Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
muritu
09 Nisan 2006, 04:23
selam herkese.. hocam çok güzel olmuş .ben beyendim bir eskişehirli olarak.. bende bu motoru almayı çok isterdim. özendim şimdi sana. bu arada malzemeler felan tam takım sen ne iş yapıyorsun sorabilirmiyim. eskde.. bende itüde okuyorum. gurbetteyiz anlican... sana ve esk e çok selam..griyede siyah uyar heralde. boya felan nekadar tuttu bilgilendirirmisin. bide kilometrede 100 bin sence fazla değilmi??
muritu
09 Nisan 2006, 04:23
selam herkese.. hocam çok güzel olmuş .ben beyendim bir eskişehirli olarak.. bende bu motoru almayı çok isterdim. özendim şimdi sana. bu arada malzemeler felan tam takım sen ne iş yapıyorsun sorabilirmiyim. eskde.. bende itüde okuyorum. gurbetteyiz anlican... sana ve esk e çok selam..griyede siyah uyar heralde. boya felan nekadar tuttu bilgilendirirmisin. bide kilometrede 100 bin sence fazla değilmi??
gokalpbolukbasi
09 Nisan 2006, 05:55
Ahh be murat biz motora kavuşamadık sen neler yapıyosun yaw! Balata işi süper olmuş, rengi hariç tabiki! Keşke metalik siyaha boyasaydın bence 10 kat daha karizma olurdu,neyse bu daha başlangıç olduğu için biraz zaman tanımak lazım tabi ama başlangıç pek iyi olmadı açık söylemek gerekirse!! Yinede ellerin dert görmesin birader !! Şöle aynı renk kırmızı dev bi honda yazısı ve süper amblemi tabiki mükemmel olur! Bulursun inşallah öle bi çıkartma!(Nacizane bi öneri yanlış anlama) Honda Dylan'ı sevelim,sevdirelim!!:cherry:
muratd
09 Nisan 2006, 10:59
abi beğendiğine çok sevindim teşekkür ederim..bende eskişehirde öğrenciyim okuyorum burada:)bende gurbetçiyim yane:)malzemeler tam takım ama gördüğün malzemelerin hepsi motorun sele altından çıktı..yani dylan alınca yanında standart olarak veriyorlar ufak bir çanta içinde ve gerçekten çok şirin dylanın üzerindeki bütün vida ve somunları söküp takmaya yetecek bir çanta:cherry: :cherry: abi boya 6,5ytl ve kağıt bantta 1ytl toplam 7,5ytl ve 3saatini ayırdınmı böyle bir iş çıkıyor..abi griyede siyah uyar demişsin ama,uymaz sen yine kırmızı yap balataları..neden dersen 1 sn açıklayacağım...
Ahh be murat biz motora kavuşamadık sen neler yapıyosun yaw! Balata işi süper olmuş, rengi hariç tabiki! Keşke metalik siyaha boyasaydın bence 10 kat daha karizma olurdu,neyse bu daha başlangıç olduğu için biraz zaman tanımak lazım tabi ama başlangıç pek iyi olmadı açık söylemek gerekirse!! Yinede ellerin dert görmesin birader !! Şöle aynı renk kırmızı dev bi honda yazısı ve süper amblemi tabiki mükemmel olur! Bulursun inşallah öle bi çıkartma!(Nacizane bi öneri yanlış anlama) Honda Dylan'ı sevelim,sevdirelim!!
abi sana da çoook teşekkür ediyorum....balataları neden kırmızıya boyadağımı ve neden bu rengi seçtiğimi şöyle açıklayım..şimdi ben manyak bi PORSCHE hastasıyım hemde öyle böyle değil ilkokuldan beri falan..yani bana göre mazisi çok herneyse..porsche'nin çoğu modellerinde ve sonradan yapılan modifiyelerinde fren balatalarını ya dünyaca ünlü bi marka olan brembo yapıyorlar yada yine orjinal kırmızısı kalıyor...e şimdi adamda porsche hastalığı ve modifiye manyaklığı birleşince benim balatalarıda alev kırmızısına boyamaktan başka çarem kalmıyor tabe:):)şöyle söyleyim motorumun binlerce açıdan çekilmiş fotoğrafları bilgisayarımda mevcut..herhangi birşey yapmadan önce veya herhangi birşey aklıma geldiğinde hemen bilgisayardaki fotoları açip photoshop'ta motorun üzerinde herşeyi deniyorum...photoshop hakkında hiçbir eğitim almadım ama kendimi geliştirdim (kitaplarını satın aldım,fotoğrafçıların yanına gidip çok sorular sordum kafalarını çok şişirdim,internetten photoshopu öğretecek binlerce site var...vs..vs..) ve sana söyle söyleyim motor zaten simsiyah balatalarıda siyah yapınca gerçekten güzel durmuyodu...çıkartmaları araştırıyorum ama yine kırmızı bir honda yazısı güzel duracak demişsin ama onuda denedim ve hatta koyduğum resimlerde de var aynısı...dikkat edersen ilk bakışta insanı etkileyebiliyor ama sonradan o kadar da güzel durmadığını motoru çok basitleştirdiğini anlayabiliyorsun...neyse motora daha yapacağım çok şey var onları yapınca yine buraya koyarım ama önce sizlere nereden esinlendiğimi göstermek istiyorum...bana göre motorunuz ne renk olursa olsun balataları boyamak istiyorsanız kırmızı en yakışanı ve en dikkat çekici olanı olacaktır...
bu dünyaca ünlü brembo fren sistemleri bildiğim kadarıyla 600$'dan başlıyor..
http://img157.imageshack.us/img157/3466/pbremboset0fw.jpg (http://imageshack.us)
bu fotoğrafta gördüğünüz araba porsche ve üstündeki brembo...
http://img157.imageshack.us/img157/782/brembo29tj.jpg (http://imageshack.us)
bu da benim brembo:):)6,5ytldir kendileri topu topu yani 596$ kardayım:):)
http://img108.imageshack.us/img108/6694/underground20bd7es.jpg (http://imageshack.us)
bu arada motorumun 1000km bakımını dün yaptırdım....1000km'ye tam olarak gelmeden götürdüm ama 900km falandı ne olur ne olmaz dedim...yağını değiştirdiler,su soğutmalı olduğu için suyunu filan kontrol ettiler..bu arada 0 yağ açtırdım...açık yağ koydurtmadım..1000km bakımı içinde size anlatabileceğim bunlar vardı ne bir vida gevşemesi,ne bir somun gevçemesi,vs vs anlatabileceğim hiç birşey yok başka üzgünüm,motor honda ne de olsa...
mondialcii
09 Nisan 2006, 12:17
Motor çok güzel güle güle kullan ayrıca disk güzel olmuş...
muratd
09 Nisan 2006, 12:37
teşekkür ederim abi,hayırlısıyla sende motoru al seninkinede yapalım böle yakışıklı oluyolar:)
freenautilus
09 Nisan 2006, 16:58
Dün Ankara Efe Otomotiv'e gittim.ilk defa gördüm dylan'ı.Çok da beğendim.Orta büyüklükte.Aslında ben maxi scooterları da fazla büyük buluyorum.Scooter kavramından uzaklaşıyor.
Tabii yeni fiyatlar tam belli değil.Max 5200 olması bekleniyor.Ama daha aşağı da olabilir.Pazartesi belli olucakmış.
buna ehliyet+kask+eldiven+kıyafet+kasko+plaka ekleyince 7000Ytl'ye yakın.Kaskosuz da olmazki yaw.Çalınsa 3 kuruşluk çin değilki, yazık olur.Ama arabam da var ve sadece yazın aralıklarla binmek için o para verilirmi karar veremedim.
Tabii benim meselem, ama napıyım kararsızlıktan kafayı yemeden paylaşmak istedim.
muratd
09 Nisan 2006, 17:17
al abi eğer seni sıkıştırmayacaksa..
ama çoluğuna çocuğuna evine engel olacaksa 7000ytl vermek,bencede gerek yok..:)
motor zevki ayrı bişey tabi ki:):)
freenautilus
09 Nisan 2006, 17:26
ehe.. yok canım evli değilim daha.Yaş 26.Biliyorum ki evlenince hiçbirşeye para yetmez:mrgreen:
Ama evde "napıcan motoru, evlenirsin bilmemne, para lazım, biriktir" sesleri yükseliyor:pr:
Bu arada Murat sen kasko yaptırdın mı? Ne tutar.
Bide söylemiştim, garaj yok, yani dışarı zincirlemem gerekiyor ve tırsıyorum.
Hadi yazın sorun olmaz da kışın mutlaka kapalı biyer lazım.
Boyama fikri güzel.imkan olursa mutlaka ithal sprey kullanın."Duplicolor" bulbilirseniz güzel mesela.
Ampul için daha önce de yazdım, diamond vision pahalı gelirse; %50 fazlaışık veren Philips Vision Plus yada Osram Silverstar alınabilir.10-12 ytl civarında.Osramı daha kolay bulursunuz.
muratd
09 Nisan 2006, 19:40
ehe.. yok canım evli değilim daha.Yaş 26.Biliyorum ki evlenince hiçbirşeye para yetmez:mrgreen:
Ama evde "napıcan motoru, evlenirsin bilmemne, para lazım, biriktir" sesleri yükseliyor:pr:
Bu arada Murat sen kasko yaptırdın mı? Ne tutar.
Bide söylemiştim, garaj yok, yani dışarı zincirlemem gerekiyor ve tırsıyorum.
Hadi yazın sorun olmaz da kışın mutlaka kapalı biyer lazım.
Boyama fikri güzel.imkan olursa mutlaka ithal sprey kullanın."Duplicolor" bulbilirseniz güzel mesela.
Ampul için daha önce de yazdım, diamond vision pahalı gelirse; %50 fazlaışık veren Philips Vision Plus yada Osram Silverstar alınabilir.10-12 ytl civarında.Osramı daha kolay bulursunuz.
abi walla ben kasko yaptırmadım kapalı garaja koyuyorum motoru..
ama kaza sigortası yani kendimi kaskolamayı düşünüyorum:)
dandini
09 Nisan 2006, 22:32
muratd kardeşim, Diamon vision ampuller aydınlatma mesafesini nasıl etkiliyor ? Gerçi benim henüz gece kullanma fırsatım olmadı o nedenle orginal farların performansı hakkında bir fikrim yok ama beyaz ışık fikri hoşuma gitti, aydınlatma performansını olumsuz etkilemiyorsa ben de değiştireyim diyorum.
Birde aşağıdaki arkadaşın öncamını gibi birşeyi nerden bulabiliriz, fikri olan var mı ?
http://img134.imageshack.us/img134/8569/hondadylan185ah.jpg
muratd
09 Nisan 2006, 23:26
abi çok garip bu ampul yada bunun türevlerini alan herkes:beyaz ama görüş mesefesi kısaldı gibi laflar ediyor ama bana kalırsa görüş mesafesi eskisine oranla genişledi...hani bana kalırsa demeyim aslında öyle oldu...bizim garajın girişi karanlık bir sokakta...önceki farlar takılıyen göremediğim yerleri bu farları takınca görebiliyorum..abi gerçekten güzel oluyor bana kalırsa düşünmeden al...hatta 1 tanede yedeğin oluyor..olmadı arabana takarsın olmadı gittigidiyora koy sat gitsin olmadı ver hayrına birine:):)olmadı bana ver:):)
abi bu yukarıda koyduğun ön cam galiba orjinali değil..
hatta ben bunu orjinali olmadığı için koydum..orjinal ön camı çok kötü çok çirkin hiç yakışmamış dylana..bilmiyorsanız bunun resmini koyabilirim..dikkat edersen abi burada bu cam ön tarafıda kapatmış yani güzel durmuş dylana ama bunun olmadığı belli sanki..
yok yok abi yaw buna ne cam gidiyor ne de çanta sade kullanacaksın bunu yaw en güzeli böyle:):)
freenautilus
10 Nisan 2006, 19:57
Arkadaşlar selam.Honda da yeni fiyatlar açıklanmış.Fark çok az 4698ytl.Eskisi sanırım 4650 gibiydi.Honda karşılamış anlaşılan.
Tebrikler:cat:
tubis
10 Nisan 2006, 20:24
evet süper motor :cat:
muratd
10 Nisan 2006, 20:32
ben bu motoru otv'den önce almıştım..demek 1000ytl kazık yedim:) isteyince indirebiliyorlarmış:)
freenautilus
10 Nisan 2006, 20:39
ben bu motoru otv'den önce almıştım..demek 1000ytl kazık yedim:) isteyince indirebiliyorlarmış:)
Nasıl yani, sen kaça aldınki Murat? kredi faizini mi katıyorsun.
muratd
10 Nisan 2006, 20:44
hayır abi bende 4648ytlye almıştım...
yeni ötv'li fiyatı 5670ytl olması lazımken azicık artmış...
yani bu demek oluyor ki honda da asya motor gibi kar marjını kıstı ve ötvnin büyük bir kısmını kendi ödedi çok küçük bir miktarınıda liste fiyatının üstüne ekledi...faizi katmadım..espri yapmıştım sadece:):)
titanic
11 Nisan 2006, 10:04
naaptın muratd kerdeş :)
dylan 5670 ytl olması lazım demişsin yeni ötv zammıyla. Sen direkt perakende fiyat üzrinden %22 zam koymuşsun :silent:
ÖTV zammını motorun vergisiz fiyatına ekliceksin. Honda Dylanın vergisiz fiyatı 3700 ytl civarı, %18 KDV %22 ÖTV = %40 vergisi var toplamda
Buda 3700 ytl nin %40 ı , toplamda 5100 falan yapıyor.
yani bence Honda Dylanın ötv zamlı fiyatı 5000 ytl olarak belirlenecek. En azından öyle sanıyorum.
muratd kardeş yoksa bu fiyatı direkt bayisinden mi aldın (5670 ytl) şok oldum eğer öyleyse. 1 milyar artarmı bir anda yaw :(
muratd
11 Nisan 2006, 11:50
evet bu fiyat benimde çok garibime gitmişti ama öle dediler...
ama bu kadar olmayacağını bende biliyorum..bu fiyatı bayiden almadım ama 1 kaç dylan alacak arkadaşım var şimdi ötv mevzusu çıkınca daha bi ilgilenmeye başladılar fiyatlarla öle bişeyler zırvalıyordu millet:):)5670 olursa zaten kim alır yaw bu motoru:)
MrSandman
11 Nisan 2006, 13:34
Eğer zam direk yansıltılmış olsaydı 4.648YTL den 5.250YTL ye çıkması gerekirdi ama Honda fiyatını 4.698YTL olarak belirledi. Bence bu sene çok fazla Dylan satmayı bekliyorlar o sebeple fiyatının çok artmasını istemediler. Honda büyük ve güçlü bir firma sonuçta istediği fiyattan düşük kar marjı ile satıp sürümden kazanmayı kaldırabilir. Bundan sonra ki motorum olarak bende bu motoru düşünüyorum o sebeple yakın takipteyim.. :)
titanic
11 Nisan 2006, 13:38
yukarıda bahsettiğim gibi yeni ÖTV zammıyla Dylanın normal fiyatı 5100 ytl olacak ama biraz bayi indirimiyle 5000 ytl olabilir.
muratd
12 Nisan 2006, 01:15
dylanlar ilk çalıştığında ön konsol çok titriyor...bu titreşim için honda'yı arayıp sorduk ve normal demişlerdi..geçen gün 1000km bakımına götürdüğümde,oradaki ustalar sağolsun ön konsolun altında 4 tane kocaman delik buldular...
bu deliklerin içine lastik geçirilip sıkılması gerekiyordu ama honda bu motorları gönderirken bayii ye böyle birşey söylemediği için motor bana böyle teslim edildi..tahmin ediyorum ki dylanların tümü böyle teslim ediliyor..
dylan kullanan arkadaşlar ön konsolunuzun altına bakın eğer 4 tane yaklaşık 2cm çapında ortasına somun takılabilecek delikler varsa hemen bir servise gitsin ve oraya lastik desteklerden taktırın onları güzelce somunlarlada sıkıyorlar taş gibi oluyor...
zaten motor ısınınca geçiyordu bu sallantı ama şimdi maşşallah motor buz gibiyken bile tık yok motorda...
gokalpbolukbasi
12 Nisan 2006, 11:22
Eyvallah murat tavsiyeni motoru alınca (inşallah) mutlaka dikkate alıcam! Çok saol!
Mengu16
13 Nisan 2006, 00:40
Honda dylan da , 98 oktan benzin kullanıyorsunuz ?
Öyle değil mi ? Sıkıştırma oranı 11 çünkü !
muratd
13 Nisan 2006, 12:38
walla ben ilk 500km 95 kullandım,sonra baktım dediğin gibi sıkıştırma oranı yuksek 98 alayım dedim son 2 depodur yani yaklaşık 500km'dir de 98 kullanıyorum..çok da bişey farkettiği söylenemez..
gokalpbolukbasi
13 Nisan 2006, 18:07
murat yaw sen şu philps farları otopoldan almıştın dimi? Bide bişiy sorucam;farları sen kendinmi taktın yoksa taktırdınmı? Kendin taktıysan ki helal olsun bravo yani, nasıl takıldıgını anlatabilirmisin acaba? Eğer ki taktırdıysan nerede taktırdın acaba?
gokalpbolukbasi
13 Nisan 2006, 23:28
Moto bike dergisindeki Dylan testi!(zik kadar civatalar bilemi kalite olur yaw):cherry: http://img136.imageshack.us/img136/5229/y0rz.jpg http://img324.imageshack.us/img324/6684/y0014lz.jpg
gokalpbolukbasi
13 Nisan 2006, 23:40
Adamlar otomobilinizi satıp Dylan alın diyolar lan! Söylenicek fazla söz yok herhalde!! Benim arbaı satıp alıyom 5 dane! :queen:
muratd
14 Nisan 2006, 00:03
murat yaw sen şu philps farları otopoldan almıştın dimi? Bide bişiy sorucam;farları sen kendinmi taktın yoksa taktırdınmı? Kendin taktıysan ki helal olsun bravo yani, nasıl takıldıgını anlatabilirmisin acaba? Eğer ki taktırdıysan nerede taktırdın acaba?
abi farları otopolden aldım,55w olanı philips diamond vision 55ytl olanı..
farlar gelince kendim taktım (heyyyt be helal olsun bana dimi:):):) ilk başta motorun koltuğuna oturun konsolun altında sökeceğiniz 3 tane vida var..hemen koltuğumuzun altından hondanın özel alet çantasını çıkarıyoruz ve yıldız tornavidamızı alıyoruz..3 vidayı söküyoruz güzelce zedelemeden..
ondan sonra motorun önüne geçip farın üstündeki parçayı çıkartıyoruz dikkatlice..
daha sonra elimizi o daracık yere sokup su geçirmemesi için izole edilmiş lastiği çıkartıyoruz..daha sonra fara ulaşıyoruz..farı sökerken anahtar çevirir gibi söküyorsunuz far yerinden çıkıyor..yeni farın mavi kısımlarına ellemeden ve hiçbiryere değdirmeden (ki en buyuk maharet burada gerçekleşiyor çok dikkatli olun yeriniz çok dar ve mavi kısma ellememeniz gerekiyor) farı tekrar aynı işlemleri tersine uygulayarak takıyorsunuz...
park lambasınıda philipsin kiyle değiştirdim..onuda anlatayım: çamurluğun üstünden,farıl altından ekimizi sokuyoruz...buralarda çok dar yaparken heryerlerimden ter aktı:)elim mahvoldu heryer çizildi vs..neyse..gözkararı elimizi park lambasının olduğu yere getiriyoruz zaten eliniz orayı kolayca buluyor..yine bunu uzun uğraşlar sonucu çıkartıyoruz..philipsin mavi park lambalarını taktıktan sonra (yine fara ellemeden!) aynı işlemleri geriye uyguluyoruz...parkı takarken sökmeniz gereken bi vida yok...arkadaşlar benim lastiklerede kırmızı reflektif şeritleri çektim çok güzel oldu şimdi fotoları koyamıyorum ama koyacağım ileride...
motora yapacağım bi xenon far kaldı bir de performans eksozu ondan sonra bakın siz bu dylana deli gibi olacak:):) aklınıza takılan bişi olursa yine sorun beyler elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışırım..
bu arada unutmadan bişe daha keşfettim geçen gün..
dylanlarda farları açma kapatma düğmesi yok yani hep farınız açık..motoru çalıştırırken sanki akü can çekişirmiş gibi oluyodu ve ben hep üzülüyodum ulan honda niye böle salakça bişe yaparki diye..
ve geçen keşfettimki marşa bastığınızı anda farlarınız otomatik olarak sönüyor..ama parklar yanıyor oda zaten aküyü zorlamaz..motor çalışır çalışmaz farlarınız tekrar yanıyor..buda öle işte..yeni bişiler bulursam haber veririm yine..
titanic
14 Nisan 2006, 11:15
benim ilk tercihim Kymco Grand Dink 150 ydi ikinci tercihim Honda ses dylan kymco yu daha büyük konforlu diye tercih etmiştim ama yeni ötv zamlarıyla kymcoyla dylan arasında neredeye 1000 ytl lik fark oluştu çünkü honda scooter fiyatlarını değiştirmedi ama kymco zammı hemen yansıttı fiyata. Artık ikinci tercihim olan dylan ıda kafama taktım bu yüzden.
4 milyarlık motora 1,5 milyar vergimi olur yawww :pr:
muratd
14 Nisan 2006, 19:44
abi zaten one yaw?hiç ısınamadım ben o motora ben ötvden önce almıştım valla öle bi motorun varlığından haberim bile yoktu..ama dylan türkiye ye gelmeden 4 ay önce ismini duyuyordum heryerde..
al dylanı paşalar gibi bak keyfine 1000ytl fazladan verilmez o motora dylan dururken..üstelik honda..
titanic
15 Nisan 2006, 09:27
muratd
arada bu kadar fark oluşunca afalladım. daha önceki fark 400 ytl idi yani 400 daha fazla verip kymco alırdım. Ama şimdi 800 - 900 ytl fark oldu. Ben biraz daha beklicem çünkü fiyatlar son derece değişken olmaya başladı. Sonuçta 5000 ytl civarında iki scooter grand dink ve dylan bakalım hangisi kısmet olacak. Tabiki grand dinki daha çok almak isterim. Dylan da aynı hıza çıkıyor Grand dinkte. Kalkışlarda hemen hemen aynı çünkü dylan 13" grand dink 12" tekerlere sahip. Teker ne kadar küçük olursa o kadar atak olur motor. Dylan motoru daha güçlü olsada daha küçük teker sayesinde grand dink durumu eşitliyor.
muratd
15 Nisan 2006, 15:15
abi ama büyük teker yapsalardı daha iyi olmaz mıydı kymco ya?
çunku biraz uzun yol için düşünülerek tasarlanmış bi scooter bana göre ve böyle modellerde büyük teker daha makbul değil mi?
ben bile dylan'ın jantları 13'' olmasına rağmen küçük geliyor şehir içinde keşke daha büyük yapsalarmış diyorum...12'' olursa hele hiç binemezdim galiba..12'' jant bence uzun yol ve şehir içinde küçük 13'' bile küçükte neyse..
kalkışta aynı kalkar diyorsun ama keşke kmycoyada 13'' jant koysalardıda(hatta daha büyüğünü) yavaş kalksaydı abi ne olcak sanki..2sn geç kalkmışın çok mu sorun ama giderken ufak tefek çukurlara girince anlıyosun büyük jantın yararlarını..küçük jantla çukura girdin mi çıkamama ihtimalin var..onun için ben bile dylandan çok korkuyorum lastikler ufak diye..
titanic
15 Nisan 2006, 18:12
muratd kardeş evet haklısın çukur konusunda
ama büyük jant tekerle küçük jant teker arasında bir fark olacağını sanmıyorum sonuç ikiside aynı lastiklere sahipler hatta scooter lastikleri daha geniş ve büyük jantlardan daha sağlam olabilirler çünkü ne kadar kompakt olursa o kadar sağlam olur. scooter jantı küçük olduğu için üstüne 5 kişide binersin tabi teker olarak düşünürsek !
birde çukur konusu var bir çok scooterin yerden en alt kısma kadar yüksekliği 14 ile 18 cm arasında değişiyor. e büyük tekerlekli motosikletlere bakıyorum onlarda hemen hemen aynı belki biraz daha yüksek. yani arada fazla bir fark yok. çukurlar tabiki sorun, hatta çukurlar büyük tekerlerkler içinde sorun. ikisindede motor dağılabilir. scooterde risk biraz daha fazla.
kısacası anlatmak istediğim büyük ve küçük jantlar arasında çok dikkate değer bir fark yok.
ben jantı bozulmuş scooter görmedim kaliteli modellerde. scooter lastiğiyle dünya turuna bile çıkılır. Deforme olursa lastikleri değiştiririz. Pahalı bişey değil. scooter lastiği 30.000 km kadar götürür. sonrada değiştiriz ne olacak.
motodevil
15 Nisan 2006, 18:47
murad arkadasım scooteri scooter yapan jantlarının kucuk olusudur sen hıc 16-18 jant scooter gordunmu saglam bisiy witesli motorlarda buyuk teker scooterlarda ise kucuk teker iyidir benım grand dinkde 12 jant war we benı fazla rahatsız etmıo hatta rahatlatıo cunku dedıınız gıbı kalkıslar cok seri we hızlı oluo we cabuk hızlanıosun benım lastıklerın kalınlıgı yetıo race motoraların kalınlıklıgıyla hemen hemen aynı kalınlıktalar bu kalınlıgın sebebi ise uzun yol gıdebılmenı saglar bana gore dylan we grand dınk 2 side scooter olmasına ramen ayrı sınıftalar sehır ıcınde iyi bir performans spor tipi normal boyutlarda bir scooter alcaksam dylan ama maxi scooter uzun yol performans we konfor arıosan grand dink derım sonuc olarak 2 motorda bırbırınde gusel ozellıklerı war :mrgreen:
muratd
15 Nisan 2006, 21:12
murad arkadasım scooteri scooter yapan jantlarının kucuk olusudur sen hıc 16-18 jant scooter gordunmu saglam bisiy witesli motorlarda buyuk teker scooterlarda ise kucuk teker iyidir benım grand dinkde 12 jant war we benı fazla rahatsız etmıo hatta rahatlatıo cunku dedıınız gıbı kalkıslar cok seri we hızlı oluo we cabuk hızlanıosun benım lastıklerın kalınlıgı yetıo race motoraların kalınlıklıgıyla hemen hemen aynı kalınlıktalar bu kalınlıgın sebebi ise uzun yol gıdebılmenı saglar bana gore dylan we grand dınk 2 side scooter olmasına ramen ayrı sınıftalar sehır ıcınde iyi bir performans spor tipi normal boyutlarda bir scooter alcaksam dylan ama maxi scooter uzun yol performans we konfor arıosan grand dink derım sonuc olarak 2 motorda bırbırınde gusel ozellıklerı war :mrgreen:
raceler kadar kalın lastikler haa...
way be neymiş bu kymco...
iyi bak bakalım belki ferrarinin lastikleri kadar vardır sen yanlış görmüş olabilirsin...
lastik kalınlıkları raceler kadar var dedin ya motodevil benim sana diyecek sözüm kalmadı artık..ya sen race motor lastiği görmedin hiç yada harbi harbi sallıyosun..
scotere race giibi lastik taksan emin ol dediğin ivmelenmeyle hayatta kalkamazsın,hızlanamazsın,hele hele uzun yolda sürat yapmayı filan hiç bekleme!!!
motodevil
15 Nisan 2006, 23:59
yamurad bi b*ktan haberın yok senın oyuncaga benzer motorun bı seye benzemıo bunu kabullen adı honda olmasa bısıye benzemez ne tip war ne boy ne pos git grand dink e yakından bak dylana ancak senın gıbı adamlar yakısıo zaten motor hakkında hıcbır bılgısı olmayanlar neden bukadar bılmıslık yapar anlamadım ayrıca ben race kadar demedım hemen hemen bırı sıteye nasıl resım koyulucanı solerse resmını koyarım celimsizdylanla kafa tutmaya bıle degmez :farao:
git sen o motorla kebab sat ancak sana o yakısır adı honda ıste baska bısıy yok honda olmasa yerden yere wurursun
muratd
16 Nisan 2006, 03:46
birader attığın mesajlara dikkat et...
terbiyesizlik yapma...
dylan'dan hoşlanmayabilirsin zerre ........(umrumda) değil...
ama bana hakaret etmeye ve beni küçümsemeye hiç hakkın yok...
17 yaşındasın büyüklerinle konuşmayı öğrenmen lazım binlerce insanın bunları okuyacağını düşünmen lazım,bana bu kadar hakaret etme hakını sana kim veriyor anlamadım..
eleştiryse efendi gibi kabul edeceksin,aldığın motorun her özelliğini beğenmeyebilirim,burası bir paylaşım sitesi ve ben fikirlerimi belirtiyorum herkes gibi..
düşüncelerimden hoşlanmadın diye saldırmanın alemi yok..sonuçta bu benim düşüncem kimse engelleyemez..
senin bu sitede yerinin olduğunu düşünmüyorum...
motodevil
16 Nisan 2006, 08:53
buna sen karar weremessın daha once benım konumda bana yaptıgın hakaretlerı sana hatırlatırım 17 yas dıosun onemlı olan zeka yası bence we herkesın zeka yası anlasılıo burda arkadaslar herkesden ozur dıleyerek dıorum bu lafları ama sankı daha once bana hakaret etmemıs gıbı konusuyor bu ınsan onu anlatmaya calısıyorum herkesden ozur:rendeer:
gokalpbolukbasi
16 Nisan 2006, 23:12
Murat aga sen hiç muhattap olma şu şahısla yaw,adam kafayı bozmuş "benim motorum daha iyi" diye. Ne anlatmaya çalışsan anlamaz zaten yedirdiler banı herhalde rahatladı! :)
Yaw bide aklıma gelmişken sorıyım;senin kaskın nası bi model kardeş,koltuğun altına sığabiliyomu?
Mengu16
17 Nisan 2006, 01:30
birader attığın mesajlara dikkat et...
terbiyesizlik yapma...
dylan'dan hoşlanmayabilirsin zerre ........(umrumda) değil...
ama bana hakaret etmeye ve beni küçümsemeye hiç hakkın yok...
17 yaşındasın büyüklerinle konuşmayı öğrenmen lazım
O , 17 yaşında daha ehliyeti yok.
Ama sizinde A2 ehliyetiniz yok ! Ama yaşca büyüksünüz
Ne fark kaldı ! Murat D
Bende 17 yaşındayım A2 ehliyetim var !
muratd
17 Nisan 2006, 04:07
17 yaşını bitirmeden a2 alınamaz bu 1..
2.si ise orada kastettiğim şey ehliyet değildi...
sadece benim ailemden gördüğüm bu küçükler büyüklerle konuşmasını ayarlaması lazım,illa beni tanımasına gerek yok,konuşurken küçük büyük farkınıda geç saygılı olması lazım,bu bir paylaşım sitesi motoruyla ilgili eleştiriyi kaldıramayacaksa burada işi yok bence...hatta ban'ıda yemiş zaten...
sonuç olarak demek istediğim şu Mengu16:SAYGI SAYGI SAYGI....
gokalpbolukbasi: abi doğru söylüyorsun uğraşmaya bile gerek yokta bakma işte benimde boşluğuma geldi cevap verdim:)
abi kaskım yarım kask, http://www.gencmoto.com/G03IIV_8.html ,110ytl'ye aldım tanesini.. 2 tane var bi kendime bi kız arkadaşıma...sele altına 1tane kask çok rahat sığıyor,eldivenlerim(2tane)+maske(2tane)+disk kilidi+çelik kilit+ıvır zıvır..
sele altı çok geniş ya baya bişi alıyor yane:) ki daha ön konsolun altında torpido gözü var:):):)
yaz için bu kaskları kullanacağız,kışa doğru nolandan bi full kask alacağım mutlaka...
mkmemory
18 Nisan 2006, 22:19
muratd kardeş, dylan'ın sele altına fullface kask sığarmı?Bu arada kısmetse yarın bende dylanlanıyorum. Herkese keyifli sürüşler.
mkmemory
muratd
18 Nisan 2006, 22:32
muratd kardeş, dylan'ın sele altına fullface kask sığarmı?Bu arada kısmetse yarın bende dylanlanıyorum. Herkese keyifli sürüşler.
mkmemory
abi şimdiden çok hayırlı olsun kazasız belasız kullan,ilk 500-1000km motoru zorlama....vs vs harşeyi forumda yazdım bu bölümleri iyi oku işine yarayabilecek püf noktaları bulabilirsin...
benim dylan 1200km oldu bugun:)
sele altına full kask sığarmı bilemiyorum ama galiba sığar...
neden dersen çenesi açılanlar sığmıyor önü uzun olduğu için bu bilgiyi yine dylancı bi kardeşimiz verdi ama fuller sığar gibime geliyo dediğim gibi....
mkmemory
19 Nisan 2006, 00:03
Bu bölümleri oku diyorsun, zaten okudum. Sayenizde dylanlanıyoruz bir bakıma. klavyenize sağlık.
muratd
19 Nisan 2006, 00:06
ne demek abi ben motoru alırken sitede kimsede dylan yoktu ama sitenin tecrübelerinden çok yararlandım..şimdide dylanlandım 1200km oldu elimden geldiği kadar herkese yardım ediyorum..
motoru aldıktan sonra aklına takılan birşey olursa ve eğer forumlarda yazmadıysam bana sor elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
gokalpbolukbasi
19 Nisan 2006, 22:43
Sayenizde dylanlanıyoruz bir bakıma. klavyenize sağlık.
Aga ne mutlu sana! Hayırlı olsun! Gerçi çorlunun felaket durumdaki yollarında nası kullanıcan o motoru bilemem!:cherry: Dikkat et aman!
"İnan" dan alıyosan motoru muhtemelen siyahtır!(bizzat bindim-para yok şu an:queen: ) Hep siyahlardan gidicez anlaşılan! Ama süper motor kıçında paralansın!
Bu arada murat yaw sen performans eksozunu nerden almayı düşünüyosun? Hakkaten işe yarıyomuymuş? Yaz gelsinse,artık çekip resmini koyarsın! :cherry:
muratd
19 Nisan 2006, 23:28
abi mototal.com.tr getiriyor yurtdışından hani buraya 4road eksozların resimlerini koymuştum önceki sayfalarda bazı motorların üstünde vardı...
işte onlardan taktıracağım ama 300euro civarıymış bu yaza kadar taktırabilirimiyim emin değilim ama öle birşey yaparsam ilk motosiklet.net 'in haberi olacak:D:D
adamla konuştuk telefonla 1 2 hp belki arttırır dedi ama sesinde değişme olur dedi:):) umarım motor daha da güçlenir:)
ileride birde para bulursak performans hava filtresi bak sen o zaman motora:):)
mkmemory
20 Nisan 2006, 02:56
Arkadaşlar,
Dylanlanma operasyonu tamamlanmıştır. Darıları bütün istiyenlerin başına.
Önceden dylanlanmış arkadaşlar, bu araca arka çanta, sepet, herneyse nerden bulunur kaça malolur vede böyle bişeyi tavsiye edermisiniz?
saygılar
mk
muratd
20 Nisan 2006, 04:12
abi hayırlı uğurlu olsun yeni motorun....
forumu güzelce baştan oku bak tekrardan kaçırdığın şeyler ve işine yarayabilecek bişeyler olabilir..abi givi marka çantalar var benim bildiğim bu hatta en kalitelisi ve en tuzlusu:D
ama bana sorarsan alma çanta yakışmıyor bana göre..
tabi zevk meselesi..
ama bende almayı düşünüyorum uzun geziler için filan fakat sürekli takılı kalmayacak..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO