atlantic
11 Mart 2008, 22:01
İridyum buji yi kesinlikle size öneirim fakat şöyle bir konu var yan sanayi iridyum buji yani sahte iridyum buji sürmüşler piyasaya,bu bujiler orjinalinden ayırt edilemez durumda aynı,bu bujilerin çin yapımı olduğunu duydum ve gördüm orjinali ile yan yana koyun farksız ayırt edilemez,AYIRT Etmenizin bir tek yolu var buda BUJİ PULU.Bujimizin pulunu eyerki çevirerek yerinden cıkartabiliyorsak bu buji yan sanayi yani sahte olanıdır.Orjinali buji pulu ise yerinden kesinlikle cıkmıyor,Lütfen buji alırken bu konuya cok Dikkat edin.Şu an Apache de kullandığım eski bujimi değiştirdim yaklaşık 3000 km kullandım ve gercekten performans ve yakıt tasarufu sağlayan bir buji.Aynı zamnda Honda cb750K motorumada 4 adet iridyum taktırdım inanırmısınız bilmiyorum ama gercekten cok harika oldu bu kadar fark edeceğini inanın sanmıyordum,eski çalışmasına göre daha güzel celışmakta ve eski performansına görede daha cok performanslı ve güçlü durumda.4.vites yan vereeyim bas diye ağlıyor motor.
Ve şunu söylemek istiyorum iridyum bujinin düşük cc lik motorlarda pek fazla bir değişim havası vermiyor ama kullandıktan sonra bir süre sonra bunun farkına yakıt tüketimi nin düştüğünü görüyorsunuz sürat olarak motorunuzun hızının artacağı söz konusu olamaz.olsada hissettirici değil.
Fakat büyük motorlarda bu bujiyi takıp calıştırınca hemen farkı rolantide calışırkene anlaşılıyor.Tabi yakıt tüketimi farkedilir derece de düşüşe geciyor ,performansıda o derece artıyor. Ben cok memnunum tavsiye ederim.
Kazasız Belasız Sürüşler dilerim... :)
Tam aradığım açıklama olmuş bu. Teşekkürler. :cat: Yarın Buz Motor'dan ben de alıcam iridyum buji. Aradım bugün, varmış ellerinde. Ancak şöyle bir sorun var, benim makinenin bujisi normalde NGK CPR8E. Bunu araştırdım ben, NGK nın sitesinde bile iridyum karşılığı yok. Denso'ya da baktım, onda da yok. Bunun yerine bana NGK DPR8EIX veririz, o da uyar dedi. Sizce uyar mı? Problem yaşar mıyım?
Ve şunu söylemek istiyorum iridyum bujinin düşük cc lik motorlarda pek fazla bir değişim havası vermiyor ama kullandıktan sonra bir süre sonra bunun farkına yakıt tüketimi nin düştüğünü görüyorsunuz sürat olarak motorunuzun hızının artacağı söz konusu olamaz.olsada hissettirici değil.
Fakat büyük motorlarda bu bujiyi takıp calıştırınca hemen farkı rolantide calışırkene anlaşılıyor.Tabi yakıt tüketimi farkedilir derece de düşüşe geciyor ,performansıda o derece artıyor. Ben cok memnunum tavsiye ederim.
Kazasız Belasız Sürüşler dilerim... :)
Tam aradığım açıklama olmuş bu. Teşekkürler. :cat: Yarın Buz Motor'dan ben de alıcam iridyum buji. Aradım bugün, varmış ellerinde. Ancak şöyle bir sorun var, benim makinenin bujisi normalde NGK CPR8E. Bunu araştırdım ben, NGK nın sitesinde bile iridyum karşılığı yok. Denso'ya da baktım, onda da yok. Bunun yerine bana NGK DPR8EIX veririz, o da uyar dedi. Sizce uyar mı? Problem yaşar mıyım?