PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mondial 151rs scooter kayış sorunu...

mondi.playturk
12 Ocak 2008, 01:46
selam arkadaşlar okadar aradım ama forumda bulamadım mondial 151rs motorum var ama aldıgım butun kayışlar benı hep yarıyolda bıraktı hemde ıssız yerlerde daglarda köy dışında her zaman gezerim bazen gunde 300 km yaparım hep kayışım kopuyor bana önere bileceginiz scooter kayışları varmı....

motorumu ilk aldıgımdaki kayış 13 bin km goturmustu ama yenı taktırıdıgım kayışlar hep kopmaya başladı ....

sizden scooterlerı olan ve anlayan arkadaşlardan cvp beklıyorum...

erman_erkan
12 Ocak 2008, 02:48
bısan kayısı denedın mı ben oncekı motorumda kullandım memnun kaldım

armaganaltinoz
12 Ocak 2008, 02:50
bando marka kayışlar tavsiye ediliyor kaliteli olarak.
ama motorun varyatöründeki bir sorundan da kaynaklanabilir kayış kopması.

Fulish
12 Ocak 2008, 02:51
Hiç anlamam yaf :) ama 300 km komik bi rakam

hasanpinar0537
12 Ocak 2008, 05:10
arkadaşım kayışın ömrü 5000 km dir bndede vardı aynısı.

mondi.playturk
12 Ocak 2008, 09:31
evet kopuyor anlamıyorum nedense onceden ses gelmıyordu kayıs yerınden ama orjinal cıktıgından berı ses yapıyorum banada bando dedıler bakalım bando kayısı bakalım ne olacak ...

Mengu16
12 Ocak 2008, 12:13
Şanzımanda sorun vardır arkadaşım . Normalde kayış en kötü kullanımda bile 2000km gider. Bence bütün varyatör parçalarını kontrol ettirin , Yeni bir kayış taktırmadan önce !

DİJİ ERHAN
05 Mayıs 2008, 17:42
kardeşim öncelikle konu benim alanıma giriyor zira ben motor kayışçısıyım sana bando diye aldedikleri kayış orjinal japon malı üretimdir ama benim sana tavsiyem dayco isimli italya n malı kayıştır bu kayışlar gerdirmeli taş kırıcılarda bile 14000 saat garanti verilerek takılıyor o kayışı al ve takmadan kasnak zımparası yaptır sorunun %90 çözülür
piyasa değeri : 8 ytl dayco pk 852 selam:)ar

digi_boy26
05 Mayıs 2008, 23:53
evet kopuyor anlamıyorum nedense onceden ses gelmıyordu kayıs yerınden ama orjinal cıktıgından berı ses yapıyorum banada bando dedıler bakalım bando kayısı bakalım ne olacak ...

hacı sen hala bulamadınmı kayış ? :silent: kütahya'da mondial yetkili servisi yoksa buraya gel benim ustama baktıralım. :rendeer::bounce::mrgreen: ama motorun 1-2 gün kalır burda sen eve dönersin ben bitince sana haber veririm :)

Şanzımanda sorun vardır arkadaşım . Normalde kayış en kötü kullanımda bile 2000km gider. Bence bütün varyatör parçalarını kontrol ettirin , Yeni bir kayış taktırmadan önce !

şanzumanla ne alakası var ? kayış normalden fazla aşınıyor sorun bu. orjinal kanuni kayışları en az 10.000kmde değiştirilmesini öneriyor. :) ben benim motorun kayışını 16.000'de değiştirdim. o da içim rahat etsin diye. aslında kopana kadar denicektim. :) zaten söktüğümüzde baktık dişlerin araları çatlamaya başlamıştı.zamanında değiştirdik yani :cat:

mondi.playturk
14 Mayıs 2008, 19:40
hocam kendi servisime gittim aradı nazilliyi elimizde 150cc hiç kayış kalmadı dedi ne hikmetse birde yedek parca yeri nazilli şaşırdım bando kayışlar japon olmuyormuş onuda ögrendik taiwan mış biz ne zamandır japon kayışı dıye bılıyoruz her neyse bugun 14 mayıs 20 sine kadar gelecek sanırım ozaman gelmesse bakacagız eskişehire yolla düşecegiz üstündeki kayışta iyi diyorlar ama kopar diye korkuyorum

kayışımın markası üstündeki yolda kalmıstım 40 ytl ye taktılar ....
power link yazıları sekli sarı scooter max yazıyor 285 20 30 gibi şeyler yazıyor bakalım 20 sinde gelmesse gelırım eses'e....