Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
yusufika
23 Kasım 2006, 00:23
bunlar bise deil daha yapacaklarım var.:wiinkk:
nedir nedir?
çayda kahvaltıda yenir mi?
Söyle kardeşim çatlatma adamı :)
the oshman chingiy
23 Kasım 2006, 16:17
dylancı kardeşlerim askere gideceğim için motorumu satıyorum.artık dylanıma elveda satmak isteyenler bölümünde motorumu görebilirsiniz.
yusufika
23 Kasım 2006, 17:07
aslında modıfıye ısıne gırecem ama suzukı drz 400 super moto kanıma cok gırdı bılemıyorum ne yapacagımı...
the oshman chingiy
24 Kasım 2006, 10:36
yokmu antalyadan 2.el dylan isteyen
Murat,
çoktandır sessizsin, hayırdır ?
iyisindir umarım. senin tecrübene de ihtiyacımız var :)
the oshman chingiy
24 Kasım 2006, 19:03
vallaha dylan diyorum başka bişi demiyorum allahıma bin şükür bu yıl şubatta aldım şimdiye kadar hiç bi türlü sorun yaşamadım.
mkmemory
25 Kasım 2006, 02:05
Arkadaşlar,
bayaa bi süredir ortalarda yokum, birkaç gün önceki muhabbete yorumumu yazayım. Bir arkadaşımız araba bakımıyla motor bakımını karşılaştırmışta, onlan ilgili bir çift lafım olacak.Biraz matematik,
otomobilde
15000 km de bir bakım var, ortalama 100 ile gitsen, 15000km yi, 150saatte gidersin, 9000dakika eder bu, 3000rpm de kullansan, 27milyon devir yapar, yani 27milyon devirde bakıma gidiyon.
Dylan da,
4000km de bir bakım, ortalama 80 le gitsen 50 saat yapar, buda 3000dakika eder,8000rpm yapsan, 24milyon devir yapar.
yaklaşık rakamlarla yaptığım bu hesaba göre bakım süreleri aşağı yukarı yakın.
yanlış hatırlamıyorsam Dylanda rolanti 6000rpm idi, arabada bu rakam 800 ila 1200 arası değişebiliyor.
ayrıca, bir araba ustası ile motor ustasının maaşları yaklaşık 1.5 ile 2 kat arası farklı. Ayrıca motor ile yapılan km arabaya göre daha az, araba sayısı motor sayısının çok çok üzerinde en az 10 kat fark vardır tahminen. Yani araba için bir dizayn yaptınmı 10milyona bölüyon dizayn ve ilk yatırımın parça başına maliyeti için, motorda 1milyona bölüyon dolayısıyla en 10 misli daha fazla oranda ek maliyet biniyor parça başı. Herhangi bir şeyin üretim adedi arttıkça maliyati dramatik olarak düşüyor.Racelerde el kadar grenaj parçası 1000 ytl civarı fiyatla satılıyor, neden acaba. Sadece hammadde fiyatımı bu.
ayrıca,
arabaylan 10000km gittiğinde toplam maliyet ile dylan ile 10000km gittiğindeki toplam maliyetide bir karşılaştırırsak, arabada bakım 100, benzin 2025,kasko+trafik sig.+trafik vergisi yaklaşık 600, amortisman(5yılda eskise 25000/5=yılda 5000ytl)2500=5225YTL (park masrafının saymıyorum) Dylanda ise bakım300,benzin 945,kasko+trafik sig.+trafik vergisi yaklaşık 600+amortisman(5yılda eskise5300/5)1060=2905YTL (park masrafı dahil), bu yaklaşık hesapta araba yılda 20000km, motor 10000km kabul ettim. Arabanın 10000km masrafı dylandan 1.8kat fazla çıktı.
ayrıca,
araba 10000kmde ürettiği adrenalin ve endorfin miktarı yaklaşık olarak motosiklettin 500kmde ürettiğine denktir, yani her ikisinde adrenalin ve endorfin miligram cinsinden maliyetleri 20 kat fark ediyor :)
ayrıca,
havalar hep böyle güzel gitsede motora hep binsek,
abi sonuç olarak arabanın bakımı motora göre 1.8 kat fazla alınan zevk 20 kat fazla gibi bi sonuç çıkmış.
zevk - risk, risk - sağlık giderleri karşılaştırmasını yapmak istemedim :)
mkmemory
27 Kasım 2006, 00:21
masraf konusu tahmini bir yaklaşım ancak zevk konusu tamamen subjektif. Motosikletten tiskinen biri için tam terside olabilir...
ErdoganAktas
27 Kasım 2006, 15:30
mkmemory Bu kadar hesap ve istatistik yaptığına göre
beynin sulandı galiba.. :)
Sakit ol kardeş
Motorcu değilmiyiz elbette masrafımız olacak. Tamam bakım masraflarımız gerçekten aşırı fazla. Ancak bir de şöyle düşünelim; Ben bugün üzerimdeki kıyafetlere 1000 € üzerinde para verdiğimi fark ettim. Bu motorumuzun neredeyse yarı parası ve bu paraya 2. el 2-3 tane çinli alınıyor :)
Bu arada ayrı bir soru:
Her türlü koruma ve korunmaya rağmen rüzgardan dolayı belimde ağrılar hissetmeye başladım. Mont'un ve pantalonun yeteri kadar korumadığını düşünürek bellik almaya karar verdim ancak piyasadaki ürünler kafamı karıştı. Benim öncelikli amacım belimi, böbreklerimi rüzgardan koruyacak sıcak tutacak bir şey. Alıp kullanan ve aldığı üründen gerçekten memnun olan arkadaşların marka ve model önerilerine ihtiyacım var.
yusufika
27 Kasım 2006, 15:35
kesınlıkle oyle abi :queen:
masraf konusunda devam etmeyelim en güzeli. Kimine masrafı dokunmaz, normalden fazla masrafıda bazılarını rahatsız eder.
zevler ve renkler misali :)
huseyin_k80
27 Kasım 2006, 20:21
arkadaşlar dylan bana ilk sorununu çıkarttı bugün(eve otobüsle döndüm çok koydu)... motoru ilk çalıştırdığımda gaz vermeden (çok şükür orta ayaklıktaydı) arka teker dönüyordu..kapattım tekrar çalıştırdım yine aynı şekilde dönüyordu...tekrar kapattığımda bir daha çalışmadı marş alıyor ama bir türlü çalışmıyor gaz verdiğim halde de çalıştıramadım... sizce sorun nedir..yardımcı olursanız sevinirim...
yusufika
27 Kasım 2006, 20:40
motor sogukken arka tekerın donmesı normal ama calısmaması normal deıl
muratd
27 Kasım 2006, 21:18
rölantisini yükselt kışın öyle kullan,sabahları motoru ilk çalıştırdığın zaman ise hiç aragazı filan vermeden yüksek rolantide motor ısınsın.ama hiç aragaz verme.ısındıktan sonra normal istediğin gibi kullan.
bu arada o motoru çalıştırman için bujisini değiştirmen lazım onuda söyleyim.büyük ihtimalle o bujiyi yağlamıştır.
limp65
27 Kasım 2006, 21:50
ErdoganAktas
Bu arada ayrı bir soru:
Her türlü koruma ve korunmaya rağmen rüzgardan dolayı belimde ağrılar hissetmeye başladım. Mont'un ve pantalonun yeteri kadar korumadığını düşünürek bellik almaya karar verdim ancak piyasadaki ürünler kafamı karıştı. Benim öncelikli amacım belimi, böbreklerimi rüzgardan koruyacak sıcak tutacak bir şey. Alıp kullanan ve aldığı üründen gerçekten memnun olan arkadaşların marka ve model önerilerine ihtiyacım var.
Bel şakaya gelmez bir üşütürsek ömür boyu çekeriz, ben 1 hafa önce Ufo marka bellik aldım, fiyatı ilk başta biraz pahalı geldi, ama beli gerçekten çok iyi sarıyor ve koruması da çok iyi tavsiye ederim.
http://img179.imageshack.us/img179/2292/ufouz6.jpg (http://imageshack.us)
arkadaşlar dylan bana ilk sorununu çıkarttı bugün(eve otobüsle döndüm çok koydu)... motoru ilk çalıştırdığımda gaz vermeden (çok şükür orta ayaklıktaydı) arka teker dönüyordu..kapattım tekrar çalıştırdım yine aynı şekilde dönüyordu...tekrar kapattığımda bir daha çalışmadı marş alıyor ama bir türlü çalışmıyor gaz verdiğim halde de çalıştıramadım... sizce sorun nedir..yardımcı olursanız sevinirim...
geçmiş olsun,
gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.
ErdoganAktas
28 Kasım 2006, 20:46
Bu motorda otomatik bir emniyet var. Motor yan yatarsa ya da yan ayaklık üzerinde fazla yan yatmış durursa, motor çalışmıyor. 2-3 dakika bekledikden sonra normal olarak çalışıyor. Senin durumunda da buna benzer bir emniyet durumu söz konusu olabilir. normal şartlarda çalışmaması kimsenin başına gelmiş birşey değil. Arka tekerin dönmesi ise dert edilecek bir şey değil. Arka teker boşta durduğu için normal bi durum bu.
Yusuf sonradan sende farketmişsindir ama bu akşam arkandan düt düt edip gelen bendim. Tamam altındaki motor iyi kaçıyor olabilir ama lütfen daha sakin kullan. Sonuçta aynı zamanda evine dönüyorsun :) Kimsenin kaza haberini duymak istemeyiz.
huseyin_k80
28 Kasım 2006, 21:50
yardımlarınız için teşekkürler...ama motor hala çalışmadı çok fazla denememe rağmen...buji problemi olduğunu sanmıyorum motor 3000 de...bugün honda 7/24 hattından yardım istedim gelip halletmesi için cevap sadece arabalara yardımaa geliyoruz oldu... çok şükür yolda kalmamışım...motor otoparkta ne yapmammı öneririsiniz usta mı getireyim yoksa motoru çektireyim mi? ve motorsuzluk çok zormuşşş....
ErdoganAktas
28 Kasım 2006, 23:10
O zaman en yakın servise götürmeni ya da servisine telefon etmenini öneririm. Genelde servisler yerinde de kontrol yapabiliyor. Örneğin benim daha önceki motosikletim(beat) akü sorunu yüzünden çalışmıyordu. Honda servisi(mutluhan) gelip kapımın önünde sorunu gidermişti.
muratd
28 Kasım 2006, 23:28
bujide problem yok dostum sadece şuanda bujin simsiyah yağ ve benzin içinde.ve emin ol motorun o yüzden çalışmıyor!!!
bi buji al değiştir ve aynen devam.boşuna servisle mervisle uğraşma ayrıca eski bujinide çıkarıp temizledikten sonra kullanabilirsin..
yusufika
29 Kasım 2006, 13:43
erdogan abı kusura bakma tanıyamadım aksam senmıssın demek .
ErdoganAktas
29 Kasım 2006, 18:49
Ya arkadaşlar rica etsem su sohbet köşesine de bişiler karalasanız.. tamam muhabbete burda alıştık ama orası da en son benim yazdığım 29 Ekim mesajında kalmış.
izel özellikle sen bak sana mesajlar vardı orda :queen:
haydi en hızlı klavye çeken klavyeşörleri görelim.
aldım abi mesajı :(
Dylan için ön cam bakarkene sirkeci özen'e sordum kappa marka yanılmıyorsam 200ytl istediler.
Başka bi yerden daha ufak bi şey buldum takma aparatlarıyla 30ytl.
güzel olursa haber veririm, olmazsa satıcam 25 ytl ye :P
İzel abi şu yeni aldığın camı bir takıverde görelim,benim bu işi halletmem lazım,sinüzit oldum daha beter olmayım,cam çok iyi koruomuş,kullananlar öyle diyorlar,
erhan
erodesign
01 Aralık 2006, 15:00
Arkadaşlar merhaba.. sonunda pollini varyatörümü aldım. su anda italyadayım, dönünce kısmetse ilk iş varyatörü taktırıp, yorumlarımı aktarıcam.. hoşçakalın
Erhan Ç
choconut
01 Aralık 2006, 15:36
Arkadaşlar merhaba.. sonunda pollini varyatörümü aldım. su anda italyadayım, dönünce kısmetse ilk iş varyatörü taktırıp, yorumlarımı aktarıcam.. hoşçakalın
Erhan Ç
abi öncelikle hayırlı olsun..rica etsem varyatörün işlevini biraz anlatabilirmisiniz? yorumlarınızı bekliyorum..saygılar :cat:
muratd
01 Aralık 2006, 15:38
hadi bakalım modifiyeler başladı dylanlara:D
zannedersem uçak gibi olacak dylan:)
şimdiden hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan erdoğan abi.
ErdoganAktas
01 Aralık 2006, 16:29
Erhan kaça aldın? bizde bi tane ısmarlasaydık :) ne zaman döncen? neyse dönersen de tarif et de bizim italyaya giden arkadaşlardan getirtelim bari..
Bu arada Salı akşamı bi aksilik çıkmazsa Hasanpaşa X-Team racing cafe de buluşuyoruz. Geyik yapıp, motor parçalarına bakıp, ağzımızın sularını akıtcaz. Gelmek isteyenleri bekleriz.
abi öncelikle hayırlı olsun..rica etsem varyatörün işlevini biraz anlatabilirmisiniz? yorumlarınızı bekliyorum..saygılar :cat:
Kısaca şöyle açıklayayım; motorun beygir gücünü arttırıyor daha hızlı gidiyor yaklaşık 170-180 cc oluyor.
erodesign
01 Aralık 2006, 19:21
Erhan kaça aldın? bizde bi tane ısmarlasaydık :) ne zaman döncen? neyse dönersen de tarif et de bizim italyaya giden arkadaşlardan getirtelim bari..
Bu arada Salı akşamı bi aksilik çıkmazsa Hasanpaşa X-Team racing cafe de buluşuyoruz. Geyik yapıp, motor parçalarına bakıp, ağzımızın sularını akıtcaz. Gelmek isteyenleri bekleriz.
Kısaca şöyle açıklayayım; motorun beygir gücünü arttırıyor daha hızlı gidiyor yaklaşık 170-180 cc oluyor.
Merabalar.. valla eger turkiyeye getiren yada getirmeye calışan bi bayi varsa kusuruma bakmasın... bana maliyeti yaklaşık 115 euro oldu.. torinodan kendim gidip aldım. liste fiyatı kdv dahil 136 euro idi. satan cocuk malossi yerine bunu onerdi. içinde bi o-ring var. malossi de bu parca yok bu daha uzun omurlu olur dedi bende bunu aldım. malossi ile aralarında bi fiyat farkı yok. siparis icin biraz gec olacak galiba erdogan ama ocak ayında tekrar gelicem. memnun kalırsam size de tavsiye ederim. 1 haftaya kalmaz dönüyorum.. son hızı değiştirmiyor sadece akselarasyonu arttırıyor...
Çamlıcada oturuyorum ben, dönünce havalar da güzel olursa sizlerle tanışmak isterim... çoğunluk anadolu yakasında zaten yanılmıyorsam...
selamlar-iyi aksamlar...
Erhan Ç
ErdoganAktas
03 Aralık 2006, 00:02
Fiyatı hiçbirşey değilmiş. Tamam bizler de zaten yavaş yavaş kış toplantılarına geçiyoruz düzenli toplanmaya başlarsak güzel olacak bol bol muhabbet etme şansımız da olur. Görüşmek üzere..
Bu arada salı akşamı buluşup muhabbet edeceğiz. Yer çok net değil kesinleşirse buradan da duyururuz, gelebilecek arkadaşları bekleriz.
mr.freeze
03 Aralık 2006, 13:04
selam
bır aksılık cıkmazsa yılbasından sonra aranıza katılıcam dylan cılar.
choconut
03 Aralık 2006, 17:26
selam
bır aksılık cıkmazsa yılbasından sonra aranıza katılıcam dylan cılar.
herzaman bekleriz..şimdiden motorun hayırlı olsun,gerçi şimdiki motorunda iyiymiş,kaç sene hayallerimi süslemişti trekker zamanının en iyi 100'lük makinası bence.. 22 bin kilometre kadar kullanmıştım..
mr.freeze
03 Aralık 2006, 22:25
herzaman bekleriz..şimdiden motorun hayırlı olsun,gerçi şimdiki motorunda iyiymiş,kaç sene hayallerimi süslemişti trekker zamanının en iyi 100'lük makinası bence.. 22 bin kilometre kadar kullanmıştım..
benımkıde 14000 km de ama bır senedır yatıyor bozuldu. yaptırmayada fırsatım olmadı zaten yazlıkta duruyor tasımak ıcınde kamyonet yarzı bır sey lazım.
bı arada ıste kullanıldı orda zaten bayagı hırpalamıslar motoru bende ıyıce sogudum .
artık dylan ı beklıyorum 4 gozle :)
Aldim Aldim Aldim
En Sonunda Bende Bİr Dylan Sahİbİ Oldum. Bİraz Baba DesteĞİ Bİraz Bİrİkİmler Falan Derkeeen Aranizdayim Artik Bende Tabİİ Kabul Edersenİz. Hafta Sonu Teslİm AlacaĞim Sanirim Motorumu... Yupİİİİ.
Bu Arada Benİm Kask , Dİzlİk , Mont , Eldİven Gİbİ İhtİyaÇlarim Var Ne Tavsİye Edersİnİz Yaa. Gereksİz Yere Fazla Para Ödemek İstemİyorum. Malum Zaten Motora Yeterİ Kadar Verdİk :)
Bu Arada En Kisa Zamanda Ehlİyetede Yazilacam. Şubatta Sinav Martta Dİreksİyon VarmiŞ. Bahara HerŞey Hazir Olur Artik.....
izel
04 Aralık 2006, 20:26
hayırlı olsun, aramıza hoşgeldin. Diğer almak isteyenlerinde mutlu haberlerini bekliyoruz.
Motoru kullanmadan önce korumalarını mutlaka almanı tavsiye ederim.
Önce emniyet sonra hareket. :)
Hein Gericke var hasanpaşada oralara bi bakın istersen.
ErdoganAktas
04 Aralık 2006, 21:23
Yarın akşam (Salı Aksam) buluşması için hasanpaşayı düşünmüştüm bu akşam yere gidip baktım ufacık bir yer ve yarın akşam ikiteker.org buluşması da orada olacakmış dolayısıyla ordan vazgeçtim.
Cadde de bi yerlerde takılsak neresi var? Erhan bize yardım et hemen. Cadde senin mekanın. Starbucks gibi bi yerlerde olabilir..
muratd
04 Aralık 2006, 22:13
hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız kullanman dileğiyle...:rendeer:
mr.freeze
04 Aralık 2006, 22:41
hayırşı olsun
darısı basıma
mkmemory
05 Aralık 2006, 00:18
Aldim Aldim Aldim
En Sonunda Bende Bİr Dylan Sahİbİ Oldum. Bİraz Baba DesteĞİ Bİraz Bİrİkİmler Falan Derkeeen Aranizdayim Artik Bende Tabİİ Kabul Edersenİz. Hafta Sonu Teslİm AlacaĞim Sanirim Motorumu... Yupİİİİ.
Bu Arada Benİm Kask , Dİzlİk , Mont , Eldİven Gİbİ İhtİyaÇlarim Var Ne Tavsİye Edersİnİz Yaa. Gereksİz Yere Fazla Para Ödemek İstemİyorum. Malum Zaten Motora Yeterİ Kadar Verdİk :)
Bu Arada En Kisa Zamanda Ehlİyetede Yazilacam. Şubatta Sinav Martta Dİreksİyon VarmiŞ. Bahara HerŞey Hazir Olur Artik.....
Hayırlı olsun arkadaşım, kazasız belasız sürüşler dilerim.
Emniyet tedbirlerini ve ehliyetini almadan motosiklete binmemeni tavsiye ederim. Mesafe kısa bile olsa Kask ve eldivensiz motora oturma bile. Herhangi bir kazada(allah korusun) Ehliyetsizsen haklı olsanda haksız olursun.
bir dost
izel
05 Aralık 2006, 09:26
Yarın akşam (Salı Aksam) buluşması için hasanpaşayı düşünmüştüm bu akşam yere gidip baktım ufacık bir yer ve yarın akşam ikiteker.org buluşması da orada olacakmış dolayısıyla ordan vazgeçtim.
Cadde de bi yerlerde takılsak neresi var? Erhan bize yardım et hemen. Cadde senin mekanın. Starbucks gibi bi yerlerde olabilir..
bence Starbucks ok dir,
haberleşelim
ErdoganAktas
05 Aralık 2006, 11:52
Ben orda pek çok mekanı ismen tanımam ama bi sürü insanın gittiği yerler var.. O halde Starbucks diyelim. duruma göre sağa sola kayarız. nasıl olsa 30-40 kişi buluşmayacağız taş çatlasın 5 oluruz yine :)
Telefonum: 0533 542 5351
Arkadaşlar,starbucks gayet iyi bencede, schlotzky var birde orasıda fena değil,her ikisindede motorları önüne çekeriz sıkıntı olmaz.
erhan
Bu arada hangi starbucks yahu sormadım caddede 3 tane var artık?
Arkadaşlar bugün artık givi camımı edinmek üzere harekete geçtim zira ocak ayına kadar givi ve kappa cam yokmuş,distributorlerde yok, hiçbiryerde bulamadım,sirkeciye bak dediler.İzel abi ne edecez sen biliyorsun bu işi,sinüzit olduk fena halde rüzgarı yemekten...
ErdoganAktas
05 Aralık 2006, 13:58
Ben motora alarm taktırdım. Cama hiç gerek duymuyorum montlarınız ve kasklarınız rüzgardan korumuyor mu? İzel sen camı taktırdın mı? akşam bakarız heralde :)
Erdoğan selam, rüzgarı yemekten sinüzit oldum,kask mont koruyor fakat yinede göğsüne ciddi bir kuvvet (soğuk) ve baraklava kullanmama rağmen yüzüme hava giriyor,cam bu sorunu kaldıracak ortadan,sirkeci özen de buldum bugün gideceğim sanırım .alarm nasıl oldu bu arada?
prolixin
05 Aralık 2006, 16:16
Selam herkese, valla İstanbuldaki arkadaşlarla buluşmak tanışmak isterim, caddede buluşmaktan bahsediyorsunuz, bu cadde Bağdat caddesi mi acaba..Ben karşıda Beşiktaş tarafındayım, şu anda da Okmeydanındayım..
Bilgi verirseniz sevinirim..Hep aklımda ama hiç zaman olmuyor...Buda olmassa artık başka zaman..
ErdoganAktas
05 Aralık 2006, 17:01
Evet Bağdat caddesi tarafında buluşacağız dylan sahibi olan olmayan, almak isteyen herkesi bekleriz. 3 tane starbucks varmış birinde biz olcaz :)
Alarm bence süper oldu. İlk gün acaba bozuk bi alet mi sattılar bana diye süphe etmiştim sonra cadde de Dylan sahibi bi arkadaşı görüp selam verip muhabbet etmeye başlayıp konu alarma gelip birlikte incelemeye alınca çözdük işi.
Alarmı 50 ytl ye aldım 35 ytl ye de monte ettirdim.
prolixin
05 Aralık 2006, 17:16
Ok, eğer işten çıkabilirsem gelmeye çalışacağım, sanırım hangi starbucks olduğu kesin diil, artık hangisinin önünde dylan lar varsa, bizde yanına çekeriz :)
Sanırım net saat de belli değil veya göremedim..Açıkçası ben gelebilirsem en erken 19 hatta 19.30 gibi olur..
ErdoganAktas
05 Aralık 2006, 17:22
Gelmek isteyen arkadaşlar için kesin yer ve zamanı verelim.
Bu akşam (5 Aralık Salı Akşamı) Bağdat Caddesinde;
Erenköy Starbucks (eski kristal büfe, divan pastanesinin yanı) 'ta buluşuyoruz.
Burada sürekli konuştuğumuz ama yüzünü hiç görmediğimiz yeni arkadaşlarla tanışacağız. Bol bol muhabbet edeceğiz.
Buluşma Saatimiz: 20.30-21.00 civarı. 23.00 e kadar felan takılırız diye düşünüyoruz
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO