PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

BOO_74
05 Ağustos 2008, 12:53
TÜM SYM Kullanıcıları için forumumu en basitinden hazırlamış bulunmaktayım. Zamanım oldukça geliştirmeye çalışacağım.

Şimdilik Sizden Ricam, hem buradan forum üyeliği almanız ve forumumuzun yaygınlaşması için diğer kullanıcı arkadaşları bilgilendirmeniz.

Forumu ücretsiz yaptığım için otomatik olarak reklam banner.leri koyuyor bunlardan herhangi bir gelirim olduğunu sakın düşünmeyin sadece bizlerin de bir forumu bir ortamı olsun istedim arkadaşlar

Adres aşağıda. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun....
http://sym.com.tr.tc

ellerine sağlık, az önce üye oldum

thelord
05 Ağustos 2008, 13:34
merhaba arkadaşlar uzun zamandır sym ile ilgili formlarınızı okuyorum.
İkinci el joyride 200 arıyorum. Uykun fiyata bakabilecegim bir yer varmı?

BOO_74
06 Ağustos 2008, 12:23
merhaba arkadaşlar uzun zamandır sym ile ilgili formlarınızı okuyorum.
İkinci el joyride 200 arıyorum. Uykun fiyata bakabilecegim bir yer varmı?

sahibinden com'a baktın mı? nadiren burada da satan oluyor.

thelord
06 Ağustos 2008, 15:03
evet BOO_74 sahibinden com'a baktım motoru gordum pazarlıgınıda yaptık anlaştık ama
sahıbı nedense agırdan satmaya başladı. Oyalamak gibi. Başkalarıda gelıp bakıcaklar v.s. gibi
benimde canım sıkıldı ne o aradı nede ben.
sahibinden.com ve benzerı wep sıtelerıne bakıyorum. Ilan verılmemıs mağazalarda ikinci el olabilirmı dıye dusunmustum.

acayüp
09 Ağustos 2008, 00:26
Arkadaşlar sonunda gereken bütün parçaları temin ettim.Motorumu topladım.Sente konusuna çok takılmıştım fakat kendi kendime çözdüğüm kadarı ile ve motorandan bir ustanın da tarifi ile (telefonda ne dediğini anlayamadım ama benim anladığım şeyi anlattığını farketmiştim yinede çaktırmadım ) doğru konumda eksantiriğide yerleştirdim (zincirini) Motor saat gibi çalışıyor.Gayet sağlıklı ses çıkıyor motordan. Egsoza peçete tutum 4-5 dk kadar bekledim ve sadece hafif bir nem dışında en ufak bir leke oluşmadı peçetede..Bu arda motoruda sökmüşken tiner ile iyice temizledim. Çok güzel oldu bir tek yağ kalıntısı kalmadı.
Silindir alt contanın orjinalini bulamadığım için KLİNGİRİT conta kestirdim.Orjinalinden daha teloranslı kestirdim bence daha sağlıklı oldu.Birde conta çok az daha ince olduğu için sanıyorum silindir birkaç milim aşşağıda kalıcak ve pistonda bu oranda daha yukarılara çıkacağı için motorun kompresyonu artıcak.(birazda olsa etkiler kanaatindeyim) Daha motoru yürütmedim şimdilik günlük olarak çalıştırıyorum sekmanların alışması açısından.
Bugün Altan motordan kayış aldım onu taktırıcak yer bulmam lazım hiç gözüm kesmedi.Somunlar şiddetli sıkı görünyorlar. İlk fırsatta genel bir bakım için ALTAN motora götürmek istiyroum ama bana çok çok uzakta.İlk fırsatta inşallah.
Bu arada bukadar işlemden sonra hiç abartısız tek marşta (4-5 sn) çalışmasına hayran kaldım. Motoru tanıdıkça dahada sevmeye başladım.Fakat hala bakımıma ihtiyacı olan yerler var (fren balataları bilimum bilyalar gibi)

Bu arda parçaları beklerken ön farıda h4 ile değiştirdim bana sadece bir ampul parasına mal oldu aynı duya ve orjinal duyu bozmadan uyarladım.Aydınlatma ciddi anlamda farketti.55 watt oluşu sıkıntı çıkarmazsa böyle kullanmaya devam edicem.
Herkese hayırlı yolculuklar hş sohbetler.
Birde unutmadan sym ciddi anlamda kaliteli bir motor arkadaşlar

n_tuncak
21 Ağustos 2008, 11:22
Merhaba ben 1200 km de bir joyride aldım ,keyifle kullanıyorum.4000 e geldi.Özellikle bakım ve arıza konularında herkesten yardımcı olmasını bekliyorum.Bayan olduğumdan dolayı yolda kalmaktan korkuyorum.daha önce bir mondeal Rc vardı ki bana yaşatmadığı macera ve salgılatmadığı adrenalin kalmadı.Sym den çok memnunum henüz bir "tık" yok.Bursa'lıyım ve Tirilye-Kurşunlu arası mekik dokumaya ve yeşilin maviye karıştığı doğada yol almaya bayılıyorum.Tüm arkadaşlara keyifli ve dikkatli sürüşler.

Merhaba
Bende çok memnunum aracımdan 4000 e geldim yık yoktu;Fakat geçen gün egzostan vida düşümüş acayip ses yapmaya başladı panik oldum.Neyseki hemen sorun halloldu.Şu an değil ama daha sonra 2. el bir gts almayı düşünüyorum fakat yakıt durumu acaba çok farkedermi bilmiyorum.

Siteyi tam çözemedim mesaj alım yazım ama çok yakında...

acayüp
22 Ağustos 2008, 01:34
Bir haftadır motorumla dolaşıyorum gayet iyi şimdilik.. Biraz fazla benzin tüketiyor, bunuda son ve hassas ayarlarını yapmamış olmama bağlıyorum biraz daha km yapınca sübap ayarı yapıcam. Bu arada elimi yağa bulamışken karbüratörüde temizleye bilirim.
Bu arada motoru zorlayamıyorum son hızını çok merak ediyorum şeytan dürtüyor bazen fakat sekmaların rodajını tamamlamasını beklemem gerekiyor maalesef..
tafsiyesi olan varmı demiyorum zaten foruma ne gelen var ne giden herkes gezip yazın tadını çıkarıyor galiba
Herkese kazasız sürüşler.

Herkese

@ n_tuncak Hayırlı olsun ALLAH kazasız kullanmak nasip etsin.Ve tabiki hepimize inşallah

n_tuncak
22 Ağustos 2008, 01:37
Kaç km de sizinkide joyride değilmi

acayüp
22 Ağustos 2008, 01:42
Kaç km de sizinkide joyride değilmi

bana sorduysanız benm joyride 22000 kmde şuan :) sizinki daha çok yeniymiş:cat:.. Fakat yıllarca ve km lerce kullanabileceğimi düşünüyorum. Tabiki bakımlarını bilinçli ve eksiksiz yapmak kaydı ile

n_tuncak
22 Ağustos 2008, 01:50
bana sorduysanız benm joyride 22000 kmde şuan :) sizinki daha çok yeniymiş:cat:.. Fakat yıllarca ve km lerce kullanabileceğimi düşünüyorum. Tabiki bakımlarını bilinçli ve eksiksiz yapmak kaydı ile

Ben 1200 dealdım.şu an 4000 de2 kez yağ koydurup bir kez de bakım yaptırdım.Bir kez de lastik cam ile kesildi ona dolgu oldu.O gün cidden cam kırıklı bir yerlerden geçmiştim.Lastiğin sabah kalktığımda patlamış olması normalmidir yoksa başka bir şeylerden şüphelenmelimiyim...

acayüp
22 Ağustos 2008, 01:57
Ben 1200 dealdım.şu an 4000 de2 kez yağ koydurup bir kez de bakım yaptırdım.Bir kez de lastik cam ile kesildi ona dolgu oldu.O gün cidden cam kırıklı bir yerlerden geçmiştim.Lastiğin sabah kalktığımda patlamış olması normalmidir yoksa başka bir şeylerden şüphelenmelimiyim...

Lastiğin kesildiğinden eminseniz tafsiyem lastiği değişmenizdir. Hiçbir şartta kesikten dolayı tamir görmüş lastiği kullanmamanızı öneririm.Çok tehlikeli olabilir..Ayrıca tamir edildiğinde ne olduğuna dair bişey söylenmedimi size .( çivi girmiş,cam kesmiş vsvs) Bu arada size özel msj attım. Bu şekilde forumu msn gibi kullanmak yasak sanıyorum. O bakımdan
Şunuda belirtim cam kesmiş olsa anında inerdi, sabah kalktığımda inmişti dediğinize istinaden benim fikrim lastiğe çivi benzeri birşey batmış olabilir.Yinede emin olmanızda fayda var

n_tuncak
22 Ağustos 2008, 02:11
Sizin özel mesajınızı cevaplandırmaya çalıştım ama zannedersem sitedeki acemiliğimden;Ya bunu ben başaramadım,ya da siz henüz okumadınız.Msn den görüşebiliriz ama nasıl bunu başarıcağımızı bilemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim bu arada ben yaklaşık 3 aydır tamir görmüş lastik ile dolaşıyorum.ne yapmalıyım o halde.Tamirci cam ya da çivi batmış olabileceğini söylemişti..

beyondream
03 Eylül 2008, 14:45
Selamlar,

Kasım ayı sonunda scooter almayı planlıyorum ve joyride şu an için açık ara önde gidiyor benim gözümde. Tüm forumu okudum, oldukça yararlı olmuş, herkesin eline sağlık.

Benim de sormak istediğim bir iki soru var, onları da netleştirirsem, joyride kafilesinde yerimi alacağım.

1. Sıfır almak istiyorum, eski-yeni göstergeli olması çok önemli değil, Suzuki zamanından kalmış, SIFIR bulabileceğim bir yer var mıdır?
2. Teknik servis açısından, suzuki'nin getirdiklerindan almam bir sorun yaratır mı?
3. İstanbul da yaşıyorum ama, her yıl en azından 6-7 kere İzmir'e gidip geliyorum. Feribotla falan Bursa-Bandırma civarına geçersem, bu motor beni İzmir'e sorunsuz götürür mü? (yaklaşık 250-300km falan). Götürür derken, yavaş yavaş, sakin sakin, dolaşa dolaşa, acelem yok.
4. İkinci el almaya karar verirsem, internet dışında hangi kanalları kullanabilirim motor bulmak için?

Çok çok teşekkürler,
iyi forumlar herkese...

BOO_74
03 Eylül 2008, 15:33
Selamlar,

Kasım ayı sonunda scooter almayı planlıyorum ve joyride şu an için açık ara önde gidiyor benim gözümde. Tüm forumu okudum, oldukça yararlı olmuş, herkesin eline sağlık.

Benim de sormak istediğim bir iki soru var, onları da netleştirirsem, joyride kafilesinde yerimi alacağım.

1. Sıfır almak istiyorum, eski-yeni göstergeli olması çok önemli değil, Suzuki zamanından kalmış, SIFIR bulabileceğim bir yer var mıdır?
2. Teknik servis açısından, suzuki'nin getirdiklerindan almam bir sorun yaratır mı?
3. İstanbul da yaşıyorum ama, her yıl en azından 6-7 kere İzmir'e gidip geliyorum. Feribotla falan Bursa-Bandırma civarına geçersem, bu motor beni İzmir'e sorunsuz götürür mü? (yaklaşık 250-300km falan). Götürür derken, yavaş yavaş, sakin sakin, dolaşa dolaşa, acelem yok.
4. İkinci el almaya karar verirsem, internet dışında hangi kanalları kullanabilirim motor bulmak için?

Çok çok teşekkürler,
iyi forumlar herkese...

1.bunun için biraz geç kalmış olabilirsin. motana-suzi 'den kalma joyride'lar korlas da olabilir, yoksa yoktur. motoran'ın joyride'ları 6.250 + plaka

2. hayır yaratmaz, servisini hem korlas hem motoran bayileri veriyor. muhtemelen ihtiyaç duymazsın ama garanti kapsamı motoran için geçerli.

3. daha fazlasını, daha uzağını götürür. motor seramik kaplama ve su soğutmalı, 100-110km/h 'ye bağlar süzüle süzüle gidersin.

4. galerilere bakabilirsin, kızıltoprak civarında var.

bu arada lastik için, joyride'ın standart lastikleri yolu iyi tutmuyor motorun belki de tek kusuru bu, daha kalite bir lastikle değiştirmenizi tavsiye ederim. şu an benimkinde (120/80R12-130/70R12) michelin boopper var, ciklet gibi lastik.

patlayan lastik : delik-patlak lastiğin yere temas eden yerindeyse tek yamaya kadar (ikincisinde yeni lastik ister), yanağındaysa derhal yenisi ile değişmesi gerekir.

beyondream
03 Eylül 2008, 15:57
1.bunun için biraz geç kalmış olabilirsin. motana-suzi 'den kalma joyride'lar korlas da olabilir, yoksa yoktur. motoran'ın joyride'ları 6.250 + plaka

2. hayır yaratmaz, servisini hem korlas hem motoran bayileri veriyor. muhtemelen ihtiyaç duymazsın ama garanti kapsamı motoran için geçerli.

3. daha fazlasını, daha uzağını götürür. motor seramik kaplama ve su soğutmalı, 100-110km/h 'ye bağlar süzüle süzüle gidersin.

4. galerilere bakabilirsin, kızıltoprak civarında var.

Çok teşekkürler bilgiler için. Sizin başka forumlarda da, SYM konusundaki yazılarınızı okumuştum zaten, bu konuda baya bi araştırma yapmışsınız. Bugün Etiler Korlas'a gittim, Dediğiniz gibi, SIFIR bulmanın zor olacağını söylediler ama yinede bi dolanmakta fayda var. Ama heralde İkinci El almak zorunda kalıcam.
Bi de Gayrettepe'de bi servis varmış, telekom'un altında, ordakiler piyasayı bilir, istediğin motoru bulurlar sana dediler. Bu telekom'un altındaki servis bilen var mı acaba?

thelord
10 Eylül 2008, 15:57
merhabalar ikinci el almış olduğum 2008 Joyride 200 ile aranıza katılmıs bulunmaktayım.
herkese ıyı seyırler dılerım.:)

beyondream
10 Eylül 2008, 16:17
merhabalar ikinci el almış olduğum 2008 Joyride 200 ile aranıza katılmıs bulunmaktayım.
herkese ıyı seyırler dılerım.:)

Hayirli olsun.
Nerden aldin, kaca aldin gibi bilgiler verirsen, benim gibi yakin zaman SYM alacaklara yol gostermis olursun?

Bi de ruhsat islemleri, bilmemne masrafli midir, yorucu mudur?

thelord
11 Eylül 2008, 13:57
tesekkur ederım beyondream;
sahıbınden.com'dan aldım motorumu sym ıcın bıraz beklerım ve bekledıgıme deyıcegın ınandıgım 2008 model ve sıkı bır pazar ıle 4100'e aldım bu fıyat benım ıcınde dusundugum degıldı ama ıyı bır ındırım yapmıs oldu.
ruhsat ıslemı ıcın dun bır kac yerı aradım
vekalt cıkarma kac YTL tutar bılmıyorum ama muamelecı arastırdım ve 190YTL olucagını soyledı tabıı bunun yanında trafık sıgortasını muamelecı yapıyor.
yorucu oluyor mu dıye yazmıssın sana sunu soyleyım ne kadar yorucu olsada keyıflı yanı deger:)

beyondream
11 Eylül 2008, 14:06
tesekkur ederım beyondream;
sahıbınden.com'dan aldım motorumu sym ıcın bıraz beklerım ve bekledıgıme deyıcegın ınandıgım 2008 model ve sıkı bır pazar ıle 4100'e aldım bu fıyat benım ıcınde dusundugum degıldı ama ıyı bır ındırım yapmıs oldu.
ruhsat ıslemı ıcın dun bır kac yerı aradım
vekalt cıkarma kac YTL tutar bılmıyorum ama muamelecı arastırdım ve 190YTL olucagını soyledı tabıı bunun yanında trafık sıgortasını muamelecı yapıyor.
yorucu oluyor mu dıye yazmıssın sana sunu soyleyım ne kadar yorucu olsada keyıflı yanı deger:)

Cok sagol bilgiler icin. 200-250 civari resmi islem masrafi olacak gibi benim anladigim. 2008 guzel ama, ben malesef biraz daha dusuk seviyede kalacagim. 2004-2005 modele param ancak yetiyor. Umarim yakin zamanda ben de yorucu ama keyifli resmi sureci yasarim.

Tesekkurler bilgiler icin.

BOO_74
11 Eylül 2008, 16:11
velkalet 33 .-YTL
muamele :190.-
Noter : 177.-

bu sabahki fiyatlar

beyondream
12 Eylül 2008, 11:00
velkalet 33 .-YTL
muamele :190.-
Noter : 177.-

bu sabahki fiyatlar

400 YTL.

Baya bi tuzluymus bu is ya. Bu noter olayi kalkmadi mi, yani bi kanunla kalkmis olmasi gerek diye biliyorum ama.

Bir de kendimiz yapsak, cok farkeder mi masraflar?

BOO_74
12 Eylül 2008, 12:49
400 YTL.

Baya bi tuzluymus bu is ya. Bu noter olayi kalkmadi mi, yani bi kanunla kalkmis olmasi gerek diye biliyorum ama.

Bir de kendimiz yapsak, cok farkeder mi masraflar?

kendin yapsan vekalete gerek kalmaz 33.-ytl, muameleci de 50.-ytl alıyor, 88.-ytl kar edersin, tabi vaktin varsa ve uğraşacaksan...

akahraman
13 Eylül 2008, 19:01
merhaba,
benim joyride 200'un son 3-4 depodur benzini full'lememe ragmen ilk ibresi 2-3km sonra sonuyor daha onceleri bu ibre 30-35 kmde sonerdi,daha sonra 2.ibreden sonra normale donerek ibreler sonuyor...bu olay herhangi bir arkadasin basina geldimi?
sorunun sebebini bilen varsa paylaşmasını rica ederim.
motor bu arada 5500 kmde ve 2006 model 2007 temmuz trafige cikisli yani garanti kapsaminda hala
tesekkurler

n_tuncak
13 Eylül 2008, 19:09
Benimde benzin göstergesinde sorun olduğuna inanıyorum 4200 km de.İlk doldurduğmda ibre hemen düşüyor,benzin bitiyor sanıp doldurmaya gittiğimde ise sandığım kadar dibini vurmamış oluyor.Bu sorunu kendimiz nasıl çözeriz bilenlerden yardım...

acayüp
13 Eylül 2008, 19:35
Benzin depo şamandrası deponun sağ tarafında ve motoru yan sehpaya alınca benzin sol tarafa kaydığı için şamandranın altı boş kalıyor ve hiç benzin yokmuş gibi gösterge dibini buluyor , ışık yanıyor. Ayrıca bu şamandralar genelde pistonlu olur sebep ufak yada büyük çalkalanmalarda gösterge sürekli değişip zıplamasın diyedir.Şimdi bütün bunlara istinaden şunu diyebiliriz. Gösterge en sona geldikten sonra piston hemen bırakmadığı için göstergenin normale dönmesi biraz zaman alıyor. ASlında bence bu bir sorun değil. Eğer dikkat ederseniz motoru orta sehpaya aldığınızda sorun olmaması lazım.
Ayrıca depoyu doldurduktan sonra göstergenin normale geç dönmeside şamandra hareketini kontrol altında tutan düzeneğin ( genelde piston olur) pislenmesinde dolayı olabiliyor.
Neyse eski bilgierim ve mantık yürüterek aklıma gelenler bunlar olayı net olarka gözlemlemiş değilim fakat bundan öte birşey olabileceğini düşünmüyorum.

BOO_74
16 Eylül 2008, 17:34
ayrıca benzinde pislik varsa şamandıranın çalışmasını etkileyebilir. işin doğrusu 180-190km de depoyu doldurmak. sürüşe göre 6.5-7.5 litre arası yakıt alır. kalan 1-2 litre de sigortanız olsun.

akahraman
16 Eylül 2008, 23:31
ben genelde 160 kmde yakıtı dolduruyorum yaklasık 6.5-7km yakıt alıyor ama ışıkda yanmış oluyor. benzindeki pislikten dolayı samandira pistonunun kirlenmesini nasıl temizleyebiliriz? bunun en iyi yontemi benzini tamamen bitirip tekrar temiz benzin almakmıdır yoksa hehangi bir benzin katkısı vs biliyormusunuz bu işi kimyasal olarak yapabilecek?
tesekkurler

ünsal
16 Eylül 2008, 23:49
boo 74 burgman almışsın hayırlı olsun kaça aldın??
Joyride ıda yeni almıştın satacakmısın şimdi??

Vaybe zat ın vardı senin konuşurduk baya mt de.Şimdi uçtun gittin burgmanlara

acayüp
17 Eylül 2008, 01:59
Arkadaşlar benzinin içinde metalik artıklar olabiliyor ve tıkanmaların nedenı gelende bunlar oluyo ve bu atıkları temizleyebilicek yada eritebilicek katkı olduğunu sanmıyorum. Onu eriticek kadar kuvvetli birşey zaten ondan önce dopoyu bile eritebilir .Bana katkı ile pek mantıklı gelmiyor en güzeli söküp temizlemek.Ayrıcada benzin filtreleri çok ufak onlarıda arabalarda kullanılan daha büyük filitrelerle değişmek uzun süre sorunsuz kullanım sağlayabilir.Ben bu kış bakımda öyle yapmayı düşünüyorum.

ünsal
29 Eylül 2008, 00:52
boo 74 neredesin??

neversoft
30 Eylül 2008, 00:11
selam arkadaşlar 2004 model joyride aldım.yeni modellerde gördüğüm kadarıyla ön cam daha yüksek.motoruma yeni modellerdeki camdan takmam mümkün mü acaba,??

n_tuncak
30 Eylül 2008, 23:27
Tüm joyride sahibi arkadaşların bayramını kutluyorum.Kazasız belasız daha nice bayramlar geçirme dilekleriyle...

selam arkadaşlar 2004 model joyride aldım.yeni modellerde gördüğüm kadarıyla ön cam daha yüksek.motoruma yeni modellerdeki camdan takmam mümkün mü acaba,??

Hayırlı olsun,serviste istediğiniz ölçüde bir şeyleri muhakkak ayarlayabileceklerini düşünüyorum...

beyondream
03 Ekim 2008, 14:54

Hayırlı olsun, model, km, fiyat bilgisi verebilirsen, benim gibi ajoyride alacaklar icin pazar bilgisi vermis olursun.

n_tuncak
03 Ekim 2008, 15:14
Hayırlı olsun, model, km, fiyat bilgisi verebilirsen, benim gibi ajoyride alacaklar icin pazar bilgisi vermis olursun.

Ben yaklaşık 10 ay önce 2008 model joyride'ı 1200 km. de 4200Ytl ye aldım.Oldukça memnunum.

neversoft
03 Ekim 2008, 22:43
2004 model 16000 km de 2000 ytl ' ye aldım.denk gelmesiyle alakalı ,piyasayı araştırırken fiyatının uygun olduğunu gördüm,servisin tavsiyesi üzerine aldım. memnun kalınmayacak bir motor değil joyride ;)

beyondream
05 Ekim 2008, 13:41
2004 model 16000 km de 2000 ytl ' ye aldım.denk gelmesiyle alakalı ,piyasayı araştırırken fiyatının uygun olduğunu gördüm,servisin tavsiyesi üzerine aldım. memnun kalınmayacak bir motor değil joyride ;)

Super fiyata almissin ya. Acayip denk gelmis yani. Ben de 2004 model bakiyorum da, 2000 YTL super bi fiyat. Keske bana da oyle bisey denk gelse yani.

Kazasiz belasiz kullanirsin umarim, hayirli olsun.

neversoft
07 Ekim 2008, 18:11
arkadaşlar.motorumun kalkışı performansı herşeyine hayranım,yalnız kafama takılan bi konu var.internette izlediğim joyride videolarında,okuduğum yazılarda çok rahat 120 yi gördüğü söyleniyor.ancak ben bugün deneme yaptım 99 dan yukarı çıkamadım.yokuş aşağı denemedim,düz bir yolda denedim.acaba o 120 yapan arkadaşlar meğilli yoldamı ulaşıyor o hıza.yada benim motorun 100 üstüne çıkmamasının başka bir sebebi mi vardır?

ss34300
07 Ekim 2008, 22:12
arkadaşlar.motorumun kalkışı performansı herşeyine hayranım,yalnız kafama takılan bi konu var.internette izlediğim joyride videolarında,okuduğum yazılarda çok rahat 120 yi gördüğü söyleniyor.ancak ben bugün deneme yaptım 99 dan yukarı çıkamadım.yokuş aşağı denemedim,düz bir yolda denedim.acaba o 120 yapan arkadaşlar meğilli yoldamı ulaşıyor o hıza.yada benim motorun 100 üstüne çıkmamasının başka bir sebebi mi vardır?

motorda 110 dan sonaki degerleri gormen icin biraz zorlaman gerek duz yolda 100 110 surratini gorebilirsin rahatlikla amma 120 icin biraz zorlaman gerekiyor.

n_tuncak
07 Ekim 2008, 22:35
Evet düz yolda 100 ü rahat görüyoruz.120 ise rampa aşağı hatta uzun ise bu meyil 130 a doğru da çıkıyor.

mosset
07 Ekim 2008, 23:10
Benim joyride hafif yokuş yukarı, istanbulda olanlar bilirler, boğaz köprüsü yolu, Hasanpaşa Altunizade arasındaki hafif yokuşu 110km ile çıkabiliyor, ondan sonrası köprüye doğru hafif yokuş aşağı 120 oluyor. cbf-600 lü bir arkadaş ile kıyasladık kilometre saatlerini. Aynı idi. Bu değerleri motor yağını değiştirdikten sonra gördüm. Son bir hafta içinde yani. Daha önce o yokuşta max 90 km. yokuş aşağı ise 110 idi. Fakat benim normal kullandığım sürat aralığı 60-90 arası. Fazlasını bu motorlar için güvenli bulmuyorum işin açıkçası.

neversoft
07 Ekim 2008, 23:34
teşekkürler arkadaşlar.motor düz yolda ve hafif yokuşlarda 100 ile çok rahat gidebiliyor.bu durumda benim motorumda sorun etmeye değecek bir fark yok.bilgilendirmeler için teşekkürler sizlere bir kaç tane de fotosunu yollayım ;)

http://img162.imageshack.us/img162/8554/10342944lr4.jpg (http://imageshack.us)
http://img162.imageshack.us/img162/10342944lr4.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img162/10342944lr4.jpg/1/)

http://img162.imageshack.us/img162/6439/ekranalnts5hu5.jpg (http://imageshack.us)

http://img355.imageshack.us/img355/6056/ekranalnts3dr0.jpg (http://imageshack.us)

epala
11 Ekim 2008, 13:37
TÜM SYM Kullanıcıları için forumumu en basitinden hazırlamış bulunmaktayım. Zamanım oldukça geliştirmeye çalışacağım.

Şimdilik Sizden Ricam, hem buradan forum üyeliği almanız ve forumumuzun yaygınlaşması için diğer kullanıcı arkadaşları bilgilendirmeniz.

Forumu ücretsiz yaptığım için otomatik olarak reklam banner.leri koyuyor, ara sıra da olsa bu reklamlara tıklamanızı rica ediyorum arkadaşlarım... bunlardan herhangi bir gelirim olduğunu sakın düşünmeyin sadece bizlerin de bir forumu bir ortamı olsun istedim arkadaşlar

Adres aşağıda. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun....

www.sym.com.tr.tc

http://epalaa.googlepages.com/222.jpg

Bu arada GTS 250`ye geçiş Yapacağım İçin Joyride`ımı Satıyorum

http://www.sahibinden.com/full_full_essiz_sifir_gibi_200cc_su_sogutmaliWQQaX QQ10726196WQQpXQQdisplayitem

neversoft
16 Ekim 2008, 19:56
selamlar,epala sen radyator ızgarasını yeni mi aldın,yoksa eskisini nikelajla mı bu hale getirdin.yeni joyridelardaki gibi çok şık duruyor ;)

neversoft
28 Ekim 2008, 23:27
selam arkadaşlar.bugün sabahtan akşama kadarki gezimde yoğun istanbul trafiğine takıldım.motorum 100 kmde 5.8 litre yaktı.şehir içi bile olsa bu kadar fazla yakması bana normal gelmedi.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

BOO_74
03 Kasım 2008, 11:07
neversoft hayırlı olsun motorun, 2.000ytl 'ye ucuza almışsın, ama sebebleri ufak ufak açığa çıkıyor gibi, max. hız - yakıt tüketimi vs.

türkiye de az sayıda da olsa 125cc lik joyride var, onların son hızı max 100km/h.

benim motor 2008 model yeni tip, benle (96kg) düzde rahat 120km/h ve üzeri, hafif rampa yukarı 110km/h, yokuş aşağı 130km/h üzeri gidiyor. 100km de 3.4 litre yakıyor.

emraq
03 Kasım 2008, 11:37
selamlar boo74.aynen dediğin gibi,ucuza aldım ama sonradan bana 1200 ytl ye yakın masraf çıkarttı.0 dan motor yapıldı.yani hiç bir anlamı kalmadı ucuza almamın.şu anda motor rodajda 60'tan yukarı çıkmıyorum.ama eskisine göre fark tartışılmaz.3.5 ile 4.0lt arasında değişiyor şimdilik yakıtı.joyride inanılmaz keyifli bir motor.istanbul-bursa yaptım 3-4 kez,artık otobüs yolculuğu yapmıyorum:)

thelord
17 Kasım 2008, 18:59
metal,

bu arada muhabbet ilerledi ama bi Joyride 200 kullanıcısı düşünemedik haala iki muhabbet edelim :))

merhalar kobayashi 2008 model joyride 200 sahıbıyım bende uzun ve tıtız arastırmalar sonucu bende joyride'ıme sahıp oldum senın bahsettıgın gıbı urun satılana kadar hersey guzel sonrası yan cızme senın dedıgın gıbı.
Ama sunu soylemek ısterım hakıkaten kalıtesını kullandıkca daha cok anlıyorum hıc pısman degılım buradan arastırma yapan arkadaslara soylemek ısterım
sızlerde memnun kalırsınız artcım ve benımle yokuslarda bayma yapmıyor sıkıntıya sokmuyor hatta ılk hevesle İstanbul- sapancada yaptım cok keyıflıydı yakıt 150-200km arası degısıyor tabııkı artcı dahıl soyluyorumm.ıyı seyırler kazasız dıkkatlı surusler dılerım

HeruNolweo
21 Kasım 2008, 18:15
ikinci el 2004 model bir joyride almayı düşünüyorum. artı ve eksilerini iletirseniz çok sevinirim....

acayüp
05 Aralık 2008, 21:59
Arkadaşlar herkese selamlar saygılar.Hepinizin gelicek kurban bayramı mübarek olsun.Kazasız belasız nice bayramlara kavuşmamız dileğiyle...

Bugün 2004 model joyride ımın eksozunu boyadım sonuç thmin ettiğimden daha iyi oldu ve gözümde büyüttüğümden çok daha kolay oldu..
Malzemeler.
Yanmaz boya 20 ytl
Selilozik tiner 5 ytl
Zımpara 1ytl
Matkap ucuna tel fırça 2 ytl
Çaput bedava :)

Önece matkabın ucuna taktığım tel fırça ile eksozun tamamını temizledim.
Bolca tineri beze dökerek güzelce sildim heryerini.
Zımpara ile yoklama yaptıktan sonra tekrar bol tinerli bezle iyice silip temizledikten sonra kuruyunca çok ince bir kat boya vurdum. Çok çabuk kuruduğu için 10 dakika sonra Bol bol fakat akıntılara mahal vermeyecek şekilde tamamını boyadım.Oda kuruyunca son yoklamalarını yaptım ufak fısfıs hareketleri ile.
Çok güzel oldu.
Resimlerde flash dan dlayı palama var fakat asıl rengi mat siyahtır.
Ayrıca boya yaparken eksozu biryere asabilirseniz çok pratik oluyor.
Aynı boya ile yan ve orta sehpayıda boyamayı düşünüyorum..

Bu arada daha yazın aldığım akü havaların soğuması ile teklemeye başlamıştı ,onuda söktüm benzinciden aldığım akü asidi (1.5 ytl)ile eksiğini tamamladım. Oda şimdi gayet iyi durumda . Yalnız 7 aylık akü inanılmaz derecede su kaybetmişti bir anlam veremedim.

Bunlarda resimler:::resimleri görünür olarak ekleyemedim :(
http://img87.imageshack.us/img87/736/p1010274in9.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/1460/p1010276xz5.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/2610/p1010277fv4.jpg

n_tuncak
06 Aralık 2008, 01:05
Harika olmuş arkadaşım,şu anda bendekinin ihtiyacı yok fakat ilerde bunu düşünebilirim...