Orijinalini görmek için tıklayınız : Iridyum buji ...
ARBETUS
10 Ocak 2008, 11:02
ne gibi sorunlar vardı mesela? benim de motorumda ufak sorunlar var da acaba buji den mi..
mesela 90kmle süratle giderken, vites küçültüp gaza yüklendiğimde sanki dizel motor gibi önce bi gazı alıyor (sanki debriyajtaymış elim gibi), sonra hızlanma yapıyor..
kusura bakmayın 50 defa sordum ama sonuç olarak NGK D8EA iridyum yani ha? paketinde iridium falan yazmıyor da o yüzden sordum.. sarı renkte bi kutusu var.. iridyum olanlarda gümüş renkli kutusu ve kocaman iridium yazıyor da
HAyır dostum d8ea iridyum değil yanlış anlaşılmasın. Bende ani gaza yüklenmelerde tepki gecikmesi vardı bu ortadan kalktı. Bugün işe de motorla geldim Boğaz köprisinde yağmura yakalandım sorunsuz geldim. yolda fazla basamadım 120 civarındayken mıknatıslı çantam yerinden fırladı zar zor tuttum. kaymaması için altın koyduğum pad üçtu maalesef.
Senin sorunun debriyaj balatasıyla ilgili olabilir. Şunu denemelisin 2. vitesten 3. vitese (devri geldiğinde) atıp gazı fazla açtığında motor bağırır fakat gitmezse sonra devri düşürüp devam ederse debriyaj balatan da sorunvar demektir. sErviste ayarlatırsan sorun ortadan kalkar. Şu an bende yaşamaktayım bu sorunu ama fırsatım olmadı baktırmaya.
tourgood
10 Ocak 2008, 11:04
tamamdır.. özetliyorum.. kanuni tiger için normal buji
D8EA - sahibinden.com - 9 ytl
DR8EIX - sahibinden.com - 34 ytl
demek ki bujidenmiş aynı sorun bende de var.. TEŞEKKÜR arbetus
ARBETUS
10 Ocak 2008, 11:07
tamamdır.. özetliyorum.. kanuni tiger için normal buji
D8EA - sahibinden.com - 9 ytl
DR8EIX - sahibinden.com - 34 ytl
demek ki bujidenmiş aynı sorun bende de var.. TEŞEKKÜR arbetus
d8ea en fazla 7 ytl
dr8eıx ngk bayisinde 25 ytl.
öbür başlıkta bahsettiğin sorun debriyaj olabilir oraya yazıyorum. :P
bu iridyum buji deneyimlerimi yazıyorum tekrar..
Yağmurda suda falan sorun çıkartmadı.Gerçi öle derelere falan girmedim ama sağanak yağmurda sürdüm su birikintilerinden su sıçratarak geçtim:P
Performans üzerindeki olumlu etkisini söylemiştim zaten.
Yakıt tüketimi düştümü bilmiyorum ama farkedemedim :)
motor ve hava soğukken marş ve ateşleme çok iyi.
Tek bir eksiğini yakaladım. Motoru çalıştırdıktan sonra 1 dk falan beklemesseniz motor boğuluyor tekliyor ve susuyor. Sanırım boğuyor motoru
Ama 1 dk falan kendi kendine çalıştıktan sonra hiç bir problem kalmıyor.
digi_boy26
10 Ocak 2008, 22:14
scootera takan varmı? 150cc scootera iyi gelirmiki ? yukardaki mesajların birinde küçük cc motorlara zararlı olcağı yazılmışta. taksakmıki ?
mterayes26
10 Ocak 2008, 22:44
ben caracal ıma dusunuyorum ama tepkı gecıkmesı yapıyormus 2.si 1 dakıka beklemek gerekıyormus her ıyı yanı olna seyın kotu yanları boyle oluyor ıste
2 zamanlılar için iridyum buji varmı:silent:
varmı didim :thumright
varmı didim :thumright
var ama nerde bilmiorm :P
06bluedragger
11 Ocak 2008, 01:05
cr7hıx iridium buji hussara takacam sonucları iletirim
gkn var didin ben dudum:P
var ama nerde bilmiorm :P
neree sakladın, vir cabıh :P
06bluedragger
11 Ocak 2008, 01:14
gkn ngk buji net sayfasını arastır belki oraya saklamıştır
gozelim bujiyi 8 zamanlı bilem varmış vışşşş duydunmu:mrgreen:
ARBETUS
11 Ocak 2008, 09:17
ben caracal ıma dusunuyorum ama tepkı gecıkmesı yapıyormus 2.si 1 dakıka beklemek gerekıyormus her ıyı yanı olna seyın kotu yanları boyle oluyor ıste
yaw nerden çıkardın bunu ki? biz eski bujde böyle olduğunu yazmıştık. ben iridyuma geçtiğimden beri bu tür bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
tamyak
11 Ocak 2008, 10:53
scootera takan varmı? 150cc scootera iyi gelirmiki ? yukardaki mesajların birinde küçük cc motorlara zararlı olcağı yazılmışta. taksakmıki ?
Slm , ben Kanuni Bobcat e taktım ama bişi anlamadım sanırım motordan fazla anlamıyom ondan ....:silent:
06bluedragger
11 Ocak 2008, 19:42
yakıt düştümü ondan haber ver iridyum buji nokta ateslemeli elbet
orjinal bujiden farkı vardır..:mrgreen:
UGUR83
11 Ocak 2008, 22:43
Sanırım bu bujiden almalıyımm :P
http://www.youtube.com/watch?v=JAjUFUGRkfg
Gerçektende yakıt tasarrufu sağlıyormu acaba? Kawasaki Er6F'e nasıl gider bu buji sizce alsam iyi olur mu?
digi_boy26
12 Ocak 2008, 01:31
Slm , ben Kanuni Bobcat e taktım ama bişi anlamadım sanırım motordan fazla anlamıyom ondan ....:silent:
sesi değiştimi motorun ? bobcat benimkinden fazla hp'ye sahip. vibrasyon filan başladımı ? hani yanma %100e yakın olur deniyo ya anlatımında ?
o_yagmur
12 Ocak 2008, 18:28
ya bunu deneyen arkadaş yokmudur bi yasın ya iyi bişisebizde takak anadınmı
tamyak
12 Ocak 2008, 19:07
sesi değiştimi motorun ? bobcat benimkinden fazla hp'ye sahip. vibrasyon filan başladımı ? hani yanma %100e yakın olur deniyo ya anlatımında ?
Slm , vibrasyon falan olmadı , benzin tüketiminde artış oldu ama arkadaşlarım buji ile alakalı değil, havaların soğuk olması ile ilgilidir diyorlar..
mterayes26
14 Ocak 2008, 01:15
bu iridyum buji deneyimlerimi yazıyorum tekrar..
Yağmurda suda falan sorun çıkartmadı.Gerçi öle derelere falan girmedim ama sağanak yağmurda sürdüm su birikintilerinden su sıçratarak geçtim:P
Performans üzerindeki olumlu etkisini söylemiştim zaten.
Yakıt tüketimi düştümü bilmiyorum ama farkedemedim :)
motor ve hava soğukken marş ve ateşleme çok iyi.
Tek bir eksiğini yakaladım. Motoru çalıştırdıktan sonra 1 dk falan beklemesseniz motor boğuluyor tekliyor ve susuyor. Sanırım boğuyor motoru
Ama 1 dk falan kendi kendine çalıştıktan sonra hiç bir problem kalmıyor.
arbetus barış kardeş işte bu deneyimden bahsediyorum arkadaş iridyum hakkında yazmış
neree sakladın, vir cabıh :P
paran var mı :P
arbetus barış kardeş işte bu deneyimden bahsediyorum arkadaş iridyum hakkında yazmış
sizde bekleyin 1 dk çalışsın motor arkadaş :P
zaten motoru çalıştırdım salak gibi bastım gaza gittim hemen.. Üstüne bide gaza gelip tekteker yaptım mı.. Çat dedi durdu motor :P yarım saatlik denemeden sonra hala ateşlemeyen bir buji :P Feci boğdum motoru.. Ama Allahtan nolur nolmaz die yanımda taşıdığım orjinal bujiyi taktım hemen.Bastım marşa.Gırgırıgır çalıştı makine.. Elimde ucu paso benzin ve yanık olmuş iridium bujiyide lağımdan aşşağı salıverdim :P
Sanki performanstan düştü alet ama... Alıcam tekrar bi iridum.. Ruh sağlığım bozuldu :P
ARBETUS
14 Ocak 2008, 12:32
sizde bekleyin 1 dk çalışsın motor arkadaş :P
zaten motoru çalıştırdım salak gibi bastım gaza gittim hemen.. Üstüne bide gaza gelip tekteker yaptım mı.. Çat dedi durdu motor :P yarım saatlik denemeden sonra hala ateşlemeyen bir buji :P Feci boğdum motoru.. Ama Allahtan nolur nolmaz die yanımda taşıdığım orjinal bujiyi taktım hemen.Bastım marşa.Gırgırıgır çalıştı makine.. Elimde ucu paso benzin ve yanık olmuş iridium bujiyide lağımdan aşşağı salıverdim :P
Sanki performanstan düştü alet ama... Alıcam tekrar bi iridum.. Ruh sağlığım bozuldu :P
Ben çalıştırıyorum motoru jiklede Kaskı eldiveni giyene kadar 3 dk geçiyor. Yarım jikleye alıp devam ediyorum yola 1-2 km sonra kapatıyorum öksürüse tekrar açıp yola devam ediyorum.
Eray, Tequ nunda dediği gibi ilk çalıştırmada asılırsan gaza hangi buji olursa olsun boğulur bozulur. Senin sorun dediğin şey buji ile alakalı değil. Arada bend e deniyorum. Tüm kullandığım bujilerde ilk çalıştırmada fazla gaz verdiğinde tekliyor motor.
Ben çalıştırıyorum motoru jiklede Kaskı eldiveni giyene kadar 3 dk geçiyor. Yarım jikleye alıp devam ediyorum yola 1-2 km sonra kapatıyorum öksürüse tekrar açıp yola devam ediyorum.
Eray, Tequ nunda dediği gibi ilk çalıştırmada asılırsan gaza hangi buji olursa olsun boğulur bozulur. Senin sorun dediğin şey buji ile alakalı değil. Arada bend e deniyorum. Tüm kullandığım bujilerde ilk çalıştırmada fazla gaz verdiğinde tekliyor motor.
üzerindeki orjinal bujide de yaşadım bunu evet ama bu kadar değil.Soğukta hemen çalıştırıp asılırsam tekleme yapıyor fakat geri kendine geliyordu.
İridium bujide kendine gelmiyor tek sorun bu :P Daha doğrusu ilk zamanlarda 1 tekledi 2 tekledi sonra bir daha derken tekrar marş yaptığımda hep çalışmıştı.. Hepsininin birikimi.. son sefer çalışmadı..
digi_boy26
14 Ocak 2008, 21:49
Slm , vibrasyon falan olmadı , benzin tüketiminde artış oldu ama arkadaşlarım buji ile alakalı değil, havaların soğuk olması ile ilgilidir diyorlar..
hesapta gelen benzinin tamamını yakcaktı. artış neden oldu ki?:silent: evet hava soğuk olunca hava filtreleri motorun ısısından buhar yapınca delikleri kapanıyomuş. bana öle dediler servisten. yoksa karbüratörü söktürüp temizletcektim..
kaça aldın bujiyi?
mterayes26
14 Ocak 2008, 21:55
hesapta gelen benzinin tamamını yakcaktı. artış neden oldu ki?:silent: evet hava soğuk olunca hava filtreleri motorun ısısından buhar yapınca delikleri kapanıyomuş. bana öle dediler servisten. yoksa karbüratörü söktürüp temizletcektim..
kaça aldın bujiyi?
sinan abi adam kısın dıyor
tyler_durden
14 Ocak 2008, 22:13
yine bu forumda okuduğum bir yazıya göre bu iridyum buji yağmurlu havada yada sulu ortamda sorun çıkarıyormuş. Tak die motoru stop ettirip uzun süre çalışmıyormuş ... O halde bize gelmez bu buji :P
adana'da kaç gün yağmur yağıyor allahını seversen :)
adana'da kaç gün yağmur yağıyor allahını seversen :)
iyide yağmaz yağmaz .. bir yağdı nolacak ? ayrıca şehir içi kullanım isteseydim activa falan alırdım.. Şehir dışına çıktım sağanak başladı ? önceden düşünmek gerekir bazı şeyleri ...
var var, sen maldan bahset:queen:
auditer
15 Ocak 2008, 00:46
bugün hondaya 600 f için sordum tanesi 75 YTL
arkadaşlar NGK marka bujilerin üzerlerindeki harflarin tablosu aşağıdaki linktedir merak eden dostlar bakabilirler beleş
http://www.ngksparkplugs.com/techinfo/spark_plugs/partnumberkey.pdf#search=
http://img90.imageshack.us/img90/8237/zkuf3.jpg (http://imageshack.us)
tamyak
15 Ocak 2008, 14:37
kaça aldın bujiyi?
Slm , buji hediye geldi bana ama 22 ya da 25 ytl civarı bişeydi fiyatı...
Motoru bi ara servise sokup bakım yaptırcam sibop mu sübap mı her neyse onun ayarları bozukmuş onları yaptıktan sonra tekrar bir ne kadar yakıt tüketiyo kontrol edicem...
var var, sen maldan bahset:queen:
bu hat güvenli mi ? :P
bu hat güvenli mi ? :P
:mrgreen: :mrgreen:
digi_boy26
16 Ocak 2008, 21:30
Slm , buji hediye geldi bana ama 22 ya da 25 ytl civarı bişeydi fiyatı...
Motoru bi ara servise sokup bakım yaptırcam sibop mu sübap mı her neyse onun ayarları bozukmuş onları yaptıktan sonra tekrar bir ne kadar yakıt tüketiyo kontrol edicem...
irtibatı koparmayalım tamyak :) yazbaşında sana sipariş verebilirim belki :)
mterayes26
17 Ocak 2008, 21:27
irtibatı koparmayalım tamyak :) yazbaşında sana sipariş verebilirim belki :)
valla sinan abı ben alıyorum
06bluedragger
17 Ocak 2008, 23:56
beleş sirke baldan tatlıdır peki
beleş buji neyden tatlıdır??
hasanpinar0537
18 Ocak 2008, 00:24
bnde bugün gittim servise bilgi almak için birde iridyum almıştım onu sorayım dedim ben 25 ytl ye aldım iyi almışsın dediler bekliyorum 5000 bakımını o zaman taktıracam neyse herkese slm lar
mterayes26
19 Ocak 2008, 00:24
bnde bugün gittim servise bilgi almak için birde iridyum almıştım onu sorayım dedim ben 25 ytl ye aldım iyi almışsın dediler bekliyorum 5000 bakımını o zaman taktıracam neyse herkese slm lar
bu eskişehir de su bujıyı bulamıcam galıba arkadasım su bujı nın kodunu verırmısın bnm kıde 200 luk emın olmam lazım kodundan baska sehırden getırtcem
spawnem
27 Şubat 2008, 19:10
şu iridyum bujiyi tek silindirli motorda kullanan varmı.almak caizmidir yoksa "yok kardesim ne gerek var 125 cc motora iridyum miridyum al bitane buji bak keyfinemi"?ne gibi değişiklikler hissetiniz motor temiz calıyormu performans artısı hissediyomusunuz?eğer aynıysa verdiğim paraya yazık olucak benim bujinin iridyumlusu 35 ytl orjinali 16 ytl.
bu motrların bujileri bile pahalı gecen hafta daha babam 4 takım buji aldı bosch 20 ytl:pr:
Yeniçeri
27 Şubat 2008, 21:36
şu iridyum bujiyi tek silindirli motorda kullanan varmı.almak caizmidir yoksa "yok kardesim ne gerek var 125 cc motora iridyum miridyum al bitane buji bak keyfinemi"?ne gibi değişiklikler hissetiniz motor temiz calıyormu performans artısı hissediyomusunuz?eğer aynıysa verdiğim paraya yazık olucak benim bujinin iridyumlusu 35 ytl orjinali 16 ytl.
bu motrların bujileri bile pahalı gecen hafta daha babam 4 takım buji aldı bosch 20 ytl:pr:Ben bugün YBR'ye taktım.Henüz bir şey anlamadım.Ama izlenimlerimi km yaptıkça buraya yazarım.
mterayes26
27 Şubat 2008, 21:52
Ben bugün YBR'ye taktım.Henüz bir şey anlamadım.Ama izlenimlerimi km yaptıkça buraya yazarım.
ben fark edılır perf gordum
beleş sirke baldan tatlıdır peki
beleş buji neyden tatlıdır??
buji piposundan tatlıdır :cat::cat:
Aspendos8181
27 Şubat 2008, 22:15
iridyum bujiyi eski motorum pachede kullnmıştım gercekten cok kliteli ve performanslı,fiyatı gecen yıl 25 ytl idi 150 cc motora göre olan.Şimdiki otorumda honda cb750k da ngk buji kullanıyorum,iridyum buji için sipariş verdim henüz gelmedi fiyatını 130 ytl civarında söylediler.
spawnem
28 Şubat 2008, 10:11
Ben bugün YBR'ye taktım.Henüz bir şey anlamadım.Ama izlenimlerimi km yaptıkça buraya yazarım.
nekadara aldın bujiyi??biraz km yap muhakak bekliyorum burda tecrübeni.
Yeniçeri
28 Şubat 2008, 10:52
nekadara aldın bujiyi??biraz km yap muhakak bekliyorum burda tecrübeni.
Bujiyi tanıdığım bir motosiklet tamircisi arkadaştan aldım.Para vermedim ama 25 ytl olduğunu söyledi.Pek bulunan bir şey değil, arkadaş ta denemem için verdi.Henüz yeni taktım.Şimdi depoyu tamamen doldurup yakıt tasarrufu olup olmadığına bakacağım.Diğer hususları da yazarım.
Yeniçeri
04 Mart 2008, 21:31
[QUOTE=spawnem;974662]nekadara aldın bujiyi??biraz km yap muhakak bekliyorum burda tecrübeni.[/QUOTEİridyum buji ile ilgili ilk izlenimlerim şunlar.Son hızı çok az da olsa arttırdı.Benim YBR tüm şartlar müsait olsa bile115-117 km'yi geçmiyordu.Şimdi 120'ye kadar çıktı.Bujiyi taktıktan sonra depoyu fulledim ve km'yi sıfırladım.Daha önce ful depo ile(12 litre)380 km civarında yapıyordum.Şu an depom yarıya indi km ise 230'da.Depom tamamen bitince yine yazarım.Saygılarımla.
spawnem
04 Mart 2008, 23:19
Yeniçeri
ne o ya senin motor benzin harcamıyor hiç.:cat: benimkisi 10 litreyle 280-300 km gidiyor neyse son hızı artmıs demek.eski bujin kac km dir takılı duruyordu sende?
Yeniçeri
05 Mart 2008, 16:43
Eski bujim aşağı yukarı 4000 km takılı kaldı.Son sürati dediğim gibi arttı ama öyle abartılacak bir şey değil 3 veya 5 km.Bence pek değmez.Benim önemsediğim daha çok yakıt.Evet doğru YBR az yakıyor.Ama daha az yaksın zararımı olur.İnşallah depo bittiğinde tatminkar bir tasarruf olur.
Yeniçeri
10 Mart 2008, 22:27
Evet depom bitti ve ölçüm tamamlandı.Sonuç:Bir depo ile(12 lt) 430 km.Yolun en az 100 km'si çok rüzgarlı bir havada iki kişi ile yapıldı.Tahminime göre bu yol olmasaydı daha da km yapabilirdim.Bence iridyum buji yakıtta da tasarruf sağlıyor.Ama çok da fazla değil.YBR'ler zaten 100 km'de 2.5 ile 3.1 arasında yakıt harcıyor.
spawnem
11 Mart 2008, 18:52
Evet depom bitti ve ölçüm tamamlandı.Sonuç:Bir depo ile(12 lt) 430 km.Yolun en az 100 km'si çok rüzgarlı bir havada iki kişi ile yapıldı.Tahminime göre bu yol olmasaydı daha da km yapabilirdim.Bence iridyum buji yakıtta da tasarruf sağlıyor.Ama çok da fazla değil.YBR'ler zaten 100 km'de 2.5 ile 3.1 arasında yakıt harcıyor.
tamam daha ne istiyosun bujiden yaw 50 km fazla gitmişin azmı.:P 3-5 km fazla da yapmıs yeter okadar bi buji için.
Aspendos8181
11 Mart 2008, 19:55
İridyum buji yi kesinlikle size öneirim fakat şöyle bir konu var yan sanayi iridyum buji yani sahte iridyum buji sürmüşler piyasaya,bu bujiler orjinalinden ayırt edilemez durumda aynı,bu bujilerin çin yapımı olduğunu duydum ve gördüm orjinali ile yan yana koyun farksız ayırt edilemez,AYIRT Etmenizin bir tek yolu var buda BUJİ PULU.Bujimizin pulunu eyerki çevirerek yerinden cıkartabiliyorsak bu buji yan sanayi yani sahte olanıdır.Orjinali buji pulu ise yerinden kesinlikle cıkmıyor,Lütfen buji alırken bu konuya cok Dikkat edin.Şu an Apache de kullandığım eski bujimi değiştirdim yaklaşık 3000 km kullandım ve gercekten performans ve yakıt tasarufu sağlayan bir buji.Aynı zamnda Honda cb750K motorumada 4 adet iridyum taktırdım inanırmısınız bilmiyorum ama gercekten cok harika oldu bu kadar fark edeceğini inanın sanmıyordum,eski çalışmasına göre daha güzel celışmakta ve eski performansına görede daha cok performanslı ve güçlü durumda.4.vites yan vereeyim bas diye ağlıyor motor.
Ve şunu söylemek istiyorum iridyum bujinin düşük cc lik motorlarda pek fazla bir değişim havası vermiyor ama kullandıktan sonra bir süre sonra bunun farkına yakıt tüketimi nin düştüğünü görüyorsunuz sürat olarak motorunuzun hızının artacağı söz konusu olamaz.olsada hissettirici değil.
Fakat büyük motorlarda bu bujiyi takıp calıştırınca hemen farkı rolantide calışırkene anlaşılıyor.Tabi yakıt tüketimi farkedilir derece de düşüşe geciyor ,performansıda o derece artıyor. Ben cok memnunum tavsiye ederim.
Kazasız Belasız Sürüşler dilerim... :)
Bende GT250R'a taktım bugün.
Azda olsa bir serilik var gibi geldi bana motorda.
Gerçi eski bujilerim kurumlu idi. O açıdan mutlaka temiz buji farkedecektir.
Yakıttan yana bir artısı olursa yeter benim için.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO