PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

limp65
12 Haziran 2007, 23:04
Limp bu arada senin sınavda yaklaşıyor. Olurda sınav gününe kadar yazamazsam şimdiden sana başarılar diliyorum. İyi bilirim o eziyeti, heyecanı. Ben daha taze össden yırtanlardanım.:) Gezilere katılmamak için gösterdiğin yoğun iradenin karşılığını alacaksın merak etme :) Ayrıca bol şans onada çok ihtiyacın olacak. ...

abi çok sağol da benim sınav 1 sene sonra:) sınava bu sene giriyorum da demedim ama nerden çıktı bu bilmiyorum:mrgreen: y,nede çok teşekkür ederim:cat: gezilere katılamamın nedeni hem dersane hem de evdeki dişi varlık yani sevgili annem:cherry:

ErdoganAktas
12 Haziran 2007, 23:12
Arkadaşlar takip edenler bilir son günlerde bir yol kamerasına birde yeni yaptığımız siteye takmış durumdayım. Dün yol kamerası için güvenlik kameralarında kullanılan piyasadaki en dandik ve ucuz kamerayı aldım. Amacım durumu test etmekti eğer iyi sonuç alırsam sonra daha kaliteli birşey alırım dedim kendi kendime.. neyse bu günde uygulama fırsatım oldu.

http://www.imagesturkey.com/dylan/kamera.jpg

Üzerimde çok fazla kablo ve ağırlık olmasına rağmen yolda aldığım görüntülerden hiç ummadığım kadar iyi sonuç aldım. Pil için yetersiz kalır vs demişlerdi. 1 saatten fazla kameraya takılı hala gayet iyi durumda. Elbette profesyonel çözümler kadar kullanışlı değil anca internette 300 ytl civarında satılan kameradan çok daha iyi görüntü elde ettiğimi söyleyebilirim.

Maliyetine gelince, eğer elinizde TV den kayıt yapma özelliği bulunan bir handycam varsa ya da piyasada satılan mp4 çalarlar var (tahtakale piyasasında kapasitesine göre 80 ytl ile 150 ytl arasında) bunlardan bir tane edinirseniz kayıt cihazının ağırlığını ve kabloları hissetmezsiniz. Benim aldığım bu minik kameranın fiyatı 30 YTL. birde 9 V. 200 mAh. Şarjlı pil aldım 13 YTL.

Eğer elinizde bir kayıt cihazı yoksa bu çözümü hiç düşünmeyin zaten. Sizi şu ürünü tavsiye edeceğim.
http://urun.gittigidiyor.com/ATC2K-ATC2000-Waterproof-KABLOSUZ-KAFA-KAMERASI_W0QQidZZ4874766
http://img.gittigidiyor.com/487/tn9/4874766_tn9_0.jpg

-BSI-
12 Haziran 2007, 23:14
Ohoooo. İlahi limp bende zaten bu pazar gireceğin için demedim:queen:. Hani dün 370 gün kalmışsa yarın 369 gün kalacak yaklaşıyor yani anlamında söylemiştim:) Çok kıvırdım biliyorum ama ne bilelim yahu sende dershanem var gelemem felan diyince bende bu sene giriyorsun sandım. Neyse olurda seneye dileyemezsem sen bu dileğimi seneye kullanırsın:) . Sen işi bukadar sıkı tutuyorsan derece yaparsın bendende söylemesi.

limp65
12 Haziran 2007, 23:20
Ohoooo. İlahi limp bende zaten bu pazar gireceğin için demedim:queen:. Hani dün 370 gün kalmışsa yarın 369 gün kalacak yaklaşıyor yani anlamında söylemiştim:) Çok kıvırdım biliyorum ama ne bilelim yahu sende dershanem var gelemem felan diyince bende bu sene giriyorsun sandım. Neyse olurda seneye dileyemezsem sen bu dileğimi seneye kullanırsın:) . Sen işi bukadar sıkı tutuyorsan derece yaparsın bendende söylemesi.

:cherry: yok be abi ne derecesi zaten fen matematik okuyoruz bi de avusturya lisesi olunca herşey almanca biliyosun hocalar dahil:) o yüzden türkçeyi unuttuk burda, 2 sene dersanenin 1 senesi türkçeyi öğrenip anlama:P

erdoğan abi kamerayı nerden aldın??? ben geçen gün mp4 çalarla kayıt denedim vasatın altında bi kamerayla onla bile fena olmadı.

sozerr
13 Haziran 2007, 00:15
erdoğan abi kamera çok güzel olmuş, görüntü kalitesi nasıl? titreşimlelden etkileniyormu? çektiğin videolardan eklersen kaliteyi görmemiz açısından iyiolur.

MavimantalitE
13 Haziran 2007, 01:55
Evet Arkadaşlar Merhaba.. Ben sonunda Motorumu aldım :)
Uzun bi süredir sizleri meşgul ettiydim Dylanmı - Kymco-xciting250'mi diye sonunda aldım.Bugün yani dün.. Motorum 2500 km.de çok temiz 2.el fiyatıda 5500'e aldım nasıl..? Kymco aldık diyee buraya yine yazarım dimii.. ?
Saygılar
Zonguldak Ereğli Şükrü Saygılar..

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 03:04
Kamerayı Kadıköy Yazıcıoğlunda bir dükkandan aldım. Bu kameralar ucuz kamera olarak geçtiği için 20-30 Ytl.ye pek çok yerde bulmak mümkün... Kask üzerinde olduğu için titresimden etkilenmiyor. Bu açıdan çok iyi. Görüntü kalitesi de gün ışında bende oldukça kaliteli. Daha fazlasını beklemiyordum zaten. Aslında mp4 lere kayıt ettirmek en mantıklısı. İnanılmaz aletler, minicik, hafif ve 4 gb felan hafızaları var. Tek sorun pillerinin uzun süre çalışmaya yetersiz olması :)

MavimantalitE yeni motosikletin hayırlı olsun. Güle güle keyifle kullan. Harbiden bütün siteyi iyi meşgul ettin hangisini alcam diye :)

MavimantalitE
13 Haziran 2007, 04:28
Kamerayı Kadıköy Yazıcıoğlunda bir dükkandan aldım. Bu kameralar ucuz kamera olarak geçtiği için 20-30 Ytl.ye pek çok yerde bulmak mümkün... Kask üzerinde olduğu için titresimden etkilenmiyor. Bu açıdan çok iyi. Görüntü kalitesi de gün ışında bende oldukça kaliteli. Daha fazlasını beklemiyordum zaten. Aslında mp4 lere kayıt ettirmek en mantıklısı. İnanılmaz aletler, minicik, hafif ve 4 gb felan hafızaları var. Tek sorun pillerinin uzun süre çalışmaya yetersiz olması :)

MavimantalitE yeni motosikletin hayırlı olsun. Güle güle keyifle kullan. Harbiden bütün siteyi iyi meşgul ettin hangisini alcam diye :)

Abi napayım ya karar vermek zordu çok.. Hakketten de meşgul ettik baya bi kusura bakmayın :)
Ama halen DYLAN'MI alsaydım mıı acaba diye düşünmüyoo değilim.. Çünki Kymco Xciting 250 baya bi heybetli motor 195 kilo falan abii.. Virajlarda falan yatmadan dönmüyo namussuz :)

Saygılar.
Zonguldak-Ereğli-Şükrü

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 04:41
Eminim Dylan alsaydın aklın Xciting'te kalacak maalesef bu iş böyle birşey..

asome_67
13 Haziran 2007, 04:44
erdogan aktas bu satte onlıne vayy kabus mu gorduk acaba ? :)

MavimantalitE
13 Haziran 2007, 05:00
Eminim Dylan alsaydın aklın Xciting'te kalacak maalesef bu iş böyle birşey..

Haklısın sanırım :)

Napalım bu amansız hastalığa bi kere yakalanmış insanlarız.. :)

Abii sen demin off-line gözüküyodun hakkettende ne iş.. uykumu tutmadı yaaws..
Hadi ben vardiyalı çalışıyom işteyim şu anda :)

Anıl Birader sende ayaktasın bakıyorumda.. Sen heralde yarın Safranbolu'ya gidecem diye uyku tutmuyo seni he..
Anladın sen onu :)
Saygılar
Zonguldak-Ereğli-Şükrü

sersin1978
13 Haziran 2007, 11:15
erdoğan şu kameraya birde ben baksam hani ankara yollarında nasıl olur diye çekim yapıp bana gönderirmisinmerak ediyorum yoksa koca kamerayı taşicam yanımda yap bana bir kolaylık:)

mavimantalite güle güle kullan kazasız belasız kullan yatmadan kullan

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 12:15
Evet dün akşam biraz erken uyumuştum uyandıktan sonra uyku tutmadı sabahlamışım. Şimdi de uykusuz moron moron dolanıyorum ortalıkta.

İşte kameranın görüntüleri:
Aslında orjinal görüntüler çok daha iyi ama webe koyarken de bir takım format değişikliğine uğradığı için görüntü kalitesi 3/2 oranında düşüyor. Yani orjinal .avi formatlı görüntü bundan 3 kat daha kaliteli. Video streaming şeklinde çalıştığı için 37 dakikanın hepsini izlemek zorunda değilsiniz. Alttaki cursor ile daha ileri zamana gidip ordan itibaren izleyebilirsiniz.

-5088425813748248408

Servet Koca kamera dediğin nedir? bende kamerayı aparata bağlamadım askılık ile üzerimden kablolar sarkarak çektim bu görüntüleri. İnsanlar kamerayı sırt çantasına koyup öyle çekim yapıyorlarmış. Aslında gördüğüm en iyi çözüm de ufak boyutlarından ötürü mp4 playerler. formatı da direk digital ve webe uygun olduğundan ek bir işleme gerek kalmadan direk youtube benzeri siteleri konabiliyor. Ama senin kamera çok büyük değilse sırt cantası gibi bir şey içerisinde taşıyarak rahatca çekim yapabilirsin. Kamerayı bi akşam toplanalım gösteririm oldukça ufak ve yer kaplamayan birşey tek sorun kaskta bir yere sabitleme biraz sıkıntılı oluyor.

sersin1978
13 Haziran 2007, 14:06
akşam işin yoksa bizim buraya uğrayabilirmisin bakmak istiyorum kameraya uğrayabilirsen çok sevinirim saat 8 e kadar buradayım

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 14:25
akşam işin yoksa bizim buraya uğrayabilirmisin bakmak istiyorum kameraya uğrayabilirsen çok sevinirim saat 8 e kadar buradayım

Servetcim akşam burda bir konferansa katılmam gerekiyor 8 gibi ancak biter sonrasında olabilirdi.. kamera fotoğrafta belli olmuyor mu önceki sayfada detaylı fotoğrafını koymuştum.

http://www.imagesturkey.com/dylan/kamera.jpg

ksskın içerisinde dügme kadar birşey yolda giderken rahatsız da etmiyor.

coşqn
13 Haziran 2007, 16:53
erdoğan çok güsel olmuş yaw,görütntü bu halde bile iyi:cat:

sersin1978
13 Haziran 2007, 17:37
hafıza olarak başka bir şey kullannılabiliyormu nasıl ve nereye kaydediyo onu merak ettim

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 17:38
Benim için önemli olan görüntünün düzgün ve titreşimsiz olmasıydı. Titreşim yok gibi birşey, kameranın dahili microfonu var ben sesi kötü olur rüzgardan diye düşünüyordum, aksine ses de rüzgardan etkilenmemiş ve oldukça iyiydi. Ne yalan söyleyeyim aparat işi fiyasko oldu. Orda çok fazla titreşim oluyor ve kameram neredeyse hurdaya çıkacaktı. Yola çıkarken üzerine taktığım mikrofon felan titreşimden kırılmıştı. İleride bir mp4 player alarak onu gps leri taktıkları gibi bir aparat ile cama takacağım ve yolda giderken ne cektiğimi de göreceğim ;)

Dediğim gibi ben kameraya kaydediyorum ama 1-4 gb mp4 playerler var 60-150 ytl civarı onlardan alırsanız çok hafif ve hem kaydettiğiniz filmleri hem mp3leri hem de başka videolarını izleyebilirsiniz.

http://images.hemalhemsat.com/_upload/200647/408951001164414615672947_0_0.jpg

örneğin bu ürün 135 ytl. ;) aynı zamanda kendi de kamera deli aletler yani..

http://www.hemalhemsat.com/Shop/Category.aspx?Search=1&CategoryCode=110503000000

http://elektronik.gittigidiyor.com/MP3-Player-Aksesuar_Mp3-Player_W0QQkatZZdma

Fakat cihazlar almadan önce mutlaka denenmeli, kamera girişi olup olmadığı sorulmalı ve şarj süresinin uzun süre dayanabilmesi özelliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Ben uygun bir model bulursam haber ederim. Alacak olursanız haber verin birlikte araştıralım.

sersin1978
13 Haziran 2007, 18:19
erdoğan bu cihazı neye bağlayıp hafızasını artırıyosun ve çekimi nasıl yapıyosun

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 18:30
Abicim kameranın kendisi bu:
http://www.imagesturkey.com/dylan/kamera2.jpg
9V ile çalışıyor.

Bunu bir ara kablo ile kayıt yapacağın cihaza bağlayabiliyorsun. Bu bir kamera olabilir, Mp4 player olabilir, hatta TV de olabilir. Önemli olan kayıt yapacağın cihazın AV girişinin olması. Bazı mp4 playerler mini Sdcart kullanıyor ve 4 gb a kadar arttırılabilir. Bazıları da genelde 1 gb oluyor dolayısıyla 4 gb kart ile 5gb kayıt yapabiliyorsun. Bunu bir kerede yapman imkansız aletin sarj süresi yetmez :) Bence 1 gb da fazla fazla yeter. Farkedeceğiniz üzere bende kayıt yapacak bir kamera olmasına ragmen gönlüm iyi bir mp4 player almaktan yana. hani motorun üzerinde GPS gibi takarsam oldukça şık da görünecektir. :)

Video kamera da ise video in girişi için bir kablo kullanmak gerekiyor. Bu kablonun bir ucu handycam'a diğer ucu da bizim kameranın çıkışına takılıyor. Handcam'i av modunda cekim özelliğine alınca bu minik kameradaki görüntü handycam'e geçiyor orda da record diyorsun başlıyor senin görüntülerini çekmeye.

Akşam çıkışımda hava aydınlık olursa sizlere bi köprü çıkış videosu yollarım hız limitlerini zorladığımız yolda :cherry:

koray gfb
13 Haziran 2007, 18:58
http://www.youtube.com/watch?v=DWU9op35qz8

ilk video motorumla sizinle paylasmak istedim :P

sizce güzel mi ...?

extaron
13 Haziran 2007, 19:00
Erdoğan abi süper valla tam gezilik mükemmel her yeri görme avantajı süper sabit değil cok iyi ya ilerleyen zamanlarda bende kendime ayarlayabilirim bir adet tebrikler ve paylaşım için ayrıca teşekkürler :cat:

sersin1978
13 Haziran 2007, 19:06
erdoğan bunu telefona bağlayabilirmiyim peki

bende telefon bağlantılarıda var bu uca göre

limp65
13 Haziran 2007, 20:40
aa yukarda benim kameranın aynısı var mp4 player, yannız çok dandik bişey onu söyliyim menüsü kullanımı çok karışık alıcaksanız şöyle iyisinden bişeyler alın bikereden, ama çekimi fena değil onu söyliyim iyi sabitlenirse güzel olur ben iyi yerleştirememiştim motorun üstüne.

ErdoganAktas
13 Haziran 2007, 22:17
erdoğan bunu telefona bağlayabilirmiyim peki
bende telefon bağlantılarıda var bu uca göre

Olabilir denemek lazım önemli olan harici bir girişe izin vermesi. Yarın akşam deneyelim. Olursa süper olur senin içinde. Kablolarını hazır et. :)

Bunu da dün akşam çekmiştim hava kararmya başlamıştı ama köprü çıkışı top speed için izlemeye değer.. kayıt yaparken kameranın nereye baktığını göremediğin için alet yol boyu göstergelere çalışmış :)

-5870004853288608045

sersin1978
14 Haziran 2007, 09:31
erdoğan bu ne ya tam anlaşılmıyo am 130 u görmüşsün galiba

al bu da benden akşam actin yaptık önde giden runner onur
-7875152151782960064

izel
14 Haziran 2007, 12:58
Erdoğan abey,
videolar çekimleri güzel olmuş. Köprüdeki yıkılıyo :)

caracas
14 Haziran 2007, 15:39
Ahmet abi Honda yazılarını yazan arkadaş bunun için hangi yazı fontunu kullanmış bunu öğrenebilir miyiz? Ben de bir site yapıyorum ve orda yazı fontu ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Aşağıda yazıyı koyuyorum "onda" yazısını "Honda" dan kırptım, olması gereken font bu. "Hayat" kelimesi de diğer font ile aynı olması gerek ama fontu bulamadım, bulamıyorum. Eğer sizin kullandığınız orjinal font ise ve tabelacı arkadaşta varsa, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Fontun adı olsa yeter bana, tabi fontun kendisi daha çok işime yarar ;)

http://www.meander.com.tr/dylan/graphics/logo.jpg

Erdoğan şehir dışındaydım. Bugün geldim. Aşağıdaki linkten download edebilirsin.

http://www.dafont.com/hondafont.font

ErdoganAktas
14 Haziran 2007, 16:13
Caracas ilgine teşekkür ederim. Ama aradığım font maalesef bu değil. Arada kimsenin farketmediği nüans farkları var. Bugün yaptırdığınız sticerları da gördüm. Orda da zaten bu font kullanılmış.. neyse sağlık olsun inşallah bi yerden bulcaz artık.

caracas
14 Haziran 2007, 16:52
Caracas ilgine teşekkür ederim. Ama aradığım font maalesef bu değil. Arada kimsenin farketmediği nüans farkları var. Bugün yaptırdığınız sticerları da gördüm. Orda da zaten bu font kullanılmış.. neyse sağlık olsun inşallah bi yerden bulcaz artık.

Erdoğan, aradığın fontu tam olarak bilemiyorum ama, benim yaptırdığım stıcerları görmen mümkün değil. Çünkü daha bendeler. onlardaki font farklı olabilir, tabelacıdaki fonttan yazdırdım çünkü. sana gönderdiğimi ise farklı biryerden aldım. tabelacıya sordum şimdi hangi fonttan yazdın bizim stıcerları diye, oda bilmiyor abi bilgisayarda her marka var, ordan hondayı seçtim dedi.
Arada kimsenin farkedemediği kadar nüans farkları var ise, sorun yok demektir. Nasıl olsa kimse farkedemiyor:queen::queen:

Kamo
14 Haziran 2007, 17:12
Arkadaşlar Merhaba,

Formunuzu pasif olarak takip ediyorum. Sizin de bilmeniz gereken önemli bir konu diye sizinle paylaşıyorum.

3-4 ay önce dylan konusunda sizin de fikrinizi sormuştum. Mart sonu gibi bir adet kırmızı dylan aldım Yeniköy Honda Pazarbaşı'dan. Gayet yardımcı ve cana yakın insanlar. Rodajı da bitirip geçen haftalarda 1000 bakımını yaptırdım. Şu anda 1500 km'yi geçtim. Anlattıklarınız doğru: güvenilir, seri bir motor. Hergün yoğun trafikte 12 km ev-iş arasını en kısa sürede almamı sağlayan vazgeçilmez ulaşım aracım.

Ancak cicim ayları 3-4 gün önce bitti. Yolda giderken, 60-70 km hızlar civarında gaz kesilmeye, stop etmeye falan başladı, benzinden dedim yeni benzin aldım ama değişmedi. Bu sabah çalıştırdım, iki dakika sonra kendiliğinden devri düştü ve stop etti. Uğraşıp tekrar çalıştırdım. TEM'de çok tehlikeli yerlerde, kavşaklarda, araç sollarken falan birden gaz kesiliyor ve beni ciddi tehlikerle karşı karşıya bırakıyordu. Ancak bazen de hiçbişey yokmuş gibi kilometrelerce gidiyordu. Bügün Yeniköy'e motoru bıraktım. Oranın canavar ustası Süleyman ilk etapta bir sorun yok gibi gözüküyor dedi, çok raslantısal zamanlarda çıkıyordu sorun çünkü. Sonra Süleyman ustanın ısrarcı tavrı sayesinde karbüratör problemi olduğu ortaya çıktı, karbüratör içinde ufak bir parça arızalıymış. Pazarbaşı'nın sahiplerinden Yeşim Hanım beni aradı ve yaşadıklarını anlattı: Honda Türkiye önce kıvırmış ve tamir edilsin demiş, ancak bunlar bastırmış ve karbüratör'ün garantiden değişmesini kabul ettirmişler. ancak yedek parça Belçika'da bir tane varmış ve onun uçak kargosu ile gelmesi bir haftayı buluyormuş.

Ben bir hafta süresince bana başka bir scooter tahsis edilmesini istedim, çünkü bir hafta ulaşım aracımdan mahrum kalacaktım ve bu bir hak kaybıdır. Yeşim Hanım konuşacak Honda Türkiye ile bakalım verecekler mi...

Sizde de benzer sorunlar yaşayan var mı? Bu tür durumlarda firmalar geçici araç sağlıyorlar mı?

Maslak kavşağının ortasında stop etti, mevcut hızımla zor kenara vardım, ciddi bir tehlike bu. Gücünü falan bir kenara bırakırsak, muadili çin motorlarının 3 katını ödedim kendimi güvende hissetmek içn ama aletin bu yaptığı hoş olmadı. Dikkat ediniz.

Sevgiler...

ErdoganAktas
14 Haziran 2007, 17:16
:) Haklısın abicim ama biz tasarımcılar böyle gereksiz detaylara takılıp günlerce uğraşırız. Amacımız birşey yapıyorsak gerçekten iyi olsun diye.
Şimdi yukarda resimde de görüleceği üzere HAYAT kelimesi bu gönderdiğiniz font ile yazılı. ONDA kelimesini ise HONDA yazısından kırptım yani font değildi. Ama aradığım bu font. Aradaki farklar ise daha evvel de belirtmiştim ama, diğerine göre daha yumuşak ve ince hatları var. HAYAT kelimesindeki yazı fontu ise daha sert ve kalın. Ben ONDA yazısının fontunu arıyorum. Eğer arkadaşta her çeşit font varsa belki bu fonta yakın birşey de olabilir.

Ben senin yaptırdığın stickerları gördüm dedim çünkü sabah Servet'e uğramıştım. Onların motordakileri görmüştüm. Şimdi sen söyleyince bende jeton düştü.. onları izel yaptırmıştı :)

Kamo geçmiş olsun. Söylediklerinde çok haklısın gerçekten ciddi tehlikeli bir durum bu. Fakat bu forumda karbüratör sorununu daha evvel de yazan oldu. Sanırım nadiren de olsa böyle problemli motorlar çıkabiliyor. Ama bu problem insanı da ciddi anlamda motordan soğutuyor eminim su anda sende tamir edilip sorunu giderilse bile onu satıp yenisini alma düşünceleri geçmeye başlamıştır bile.

Kamo
14 Haziran 2007, 18:02
Zaten 250-600 cc arası bir cruiser çekmek için nasıl bir bahane bulsam diye kara kara düşünüyordum. Yeni ev aldık, hanıma durumu açıklayacak süper bir mazeret oldu. Ama cidden de çok can sıkıcı oldu. Sabah yarım saat daha erken çıkmam gerekecek Maslak trafiğini aşmak için.

Bu arada vitesli motor deneyimim çok yok; Herkez bu Süleyman Memnun'dan menun mu? Onun kursuna gitsem mi? Toplamda 3-4 aylık motorcuyum.

extaron
14 Haziran 2007, 18:02
Erdoğan abi senin videoları izlemek çok keyifli ama yeri fazla gösterio biraz daha ileri ufku gösterse yolda daha eğlenceli olur tabi kamerayı kaska nasıl monteledin onu bilmiyorum ama biraz daha yukarı kaldırsan daha güzel olur gibi :cat:
Bizim video bile cıkmıs servet abi saolsun sallamıs bizide uzarken :P
Honda hayat onda... :farao: Runner asvaltı ağlatır... :cat:

ErdoganAktas
14 Haziran 2007, 18:28
Bunlar zaten hep deneme çekimleri, Yolda ne çektiğini göremediğim için yolun sonunda durup izlediğimde farkediyorum durumu ama kameranın poziyonunu düzelttim artık daha iyi görüntü alıyor. Bu gün gün ortasında yakıcı sıcakta Taksim'e giderken bir yol videosu çekeyim dedim. Görüntü fena değil ancak bu seferde başka bi sıkıntı vardı sanırım güneşten dolayı lenste epey yansıma olmuş.. Sanırım iyi bir lens ile (bu yansımaları felan süzebilecek) müthiş kayıtlar yapabileceğiz. İlk gezide eğlencemiz büyük olacak bunu şimdiden hissediyorum.

Kamo seni hatırladım, daha evvel "işyerim Maslakta Beşiktaş'ta oturuyorum ne önersiniz" vs diye soruyordun.. Bence eğer iş amaçlı kullanıyorsan motorunun bu durumu seni ondan soğutmasın. Bu bir şans işi gerçekten.. Ama emin ol 250 cc ve üzeri bir makina ile su an harcadığın benzinin 3 katını harcayacaksın. Şehir içi ulaşımında sence bu kadar benzin parası ödemene değer mi? Ben uzun yolda da bu aletten hiç rahatsız olmadım. Saolsun beni dağ başında da bırakmadı. Bence tamirden sonra bir süre kullan belki de hiç sıkıntı çekmezsin bir daha. ve belki yine öyle seveceksin ki değiştirmeyi de unutacaksın. Ben direk büyük motorlarla motorculuğa başladığım için elimdeki aletin kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum. Daha evvel abimlere ait Bmw, Yamaha ve Suzuki'nin tepesinde bu hastalığa yakalandım sonra gittim kendime CBR 600 aldım. Yıl 1997. İlk zamanlar benzine verilen para elimizin kiriydi, sonra ocağımızın incir ağacı oldu sattım. Uzun süre kullanmadım. Şimdi Honda Dylan kullanıyorum :)

caracas
14 Haziran 2007, 18:35
Erdoğan, şimdi oğlum geldi. meseleyi ona açtım kendisi internet teknolojileri ile ilgili çalışıyor, veb sitesi, program, grafik v.s. işte sanırım meslektaşsınız.
Şu anda diğer bilgisayardan font arıyor, bulursa sana göndercez.

Bu arada servetler için yazdırdığım HONDA çıkartmalarına baktım. tam senin istediğin gibi sanırım. harflerin dik inen çizgileri ince kalın değil.

Servet, ben pazar günü sana bahsettiğim Uşak işine gidiyorum, en geç pazartesi gideceğim. stıkerları benim ofisten alabilecek arkadaş vardır mutlaka. Haberleşelim benim no 0542 435 06 61

coşqn
14 Haziran 2007, 18:45
kamo arkadaşım geçmiş olsun biraz da kısmetli olcan bu işlerde.benim alet 10,000 km oldu anahtar yüzü görmedi (maşallah deyin)ama sen genede honda dan vazgeçme:wiinkk:

sersin1978
14 Haziran 2007, 18:55
ben yarın uğrarım alırım abi senden o tarafa geçicem
mtorların hepsi kusursuz değildir KAMO bu arızaların büyükmotorlarda cıkmayacağının garantisini kimse veremez

ErdoganAktas
14 Haziran 2007, 20:33
Erdoğan, şimdi oğlum geldi. meseleyi ona açtım kendisi internet teknolojileri ile ilgili çalışıyor, veb sitesi, program, grafik v.s. işte sanırım meslektaşsınız.

Abi saol, sanırım oğlun ile meslektaşız :) bende internette çok aradım ama birebir bu font yok, yakın fontlarda ücretli. O nedenle sticerları yaptırdığın yerde belki olabilir demiştim.

caracas
14 Haziran 2007, 20:42
Evet Erdoğan, zaten oğlumda bulamadı. Ben ona ilk söylediğimde senin aynı işi yaptığını, olsaydı erdoğan bulurdu mutlaka ama araştırayım dedi. Fakat bulamadı. Neyse hayırlısı olsun sen gene yaparsın numaranı :)

enis89
14 Haziran 2007, 20:42
Hiçmi Ellerinde Karbüratör yok! Belçikadan gelecek kargo ile oda güzel:)

caracas
14 Haziran 2007, 20:50
Haydaaaaaa. ne karbüratörüdür bu kardeşşşşşşşşşşşşşşşşş

freenautilus
14 Haziran 2007, 23:13
Sayın kamo, gerçekten şans bu işler. Ve nedendir bilmem hep bunu dert edecek, uğraşacak ve bu durumdan deliye dönecek insanları buluyor:mrgreen: aynı benim gibi..
Geçen sene mayısta aldığım kırmızı dylan'ım 3500-4000km civarında birdenbire sıcakken zor çalışmaya ve rölantide stop etmeye başladı.Efe Honda serviste heryerine bakıldı gitti geldi bişey bulamadık.Bu arada ben devamlı yabancı kullanıcılarla yazışıyor ve bir sonuç çıkarmaya uğraşıyordum.15 gün gibi bir süreç ve ısrar sonunda en son seçenek olarak karbüratörün yenisini getirtip denemeye karar verdik çünkü ortak kararımız şamandıranın bozulup karbüratöre fazla yakıt doldurarak motoru boğduğu yönünde idi.Yine şansıma karbüratör tüm depolarda yoktu ve 1 ay sonunda japonyadan geldi.(ama yamaha da birçok parça için aylarca beklendiğini düşününce/okuyunca bu süre iyi kaldı) Taktığımız anda sorun uçtu gitti.Sanırım benzer bir sorunla karşı karşıyasın.
Şimdi, servis karbüratöre müdahele ederek kolayca sorunu çözebilirdi ama değişimi kabul etmeleri güzel birşey.Her iki şekilde de olay garantide çözülmüş olacaktı çünkü.Ama içime sinen şekilde oldu.Bu arada karbüratör fiyatı 800ytl.Aman garantinize dikkat edin:queen:
Artık Honda'yı şu karbüratör belasından kurtulmaya çağırıyorum.2007 CBF600 bile 4 tane karbüratörlü! Fazer ve yeni ybr250 enjeksiyon:cat:

Kamo
15 Haziran 2007, 10:39
Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.

Erdoğan Hocam süper takip ediyor formu; beni hatırlamasına şaşırdım çok önceden yazdığım bir yazıdan! Hem ekonomik olarak hem de yeni başlamış olmamdan dolayı ilk arıza yapışında büyük motor almam sözkonusu değil ama biraz bozuldum bu işe. Güvenli yaygın diye aldık bir sürü para verip Honda ama bahtsızlık böyle bir sorun ortaya çıktı ve bir hafta motorsuz kalacaz. İnsan alışınca da zor.

Hakikaten ellerinde karbüratör tutmamaları şaşırtıcı. Servisten bana karbüratörün içindeki bir parça dediler, ayrıntı vermediler; muhtemelen freenautilus arkadaşın yaşadığına benzer bir sorunla karşı karşıyayım.

Form süper yazışmalara sahne oluyor. Genelde birkaç kişi ve başı çeken Erdoğan hoca. Ellerinize sağlık. Ben şimdilik yalnız bir motorcuyum ama yakında sizin camiaya girmektir niyetim. Başka marka ve modellerin de böyle aktif bir form sayfası var mı?

kadiRR_delisi
15 Haziran 2007, 10:41
Kamo neden kullanmayı öğrenmek için eğitime gitme gereği duyyosun ki.. al motoru kullan bi ton oralara para yağdırmak anlamsız. Ben 1999 da hayatımda hiç motor üstüne oturmamışken cebime biriktirdiğim paramı koyup sirkeci özen motora gittim dedim ben honda titan alıcam..adamlar tamam verelim dediler. Ama kullanmayı bilmiyorum bana bi gösterin dedim ve bana tarif ettiler doğubankın kalabalık sokağında ileri geri biraz kaptım ordanda vapurla üsküdara geçtim ordanda altunizadeye arkamdada arkadaşım vardı. Bu bi hüner diil ama bana insanların abartması komik geliyo. İleri sürüş teknikleri dersen ama o ayrı.

protesto
15 Haziran 2007, 13:19
Herkese merhaba,

Eger bir aksilik olmazsa yarin Dylan'imi satin aliyorum. En uygun fiyati verdigi icin Istanbul Sirinevler'deki Honda Otosever bayii'nden almayi dusunuyorum. Burayla daha once tecrubesi olan arkadaslar var mi ? Bunun disinda satin alma asamasinda dikkat etmem gereken birsey var mi ?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

caracas
15 Haziran 2007, 13:31
Protesto, alacağın motor şimdiden hayırlı olsun. Alacağın yeri tanımıyorum ama yeni motor alacağın için dikkat etmek gereken pek birşey yok. Zaten sıfır motor alıyorsun. Seç rengini bas parayı al motoru keyifle sür güle güle kullan.

Kimseyi protesto etmeden,,,,,:cherry:

protesto
15 Haziran 2007, 13:34
Protesto, alacağın motor şimdiden hayırlı olsun. Alacağın yeri tanımıyorum ama yeni motor alacağın için dikkat etmek gereken pek birşey yok. Zaten sıfır motor alıyorsun. Seç rengini bas parayı al motoru keyifle sür güle güle kullan.

Kimseyi protesto etmeden,,,,,:cherry:

Tesekkuler :)

Bu arada otosever ile ilgili bilgi ararken alakasiz bir konuya rastladim. Ben motorumu yaz kis kullanmayi dusunuyorum ancak anladigim kadariyla parmaklar icin soguk buyuk problem. Erdogan arkadasimiz Clover marka kislik eldivenle parmaklarinin morardigini soylemis. Onumuz yaz ama tezcanli bir insan olarak simdiden sorayim, yazlik ve kislik ne marka tavsiye edersiniz ? Eldiven ve koruyucu mont almayi dusunuyorum.

coşqn
15 Haziran 2007, 14:52
selam protesto hoşgeldin aramıza.hayırlı olsun dylan ın,motora alışmak için temkinli kullan biraz,ön freni az kullan,elbise eldiven korumalar fena halde maddiyata dayalı(ben revit mont kullanıyorum çok memnunum)eldiven çok yıpranan bir şey deri sağlamdır ama alışması zor,en önemlisi KASK vs vs sonu yok bu işin..

protesto
15 Haziran 2007, 15:11
selam protesto hoşgeldin aramıza.hayırlı olsun dylan ın,motora alışmak için temkinli kullan biraz,ön freni az kullan,elbise eldiven korumalar fena halde maddiyata dayalı(ben revit mont kullanıyorum çok memnunum)eldiven çok yıpranan bir şey deri sağlamdır ama alışması zor,en önemlisi KASK vs vs sonu yok bu işin..

Evet dedigin gibi maddiyata dayali ama saglik sozkonusu oldugu icin ben ortalamanin uzerinde birsey almak istiyorum. Eldivende kisin ellerim donmasin, montta da dusersem maksimum korunayim. Bu yuzden marka sordum. Kaskı zaten iyi birsey alacagim.