PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : performans eksoz

karpatkurdu
12 Aralık 2007, 23:59
slm benım 151 rs motorum var performans eksozu taktırmayı düşünüyorum sızce hangı marka daha ıyı olur yardımlarınız için teşekkurler

ExTReMa
13 Aralık 2007, 00:03
:) Çıkardığın eksozu bana hediye edersin artık

Marv
13 Aralık 2007, 00:11
boşuna ugraşma bence.eski motorumda bende niyetlendim ama ustalar ve deneyenler görüntü ve sesten ibaret olduğunu söylediler.

AdanaLy_
13 Aralık 2007, 00:13
125-150 cc lik scooterlarda sadece gürültü yapar.bir tek görüntüsü war.onun için de o para bağlanmaz bence. . .

ultraukala
13 Aralık 2007, 00:22
ya ne sesi sadece kuru gürültü sakın bulaşma derim.Orjinali en iyisi.Yakına boru falan kaynak kopar merak etme ses de alırsın hehe...

nitrious81
13 Aralık 2007, 00:55
BU performan egzoz dıye kacıncı baslık hatırlamıyorum he :)

Suraya bak bı ıstersen ;

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/38423-performans-eksoz.html

carzywindy
14 Aralık 2007, 22:31
arkadaşım bencede hiç gerek yok

bence orjinalinin susturucusunu çıkar yeter

biz bianchi mach 150 de denedik çok güzel oldu:)

koray gfb
14 Aralık 2007, 22:35
bencede gerek yok scooterlara gitmez diye düşünüyorumm ama devil egzoz taksan fena durmaz :queen:

fast_boy7
15 Aralık 2007, 04:46
bencede gerek yok scooterlara gitmez diye düşünüyorumm ama devil egzoz taksan fena durmaz :queen:

scooterlara bence gider hemde cooq iyi gider abi.:).ben taktim orjinalden cok daha sexy duruyor artiii adi ustunde motorun performansida artti..ama sadece egzozla diil tabi :)

Fatih
15 Aralık 2007, 08:55
eksoz değil egzoz ::surprise

darude
15 Aralık 2007, 08:58
arkadaşım bencede hiç gerek yok

bence orjinalinin susturucusunu çıkar yeter

biz bianchi mach 150 de denedik çok güzel oldu:)

susturucuyu çıkarınca trafik falan çevirse bi güzel öpmez mi?

okayyorukcuoglu
15 Aralık 2007, 11:01
boşuna taktırma derim tambir kuru gürültüden başka bişey değil performans egzoza vereceğin parayla motorunu güzelbir bakımdan geçirirsin

performans egzozlu mondial zat 150 var bi arkadaşta 140 görüyor ama motorun sesi iyi çıkmıyor sonuçta küçük motor hatta resmi bu sitede bile vardı o motorun araştırırsan bulursun 140 ı görüyor ama sesini hiç sevmiyorum tabi aşırıda yakıyor

nitrious81
15 Aralık 2007, 12:27
Valla hız konusunda bı etkısı yok denecek kadar az sesı degıstırdı fakat ıcı hepten bos degıl yanı "arkandan ulenn su ........ bak" dedırtmıyor , yakıtımı bır nebze dusurdu.

http://img88.imageshack.us/img88/606/egzozkr1.jpg

Orjınalı curumustu ve aynı teneke parcasını almaktansa saglam kalıtelı bırsey almayı tercıh etmıstım.

TanImsIz
15 Aralık 2007, 12:35
two brothers tak :P anında +15 hp :P

jesse
15 Aralık 2007, 12:42
vansen hines da fena degil diyorlar :P bence de degmez ilaa da ses istiyorsan orjinalini aç masrafsız olur hiç degilse

Ö.Z.€.R
15 Aralık 2007, 14:25
Orjinalden şaşma :cat:

BikerBoyz34
15 Aralık 2007, 14:56
hocam hiç bi etkisi olmaz senin farkedeceğin kadar bence boşa para verirsin orjinal herzaman iidir

muratgergerli
15 Aralık 2007, 15:15
:) Çıkardığın eksozu bana hediye edersin artık
:P:P:P:P:P:P:P:P...oldu canım..:P:P

ExTReMa
15 Aralık 2007, 15:22
:P:P:P:P:P:P:P:P...oldu canım..:P:P

Baksana şuna abi eksoz lazım bana :)
Tamda rs151 lerin eksozdan arıyodum :queen:

http://img219.imageshack.us/img219/4539/image050sb7.jpg

muratgergerli
15 Aralık 2007, 15:38
O zaman iş değişir işte Emrah..Gerçekten de o egzoz oraya gerekli..Ne o be..İlk baktığında resimde göze egzoz çarpıyo...
.
Dün akşamki yazdıklarını ne yaptın.(Evdekiler).Anladın sen onu..:silent:

Szman!
15 Aralık 2007, 15:43
konuyla alakası yok ama ExTReMa abı napıyon bu kadar motorla ?t
Motosikleti: Aprilia Rs50 - Yamaha Rx 115 - Yamaha Ms1 - Honda hd80 - Suzuki ts125

ExTReMa
15 Aralık 2007, 15:46
O zaman iş değişir işte Emrah..Gerçekten de o egzoz oraya gerekli..Ne o be..İlk baktığında resimde göze egzoz çarpıyo...
.
Dün akşamki yazdıklarını ne yaptın.(Evdekiler).Anladın sen onu..:silent:

Evet abi şuan çok fazla ses çıkıyo milletin aksine ben sessiz olsun istiyorum
Tek silindirli makinalarda çok sesi sevmem gürültü kirliliği yapıyorlar sadece :)
Bu arada evdekilerle aram iyi gibi düzelicek inşallah :)

Motosikleti: Aprilia Rs50 - Yamaha Rx 115 - Yamaha Ms1 - Honda hd80 - Suzuki ts125

Silmeyi unutmuşum suzuki ts125i verdim akrabada o artık :)
Yamaha ms1 suan garajda parçalanmış halde yatıyo
Diğerleri çalışır durumda
Nede olsa tamirciyiz biraz olsun dimi ama :)

okayyorukcuoglu
15 Aralık 2007, 15:49

abi adam boş durmuyoki habire yarışıyo kazanıyo:queen::queen: 50 cc makinayı yapıyor 100 cc sonra millete 50 cc diye yutturuyor:queen:

ExTReMa
15 Aralık 2007, 15:52
abi adam boş durmuyoki habire yarışıyo kazanıyo:queen::queen: 50 cc makinayı yapıyor 100 cc sonra millete 50 cc diye yutturuyor:queen:

Yok 100 cc değil şuan 125 cc civarı ama 250 cc 4 zamanlılarlada iddaya giriyoruz arada onlar nolcekk:queen:

muratgergerli
15 Aralık 2007, 16:11
Dur çaktırma okay..Çocuk öğrenci.Biliyosun TR' de öğrenci olmanın zorluklarını..
Bu arada Pencere altından geçmediğin için çok sanşlısın okay..:queen:
(bknz).
http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/39213-7-sayisinin-enteresanligina-bakin-2.html#post890113

bathu
15 Aralık 2007, 16:37
motoruna egzost(ses, performans vs.) takanlar; motorunuzun yagını her daim kontrol edin çünkü performans egzostu (yüksek devir de cabası) yagın eksilmesine sebep oluyor. motorunuzun bakımı 10000'de bir ise siz 5000-6000'de bir yag degiştirin. sonra yolda giderken motoru elinize almayın.

:cat: :cat:

okayyorukcuoglu
15 Aralık 2007, 17:20
Dur çaktırma okay..Çocuk öğrenci.Biliyosun TR' de öğrenci olmanın zorluklarını..
Bu arada Pencere altından geçmediğin için çok sanşlısın okay..:queen:
(bknz).
http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/39213-7-sayisinin-enteresanligina-bakin-2.html#post890113

paşa apim iyi bişimi dedin kötü bişimi anlamadım valla pencere altından geçmekte noliki:P

muratgergerli
15 Aralık 2007, 17:33
1 karış havada gezmişsin ya zamanında.(fıkralı soru misali)..Kötülüğüne değil be paşam..
Kötülük benim düşmanım.:pr:.Boşuna mı bu mesleği seçtik ağam benim..:P

okayyorukcuoglu
15 Aralık 2007, 17:36
abi nabim matematiğe alerjimvar bünyem kaldırmıyor:rendeer:

başkentin_asi_pilotu
15 Aralık 2007, 22:44
Arkadaşım bir motor üretilirken bu sadece motosiklet için değil genel anlamda motorun gücüne hacmine çalışma devri aralıklarına vs... reye göre egsoz borusu uzunluğu kıvrımı ve susturucusu seçilir. Bu sebeple en ideali orjinalidir. ha madem egsozunu açıcaksın. ben araba modifikasyonuyla uğraşıyordum motosiklet bilgim yok ama motor motor ve egsoz egsozdur. şimdi arkadaşım orjinal egsoz susturucusu neden takılır? yanmış olan gazların basıncını ve sıcaklığını düşürerek sesini azaltarak atmosfere salmak için. bunuda yaparken bir çok değişk sistem kullanılır. genelde egsozun alacağı yol ve kıvrımlar artırılarak dışarıdanda egsz kazanına vuracak soğuk hava yardımıyla gazım basıncı ve sıcaklığı düşer sıcaklığı azalır. ha sen ne yapacaksın açınca? kabaca susturucunun içinde dolaşacağı yolu kısaltıcaksın ve dirence çok daha az maruz kalacak ve gaz çıkışı rahatlıyacak fakat;

Mutlaka duymuşsnuzdur arabadada çok olur egsoz açılınca alt devirler cansızlaşır ve fazla yakıt yakar. Bunun sebebi geri tepkime dediğimiz olaydır. bununda nedeni ya yanlış susturucu seçimidir yada hatalı işlemdişr. bu sebeple egsozda araba için mesela remus varken ve fiyatı 600€ ya kadar çıkarken ben yerli malı westar takıyorum. 80 ytl ikiside aynı geri tepkime işlemini yapabiliyor. fakat motosiklette tavsiye edemem emrah marka konusunda dahada uzmandır. ama banda sorarsan açma..

çift silindir 250 liklerin dahi sesleri çkta iyi çıkmıyor pancar motoru gibi bir ses alacağına bence orjinalini bırak. benim gibi bi egsoz sesi hastası bie açmadı ki sıfır araba bile alınca ilk işim evden önce egsozcua sokmaktı düşün artık..

ha illada alıcam dersen motor hacmine göre bir suturucu bul derim çok büyük susturucular iyi olmaz. ve dünyaca etkili olan stanartları taşıdığından emin ol.

ATV_CROSS-ACTION
26 Ocak 2008, 16:52
bence REMUS al süper ve ses kalitesi güsel olmadı uç tak ;)

06bluedragger
26 Ocak 2008, 17:36
BU performan egzoz dıye kacıncı baslık hatırlamıyorum he :)

Suraya bak bı ıstersen ;

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/38423-performans-eksoz.html

nitrous81 in egsozu harika hem görüntüsüde çok hoş içi dışı paslanmaz çelik
çok harika bence nitrous81 in egsozundan taktır..