Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006 yamaha fazer 72 beygir mi 98 beygir mi nasıl anlarız??? lütfen yardım
frtn09
31 Aralık 2007, 22:33
2006 model fz6 fazer makine var arkadaşlar... ruhsatında 72 beygir yazıyor fakat motor sahibi ruhsata yanlış işlenmiş diyor... faturada da beygir belirtilmemiş... motorun fabrika belgelerini görmedim belki orada yazıyordur fakat bunu teknik olarak motordan anlaşılmasının bi yolu var mıdır ? teşekkürler... saygılar...
frtn09
31 Aralık 2007, 22:42
2006 model fz6 fazer makine var arkadaşlar... ruhsatında 72 beygir yazıyor fakat motor sahibi ruhsata yanlış işlenmiş diyor... faturada da beygir belirtilmemiş... motorun fabrika belgelerini görmedim belki orada yazıyordur fakat bunu teknik olarak motordan anlaşılmasının bi yolu var mıdır ? teşekkürler... saygılar...
frtn09
31 Aralık 2007, 22:43
GeCe__
31 Aralık 2007, 22:49
72 bg olucagını sanmıyorum 98 bg dir buyuk olasılıkla
frtn09
31 Aralık 2007, 22:59
72 bg olucagını sanmıyorum 98 bg dir buyuk olasılıkla
nasıl çıkıcam işin içinden anlamadım e sonuçta zamanı gelecek bende satıcam makineyi hadi diyelim ruhsatta hata var makineden nasıl emin olucam... makineden emin olsam ruhsattaki 72 yi 98 yapabilicez mi... bunlar 2 versiyon çıktı, yıl olarakta 2006 diye biliyorum... az değil 26 beygir fark var az değil fiyat farkı verir bu normal olarak...
niyazierk
31 Aralık 2007, 23:09
arkadaşım motosiklet beygir güçlerini yazarken trafik tescil şubeleri teknik belgede yazılı rakamları aynen kullanıyor. Ama oradaki beygir gücünün birimi kw cinsindendir. normalde piyasada konuşulan beygir gücü ise hp cinsindendir. kw'yı hp'ye çevirmek için 1,36 ile çarptığın zaman senin istediğin rakamı bulursun.(72 X 1,36=97,9) İnşallah verimli olabilmişimdir.
.................................................. .
frtn09
31 Aralık 2007, 23:22
arkadaşım motosiklet beygir güçlerini yazarken trafik tescil şubeleri teknik belgede yazılı rakamları aynen kullanıyor. Ama oradaki beygir gücünün birimi kw cinsindendir. normalde piyasada konuşulan beygir gücü ise hp cinsindendir. kw'yı hp'ye çevirmek için 1,36 ile çarptığın zaman senin istediğin rakamı bulursun.(72 X 1,36=97,9) İnşallah verimli olabilmişimdir.
yok kw nedir hiç bilmem ama beygir yani Horse Power (hp) demek olduğunu herkes biliyor sanırım... ayrıca öyle bi hesap yaptın ki tam bi kaos oldu bende :) kw ve hp değerleri farklı değerler anlıyorum yani Dolar - TL gibi...
Fatih
31 Aralık 2007, 23:33
Bence en kesin çözümü şu
Motor yada şase numarasını telefon açıp beldeyama ya verin
Bu numaralar girildiğinde motorun bilgilerine ulaşılabilir.
barisf1
31 Aralık 2007, 23:37
Selamlar bende yeni fazercı sayılırım motor blogunuz siyah mı metamalik mi? Birde motor şase numaranızı yetkili bir servise sorarak bir sonuca varabilirsiniz.
frtn09
31 Aralık 2007, 23:43
Selamlar bende yeni fazercı sayılırım motor blogunuz siyah mı metamalik mi? Birde motor şase numaranızı yetkili bir servise sorarak bir sonuca varabilirsiniz.
motosiklet 2006 model kırmızı ve motor bloğu siyah... ayrıca ruhsattaki no ile motor bloğundaki no yu karşılaştırmak istedim motor bloğu üzerinde bir no bulamadım... bende çok çok yeni bi fazer ciyim...
Bence en kesin çözümü şu
Motor yada şase numarasını telefon açıp beldeyama ya verin
Bu numaralar girildiğinde motorun bilgilerine ulaşılabilir.
evet bu iyi bi fikir umarım yardımcı olurlar... piyasadaki söylenti 72 liklerin tutulmadığı... ama 72 olan ne... beygir mi kw mı... tutulan versiyon ruhsatlara hp, tutulmayan versiyonun teknik belgelerinden yararlanılarak ruhsata kw olarak mı işlenmiş yukarıda arkadaşımın belirtiği gibi 72 kw 98 hp ye denk geliyomuş gelde çık işin içinden... en iyisi beldeyama yı aramak ve onlara sormak bu motor süper mi değilmi kardeşim diye :)
barisf1
31 Aralık 2007, 23:52
Ruhsattaki motor no ile ön tarafta şase üzerinde numara var oradan kontrol edebilirsiniz . En sağlıklı sonuç motoru dyno ya çıkarmakta fakat şase numarasından yetkili bir servise sorarsanız size bilgi vereceklerdir. 98 ya da 72 beygir olması hiç önemli değil önemli olan fazerın keyfi
frtn09
31 Aralık 2007, 23:56
Ruhsattaki motor no ile ön tarafta şase üzerinde numara var oradan kontrol edebilirsiniz . En sağlıklı sonuç motoru dyno ya çıkarmakta fakat şase numarasından yetkili bir servise sorarsanız size bilgi vereceklerdir. 98 ya da 72 beygir olması hiç önemli değil önemli olan fazerın keyfi
öyle ama fiyat anlaşıldı... bunlar arasında 2000 tl ye kadar fiyat farkı var şimdi bilmediğim bişey için cebimdeki 3 kuruşu göz göre göre neden sokağa atayım değil mi... kolay kazanılmıyor :) fiyatı düşşün araç sahibi 72 olsun önemli değil çok fena kaçıyor zaten yaa üff diyorum :)
birde şasi no yu buldum no problem ama motor bloğu üzerinde motor no olması lazım... o numara kesinlikle motor bloğu üzerinde yazması lazım ki ben o motora doğan slx motoru takıp üç kaat yapmiim :) işte o noyu ara tara bulamadım hey gidi bws 100 üm hey :)
ennginn
01 Ocak 2008, 02:30
2006 model fazerlarda yanlızca tek beygir gücü var oda 98 hp
2007 yılında iki versiyon var Fazer 78 hp Fazer S2 98 beygir yani 72 hp lik bir fazer daha üretilmedi 2006 yılında.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8643-yamaha-fz6-fazer-hakkinda-hersey.html
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/39638-2006-yamaha-fazer-72-beygir-mi-98-beygir-mi-nasil-anlariz-lutfen-yardim.html
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/39639-2006-yamaha-fazer-72-beygir-mi-98-beygir-mi-nasil-anlariz-lutfen-yardim.html
Aynı konu üç ayrı yerde açılırmı arkadaşım.
ennginn
01 Ocak 2008, 02:38
Başka tipi yok yani 72 beygirlik fazer daha üretilmedi.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8643-yamaha-fz6-fazer-hakkinda-hersey.html
ennginn
01 Ocak 2008, 02:40
Açsaydın beş on tane, 3 başlık kime yeter:queen:
muratgergerli
01 Ocak 2008, 03:20
Arkadaşım ruhsattaki 72 yanlış yazılmış..
.
98 beygirdir..72 üretilmedi..Yok..Unut yani 72 yi..
Devrini alırken gerekli işlemleri yaparsan değiştirirler..
72 yi unut..98 beygir makinan..
.
.
VARAN 1....
muratgergerli
01 Ocak 2008, 03:22
================..............
muratgergerli
01 Ocak 2008, 03:24
3 defa aynı konuyu açmışsın..
Arkadaşım ruhsattaki 72 beygir yanlış yazılmış..
.
98 beygirdir..72 üretilmedi..Yok..Unut yani 72 yi..
Devrini alırken gerekli işlemleri yaparsan değiştirirler..
72 yi unut..98 beygir makinan..
.
.
VARAN 3..
frtn09
01 Ocak 2008, 05:02
arkadaşlar sizde aynı cevapları 2 şer defa yazmışsınız:) ben ilgili başlıklara yazayım istedim...model, model kıyaslaması ve teknik bilgi... sonuçta benim cevabımı verecek kimse teknik bilgi alanına girmeyebilir... dolayısı ile cevap alamam... eğer büyük bi problemse yönetici arkadaşlar yatmasın yönlendirsinler konuyu sorun çözülür... bende biliyorum 3 yere açtığımı bilinçli bi şekilde açtım yani... büyük hata ise özür...
Prometheus
01 Ocak 2008, 05:03
Sen 3 tane ayrı başlık açarsan, üçü birleştirildiğinde bu sonuç çıkar işte. Millete laf edeceğine kendine bak :P
frtn09
01 Ocak 2008, 05:21
Sen 3 tane ayrı başlık açarsan, üçü birleştirildiğinde bu sonuç çıkar işte. Millete laf edeceğine kendine bak :P
ama bu aynı konuda aynı cevaplar... yani insan hata yapabiliyor değil mi :) bende bunu diyorum zaten :)
çok problem yapmaya gerek yok sanırım ya döveceksiniz nerdeyse basit bi durum takmayın iyi yıllar sakin biraz :)
MrCool
01 Ocak 2008, 11:50
Benim eski motosikletim Suzuki LS650 Savage'in ruhsatında 5 beygir yazıyordu. 5 beygir olmadığını kesinlikle herkes bilirdi. Belki yurtiçine sokarken daha az gümrük vergisi ödemek için ithalatçı firmanın bulduğu bir yöntem olduğunu düşünmüştüm.
yaw ruhsatta ne yazarsa yazsın, fz6 fazer 98 hp dir:cat:
ruhsat çıkartılırken örnek no 2 isimliydi sanırım bi form doldurulur, bunu eğer muameleci ye vermessen kendin doldurursun
oraya fatura üzerinde belirtilen bilgiler yazılır, eğer senin faturanda hp uyazmıyorsa 200 hp de yazsan polis gık etmez..
frtn09
02 Ocak 2008, 19:24
teşekkürler arkadaşlar sağolun cevaplarınız için... saygılar...
frtn09
03 Ocak 2008, 20:48
hayırlısıyla inşallah, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin tabi cümlemize, fazer ime kavuştum... artık aranızda bir fazerci daha var :cat:
Burhansefa
03 Ocak 2008, 20:51
hayırlı olsun dostum
iyi günlerde kullan
frtn09
09 Ocak 2008, 21:12
sağol arkadaşım... herkese kazasız belasız sürüşler...
erman_erkan
09 Ocak 2008, 23:50
arkadaşlar sizde aynı cevapları 2 şer defa yazmışsınız:) ben ilgili başlıklara yazayım istedim...model, model kıyaslaması ve teknik bilgi... sonuçta benim cevabımı verecek kimse teknik bilgi alanına girmeyebilir... dolayısı ile cevap alamam... eğer büyük bi problemse yönetici arkadaşlar yatmasın yönlendirsinler konuyu sorun çözülür... bende biliyorum 3 yere açtığımı bilinçli bi şekilde açtım yani... büyük hata ise özür...
yazılan mesajları okumak ıcın teker teker baslık gezmeye gerek yok yukarıdakı yenı mesajlar butonuna tıklamak yeterlı oluyor,,motorun hayırlı olsun kazasız surusler
dinamometre diye bir alet var o ölçebilir belki ama ben tam bilmiyorum aletin youtube de videoları var çok süper bir şey gerçi TÜRKİYE'de var mı bilmiyorum ama yakınlarda felan varsa git ölçtür
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO