Orijinalini görmek için tıklayınız : KANUNİ 150C , YAMAHA YBR 125 , HONDA TİTAN 125
melih8007
06 Eylül 2005, 23:02
merhaba arkadaşlar ;
bu motorlardan birini almayı düşünüyorum başlangıç olarak ama karar veremiyorum siz olsanız hangisini alırdınız?
üçüde maliyet olarak birbirinden farksız gibi .
servis , yedek parça fiyatları , kalite olarak siz hangisini tavsiye ediyorsunuz?
teşekkürler :silent: :silent:
motorsikletprensi
06 Eylül 2005, 23:43
ybr 125 ama honda titan yerine cbr 125 olsa onu tercih ederdim
royalmen
06 Eylül 2005, 23:47
ybr 125 derim tavsiye edememe ama başlangıç olarakak iyi motor diyolar :cat:
melih8007
06 Eylül 2005, 23:58
ybr 125 kaliteli alete beziyo ama paraçalarının tedarik edilmesi zor olabilir mi
kullananlar genellikle servislerden yakınıyo :pr:
bide ybr nin eski modeli daha şık duruyo. yeni modelde ne gibi teknik iyileştirmeler yapıldı ? :thumleft:
AksakalliWolverine
07 Eylül 2005, 00:23
Tabii ki Yamaha YBR125...
Bayag bir araştırdım, bende düşünüyorum çünkü.. Alan ve kullanan herkes çok memnun. Servisleri falan çok iyiymiş ki zaten servise bir tek periyodik bakımlar icin gidiliyormuş. siyah ybr125 derim ben :cat:
barisci26
07 Eylül 2005, 10:32
Ybr 125 tabikide resimlerle ve yazılarla ybryi şu linkten daha fazla tanıyabilirsin.
http://barisci26.sitemynet.com/barisci26moto/id1.htm :thumleft:
burakara13
07 Eylül 2005, 14:27
Ben (koşullar uygun olursa) gelecek yaz alacağım motor; ama şu an aklımdaki motor ybr benim de... hem güzel görünürüyor (özellikle yeni modelde o farın üstündeki dımbırtı olmayınca), hem hesaplı (sadece kendisi değil; forumda yazılanlara göre yakıt tüketimi de öyleymiş)... e bir de yamaha... iyidir... sen alırsan, sen de yaz izlenimlerini de, bir de senin onayını almış oluruz... :)
vioref
08 Eylül 2005, 12:47
bence honda tıtan 125cc favorim :cat: :cat: :cat: :king:
Kesinlikle YBR 125 almanı tavsiye ediyorum kardeş.Bu motoru alan dört arkadaşım var ve hepside süper memnun,adeta motora aşık oldular.
Bende bu kışın sonunda kesin alcam bu motoru.
Bence hiç düşünme,git al.
sereye
10 Eylül 2005, 04:48
CBR125, CG (Titan), Twister arasında çok araştırdım, konu bile açtım bu sitede. Sonunda YBR aldım. NEDEN:
1- CG 3300, YBR 2950 YTL.
2- CG tel jant, YBR alüminyum jant (Görüntü dışında tel jant daha avantajlı - NEDEN - Alüminyum jantı vurduğun zaman göbekle birlikte yani komple değiştiriyorson, tel jantta telleri değiştirip akort yaptırıyorsun)
3- CG de DEVİR SAATİ YOK, YBR de var.
4- CG sürüşü fazla yol aldığında YBR ye göre daha fazla titreme yapıyor deniliyor.
5- YBR de anahtar teslimi 1100 YTL verdim, kalan 2000 YTL anadolu çetelem kredisi ile peşin fiatına 6 taksit kampanyası var. ( 6 x 341.8 = 2050 YTL. Aradaki fark işlem masrafıymış ) ( Ruhsatta REHİNLİ oluyor, taksit bitince rehin kaldırmaya da masraf olur sanırım.)
6- CG yada Titanın dayanıklılığı kanıtlanmış, Honda bir dünya lideri gibi. Yamahanın da geri kalır bir yanının olmadığı kanaatine vararak, başlangıç için YBR tercih ettim.
Başlangıç diyorum ama benimle gider bu motor. Benim hızım en fazla 80-90. 300 giden bir motor alıp da risk çoğatmanın zararlı olduğunu düşünenlerdenim.
Yazıp ta uğramayanlardan değilsindir umarım.
Bir yorum, kararda hangi aşamadasın, aldın mı? DETAY sevgili melih8007.
Yazarken KOYU veya RENKLİ nasıl yazılıyor?
melih8007
10 Eylül 2005, 09:51
arkadaşlar hepinizin yorumlarına teşekkür ederim .
bu bilgileri kullananlardan ve araştırma yapanlardan almak gerçekten çok faydalı zira satıcıların hepsi kendi motorlarını övüyo diğerlerini yeriyo (doğal olanıda bu zaten)
evet kakrım tabiki ybr 125 (sizleri kırmak mümkün mü)
bu gün 10/09/2005 cumartesi saat 16:00 civarı motoru almış olacağım
bunu şu an sizin dışınızda kimse bilmiyor bu arada
hepinize değerli yorum ve tavsiyelerinizden ötürü çok çok teşekkür ederim.
inşallah kazasız belasız motorlarımızı süreriz.
en kısa süre içerisinde görüşmek üzere ... :) :)
düzeltme
evet kararım tabiki ybr 125 (sizleri kırmak mümkün mü)
sereye
10 Eylül 2005, 15:00
Senden çok ben sevindim. Hayırlı olsun.
Havalar soğudu, binerken önlemini al, romatizma kötü bir hastalık.
Motosiklet bir gezme ve keyif tutkusu olduğu kadar, başkalarının yaptığı hatalardan sen zarar göreceksin, mutlaka DİKKATLİ olmalısın.
Korumalı kıyafet, olmazsa olmazlar arasında. (KASKI saymıyorum, çünkü motordan önce onu almış olmalısın)
Bu sene olmadı ama seneye grup gezilerinde tanışacağımızı, güzellikleri paylaşacağımızı seziyorum.
Kazasız günlerde dileklerimle.
melih ybr 125'i seçtiğin için hiç pişman olmucaksın.şu anda motoru çoktan almış olmalısın.motor hakkında görüşlerini umarım buraya yazarsın.
kazasız belasız yolculuklar...
burakara13
11 Eylül 2005, 09:06
Güle Güle kullan ybr'ni! :cat:
Umarım kazasız, belasız keyifli yolculuklar yaparsın! :mrgreen:
keremem
11 Eylül 2005, 10:55
tabiki ybr kanuni tamam parça bol serviste öyle ama motor deyince yamaha hem en iyi motorcununda tercihi o rossi özel motoru bir yamaha :cherry:
melih8007
12 Eylül 2005, 20:04
teşekkür ederim sereye ve osak
doğru diyosun ben zaten motordan önce kaskı almıştım. pek fazla motor geçmişim yok. bir kaç günlük scooter ve bir kaç saatlik titan tecrübesi tecrübe denebilirse tabi. motoru sirkeciden aldım cumartesi saat 18:00 sularında ve bayağı komik olaylar geldi başıma sirkeciden çıktıktan sonra (tabi istanbulda yaşayanlar cmts sirkecinin nekadar yoğun olduğunu bilir) benzin alıcam motora ilerde bir shell gördüm ama orayı es geçtim neden bilmiyorum ama es geçtim işte.
biraz sahilde turlayım da motora alışiiim dedim malum daha beşiktaş trafik yoğunluğu ve köprü trafiği var. bu arada üsküdara gidicem ben.
neyse sirkeciden denizotobüslerine dooru gidiyorum ilerde türkpetrol ama karşı tarafta oraya da dönüş yasağı var. nasıl dönerim nasıl dönerim derken sağa yol giriyodu ordan u dönüşü yapar karşıya geçerim diye düşündüm 20 m gittim benzin bitti neyse motoru salla et azcık benzin kalmış dipte onunla karşıya geçtim türkpetrole doğru ilerliyorum artık benzin kesinlikle bitti ve ben motoru sahilde yürüye yürüye 50 m kadar boşta sürükledim.
depoyu fulledik neyse benzin derdimiz kalmadı artık ama trafik bir felaket ben tabi acemi arabaların arkasında dur kalk dur kalk millet motoruyla araçların arasından geçiyo gidiyo. bende durup kalkarken istanbulun o güzel manzarasını seyrediyorum. (bi de şu otobüs ekzoslarından çıkan pis duman olmasa keyfime diicek yok. )
hele boğaz köprüsünden geçerken bütün milletin durması ve senin onların yanından akıp gitmen yok mu o boğaz havasında kelimelerle tarif edilemez.
ertesi gün erkenden kalktım ve şiledeki akrabalarıma gittim. çok erken olmasından kaynaklanacak ki yolun bir kısmı bayağı sisliydi. siste gitmek gerçekten eziyet. kask tan hiçbirşey gözükmüyo çünkü kaskın camı su zerrecikleri ile kapanıyor. kaskın camını açtım. bu sefer gözlüklerim buharlandı. öyle böyle sisi atlattık ve şileye vardık.
motor herhangi bir vibrasyon yoktu gerçi en fazla 80 yaptım hız olarak ama daha üstüne zaten çıkmaya niyetim yok.
bugün sabah yine erken çıktım yola şileden malum iş ... aynı noktada yine sis.
bu sefer durmak zorunda kaldım ve kaskın camını temizledim ama ne fayda.
arkadaşlar şu an için Allaha şükür kazasız belasız bir yolculuk yaparak motoru tanımaya kendimide motora tanıtmaya çalıştım. kalkışlardaki istop etme ve tektekere kalkma tedirginliği dışında bir problem yok gibi .
yalnız motorun tekerleklerinden endişheleniyorum bira ince gibi bide sukuda diye bi marka hiç duymadım daha önce acaba değiştirsem mi zaten iç lastikli ,pek güvenmediğimden lastiklere virajlarda fazla yatıramıyorum motoru.
herkese teşekkürler. en kısa sürede görüşmek dileğiyle.
delicoban08
12 Eylül 2005, 20:30
bence titan dan şaşma
10_uR
12 Eylül 2005, 22:03
arkadaşım bende ybr war ve çok memnunum yakıt tuketimi gayet iyi parça sorunu kesinlikle yok tavsiye ederimm.....
as_cell_o
12 Eylül 2005, 22:18
bence honda es...
avcimusti
12 Eylül 2005, 22:27
ben kullanıyorum ybr değiştirmek istiyorum ama kıyamıyorum satmaya her açıdan memnunum kızıltopraktan aldım servis dahil herşey ok!!
sereye
12 Eylül 2005, 23:54
Melih8007;
Cesaretine hayranım. İlk günden Şile'ye tebrikler doğrusu. Köprü falan güzel.
Ama Kitapçığını okumadan motor sürmen, hele hele saatde80 km.hızla gitmen RODAJ devresi için bence hatalı.
Kitapçıoğında yazılanı yanlış hatırlıyor olabilim. Ben 250 km dolana kadar 4000 devri, 500 km. dolana kadar 5000 devri, 750 km. dolana kadar 6000 devri, 1000 km. dolana kadar 7000 devri 1500 km. dolana kadar da 8000 devri geçmedim.
Arasıra benim çocuklar hızlanmışlar, ültimatomu verdim, onların da kurallarıma uyduklarından eminim. (İç disiplin, yalansızlık, anahtarları saklamama bizim yaşam biçimimiz)
Uygulamanı öneriyor, uzun vadede yararını göreceğini sanıyorum. Nasıl olsa satarım demeyeceksen.
melih8007
17 Eylül 2005, 22:12
hergün düzenli olarak giremiyorum siteye o nedenle gecikmeli verdiğim yanıtlardan ötürü kusura bakmayın.
sereye çok haklısın kitapçıkta 4000 devir diyo yanlız şu da bir gerçekki bizim şehri-istanbulumuzda çok düşük hızlarda gittiğin takdirde arkadan bir taşıtın çarpması kaçınılmaz oluyor. ben yaklaşık olarak 6 senedir araba kullanıyorum istanbulda ve insanların düşük hızlarla giderken çok yakın mesafeden takip ettiklerine birebir şahidim. o nedenle ister istemez hızını artırmak zorunda kalıyoruz.
hızını artırmadan gidenlerinse bir süre sonra arka tamponlarının aşağı indiğini görebiliyoruz. tabi bu vakayı motora uyarlarsak sonuçları çok daha vahim olacaktır. itiraf ediyorum bu nedenlerden ötürü kitapçığa aykırı hareket ettim. suçluyum :salut: :salut:
şehir için de söylediklerine harfiyen uyacağım. şileden geldikten sonra hiç kullanmadım motoru yani yatıyo şu an. belki pazar günü biraz flört ederiz kendisiyle. malum bu hafta içi yağmurluydu hava.
ossuruktan_teyyare
17 Eylül 2005, 22:24
YB125 ile iyi bir seçim yapmışsın. Ben de Haziranda aldım. 1500 Km. kadar yol yaptım. Başta 80 km.yi geçemezken 100 görmeye başladım. Lastiklerle ilgili bir sıkıntım henüz olmadı, umarım yağmurda da iyi yol tutar. Marka ve şamriyelli lastik beni de tedirgin etmişti, forumlarda eskiyince değiştirmek konusunda ikna edildim. Kazasız sürüşler dilerim.
fraktal
13 Ocak 2006, 15:07
Ben Ybr ve Titan'ın ikinci elleri düşünüldüğünde hangi yılki modellerinin daha iyi olduğunu merak ediyorum. Görünüş, sağlamlık, kolay kullanışlılık, vs...
:silent: Yardımcı olursanız sevinirim
Mozaik
13 Ocak 2006, 16:21
yamaha ybr125 tabiki :)
KuradiLammas
13 Ocak 2006, 17:44
Bu arada bu YBR 125'ler 98 kiloluk 190 boyunda biri için küçük gelebilir mi ?
sereye
17 Ocak 2006, 01:34
KuradiLammas
Zor soru sormuşsun be,
Ben 99 kg, 1.84 boydayım. Küçükmüş gibi geliyor ara sıra ama küçük değil diyebilirim. Yani senin bakışına bağlı biraz daha.
CBR125 küçük gelir, tecrübeyle sabit.
premier1
17 Ocak 2006, 13:35
YBR 125 ikinci el düşünüyorsan bende var. 2004 model. Sıfırına kıyasla % 35 daha düşük fiyata sana bırakırım...
m-rule
17 Ocak 2006, 13:46
haci alacksin cbr 125 initakacaksin bi egsoz hayirli yolculuklar
ilkantek
06 Şubat 2006, 00:48
KANUNİ SEYHAN 150C KİM NE DERSE DESİN.BEN ŞİRKETTE KURYELİK YAPIYORUM BUNUNLA KENDİMDEDE VAR AYRICA.CG 125 E DE YBR YEDE BİNDİM BUNUN GİBİ BİR GÜÇ HİÇBİRİNDE YOK SAĞLAMLIK KALİTE DERSENİZ BİRAZ ÖZENLİ KULLANIM GEREKTİRİYOR....
http://ilkantek.sitemynet.com/mynet_resimlerim/g_r_nt_000-640.jpg
SAYGILARIMLA
ilkan TEK
cbr_007
22 Mart 2006, 13:19
tabiki kalite honda cg125 :cat:
[SPeeD]*Driver*
23 Mart 2006, 19:28
Ben Motorsiklet Tamircisiyim Sana Titan I Tavsiye Ediyorum Neden Dersen Ilerde Anlarsin...
İNFERNO
17 Temmuz 2007, 15:53
Honda Titan Kardeş onu al pişman olmassın:cat:
Luxor
17 Temmuz 2007, 15:59
Honda Titan Kardeş onu al pişman olmassın:cat:
cevap yazarken bir tarihe bak be arkadaşım
laf olsun torba dolsun...
Tutkun22
19 Temmuz 2007, 22:36
Beyler arkadaş motorunu almış (Ybr)::lac:: ama bende tavsiyemi Honda dan kulanıcaktım Honda nın değil ! Titan ın Egzost sesi yeter diye düşünüyorum yiyo bitiriyo adamı . hyrlı olsun kazasız sürüşler::xs22::
TuğrulÖzbek
20 Temmuz 2007, 00:36
titanı zurna tipli egzostu ve devir saati olmaması nedeni ile beğenmiyorum
YBR daha güzel görünüşlü fakat hala sakura gibi çok güzel yol tutan lastik ile geldiği için alınca acaba hangi lastikle değiştirsem diye düşünüp fazladan bir çift lastik masrafı edileceği için kınıyorum.
kanuni için söylenekcek çok söz yok çinli olup olmamaya karar veremeyen bir imaj çiziyor.
alp_tunay
20 Temmuz 2007, 03:05
Titan - Ybr.....
Zor seçim..... Ben de ikiside var.....:P
İkiside mükemmel.....
erdo2002
20 Temmuz 2007, 04:21
titan daha hızlı ve güçlü diyorlar.:)Yrb de güzel motor. Kanuniyi duymamış olalım :P
mehmet_kral
14 Kasım 2008, 19:27
bendede war ybr cook memlunum vede seri
motorhocası
16 Kasım 2008, 15:44
Vites değiştrme problem olmaz diyorsan YBR tercihin olmalı. Ama ben vitesten anlamıyorum ama vitesliye geçeceğim diyorsan yarı otomatik bir Kymco Cup seni paklar.
asiyürek68
20 Eylül 2011, 19:49
MOTOR ALMAYI DUSUNEN ARKADASLAR BUNU LUTFEN OKUYUN..!
Slm arkadaslar öncelikle sunu bilmenizi istiyorum asla üretici
firma ile yada firma bunyesinde calisanlarla uzakdan yakindan
tanismiyor ve sorunumda yok.Herkez bir yorum yapiyor ancak ben
yorumlarin cogunu yorum olarak degil yorumu yapanin servis yada
üretici firmaya olan kizginliginin bir tepkisi olarak degerlendiriyorum.
Evet Türkiye kanuni,mondial,ramzey,küba vs bir cok marka motor satisi
yapilmakta.Ve bir motor alacak olsaniz ilk yaptiginiz sey ilgili motorun
servisine gidip akil almaktir bende bu yöntemi kullandim "yanlis bir yöntem"
ne hikmetse hangi servise gitseniz baktigi motoru över rakiplerinkini al asagi
eder.Simdi bunlari bi yana birakalim.Ben motor hikayemi size anlatacam.Motor
kullanmak bir ayricaliktir ve bu ayricaligi hakeden kisilerede umarim bahsedecegim
yasadigim örnekler dogru karar vermelerinde ise yarar.Yukarida saydigim
markalardan sadece mondial ve kanuni marka modelleri kullandim.İlk motorum
kanuni seyhan 125 2003 yilinda aldim.Ancak sifirmiydi az kullanilipda sifir
görünümümü verildi bilemiyorum o anki heyecandan bunun farkina varamadim.
o motordaki izlenimim su hantaldi ve cok titresim (vibrasyon) vardi 70 km
ulasinca sanki motor parcalara ayrilacak gibi ses cikariyordu.Sonra mondial
sikutur aldim bayide tozluydu servis calistirip verdiginde yikattim kişa
yakın hava oldukca soguktu kablolar teller donmus firen yaptigimda balata
diski sıktı birakmadi disk yandi gaz takili kaldi istop ettikten sonra araca
hakim olabildim.yeni disk icin 1 ay bekledim 1 ay sonunda gelen disk cikma
diskti oda duzen almadi sattim kurtuldum.Sonrasinda mondial kt125 köylu
modeli aldim onunda motor blogunda contadan yag kaciriyordu onuda gideremediler
geri verdim tabi parami eksik alarak.Sonra yine mondialin kros tipini aldim
aksam bindim ertesi gunu geri verdim dengesiz gidiyordudiskinde ses vardi
motor acayip sola cekiyordu.Sonra kanuniden tiger 250 aldim ancak motor
bayice kullanilmis km teli takilmadan sonra yikanip sifir olarak satisa
sunulmus tabi bunun uretici ile alakasi yok birgun gezerken biri gördü
falan yerdenmi aldin bunu dedi evet dedim güldü olayi anladim geri verdim
sonra tabi baskasina satildi 1 hafta sonrada yatak sarmis servisdeydi.Sonra
kanuni seyhan 125 aldim motorun yol tutusu harika cukurlarda kasislerde
sarsinti asla hissettirmiyor emiyor resmen ama 8o km gorunce her yeriniz
karincalanmaya basliyor vibrasyon tavan yapiyor yani yemek yediniz hazimsizlik
varsa binin 10 km gidin inin acikip yeniden yemek yemek istersiniz:)))
bu dediklerim 2003 ile 2008 yili arasi yasadiklarim bi ara motora binmedim.
simdi 2011 kanuni reklamlarinda runny 150 ve windys 150 markalar hosuma gitti.
ancak 1 ay icinde 4 kere windys150 aldim degistirdim yada sattim nedeni ilk aldigimin
arka camurluk egri depo uzerinde uretim hatasi cukur vardi firmayi aradim ilgi alaka
servise yonlendirme anlaminda cok basarilar ve arkasini ariyorlar ancak deigstirme
söz konusu degil bayi ile anlasip degistirdim ancak km saati devir saati sadece
aksesuar olarak konmus bana göre ve asla gercek degerleri vermiyor bu motoru
servis met etti yok üsten eksantirikli yok titresim sifir ha yigidi öldür hakkini
yeme derler iclerinde bi parca bu motor ancak cok sert motorda yolda cukur kasis
herseyi aninda hissedersiniz:))) yolu ezberlemek icin birebirdir resmen yolun
resmini cektirir tekrar gecmemek icin.Sonra sattim Runny 15 sikuturunu aldim ancak
iki ayak yere degmiyor yuksek.Ve ilk kullanimda 200 km sonra motorun özellikleri
ortaya cikiyor ilk özellik ekzost dökülüyor o modellerde oleymis servisin yorumu ben yapmadim:)))
sonra plastikleri birlesme yerlerinden aciliyor ve kavusmuyor arkaya birini bindireceginizde
uyarmaniz lazim tarif etmeniz lazim nereye basarak oturmasi gerektigini yoksa alt masber plastigi
35 tl cebinizi yakar:))) viraja yatarak girme sansiniz yok unutun denemeye kalkmayin
asla yoldan cikarsiniz hakimiyet zayif firenler motora hakim degil bu nedenlede hiz
yapmaya korkarsiniz 6 litre benzinle 175 km yol yapiyor ha unutmadan her vidayi
hergun kontrol edin vidalar dusuyor. birde ozellik ön firen diskinin civataları kontrol edin
gevsiyor benimle aynı gun alanlarin motor yatak sardi oyuzden bendede sarar diye 450 km de
sattim korktum.Windys de yatak sardi. ve asla karbiratör ayarlari avans ayarlari surekli
degisiyor tabiri caizse 3 gunde bir ayarlatmaniz lazim.Yaniz lafin özü ben yamaha yada honda alacam
nedenmi bu karara varabilmek icin 1 ayda 5 motor alip satisdan 2000 binlira yani bir motor parasi :)))
ve tescilletrimeden 1000 tl toplamda 3000 tl zarar etmem gerekiyormus yamaha yada honda almayi dusunmek
icin bu arada cbf 150 de 3900 mus simdi bende windys 150 var sifiri 2719 tl bende 2400 e satacam
korkuluk ,alarm uzakdan calistirmali, honda ruzgarlik, 30 litrelik bagaj uzerinde aksesuarli almak
isteyen olursa bu sitenin yoneticileri ilgileniyorsa ordan iletisim adresi isteyebilir ben yazmadim
yorumum arada kaynamasin bukadar zaman bosa gitmesin diye.Saygilar
-unnamed-
20 Eylül 2011, 19:56
bir yerde ybr sözü geçiyorsa hiç bakmadan evet deyin....
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO