PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorum Yığılma Yapıyor !!!

carzywindy
01 Aralık 2007, 15:39
merhaba arkadaşlar motorum windy 125 :cat:

arkadaşlar motorla giderken 1, vites hariç tüm viteslerde 6 ile 7 bin devir arası motor öne doğru birkaç kez yığılıyor :salut: 7 bindeviri geçince kendine geliyor

bunun sebebi ne olabilir bilgilendirirseniz çok sevinirim

görüş yorum ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler :rendeer:

torento_1987
01 Aralık 2007, 15:43
avans ayarını bi kontroll ettir derim..

GKN
01 Aralık 2007, 23:08
önce bujine bi bak, yani ne zaman deiştirdin, yakın zamandaysada başka bi buji takıp dene..
eğer bujiden deilse;
sente kaymıştır, kaçırıyodur, dolayısı ile düzensiz ateşleme yapıyodur
devrini alınca yürüyo diyosun..

İHTİYAR
01 Aralık 2007, 23:14
Ateşleme sistemi,
CDİ yani bobin ve ateşleme kontrol üniteniz arızalı değiştirmenizi tavsiye ederim.

GKN
01 Aralık 2007, 23:27
Ateşleme sistemi,
CDİ yani bobin ve ateşleme kontrol üniteniz arızalı değiştirmenizi tavsiye ederim.

abi hem sargı hemde ateşleme ünitesi mi gitmiştir, yani sorun sadece birinde deilmidir?
ben sargıdandır die düşündüm ama?

carzywindy
01 Aralık 2007, 23:29
önce bujine bi bak, yani ne zaman deiştirdin, yakın zamandaysada başka bi buji takıp dene..
eğer bujiden deilse;
sente kaymıştır, kaçırıyodur, dolayısı ile düzensiz ateşleme yapıyodur
devrini alınca yürüyo diyosun..

abicim motoru geçtiğimiz temmuz ayında aldım 3500 km de yeni buji gereklimi

ama senteyi bi kontrol ettireyim

GKN
01 Aralık 2007, 23:38
aldığın zaman üstündeki buji ise mutlaka deiştir
kesin çin bujisidir
10 ytl ye bosch marka buji bulabilrsim, tavsiye eederim iidir:wiinkk:
periyodik bakımlarda 2.500 km yi geçme, ve her sefeirnde sadece yağ deil buji ve filtrenide deiştir:cat:

reo
01 Aralık 2007, 23:54
yav benim bildigim CDI yani kapasitör deşarjlı ateşleme ilk çalıştırma sırasında kullanılmıyor muydu??
bobin de aküden yüksek voltaj üretmek için kullanılan bir sargı. bunların sürekli ateşleme yaptıgını bilmiyordum. öyle mi acaba???

iyi aksamlar.

deli mavili
02 Aralık 2007, 01:03
arkadaşım biri motorum yığılıyor der öteki fazla yakıt yakıyor sizler zamanında
yetkili servise gitmiyormusunuz yada gidiyorda sizlerin servisi iyi bir servis mi
deildir herkonunun bir uzmanı vardır iyi bir ustayı bulup yüzyüze bilgi alırsan
senin için daha iyi olur ama sen iyisi gerçekten güvene bileceğin bir usta bul
bence en iyisi budur.:):queen:

Prometheus
02 Aralık 2007, 01:08
Yau karbüratörü ve hava filtreni temizlet devam et yoluna. Bir de GKN'ın dediği gibi bujine bak. Gerçi bujide sorun olsa makina hiç hareketlenmez. Tek silindir tek buji çünkü seninki.

muratgergerli
02 Aralık 2007, 12:20
Sente kaymasıdır....Kontrol ettir paşam...

carzywindy
02 Aralık 2007, 13:32
arkadaşım biri motorum yığılıyor der öteki fazla yakıt yakıyor sizler zamanında
yetkili servise gitmiyormusunuz yada gidiyorda sizlerin servisi iyi bir servis mi
deildir herkonunun bir uzmanı vardır iyi bir ustayı bulup yüzyüze bilgi alırsan
senin için daha iyi olur ama sen iyisi gerçekten güvene bileceğin bir usta bul
bence en iyisi budur.

arkadaşım zamanında servise gidiyorum periyodik bakımları zamanında yaptırıyorum bu extradan arıza oldu

daha yeni çıkan bi arıza en yakın zamanda gidecem sevise

konuşmalarında birazdaha yumuşak olursan sevinirim deli mavili arkadaş !

dream_way
02 Aralık 2007, 16:10
dostum bende de windy 125 var (max 130 kmh). neyse adam gibi bi servis bir usta bulmayana kadar veya arızasını kendin çözmeyene kadar windy de sorunlar bitmiyor.bende buna benzer bi sorun yaşadım buji den kaynaklanmıştı bujiden sonra motor düzeldi. bu arada konuyu dağıtmak gibi olmasın ama performans ekzoz taktırmayı düşünüyormusun?

_alp_
02 Aralık 2007, 16:36
merhaba arkadaşlar motorum windy 125 :cat:

arkadaşlar motorla giderken 1, vites hariç tüm viteslerde 6 ile 7 bin devir arası motor öne doğru birkaç kez yığılıyor :salut: 7 bindeviri geçince kendine geliyor

bunun sebebi ne olabilir bilgilendirirseniz çok sevinirim

görüş yorum ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler :rendeer:

Dostum lutfen yanlis anlama ama, imzandaki gibi rekor ve hedeflerin pesinde motorunu cok zorlayip yiratiyor olabilir misin?

deli mavili
02 Aralık 2007, 17:50
[QUOTE=carzywindy;877408]arkadaşım zamanında servise gidiyorum periyodik bakımları zamanında yaptırıyorum bu extradan arıza oldu

daha yeni çıkan bi arıza en yakın zamanda gidecem sevise

konuşmalarında birazdaha yumuşak olursan sevinirim deli mavili arkadaş

evet konuşmalarım belki biraz sert gelmiş olabilir bu kötüü niyetimden kaynaklanmıyor kalbini kırdıysan kusura bakma
ama derlerya dost acı söyler bu sadace ondan kaynaklanıyor
kendine iyi bak arkadaş

mzcı
02 Aralık 2007, 17:54
kalbüratörde pislik var bujiyi değiştir bir de benzin yetiştiremiyor olabilir cünkü cok yüksek devirlerde kullanıyorsun benzin az geliyordur

carzywindy
02 Aralık 2007, 18:08
dostum bende de windy 125 var (max 130 kmh). neyse adam gibi bi servis bir usta bulmayana kadar veya arızasını kendin çözmeyene kadar windy de sorunlar bitmiyor.bende buna benzer bi sorun yaşadım buji den kaynaklanmıştı bujiden sonra motor düzeldi. bu arada konuyu dağıtmak gibi olmasın ama performans ekzoz taktırmayı düşünüyormusun?

evet arkadaşım iyi bi usta bulmak gerekiyor :wiinkk:

ben en son 120 gördüm sen yine 130 ii görmüşsün rödajdan da kaynaklanabilir:wiinkk:

ya egzos yapmayı düşündüm (delerek )ama ses güzel olmazsa bida orjınal takmak emek masraf cıkarır die vazgeçmiştim :pale:

bunun yerine 15 ytl ye aldığım performance acık hava filtresi taktım ses mükemmeldi egzosu bastırıyordu direkten motordan horultulu bi ses geliyodu:cherry:

ayrıca 8 bindevirde 100 ile gidiyosam filtreden sonra aynı devirde 110 km yapabildim :wiinkk:

ama ne yalan söyleyeyim cebimi biraz yaktı bu filtre 100 ykr yakmaya başladı motor ben de söktüm :bounce:

Dostum lutfen yanlis anlama ama, imzandaki gibi rekor ve hedeflerin pesinde motorunu cok zorlayip yiratiyor olabilir misin?

yok arkadaşım onu imza olarak yazdım oraya ben motoumu zorlayarak binen birisi deilim birkez zorladım ondada 120 oldu o yüzden yazdım
tamaksin yavaş giden biniyimdir :wiinkk:

yinede yazdıkların için teşekkürler :rendeer:

evet konuşmalarım belki biraz sert gelmiş olabilir bu kötüü niyetimden kaynaklanmıyor kalbini kırdıysan kusura bakma
ama derlerya dost acı söyler bu sadace ondan kaynaklanıyor
kendine iyi bak arkadaş

asıl sen kusura bakma arkadaşım ben bi hata yaptıysam bende özür dilerim :rendeer:

yazdıklarını dikkate alacağım :cat:

megadeth
02 Aralık 2007, 18:20
yanılmıyosam wind 125 çift silindirli bi makine hava ayarlarında bi bozukluk olabilir büjilerden kaynaklanabilir aldığın yakıtta önemli heryerden benzin alma derim karbüratörede bi baktır istersen kolay gelsin..

çavuşoğlu
02 Aralık 2007, 18:40
bende de aynı sorun vardı karburatoru temizledikten sonra düzeldi..

By_DosT
02 Aralık 2007, 20:10
ateşleme problemin buji ve bobinlerine baktır ayrıca genelde kanunilerde bu problem görülebiliyo.. sorun ateşlemen

carzywindy
02 Aralık 2007, 20:11
yanılmıyosam wind 125 çift silindirli bi makine hava ayarlarında bi bozukluk olabilir büjilerden kaynaklanabilir aldığın yakıtta önemli heryerden benzin alma derim karbüratörede bi baktır istersen kolay gelsin..

yok arkadaşım çift deil tek silindir :wiinkk:

ExTReMa
02 Aralık 2007, 20:16
karbüratör ve ateşleme sistemini gözden geçirmeni öneririm.
Önce karbüratörü temizle ama.

carzywindy
02 Aralık 2007, 21:13
anlaşıldı sorun galiba ateşleme sisteminde :pale:

bide bujiyi yenileyeyim sorun kalmayacak büyük ihtimal :cat:

VIDOOC
21 Mart 2008, 23:03
satılık wındy 125 arkadaşlar moturum temizdir bilgi almak ve resimlerini görmek için link e tıklayın http://www.sahibinden.com/17_000km_de_2006_model_windy_125WQQaXQQ7197401WQQp XQQdisplayitem

woxter
21 Mart 2008, 23:31
bencede buji albi booştak ve devam iyi surusler