Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ErdoganAktas
10 Temmuz 2007, 10:34
Enis89 Evet aramızdan bir arkadaş. Söylenenler kısmen doğru sayılabilir. Ben henüz 25.000 Km.deyim. sanırım su anda aktif yazışan arkadaşlar arasında da en yüksek km. nin sahibiyim. Bu güne değin yaşadıklarım, bakım sırasında gördüklerim kadarıyla sunları aktarabilirim.
Çok siddetli sağnak yağmurda defalarca motor kullandım. Göstergelere yağmur suyu girmedi.
Aynalar şık değil katılıyorum. Ama düşüp kırmadığınız sürece yolda döküleceğine ihtimal vermiyorum.
Variyatörüm bakım sırasında açıp baktığımızda kiraz gibi kırazmıştı. 30 -40 binde değişmesi gerekebilir. Zaten böyle bir durumda orjinal yerine malossi almayı düşünüyorum. Motorun çekişine de katkısı oluyor sonuçta.
Eksoz tellerinin titreşimden koptuğu doğru aramızdan Yusuf 3 kez garantiden eksoz değiştirdi. Ben de 1 kez direkten döndüm. Ancak Yusuf ve Ben bu motoru en deli kullananlar arasındayız Tabi yusufun eline kimse su dökemez adam manyak. İyi ki altında race yok.
Plastik kısımlar çok dayanıksız ilk düşmenizde hemen bir yerleri kırılıp dökülüveriyor. Benim düşme sonucu 2 kez fren levyem kırıldı.. yan karenajlar çizilip kırıldı.
Orjinal lastikleri yağmurda çok tehlikeli.. çok kayıyor. Yağmur lastikleri ile değiştirilmesi şart.
Ama dikkat ederseniz bu söylediklerimin hepsi kullanım ile alakalı seyler. Motoru kullanılması gerektiği şekilde kullanırsanız bu sorunlar yaşanmaz.
protesto
10 Temmuz 2007, 11:20
Merhaba bukadar sessizliğin sonunda biraz forumu canlandırayım... taziye mesajlarıylada olsa belki biraz şenlenir forum...
Gecmis olsun. Benim gecen hafta yaptigim kazanin (http://www.motosiklet.net/forum/taziye-tebrik-ve-kutlamalar/33265-koruma-sayesinde-basit-atlatilan-bir-kaza.html) da yaralari yeni yeni iyilesiyor. Umarim bir daha olmaz.
Bu arada motorun kafa grenajinin sag kosesi yere surtundugu icin asindi, hem de oldukca derin. Su an beyaz plastik gozukuyor.Buraya bisey yapilabilir mi ? 1000 km'de servise goturdugumde onlar boya falan atar mi yoksa oyle birakirlar mi ?
Bir de eksozun sag alt tarafinda surtunmeden dolayi biraz asinma var. Boyasi kalktigi icin burdan paslanma yapar mi ?
ErdoganAktas
10 Temmuz 2007, 11:55
Protesto sana da çok geçmiş olsun. Servis kırılan, aşınan parçalarda vb. durumlarda birşey yapmıyor. Sadece yenisi ile değiştiriyor. Yani bu iş sana kalıyor. Eksozun nikelajlı kısımlarına birşey olmuyor ama diğer alanları paslanma yapabilir. Ancak bunu bi eksozcuya götürmeni tavsiye ederim. Eksoz ısındığı için yüksek ısıya dayanıklı bir paslanmaz boya olmalı üzerindeki. Onlar daha iyi bilirler. Ben sadece tahmin yürütüyorum.
banistercaq
10 Temmuz 2007, 20:31
herkese slm arkadaşlar. bugün temde seyir ederken bir megane ın tacizine ugradım ardından kgs gişelerinde onu yakalayarak hararetli bir tartışma yaşadım. bu sırada gişelerden geçen ve daha sonradan farkettiğim mt sticker ı olan 59 plakalı honda dylan kullanan arkadaşımız bana gişelerde durarak o an gerçekten inanılmaz bir manevi destek verdi otobanda olduğumuz için durup kendisine teşekkür edemedim ama sticker ını görebildim. umarım oda dylan kullanıcılarının arasındadır kendisine tekrar teşekkür ediyorum durduğu için =)
kadiRR_delisi
11 Temmuz 2007, 11:56
Benim dylan'da 20500 km oldu. Dünkü bakımda varyatör burçları değişti. Sert kullanıma orantılı aşınıyomuş. Kalkışlarda ani kalkmalar duruşlardada arkayı kitleyerek durmalar burçların aşınmasına neden oluyomuş. = 30 lira
20000 Bakımıda 107 lira tuttu. Hava filtresi - yağ - varyatör burçları değişti.
protesto egzozuda grenajıda yaptırabileceğin boyacı arkadaşım var. Güvenebilirsin işçilikleride iyidir. Yer bostancıda.. Yavuz 0555 454 55 56
koray gfb
11 Temmuz 2007, 12:12
benim motorumunda 1000 km bakımı geldi sizce ne kadardır ?
kadiRR_delisi
11 Temmuz 2007, 13:08
Koray benden 10 lira sadece yağ parası almışlardı. (Mutluhan) Tabii 1 sene önce :)
Ayrıca arkadaşlar arkadaşımda dylan parçaları var eğer ihtiyacınız olan bişi olursa sorarım.
ErdoganAktas
11 Temmuz 2007, 18:13
Evet evet :) bende de arka sağ - sol karenaj var, gümüş renkte temiz. İhtiyacı olan çıkarsa haber etsin.
-BSI-
11 Temmuz 2007, 20:57
kadirdelisi; benim için varsa kırmızı ön kafa grenajı farın altındaki büyük tek parça ile onun arkasında ona vidalanan gri plastik kısmı bir sorsana. Fiyatıyla beraber bir zahmet:)
he bu arada ben asya motordan yeni 1 çift ayna aldım 25 lira:)
ErdoganAktas
11 Temmuz 2007, 22:30
Serkan kafayı mı yedin o parça bi motor parası, bi çizik için değiştirilir mi? Ama belki tamir edebilirler.. otomobillerdeki gibi bi macun cekerler oraya çiziklerin oluşturduğu cukurlar gider sonra bi zımpara sonra aynı orjinal boyadan bi boya.. yine eskisi gibi.. sana en az 150-200 kaada patlar ama, heh heh..
_umt_
11 Temmuz 2007, 23:12
arkadaaslar yokmu dilan ını satann?:):)
caracas
11 Temmuz 2007, 23:22
umt , nasıl bir dylan arıyorsunuz..
-BSI-
11 Temmuz 2007, 23:22
Bakacaz artık bir çaresine. Bostancıda sadece motor boyayan bir yer var. Oraya gittim 200 lira civarı fiyat verdiler. Ama lokal boya olduğu için renk farkı olabilir. Olabilir değil olacak. Çatlayan plastiğide kaynatılır dediler. Ama benim daha değişik fikirlerim var bakalım.
caracas
11 Temmuz 2007, 23:26
benim motorumunda 1000 km bakımı geldi sizce ne kadardır ?
Koray, l000 km.bakımı 22 ytl. ben yeni yaptırdım. Çok önemli değil yani korkma....:)
Serkanım naber yav. iyimisin Uşaktan geldim, seçimden sonra tekrar gideceğim. Motorunun nazarlıkları biraz fazla anlaşılan:)
-BSI-
11 Temmuz 2007, 23:44
Hoşgeldin Ahmet abi.
Nazarlıkları sorarsan başkasına göre kafaya takacak bişi yok ama bana göre motor pert:)
koray gfb
11 Temmuz 2007, 23:57
Koray, l000 km.bakımı 22 ytl. ben yeni yaptırdım. Çok önemli değil yani korkma....:)
Serkanım naber yav. iyimisin Uşaktan geldim, seçimden sonra tekrar gideceğim. Motorunun nazarlıkları biraz fazla anlaşılan:)
saol abi içimi rahatlattın fazla uçuk fiyat değilmis be
caracas
12 Temmuz 2007, 00:13
Serkan, sana feda olsun tüm dylanlar hatta tüm hondalar,, yürrrüü kim tutar seni:cherry:
-BSI-
12 Temmuz 2007, 00:25
Buldun gariban öğrenciyi ver gazı Ahmet abi ooh.:cherry:
caracas
12 Temmuz 2007, 00:37
Serkanım, Gariban olan şeytandır. Herşeyin zamanı var takma kafana bu öğrencilik ömür boyu sürmeyecek ya. Daha önünde uzun bir hayat var, ben sana sadece takılıyorum. İnsan sevdiğine takılır dimi.
Benim anlatmak istediğim, motora çok üzülme Allah sana sağlık versin.
-BSI-
12 Temmuz 2007, 12:18
Şaka yapıyorum Ahmet abi. Doğru söylüyorsun da işte gözüm gibi bakıpta çizdirince motoru çok üzülüyor insan. Dediğin gibi sağlık olsun geri dönüşü olacak birşey ama biraz tuzlu:)
_umt_
12 Temmuz 2007, 14:10
temiz bi dyalan siyah olursa ıyı olur ama ferketmez temız ve uygun fıyatlı olması yeterlı
ErdoganAktas
12 Temmuz 2007, 17:01
Arkadaşlar, Bu akşam (12 Temmuz Perşembe) 20.30 civarı Göztepe Kahve Dünyası`nda oturup muhabbet etmeye ne dersiniz? Kimler gelebilir? Çoktandır aksatıyoruz bu oturumları..
kadiRR_delisi
12 Temmuz 2007, 17:33
-BSI- Arkadaşımdaki parçaları bilmiyorum. Ara bi sor bana geçen bahsetti soran olursa dedi. Tel : 0555 454 55 56 Yavuz
caracas
12 Temmuz 2007, 23:20
Başkan, nasılsın görüşemiyoruz ne zamandır. İyimi işleriniz.
sersin1978
12 Temmuz 2007, 23:53
dylanını satan var bende iki tane var hem gri hem siyah ama fiyatı uyarmı sana bilmiyorum cebim 05356626364 göztepeye gel konuşuruz motorlarada bakarsın
Gts.Minimum
13 Temmuz 2007, 00:35
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle adım Yusuf Akce :rendeer:, forumu çok uzun zamandır takip ediyorum fakat eski üyeliğimin kullanıcı adı dahil her şeyini unutunca yeni bir hesap almak zorunda kaldım aksi gibi aktivasyon mail i 8 gün gecikince, sizden almak istediğim bilgilerde bi o kadar gecikti
Merak etmeyin size bu motor kaç km/h yapıo onu bunu solluyomu muhabbeti yapmıcam :cat:
Sorularıma gelecek olursak
1.Olarak bu motor 100 km de ne kadar yakıyo forumda bu konuda çok çeşitli söylentiler var ( 100 km/litre olarak cvp verirseniz sevinirim)
2.Ben bu motoru yaklaşık 7 ay sonraya alnayı düşünüyorum honda bayilerinin test sürüşü gibi bi avantajı varmı veya siz alırken bu gibi testlere rastladınızmı
3.Olarak Tork olarak 7000 deviri bulan bi makina size bi rahatsızlık söz konusu oluyomu
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum...
_umt_
13 Temmuz 2007, 10:45
dylanını satan var bende iki tane var hem gri hem siyah ama fiyatı uyarmı sana bilmiyorum cebim 05356626364 göztepeye gel konuşuruz motorlarada bakarsın
goztepeye gelırım sabah 9 aksam 7 calıstıgım ıcın fazla vaktım olmuyo
kac km ve nekadr ıstedıgınıde yazarsan bna fıkır olur gelırım de sorun degıl feneryolunda oturuyorum bn.
ErdoganAktas
13 Temmuz 2007, 11:32
1.Olarak bu motor 100 km de ne kadar yakıyo forumda bu konuda çok çeşitli söylentiler var ( 100 km/litre olarak cvp verirseniz sevinirim)
Depo 9 Lt. Benzin alıyor. Depoyu fullediğimizde yaklaşık 260 km. yol yapıyorum. Yani 100 km.de 4.5 lt. yaktığını hesaplarsak 95 Lira civarı olsa gerek. Ancak ibre depo yarım iken düşüyor. İbre Kırmızı ya geldiğinde içeri de 2-2.5 lt benzin oluyor. Kırmızıya km. saati 190 -200 km. civarındayken düşüyor. Dolayısıyla herkes 200 - 220 km gittiğini sanıyor. depoyu fulleyip saati sıfırlayıp 260 km. de benzin aldığımda motor hala gidiyordu. sanırım yarım lt. bi opsiyon var yada istasyonlar bizi kazıklıyor. çok kez 9.4 lt benzin aldığım oldu :queen:
2.Ben bu motoru yaklaşık 7 ay sonraya alnayı düşünüyorum honda bayilerinin test sürüşü gibi bi avantajı varmı veya siz alırken bu gibi testlere rastladınızmı
Test aracı olarak Dylan hiç görmedim. Kendi motorlarını belki kullandırırlar ama bunu yapanı da görmedim. Ancak almak üzereyken test etmeni tavsiye ederim. Öncesinde test edip, sonra alıcam diye beklersen rüyalarına giriyor. Kabus gibi bir durum bu.
3.Olarak Tork olarak 7000 deviri bulan bi makina size bi rahatsızlık söz konusu oluyomu
Nasıl bir rahatsızlıkdan bahsediyorsun? Söyle yanıtlayayım, yüksek hızlarda ciddi vibrasyon olmuyor. Rüzgar bazen rahatsız ediyor o kadar. Yüksek devirde yol alırken güvensizlik hissi de vermiyor, yolda ok gibi ilerliyorsunuz. Ama 140 civarı giderken hızdan dolayı biraz tedirginlik yaşanıyor bunu inkar edemem ama bu tamamen kullanıcı ile alakalı, motorun kendinde "sen ne yapıyorsun bu benim limitim, ağır ol biraz!" sinyalleri gelmiyor. Birde özellikle kalkışlarda devirden dolayı kendini birden öne atıyor acemi biri için bu dikkat edilmesi gereken ciddi bi şey. Yoksa bi anda kendini karşı kaldırımda bulabilirsin.
Servat hayrola neden satıorsunuz dylanları?
sersin1978
13 Temmuz 2007, 15:08
erhan kış geliyo ahmet binemiyo kışın yatırmanında bir anlamı yok ayrıca biliyosun bebekte yolda ben büyük ihtimalle arabayla gidip gelirim artık bir dahaki yaza tekrar alırız fark etmez
Gts.Minimum
13 Temmuz 2007, 16:47
Erdoğan abi bilgiler için öncelikle tşk ederim.
Motorda vibrasyon olmaması çok ii ( dediğine göre yüksek hızda bile ) :cat:
Yakıt 150 cc ye göre biraz fazla yakıo gibi gelmekle beraber yakıt göstergesinde biraz kafam karıştı ...Yani gösterge E(empty) gösterirken 2.6 lt daha var doğrumu ? Sonra yolda kalmayalım :queen:
Kalkışın sert olması bi o kadar güzel forumda bir çok kişi motorşarının devirlendiğini fakat gidemediklerinden yakınıolar ( kalkışlarda )
Test sürüşü olarak zaten bu zamanı kastetmiyordum zaten de alacağımız zamanda böle bişi olmayacak sanırım :salut:
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum....
_umt_
14 Temmuz 2007, 00:42
erhan kış geliyo ahmet binemiyo kışın yatırmanında bir anlamı yok ayrıca biliyosun bebekte yolda ben büyük ihtimalle arabayla gidip gelirim artık bir dahaki yaza tekrar alırız fark etmez
ilk fırsatta su motorlara bakıcam yaz sonu sende haala olursa yıne konusuruz
yusufika
14 Temmuz 2007, 16:07
abı amma yenı dylancı geldı way way way :):) kakıp etmekte zorlanıyorum ben burada noktayı koyım okurun gıne :)
altan
15 Temmuz 2007, 00:29
Erdoğan hesap hatası yapmış. Yakıt 100km'de 3.4 litre yakıyor. Ben de depoyu tam doldurursam 9 litre ile 250 km. gidiyorum. Tamamen bitmesini göze alamadım.
Gts.Minimum
15 Temmuz 2007, 02:43
Bencede 150 cc bi motorun 4.5 lt yerine 3.5 lt yakması daha mantıklı
Bu gün Bursa'Da yalova yolunun üzerindeki honda bayiye gittim fakat bir kaç model yoktu Tabi bunların arasında DYLAN 150 SES te yoktu.
1. Motoru 7 ay sonra alacağımdan dolayı adama satış için bu modeli getirebilirmiyiz diye soramadım. Şimdi adam derse tmm ne zamana gelsin felan die karizmayı sıfıra dayamayalım :queen: Sizce böyle bi talebimde bayi istediğim model olan Dylan ı getirirmi ?
2. Getireceği modelin yedek parça stopu varmıdır ?
Cevaplarınız için şimdiden tşk ediyorum.Kazasız sürüşler diliyorum.
ErdoganAktas
16 Temmuz 2007, 05:37
isteğin modeli satın aldıktan sonra bayi elbette getirir. Sadece bekleme süren biraz uzayabilir o da en fazla 2-3 hafta olur. Yedek parça olayına gelince sürekli kullanılan balata hava filtresi bujı vs. gibi parçalardan sonra diğer parçaların yedek stoğunu istanbul'da en dylanın bulunduğu bölge de (örn. Kadıköy) bile tutmuyorlar. Sipariş veriliyor, fabrika stoğunda varsa 2-3 günde geliyor.
Gts.Minimum
16 Temmuz 2007, 21:56
Peki erdoğan abi dediğin gibi hava filtresi , bujiler vs istanbuldan gitirilir demi veya model olmasa bile onlar varmıdır ?
ErdoganAktas
16 Temmuz 2007, 23:57
Bu tür parçalar sık kullanılan sey olduğu için ellerinde mutlaka olur. Modeli satmasalar bile.. Ve servis ağları hızlı çalışıyor. yedek parça eğer fabrika stoklarında varsa, yurt dışından gelmesi gerekmiyorsa 3-5 gün içinde geliyor. Ancak özellikle kaporta bazlı ya da büyük parçalar fabrika elinde yoksa yurt dısından siparişle geliyor bu durumda parçanın servise ulaşma süresi 2-3 hatayı bulabiliyor. Fakat bazı parçalar da akıl almaz sekilde olmuyor. Örneğin kendi motorumdan örnek vereyim sağ fren müşürüm bozuldu(frenleri sıkınca stopların yanmasını sağlayan anahtar, fiyatı 4-5 ytl. civarı) servislerde yok, fabrika da yok, yurt dışından bir türlü gelmiyor. 2 aydır fren müşürüm bozuk dolanıyorum. Fren yaptığımda stoplar yanmıyor, haliyle arkamdaki de fren yaptığımı farketmiyor. Bu işin sonu nerde, ne şekilde bitecek merak ediyorum doğrusu.
Gts.Minimum
17 Temmuz 2007, 00:51
Abi inş başına bir şey gelmez aslında honda bayi deilde sen onu normal bi sıradan tamirciye götürsen ii olacak dediin gibi arkandaki fren yaptını anlayamaz araba gibi arkanda kapalı deil Allah korusun sen onu başka bi yerde yaptır abi.
Kafayı yicem ya motoru hiç görmedim resimler dışında Bursa'Da cbr125 alacaktım boyum 1.84 olduğu için altımda oyuncak gibi kalır die vazgeçtim sonra zaten bunu gördüm 16 beygir olması baya bi ilgimi çekti normal çin malı motorlarda benzinlik 6 lt geçmiyoken bunda 9 lt olması çok güzel bi özellik ve sizin deneyimlerinizle anladığım bu vibrasyon olatyıda ayrı bi özellik
Şu motorun büyüklüğünü bi görebilsem içimdeki en küçük bi tereddüt kalmıcak.
Bide Erdoğan abi 100 km de 3.5 lt yakıo demiş Altan ,senin hesap gerçekten doru olmaya bilirdemi 3.5 lt yakması daha mantıklı.
Saygılar..
denizcimuzaffer
17 Temmuz 2007, 01:09
Dylançıları özlemişim, bir merhaba diyeyim:rendeer:
Mangala ne zaman gidiyoz yavv, abisi denizciforesight ı bi tanıştıralım size:queen:
koray gfb
17 Temmuz 2007, 02:08
bugün honda cbr 600f ile kapıştım :P aslında tam kapısmak değil ama yolda gördüm cadde de yol sıkısıktı ikimiz yan yana gittik çok güzel di hiç te hızlı gitmedi taki yol açılana kadar adam gaza basıpta gitmesi bir oldu ben yetisemedim ayy çok komik bi duruma düştüm :pr:
ErdoganAktas
17 Temmuz 2007, 13:54
Muzaffer abi sen öyle arasıra uğrayıp gezilerden vs. haberdar olma sonra da mangala ne zaman gidiyoruz de.. Teessüf yani. DenizciForesightiniz hayırlı olsun. Güle güle pinin. En doğru secimi yapmışsınız kutlarım.
Gts.Minimum ben hesaplamayı yanlış yazmışım zaten ama kendimde hiç km. hesabı tutmam. Ancak sunu iyi biliyorum ki bu motor emsallerine göre gayet iyi yakıyor. 9 lt. benzin ile 250 -260 km. yol yapabilen 16hp bir motor bulamazsın. 150 cc de 16 hp başka yok zaten ama kanuninin deer leri felan bildiğim kadarıyla daha fazla yakıyor.
Gts.Minimum
17 Temmuz 2007, 20:32
Evet erdoğan abi çok haklısın.Zaten ben bu modeli görmeseydim cbr125 alacaktım ama ilk motorum olacağından viteslide baya bi zorluk çekerdim heralde bu motoru senin yapmış olduğun yorumlarla tanıdım erdoğan abi video lar felan...Sağolasın
Saygılar
enis89
17 Temmuz 2007, 20:47
Evet erdoğan abi çok haklısın.Zaten ben bu modeli görmeseydim cbr125 alacaktım ama ilk motorum olacağından viteslide baya bi zorluk çekerdim heralde bu motoru senin yapmış olduğun yorumlarla tanıdım erdoğan abi video lar felan...Sağolasın
Saygılar
minimum 0 km mi? düşünüyorsun
Gts.Minimum
17 Temmuz 2007, 23:24
minimum 0 km mi? düşünüyorsun
evet motor da 0 motorun daha mantıklı bi seçim olacağını düşünüyorum
ErdoganAktas
18 Temmuz 2007, 05:46
Km. hesabı yapanlara, bu akşam kontağı 270 km. de kapattım. Motor hala gidiyor. Herhangi bir benzin bitiyor emaresi ile karşılaşmadım hala depoda epey benzin olabilir ama yarın sabah mecburen alıcam. Yani depoyu taşana kadar değil ama normal bi şekilde doldurduğunuzda, gittiği kilometre Şu anda bu. (ben yolunu buldukça basıyorum da, ekonomi yapıcam diye yavaş kullananlardan değilim)
275. km.'de motor hafiften gaz yememeye başladı, benzinin bitme işaretleri verilmeye başladı yani. Sonra köprü yolunda kalmamak için benzin aldım. Aslında daha evvel de bu işaretleri alıp Ziverbey'den Zincirlikuyu'ya kadar gitmiştim. Ama bu kez risk etmek istemedim. Yani yolda ibre kırmızıya düşünce paniklemenize gerek yok. Kilometrenizi benzin alırken sıfırladıysanız gideceğiniz yolu da buna göre kestirebilirsiniz. Tabi yine de uzun yola felan çıkarken yanınızda 1 lt.lik pet şişe ile benzin bulunmasında fayda var.
izel
18 Temmuz 2007, 12:24
abi ben 180kmyi geçemiyorum :(
nerden benzin alıyosun erdoğan?
opet i deniicem inş.
protesto
18 Temmuz 2007, 12:35
abi ben 180kmyi geçemiyorum :(
nerden benzin alıyosun erdoğan?
opet i deniicem inş.
Ben simdiye kadar hep Shell'den aldim, 260 km falan gidiyorum. Ama tabi 100'un uzerine cikmadim hic.
Gts.Minimum
18 Temmuz 2007, 14:46
Gerçekten bi yakıtla ilgili bilgiler verirseniz hepimizin işene yarayacağına eminim
izel
18 Temmuz 2007, 16:02
kullanımdan kullanıma değişiyor. benim kullanma tarzıma göre 180km yi geçmiyor.
Sakin gidildiğinde 240-260 arası gidiyo.
benim elime bi çare bulmam lazım + sürekli trafikteyim uzun yol yapmıyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO