PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : daha 350 km'de motordan ses geliyor

tunakarsli
27 Aralık 2007, 12:22
Selam arkadaşlar.

Motordan bir ses geliyor. Tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr şeklinde kesintisiz bir ses. Ses motordan geliyor, hareket halinde ses devam ediyor ama vibrasyon azalıyor. Durunca ses de vibrasyon da artıyor. Sorun ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

aYe
27 Aralık 2007, 12:27
Acaba motor ne olabilir:P

efendy_iso
27 Aralık 2007, 12:28
Selam arkadaşlar.

Motordan bir ses geliyor. Tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr şeklinde kesintisiz bir ses. Ses motordan geliyor, hareket halinde ses devam ediyor ama vibrasyon azalıyor. Durunca ses de vibrasyon da artıyor. Sorun ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

sesin tam olarak nerden geldiğini tarif edersen bişeyler söylenebilirr

tunakarsli
27 Aralık 2007, 12:29
pardon unutmuşum yazmayı motor cbf 150:(

ses tam olarak motorun içinden geliyor sanki pistondan gibi ya da kranktanmış gibi ama 350 km de ki bi hondada olabilir mi böyle bi sorun? Motoru hiç zorlamadım ve yüksek devirde kullanmadım.

efendy_iso
27 Aralık 2007, 12:32
Acaba motor ne olabilir:P

cbf150 imiş hadi aye cvp ver sesin sebebi neymişş:P

aYe
27 Aralık 2007, 12:34
cb5150 imiş hadi aye cvp ver sesin sebebi neymişş:P

cb5150 ne isocan, sim kart takılıyomu bu motora:queen:

@tunakarsli
Motorunu çalıştırmadan acilen servise götür.

jesse
27 Aralık 2007, 12:35
egzantrik zinciri diyesim geliyor ama 350 km ???? abi servise götürüver hemen oyle kullanma daha rodajı bitmemiş makinenin iş alma başına daha sonrları

tubis
27 Aralık 2007, 12:41
Motorunu çalıştırmadan acilen servise götür.

Delüüüüüüüüüüüüüü :queen: Bunu o da biliyordur heralde :queen:

PIERzig
27 Aralık 2007, 12:42
pardon unutmuşum yazmayı motor cbf 150:(

ses tam olarak motorun içinden geliyor sanki pistondan gibi ya da kranktanmış gibi ama 350 km de ki bi hondada olabilir mi böyle bi sorun? Motoru hiç zorlamadım ve yüksek devirde kullanmadım.
Yok olmazz olur mu hiç,hondalar kutsanmış motorlardırr.
Piston ya da kranktan gelseydi kesik kesik bi ses gelirdi tırr degilde pıt pıt pıtımsııı
Fazla km yapmadan servisine götür sen onu en iyisi

Fulish
27 Aralık 2007, 12:48
Zincir bi yerlere sürtünüo olmasın sakın :cherry:

aYe
27 Aralık 2007, 13:04
Delüüüüüüüüüüüüüü :queen: Bunu o da biliyordur heralde :queen:

E bilmiyo ki sormuş:P

Ciddi birşeyse zaten garanti kapsamındadır, çünkü motor henüz çok yeni...

Fulish'in dediği gibi basit birşeyse zaten para almazlar, çünkü motor henüz çok yeni...

Bu durumda acilen servise gitmek en akıllıca olanı.:cherry:

duslemek
27 Aralık 2007, 13:37
parcalar yeni oturuyor sen takma kafana ilk bakım 500 de sanırım o zaman subap ayarı yapınca ses kesilir diye dusunuyorum

GKN
27 Aralık 2007, 13:41
şindi bunun 1 kamyon sebebi olabilir
sen en iisi bi servise götür, emin olki biz yorum yapana kadar servis sorunu çözecektir:P

alp_tunay
27 Aralık 2007, 15:35
O motor krank kesmiş...Piston kırmış .. Sekman dağıtmış.... Acilen hurdacıya gitmesi gerek.....:cherry:

aYe
27 Aralık 2007, 16:03
O motor krank kesmiş...Piston kırmış .. Sekman dağıtmış.... Acilen hurdacıya gitmesi gerek.....:cherry:

Abi bizimkininde gaz verince wooonnn wooonnnnnn diye bi ses gelio, hele bi falına baksana:queen:

jesse
27 Aralık 2007, 16:10
Abi bizimkininde gaz verince wooonnn wooonnnnnn diye bi ses gelio, hele bi falına baksana:queen:

akrep vardır akrep ((((: :mrgreen:

cumoni
27 Aralık 2007, 16:21
Servise git diyenleri protesto ediyorum; ya yakın bir yerlerde servis olsa zaten hemen giderdi oraya. Demek ki biraz uzak bir mesafede arkadaş ki bilgi almak için soruyor.

Benim bildiğim kadarı ile motorun içinden öyle Tırrrrrrrrrrrrrr diye ses çıkmaz! TIR mı bu? Ya sesi iyi tarif edememişsin ya da o sesin başında Tı yoktur, sadece rrrrrrrrrrrr yapıyordur. Neyse, şakayı bırakalım!

Tanımladığın sesle ilgili sana iki seçenek sunuyorum:

1- Motosikletinin plakasını kontrol et; gevşemiş mi yoksa bir yere değiyor mu?
2- Depoyu fulle ve bir de öyle dinle bakalım, ses gelecek mi? Gelmiyorsa, depo bağlantı sistemini gözden geçir.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin!

aYe
27 Aralık 2007, 16:34
Servise git diyenleri protesto ediyorum; ya yakın bir yerlerde servis olsa zaten hemen giderdi oraya. Demek ki biraz uzak bir mesafede arkadaş ki bilgi almak için soruyor.

Benim bildiğim kadarı ile motorun içinden öyle Tırrrrrrrrrrrrrr diye ses çıkmaz! TIR mı bu? Ya sesi iyi tarif edememişsin ya da o sesin başında Tı yoktur, sadece rrrrrrrrrrrr yapıyordur. Neyse, şakayı bırakalım!

Tanımladığın sesle ilgili sana iki seçenek sunuyorum:

1- Motosikletinin plakasını kontrol et; gevşemiş mi yoksa bir yere değiyor mu?
2- Depoyu fulle ve bir de öyle dinle bakalım, ses gelecek mi? Gelmiyorsa, depo bağlantı sistemini gözden geçir.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin!

Peki bu dediklerin değilde atıyorum, krankta imalattan dolayı olan bir kılcal çatlak büyümeye başladıysa?

Eğer böyle bir sorunsa 1 depo sonra motor dağılmış olur, hoş bu da garanti kapsamında ama tamir süresince yedek araç vermezler.

Bende sizi kınıyorum, sırf benim bilgim bu demek adına bir başkasının motorunun zarar görmesini umursamıyorsunuz.

Siyah kısım içinse şunu söylüyorum, yakın değilse nakliye tutacak götürecek, zaten çalıştırmadan götür diye de söyledik.

Parası yok dersen, parası olmayan kazanana kadar minibüse binecek veya yürüyecek arkadaş, motosiklet almayacak.

Ayrıca param yok bahanesiyle ciddiye alınmayan bu durumların sonuç faturasının daha büyük olduğu gerçeği bu bahanenin mantıksızlığını açıklamaya yeterlidir.

patriote
27 Aralık 2007, 16:43
Zincirin gevşemiş.
Servise git gersinler.:wiinkk:

cumoni
27 Aralık 2007, 16:48
Haklısın aYe, ben ne anlarım motordan falan? Ettik işte bir hata, kusura bakma! Aslında sizin gibilerin yazılarından da pek bir şey anlamam ya neyse... Beni de böyle idare edin artık!

aYe
27 Aralık 2007, 16:49
Zincirin gevşemiş.

Bencede %99.9 sorun bu, ama sonuç değişmiyor, yetkili yada yetkisiz SERVİSE GİT:)

Haklısın aYe, ben ne anlarım motordan falan? Ettik işte bir hata, kusura bakma! Aslında sizin gibilerin yazılarından da pek bir şey anlamam ya neyse... Beni de böyle idare edin artık!

Estafurullah, size anlamazsınız demedim, yanlış anlaşılıp kırdıysam özür dilerim.:)

Her işte ince bir çizgi vardır, çıkan sesten arıza üzerine tahminde bulunmak ustalıktır, ancak kesin tanı koymak ancak hata olabilir...

Tuncer Sezen
27 Aralık 2007, 17:12
Konu dışı yazışmalar yapmak,kişisel problemlerinizi ve çekişmelerinizi foruma yansıtmak yasaktır ! Konu ile alakasız ikili dialog halindeki mesajlar silinmiştir.

deli mavili
27 Aralık 2007, 19:43
slm dostum daha ne duruyorsun burada motorunu servise götür
bizleride ses için bidaha rahatsız etme bak sırada bekliyenler var :queen:
seninki daha garantili hiç dert etme :cat:

Zincirin gevşemiş.

hemende bulmuşsun arızayı allahtan doktor deilsin devlet hastanesinddee
:queen::queen:

asm
27 Aralık 2007, 19:49
Zincirin gevşemiş.

Bende aynısını söylecektim.

Arkadaşın motorundada benzer bir ses geliyordu. Anladık ki zincir gevşekmiş (hakkatende "tırrrr tırrrr tırrrr" gibi bir ses çıkıyordu)

denizcimuzaffer
27 Aralık 2007, 19:55
Korkulu rüya görmektense uykusuz kalmak iyidir der atalar.:)
Eğer tecrübelerimiz geçerli ise motorunda bir sorun çıkmayacaktır, ama az bir ihtimal bile olsa baktırmakta yarar var. Motorun içinden ses geliyor demişsin ve durduğunda! sonuçta kafanda kask varmı bu sesi duyduğunda? bariyer ya da bir duvara yakın mı durduğunda geldi bu ses? Kasksız aynı sesi duyabiliyormusun? Yani sadece bir ses tarifinden aklıma bu sesin gerçek olup olmadığı ya da nereden geldiğini kesin bilip bilmediğin gibi şeyler kurcaladı kafamı.
Şimdi bir zorlama yorum yapmaya çalışayım ki başımdan geçmiştir. yeni motorlarda klerensler sıkı olduğundan, özellikle egzost ve yanma sesinin azaldığı rolenti durumlarında, pistonların-segmanların-sibop hareket mekanizmalarının sesi acaip bir şekilde tek tek duyulabiliyor. Hatta ben yeni bir motorda bu sesleri duyunca endişelenmiştim. 80-90 saat hiç durmadan çalıştırıp sonra denedim, ses kalmamıştı:)

Sorunu tesbit edersen bize de bildir, aydınlanalım:)

patriote
27 Aralık 2007, 20:45
Durunca ses de vibrasyon da artıyor. Sorun ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

Ben işin bu kısmını okumadan cevap yazmışım. Özür dilerim.
Duran motorun zincirinden ses gelmez.:)

Gerçi sonuç değişmez.
Dehal servise götür...

Sinan Er
27 Aralık 2007, 21:06
Kardeş sen servis mervis uğraşma boşver en yakın tamirciye git arızayı öğren yeter gerisi kolay ama elletme sadece göster :) ( bu cümleyi sakın başka yere cekmeyin arkadaşa ayıp valla )

mterayes26
27 Aralık 2007, 23:21
yolda gıderken çınçın çıngırçıngır tarzı sesse benım motordanda gelıyor zıncır gevsemesı 2.si honda allah katından ınmıyor arkadaslar onda da sorun olması dogal

digi_boy26
28 Aralık 2007, 00:23
zincirden olsa vibrasyonu nasıl etkilerki? zinciri şaseyemi sürtüyo ? ben scooterciyim ama az çok kafam çalışıyo:):)

GeCe__
28 Aralık 2007, 00:59
Kardeş sen servis mervis uğraşma boşver en yakın tamirciye git arızayı öğren yeter gerisi kolay ama elletme sadece göster :) ( bu cümleyi sakın başka yere cekmeyin arkadaşa ayıp valla )

muahahah :queen::queen:

ya yapmayın arklar nasıl zıncırden gelıyor dıyorsuunz? arkadaş motor kısmından gelıyor dıyor yaff.bu arada cbf150 de egzantrık zıncırı olduğunu sanmıyorum ama varsada eyw yanı :) bende cok kullandım vıbrasyon cook az guzel motor ama ses olayına bırsey dıyemıcem umarım buyuk bı sorun degıldır dostum

AdanaLy_
28 Aralık 2007, 01:19
motoru indirip bakmamız lazım :queen: .

torento_1987
28 Aralık 2007, 01:44
subap sesi olamaz mı.? acabaa??

GKN
28 Aralık 2007, 02:28
ya bende buna üzülüyorum işte
biri kuyuya bi taş atıyor, sonra biz burda birbirimizi yiyoruz..

aYe
28 Aralık 2007, 02:43
ya bende buna üzülüyorum işte
biri kuyuya bi taş atıyor, sonra biz burda birbirimizi yiyoruz..

Ben yazıcaktım vazgeçtim.:cherry:

Vatandaş çoktan motorunu yaptırdı yattı uyudu bizde debeleniyoruz...:pr:

GKN
28 Aralık 2007, 02:45
Ben yazıcaktım vazgeçtim.:cherry:

Vatandaş çoktan motorunu yaptırdı yattı uyudu bizde debeleniyoruz...:pr:

aynen öle abi :cat:

MoToR
30 Aralık 2007, 21:17
Aynı ses benim jinlundada vardı motoru açtırdık vites dişlisinindeki 2 ve 5 inci vitesi harekete geçiren dişlilerin 3-4 tırnağının kırıldığını gördük servise gittim parçayı getirttim değiştik parçayı ses kesildi.Benim görüşüm garantisi varken sevise gitmendir.

Gültekin
30 Aralık 2007, 21:26
conta MT sorumlusu Mr. Metö açıklama yapsın. :P

ShowDown
30 Aralık 2007, 21:53
gene başladılar geğiğe
valla bunları bi odada düşünemiyom:queen:

Gültekin
30 Aralık 2007, 21:57
gene başladılar geğiğe
valla bunları bi odada düşünemiyom:queen:

geyik çoktan başlamış bile.
ben ilgili kişiden, ciddi bir açıklama bekliyorum :bounce:

muratgergerli
30 Aralık 2007, 22:20
Bende dedim ne oldu bu topice..Yoksa arkadaşın problemi yine mi
başladı..
Biz halletmiştikte..:P

denizcimuzaffer
30 Aralık 2007, 22:36
Tunakarsli arkadaş:silent:
Ne oldu hallettin mi sorununu, bizi merakta koyma:)

mterayes26
25 Şubat 2008, 01:05
zincirden olsa vibrasyonu nasıl etkilerki? zinciri şaseyemi sürtüyo ? ben scooterciyim ama az çok kafam çalışıyo:):)

sen scootercısın sen konusma :D