PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sentetik Motor Yağ

xufuk
06 Şubat 2008, 18:12
Bu güne kadar motorumda yarı sentetik 15/40 kullandım acaba tam Sentetik Koysam motora bir zararı varmıdır Castrol 10/50
Contalara,Pistona

Minarel yağ kullanıllan bir motora sentetik koyarsak yararımı olur zararımı?

murattt
06 Şubat 2008, 19:04
hayır.sentetik yağlar daha iyidir.daha fazla incelebilir ve daha fazla kalınlaşabilir.viskozitesi daha iyidir yani daha iyi akar.ayrıca www.castrol.com.tr adresinden motoruna en uygun yağa bakabilirsin.baya güzel bi site yapmış adamlar

mineral yağ derken neyi kastediyosun?

GKN
07 Şubat 2008, 03:05
aslında bi zararı olmaz ama motosikletin 125 kt ise eğer, çin yapımız ve hava soğutmalı bi motor, yazın hararetten dolayı yağı inceltir hem terlemeyle hemde yakarak atar, doğal olarak sentetik yağlarında daha fazla inceldiğini düşünürsek daha kısa periyotlarda yağ takviyesi yapman gerekebilir..
hiçbir zararı olmasa bile kullnadığın yağdan pahalı olduğu için cebine zarar verecektir..

MoToR
07 Şubat 2008, 11:22
ben castrol 10/40 kullanıyorum aççıkda doubleup koyuyorumdum çünküm yağ yakıyordu ama şimdi tükanda dinleniyor benden parça bekliyor piston tk falan yaza hazırlanacak inşallah

xufuk
07 Şubat 2008, 11:31
hayır.sentetik yağlar daha iyidir.daha fazla incelebilir ve daha fazla kalınlaşabilir.viskozitesi daha iyidir yani daha iyi akar.ayrıca www.castrol.com.tr adresinden motoruna en uygun yağa bakabilirsin.baya güzel bi site yapmış adamlar

mineral yağ derken neyi kastediyosun?

Sheel 'in 15/50 Minarel yağını kastetmiştim Motorum 125 KT Çin Sentetik daha iyiyse castrolün 10/50 motor yağı full sentetik