Orijinalini görmek için tıklayınız : Mz etz251
Ya arkadaşlar sizce nasıl bi motor bunlar , ilanlarda 90-95 modeller var Orjinal alman falan deniyo , uzun yola gider mi bunlar , rahat mıdır , vibrasyon ne durumdadır , ortalama kaç km hızla seyiredebilirsiniz ve yakıt tüketimi nasıldır ; eski teknoloji belki ama alınmasını tavsiye eder misiniz?
http://www.sahibinden.com/1990_model_alman_mzWQQaXQQ4711413WQQpXQQdisplayite m?
Bu da ilanı:)
alp_tunay
26 Ekim 2007, 01:14
Ya arkadaşlar sizce nasıl bi motor bunlar , ilanlarda 90-95 modeller var Orjinal alman falan deniyo , uzun yola gider mi bunlar , rahat mıdır , vibrasyon ne durumdadır , ortalama kaç km hızla seyiredebilirsiniz ve yakıt tüketimi nasıldır ; eski teknoloji belki ama alınmasını tavsiye eder misiniz?
Bu ilan benim......:cherry::cherry:
Motor hala bende eğer düşünürsen Satabilirim....:cat::cherry:
babaçi
26 Ekim 2007, 01:18
olaya bak yahu ben demin bakmıştım ama uyanamadık işi :mrgreen:
alp_tunay
26 Ekim 2007, 02:19
olaya bak yahu ben demin bakmıştım ama uyanamadık işi :mrgreen:
Uyanda balığa gidelim.........:queen::queen::queen:
Arkadaki er-5 te benim motor.....
SupHeyoK
26 Ekim 2007, 02:24
seyhan 301 le aynıysa uzun yola gider ama riskli heran yolda bırakabilir ama kalıcı sorun vermez. eğer böyle bişe düşünüyorsan 301 ler 500 600 den başlıyor fiyatı 2002 model 1000 1200 e güzel 2003 bi makine alırsın
alp_tunay
26 Ekim 2007, 02:32
seyhan 301 le aynıysa uzun yola gider ama riskli heran yolda bırakabilir ama kalıcı sorun vermez. eğer böyle bişe düşünüyorsan 301 ler 500 600 den başlıyor fiyatı 2002 model 1000 1200 e güzel 2003 bi makine alırsın
Fotodaki resmi İzmirde çektim... Ara sıra tatile gelir arkadaşım... Kendisi ankarada.......
Kaldıki sen seyhanı alman mz le bir tutmayıp daha üstün görünümüne soktun... O motor türkiyeyi dolaştı , 2 tur daha atsa tık demez.....:wiinkk::wiinkk:
SupHeyoK
26 Ekim 2007, 03:14
Fotodaki resmi İzmirde çektim... Ara sıra tatile gelir arkadaşım... Kendisi ankarada.......
Kaldıki sen seyhanı alman mz le bir tutmayıp daha üstün görünümüne soktun... O motor türkiyeyi dolaştı , 2 tur daha atsa tık demez.....:wiinkk::wiinkk:
bilmediğim için aynıysa dedim ve düşüncemi yazdım:)
alp_tunay
26 Ekim 2007, 03:24
bilmediğim için aynıysa dedim ve düşüncemi yazdım:)
Bilmediğini anladım... Ama yorumunu yanlış değerlendirenler olcak...Yanlış yönlendirme yapmamak için alıntılı yazdım..Taşlamak için değil...:rendeer:
Şu su götürmez gerçekki seyhanda bir kanuni... Ve alman Mz lerle asla kıyaslanamaz.....:cat:
SupHeyoK
26 Ekim 2007, 03:32
Bilmediğini anladım... Ama yorumunu yanlış değerlendirenler olcak...Yanlış yönlendirme yapmamak için alıntılı yazdım..Taşlamak için değil...:rendeer:
Şu su götürmez gerçekki seyhanda bir kanuni... Ve alman Mz lerle asla kıyaslanamaz.....:cat:
tamam ya amma kıymetli motorun varmış:P şaka tabiki yanlış anlamaz umarım ama illaki o motoru araştırıyorsa illaki bilgisi vardır hangisinin daha iyi olduğuyla ilgili. bak sayende bende öğrendim:)
alp_tunay
26 Ekim 2007, 04:09
tamam ya amma kıymetli motorun varmış:P şaka tabiki yanlış anlamaz umarım ama illaki o motoru araştırıyorsa illaki bilgisi vardır hangisinin daha iyi olduğuyla ilgili. bak sayende bende öğrendim:)
Mz lerin hakkı yeniyor piyasada... Değeri yeteri kadar anlaşılmadı hiçbir zaman.... Bundan sonrada anlaşılacağı yok....
Buna sinir oluyorum... :pr::pr::pr:
Yeniçeri
26 Ekim 2007, 08:00
Gençlik yıllarımda uzun süre kullanmıştım.Taş gibi motordur.Son derece ataktır.Son sürati 140 km civarındadır.Farları bizim şimdi kullandığımız motorlar gibi mum ışığı gibi değil.Harika.İstediğin her yere(bağ-bahçe, otoyol, uzun yol-kısa yol)rahatlıkla gidersin.Tek mesele iki zamanlı olduğu için yakıtı daha fazla tüketiyor olması.Motoru alacaksan orjinal olup olmadığını da araştır derim.Jantları bana orjinal gelmedi gibi !
yusuf_tb5cks
26 Ekim 2007, 09:18
MZ 251'i uzun yıllar kullandım, Yeniçeri arkadaşımın yorumunun her bir satırına katılıyorum. Kesinlikle çok sağlam ve sorunsuz bir motor, orjinal ve temiz bir MZ in insanı yolda bırakma olasılığı neredeyse şu an aldığımız (cin malı olmayanları kasdetiyorum) motorlarla aynıdır. Yağ seviyesinde eksiklik olmazsa kesinlikla sorun çıkarmaz, düşük devirlerde fazla atak değildir ama devrini aldığı zaman bayağı bir atak ve güçlüdür, her türlü koşulda ilerler, vibrasyon yalnızca rolenti ve düşük devirde vardır, yüksek devirlerde yola çok rahat gider. Ve bir arkadaşta 98 model tamamıyla orjinal, siyah renkli, harika bir motor var satlık.
:cherry: Abi senle birebir tanışmasakta forumda yazılarını okuyorum senin olduğuna bende uyanamadım:P , bütün ilanları şöyle gezerken rengi duruşu falan hoşuma gittiği için ve konuyu açarken önümde bu ilan olduğu için link olarak senin motoru koymuşum:)
Şu an motoru araştırma evresindeyim , sanırım 2 zamanlıymış , heralde nerden baksan bi 4 lt yakar ama görüntü falan çok hoşuma gitti , yedek parça falan bide bunlar eski modeller sık arıza çıkartır mı , uzun yolda yapmayı düşünüyorum , baktım fiyatlar çok uygun zaten çok parada yok böyle birşey işi mi görür mü:silent: ama 4 zamanlıları olsa çok hoş olurmuş:)
Diğer tüm arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için tşk ederim , bunlar Alman , Çin alcağımıza bunları almak daha iyi bence ama işte model eski ve yedek parça sıkıntısı falan...
alp_tunay
26 Ekim 2007, 10:10
:cherry: Abi senle birebir tanışmasakta forumda yazılarını okuyorum senin olduğuna bende uyanamadım:P , bütün ilanları şöyle gezerken rengi duruşu falan hoşuma gittiği için ve konuyu açarken önümde bu ilan olduğu için link olarak senin motoru koymuşum:)
Şu an motoru araştırma evresindeyim , sanırım 2 zamanlıymış , heralde nerden baksan bi 4 lt yakar ama görüntü falan çok hoşuma gitti , yedek parça falan bide bunlar eski modeller sık arıza çıkartır mı , uzun yolda yapmayı düşünüyorum , baktım fiyatlar çok uygun zaten çok parada yok böyle birşey işi mi görür mü:silent: ama 4 zamanlıları olsa çok hoş olurmuş:)
Diğer tüm arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için tşk ederim , bunlar Alman , Çin alcağımıza bunları almak daha iyi bence ama işte model eski ve yedek parça sıkıntısı falan...
Hiç bir arıza çıkarmıyor..Çıkarsada piyasada kum gibi çok ve aşırı ucuz... Uzun yolda bile mükemmel performansı var...Hiç durmadan (sadece benzin almak) izmirden ankaraya gidiyor...
Ben 12 sene bindim sattığım mz e bir kere yolda koymadı..... Ayrı bir sempatizanlığım var kendisine....:cat::cat:
O motor arkadaşımın ama benim say.....:P:P
Peki son verilere göre ne kadar yakıyordu , sonuçta 250 lik ve 2 zamanlı ama gerçekten bnm gibi 100 lükten başka bişeye binmeyen birisi için etkileyici bi performansı vardır heralde:)
http://www.sahibinden.com/1993_tertemiz_alman_mz_etz_150WQQaXQQ4961560WQQpXQ Qdisplayitem?
Sizce bu ilandaki yakıt tüketimi gerçekçi mi:silent:
cakalaz
26 Ekim 2007, 19:05
alP in kullandığı motora binilmezzzzz :P
alp_tunay
26 Ekim 2007, 19:14
Peki son verilere göre ne kadar yakıyordu , sonuçta 250 lik ve 2 zamanlı ama gerçekten bnm gibi 100 lükten başka bişeye binmeyen birisi için etkileyici bi performansı vardır heralde:)
http://www.sahibinden.com/1993_tertemiz_alman_mz_etz_150WQQaXQQ4961560WQQpXQ Qdisplayitem?
2.8 normal aslında...Ama motorun eski olması teknolojiden dolayı 4 lt civarında yakar..Ama kesinlikle geçmez...
1 depo ile ankara dan antalya ya indim daha yedeğe de geçmemişti... 17 lt tankı var...:cat:
redrose
26 Ekim 2007, 19:38
MZ iyi motordur, benim ilk göz ağrım, MZ251. Motor sesini özlediğim olur- çın - çın - çın alanada satanada hayırlı olsun.
mz iyidir çin motorlarına ğöre parcası daha ucuz ve daha da kolay bulunabilir ve daha saglamdır
abbasyolcu777
26 Ekim 2007, 21:12
biz yıllarca 4 zamanlı motorların cazibesine kapıldık kulaklarımız ne zaman 4 zamanlı bir motor sesi duysa bu ne diye bakardık çünkü çin mallarından önce 90 ların başında piyasada bizim ekonomik olarak alabileceğimiz mz, java, mobyleete, peugeot vardı dedem gününden kalma bmw ve benzerlerinin fiyatı bile iyiydi, mz dediğiniz gibi 2 zamanlıdır ama şimdi arkaya baktığımda onunla gittiğim yolları düşünüyorumda motormuş diyorum, ben 150 lik, 250-251 lik ve 301 kullandım, yüksek olmasından dlayı çok rüzgar alıyor ve kilosuda hafif geliyor en büyük şikayetim bu kullanacağın yerde muhakkakkarbüratör hava ayarı yaptır 2 zamanlı motorlar rakım ve nem oranından çok etkileniyor örneğin konyada 100 km de 3-3,5 lt yakıyorsa manisaya geldiğinde ayar yaptırmazsan 10 lt yakıyor arkana bakmadan binersin temizse
biz yıllarca 4 zamanlı motorların cazibesine kapıldık kulaklarımız ne zaman 4 zamanlı bir motor sesi duysa bu ne diye bakardık çünkü çin mallarından önce 90 ların başında piyasada bizim ekonomik olarak alabileceğimiz mz, java, mobyleete, peugeot vardı dedem gününden kalma bmw ve benzerlerinin fiyatı bile iyiydi, mz dediğiniz gibi 2 zamanlıdır ama şimdi arkaya baktığımda onunla gittiğim yolları düşünüyorumda motormuş diyorum, ben 150 lik, 250-251 lik ve 301 kullandım, yüksek olmasından dlayı çok rüzgar alıyor ve kilosuda hafif geliyor en büyük şikayetim bu kullanacağın yerde muhakkakkarbüratör hava ayarı yaptır 2 zamanlı motorlar rakım ve nem oranından çok etkileniyor örneğin konyada 100 km de 3-3,5 lt yakıyorsa manisaya geldiğinde ayar yaptırmazsan 10 lt yakıyor arkana bakmadan binersin temizse
Çok enteresan bi motor o zaman bu mz ler , ağırlıktan bahsedilmiş çok mu hafif , rüzgar yiyorsa ön tarafa bi cam taktırırız , yakıt tüketiminde de 3 kata kadar öyle bi fark olacağını sanmıyorum ki şuan bende çift zamanlı kullanıyorum öyle bi fark görmedim.
Birde bugün eski bi Mz kullanıcısı bi arkadşla görüştüm , uzun yolda biraz yorduğunu söyledi ama görüntü itibariyle rahat bi motosiklet görüntüsü var bilmiyorum yani:silent:
korkut 250
02 Temmuz 2008, 19:03
Güzel motosiklettir MZ ler Kendi zamanlarının kralıydı şimdide çoğu motosikletten daha iyidirler :cat:
izzet222
02 Temmuz 2008, 19:10
O ilandaki motorun sahibi akrabamdır..:cat:
Gerçekten 3 Lt yakıyor motor defalarca denedik..:)çok seri ve hızlı 135-140 yapıyor..:wiinkk:
Fiyat biraz pahalı ama deyer siz motoru görseniz tertemiz..:cherry:
korkut 250
02 Temmuz 2008, 21:41
O ilandaki motorun sahibi akrabamdır..:cat:
Gerçekten 3 Lt yakıyor motor defalarca denedik..:)çok seri ve hızlı 135-140 yapıyor..:wiinkk:
Fiyat biraz pahalı ama deyer siz motoru görseniz tertemiz..:cherry:
Fiyatı bence gayet makul sonuçta made in german alıyorsun harbi alman ürünü
izzet222
02 Temmuz 2008, 22:40
korkut 250,O da doğru ya mükemmel bir makina yakıtları da çok değil
korkut 250
04 Temmuz 2008, 13:16
korkut 250,O da doğru ya mükemmel bir makina yakıtları da çok değil
Kastamonuda bir arkadaşımda vardı .Senelerce bindi çok memnundu ..Bence çin motosikletlerinden çok çok iyi...:cat:
izzet222
04 Temmuz 2008, 13:56
Kastamonuda bir arkadaşımda vardı .Senelerce bindi çok memnundu ..Bence çin motosikletlerinden çok çok iyi...:cat:
Çin malı motosikletlerle Mz'i aynı cümlede kullanman bile yanlış :wiinkk:
Mz'den sağlam motor tanımıyorum cub 90 hariç :cherry:
Sergeant
04 Temmuz 2008, 14:25
deli gibi yakıyor içiyor resmen ama seriliğini dayanıklılıgını arayacagım için değiştirmiyorum. enduro-racing-cross hepsi hepsinden biraz özellik var makinada. kaldırımdı çukurdu tümsekti bozuk yoldu dinlemez. kaza yap kaldır devam et. tekrar calıstırmana gerek yok düştükten sonra yerde calısmaya devam eder zaten. ölüsü bile kafa diker, bu hurdayamı biniyorsun diyen artçıyı bindigine pişman eder. kendine has sürüş zevkide cabası. abartmıyorum umarım makinamı:)
izzet222
04 Temmuz 2008, 14:36
Sergeant,Mz Etz 150 Suzuki AN 125 ile aynı yakıyor..Hangisi geçer sence ?
kuzgun 59-41
04 Temmuz 2008, 14:37
merhaba arkadaslar 2 zamnalı motor devrı bıttı artık bende mondıal 125 kt var kocaelıden tekırdağ'a kontak kapamadan gıttım 350km 10 lt yaktı
Sergeant
04 Temmuz 2008, 14:42
Sergeant,Mz Etz 150 Suzuki AN 125 ile aynı yakıyor..Hangisi geçer sence ?
şaka yapıyosun heralde:) mz tek teker takar an ye:)
izzet222
04 Temmuz 2008, 14:49
kuzgun 59-41,Kt 125 ile 350 km'de 10 Lt yaktım diyorsun 2 zamanlı devri bitti diyorsun..fakat senin motor mz etz 150 ile aynı yakıyor ve mz etz 150 senin motoru 5.vitese ihtiyaç duymadan geçer :farao:
Sergeant
04 Temmuz 2008, 14:57
kuzgun 59-41,Kt 125 ile 350 km'de 10 Lt yaktım diyorsun 2 zamanlı devri bitti diyorsun..fakat senin motor mz etz 150 ile aynı yakıyor ve mz etz 150 senin motoru 5.vitese ihtiyaç duymadan geçer :farao:
:cat::cat::cat:
üstad ama arkadasın dedigide dogru 2 zamanlı devri bitti çinlilerin devri başladı malesef o kadar kötü durumdayız :) mondial - asya vs. bu motorların 5 yasını goren modeli olacakmı merak ediyorum:bounce: MZ ler yine yollardayken..
ocean84
04 Temmuz 2008, 15:39
arkadaslar kım ne derse desın mz ler hep ayrı olacaktır ıster daga cık ıster asfaltta gıt herzaman ayrı bı surus keyfı vardır. saglamlık konusunu tartısmıyorum bıle.
ben ılk motorla 4 yıl once tanıstım ve ılk motorumda 251 mz hala onu kullanıyorum (acemılıkler devırsız kullanmalar ) herseye ragmen tas gıbı saglam burda da resımlerı var mz sahıplerı baslıgı altında 13 yada 14 . sayfada mavı renktekı motorsıklet 4 yıl boyuncada yaptıgım masrafta 1 tane yenı bujı aldım ve 2 kez de sambıyel degıstırdım daha bı motordan ne ısteyebılırımkı parcası ucuz ve bol saglam bı makına
mzcı
04 Temmuz 2008, 15:49
125 kt 350 km de 10 litre cok yakmış hatta köpürtmüş bende 251 mz var oda 10 litreyle 320 km ğidiyor biliyorsun iki zamanlı 250 cc şimdi hanğisi cok yakmış mz bir klasik
ayrıca kt 125 mz le mukayese bile edilemez sinyaller plastik far plastik ön tarafta bir dalsan paramparca olur ön takım titreşim cok titremekten motorun her yeri kırılıyo
izzet222
04 Temmuz 2008, 15:53
Sergeant,Mz'i hiçbirine değişmem alıp bir kenara koymayı düşünüyorum.
korkut 250
04 Temmuz 2008, 17:02
Arkadaşlar kendine göre her motosiklet iyidir ama mz leri çin motosikletlerle kıyaslamayın o bir alman ürünü herkez bilirki dünyada otomobil olsun motosiklet olsun onlardan sağlam yapan yoktur kaliteden asla ödün vermezler.Şimdi arkadaşın dediği gibi 5 sene sonra 92 model mz yine yollarda olur ama çin motosikletleri için aynı şeyi söylemek zor ..Amacım çin motosikletlerini kötülemek değil ama öbürü alman ürünü doğruya doğru yani....:cat:
FLOWCU
09 Ağustos 2008, 01:13
flowcunun da bir 251 i var kankı uçakla aynı gidiyo mz alacaksın tabiiki motoru dinleyince rahatla kıyas yapmayın diğer motorlarla motor zevk verecek bir kere ...çek çek al bide mz i çeekkk..bummmmm vııııııııı
KANUNİ 150 C
09 Ağustos 2008, 02:46
arkadaşlar mz 251 benim eski kullandığım motordu. motor 1 litre benzin ile 20 km gidiyor şehir içinde kalkış hız süper 6 sene kullandım sadece debriyaj telini degiştirdim 7000 km yol yaptım banamısın demedi kanuni 150 cc aldım pişman oldum sattığıma alacak arkadaşa hiç tereddütsüz al derim cok sağlam motor surat ve hız buna paralel vibrasyon sıfır yani hiç düşünmeden alınacak bir motor bendeki 1999 modeldi kolay gelsin
serkan.ist
16 Mart 2009, 16:57
İstanbulda bu mz 251 motorsikletlerin motoru ve parçalarını nerde bulabilirim? Tek motoru kaç kilodur? tek başıma taşıyabilrimiyim?
alp_tunay
16 Mart 2009, 17:56
Arkadaşlar motor hala bende....Satmadık....:P Yerine alacak motor bulamadığımız için(Arkadaşın duygusal yönü zayıf biraz) hala duruyor...Ve hala aynı şekilde.... Hiçbir arızası yok...
Almak isteyen olursa motor ankara da.... :cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO