PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Yağ Kaçırıyor

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:17
Arkadaşlar Bende Mondial 150 Rf var yağını değiştirmeden önce yağ kaçırmıyordu ama yağını değiştirdikten sonra yağ kaçırmaya başladı koyduğum yerde yağ damlıyor acaba yağ markası mı değişik koyduk ondan yapar mı ? SAE 20 50 yağ tavsiye ediliyor kitapçığında şimdiden teşekkürler

ExTReMa
11 Kasım 2007, 03:20
Nereden kaçırıyor yağı?????????????

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:23
Nereden kaçırıyor yağı?????????????

Hocam ben pek anlamamda :cherry: Böyle kare birşey var bujinin olduğu şey neyse o işte ordan

tbk_1980
11 Kasım 2007, 03:28
Bujinin dibindemi bu kaçak?

ExTReMa
11 Kasım 2007, 03:28
Silindirden kaçırıyor o zaman diycem ama..
Önce altta yağı boşaltman için bir vida vardır onu sıkmayı dene gevşek olabilir.
Sonra silindir kapak vidalarını ve egzoz vidalarını sıkmayı dene..
Daha sonrada koyduğun yağ tavsiye edilenden ince olabilir kitapçığında yazan yağdan koy..

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:30
Silindirden kaçırıyor o zaman diycem ama..
Önce altta yağı boşaltman için bir vida vardır onu sıkmayı dene gevşek olabilir.
Sonra silindir kapak vidalarını ve egzoz vidalarını sıkmayı dene..
Daha sonrada koyduğun yağ tavsiye edilenden ince olabilir kitapçığında yazan yağdan koy..

fotosunu çekeyimde yollayım hocam dur ben sana halledek şunu ya seni bulmuşken sağol valla

başkentin_asi_pilotu
11 Kasım 2007, 03:34
Arkadaşım silindir kapak vidaları büyük htimalle arabalarla aynı mantıktadır ve sakın kafana göre sıkma onun belirli bir sıkma torku vardır. zaten büyük ihtimal üstte eksantrik muhafaza kapağı vardır ve ulaşman zor. ha sorun buysa sık ancak silindir kapağına kafana göre dokunma. eğer contalar sağlamsa tahminimce yağ boşaltma tapasında sorun var onu iyice sık motorun en alt kısmında olur. eğer yağında durduğu yerde eksik yoksa zinciri yağlattıysan bu yağda akabilir veya eski veya dolumda grenajlarda falan kalan yağda akıyo olabilir eğer eksilme yoksa. bunun dışındada cbr de gazla yağ konulmasında bir tahliye hortumu var eğer yağ fazla konduysa ve böyle bir tahliye varsa orasıda atıyo olabilir. bunun dışında önerilen vizkotede yağ koyduysan yani 20 50 yse 20 50 koyduysan bi yeri patlatma riski çok çok az..

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:38
http://img134.imageshack.us/img134/2017/dscn0042pm4.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/1546/dscn0043ey5.jpg

Herhalde motorcu bana başka yağ verdi 20 50 deilde ondan olabilir mi

başkentin_asi_pilotu
11 Kasım 2007, 03:42
Arkadaşım bu contadan yağ atışını yağın vizkotesi yapmaz. ya civatalar gevşek yada conta yanmış. sorun bu. 20 50 dende başka bir yağ verileceğini sanmam adam kalkıpta 90 umara yağ veremez. sen sadece yağlanan yerleri temizle ve civatalara bak gevşeme varmı? yoksa conta değişecek.

ExTReMa
11 Kasım 2007, 03:42
Resimlerden kapak contasını patlatmış gibi duruyor tabi canlı görmeden birşey demek zor.
Bence yapacağın en basit şey servise götür orada bir baksınlar..
Bu arada yağı ne kadar koydun? yağ seviye cubugunun uzerıne cıkmamıstır umarım.

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:47
Resimlerden kapak contasını patlatmış gibi duruyor tabi canlı görmeden birşey demek zor.
Bence yapacağın en basit şey servise götür orada bir baksınlar..
Bu arada yağı ne kadar koydun? yağ seviye cubugunun uzerıne cıkmamıstır umarım.

Valla ben yağı kontrol edip doldurdum sonra benim dengesiz peder yağı az diye ağzına kadar doldurmuş sonra ben boşalttım ama öyle kullanmış bi müddet herhalde:cherry:

ExTReMa
11 Kasım 2007, 03:51
Fazla yağ motorun içinde sıkışmaya neden olur sıkışan yağ ya contaları patlatır..
Servise git contaları değiştirsinler.
Eğer bilgin yoksa kendin sökme zaten fazla bişey tutmaz.
Yağıda tam seviyesinde koy
Kardeşimde aprilia Rs50 ye 750 gram yerine 400 gram fazla yağ koymuştu motor 6 .000 devirden yukarı cıkmıyodu heryer yağ olmuştu :)
Tabi fazlasını boşaltınca eski haline döndü.

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:53
Fazla yağ motorun içinde sıkışmaya neden olur sıkışan yağ ya contaları patlatır..
Servise git contaları değiştirsinler.
Eğer bilgin yoksa kendin sökme zaten fazla bişey tutmaz.
Yağıda tam seviyesinde koy
Kardeşimde aprilia Rs50 ye 750 gram yerine 400 gram fazla yağ koymuştu motor 6 .000 devirden yukarı cıkmıyodu heryer yağ olmuştu :)
Tabi fazlasını boşaltınca eski haline döndü.

Misalen ne kadar tutar kazık yemeyek bunların hepsi çakal abi adamı kazıklıyorlar :cherry:

ExTReMa
11 Kasım 2007, 03:55
Vallahi tam bilmiyorum ama conta 1-2 ytl birşeydir işçilik ücreti ne kadar alırlar o da tamircinin insiyatifine kalmış birşey :)
Bizim dükkanda işçilik olarak 5-10 ytl arası alıyorduk.

cem_6872
11 Kasım 2007, 03:58
Vallahi tam bilmiyorum ama conta 1-2 ytl birşeydir işçilik ücreti ne kadar alırlar o da tamircinin insiyatifine kalmış birşey :)
Bizim dükkanda işçilik olarak 5-10 ytl arası alıyorduk.

Çok Sağol Yardımın için iyi geceler

okayyorukcuoglu
12 Kasım 2007, 10:39
motoru ağlatmışsın ha :mrgreen:
kapak contası patlamış

navigator55
12 Kasım 2007, 11:38
Bu konuda servislerde sıkça yapılan bir hatayı da yazayım ki başınızdan geçmesine gerek kalmadan uyarın.Karter yağ boşaltma tapasının dibinde
bulunan ve genelde aliminyum veya bakır conta nın değiştirilmemesi veya ters çevrilip takılması neticesinde sık sık buradan damlatma tarzında kaçak olur ki can sıkıcı bir durumdur.