PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : agırlıgımız etkılımı?

shule
07 Ocak 2008, 03:00
motorumuzla kendı kılomuz arasında nekadar bır fark olmalı?50kg bırısı 150 kg bı makınada zorlanırmı?onemlı olan ayagın yere degmesımı?

GKN
07 Ocak 2008, 03:04
öle bir orantı yok..
bunu uzaktan bakarakta anlayamassın
üstüne bindiğinde rahat taşıyabiliyosan ve keyif alıyosan o motor sana uygın demektir:cat:

aYe
07 Ocak 2008, 03:06
Bence ayağın yere deymesi yeterli, tabi kaslarda önemli ama ilk başta yetersiz dahi olsan km'ler geride kaldıkça kaslarında adapte olmaya başlayacaktır.

alp_tunay
07 Ocak 2008, 03:06
Ben 60 kg yim.... Motorum 197 kg....
Kilo ve boya bakmaz.... Cesaret ve yeteneğe bakar....:cat:

Ama kendine en uygunu seçmek lazım... Yani cesaretine ve yeteneğine.....

THE_LANCET
07 Ocak 2008, 03:09
150 kg senin kilondan ziyade vücut kaslarına (gücüne) da bakar bence. Ayağının yere değmesi demek senin, motoru dik ve belli bir açıya kadar serbestçe tutabilmen demektir. Bu sınırı aştığında vücudun çeşitli bölgelerdeki yada tamamı devreye girer buda senin gücüne bağlı olarak yansır. İmkanın varsa Belirttiğin orandaki kiloda veya kiloya yakın bir motoru, motorun üzerindeyken sağa, sola doğru yavaşça yatırarak denemende fayda var. Böylece kendininde kaç kiloya kadar taşıyıp taşıyamayacağını anlaya bilirsin.
Not:Tamamen kendi düşüncelerimdir. Umarım yardımcı olabilmişimdir

aYe
07 Ocak 2008, 03:12

Abisi şunu dün başka bir başlıkta yazmıştım...

O bişiy değilde yaz sonlarına doğru bostancı sahilde 600F kullanma çalışan bir bayan görmüştüm, motor dik konumdayken iki ayanıda uzattığında ikisininde ucu yere değmiyordu.

Uzun süre arkasından baktım, durduğunda bir sola 75 derece ayak yerde, bir sağa 75 derece anca ayak yerde.

En son çekti sağa çıkarttı kaskı ağlamaya başladı.

Hem acemiydi hem motor için fazla küçük, sonuç hüsran.

Genel olarak söylüyorum, fiziksel olarakta uygun bir motosiklet seçmekte fayda var, hem kendinizi üzmeyin hem beni güldürmeyin:P

Söylediğin herşeye katılıyorum boy kısmına katılmıyorum, bakmayın siz bizim Boy'a:P

alp_tunay
07 Ocak 2008, 03:20
Abisi şunu dün başka bir başlıkta yazmıştım...

Söylediğin herşeye katılıyorum boy kısmına katılmıyorum, bakmayın siz bizim Boy'a:P

Benimde ayaklarım yere zor değiyor... Hatta parmak uçlarım.... :cat::cat:

Geçenlerde afrika twin e bindim... Hiç te zorlanmadım...Onda hiç değmiyordu...:queen::queen::queen:

hondanın crf450 sine bindim... Birde yükseltilmiş... Merdivenle zor biniliyor....:queen::queen: Ondada zorluk çekmedim.... İş yetenekte... Yani yüksek kaldırım bulup yanaşmayı ayarlayabilmekte....:cat::cat:

ilhan1154
07 Ocak 2008, 03:20
aşırı derecede zayıf deılsen heralde kilonun pek onemı yoqtur

gittardando
07 Ocak 2008, 03:22
Bu yaz Bodrum'da 1300 cc Honda chopper kullanan bir kız gördüm
Önce kaldırımda duran motos,klete baktım, sonra kızın biri müsade isteyip bindi motosiklete gitti... kızın kilosu 45-50 civarı, belki daha zayıf. Alıcı gözle bakmadım bilmiyorum :)

Dengeyi sağlamak çok zor değil, ama ayakların yere değmesi önemli bence. Özellikle motosikleti geri geri çıkarırken...

Pınarr
07 Ocak 2008, 03:25
Benim motor 194 kilo (kurusu) ben 56 kiloyum.. Bana ağır geliyo ama sen bana bakma :cherry:

aYe
07 Ocak 2008, 03:28
Benimde ayaklarım yere zor değiyor... Hatta parmak uçlarım.... :cat::cat:

Geçenlerde afrika twin e bindim... Hiç te zorlanmadım...Onda hiç değmiyordu...:queen::queen::queen:

hondanın crf450 sine bindim... Birde yükseltilmiş... Merdivenle zor biniliyor....:queen::queen: Ondada zorluk çekmedim.... İş yetenekte... Yani yüksek kaldırım bulup yanaşmayı ayarlayabilmekte....:cat::cat:

Abi tamam inat eden hırs eden kullanır ama soran arkadaş acemi insaflı ol biraz veya yanlarına kaldırım vidalanmış motor öner:P

jeansatar
07 Ocak 2008, 03:35
motosiklet hareket halindeyken pek önemi olmayan bacak boyu,trafik akışında durmak gerektiğinde veya sağa çekip durulduğunda problem halini alır fakat burada tecrübe ve pratiklikle açığınızı kapatırsınız.motosikleti düşük süratlerde kullanmak için denge ve tabiki kasgücü önemlidir,fakat bu güce zamanla ulaşıp kendinizce teknikler geliştirisiniz...........herkese iyi sürüşler

ilhan1154
07 Ocak 2008, 03:38
Abi tamam inat eden hırs eden kullanır ama soran arkadaş acemi insaflı ol biraz veya yanlarına kaldırım vidalanmış motor öner:P

nerden bılıon acemı oldugunu , belkı sizin bilgilerınızı test edıo :) :queen:

Pınarr
07 Ocak 2008, 03:42
nerden bılıon acemı oldugunu , belkı sizin bilgilerınızı test edıo :) :queen:

Çünkü shulenin siteye ilk üye olduğu zamanı ve tanışma topiğini biz hatırlıyoruz.. Sen o zaman daha küçüktün hatırlamazsın :queen:

ilhan1154
07 Ocak 2008, 03:45
Çünkü shulenin siteye ilk üye olduğu zamanı ve tanışma topiğini biz hatırlıyoruz.. Sen o zaman daha küçüktün hatırlamazsın :queen:

ewt ozamanlar 17 yasındaydım şimdi buyudum 18 oldum :)
haydeyen ben yatıom hepnıze iyi geceler

bbaday
07 Ocak 2008, 03:52
benim motor 54 kilo ben 114 kiloyum :mrgreen:

PIERzig
07 Ocak 2008, 04:29
KOnfiçyuss şölee demiş: "Boyum kısa ama bir pirinç tanesi kadar değil.":)

efendy_iso
07 Ocak 2008, 09:32
boyun felan önemi yok mühim olan özgüven ama ikarusunkinden değill:)

navigator55
07 Ocak 2008, 10:37
Motorunu devirip de altından çıkamadığı için esnaftan veya çevreden yardım isteyen çoook cesur gördüm demekki satın alırken bayiisi ona ayağın yere değmese de olur diye sıkı gaz vermiş.Arkadaşları da sen bunu yaparsın demiş ama her trafk ışığına yaklaşırken vatandaaş yeşil yansa da durmasanm diye
dua ediyor ,yalvarıyor.Açıkça yüzünden belli taa kaskın içinden bunu görüyo
rum.
Demekki alakası var ve herkes hakettiği gibi yaşıyor ve biniyor aynı şarkıdaki gibi..Buna trafk polisleri de dahil..

tubis
07 Ocak 2008, 11:00
Kilo değil de önemli olan boy , biraz da tecrübe oldu mu tamamdır, gerisi kolay.. :cat:

babaçi
07 Ocak 2008, 12:45
boyun felan önemi yok mühim olan özgüven ama ikarusunkinden değill:)

arkadaşımın biri var inanın boyu 160 cm anca vardır:)bmw 1150 gs kullanıyor yıllardır :)

demirgursel
07 Ocak 2008, 21:52

abi sendede ne cesaret varmış 21 kilo birden eklemiş o cesaret:queen:

tigermbz
07 Ocak 2008, 22:04
tecrübe arttıkça boy ve kilonun önemi azalır ama hiçbir zaman kaybolmaz

digi_boy26
07 Ocak 2008, 22:12
bak şimdi kırmızı ışığa yaklaştıkca motoru durdurmadan ayağını yere koymadan, yeşil ışığa kadar ayakta durabilirsen o motoru sen harika kullanıyosun demektir. ama keskin virajlarda kilo önemlidir. kendin dik durcaksın motor yatcak. ya da sen eğilceksin yola doğru kollarınla motoru dik tutcaksın.merkez kaç kuvvetiyle motoru virajda savurcaksın yani :) ben tekerleklerim küçük olduğu için öle yapıyorum iyi de yapıyorum yani. arkamdan arkadaşlar geliyo biri chopper (caracal) biri de naked (cbf 150) onların hızla giremediği virajlara ben 80le giriyorum allaha şükür bişe olmadı daha :)

ryangt
08 Ocak 2008, 02:22
ilk 900RR'a sahip olduğumda 53 kg ve cılız bir adamdım..Geri geri garajda itmekte bile çok zorlanıyordum :queen:

Motorla beraber spora başladım ve 8 ayda 11 kilo aldım :D O zamandan bu zamana spora devam ettim tek parmağımla bile itiyorum :P

motosiklet kullanmayı öğrenen bayan arkadaşlarım yeterli egzersizlerle kilo almadan motora hakim olabiliyorlar...

mhrrmkpnr
08 Ocak 2008, 02:33
bnm motorum 130kg fln bn 90 kiloyum tek basıma istedigim yere surukleyip istedgmi yapabiliyorum ama onemli olan 3 sey var bnce
ayakların yere degmesi (hiç diilse ısıkta bklerken parmak ucları)
motorun ustundeyken saga sola yatırdıgında dusurmeyecek kdr tasıyabilmek
ve geri geri surukeyebilmek
ama istisnalarna var tabi bi amca vardı dragstar 650 kullanıodu ve motora binince ayakta bekliodu snr ayakta vitese takıp hareket ettikten snr zıplıodu ustune boyu brz kısaydı ama duz yola cıkınca boyun bi onemi kalmıo tabi

Fulish
08 Ocak 2008, 02:41
Benim en çok hoşuma giden liseye giden bi kızın mecidiyeköyde trafik sıkışınca honda todayini eliyle tutup kaldırıma çıkartmasıydı :) O gnden sonra çok düşündüm today mi alsam diye :cherry:

PIERzig
08 Ocak 2008, 02:52
ilk 900RR'a sahip olduğumda 53 kg ve cılız bir adamdım..Geri geri garajda itmekte bile çok zorlanıyordum :queen:

Motorla beraber spora başladım ve 8 ayda 11 kilo aldım :D O zamandan bu zamana spora devam ettim tek parmağımla bile itiyorum :P

motosiklet kullanmayı öğrenen bayan arkadaşlarım yeterli egzersizlerle kilo almadan motora hakim olabiliyorlar...
Bu hangi spor acep :salut: