PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RODAJDAKİ MOTORA SÜPER BENZİN İYİ Mİ? YOKSA 95 KURŞUNSUZ MU

HIZLICAK
06 Eylül 2005, 15:35
Rodaj aşamasında olan bir motora süper benzin koymak daha mı akıllıca? Öbür başlıkta okuduğuma göre süper benzin daha yağlıymış? NE DERSİNİZ?

zuhtupasa
06 Eylül 2005, 15:36
aynen doorudur..

HIZLICAK
06 Eylül 2005, 15:41
nedir doğru olan motor 700 km ye geldi benim ama 2 depodur 95 kurşunsuz koydum ne olacak peki? Bundan sonra süper alsam nasıl olur acaba? faydası olur mu?

RUZGARSEVDALISI
06 Eylül 2005, 15:46
HIZLICAK, benim makina 2800 dayandı ben hala süper kullanıyorum güzel bi yerdeen alıyorsan benzini süperle devam et gereği yok oktan falan :rendeer: :king:

HIZLICAK
06 Eylül 2005, 15:55
ben şimdiye kadar 2 depodur 95 kurşunsuz aldım. Bundan sonra süpere geçsem faydası mı olur zararı mı? Onu anlamadım.

Olcay Avşar
06 Eylül 2005, 16:15
İkiside 95 oktan. Biri kurşunlu biri kurşunsuz, piyasadaki motorların çoğu karbiratörlü olduğu için süper kullanılabilir iyidir. Ama çevre daha önemlidir, kurşunsuz lütfen...

ohyeah
10 Eylül 2005, 13:52
ilk günden beri 95 kursunsuz kullanıyorum hep onu tavsiye ediyolar. eyong un dediği gibi çevreyide düşünmemiz gerek

sinan
11 Eylül 2005, 22:02
ben hiç süper benzin kullanmadım ama bizim makine iki zamanlı kullansam bişi yaparmı acaba :thumright:

ilnapoli
11 Eylül 2005, 22:07
arkadaşalar, ne bu böyle ya şehir efsaneleri 3.. motosikletin kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa onu koyun, süper yazıyorsa süper, kurşunsuz yazıyorsa kurşunsuz. böyle kulaktan dolma bilgilere güvenilir mi hiç? hem ben hayatımda duymadım rodajda başka rodaj sonrasında başka benzin koyulur diye bişey.

stenza
12 Eylül 2005, 00:09
98 kurşunsuz

droral
13 Eylül 2005, 00:10
Bugün Ankara'da konuştuğum ustalığıyla namlı bir motosiklet ustası (kendisi de AS125 T'ye biniyor), kesin ve kesin bu 4 zamanlı scooterlarda, rodaj öncesi veya sonrası diye birşey gözetmeden, "95 oktan kurşunsuz"u öneriyor ve kullanıyor.

shadow-vt
13 Eylül 2005, 00:14
Bugün Ankara'da konuştuğum ustalığıyla namlı bir motosiklet ustası (kendisi de AS125 T'ye biniyor), kesin ve kesin bu 4 zamanlı scooterlarda, rodaj öncesi veya sonrası diye birşey gözetmeden, "95 oktan kurşunsuz"u öneriyor ve kullanıyor.

neden kesinmiş, açıkladımı?

droral
13 Eylül 2005, 10:14
Olay teknik, sıkıştırma oranı ile falan ilgili sanırım. Haklısın, bir daha gittiğimde nedenini sorup buraya yazacağım....

federal
13 Eylül 2005, 15:43
EVET ARKADAŞLAR BENCE DE İLNAPOLİ NİN DEDİĞİ GİBİ KULLANMA KILAVUZU NE DERSE O :)))) :king:

Romans504
13 Eylül 2005, 16:03
Benim Depo Çorba Gibi Ne Bulsa aLIYOR iÇİNE . bİ Süper, Bi 95-98 poktan Kurşunlu- Kurşunsuz... Bütün Benzin İstasyonları Aynı Değilki BAzıları Süper Satıyor , Bazıları Kurşunsuz , Bazıları oktan .. Benim O zaman Benzine İhtiya.çım Oluyor Oraya Kadfar Gideyim mİ?..
Ben Böyle karıştırıyorum ( Süper , kurşunsuz) bi Zararı olurmu ? Zekeriya Beyaz Hocam ...

free_eagles
03 Mart 2006, 00:27
benim alette 700 kmde 2 depo 95 oktan kullnadım.3. depoyu yanlışlıkla süper koydu makina tuhaflaştı;ilk çalıştırmada uzun bi süre gaz yemiyo sonra cikleden çıkarınca stop ediyo.benim ybr sevmedi süperi.arabaya aktarcam depoyu 95 alcam yeniden

Khutuck
03 Mart 2006, 00:36
Arkadaşlar benzindeki kurşunun sebebi motorun sıkıştırma oranını arttırabilmektir. Süper kullanan motora kurşunsuz koyarsanız buji ateşlemesinden önce karışım kendiliğinden yanabilir, vuruntu yapar, motora zarar verir.

ozi2002
03 Mart 2006, 00:49
kütük sana katılmıyorum bu dedigin avans la ilgili ybr gibi sıkıştırması düşük bi motor vuruntu yapamaz.nedeni motorun soguk,rolantinin düşük yada benzinin kalitesinden olabilir

ylmzzz
03 Mart 2006, 01:46
kullanım klavuzunda 9 kurşunsuz yazıyor 4 zamanlı motorların. kim dedi size süper koyun diye.

bu arada horrtlatmayalım başlıkları :queen:

ALIENLOVE
07 Mart 2006, 19:37
konuya biraz geç katılıyorum ama arkadaşlar kursunsuz yazan arabay super koyamazsınız mesela cunku katalitik konvertörü tıkar ama bir sebebi daha vardır ve bu da motosikletler için de geçerli bu sebep kursunsuz benzin kullanan motorlar ile super benzin kullanan motorların subaplarındaki farktır o yüzden kullanma klavuzunuzda ne yazıyorsa onu kullanın ayrıca sıkıştırma oranı 10:5 den kuçük olan motorunuza da boşuna 98 oktan koymayın işe yaramaz. 95 kursunsuz tamamdır. İyi ve güvenli sürüşler.

sarcosucos
07 Mart 2006, 19:55
Tek marka kullanmakta çok önemli.

melbur
09 Mart 2006, 19:51
95 kurşunsuz tabi benzini aldığınız yerde çok önemli tabi

transalp650
09 Mart 2006, 20:20
Meslegim geregi hergün aracıma yarım depo yakıt alıyorum hep aynı istasyondan aynı yerden fakat senelerdir dikkat ettim aynı kalitede başka benzinciden 2 ay arayla 1 hafta yakıt alıp tekrar eski benzincime döndügümde arabanın çekişi iyi yönde o 1 hafta dahil degişiyo
motorsiklette buna dahil
Anlatmak istedigim
Atıyorum şhell yada opet 95 i aynı kalitede aracın motoru buna alışıyo belli bi süre sonra sagırlaşıyo degiştirdiginde motor bir + gösteriyo kattıkları kimyasallar olsa gerek..

lost_highway
13 Mart 2006, 21:16
bende 95 kursunsuzun daha iyi olacagı kanısındayım. Arabaya benzin koyarken mecburen elli tane farklı yerden alıyoruz benzini araba kafayı yiyor tabi.Tabi motoruma boyle bişey yapmıcam işallah. Bu arada ya üskidar civarında adam gibi bir benzinci biliyormusunuz arkadaslar benim scooterı ordan besliyim. ben daha tutturamadım adam gibi bir tane:silent:

puma007
14 Mart 2006, 02:42
ben zeytinyağı koyuyorum son derece çevreci:P