Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor temizleme sıvısı..
Bu gece çenem düştü yine.
Motor yağı değiştirilirken eski yağ alınmadan önce içine konan (250 cc kadar filan birşey) bir sıvı var, adı Engine Clean gibi birşey... Bununla birkaç dakika çeviriyorsun motoru, kurumları filan temizliyor. Markası Motul. Bilen var mı? İşe yarar mı? Tehlikeli mi? Söyleyin bakıym..
erman_erkan
10 Ocak 2008, 01:03
walla ılk defa duyuyorum umarım ıse yarayan bıseydır
Kaiser
10 Ocak 2008, 01:28
Rigel, gördüğüm kadarıyla zaten yeni teknoloji bir motor kullanıyorsun. Kesinlikle katkı maddeleri kullanmamanı öneririm motorunda. Ne yakıtta, ne de yağda. Bunlar mükemmel bitim yapılmış, kaliteli motorlara sahip makinalardır. Sadece yağını doğru zamanlarda kaliteli sentetik yağlarla değiştirmen yeterli. O motoru düzgün kullanır, bakımlarını aksatmazsan binlerce km'nin sonunda bile açsan pırıl pırıl bir aksamla karşılaşırsın.
digi_boy26
10 Ocak 2008, 22:32
benzine karışan şeylerdenmi bu ? o da temizliyomuş ya motoru.
bunun farkı çalışan parçaları temizliyo krank segman vs.. heralde ?
benzine karışan da benzinin gittiği yerleri temizliyo. buji piston vs...
Szman!
10 Ocak 2008, 22:57
ewet bu tıp 4-5 cesıt var benzınlı araclar ıcın motor yagı temızleme eskı pıs yagı ıle yapılıyo 10-20 dk fılan calıstırdıktan sonra pıs yağ boşaltılıyo daha sonra yağ koruyucu yeni yağla konuluyo ve yağ filtreside değişmesi gerekiyo otomobıl ıcın enjektör temizleme,hava emis,turbo temizleme,benzin katkısı diğe dewam ediyo nerden bılıyon dıge sorarsan bızım sırkette bakıma gelen araclara satıyoz beya bır tutulan urun markası moa ıse yarıyor ama motorsıklet uzerındekı etkısı bılemem
bg moa dıge aratınca googlede cıkıyo bu bg110 105 203 211 246 gb cesıtlerı var
BG MOA Friction Fighter, motor yağının koyulaşmasını ve oksitlenmesini en sert dur-kalklarda, yüksek ısı ve performans altındaki zorlamalarda dahi önler. Üstün ve uzun süreli motor koruması sağlar ve motor performansını muhafaza etmeye yardımcı olarak motor yağını kuvvetlendirir. BG MOA Friction Fighter subap itecekleri, piston sekmanları ve diğer motor parçalarının temiz kalmasını sağlayarak motor ömrünün uzamasına yardımcı olur ve işletme masraflarını azaltır. Sentetik ve petrol bazlı tüm yağlar ile birlikte kullanılabilir. Film tabakası oksidasyon testi (TFOUT), ASTM Test Metodu D4742 ile yapılan testler BG MOA Friction Fighter'ın SL sınıfı altı çok ünlü marka yağdan %200 den daha uzun süre oksidasyona karşı olağanüstü bir dayanım sağladığını kanıtlamıştır. API Sequence IIIF motor test sonucunda çok ünlü bir motor yağı markası ile yapılan 80 saat testinde viskozite %255 yükselmiştir. 80 saat sonunda BG MOA Friction Fighter ile güçlendirilmiş diğer marka motor yağındaki viskozite yükselişi sadece %57 olmuştur. Sonuç olarak üç kat yani 240 saat denenen MOA'lı yağ, viskozite yükselme sınırları içinde kalarak sadece %198'e yükselmiştir.
muratgergerli
10 Ocak 2008, 23:27
Valla ben arabanın ve motosikletlerimin yağını değiştirirken tahliye tıpasını açıp süzülene
kadar bekliyorum..Bitincede arabaya 2litre motosiklete 1 litre benzin üst kapaktan ve yağ ekleme tıpasından içeriye bırakıp 1-2 kontak yapıyorum devir olduktan sonra tekrar süzme işlemi..Temiz yağı koyup tıpayı kapatıyorum..
Şuana kadarda bir problem yaşamadım..
bu sıvıdan bir çok servis kullanıyor aslında
bildiğim kadarıyla sürekli kullanımına gerek yok, yani her yağ değişiminde..
15.000 km de bir önerenler de var tabi..
ama bence rodajdan sonra ve her supap ayarından sonra kullanılması avantajlı olacatır..
alp_tunay
10 Ocak 2008, 23:40
Yağın markasını değiştirmeyecekseniz bu konulan sıvının faydası olacağını sanmıyorum.... Çalışan parçalar zaten kurum yapmaz...Kurumun motor parçalarında ne işi var.... Bence yapan firmanın abartması.... Eğer temizleme gibi maksatlı olsaydı yağ boşalttıktan sonra konulup marşa basılması gerekir...
Hala düşünüyorum ne maksatlı olabilir ama bulamadım....:pr:
Bu arada Babocan benzin değilde 2 litre mazot at.... Tabi alt tıpa takılıyken... Ama motorun soğuk olsun.... Biraz çalışsın 10 saniye .... Stop ettikten sonra tapayı aç.... Süzülsün iyice....Ateşleme kablosunu sök tekrar marşa bas... Biraz da boş çevir marşla.... İçinde en ufak pislik kalmayacak..... Pırıl pırıl olacaktır....:cat:
Şimdi bana da akıl veriyo diye kızdığını duyar gibiyim....:P
Alp doğru söylüyor. Benzin ile uğraşması dizele göre daha tehlikeli. Ayrıca benzinin yağlama özelliği çok az, mazotun ise oldukça iyi diye biliyorum..
megadeth
10 Ocak 2008, 23:45
arkadaşlar bu ve buna benzer zottirik şeyleri kullanmanızı tavsiye etmem ben yıllar önce otomobilime kullandım motor up diye bi üründü 1 sene sonra motor indirdik segmanlar erimiş:pr:tavsiye etmem kullanmayın benden söylemesi..
mterayes26
10 Ocak 2008, 23:46
Yağın markasını değiştirmeyecekseniz bu konulan sıvının faydası olacağını sanmıyorum.... Çalışan parçalar zaten kurum yapmaz...Kurumun motor parçalarında ne işi var.... Bence yapan firmanın abartması.... Eğer temizleme gibi maksatlı olsaydı yağ boşalttıktan sonra konulup marşa basılması gerekir...
Hala düşünüyorum ne maksatlı olabilir ama bulamadım....:pr:
Bu arada Babocan benzin değilde 2 litre mazot at.... Tabi alt tıpa takılıyken... Ama motorun soğuk olsun.... Biraz çalışsın 10 saniye .... Stop ettikten sonra tapayı aç.... Süzülsün iyice....Ateşleme kablosunu sök tekrar marşa bas... Biraz da boş çevir marşla.... İçinde en ufak pislik kalmayacak..... Pırıl pırıl olacaktır....:cat:
çok enteresan yöntem mazotla :silent:
muratgergerli
10 Ocak 2008, 23:48
Ne dmek paşam...Akıl akıldan üstündür yaw..Ben birçok şeyi buradaki kardeşlerimden öğreniyorum..
''Bana bir harf öğretenin kırkyıl kölesi olurum''..iye boşuna mı demiş MUHAMMEDİM..
Alp doğru söylüyor. Benzin ile uğraşması dizele göre daha tehlikeli. Ayrıca benzinin yağlama özelliği çok az, mazotun ise oldukça iyi diye biliyorum..
Sen tasdikledikten sonra bana söz düşmez paşam..
mondi.playturk
10 Ocak 2008, 23:52
benzinle mazot cok az olsa bile karıştıgı zaman motorda yanma baslıyor ve egzosunuz sankı duman arabası gıbı oluyor ve bommmmm bunu yasadım yapan kısıler var :queen:
Olcay Avşar
11 Ocak 2008, 00:10
Bahsi geçen ürünü kullanmaya gerek yok bence, çünkü ne işe yarar diye kabaca baktığımızda motor içinde kalan pis yağı sökerek motoru iyice temizlendiğini düşünebiliriz. Fakat motor yağı , tahliye tıpasını açtığımızda asla tamamen boşalmaz. İçerde bir miktar kalır. Kullanıcı kitaplarınıza bakın mesela, yağ değişimde ne kadar miktarda yağ kullanılacağı yazar. Atıyorum yağ değişimi 2,4 litre - yağ + filtre değişimi 2,5 litre - revizyon 2,8 litre yazar.
Yani motoru açmadığınız sürece içerde bir miktar yağ her zaman kalır.
Şimdi yağın içine bu dalgadan katıyoruz motoru çeviriyoruz, sonrada tıpayı açıoz ve yağı boşaltıyoruz. Yeni yağı ekliyoruz, e ama içerde bir miktar eski yağdan kaldı ve o yağa karışmış adına temizleyici dediğimiz kimyasal var.
Temizlediğini iddia eden kimyasal sökücü keskin bir maddedir yüksek ihtimal ile, yeni yağın özelliğini bozmayacağına kim garanti verir???
Ben derimki her zaman belli bir marka yağ kullanın, aynı markayı temin edemeyeceğiniz bir durumda aynı özelliklere ve vizikoziteye sahip başka (güvenilir) bir marka kullanın.
Kendinize bir yağ seçin, motorunuza göre yarı sentetik yada ful sentetik. Ama bu yağ mutlaka motosıklet yağı olsun (JASO MA değerini karşılasın).
Her zaman aynı vizikozitede aynı yağı kullanın, asla motor yağı katkısı veyahut benzer maddeler kullanmayın, gerek yok.
''Bana bir harf öğretenin kırkyıl kölesi olurum''..diye boşuna mı demiş MUHAMMEDİM..
Sen tasdikledikten sonra bana söz düşmez paşam..
Abi özür dileyerek düzeltmek istiyorum. O söz Hz. Ali ' nindir. Saygılarımla... :)
Eyong Allah razı olsun kardeşim, çok doğru bir akıl yürütme. Dediklerin kulağama küpe oldu bile..
muratgergerli
11 Ocak 2008, 00:31
çok enteresan yöntem mazotla :silent:
Paşam enteresan olarak gördüğün olay bugün yıllardan beridir otomotiv sektöründe herkes tarafından (tamirci&servis) uygulanan yöntemdir..
Mazotlada olur benzinlede..Yeterki süzme tam olsun..Yani bitsin..:cat::rendeer:
Abi özür dileyerek düzeltmek istiyorum. O söz Hz. Ali ' nindir. Saygılarımla... :)
İşte bilmediğim (o an aklıma gelmedi fakat okuyunca silmek istedim) bir bilgi daha..:cherry:
Yeri gelmişken şunu belirteyim...
Bazı yazılarımda yazılım hatası yapıyorum..Okuyup hatamı düzeltmek istediğimde deşu karşıma çıkıyo...Özürlerimi iletir afınıza sığınırım..
http://img233.imageshack.us/img233/3266/noteci6.jpg
Bu mesajı yılbaşından bu yana alıyorum..Konuyu Mod arkadaşlarla paylaştım..Haklı
olarak yapılan bir uygulamaymış..Hak verdim arkadaşlarımıza..
Olcay Avşar
11 Ocak 2008, 00:40
muratgergerli forumda üyeler mesajlarını değiştiremezler, ayarları tam hatırlamıyorum ama ya belli bir süre yada sonrasında yazılan belli bir mesaj sayısından sonra aktif oluyor bu değiştirememe.
Nedenini merak edecek olursanız daha önce başımıza gelen bazı üye/üyeler-site sorunları nedeniyle bu özellik aktif edilmiştir. (bazı konularda önem arz eden mesajın üye tarafından değiştirilip ...... yapılması gibi)
Bazı yazılarımda yazılımhatası yapıyorum..
Abi yazılım hatası değil o, yazım hatası:P
Ahanda yakaladım, bunu da değiştiremiycen::pembe::
muratgergerli
11 Ocak 2008, 00:49
Heyırdır adaş ne olik...
Konumuz motor yağı sıvısı...
Yağlamaya geçmedik daha...
Yağ değişimini idrak etmeye çalışıyoruz..
Aha..!.. daha yazı yazmayacam işte...Yazım hatası bende kalıtımsaldı..
Katılım yok artıkın bende...
muratgergerli forumda üyeler mesajlarını değiştiremezler, ayarları tam hatırlamıyorum ama ya belli bir süre yada sonrasında yazılan belli bir mesaj sayısından sonra aktif oluyor bu değiştirememe.
Nedenini merak edecek olursanız daha önce başımıza gelen bazı üye/üyeler-site sorunları nedeniyle bu özellik aktif edilmiştir. (bazı konularda önem arz eden mesajın üye tarafından değiştirilip ...... yapılması gibi)
Teşekkürler paşam..Bilgilendirdiğin ve bilgilendirdekleri (mod arkadaşlar) için.:rendeer::rendeer:
Abi eskiden tv tüplerini şoklarlardı, ben şu şen şakrak halini özlediydim, artık dayanamadım 2 satır şokladım olayı kurtardım, welcome back:cherry:
06bluedragger
11 Ocak 2008, 01:17
amcam ne ugraşcan yıkamacıya götür gazyağı sıksınlar 5 dk sonra
tazyikli suyla yıkadınmı cillop gibi cıkar.. :mrgreen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO