PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çin malı arabalar türkiyede

Sayfa : [1] 2

motorcuahmet
16 Ocak 2008, 22:00
http://www.chery.com.tr/kimo/ic_images/kimo_24.jpgçin malı otomobil bugun haberde gördum sizlerle paylaşmak istedim buyrun bakın belki alırsınız:cherry:

markası chery

resimleri
http://www.chery.com.tr/tiggo/dis_images/0001.jpg

arabalaralar nasıl arkadaşlar karızma felan ii

OkaNKoÇ
16 Ocak 2008, 22:05
%100 karşı olduğum bir durum:farao: neden kendimiz üretip satmıyoruz:silent:

Szman!
16 Ocak 2008, 22:10
ne kadar acaba ?

D C R
16 Ocak 2008, 22:41
Neden kendimiz üretip satmıyoruz:silent:

Katılıyorum :silent:

Kendimize ait bir otomobil markamız neden yok :silent: :silent: :silent:

ozan150zc
16 Ocak 2008, 22:44
benden uzak allaha yakın olsun:)

Fulish
16 Ocak 2008, 22:49
%100 karşı olduğum bir durum:farao: neden kendimiz üretip satmıyoruz:silent:

Katılıyorum :silent:

Kendimize ait bir otomobil markamız neden yok :silent: :silent: :silent:

Sevgili din kardeşlerim bu iş bu kadar basit bir iş değil. En basitinden bir örnek vermek gerekirse.. Çinde işçiler günlük 1 usdden çalışıyor. Maliyet düşüyor doğal olarak.

aykan
16 Ocak 2008, 22:50
bu araçlar uluslararası euro ncap testlerinden geçemedi önden ve yandan çarpışma testlerinde hanelerine eksi puanlar yazıldı 2 yıldız bile alamayan bu araclar nasıl olurda tr pazarına girer bukadarmı ucuz can güvenliği bu aracı tr kapısından içeri sokanları şiddetle kınıyorum !!!!

D C R
16 Ocak 2008, 22:55
Fulish abim, Türkiye'de Renault'un falan fabrikası var diye biliyorum :silent:
Renault üretileceğine, Türk markası üretilemezmi :silent:
Renault otomobilin motorunu nereden alıyorsa bizde oradan alırız burda üretip satılır...
Türkiye'de artık tasarım yapabilen genç arkadaşlar çok...
Araba tasarlayıp çok rahatlıkla üretime geçilebilir.. :silent:

Bi aralar İMZA die bi Türk markası vardı, ama satışa geçemeden üretimi durdu..
Devlet böyle bir şeyi desteklese, çok rahatlıkla yapılabilir herşey...

Polis otoları, taksi, zabıta vs gibi araçlarda, bu markayı kullanmaya zorunlu tutulur ekonomide canlanır.. :cyclopsan
Dışarıya para gitmez :cyclopsan

Ama maalesef gerçekleşemiyor :pale:

s3ns4t10n
16 Ocak 2008, 22:56
sdc gülüyorum .

crayzboyone
16 Ocak 2008, 23:03
Haberlerde ızledım abılerım ve ablalarım dıokı ;

Orta sınıf araclar 25-35 mılyar arası degısıo bunu duyunca çüşşşşşşş dedim :)

Düşük seviyedeki araclar ise 20-25 arası degişiyormuuş

Yanı bu kadar pahalı gelın sımdı MAİDİN CHANE ALIN :).

OkaNKoÇ
16 Ocak 2008, 23:04
Sevgili din kardeşlerim bu iş bu kadar basit bir iş değil. En basitinden bir örnek vermek gerekirse.. Çinde işçiler günlük 1 usdden çalışıyor. Maliyet düşüyor doğal olarak.

gelişmiş bir devlet her zaman üretim yapar önemli olan kalitedir çinliler bizden ucuz olacaktır ama bizimkide kaliteli olacaktır işin bu yönünden bak lütfen rakibini geçmek istiyorsan rakibinin taktiğini uygulamazsın...senin dediğine göre almanyada işçilik pahalı almanya ozamn bmw yi vs vs üretmemesi lazım değilmi ama:cat:

alp_tunay
16 Ocak 2008, 23:08
bu araçlar uluslararası euro ncap testlerinden geçemedi önden ve yandan çarpışma testlerinde hanelerine eksi puanlar yazıldı 2 yıldız bile alamayan bu araclar nasıl olurda tr pazarına girer bukadarmı ucuz can güvenliği bu aracı tr kapısından içeri sokanları şiddetle kınıyorum !!!!

O testten geçemeyen o kadar araç girdiki ülkemize.... 50 milyarlık arabada bile yok....

Bence girsin.... Hayatı boyunca araba alamayan insanlar belki sebeplenir.......:cat:

PIERzig
16 Ocak 2008, 23:25
ne kadar acaba ?

Haberlerde gördümde o kadar ucuz degilmiş yaniii:cat:

imacosfx
16 Ocak 2008, 23:27
O testten geçemeyen o kadar araç girdiki ülkemize.... 50 milyarlık arabada bile yok....
Bence girsin.... Hayatı boyunca araba alamayan insanlar belki sebeplenir.......:cat:
Sana kesinlikle katılıyorum alp_tunay abim.. :wiinkk::cat: Saygılar:)

shadowofspirit
16 Ocak 2008, 23:32
Bu araçlarda kullandığım cin malı skutır gibi olacaksa aman allah muhafaza

abal
16 Ocak 2008, 23:34

ya üstadlar şimdi böyle diyorsunuz ama türk arabaları diye ürettikleri çokmu sağlamdı sanki.:cat:

aargh
16 Ocak 2008, 23:38
Turkiye'de daha pahali ama daha kaliteli bir marka yaratilabilir. Bu yonde gorus bildiren arkadaslara katiliyorum. 70 Milyonluk bir ulkede bir araba markasi yoksa, bir motosiklet markasi yoksa vah ki ne vah! :cyclopsan

aykan
16 Ocak 2008, 23:39
belki sağlam değildi ancak bizimdi!!!!istesek okadar sağlam yaparızki ama bi şekilde olmuyor işte.

OkaNKoÇ
16 Ocak 2008, 23:46
ya üstadlar şimdi böyle diyorsunuz ama türk arabaları diye ürettikleri çokmu sağlamdı sanki.:cat:

Belki sağlam araba üretemedik ama sırf bu yüzden ülkemize dandik arabamı ithal ettireceğiz alakası bile yok bu ülkeye giren malı incelememiz lazım... neden daha (fiyat/performans acısından) uygun olanı varken bunu ülkemize ithal ettirelim..?

abal
16 Ocak 2008, 23:48
biz en kötü zehir olan sigarayı bile dışarı veriyoruz sonra onlardan geri alıyoruz. tabi paket halinde. Olmayacak bişey değil ama demekki şartlar elvermiyor.

Belki sağlam araba üretemedik ama sırf bu yüzden ülkemize dandik arabamı ithal ettireceğiz alakası bile yok bu ülkeye giren malı incelememiz lazım... neden daha (fiyat/performans acısından) uygun olanı varken bunu ülkemize ithal ettirelim..?

güzel kardeşim öyle diyorsunda işte, biz istesekte istemesekte giriyor piyasaya. varsa böyle yatırımcı ve üretici birisi yapsın sağlam bi tamamen türk arabası binelim.:cat: bizde ülkemizin malını kullanmak isteriz heralde..:cat:

efendy_iso
16 Ocak 2008, 23:53
neden türk markası arabalr yok ,üretim neden türkler tarafında yapılamıyoır diyenlere şu türk marka ( zafer ) konusuna yazılan mesajları hatırlatmak istiyorumm,ne yazıkki kendi ırkdaşımıza destek az köstek çok arkadaşlar

megadeth
16 Ocak 2008, 23:56
arkadaşlar kusura bakmayında bu adamlar dandik mandik yine bişeyler yapıyo biz ne yapıyoruz kendimize ait neyimiz var

OkaNKoÇ
17 Ocak 2008, 00:01
Ekonomide şunu bilirim bir ülke dışa bağımlıysa o ülkenin ekonomisi yoktur ekonomisi olmayan ülkeninde üretimi yoktur... bence iş adamlarımız korkak yada devlet destek çıkmıyor

megadeth
17 Ocak 2008, 00:02
neden türk markası arabalr yok ,üretim neden türkler tarafında yapılamıyoır diyenlere şu türk marka ( zafer ) konusuna yazılan mesajları hatırlatmak istiyorumm,ne yazıkki kendi ırkdaşımıza destek az köstek çok arkadaşlarya üretim tam anlamıyla bize ait olsun desteğin kralını koyayım ortaya araçta renault motoru var:)

kimi
17 Ocak 2008, 00:05
Çin'den geliyo çünkü yerli üretimden daha ucuz. Çin'de adamdan bol ne var. Adamlar kapı yayı yerine insan kullanıyolar. :)

efendy_iso
17 Ocak 2008, 00:05
ya üretim tam anlamıyla bize ait olsun desteğin kralını koyayım ortaya araçta renault motoru var:)

Abi bende biliyorum ama diyorumki bunlar büyük bi maratonun küçük emeklemeleri olabilir,3-5 sene önce kimbilebilirdiki kenan sofuoğlu gibi bi dünya şampiyonumuz olacağını ,bu işler böyledir birileri cesaret eder ve kısmetinde varsa başarır,bu zafer tutarsa eğer bi gün bi bakarsınki motorunuda yada yürür aksamınıda kendi üretmeye başlarr,bide işin şu tarafı var bi kaç belli başlı marka hariç hangi marka motorunu kendi üretiyokii?

nitrious81
17 Ocak 2008, 00:11
Valla şahine biniyorsam bunada binerim bu kadar acık ve net :)

OkaNKoÇ
17 Ocak 2008, 00:14
Valla şahine biniyorsam bunada binerim bu kadar acık ve net :)

2. el temiz bir şahinin 10 yıl ömrü vardır bunuda göreceğiz ;)

alp_tunay
17 Ocak 2008, 00:14
neden türk markası arabalr yok ,üretim neden türkler tarafında yapılamıyoır diyenlere şu türk marka ( zafer ) konusuna yazılan mesajları hatırlatmak istiyorumm,ne yazıkki kendi ırkdaşımıza destek az köstek çok arkadaşlar

Zafer değil DEVRİM..... :cat:

jesse
17 Ocak 2008, 00:16

şimdi yazıyodum vallaha (((((: :cat:

devrime benzin koymayı akıledebilselerdi ... suan günümüz doganları sahinleri .. devrim olmuştu ... tabi birde imza faciyası var hatırlayan varmı .. imzadiye çok acayip bi araba vardı bir zamanlar:queen:

efendy_iso
17 Ocak 2008, 00:17

yok abi benim bahsettiğim zafer tabi bide devrim varmışş sonuçta isim fark etmez önemli oln birilerinin bişeyler yapmaya çalışması ve maddi olarak destek veremesekte manevi olarak köstek olmamak

kimi
17 Ocak 2008, 00:19
Devletimiz sağolsun. Yabancılara her türlü kolaylık sağlanırken, yerliler sürekli engelleniyorlar. Amaç ne acaba.. :pr:

efendy_iso
17 Ocak 2008, 00:20
şimdi yazıyodum vallaha (((((: :cat:

devrime benzin koymayı akıledebilselerdi ... suan günümüz doganları sahinleri .. devrim olmuştu ... tabi birde imza faciyası var hatırlayan varmı .. imzadiye çok acayip bi araba vardı bir zamanlar:queen:

abi adam 4000 ytl'ye (imza ) araba üreteceğim deyince adamı ülkeden sürdüler ne yazıkki

kentacdis
17 Ocak 2008, 00:21
bu araclari gecen sene istanbul otoshow da inceledim ozellikle
toyatanın jipinin replikasi olan chery nin jip modeline baktim konforu cok guzel hersey eksiksiz, kapıların ic kisimlarındaki cin alfabesinde yazılmıs etiketleri gormezseniz avrupa arabası zannedersiniz...

fakat youtube ta yayinlanan ncap carpisma testleri sonuclarini gordunuzmu bilmiyorum almak isteyenler mutlaka bakmalı.
ncap tarihinde daha kotu sonuclar elde edilmemis kabin de kullanılan celik malzeme kalitesiz oldugundan eziliyor...

memlekete ucuz otomobil gelmesi guzel birsey,
ulusal ekonomi acisindanda cok onemli, buaraclarda hava yastıgı abs vsvs olsada kabin eziliyor

yanlız nitrious arkadasimizin dedigi gibi sahine dogana renault9 a biniliyorsa bunada binilebilir cunku hala sokaklarda kullanılan buaraclarin guvenligi cheryden ustun degil.

eger memleketimizdeki %65vergiye ragmen
uygun fiyat olabilecekse zaten tutacaktır bircok kisinin kullanacagina eminim.

jesse
abi adam 4000 ytl'ye (imza ) araba üreteceğim deyince adamı ülkeden sürdüler ne yazıkki

o kadar ucuzmuydu o araba yaww (((: bende broşürleri bile vardı ama kimbilir nerde .. cupe cabrio su bile vardı:queen::queen::queen:

Fulish

Türkiye´mi dolandıran adam isterse bedava araba versin yinede yargılanır :wiinkk: ayrıca sürülmedi yurtdışına kaçtı

jesse
17 Ocak 2008, 00:22
Türkiye´mi dolandıran adam isterse bedava araba versin yinede sürülür :wiinkk: ayrıca sürülmedi yurtdışına kaçtı

fulish :cat:yakın takiptesin bakıyorum heheheee

kentacdis
17 Ocak 2008, 00:23

o adam vatandaslardan para toplayip kendisi yurt disina kacivermis olmasin:cat:
hatta daha sonra yargılanmisve suclu bulunmustur kendisi:bounce:

Fulish
17 Ocak 2008, 00:24
Ayrıca şu videoyu izleyince çok şaşırdım. Acaba bunun gibi ne arabalar kakaladılar bize..

4Swzbt76wBM

jesse
17 Ocak 2008, 00:25
o adam vatandaslardan para toplayip kendisi yurt disina kacivermis olmasin:cat:
hatta daha sonra yargılanmisve suclu bulunmustur kendisi:bounce:

hehehee kaç senelik olay nasıl takip ettiniz o kadar valla hatırlamadım ben anca araba kalmış aklımda:silent::)

raven71
17 Ocak 2008, 00:27
Türkiye´mi dolandıran adam isterse bedava araba versin yinede yargılanır :wiinkk: ayrıca sürülmedi yurtdışına kaçtı

belkide dolandırmamıştır, araba sektörünün kartelinin oyununa gelmiştir :farao:

efendy_iso
17 Ocak 2008, 00:27

patron işin özünü bilmiyorumm ama memleketimde iyi bişeyler yapmaya çalışan adamları çok fazla ortalıkta durdurmuyolar o yüzden suyla çalışan arabayımı icad ettin uyarla kendi arabana sadece sen kullan yok üretmeye kalkarsan yedirmiyolar ( örnek )

LTF06
17 Ocak 2008, 00:30
Fulish abim, Türkiye'de Renault'un falan fabrikası var diye biliyorum :silent:
Renault üretileceğine, Türk markası üretilemezmi :silent:
Renault otomobilin motorunu nereden alıyorsa bizde oradan alırız burda üretip satılır...
Türkiye'de artık tasarım yapabilen genç arkadaşlar çok...
Araba tasarlayıp çok rahatlıkla üretime geçilebilir.. :silent:

Bi aralar İMZA die bi Türk markası vardı, ama satışa geçemeden üretimi durdu..
Devlet böyle bir şeyi desteklese, çok rahatlıkla yapılabilir herşey...

Polis otoları, taksi, zabıta vs gibi araçlarda, bu markayı kullanmaya zorunlu tutulur ekonomide canlanır.. :cyclopsan
Dışarıya para gitmez :cyclopsan

Ama maalesef gerçekleşemiyor :pale:

fransanin destegi olmasa renault felan hepsi hikaye...adamlar kendileri uretio herseyi...yani renaultla kiyaslanamaz...

imzaya gelince bir turk markasiydi tamam kabul ediyorum ve neden kapandi bilgin varmi??

cunku bizim jet fadil sen kalk baska bi arabanin parcalarini getir ve imza diye markayi koy sat...devletten araba imal ediyorum diye katki al...

kentacdis
17 Ocak 2008, 00:31
Ayrıca şu videoyu izleyince çok şaşırdım. Acaba bunun gibi ne arabalar kakaladılar bize..

4Swzbt76wBM

evet bu video bir chery modeline ait
ayrica
chery ve crash kelimelerini aratirsaniz carpisma testlerini gorebilirsiniz...

Fulish
17 Ocak 2008, 00:33
fransanin destegi olmasa renault felan hepsi hikaye...adamlar kendileri uretio herseyi...yani renaultla kiyaslanamaz...

imzaya gelince bir turk markasiydi tamam kabul ediyorum ve neden kapandi bilgin varmi??

cunku bizim jet fadil sen kalk baska bi arabanin parcalarini getir ve imza diye markayi koy sat...devletten araba imal ediyorum diye katki al...

Ayrıca renault Türkiye´de sadece ucuz olan parçaları bursadaki fabrikasında ürettiriyor. Yine pahalı olan parçalar yurtdışından fransadan geliyor.

megadeth
17 Ocak 2008, 00:39
evet bu video bir chery modeline ait
ayrica
chery ve crash kelimelerini aratirsaniz carpisma testlerini gorebilirsiniz...ben ladanın amlemini görür gibi oldum doğrumudur:silent:

kentacdis
17 Ocak 2008, 00:41
turk markasi uretilmesini devletimiz suan istemiyor arkadaslar :D
nezaman tesvik baslar sanayi elektrigi gazı bilmemnesi ucuzlar ozaman turkiyede uretim baslar.
devlet politikasıyla alakalı, cinde suan kominizm var
saglık egitim gibi hizmetler tamamen bedava
fabrikadaki isciler karın tıkluguna veya sanslı olanlar 1$a calisiyor.
tumdunyada en ucuz uretim orda. avrupa otomobilleri, tekstil markalari, elektronik markaları hepsi cinde uretiliyor bircok otomobil artık cin malı.
ben cin malı olmasında hicbir sakınca gormuyorum.

ben ladanın amlemini görür gibi oldum doğrumudur:silent:

baska bir chery
8S_QvSH7x1A
lada amblemi dedigin chery nin amulet diye bir modeli sanırım.

megadeth
17 Ocak 2008, 00:48
Abi bende biliyorum ama diyorumki bunlar büyük bi maratonun küçük emeklemeleri olabilir,3-5 sene önce kimbilebilirdiki kenan sofuoğlu gibi bi dünya şampiyonumuz olacağını ,bu işler böyledir birileri cesaret eder ve kısmetinde varsa başarır,bu zafer tutarsa eğer bi gün bi bakarsınki motorunuda yada yürür aksamınıda kendi üretmeye başlarr,bide işin şu tarafı var bi kaç belli başlı marka hariç hangi marka motorunu kendi üretiyokii?ya dostum emeklememize hiç gerek yok istenilse önümüz açılsa yapamıyacağımız bişey yok bu milletimin beyni herşeye çalışıyo motorun şanzımanın kralını yaparız ama olmuyo neden olmuyo bilemiyorum:pr:iran bile kendi otomobilini üretiyo
DEVRİM bu otomobil markasını duymuşsunuzdur yanlış hatırlamıyorumdur umarım bu otomobil fabrikası neden yakıldı 100%türk yapımıydı neden engellendi bu sorunun cvbını hala bulamadım..

turk markasi uretilmesini devletimiz suan istemiyor arkadaslar :D
nezaman tesvik baslar sanayi elektrigi gazı bilmemnesi ucuzlar ozaman turkiyede uretim baslar.
devlet politikasıyla alakalı, cinde suan kominizm var
saglık egitim gibi hizmetler tamamen bedava
fabrikadaki isciler karın tıkluguna veya sanslı olanlar 1$a calisiyor.
tumdunyada en ucuz uretim orda. avrupa otomobilleri, tekstil markalari, elektronik markaları hepsi cinde uretiliyor bircok otomobil artık cin malı.
ben cin malı olmasında hicbir sakınca gormuyorum.

baska bir chery
8S_QvSH7x1A
lada amblemi dedigin chery nin amulet diye bir modeli sanırım.yuhh bee onudamı çalmışlar hahahaha:mrgreen::mrgreen:

kentacdis
17 Ocak 2008, 01:04
ya dostum emeklememize hiç gerek yok istenilse önümüz açılsa yapamıyacağımız bişey yok bu milletimin beyni herşeye çalışıyo motorun şanzımanın kralını yaparız ama olmuyo neden olmuyo bilemiyorum:pr:iran bile kendi otomobilini üretiyo
DEVRİM bu otomobil markasını duymuşsunuzdur yanlış hatırlamıyorumdur umarım bu otomobil fabrikası neden yakıldı 100%türk yapımıydı neden engellendi bu sorunun cvbını hala bulamadım..

yuhh bee onudamı çalmışlar hahahaha:mrgreen::mrgreen:

arkadasim
biz
sekerpancarini bile baska ulkelerin izni ile uretiyoruz.

yoksa atamizin dedigi gibi turk milleti zekidir, herseyide yaparız fakat
ileriyi planlarsak, memleketimize sahip cikarsak olacak hersey...

motorcuahmet
30 Haziran 2008, 13:11
arkadaşlar bu çin malı arabanın web adresi http://www.chery.com.tr/