam arkadaslar ılk defa msj atıyorum kusura bakmayın:) yalnız bazı toplantılara gelebıldım neyse bendede dylan var ocak ayında almıstım su anda 9000 km ye geldı motorum .arkadas 120 ye tek kısı gelebılıyorum dedı gınden cevap yazma geregı duydum ben rodajı kısa geldıgınden hem ıyı rodaj oldu hemde ıntınaylaa yaptım yagını ıntınaylaa zamanı gelmeden degısıyorum ve suanda duz yol falan farketmıyor sıktıgım an 140 ı ındırıyorum bıde tam 140 da gazı sabıtleyıp bırazda actıgımda kadran kıtlenıyor ama hızlandımı anlıyorum zannedıyorum 150 den fazlaa gıdıyor olabılır arkadaslar .gilera falan dıyorlar onların kıcında yapısık gıdıyorum tabı vırajları daha ıyı hondanın gerısını sız dusunun .sonuc ıtıbarıyle cok memnunum arkadaslarr herkeze sıddetle tavsiye edıyorum motoru
muratd
26 Nisan 2006, 21:56
bende süper bi rodaj geçirdim ama 120ye rahat çıkıyor fakat dahasını deneme imkanım olmadı dediğin gibi belki yapar ama ben denemedim..
140 çıkarken filan kapanıyosun herhalde motora çünkü bi süre sonra rüzgar yemeye başlıyosun...
yusufika
26 Nisan 2006, 22:00
tabi kapanınca motor daha serı cıkıyor 140 a ve 140 da motor buyuk motorun verdıgı o denge olayı var ıpde gıder gıbı sallantı hıc yok arkadasım bıde motora varıyator falan dıyorlar fıtes dıslısı bıde kayıs onları taksak bıde ozel dısardan eksoz getırcen bak f650lerle dıdersın :):):) bıde hondanın ozellıgı arkadasım motorla nekadar gıdersen okadar daha gıtmeye baslar motorun daha yenı sayılır su son 500 km de guzel gıt sonraasıı sana kalmıss
muratd
26 Nisan 2006, 22:06
abi walla helal olsun ben hiç denemedim o kadar basabileceğide uzak geldi neden dersen rüzgar:D
eksoz olayını bende düşünüyorum leovince..4road yaklaşık 300euro civarıymış..
yusufika
26 Nisan 2006, 22:16
ewt bende baktım o eksoza ama varıyatoru takmadan tam randuman alamazsın soylim. bide istanbulda olsaydın guzel yollar var tam top speedlik :)
muratd
26 Nisan 2006, 22:20
farketmez abi ya scooterla çok hız merakım yok ama sesi güzelleştirebilir:D
zaten o eksozu alınca yanında hediye veriyorlar variyatörleri..
yusufika
26 Nisan 2006, 22:27
ben malossinin diyorum sana linki verim bak istersen arkadasım
http://www.malossi.com/Catalogo/Cata_Main.asp?Marca=150&Famiglia=0&Modello=MO/HODY150&LastCod=undefined&LastMod=undefined
muratd
26 Nisan 2006, 22:41
evet dostum burda güzel modifiye parçalar varmış ama bunları TR'ye nasıl getirteceğiz?
birde yine buna benzer siteler biliyorsan paylaşırsan seviniriz:)
bide yazi karakterin çok küçük:)
yusufika
26 Nisan 2006, 22:49
istyanbula gelirsen korlası bulacan o sana temin eder arkadasım bizim bütün cocuklar getiriyor taktırıyor buranın parcalarını.korlas da bagdat caddesi uzerınde bende takmayı dusunuyorum. baska seylere bakmaya gerek yok bi malossi var bide polini ikiside aynı ayarda tabi bide www.scootercenter.com var ama italyan motorlar icin cogunluk burada. bide o sitede onceden dedıgım gıbı bi vites dişlisi,kayıs ,varyator bu uc parcayı takacan eksozuda taktınmı zaten olay kopmustur arkadasım motoruna koycagın ısım karasımsek olur:):):) ben de getırım hayırlısıyla bi kırmızı seytan diycem :):):):)
mkmemory
29 Nisan 2006, 01:47
Şimdi bu meret 0 dan 60 a kaç sn de çıkıyor, vede 0 dan 100 e kaç sn. çıkıyor nasıl denenir.
1-Gösterge paneline bi kronometre bağlanır, giderken 100 km sürat görene kadar basılır. 100'ü gördükmü kronometre durdurulur.
2-Aynı gün ve aynı yerde bi arkadaşımızın 100 ile seyir halindeyken otomobille Dylan aynı hızda yan yana sürülerek, Dylan ın km hız göstergesi kontrol edilir. Doğruysa sorun yok. Yanlışsa 1. adımdaki deney 0-Yeni okuduğumuz testteki km. değeri için tekrarlanır.
böyle bişey deneyen oldumu, hakket 0-100 kaç sn. acaba.:silent:
:)
yusufika
30 Nisan 2006, 00:36
Bi yardım et bakalım ozaman; bende cok merak edıyorum dostum.
mkmemory
01 Mayıs 2006, 01:56
Yusufika,
şimdilik rodaj bitmedi bitsin denerim.Bide kronometre bulabilirisem. Resmi olmayan kesin sonuçları buraya yazarım. (not:730km deyim, 270 km sonra rodaj bitçek)
Huckle
12 Mayıs 2006, 06:19
Yeni üyeyim ve Dylan hakkındaki yazılarınızı sıkı bir şekilde takip ettim.. Büyük ihtimalle ben de Dylan cılara katılıcam.. KM ler her geçen gün artıyordur, yeni yorumlarınızı merak ediyorum açıkçası..
Ödeme seçenekleriyle ilgili güncel bir bilginiz varsa, paylaşırsanız sevinirim..
Çin motorlarında problem olduğunu duyuyoruz, siz bugüne kadar hiç problem yaşadınız mı?
Sevgiler
H.K
Mengu16
13 Mayıs 2006, 01:16
Yeni üyeyim ve Dylan hakkındaki yazılarınızı sıkı bir şekilde takip ettim.. Büyük ihtimalle ben de Dylan cılara katılıcam.. KM ler her geçen gün artıyordur, yeni yorumlarınızı merak ediyorum açıkçası..
Ödeme seçenekleriyle ilgili güncel bir bilginiz varsa, paylaşırsanız sevinirim..
Çin motorlarında problem olduğunu duyuyoruz, siz bugüne kadar hiç problem yaşadınız mı?
Sevgiler
H.K
Problem yaşamak mı ? Honda dylanların tek bir vidası bile gevşemiyor :queen:
Huckle
13 Mayıs 2006, 02:39
Ewet bugün Kızıltoprak'ta Mototal'da Dylan a aşık oldum.. Ödeme ile ilgili, merak edenlere de bir bilgi olsun;
- Fiyatını 4.700 YTL dersek,
- 1500 YTL peşin, geri kalanını bonus kart'a 12 x 300 YTL olarak ödeyebiliyor muşuz..
- Kullananlar için bir sorum daha olacak, Mat siyah için, temizliği biraz zor dediler.. Kuru bezle temizlemeye kalkınca parlamaya başlıyor dediler.. Açıkçası vitrindeki Gri de bayağı hoş görünüyordu.. Mat siyah sahiplerinin yorumu ne olur bu hususta?
Yakın zamanda motorumla birlikte görüşmek üzere..
Saygılar,
H.K
ErdoganAktas
14 Mayıs 2006, 15:14
İçim içime sığmaz, yarın koşarak gidip alacağım bu aleti. Bu arada kendi motorumu da satıyorum ilgilenenler buradan (http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=13732) bakabilirler. Honda Beat 2005 model. Mayıs 20'de 1 yaşına basacak abileri :) Ona kim doğum günü pastası kesmek ister? :D :D
solistalper
15 Mayıs 2006, 14:09
5 milyar bu cılız direksiyonlu kaba tekerlekli sağlamlığına ve kalitesine şüphem olmasada fazla :)
ErdoganAktas
15 Mayıs 2006, 14:23
Çin işleri ile kıyaslayınca evet bence de fazla. Hatta Honda'nın diğer motorlarına kıyaslayınca da fazla gibi görünüyor. Bence 4 felan olmalıymış. Ama yurtdışında bile 2900 Euroya satılıyor. Turkiyede yurtdışından daha ucuz yani. Neyseki ben bi tanıdıktan 2 aylık motorunu alıyorum bu fiyata da, dolayısıyla kendimi kazıklanmış gibi hissetmiyorum :). Bugün alacağım motoru gördüm daha 600 km.'de 3 kez benzin alınmış sadece :). Yarın bankadan kredim çıkar çıkmaz koşarak alıcam, canıma tak etti artık :). Darısı tüm Dylan severlerin başına.
Huckle
16 Mayıs 2006, 02:30
Çin işleri ile kıyaslayınca evet bence de fazla. Hatta Honda'nın diğer motorlarına kıyaslayınca da fazla gibi görünüyor. Bence 4 felan olmalıymış. Ama yurtdışında bile 2900 Euroya satılıyor. Turkiyede yurtdışından daha ucuz yani. Neyseki ben bi tanıdıktan 2 aylık motorunu alıyorum bu fiyata da, dolayısıyla kendimi kazıklanmış gibi hissetmiyorum :). Bugün alacağım motoru gördüm daha 600 km.'de 3 kez benzin alınmış sadece :). Yarın bankadan kredim çıkar çıkmaz koşarak alıcam, canıma tak etti artık :). Darısı tüm Dylan severlerin başına.
Aaaamin.. şimdiden hayırlı olsun, darısı başımıza:)
mkmemory
16 Mayıs 2006, 04:07
Darısı tüm isteyenlerin başına.Fiyatla ilgili yorumları okudum, Bence de ne kadar ucuz olsa okadar iyi, lakin fiyatını haketmediğini düşünenlere, bir kez kullanmalarını tavsiye ederim. Yakın zamanda alamayacak durumda olan arkadaşlar sakın denemesin, alana kadar rüyanıza girir benden söylemesi.
Benim motoru bi arkadaş denedi, o tarihlerde 1-2 haftaya kadar başka bi marka 150lik scooter alacaktı. Neyse geçen hafta aldı, bir haftadır geziyor, şimdi nasıl yapsamda satsam dylan alsam diye kıvranıyor. Yeni motorundan keyif alamıyor. Kendi motoru için aynen şunu dedi, benimki 150 likse bu dylan 500lüktür. Tabi o kadar diil ama, enz bi 300 lük vardır, çünkü kendi aldığı motor 150lik ve 8 beygir, bu 16 beygir olduğuna göre vardır okadar.
Son depoda yarım gaz civarında kullanarak, aletin o gazla gidebileceği max.hıza ulaşmasını bekleyerek, yani kısaca mümkün mertebe büyük vitesle gitmesini sağlayarak, 2.94lt/100km değerine ulaştım 244km yol gittim.
Yaw aciiyp keyifli bişey, ne kadar anlatsam eksik anlatmışım gibime geliyor.Hele virajlar, scooter da yatarmış demek, dedirtiyor. 2 kişiyken bile yokuş, filan vız geliyor. Keçi gibi mübarek.
Oooof, of, sabah olsada motora binsek...
cuneyt_aksu
16 Mayıs 2006, 05:44
sahıbınden com'da 2.el'ı 1500~2000 ytl civarı alacak arkadaslar dikkat ,iyi arastıralım,yazık günah kalan para ile mont+kask+eldiven...daha neler neler alınır...:))))
freenautilus
16 Mayıs 2006, 21:47
Selam arkadaşlar.Sonunda uzun araştırma ve düşünme aşamalarından sonra bugün konuştuğum satıcının zamı müjdelemesi! nedeniyle acele bitane ayırttım:) Teşhir ürünü istemediğim için kırmızı şeytan için 2 hafta beklemem gerekecek. Tarz olarak umarım doğru karar vermişimdir.Çünkü rahat olduğunu bilmeme rağmen scooter fikri hala askıda idi.
Euro'nun yükselmesine neden olanları saygıyla anıyorum!!
Anakara'da dylan'cılar varsa mutlaka buluşmak isterim.
Saygılar
Not:Sahibinden.comda daha 27km'deki dylan için 4100 istemişler.Plaka takıldımı hemen düşüyor be:salut:
yusufika
16 Mayıs 2006, 23:16
ocakta aldım suan 11200 km de motor masraf olarak yagını deıstım gerektırdıgı gıbı nedense 7000km de on balatam bıttı 10,000km de hava fılıtresı aldım okadar hala bınıyorum yaza malossi kitiyle girecem ınsallah yaklasmayın uzule bılırsınız dıyorum hehehehe
mkmemory
17 Mayıs 2006, 02:29
Merhaba millet;
birileri 98 Oktan ile deniycem filan demişti bi ara, dylan'ı 98 veya 97 oktanla deniyen varmı? Verime bi faydası oluyormu?
Bu arada nihayet 1000 bakımını yaptırdım (1250deyim). Daha önce bilmiyordum servisten öğrendim, motorun içindeki yağ normal kullanım için değilmiş, rodaj yağı dedi servis, normalinden biraz daha ince bir yağ, normal yağı koyunca motorun sesi daha bi toklaştı gibime geldi ...
sabah olsada motora binsek.
ErdoganAktas
17 Mayıs 2006, 11:49
Arkadaşlar Beat'imi dün akşam sattım. Yeni motorumu da hayırlısı ile yarın teslim alıyorum ancak su geçen 3-4 gün nasıl geciyor bende anlamıyorum. Gecem gündüzüm dylan oldu. Resmen Dylan ile yatıyor Dylan ile uyanıyorum rüyamda bile Dylan var. Yarın nasıl olcak bilmiyorum. :) İnşallah yakında uzun yol hikayeleri ve resimleri ile yine birlikte olacağız :) motoru aldık diye burdan kopmak yok.
Bu motorun yol tutuşu nasıl?
Tekerlekleri büyük ve kalın olduğu için daha güvenli olduğunu dşünüyorum ama yine de kullananların yol tecrübelerini bilmek isterim. Ben benim Beat ile ıslak yerden gitmeye korkuyordum, çünkü fena kayıyor. Bazı asfalt yollarda tamirat için asfaltı çizerek kazırlar, sonra da öylece bırakır giderler(Sağolsun karayolları onlara minnettarım bu konuda) bizim motorda o çizgiler nereye giderse o tarafa giderdi. Direksiyon hakimiyeti zorlasırdı. Dylanda durum nedir?
Beat ile 90-100~km.ye çıktığımda direksiyonda yoldan ve motordan dolayı acayip vibrasyon olur, Dylanlarda durum nedir?
mkmemory
18 Mayıs 2006, 02:58
Hocam yol tutuşu araç ne olursa olsun, (otomobil dahil) mıcır, yağış,buz gibi kaygan zeminlerde azalır.Daha önce beat kullanmadığım için karşılaştırma şansım yok. Ancak Dylan ilen başka scooterlarda görmediğim kadar yatabiliyon, lastiklerin 1" kadar daha büyük oluşuna yanak yüksekliğinide ekleyince normal bir yanak yüksekliğine sahip 14" civarında bir lastikle aşağı yukarı aynı dış çapa ulaşılıyor. Buda yoldaki ufak çukurlarda daha stabil olmasını, + 60 km/h civarını geçince de tekerin dönmesinden kaynaklanan jiroskobik motorun devrilmye karşı direncini bayaa bir arttırıyor, bu da virajlardaki yatmada da güven veriyor.50-60ın altında motoru yatırmanı ve kontra viraj almanı tavsiye etmiyorum. Motoru sürerken; ön teker açısı,ağırlık merkezi,lastik çapı gibi parametreleri nasıl ayarlamışlarsa motorun ağırlığını hisstmiyorsun, motor dururken hafif yatırınca 120 kg ağırlığın çok olduğunu görüyorsun. Birde Beat dan Dylan a geçtiğin için söylüyorum, ilk 100-150 km civarlarında çok dikkatli ol, motor acayip çevik, hızını 70-80'e kadar anlamıyorsun, 70-80'den sonra rüzgarın direnci hızını farketmene neden oluyor. Özellikle ilk kalkışlarda alışana kadar yavaş gaz ver, motor altından kaçabilir, direksiyona sıkı tutun, sana bu dediklerim saçma gelebilir ama deneyince göreceksin, acayip ivmeleniyor meret.90-100kmde vibrasyon gibi bi problemim olmadı. Daha yukarlarda biyerde olurmu onuda bilmiyorum. Ancak ilk çalıştırdığında dururken yani bir vibrasyon olabiliyor, onuda direksiyona bağlı hız göstergelerinin üzerinde bulunduğu bir kutu var ya onun altında aynaları bağlamak için 4 tane civata yeri var, oralara serviste birer lastik pulla birlikte civata bağlatırsan o ses te kesiliyor.Bunu yapmazsan rolantide olup duruştaysan, km göstergesinin olduğu kutu zırıldıyor. Birde traktör lastiği izi gibi tırtıklı zeminde giderken zırıldıyor bu bahsettiğim civataları muhakkak taktır. Yoldaki bahsettiğin kazılmış bölgelerden çıkmak lastik büyük olduğundan beattan daha rahattır.Ama bununda bir sınırı var, 20 cm derinliğindeki bir yarıktan çıkamazsın, tahminen 10 cm'ye kadar fazla problem yaratmaz, yinede dikkatli olmak lazım. Haa birde bir önceki yazımda bahsetmiştim, rodaj bitip normal yağ konanakadar motoru rodaj şartlarında kullanmalısın, rodaj yağı normal yağdan daha ince bir yağ. Rodajdan sonra ilk yağ değişiminden sonra motorun sesi bile değişiyor, daha tok bir sese kavuşuyorsun.
muratd
18 Mayıs 2006, 04:18
arkadaşlar forumu takip edemiyorum 1 kaç haftadır evde internet bağlantım gitti..ama bu arada çok gezi yaptık motorum 1900km oldu ve hiçbir problemi yok..siyahın temizlenmesi illaki zordur çok toz gösterir ama sildikçe matlığı filan gitmiyor nihayetinde ufacık motor araba değil.elime bi camsil alıyorum içi sabunlu su dolu birde kuru bez ounla tozunu alıyorum iyice kirlenirse eğer kendim yıkıyorum korkmayın mat siyah problem olmuyor..
yarın bi arkadaş daha dylan alacak ve bayi beni deneme sürüşü için çağırdı tabi bu insanlar benim dostum bende tamam dedim yarın 1 dylancı daha olacak inşallah:D
arkadaşlar yakında evimdeki internet problemini çöeceğim gezilerin fotolarını koyarım gerçeten bir viraj canavarı arkadaşlara katılıyorumm...
neyse dostlarım görüşmek üzere...
Huckle
21 Mayıs 2006, 05:08
Merhaba dostlar..
2 hafta sonra Dylan 150 me kavuşuyorum.. İstanbul'da Dylan kullanıcıları var mı???
Tecrübeleri doğrultusunda sorularım olabilir de..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO