PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

-BSI-
27 Haziran 2007, 23:36
izel abi dedim yoksa orjinali taktında leovince boşamı çıktı. aklıma kötü kötü şeyler geldi. :)

-BSI-
27 Haziran 2007, 23:44
Mod benim muzaffer abi. Kimse mod olmaya çalışmasın benim mod. Mod benim:):)
şifre: 123456 bu arada mod duruma el koydu:) hemen değiştir ama muzaffer abi

denizcimuzaffer
28 Haziran 2007, 00:18
Yettimm Modum bir tane Genç Adamım :cat:
Yavv haftasonu motorum olmaz sa ne edeceğim ben:silent: Sen kimin peşinden ekonomini yapacan, kimin peşini kollayacan:pale: Hemmen bir foresight bulmam lazım:)

muratd
28 Haziran 2007, 01:06
KAPLAMACI VAR 50 YTL YE BİZİM SANAYİDE KUMAŞI DAHİL KAPLIYOR
kaplatmak istersen gel bakarız.
erhan ben ankaraya 5 saatte gittim 400km sen onunla eski şehire 2,5-3 saatte gidersin bilecik yolunu kullan derim yolları cok güzel ama virajlı dikkatli git eskişehir dönüşü sol tarafta fazla gelmeden yol kenarında agaçların altında bir yer vardı adı akllımda değil orada et yemeni tavsiye ederim ama önce fiyatları sor .

şato 79 mu?
kendin pişir kendin ye hesabı,suyun yanına oturuyorsun filan...
etin kilosu 20 ytl idi geçen hafta:)

sersin1978
28 Haziran 2007, 01:14
evet doğrudur kardeşim sagol aydınlattığın için adını tam hatırlamıyorum ama orasıdır . sadece yemiştik :mrgreen:bu arada hafta sonu sapancaya bir gezimiz var arkadaşlaristanbul deresine kahvaltıya bilginiz olsun pazar günü sabah güneşin ilk ışıkların

Sabah :7,00
İlgİlenenler İsmİnİ Yazmaya BaŞlasin

İzel Ve Erhana Gel Demİyoruz Onlarin İŞİ Vardir Zaten:d

izel
28 Haziran 2007, 15:26
abi gelmek istiyorum, yer çok güzel.
inş bi aksilik olmaz da bende siftah yaparım :)

Kamo
28 Haziran 2007, 16:43
İzel haklı çıktın. Karbüratör hortumlarını kısalttılar oldu. Geçen sefer gittiğimde de demiştim bir arkadaşa formlarda yazdı diye ama onlar 800 YTL'lik karbüratörü değiştirmeyi yeğlediler ve söylediklerimi ciddiye almadılar; oranın "cool" teknik adamı yeniköy'ün parası bol sübyanlarının bilmem kaç cc motorları ile uğraştığı için bizim gariban dylan'ı hor gördü biraz, ama son gittiğimde dedim onlara ben söylemiştim diye. Neyse şimdilik problem gözükmüyor ve boşuna karbüratör değiştirdiler gibi geliyor. İzel para istemesen de sana borçlandım, bir ortak gezide karşılaşırsak, kahve, çay, yemek, seç bi tanesini bendensin.

Bu arada susturu konusu konuşuluyor, dylan güçlü olsa da üstündeki susturucu ile tır tır skutır sesi çıkarıyor hakikaten. Bizim oralarda tanıdık bir egzoscu değiştirelim diye önerdiydi de istemediydim. Dün o çocuk Asya Motor'un Foresight klonu bir motoruna (2005 model, 1000 ytl'ye almış) bir susturucu taktı, çıkardığı sese inanamadım. En kısa zamanda böyle bir modifikasyona gitmeyi düşünüyorum. Motora elletmiyim de sorun çıkarmasın diyodum ama bu hali ile de sorun çıkartıyo nası olsa bari bir karzmatik ses yaptıralım.

sevgiler...

ErdoganAktas
29 Haziran 2007, 00:47
Kamo bakıyorum çok hızlı çıktın.. sorunlar azalmaya başlayınca insanın canı sıkılıyor haklısın :) ama eksoz olayını bence bi dylan da gör sonra karar ver. Kötü demiyorum zevk meselesi, normal sesi benim de hoşuma gitmiyor Leovince eksoz ile sesi daha tok çıkıyor ama ne bileyim o eksozda bi motoru yakından görüp sesini dinleyip imkan varsa kullanmak lazım. Ben böyle modifiyelerde kararsızım biraz sabretmek gerekiyor. Belli bir kilometreden sonra motor kendini buluyor zaten. Örneğin cam olayında bende önceleri temkinli ve kararsızdım, camı ilk Erhan taktırmıştı bi gece İzel ve Ben camlı motoru denedik ve hemen ertesi gün bizde taktırdık.. bu böyle birşey sanırım.

izel
29 Haziran 2007, 02:06
abi çok sevindim motorun düzelmesine. inş. sorunsuz kullanırsın.
susturucu olayına gelince bin ytl büyük para. bence youtube a gi leovince yaz.
orda görüntü ve sesle ilgili videolar var. leovince egzoz 300€ yanılmıyorsam.
ben susturucuyu söktükten sonra chopperlar bile bakıyodu bu aletten bu ses nasıl çıkıyo die :) hatta senin işi sormaya mototal e gidince orda çalışan kız büyük bi motor geldi sandı :) ama sessiz gitmesi daha güzel, kulaklıktaki müzik duyuluyor.
görüşmk üzere..

Kamo
29 Haziran 2007, 10:27
Erdoğan motor düzelince insanın da morali düzeliyor, bişeyler yapmak istiyor. Gaza basınca motorun gaz yemesi güzel bişey.

Bu arada kulaklıkla müzik dinlemek motorda tehlikeli değil mi? Hiç denemedim, yolda sıkılınca kendim şarkı söylüyodum, bi de kulaklık deneyeyim bakalım.

Sizin bahsettiğiniz 1000 ytl'lik değil de bizim mahalle egzoscusunun gariban egzozlarından taktıracam, 1-2 yüz filandır fiyatı. Ama aletler çok havalı duruyor ve asya motordan çıkan ses inanılmaz, deneyeyim bakalım olmazsa geri çıkarttırırım. Egzoscu bu egzozla motor daha rahat çalışır, performansı artar filan da dedi.

izel
29 Haziran 2007, 10:38
Tehlikeli mi bilmiyorum ama karşıya geçerken bazen sıkıcı oluyor. Kulaklıktan ufak tınılar geliyor bide cep çalınca anlıyorum sağa çekip konuşuyorum.
Hele trafikli bi yolda çok kullanışlı oluyor, telefonla konuşarak tın tın ilerliyosun ellerini motordan ayırmıyorsun.

100-200ytl denenebilir aslında performansa etkisini tartışmamız lazım :)
Aynı kilodaki 2 kişinin 2 aynı ve benzek km deki motorları kullanıp fark olup olmadığını test etmek lazım. Yaptırırsan resimlerini koy merak ettim.

kadiRR_delisi
29 Haziran 2007, 15:58
Kamo o çakma egzozlardan alma sakın. Sonra makinayı alırsın eline. Sipobların falan canına okuyo aman diyim. Ya marka bişi al yada hiç alma.

Kamo
29 Haziran 2007, 16:10
Kadir ciddi misin?

Abi egzoz susturucusu çıkışta bişey, süboplara etki mi ediyor? Ben bu akşam taktıracaktım hatta!!!

ErdoganAktas
29 Haziran 2007, 16:53
Yaw bu lastik işini ne yapacağım bilmiyorum bakar mısınız adamlar forumlar da neler yazıyorlar;

Lastik güvenlik için çok önemli bence lastik üreticilerinin tavsiyesine uyarak hem ön hem arka lastiği aynı anda değiştirmelisiniz, arabada dahi lastik değişiminde tek lastik değişimi önerilmez, nihayetinde motosikletin her şartta riski daha yüksek. Bu arada Michelin pilot road testlerde çok iyi sonuçlar alıyordu senin motosiklet için uygun ebadı varsa muhakkak değerlendirmeye al derim. Nereden alırsan al lastik tarihine dikkat et maxsimum 1 yıllık al satıcıya özellikle belirt bu durumu. Lastik ömrü güneşte kalmamak şartı ile 2 yıl kadardır.
Gts 24 arka Gts 23 ön kullanıyorum bence biraz sert hamurlu lastikler. Rodaja dikkat etmeni öneririm sert hamurlu olduğu için 500km değil 1000km temkinli git bence. 800km de yağmurda parlak asfalt bağlantı noktası nedeniyle bi düşüş yaşadım!

Kamo bence de eksoz işine hiç bulaşma. Bence gereksiz bir gürültü olur.

-BSI-
01 Temmuz 2007, 21:18
buyrun taze çıktı gezi fotolarımız:)
http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/33270-1-temmuz-pazar-gunu-yaptigimiz-sapanca-istanbul-deresi-gezisi.html

Kamo
02 Temmuz 2007, 00:35
Arkadaşlar uyarılarınız için teşekkürler; güvendiğimiz bir motor tamircisi de aynı şekilde egzoz işine girme dedi; vazgeçtim. Tır tır etsin artık ne yapalım.

Bu arada sapanca gezi resimlerinize baktım, oldukça kıskandırıcı... Bir gün ben de katılmak isterim.

iyi bir hafta diliyorum.

wes
02 Temmuz 2007, 10:50
Arkadaşlar gezi resimleri çok güzel,ben benim çektiklerimi yarın ekleyeceğim.

yeni istikamet nasıl?

ErdoganAktas
02 Temmuz 2007, 12:09
Adamlara bak, o kadar gezilere davet ettik bi bahane bulup gelemediler, şimdi bi geziye katılıp güzel yerler görünce yeni istikamet soruyorlar.. Bunları ne yapmalı acep? :)

Abicim yeni istikamet henüz belli değil belli olunca zaten duyururuz ama sanırım bu haftayı es geçebiliriz. Daha haftanın başındayız :)

hacelyis
02 Temmuz 2007, 12:30
ne olursa olsun ben küçük tekerlekli motora güvenümiyom isterse en kral marka olsun.. tanıtım ve bilgilendirme için saol

izel
02 Temmuz 2007, 15:42
güzeldi gezi, benim çok hoşuma gitti ufak tefek şeyler haricinde!
kahvaltıda kaymak yoktu :)

wes
02 Temmuz 2007, 16:19
güzeldi gezi, benim çok hoşuma gitti ufak tefek şeyler haricinde!
kahvaltıda kaymak yoktu :)

bi daha kaymakta buluruz sana
ancak uzun yol seyahatinde on cam şart bence size

sersin1978
02 Temmuz 2007, 16:53
arkadaşlar selam dünkü gezi gayet güzeldi tek sıkıntımız otobanda birbirimizden kopuk gitmemiz her seferinde önden giden arkaya bakmadan grubu toparlamadan devam ediyo toplu gitmeyide öğrendikmi sıkıntımız kalmayacak bir dahaki geziyi bekliyoruz erdoğan ( travel :) ) kanka organizasyonu sağlarsın sen

wes
02 Temmuz 2007, 17:11
Acaip gaza geldim,haftaya kız arkadaşımla bozcaada yapmayı düşünüyoruz,gideceğiz sanırım bir aksilik olmassa

izel
02 Temmuz 2007, 17:28
yavaşşş erhan :)
aldın gazı gidiyon yani

wes
02 Temmuz 2007, 18:40
Hadi erdoğan,gelmiyormusunuz yoksa a aaaa, bozcaada fatihi ne diorsun?

ErdoganAktas
02 Temmuz 2007, 21:13
Erhan, harbiden yavaşş abicim. Bizi de gaza getircen.. Nasıl gidicen peki? Önerim perşembe cuma izin al cumartesi dön. Bu aralar hava acayip rüzgarlı. Ora normal zamanda ciddi rüzgar alan bir yer bu günlerde gidilmez derim ben. Ama seçimlerden sonraki bir hafta içinde neden olmasın derim ben ;)

Ama illa da "bu hafta kız arkadaşımla başbaşa güzel bi haftasonu geçirmek istiyorum ben" diyorsan başka yerler de önerebilirim.

wes
03 Temmuz 2007, 00:25
Erdoğan önerilerini dikkate alacağım ,önerilerin neler esasında bozcadanın hakkı 2 gece kalmaktır.

erteleyebiliriz,daha yakın bir yer neresi olabilir bakıyorum bende yüzebileceğimiz hemde konaklayacağımız????

aklındakileri bekliyorummm

ErdoganAktas
03 Temmuz 2007, 11:47
Biz hafta içi birgün Şile Ağva arasında yer alan Woodyville'e gitmeyi planlıyoruz. Amacımız yanımıza çadırda alarak 1 geceyi çadırda geçirip 2 günü orda geçirmek. Tesis daha evvel giden arkadaşlarım tarafından çok medhediliyordu. Kendim gitmedim ama bazı yerlerde sahibinin rahatsız biri olduğunu okumam da beni rahatsız etti açıkçası. O nedenle kendim gidip görmediğim için tavsiye ederken çekiniyorum. Çadırda kalarak da tesisin tüm imkanlarından faydalanabiliyorsun (duş, mutfak, buzdolabı, havuz vs.) fiyatları da oda fiyatlarına göre oldukça makul.

http://www.woody-ville.net

Ağva dere kenarındaki tesisler var ama onlar biraz pahalı olabilir.

Bozcaada'ya gelince kesinlikle 2 gün kalınmalı. yani şöyle söyleyeyim sabah erken yola çıkıp saat 2'de Geyikli'den kalkan feribot ile adaya ulaşırsan hemen girişte Emrah Otel diye bir yer vardı.(pek çok yer vardı zaten bu en ucuzu sayılır, kliması var odaları normal, zaten sadece uyuyorsun yatakları rahattı) Kahvaltı almana gerek yok, Bozcaada girişindeki kır kahvesinde çok güzel kahvaltı yapılır. Eşyalarını otele bırakıp doğruca plaja gidebilirsin. Akşama kadar güzel vakit geçirip, plajın karşısındaki büfelerden bir sişe şarap alıp gün batımı için rüzgar güllerine gidersin... gün batımında şarap içip otele doğru yola çıkarsın. Merkezde eğlenilecek çok yer var. Sahilde denize girecek yer fazla olmasa da elinde birayla gece denize girmek de keyifli olabilir. İnsanın yeniden aşık olduğu bir mekan.. Ertesi gün hala senin..

Ada hakkındaki önemli noktalar. Adada banka yok kredi kartı geçen yer de fazla değil. Adaya geçmeden evvel mutlaka bir yerden para çekin üzerinizde biraz nakit olsun. Adada eski bir benzin istasyonu var ama başında kimseler yok :) Adaya geçmeden evvel mutlaka deponuzu fulleyin.

wes
03 Temmuz 2007, 13:49
Erdoğan bu haftasonu yattı,kızarkadaşımın eğitim gizisi var bugün belli oldu.

YAhu size uyasa seçim ertesi bozcaada yapalımmı hepberaber,gelenler gelir veya,taktım abi ben kafaya bunu.

altan
03 Temmuz 2007, 14:05
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/33314-honda-s-wing-125-150-a.html

Dylan kullanıcısı olarak bu motor çok ilgimi çekti. Sizin görüşleriniz nedir?

izel
03 Temmuz 2007, 16:13
Gerenksiz bi modelmiş gibi geliyor bana.
3.700€ italya fiyatı (dylan 2.000€ civarı avrupada yanlış hatırlamıyorsam) + ötv kdv.

pazar ki çekilen diğer resimleri bekliyoruz. erhan-bsi :P

-BSI-
04 Temmuz 2007, 10:26
http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/33270-1-temmuz-pazar-gunu-yaptigimiz-sapanca-istanbul-deresi-gezisi.html

yeni bir kaç resim ekledim... altlarda...

baskan78
05 Temmuz 2007, 00:02
hey millet nerdesiniz kimse yokmuuu dylancılarrr bi ses verinnn

wes
05 Temmuz 2007, 11:10
millet yorgunluğu atamadı heralde:)

hehe

seethru
06 Temmuz 2007, 16:30
merhaba arkadaşlar,

çok kısa süre önce activamdan vazgeçerek, bir dylan aldım. Tabiiki iki motor arasında inanılmaz fark var. Bazı sorularım olacak yanıtlarsanız sevinirim.

1. kafa grenajının altından sanki amortisör vuruntusu gibi bir ses geliyor. Normal midir? Zannedersem kafa grenajı altındaki cam takma yerlerini sabitlemek gerekiyormuş. bu yapılınca vuruntu gibi ses kesiliyor mu?

2. rodaj km'si ve koşulları nelerdir?

3. çanta demiri nereden bulabilirim ve ne kadardır fiyatı?

haberlerinizi bekliyorum...

protesto
06 Temmuz 2007, 17:41
merhaba arkadaşlar,

çok kısa süre önce activamdan vazgeçerek, bir dylan aldım. Tabiiki iki motor arasında inanılmaz fark var. Bazı sorularım olacak yanıtlarsanız sevinirim.

1. kafa grenajının altından sanki amortisör vuruntusu gibi bir ses geliyor. Normal midir? Zannedersem kafa grenajı altındaki cam takma yerlerini sabitlemek gerekiyormuş. bu yapılınca vuruntu gibi ses kesiliyor mu?

2. rodaj km'si ve koşulları nelerdir?

3. çanta demiri nereden bulabilirim ve ne kadardır fiyatı?

haberlerinizi bekliyorum...

Tazen Dylan'ci olarak ilk iki sorunu ben cevapliyim :)

1. Bu forum sayesinde bahsettigin problemden haberdar olmustum. Ben ilk motoru teslim alirken yaptirdim hemen, o iki delige iki tane lastikli somun takiyolar kesiliyor ses.

2. Rodaj kitapcikta 500 km yaziyor, ama onerilen 1000 km. Ortasi 750 iyidir bence :)

3. Bu konuda tercubeli arkadaslar gorus belirteceklerdir.

Hayirli olsun yeni motorun.

ErdoganAktas
06 Temmuz 2007, 17:49
Ne yorgunlukmuş bee... haftasonu geldi kimseden çıt çıkmıyor hala..
Millet uyanın silkenin haydii! Haftasonu geldi yine birileri bir yerlere kaçamak yapacak, bunu biliyoruz. Ama bizim gibi :) gizli saklı kaçmayalım lütfen.

Söyleyin bu hafta nereye kaçıyorsunuz?

Biz mi? biz bu hafta biryere kaçamıyoruz sanırım, ama yakın İstanbul'un hala keşfedilmemiş gizli cennet köşeleri olabilir. Belki özgür ruhumuz bizi oraya götürür ve Pazar akşamı da ballandıra ballandıra yazarız.. Kimbilir.. :D

seethru

Aramıza hoşgeldin. Çanta demiri orjinal givi aparatı olarak satılıyor ve 45 euro civarında. Bazı arkadaşlar da bunun yan sanayi olanını bulmuşlar sanırım o da 50 ytl imiş.. Çanta olarak biraz pahalı da olsa Givi den şaşmamanı öneririm. Çnta ve demirinin Kızıltoprak Yamaha Samura Motor'dan bulabilirsin. Cam olayını protesto anlatmış zaten ama camın aparatı tek basına yine bir işe yaramıyor o araya lastik conta takman şart. Feneryolunda oturuyormuşsun sanırım. Bende Göztepe'deyim. Akşam ararsan bende fazla miktarda var, sana verebilirim. Telefonum: 0533 542 5351

wes
06 Temmuz 2007, 18:16
Erdoğan yokmu abi yeni bir program,haber verin olursa kaçırmam:)

-BSI-
06 Temmuz 2007, 18:21
Bu pazar olurda giderseniz gönlüm sizinle :) benim son sınavım var pazartesi ona çalışmam lazım.

seethru hoşgeldin aramıza. Kalıcı olman dileğiyleee:rendeer:

seethru
07 Temmuz 2007, 01:20
Ne yorgunlukmuş bee... haftasonu geldi kimseden çıt çıkmıyor hala..
Millet uyanın silkenin haydii! Haftasonu geldi yine birileri bir yerlere kaçamak yapacak, bunu biliyoruz. Ama bizim gibi :) gizli saklı kaçmayalım lütfen.

Söyleyin bu hafta nereye kaçıyorsunuz?

Biz mi? biz bu hafta biryere kaçamıyoruz sanırım, ama yakın İstanbul'un hala keşfedilmemiş gizli cennet köşeleri olabilir. Belki özgür ruhumuz bizi oraya götürür ve Pazar akşamı da ballandıra ballandıra yazarız.. Kimbilir.. :D

seethru

Aramıza hoşgeldin. Çanta demiri orjinal givi aparatı olarak satılıyor ve 45 euro civarında. Bazı arkadaşlar da bunun yan sanayi olanını bulmuşlar sanırım o da 50 ytl imiş.. Çanta olarak biraz pahalı da olsa Givi den şaşmamanı öneririm. Çnta ve demirinin Kızıltoprak Yamaha Samura Motor'dan bulabilirsin. Cam olayını protesto anlatmış zaten ama camın aparatı tek basına yine bir işe yaramıyor o araya lastik conta takman şart. Feneryolunda oturuyormuşsun sanırım. Bende Göztepe'deyim. Akşam ararsan bende fazla miktarda var, sana verebilirim. Telefonum: 0533 542 5351

Teşekkürler, aslında akşam caddeye çıkmıştım mesajını daha önce görseydim arardım, çanta demiri olayını 80 YTL'ye Kappa ile bugün hallettim. Top case zaten vardı Kappa. Conta için servise uğrayacağım motoru alırken yoktu belki gelmiştir. Rodaj için bence de 500-700 km arası aşırı hız ve ani gazdan kaçınma yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
İlk yağ normalde olması gerekenden ince mi?

kadiRR_delisi
07 Temmuz 2007, 10:34
bu motora kimi dilın diyo kimi daylın diyo kimi dilan diyo siz ne diyosunuz. :)

dilın
daylın
dilan

ben ilk aldığımda bob dylan'ı bob dilın diye okuduğumdan dilın diyodum ama çevremdeki bi kaç kişi daylın daylın diye diye benide öyle alıştırdı. Evet bu büyük sorunu çözmemiz lazım. :p

denizcimuzaffer
07 Temmuz 2007, 10:45
Vallah ben bu konuda kendimce araştırdım. İngiliz gibi okuyacaksak: Dilân.
Ama A harfi hafiften I gibi okunacak:P:P

Hani yav gezi yokmu arkaaşlar:queen:

-BSI-
07 Temmuz 2007, 21:30
Dylan ekibi herkes hayattamı bir problem yok değilmi?? Tatile girdim forumu takip edebiliyorum diyemi böyle yapıyorsunuz?? :)

Dylan = Dilan aynı yazıldığı gibi bence:) türkçede bayan ismi var zaten dilan diye...

ErdoganAktas
07 Temmuz 2007, 23:28
Ama isim türkçe değil ve telafuzu da tıpku bob dylan dediğimiz gibi.. hiç birinden bob dilan dendiğini duydun mu? birileri uydurmuş sonra da ağzımıza alışkanlık yapmış. :)

erodesign
09 Temmuz 2007, 11:59
Arkadaşlar merhaba.. işlerin yoğunluğundan takip edemez oldum forumu.. Ben yine kurtlandım bu arada, benim silver'ı satılığa çıkardım.

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3960477

isteyen olursa görüşelim,
Saygılar!

Haa bu arada bence de daylın :)

-BSI-
09 Temmuz 2007, 19:39
Merhaba bukadar sessizliğin sonunda biraz forumu canlandırayım... taziye mesajlarıylada olsa belki biraz şenlenir forum...

Ben bugün düştüm motoruda çizdim artık rahata erdim :) Ben tam düşemedimde Dylanım tam olarak düştü. Kısaca şöle gelişti olay uzun uzun anlatmayayım anlattıkça moralim bozuluyo. okuldan dönüyorum sırtımda belki 10 kglı bir çanta yurttaki eşyalarımı topladım, dönüşte şişlide bir dükkandanda bir güzel mont aldım üzerimde başka bir mont vardı onu giyemeyip ön tarafa astım. geldim köprüye köprüden geçiyorum kgs ruhsatın içinde durdum kgs yi okuttum bariyer açıldı geçtim. En sağdaki gişeden geçtimki rahat rahat en sağa çeker ruhsatı cebime koyar yola devam ederim... tek elimde ruhsat tek elimde gazda geçtim bariyerden. sağa geçtim çok gaz vermiş olacağımki ön frene asıldım yavaşladım. yavaşladım ama duramadım. dahada sıkamadım korkudan kayacağım diye. artık kaldırıma 1 2 metre kala sonuna kadar sıktım teker hafif kaydı kaldırımada ön tekerin sürtmesiyle sağa yatırdım motoru. ben ayakta kaldım motor altımdan küt diye düştü yere. çok hızlı yatmadı ama yinede yattı artık. sol elimde ruhsat olmayıp iki freni birden sıkabilseydim çok rahat dururdum . o anda okadar hızlı hareket edemedim sol elimde ruhsatla kaldırıma yumuşak iniş yaptım. gişelerden çok hızlı çıkmışım demekki motoru durduramadım. Aslında kurtarabileceğim çok hamle vardı kaldırıma doğru gitmeyip sola kayabilirdim fren yapmak zorunda kalmadan. arkadan geleni kontrol edemediğim için yapamadım ama gelen gidende yokmuş keşke yapsaydım ama keşkeler çok oluyo bu tip olaylardan sonra.

Neyse gelelim ben nasıl böyle bir hata yaparım?? 2 adımlık yerde nasıl duramayacak kadar hızlanırım??? Kazaya sebep olan şey oydu işte ilk defa bugün kulağımda müzikle yola çıktım gazı verip motoru hızlandırdım ama motorun sesini duymadığım için ne kadar hızlandığımın farkına varamadım... dolayısıyla duramadımda. çok aptalca düştüm ama düştüm işte... Bomboş arazide tek başıma ben 50 metre ilerde bir kaldırım çok istikrarlı bir şekilde gittim ve 50 metre ilerdeki kaldırıma yatırdım motoru. olayın özeti bu.

Son olarak hasar raporunu vereyim kafa grenajın sağ tarafı çizik çarık oldu:) ama hepsi aynı bölgede toplu şekilde oldu allahtan etiketle karbon kaplamayla felan halledebilirim. Coşkun abi hazır et karbonu:) ön kafanın arkadaki plastik parçaa vidalarla bağlandığı yerden gri plastik çatladı hafiften orayıda japon harikası yapıştırıcıyla eskisi gibi yapabilirim. ( kendi kendimi teseli ediyorum nerdeee eskisi gibi.) Alttaki mat plastikte zaten hafif bi çizik vardı bende orayı biraz belirginleştirdim.:) En sonda nasıl oldu anlamadım motor sağa yattı sol aynam kırıldı. Aynayla ruhsatı cebime koydum:cherry: yoluma devam ettim. başka hasarım yok ya da çiziğim.yarın tamirata başlıycam bakalım noolcak.yeni montumu aldığımın ilk günü mont üzerimde değilken hayatımın ilk kazasını yapmış bulunuyorum hayırlı olsun motorcu oldum diip kendimi teselli etmek isterdim ama daha az hasarla motorcu olabilseydim keşke.

edinilen tecrübe ise müzik dinlemenin: dikkati dağıtır, konsantrasyonu bozar gibi etmenler hep göz önünde tutulurken; motorun sesini duyamazsın, nekadar hızlı gittiğini anlayamassın gibi bir yan etkisi olduğunuda öğrenmiş oldum.

ErdoganAktas
09 Temmuz 2007, 22:44
Tebrik ederim. Sonunda sen de motorcu oldun. Artık motorunu hergün pasta cila ile parlatmazsın :cherry:

-BSI-
10 Temmuz 2007, 00:44
Tebrik ederim. Sonunda sen de motorcu oldun. Artık motorunu hergün pasta cila ile parlatmazsın
Altın çamura düşmekle pul olmaz erdoğan abey. Ben yine cilalar parlatırım motorumu yaralar en kısa sürede sarılacak:) Bu arada biliyorsunuzdur belki ama motor yattıktan sonra çalışmadı. 5 dakka bekledim çalıştı. belli bir eğimden sonra yakıt kesme sistemi felan var diye duymuştum herhalde öyle bişi olsa gerek.

enis89
10 Temmuz 2007, 01:16
bu motor ile site buldum belkide sitenin sahibi buradan birisidir...

Kaynak:http://dylan150.wordpress.com (http://dylan150.wordpress.com)
Olumsuz görüşler

Dylan hakkında olumsuz eleştiriler de yöneltilmiş. Bunlardan belki de en önemlisi Alman Scooter & Sport dergisinin 2005 yılında yayımlanan özel sayısında yer alıyor.

Dergiye göre Dylan’ın artıları: motor, sürüş keyfi, aydınlatma, fren, ergonomi, yakıt tüketimi ve erim.

Dylan’ın eleştirildiği özellikleri ise teleskopit çatal, amortisörler, aynalar, su yalıtımı ve düz sürüş eksikliği.

Dergide aynaların döküldüğü ve göstergelere yağmur suyu girdiği söyleniyor. Belirli bir kilometre sonra orta ayağın ve amortisörlerin değiştirilmesi gerektiği görüşüne yer verilmiş. Özellikle dayanıklılık testinde sınıfta kaldığı ileri sürülerek variyometre’nin 25.000 km ömrünün olduğu bildirilmiş. Ayrıca, egzoz üzerindeki ya da içindeki parçaların titreşimden gevşediği söylenmiş.

Bu eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu yaşayarak göreceğiz. Henüz 500 km yol yaptım ve motorum 3.500 km’de. Denilenler doğru bile olsa, Dylan’ın sunduğu sürüş keyfi, güvenlik, güç ve estetik güzellik bu olumsuzluklara değer diye düşünüyorum.

Bu konu Hakkında Yorumlariniz Bekliyorum arkadaşlar...

izel
10 Temmuz 2007, 10:00
BSI,
geçmiş olsun, sende bişi olmasın tüm hasar motoruna gelsin.
En kıymetlisi can :)
keşke elinden ruhsat atıp düzgün fren yapıp soonra yerden alsaydın ruhsatı diicem ama sağlık olsun nazar bunlar nazar :)

Enis;
bu motoru sorunsuz şekilde 40bin km üzeri kullananlar var . bence verilen paranın hakkını veriyor motor.
Bi arkadaşım vespa 150lx mi öle bi model kullandı ve telefon açıp abi bu vespa sizin dylanın yanında tırı vırı dio.