Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
aykan
09 Şubat 2007, 23:47
Arkadaşlar size iki sorum olacak.
1 ) şimdi bizim dylan lar su soğutmalı ya, benim dylan da su seviyesi low yazan yerin az üstünde. şimdi suyunu değiştirmem gerekir mi ? gerekirse nerden nasıl değiştiricem ? ve neyle ? yani saf su mu , antifiriz mi , başka bişey mi ? ve nerde bulunur ? benzincilerde var mıdır ?
2) motoru nisan a kadar falan garaja koymayı düşünüyorum. ne gibi bi bakım önerirsiniz ? bi yerde içinde benzin bırakmayın gibi bişey okumuştum . ne kadar doğrudur ? siz ne önerirsiniz ? ( bu arada ben bodrum dayım bizim buralar fazla soğuk değil . )
yardımcı olursanız sevinirim.
dostum simdi dikkatimi cekti bodrumda dylan kullanan yokmu diyordum bu konuda en iyisi honda kıvrak motordan yardım al bende ybr yi yeni sattım cbf ve dylan arasında halen gidip geliyorum arkadas nisana kadar neden kaldırıyosun demis valla hava hicte sıcak degil burda arkadaslar ceken bilir :)
erodesign
11 Şubat 2007, 00:34
Erhan selam,Sturbucks ta buluşulduğu gün ben yoktum tanışamadık, wes benim kullanıcı adım, ben de forum da bizden başka Erhan yok heralde bu arada sana komik birşey diyeyim benim iç mimarlık ofisimin ismi eradesignoffice
isimler aynı motorlar falan renk te aynı,bu kadar karıştırılırsak pek şaşmamak lazım...:)
Bir buluşma ayarlayalım sen de döndüğünde,Starbucks ta falan,izel Erdoğan diğer dylancılar da gelir belki.
hoşçakal
erhan
Erhan Merhaba... perşembe akşamı döndüm yurda. Bir buluşma organize edebilirsek bu haftaici, süper olacak:) memnun oldum tanıştığımıza. Görüşmek üzre...
Arkadaşlar, Uzun süren düşünmeler sonucunda, artık çok sevdiğim ve ayrılamayı nasıl başaracağımı bilmediğim dylanımdan, Silverwing 400 e geçmeyi kafama koydum,4500 Km deyim ve gayet memnunum halimden ancak,boyum ve biraz daha uzak yollara çıkmak gibi bir isteğim olduğundan biraz daha kapasiteli bir motor a geçiş yapmam mantıklı gelior.Umuyorum yaza kadar bu değişikliği yapabilirim.
İzel Benzine gidelimmi ? iyidi o akşam haha,,
Erdoğan bir koptuk görüşemiyorus,buluşalım bir ara ayarlayalım.Tembellik etmeyelim ,bak İzel kardeşimle görüşüyorus arada 1
Erhan, ben de seninle aynı yolu izliyorum.. hatta sahibinden.com'a ilanı bile verdim bugün.. ne mi sebep oldu buna? hemen anlatayım.. Hasanpaşa Mototal da Silverwing 400 test sürüşü olduğunu öğrendim ve bu sabah nefesi Oytun Bey'in yanında aldım. yaklaşık 15-20 dk süren etkileyici bir test sürüşü yapma fırsatının ardından benim aradığım şeyin bu olduguna karar verdim. Daha önce Burgman 400 de kullanmıştım ama bence sw 400 daha iyi.. kararımı verdim.. ilanımı da...
erodesign
13 Şubat 2007, 18:22
arkadaslar kimseden ses cıkmıyo? bilmedigim seyler mi oldu? hersey yolunda mı?
yusufika
13 Şubat 2007, 18:23
yokmu benım motoru ısteyen verdım verecem ısteyen varsa verebılırım kredı kartına taksıtde yapabılme olanagım var 3700 ben ıstıyorum vade farkınıda arastırdım 4100 e gelıyor bu avantajı kacırmayın :bounce:
muratd
13 Şubat 2007, 21:02
arkadaşlar dylanlarımız devletin getirdiği fondan sonra 5550ytl olmuştur bilginize:)
arkadaslar kimseden ses cıkmıyo? bilmedigim seyler mi oldu? hersey yolunda mı?
Hoşgeldin Erhan abeyy,
Şimdiden hayırlı olsun demek mi lazım ?
2. elleri topluyorum anladın sen beni anladıınn :queen:
Bu hafta konuşalım görüşelim bi kahve içelim hatta bu akşam nasıl olur?
ben öteki erhanla konuşup yazarım buraya.
Hayırlı satışlar şimdiden.
BeYfa
13 Şubat 2007, 21:23
arkadaşlar dylanlarımız devletin getirdiği fondan sonra 5550ytl olmuştur bilginize:)
yakında cbf250 liyle aşitlerler onu:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
akşam 21:30 da şaşkınbakkal gloria jeans cafede buluşucaz Mc. donalds ın karşı sırasındaki.
Erdoğan abi aradım seni ama açan olmadı.
arzu eden dylancı varsa gelin görüşelim kahve içelim.
erodesign
14 Şubat 2007, 10:14
Hoşgeldin Erhan abeyy,
Şimdiden hayırlı olsun demek mi lazım ?
2. elleri topluyorum anladın sen beni anladıınn :queen:
Bu hafta konuşalım görüşelim bi kahve içelim hatta bu akşam nasıl olur?
ben öteki erhanla konuşup yazarım buraya.
Hayırlı satışlar şimdiden.
artık devamlı tek teker gezersin izel varyatörü de takarsan... haksızmıyım?
choconut
14 Şubat 2007, 16:54
arkadaşlar bu son zamlar bizim dylanları fazla etkilememiş yaa activaya 625 ytl dylana 50 ytl zam koymuşlar..nedendir acaba??:silent:
ErdoganAktas
14 Şubat 2007, 18:25
Herkes Dylan sahibi olsun diye :)
Bi gün herkes dylancı olacak!
raw_ride
16 Şubat 2007, 14:33
herkese selam,
ben ç.kale'den behçet, dylanımı temmuz/2006 da aldım halen saat gibi çalışıyor, çok memnunum ve öyle pek şehir dışına falan çıkmadım(halen1400küsür kmde...)henüz. ancak geçen ay bi gece kullanıp soğuk kapıp hasta olunca mont almaya karar verdim ve dün bi mont aldım(shark marka 175 ytl'ye biraz tuzlu geldi ama harbiden kalite mont neyse) ve bugün aldığım montu internetten bi karşılaştırayım fiyatını dedim acaba kazıklandık mı ?:P ve bu site(forum) ile karşılaştım. forumun bu bölümü(honda ses dylan)nü görünce hemen atladım :cherry: eski mesajları biraz okudum ama şuan nöbetçi olduğum için yarım kaldı neyse evde bakarız artık... :)
bu sayfalarda görüşmek üzere herkese kazasız, belasız sürüşler...
muratd
16 Şubat 2007, 17:56
behçet abi hoşgeldin..dylanın şehirdışı performansınıda görmen gerekiyor..vayy be ne motor almışım ben öyle diyorsun:)
bu arada shark montu iyi almışsın hiç boşuna internette karşılaştırma yapmana gerek yok..
raw_ride
16 Şubat 2007, 19:42
eywallah,
50 km lik yere falan gittim (ç.kale-lapseki)geldim ama öyle uzun soluklu (300-400... km.) lik yola gitmedim henüz... performansına diyecek yok zaten motorun canavar gibi... forumda bikaç sayfa geriye gidince de alanların memnuniyetlerini okuyorsun zaten, honda yani ismi yeter ... ;)
Arkadaşlar, pazartesiden itibaren Hondaya kısa bir veda ediyorum, Bugün 2. el bir aprilia atlantic 250 için kaparo mu bıraktım ve dylanımı da satıyorum bir isteyene.
Boyum(190cm) olması ve biraz daha kapasiteli bir motor ihtiyacımdan dolayı yapıorum bu değişikliği.Uzun zamandır takip ettiğim ve pekte populer olmasada önemli markalardan aprilia nın bir maxi scooterına geçmeye karar verdim.
bilgilerinize ama sanırım burada ki yazılarımız devam edecek bir motosiklet.net çi olarak.
erhan (wes)
muratd
17 Şubat 2007, 22:31
ayıp ayıp:)
şaka şaka hayırlı uğurlu olsun dylandan vazgeçmen önemli değil..yeterki motorculuktan vazgeçme:)
-BSI-
18 Şubat 2007, 01:43
Ya bu Beşiktaş Yıldız taraflarında nekadar çok Dylan var maşallah:) Geçtiğimiz Cuma günü 1 tanesini 2 kere olmakla beraber 5 tane Dylan gördüm. çok mutlu oldum. 2 kere gördüğüm Dylan 34 UUV 10 plakalıydı forumu takip ediyordur belki selamlarımı gönderiyorum:) Bugünde ehliyet sınavı vardı. şu ehliyeti alsamda bende geniş kitlelerin karşısına Dylanımla çıkabilsem:)Bu arada 550 kmdeyim rodaja devam... saygılar...
Arkadaşlar, pazartesiden itibaren Hondaya kısa bir veda ediyorum, Bugün 2. el bir aprilia atlantic 250 için kaparo mu bıraktım ve dylanımı da satıyorum bir isteyene.
Boyum(190cm) olması ve biraz daha kapasiteli bir motor ihtiyacımdan dolayı yapıorum bu değişikliği.Uzun zamandır takip ettiğim ve pekte populer olmasada önemli markalardan aprilia nın bir maxi scooterına geçmeye karar verdim.
bilgilerinize ama sanırım burada ki yazılarımız devam edecek bir motosiklet.net çi olarak.
erhan (wes)
hayırlı olsun dielim.
bizi unutma kardeş :)
hayırlı olsun dielim.
bizi unutma kardeş :)
İzel abi unutmak ne demek? abi aynen devam bişi değişmedi ne dostluk ne muhabbet sadece motor değişio,Benzinde takılmaca,starbucks ta kahve içmece,
bu arada bu akşam kırıntıda ne yapıordun bakayım akşam 21.00 sularında:)hehe
erhan
ayıp ayıp:)
şaka şaka hayırlı uğurlu olsun dylandan vazgeçmen önemli değil..yeterki motorculuktan vazgeçme:)
Murat bu arada sahibinden com da kırmızı boyalı kaliperli siyah bir dylan var seninkimi yoksa ? heheh Dylanını aramızda ilk satılığa çıkaran sendin yanılmıyorsam:) Evet ayıp ayıp,şaka şaka motorculuktan vazgeçmiyoruzz hehehe
erodesign
19 Şubat 2007, 11:10
erhan (wes)
Erhan hayırlı olsun şimdiden.. e hani silver 400 alıyoduk? sattın beni farkındaysan:) bu arada piyasa rezalet.. beni ne arayan var ne de soran.. herkes fuarı bekliyo motor almak icin..
fatih2330
19 Şubat 2007, 14:59
:cat: ben mart ayında aldım dylanı gerçekten süper her yönden hızlanmaysa hızlanma konforsa konfor her yönden beni tatmin etti şimdi yazın gelmesini bekliyorum havaların ısınmasını motorla gezebilmek için herkese tavsiye ederim verdiğiniz paraya değer arkadaşlar şuan kampanyada var faizsiz alabilirsiniz vakit kaybetmeden alın:cat:
shark montu nerden aldın soğuğu geçirmiyormu bende almak isterim bende scorpio mont var
İzel abi unutmak ne demek? abi aynen devam bişi değişmedi ne dostluk ne muhabbet sadece motor değişio,Benzinde takılmaca,starbucks ta kahve içmece,
:)
forumu bırakma diorum bizim arkadaşlık devammm herıldingen.
Erhan,
Sana da hayırlı satışlar, alın büyük motorları bizim de ağzımızın suyu aksın di mi :)
Varyatör içinde saol, geçen bi tek teker işine giriim dedim ama işimiz zor.
düşücek motor die denememe kararı aldım :)
muratd
19 Şubat 2007, 18:48
erhan
Murat bu arada sahibinden com da kırmızı boyalı kaliperli siyah bir dylan var seninkimi yoksa ? heheh Dylanını aramızda ilk satılığa çıkaran sendin yanılmıyorsam:) Evet ayıp ayıp,şaka şaka motorculuktan vazgeçmiyoruzz hehehe
abi evet o motor ilanı benim:)ama ilk ben vermedin satılık dylan ilanını yaw..bu arada beni arayan soran mesaj atan,takas teklif eden çok oluyo ama işte istediğimiz çıkmadı daha..aslında bi tane vardı ama düşündüğümün üstünde bi teklifti arayı zor kapatırdım ondan da vazgeçmek zorunda kaldık:(
bu arada dylanı bugun bi silip süpürüp yıkadık ama çok şahane oldu..aslında hiç canım satmakta istemiyor ama bu fırsatta elime bir daha zor geçer diye..öyle zannediyorumki motor sevdalısı herhangi bir arkadaş benim yerimde olsa oda aynı şeyi yapardı..fırsatı değerlendiriyoruz yawww motoru büyüteceğiz işte..:)
ooo herkes hevesini aldı satıyor bile motoru biz daha doğru düzgün binemdik bile
hafta sonu girdim sınava , bir an önce alsak şu ehliyetide bizde başlasak turlamaya.
_umt_
20 Şubat 2007, 00:45
herkese ıyı forumlar bnde kendıme bı scooter almanın arıfesındeyım ama begendıım scooterlar butcemı asıyolar bunlardan bırı dylan dıer begendıım model sym gts 250
dylan servıs teknoloji ve marka anlamında tatmın edıcı fıyat bıraz pahalı ama bazı makıneler paarya deger dılan da oyle galıba kullanmadım bımıyorum sym gts 250 ise genıs olması dıs gorunusu bnı cezb ettı marka anlamında tarıhını okudum ama turkıyede daha pazarda bı varlıkları yok tabı olmalarıda zor honda suzukı yamaha varken ve bırcok marka varken ama kalıtelı olsa kulaktan kulaga olsa bıle anlasılırdı dıe dusunuyorum herkes dıs gorunusuyle estetık goruntusuyle ılgılı konusuyo gts cok guclu performanslı sınıfının atıyorum en teknolojığı salladım oncelıklı ozellık olarak bısı dendıgını gormedım hep guzel goruntu esttık tasarım bnde dahıl herkes aynı seyı soyluyor ama motorda performans ,konfor oncelıklı insanları etkıleyen yonler bu yonuyle bakarsak bna neler soyleye bılırsınız dylan guzel guclu denıyo ama ınsanlar satmaya basladılar yavas yavas cogalıyo eskıden dylan ılanı bulamazdık sımdı 5 10 tane cıkıyo cogu buyutmek ıcın satıyo aslında .
zonuc olarak elımı tasın altına koyucam dedıgım gını butcemın cok ustunde 18 ay falan taksıt dusunuyorum pesınsız oyuzden 3 hatta 4 kere dusunmem lazım
siz olsaydınız dylan 150 alırmıydınız bn durumumda veya gts 250 alırmıydınız 6800 mus galıba gts tesekkurler
bu arada fuarda 500 cc ve uzerındde ındırımler olcak dıye duydum nekadar dogru bu konuyla ılgılı bılgılı arklardan cevap beklıyorum tesekkurler:)
Erhan hayırlı olsun şimdiden.. e hani silver 400 alıyoduk? sattın beni farkındaysan:) bu arada piyasa rezalet.. beni ne arayan var ne de soran.. herkes fuarı bekliyo motor almak icin..
Arkadaşlar, sormayın neden die, Dylanımı satmaktan vazgeçtim, 250 cc beni kesmeyecek yakın gelecekte 400 lüklere göz kayacak gerçeğini sindirdiğim için,bir süre daha dylanıma binip sonra silverwing veya burgman 400 olacak 2. motorum,biraz aceleci davrandım ama bazı arkadaşlarımın da uyarıları nı dikkate aldım ve vazgeçtim,neyse fazla tantanaya gerek yok yanan küçük üzmeyecek olan bir kaparo oldu ama sanırım karım büyük...
YANLIŞ ALARM oldu bizimkisi bu sefer,dylanınızı satmayın emin olmadan ben satmıyorum...
erhannnnn (wes)
Erhancım yanlış alarm satış söz konusu değil 2 anlamdada hehehe bir kahve yapalım bir ara benim amerikadan ısmarladığım intercom konuşma olayıda gelmek üzere deneriz hem onuda....
HONDAYA DEVAM.
herkese ıyı forumlar bnde kendıme bı scooter almanın arıfesındeyım ama begendıım scooterlar butcemı asıyolar bunlardan bırı dylan dıer begendıım model sym gts 250
dylan servıs teknoloji ve marka anlamında tatmın edıcı fıyat bıraz pahalı ama bazı makıneler paarya deger dılan da oyle galıba kullanmadım bımıyorum sym gts 250 ise genıs olması dıs gorunusu bnı cezb ettı marka anlamında tarıhını okudum ama turkıyede daha pazarda bı varlıkları yok tabı olmalarıda zor honda suzukı yamaha varken ve bırcok marka varken ama kalıtelı olsa kulaktan kulaga olsa bıle anlasılırdı dıe dusunuyorum herkes dıs gorunusuyle estetık goruntusuyle ılgılı konusuyo gts cok guclu performanslı sınıfının atıyorum en teknolojığı salladım oncelıklı ozellık olarak bısı dendıgını gormedım hep guzel goruntu esttık tasarım bnde dahıl herkes aynı seyı soyluyor ama motorda performans ,konfor oncelıklı insanları etkıleyen yonler bu yonuyle bakarsak bna neler soyleye bılırsınız dylan guzel guclu denıyo ama ınsanlar satmaya basladılar yavas yavas cogalıyo eskıden dylan ılanı bulamazdık sımdı 5 10 tane cıkıyo cogu buyutmek ıcın satıyo aslında .
zonuc olarak elımı tasın altına koyucam dedıgım gını butcemın cok ustunde 18 ay falan taksıt dusunuyorum pesınsız oyuzden 3 hatta 4 kere dusunmem lazım
siz olsaydınız dylan 150 alırmıydınız bn durumumda veya gts 250 alırmıydınız 6800 mus galıba gts tesekkurler
bu arada fuarda 500 cc ve uzerındde ındırımler olcak dıye duydum nekadar dogru bu konuyla ılgılı bılgılı arklardan cevap beklıyorum tesekkurler:)
Selam,sym de gayet iyi bir motor,en azından kullananlardan duyduğum kadarıyla fikir verebilirim ancak servis vs nasıldır bilemem ben çok uzun zaman araştırmalardan sonra Symden vazgeçtim,gerçekten şık bir motor,lüks gibi ancak servis güvencesi nedir bana göre muamma.Honda Dylan kesinlikle servis konusunda iyi(çok önemli) ve şayet trafikte,kısa seyahatlerde kullanacaksan çok ideal bir motor, sanırım kuvvet vs hakkında bilgin vardır.Kesinlikle tavsiye ederim.
erhan wes
_umt_
20 Şubat 2007, 03:28
servıs konusu onemlı dedıgın gıbı seervıs guvencesı suzukı arkasında dıye bısı duydum fıyatı 7800 lerde 6700 e kadar dusmus dylandan ıkıı kullanım olarak daha buyuk guc olarak ta dylandan 6-7 beygır fazla 5700 dylan 6700 gts250 buyuk oynucam galıba :)
yorumlarınızı beklıyorum tesekkurler.
erodesign
20 Şubat 2007, 10:26
Erhan bence hiç üzülme kapora için.. bence de kârın buyuk olmuş. Yaza doğru silver ları çekip boğaz turu yaparız kısmet olursa:)
İzel; abicim tek teker olayı bağımlılık yapmasın dikkat et:) o servisteki arkadaş neydi öyle ya mototal deki.. aşmış bi abimiz..
yusufika
20 Şubat 2007, 10:46
umt Arkadasım sym 250 5ps 6 ps fazlalıgı kilosunu ılerletmeye yarar anca. ya runner al yada benım motoru ben satacam haberın olsun kredı kartıylada satarım ama vade farkı sana bıner dusun tasır yarıs atı gıbı massallah bu dylan :)
ErdoganAktas
20 Şubat 2007, 11:08
Millet ne oldu hepinizin elinde patladı değil mi Dylanlar!
Bu motoru kimse satmaya uğraşmasın. Bu motor bi kenarda durmalı yanına büyük alınmalı. Ben bunu satıp büyük motor alıp memnun olan 1 kişi bile tanımıyorum. Satınca hepiniz pişman olup gelip buraya ağlayacaksınız.
Alın kamyonları... :P
Amerikadan ısmarladığım intercom konuşma olayıda...
:cyclopsan Neee!! Hemen görmeliyim onu.
yusufika
20 Şubat 2007, 11:25
intercom ne ıse yarıyor erdogan abi.
intercom ne ıse yarıyor erdogan abi.
arkadaşlar intercom olayı, motorda arkanızda taşıdığınız kişiyle konuşmaya yarayan bir sistemdir. bir küçük cihaz ve 2 adet gırtlak mikrofonu ve özel kulaklıkları vardır bu sistemin.Hatta cihaz yerine 2 adet pnr telsiz kullanılmak suretiyle( yzıcıoğlunda çifti 110ytl) motordan motora konuşulur.(izel kardeşimle denedik fena olmadı ancak gırtlak mikrofonu olmadığından bende dışarıdan çok gürültü aldı ve bunun üzerine amerikadan bu sistemi sipariş ettim.
Telsizle konuşma yapmak için alacağınız telsizinizin VOX özelliği olmalı ve 2 adet gırtlak mic ve kulak olmalı.PMR telsizler olup 38 hassasiyet ayarı var yani 338 kanal ediyor toplamda,gezilerde motorcuların çoğu kullanıyor bu sistemi.Vox özelliği de mikrofonunuzun sese duyarlı olması yani konuşunca siz telsizde basılan buton yerine mikrofon sizin sesini algılayıp karşıya iletyor ve sessiz kaldığınızda ise 3 saniye sonra kanalı kapatıyorki karşınızdaki konuşmaya başlayabilsin.Sıra sıra konuşuyorsunuz yani. vox telsizlerde en iyisi ASELSAN COBRA herkes bunu kullanıyor çok populer bir model.
İntercom cihazı sadece 1 motorda 2 kişi arasında oluyor full dublex bir sistem yapmışlar ve aynı anda telefon gibi arkanızdaki yolcu ile konuşuyorsunuz.
Bilgi için:http://www.firefoxtechnologies.zoovy.com/category/1.1b
Sonuç: Vox sistemli pmr telsiz 2 adet alınmalı = 110-130 ytl civarında
2 takım gırtlak mikrofon ve kulaklı alınmalı bunlarda yaklaşık 25 ila 40
USD gibi. E BAYDAN bulabilirsiniz throat microphone yazınca.
Sorularınızı bekliyorum bu konunun üzerine çok araştırdım,böyle bir sistem kuracaksanız bana mutlaka danışın.
erhan wes
yusufika
20 Şubat 2007, 17:22
beyler bosverın ıntercolerı falan yokmu amerıkada sılındır pıston olayı. yada bı uzun yol yapalım atlayalım gemıye ıtayaya ınelım sıkalım malossıye pollınıye yukleyelım gelelım aynen. :cat: ne guzel olur beeee :pr:
mkmemory
21 Şubat 2007, 02:58
.
.
.
Satınca hepiniz pişman olup gelip buraya ağlayacaksınız.
.
.
Erdoğan'a katılıyorum. Motoru büyütseniz bile şehiriçi için, kısa mesafeler için, bir scooter'a ihtiyacınız gene olacak. Dylan kullandıktan sonra hangi scooter ile mutlu olmayı düşünüyorsunuz.....
heyferhatbey
21 Şubat 2007, 03:27
http://www.honda-moto.lv/admin/img/SES_150_2.jpg
Arkadaşlar Merhaba,
Google üzerinden sayfanıza ulaştım; tam yerini bulmuşum dedim, epey bir saat de yazdıklarınızı gözden geçirdim. Sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım olacak.
1. Ben yeni motor ehliyeti almış, 40'a doğru ışık hızında yol alan, senelerdir istanbul'un trafik çilesini 4 teker üzerinde çekmiş birisi olarak; gerek orta yaşa bunalımı gerekse de trafik sorunu yüzünden motor almaya karar verdim. Genel soru şu: ne alayım?
2. İlk sorunun çok genel ve manasız olabileciği kaygısıyla detaylandırayım. Beşiktaş'ta oturup Maslak'ta çalışıyorum. Ev iş arası gelip gideceğim. Hafta sonu en fazla Şile yaparım, hanım'ı da bindirebilirim arkaya belki. Öyle vitesle falan da uğraşmak istemiyorum. Scooter'mıdır cevap? Su soğutmalı olması çok mu önemli? Fiyat iki katına vuruyor yaklaşık.
3. Buradaki yazılardan gördüğüm, Dylan iyi bir motor. Internet'ten alternatiflere falan baktım. Kanuni Bobcat falan var. Dylan'ı kesinlikle tercih mi etmeliyim? Benim derdim sorunsuz kullanmak. Bir de trafikte kıvrak olması var.
4. İkinci el fiyatlarına baktım, en az 4000 YTL civarında sahibinden.com'da. Sıfır almak daha mantıklı görünüyor bu durumda, doğru mudur?
5. Şimdi mi alayım, motor fuarını mı bekleyeyim? Bu fuarların bir avantajı oluyor mu?
6. İstanbul avrupa yakasında bilgili ve ilgili bir bayi önerir misiniz? Çünkü motor ile birlikte ekipman da alacağım. Fahiş de olmasın, dandik de olmasın istiyorum; optimum kask vs seçiminde satıcı önemli sanırım.
7. Başka dikkat etmem gereken unusurla neler?
Teşekkürler.
Kamber AYDIN
erodesign
21 Şubat 2007, 14:31
Arkadaşlar Merhaba,
Google üzerinden sayfanıza ulaştım; tam yerini bulmuşum dedim, epey bir saat de yazdıklarınızı gözden geçirdim. Sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım olacak.
1. Ben yeni motor ehliyeti almış, 40'a doğru ışık hızında yol alan, senelerdir istanbul'un trafik çilesini 4 teker üzerinde çekmiş birisi olarak; gerek orta yaşa bunalımı gerekse de trafik sorunu yüzünden motor almaya karar verdim. Genel soru şu: ne alayım?
2. İlk sorunun çok genel ve manasız olabileciği kaygısıyla detaylandırayım. Beşiktaş'ta oturup Maslak'ta çalışıyorum. Ev iş arası gelip gideceğim. Hafta sonu en fazla Şile yaparım, hanım'ı da bindirebilirim arkaya belki. Öyle vitesle falan da uğraşmak istemiyorum. Scooter'mıdır cevap? Su soğutmalı olması çok mu önemli? Fiyat iki katına vuruyor yaklaşık.
3. Buradaki yazılardan gördüğüm, Dylan iyi bir motor. Internet'ten alternatiflere falan baktım. Kanuni Bobcat falan var. Dylan'ı kesinlikle tercih mi etmeliyim? Benim derdim sorunsuz kullanmak. Bir de trafikte kıvrak olması var.
4. İkinci el fiyatlarına baktım, en az 4000 YTL civarında sahibinden.com'da. Sıfır almak daha mantıklı görünüyor bu durumda, doğru mudur?
5. Şimdi mi alayım, motor fuarını mı bekleyeyim? Bu fuarların bir avantajı oluyor mu?
6. İstanbul avrupa yakasında bilgili ve ilgili bir bayi önerir misiniz? Çünkü motor ile birlikte ekipman da alacağım. Fahiş de olmasın, dandik de olmasın istiyorum; optimum kask vs seçiminde satıcı önemli sanırım.
7. Başka dikkat etmem gereken unusurla neler?
Teşekkürler.
Kamber AYDIN
Yaklaşık 2 saat önce dylan'ını satmış birisi olarak sana deneyimlerimi aktarayım.
Ben sıfır almıştım ama ben aldığımda 2.el dylan bulmak cok zordu. bulabilseydim ben sıfır almazdım. Servisine baktırırsın, expertiz raporuna göre karar verirsin. Dylan saglam bi scooter dir. piyasada bulacagın en kötü dylan bile sıfır alacağın bobcat den daha sorunsuz olacaktır. ikisini de kullandım.arkadasım da bobcat var.devamlı problem cıkartıyor. uygun fiyatlı dylan bulman zor degil. bi dünya ilan var.. sakın ama sakın bobcat alma.(bence)
Sıvı soğutma olayına gelince, dylan max gücünde 8500 devir cevirir. bu hic de hafife alınacak bir devir degil. motorun verimli calışabilmesi icin etkili bir sogutma gerekir. hava sogtmalı motorlarda bu verimin stabilitesi her koşulda garanti edilemeyebilir. Sıvı sogutma burada devreye girer. ve her koşulda motorunun verimli calıştıgını bilirsin.
Erhan, hayırlı olsun.
Ne zaman kullanıcaz silverwing i? :)
Kamo Abi,
Hava soğutmalı motor alma, çin malı alma, eşinle beraber uzun yol yapıcaksan Dylan alma (maddi imkanlar doğrultusunda), Kanuni sakın alma, motor aldıktan sonra üstüne kıyafet olayını Honda'dan alma (pahalıdır) Yönlendirme yaparız elimizden geldiği kadarıyla.
Sıvı soğutmalı motordan şaşma, ufak ama hızlı, çevik, sorunsuz, trafikten kurtulmak istiyorsan Dylan dan şaşma, baktırarak 2. el motor almaktan korkma.
Nediim başka bilmiyorum :)
Yaklaşık 2 saat önce dylan'ını satmış birisi olarak sana deneyimlerimi aktarayım.
Ben sıfır almıştım ama ben aldığımda 2.el dylan bulmak cok zordu. bulabilseydim ben sıfır almazdım. Servisine baktırırsın, expertiz raporuna göre karar verirsin. Dylan saglam bi scooter dir. piyasada bulacagın en kötü dylan bile sıfır alacağın bobcat den daha sorunsuz olacaktır. ikisini de kullandım.arkadasım da bobcat var.devamlı problem cıkartıyor. uygun fiyatlı dylan bulman zor degil. bi dünya ilan var.. sakın ama sakın bobcat alma.(bence)
Sıvı soğutma olayına gelince, dylan max gücünde 8500 devir cevirir. bu hic de hafife alınacak bir devir degil. motorun verimli calışabilmesi icin etkili bir sogutma gerekir. hava sogtmalı motorlarda bu verimin stabilitesi her koşulda garanti edilemeyebilir. Sıvı sogutma burada devreye girer. ve her koşulda motorunun verimli calıştıgını bilirsin.
Erhan hayırlısı olsun,umarım istediğin değere gitmiştir.Silverwing'e geçiş ne zaman ben burgmanlarada bakıyorum ama sen ne diyorsun kullanmış biri olarak.?
erodesign
21 Şubat 2007, 18:20
izel, belki yarın belki yarından da yakın:)) şaka şaka o kadar yakın degil.. gelişmelerden haberdar ederim..
Erhan, adaşım, Burgman lara ben oldum olası ısınamadım. silver'ın sesi,konforu,performansı bence daha iyi.Ve yine benim öngörüm, artçı için silver ınkiden daha rahat bi oturma alanı yok.(diğer maxi lerle kıyaslandığı zaman)
http://www.honda-motosiklet.com/images/motosiklet/model/72/galeri/main/13.jpg
http://www.honda-motosiklet.com/images/motosiklet/model/72/galeri/main/19.jpg
prolixin
21 Şubat 2007, 20:46
Geçen sene 3950YTL+resmi masraflara 1000km de mavi dylan aldım, hiçbir sorun yaşamadım..Dylan kolay bozulan bir alet değil, zaten otomatik vites..Düşme çarpma yoksa, rodaja dikkat edildiyse, inceleyip çekinmeden alabailirsiniz bence..Bu sınıfta bu paraya bu keyfi veren alet bence yok, belki runner ama yakıt tüketimi, bagaj, teker büyüklüğü konusunda dylan yine iyi, performans farkı da öyle aman aman yok. Geçen twister kullandım, alışınca hakimiyet konusunda iyiydi ama, performans ve konforda değişmem motorumu. Hele ilk hızlanmalarda yok bi farkları, hatta dylan önde..100 den sonra twister biraz daha iyi sadece, birde son hızda falan....Ben yine motorum da motorum diye tutturmaya başladım :)
izel, belki yarın belki yarından da yakın:)) şaka şaka o kadar yakın degil.. gelişmelerden haberdar ederim..
Erhan, adaşım, Burgman lara ben oldum olası ısınamadım. silver'ın sesi,konforu,performansı bence daha iyi.Ve yine benim öngörüm, artçı için silver ınkiden daha rahat bi oturma alanı yok.(diğer maxi lerle kıyaslandığı zaman)
Erhan,
Böyle resimleri koyup gazlama adamı, zaten bi ton para harcadık motora ::queen:
Zaten her nefes alışımda bende satiim büyük motora geçiim diye düşünüyorum fakat her nefes verişimde len bu motor satılır mı diip vazgeçiyorum :)
_umt_
22 Şubat 2007, 02:30
arklar bırınızın dylanıyla 100 metre gıdebılrımıyım:)
dylan guclu performanslı dıe duyuyorum ama o kolu cevıremedık henuz deneme surusu ımkanlı bı bayı varmı bıldıgınız
bn marmara ereglısıne her hafta pazar gunu gıtmeyı dusunuyorum her pazar motor aldıgımda "150 km yol, gıdıs gelıs 300km ıkı kısı bu seyahatte sorunyasarmıyım dylanla bnm ıcın onemlı belkı bı ızmır yapabılırım bu motarla sorunsuz 400 500 km yapılabılınıyormu yorumlarınızı beklıtyorum
verın gazı bna gıdıcem alıcam bulursam sıyahını tabı bıde fuar da ındırım olmusmuydu gecen sene dylanlarda saolun tesekkurler.
dylan la ılgılı beklentıler asırı duzeye cıktı bındıgımde bu kafamda yaratııklarımı gorebılcekmıyım ıdye merak edıyorum cok hızlı guclu denıyor tamam ama bazı ınsanlar degıstırmeyı dusunuyolar hız bı zaaman sonra kesmıyomu acaba yoksa km olerledıkce dusuyomu performans bn acıkcası 1 kere alıp 4-5 sene kullanmak ıstıyorm alma amacım sehır ıcı 30 40 kmlık yollarda kullanamk sehırler arasıda rahat gezebılmek ıcın atıyorum sapanca kocaelı bolu tekırdag en uzak ızmır dylanı 15 bın kullanan varmı mesela aramızda ve cok uzun yol yapan varsa onlardan bılı almak ısterım bu konu ıle ılgılı tesekkurler ıyı forumlar..
.9
prolixin
22 Şubat 2007, 11:11
Dylan seri bir alet ama sonuçta 150cc 16hp bir alet, yarış motoru değil. Tabiki o kadar büyütmemeli, kaslı bir scooter işte. Şehir içi kullanması çok keyifli ama 100km/h den sonra bişey beklememek lazım. Düzde 120ye kadar çıkabiliyor ama bu hızda devamlı gitmek doğru değil, en azından yakıt tükeytimi çok artar. Ben ist-sapanca gibi mesafeler yaptım, 100 civarı hızlarla orta sağ şeritten güzel güzel 2 kişi gittik. Ama otobanda 100km/h bile duruyor gibi geliyor. Ve rüzgar yüksek hızlarda ciddi etkiliyor oturma pozisyonundan dolayı. Kısaca bu aletle her yola gidersin, ama 50cc scooterlada dünyayı gezebilirsin. Nadiren uzun yol yapacaksan dylan ok, ama bu motor şehir içi ağırlıklı tasarlanmış bence. Ama her hafta 300km seyahatte bir sorun yaratmaz..300 de gider 1000 de gider bir günde, senin performansına bağlı :)
Bu arada zamanla performans düşüşü ne duydum, ne yaşadım. Zaten su soğutmalı, bu tarz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Fuarda Dylan ile ilgili bir düşüş beklemiyorum, yinede belli olmaz ama..
Bi arkadaş 40000km de bir dylan gördüğünü söylemişti, bir sorun yaşamamış kullanan amca, benimki daha 5500, umarım o km leri görür..
Benden bukadar, dediğim gibi dylan uzun yolda gidiyormu gidiyor, ama keyif vermiyor güçlü bir alet gibi tabi..Asıl marifeti şehir içi, düşük hızlardaki(100km ye kadar) seriliği ve esnekliği..
Salıcakla...
_umt_
22 Şubat 2007, 11:14
tesekkurller.. prolıxın saol bılgıelr ıcın
_umt_
26 Şubat 2007, 01:29
dylancılar da ses yok
yenı bı dylandı daha gelıcek yanınıza bılgılerınızı paylasmak ısterım
gordugunuz + larını - lerını motorun tesekkurler ıyı forumlar
altan
27 Şubat 2007, 00:07
Dylan alınca verilen para boşa gitmiyor. Servis sorun olmuyor. Hızlanma iyi, kullandıkça performans düşüşü yok. Son hız 120 düz yolda. Yokuş aşağı 130. Günde 40km. yol yapıyorum. Sürekli olarak 100-110km hızlarda kullanıyorum. Titreşim yok. İki kişi kullanmak için konfor açısından daha iyi seçenekler olabilir. Farklı motorlara 2 kişi oturup karşılaştırma yapmak gerek.
En önemli artısı 250cc.lik motorlarla karşılaştırılabilecek bir performansı var. Bu nedenle dylan'dan sonrası 250cc değil, 600cc silver wing oluyor. (Abs olduğu için 600lük sw diyorum. İsteyen için 400cc sw var.) Dylan'ın beygir gücü ağırlık oranı hesap edildiğinde 250 cc. motorlar ile aynı hesaba geliyor. Aradaki çok az güç farkı için 250cc. motora dünya kadar para vermeye gerek yok. 600cc sw alırsam bile dylan kalsın isterim. Büyük motor ile yoğun trafiğe girmek zor iş. Uzun lafın kısası bu motoru ben eskiteceğim galiba. Güzel bir para denkleştirirsem bir de Silver Wing gelir yanına.
Ben de 40 yaşında biri olarak trafik, vites derdi ile uğraşmak istemiyorum. Scooter ideal bir şehir motoru.
Bu baharda uzun yol yapmayı düşünüyorum. Bursa, İzmir gibi yollara gideceğim. Su soğutmalı olduğu için rahat gider. Şehirler arası yollarda ben araba ile 100Km. hız sınırını geçmiyorum. Bu nedenle dylan kesinlikle sorun olmaz. 600cc. SW olsa da 100km. ile gideceğim aynı yolu. İki kişi dylan ile uzun yol arkadaki için zor olur. Uzun yolda konfor için SW gerekir. Yüksek hacimli motorlara geçildiğinde yakıt giderinin artacağını da unutmamak gerekir.
Dylan başlığını taramanızı tavsiye ederim. Bu kadar yazıyı okuyamam derseniz, kayda değer yazılar yazan kişilerin mesajlarını aratıp sadece onları okumaya çalışın.
the oshman chingiy
27 Şubat 2007, 01:20
http://img130.imageshack.us/my.php?image=240220071445gh8.jpg
http://img252.imageshack.us/my.php?image=240220071446dp5.jpg
http://img253.imageshack.us/my.php?image=240220071451bmpnm9.jpg
http://img250.imageshack.us/my.php?image=240220071453yk0.jpg
uzun süreden beri foruma giremiyorum dylanımın resimlerini koyayım dedim seviyorum bu aleti ya üzücü bi olay var satmak zorundayım mayısata askere gideceğim için ilgilenen olursa msj atabilirler
-BSI-
27 Şubat 2007, 01:29
Bende yeni Dylancıyım 700 km deyim henüz. + yönlerini herkes biliyorda artık ben birazda çokta önemli olmayan - yönler gördüm birkaç tane onları yazayım. gerçi hepsi "aman oda eksiklikmi" dedirten şeyler ama... Tek olsa güzel olurdu dedirten şey 4lü flaşörler. Diğer benim dikkatimi çeken aslında pekte önemsenmeyecek - ler şunlar: hız ve yakıt göstergesi gece güzel görünüyorda sanki hareketli olan kollar pek ışıklandırılmamış mı ne ilk bakışta göremiyorum nerede olduklarını :) sonra bilmiyorum belki bir problem belkide benim tahmin edemediğim ama olması gereken birşey: gaz kolunda bir boşluk var. o boşluktan sonra gaz telini germeye başlıyor. bana sanki dylan kalitesiz bir motormuş gibi hissettiriyor sırf o boşluk:) yine bana öyle geliyor olabilir, dylan benim ilk motorum, diğerlerine göre çok çok daha iyi amortisörleri var belki ama normal bir hızla giderken yoldaki bozukluklara girince çok sarsılıyorum. bisikletten kalma bir refleks; çukurlara girerken dizler darbeleri emsin diye ayağa kalkardık. kurtaramayacağım bir çukura girerken ayağa kalkıyorum:) şimdilik - olarak ancak bunları bulabildim...
the oshman chingiy
27 Şubat 2007, 01:42
arkadaşım valla ben ne çukurlara girdim başka motor olsa benim girdiğim çukurlara daynmazdı çok abartmışssın sende
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO