PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

demcore
24 Ağustos 2007, 03:44
hani araç söförlerini anladık..
" ben koca aracım sana çarpsam bana bir şey olmaz sen dağılabilirsin ama bana ne??!! " diyebiliyorlar ama ben bu yayaları da anlayamıyorum...bunlarda da hiç mi motorsiklet kavramı yok kardeşim....dün kadıköyde yeşil ışıkta yaklaşık 50 km hızla geçiyorum, kendisine kırmızı yanarken karşıdan karşıya geçen bir ayıgil kendisine tam 2 metre varken eliyle bana dur işareti yaparak önüme atladı.... frene bile basamadan manevra yaparak nasıl olduysa kurtuldum...bu şahsiyetler kırmızı yeşil ışık kavramını bilmedikleri gibi kendisine doğru hızla gelen, sürücü artı motor toplam 220 kiloluk bir aletin önüne atlayacak ve eliyle "dur" işareti yapacak kadar cengaverler...nasıl bir zeka özrüdür bu?? hiç mi algılaman yok?? ya da duyarsızlık mı diyelim buna ne denir inanın bilmiyorum arkadaşlar... Ama şu bir gerçek ki bu ülkede, yayalarda ve de şöförlerde bir motorsiklet kültürü eksikliği had safhada ve bu motor kullanıcılarının işini özellikle istanbul gibi metropollerde baya bir zorlaştırıyor.......
bludescada arkadaşım aman gözünü dört aç bu şehirde motor kullanırken gözlerin radar gibi olmalı...
bu arada hortum vb. şeylere gerek yok malum devir su tasarrufu devri, 2 litrelik bir şişe dolusu su, biraz plastik yüzey temizliyici deterjan ve hav bırakmayan bir kurulama bezi aracı cirlop gibi yapıyor...ama kurularken nazik olmak gerekiyor .... e çünkü siyah renkte en küçük bir çizik bile ben burdayım diye basbas bağırıyor....ha temizlemek ve parlatmak için daha iyi yöntemleri olan arkadaşlar bunları bizimle paylaşırlarsa tabi ki seviniriz.....
şu anda 250 km'deyim ve birazcık daha basabilmek için yağ değişimini dört gözle bekliyorum...inatla da 60' ı geçmiyorum..bilmem doğru mu yapıyorum???

bluedescada
24 Ağustos 2007, 11:11
Demcore kesinlikle doğru yapıyorsun. Yağ değişimine kadar motoru zorlamamak lazım. Ben bu aralar 65 civarı dolaşıyorum ve 700 km ye yaklaştım. Sesi değişmeye başladı gibi geliyor ama yanılıyor da olabilirim. Gerçekten motora alıştığımı daha bir hissetmeye başladım. Kullanım zevki ve hakimiyet daha da arttı. Ama unutmamak lazım ki motora alıştığımızı düşündüğümüz bu 1000 km civarında dikkat dağınıklığı ve gevşeme de artıyor ve kazalara davetiye çıkarıyor. herzaman temkinli olmak lazım. Bir de motoru askıya alma konusunda hala acemilik yaşıyorum diyebilirim. Biraz pratik yapmakta fayda var.

Online iPhone Screensaver - be the first to win!

**************.info/media/iphone*****

falconalper
25 Ağustos 2007, 01:05
bluedescade ve demcore bende rodaj konusunda cok arastırma yaptım ama herkes baska bısey soyluyor. Motorumun ilk yag degısımını yaptım orda sordum artık bıraz acabılırsın motoru dedıler, bas sorun olmaz dediler, Simdiye kadar bende sizin gibi 60 km yi zorunlu kalmadıkca gecmıyordum ama artık biraz biraz basmaya basladım. Bu arada hepimizin motoru yeni olduguna göre yakıt konusunda bi karsılastırma yapalım. Benim motor yaklasık olarak sehir içinde 20 ytl ile 150-160 km yol gidiyor. Bikerede otobana cıktım yazlıga gittim geldim. 20 ytl ile 190-200 km gitti. Sizin yakıt durumu nedir acaba.

demcore
25 Ağustos 2007, 18:21
yakıt konusunda henüz net bir ölçüm yapamadım...ama yaklaşık seninki kadar diye tahmin ediyorum..değerlendirmeyi yapar yapmaz bilgileri buraya yazarım....

needforspeedd
28 Ağustos 2007, 23:38
merhabalar herkese bende motor kullanıcısıyım 4 tane motorum war biride sym joyride 200(2005) model hayatımda yaşamadığım kadar sorun yaşadım joyride200 sym ilk 2000 km de sekman,piston.sopaplar değişti 4500km aynı sorunla karşılaştım we tekrar değişti 800ylt para ödedim garantiye girmedi, 8000km yine aynı sorunla karşılaştım we suzuki firmasına dava açtım hala dava sürüyor:(2005 modellerinde yağ yakma sorunu war haberiniz olsun 2006 we 2007 modellerinde aynı sorun warmı bilemem ama paranızı çöpe atmayın bodrumda 2005 model alan herkes aynı sorunu yaşadı bilgilerinize sunarım ben yandım sizde yanmayın :D

bluedescada
30 Ağustos 2007, 00:02
kardes canın fena yanmış şuana kadar motora ait böyle bir problemi ilk kez duydum ve tırstım biraz bugün 1000 km yi devirdim. yağ lambasında bi problemim var sürekli yanıyor yağ seviyesi tam ama ustaya gösterdim müşüründe bir problem olabilir dedi.

Online iPhone Screensaver - be the first to win!

**************.info/media/iphone*****

samanyolu
30 Ağustos 2007, 21:34
slm bendede iki yıldır joyrıde 200 var 14 binde daha tek bir sorun çıkarmadı bencede sym başka tanımam

benim motorda 2005 o senin şanssılığın olmuş bence ayrıca yağ yakma sorunuda yok bursa izmir 400 km 45 derece sıcakta on gün önce geldim maşşallahı var

kerem 74
12 Ekim 2007, 02:23
slm bende yakında joyride ailesine katılacam 2005 modele 14000 km de 2500ytl nasıl bir fiyattır acaba

ayrıca araştırma yapıyorum alınacak bi motormudur ve serviste yedek parça sorunu yaşayan varmı istanbulda?

bluedescada
14 Ekim 2007, 10:56
Kerem kardeşim sorun yaşayacağını sanmam ama biraz daha az kilometre yapmış bir motor bulabilirsin. 20000 gibi motor yapımına ihtiyaç duyduğunu söyleyenler var. Servis ve yedek parçada sıkıntı yaşamazsın istanbulda. Tüm suzuki servislerinde işini yaptırabilirsin.

adosonic
14 Ekim 2007, 18:01
herkese slm.
bende de joyride var 10 aydır kullanıyorum ve 10.000 km deyim.
su sıralar tekleme sorunu yapıyor onun da sebebi sanırım benzin filtresinin pislenmesi temizlenince (yada değisecek sanırım) ve supap ayarını filan tamer taner ustalarda yaptırınca hiç bişeyi kalmayacak.

saygılar sevgiler

Atlas
14 Ekim 2007, 18:55
herkese slm.
bende de joyride var 10 aydır kullanıyorum ve 10.000 km deyim.
su sıralar tekleme sorunu yapıyor onun da sebebi sanırım benzin filtresinin pislenmesi temizlenince (yada değisecek sanırım) ve supap ayarını filan tamer taner ustalarda yaptırınca hiç bişeyi kalmayacak.

saygılar sevgiler

Selam Adosonic, tekleme sorunu birara bende de oldu, 2 hafta önce Opet 97 oktan benzin koydum tekleme kalmadı, çok rahatladı diyebilirim. Artık 97 oktandan aşağısını kullanmam. Bu arada benim motor 1 yılda 12.000 i devirdi.
Sevgiler, saygılar.

cathedral
20 Ekim 2007, 13:12
arkadaşlar..slm..yeğenin joyride 200 e uzun ön cam ve arka çanta yaptırmak istiyoruz acaba nerden temin edebiliriz..ne marka çanta oluyo ..

bilen arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olrum..

iyi forumlar..

bluedescada
20 Ekim 2007, 22:00
hazır topcase ler var onlardan kullanabilirsiniz. arka koltugun arkasına takılan yuvarlak hatlı kutu şeklinde olan çantalar. heybe tarzı birşey olmaz. ön cam için bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar.

kerem 74
01 Kasım 2007, 23:50
Merhaba arkadaşlar nihayet joyride me kavuştum valla acayip sevinçliyim motorum 2005 model joyride 200 19000 de ama en ufak bir problemim yok çok şükür çin malından sonra süper bir motora sahip olmanın sevincini yaşıyorum süper diyorum çünki beni fazlası ile tatmin ediyor geçen gün siteden bugi ile tesadüf tanıştık bana süper bilgiler verdi kendisi ile tekrar konuşup motorumu göstermek istiyorum mesajı okuyunca bana ulaş dostum senin motoru görmeni isterim ayrıca bu motora sahip olmamda buradaki arkadaşlarada çok minnettarım seçimimi yorumlarınıza göre yaptım ve doğru bir seçim herkese çok teşekkürler :)

bu arada cellattt kardeşim motorlarımız rengine kadar aynı hiç buji değiştirdinmi benimkiler değişmemiş zannedersem, değiştirdiğim zaman yakıt düşecek ve performans dahada artacak

ayrıca benim motor da marmaristen geldi henüz üzerime almadığım için plakamda 48 :)

Arkadaşlar şunu öğrendim benzin olarak 97 oktanın altında kullanmayın ve temiz benzin alın ben 97ultimate kullanıyorum diğer motorumdada aynısını kullanıyodum 2 sene hiç filtre değiştirmedim ve filtreye baktırdığımda tertemizdi bu benim tecrübelerim yeni kullanıcı olduğum için daha fazla bilgisi olan arkadaşlardan paylaşmalarını rica ediyorum

szr
06 Kasım 2007, 19:47
Hayırlı olsun kerem ,kazasız , belasız , sorunsuz günlerde kullan inşallah:cat:

kerem 74
10 Kasım 2007, 01:10
saol kardeşim teşekkür ederim:)

BOO_74
20 Kasım 2007, 20:39
yakında ben de mavi bir joyride200 alıyorum,

aman dikkat dediğiniz bir şey var mı?

Özer
20 Kasım 2007, 21:37
Değerli arkadaşlar,

SYM (Sanyang-Motors) bağımsız,4 Asya ülkesi dahil 5-6 ülkede yılda 800.000 ad. Motosiklet üreterek ihraç etmektedir.
Taiwan da 2400 çalışanı olan bir dev.

SYM'i Türkiye'ye ithal eden önceki firma ancak bir kaç bin adet getirdi ve bıraktı:silent:

14.11.2007de İzmir de bulunan Motoran A.Ş ve SYM sözleşme imzalayarak,Motoran A.Ş. nin gelecekteki Türkiye tek yetkili mümessil ve ithalatçısı oldu :wiinkk:
Sen nereden biliyorsun bunları diyeceksiniz mutlaka.Ben bilirim işte:cherry:

Servis sorunlarına gelince.
Emin olabileceğiniz bir husus vardır. O da, Motoran yetkili servisi olan her hangi bir servise giderek, Reklamasyonların Motoran A.Ş. tarafından nasıl karşılandığı ve yedek parça için nekadar süre beklediklerini bir araştırın!! eminim şaşıracaksınız.

Yeni ve türkiye ye gelecek bir modelden söz etmeden geçmek istemiyorum.
SYM nin GTS 250 EFI'si mesela 23,4 HP ve modelinden de anlaşılabileceği gibi elektronik yakıt enjeksinlu olacak:bounce: muhtelif scooter'ların yanısıra 5-6 farklı model daha ithal edilecek! bunlardan biri,Fighter 125. 2007 Macau asfalt yarışını kazanrak şampiyon olan bir motosiklet.
Macau yarışına her yıl yüzlerce otomobil ve motosiklet katılarak farklı segmentlerde yarışmaktadırlar.

SYM kullanmış bir kişi daha sonra ancak bir Japon motosikletine niyetlenir ya da daha yüksek hacimli bir SYM yi gönül rahatlığı ile tercih edebilirde.
Birde, Almanya,Fransa ve İtalya da çok ama çok kullanıcısı var! İtalya üretimde yapıyor.

Selamlar,
Özer

metal,

crato doğru söylüyor diye biliyorum.aynı ülkede olmaları şart değil.suzuki için üretim yapan bir firma olduğunu biliyorum.türkiyedede ithalatını suzukiyi getiren firma yapıyor.

avrupada özellikle fransada oldukça fazla kullanılıyor.
Joyride 180 diye ayır bir model yok bildiğim kadarıyla.motor 172 cc bu nedenle satıldığı ülkeye göre ismi 180 yada 200 diye sunmuşlar sanırım.

RV180 EFI Türkiyeye ithal edilmemiş bir model.Joyride 200 ün aynısı sadece aynalar gidondan alınıp ön kasaya monte edilmiş ve plastik yapılmış.siz asıl Joy max 250 ye bakın:) getirselerde seneye alsam:)

buarada nette gördüğünüz Joyride 200 lerin çoğu 2004 model.2005 modelinde çok ufak değişiklikler var bence daha güzel.örneğin ön cam uzatılmış ve sarsıntıyı önlemek için hava geçiz yuvası açılmış elcikler değiştirilmiş vs

BOO_74
23 Kasım 2007, 16:07
bugün motorumu almak için gittim ve almadan döndüm. :salut:

fuarda görüp beğendiğim metalik mavi yeni model yerine bir önceki model üçgen göstergeli model için plaka çıkarmışlar. şimdi değişiklik için uğraşacaklarını söylediler, bakalım ne olacak :( :( :(

özer joyride200'ü de getirecek mi motoran?

ss34300
29 Kasım 2007, 22:29
<Avrupa pazarında b&#252;y&#252;mek isteyen Tayvanlı motosiklet ve ticari ara&#231;lar &#252;reticisi Sanyang Industry (SYM), İzmir'de &#252;retim yapan Motoran firması ile motosiklet &#252;retim ve satışını kapsayan distrib&#252;t&#246;rl&#252;k anlaşması imzaladı.

Yıllık 45 bin adet motosiklet &#252;retim kapasitesi ile sekt&#246;r&#252;nde T&#252;rkiye'nin &#246;nde gelen firmalarından olan Motoran, 2008 Mart ayından itibaren Tayvanlı firmanın toplam 7 modelini T&#252;rkiye’ye getirecek ve 2 modelini 2009’dan itibaren İzmir Atat&#252;rk Organize Sanayi B&#246;lgesi'ndeki tesislerinde &#252;retecek.
Motoran'ın Satış ve Pazarlama Genel Koordinat&#246;r&#252; Tufan G&#246;rg&#252;l&#252;, Tayvanlı SYM'nin T&#252;rkiye'yi &#252;retim ve lojistik &#252;ss&#252; yapmayı planladığını belirterek işbirliğini ortaklığa ve diğer ticari ara&#231;ların &#252;retimine doğru genişletebileceklerini s&#246;yledi.
7 modelin 2'sini T&#252;rkiye'de &#252;retecek
Tayvan, &#199;in ve Vietnam'daki tesislerinde yılda 600 bin adet motosiklet &#252;reten ve 100'&#252;n &#252;zerinde &#252;lkede faaliyet g&#246;steren Sanyang Industry Başkan Yardımcısı ve D&#252;nya Sorumlusu Andy Tsai ise Motoran ile birlikte T&#252;rkiye’de ciddi yatırımlara gideceklerini belirtti. Motoran'ın 2 yıl &#246;nce motosiklet ithalatı amacıyla kurulduğunu belirten Tufan G&#246;rg&#252;l&#252;, daha &#246;nce T&#252;rkiye'de bir firma ile &#231;alışan SYM'nin yeni distrib&#252;t&#246;r olarak kendilerini se&#231;tiğini kaydetti. 14 Kasım itibariyle ve tekrar yenilenmek kaydı ile 2010 yılının ekim ayına kadar distrib&#252;t&#246;rl&#252;k anlaşması yaptıklarını kaydeden G&#246;rg&#252;l&#252;, T&#252;rkiye pazarı i&#231;in 7 model se&#231;tiklerini aktardı. G&#246;rg&#252;ll&#252;, "Bunların arasından 2 modeli 2009 yılında İzmir'de &#252;retmeye başlayacağız" dedi. >

G&#246;z&#252;m&#252;z aydın İnşallah ucuzada alabiliriz..

(www.referansgazetesi.com dan alınmıştır..)

sbuyukkilic
29 Kasım 2007, 22:52
RTAKAY distirıb&#252;t&#246;rden hızlı davrandı .:) Fiyat avantajı simdiden başladı.20 07 model lacivert 500 km de motorunu model y&#252;kselteceğinden 3600 ytl ye satıyor. G&#246;stergesi 2006 tipinde. İlginenenler benle iritbat kurabilir. Motor garajda duruyor. Kredi kartı &#246;demesi i&#231;in birşeyler yaparım dedi.

PIPER
07 Aralık 2007, 18:49
Arkadaşlar Ben de 2 yıldır SYM Joyride 200 Kullanıyorum. Samsundayım ve "Skuti" mden çok memnunum. Bu arada motorum 2004 model siyah tertemiz bir Joyride ve 5500 km de.

bluedescada
08 Aralık 2007, 13:40
97 oktana geçmek için 95lik ile dolu deponun tamamen bitmesini bekleyelim mi? bir sorun olur mu sizce?

BOO_74
10 Aralık 2007, 11:14
joyride200'ümü aldım sonunda,2008 model mavi metalik.

ilk izlenimlerim: süspansiyonlar biraz sert, ayarıyla oynamak lazım, motor çok diri ve güzel devirlerniyor. sele altına bayıldım, muazzam geniş :)

http://www.scooter-station.com/ttesimages/scooters/Sym_Joyride_125_ouverture_coffre_deportee_stpz.jpg

çok lazım değil ama aydınlatma da olsaymış şık olurmuş, zat'da bile var.

yeni modelin göstergeleri çok şık olmuş:

http://www.scooter-station.com/ttesimages/scooters/Sym_Joyride_125_tableau_bord_stpz.jpg

bu da benim makine :

http://img504.imageshack.us/img504/3490/e2000033gy1.jpg

ss34300
12 Aralık 2007, 19:18
boo-74 kardeşim iyi günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle...
Allah daha iyilerini nasip etsin..

sbuyukkilic
12 Aralık 2007, 22:39
Boo-74 . Güle güle kullan. Nazar deymesin. Duyduğum bildigim kadarıyla cok mennun kalırsın. 300 km de ince bir bakım var. Sonra 1000-3000-6000 km
diye gidiyor bakımlar. İlk 1000 km artcı alma. Motoru zorlama.
Kışın yoğun kullanacaksan 100 ytl ve kışa yağmura uygun lastık al.

Tekrar hayırlı olsun.

BOO_74
14 Aralık 2007, 14:30
ss34300, sbuyukkilic cok tesekkürler.

düzgün havalarda çıkartırım artık, 3-4 sene önceki motor hastalığım geçti çok şükür, artık karda kışta paşa paşa arabama biniyorum. nisan-ekim arası da 7 ay motor sırtındayım.

ss34300
16 Aralık 2007, 00:03
Arkadaşlar joyride 200 ün türkçe kullanım klavuzunu nereden bulabilirim..

Arkadaşlar sym motorlarını artık motoran sitesinden görebilirsiniz, hayırlı olsun..

http://www.motoran.com.tr/default.asp?L=TR&mid=153&cat_id=156

kirki
17 Aralık 2007, 23:40
selam.. bende bir çinli var ama joyride olacak ( inşallah )
bu güzel scooter a hiç arka çanta takan varmı ? ben hiç denk gelmedim eğer takan varsa bir fotosunu koyabilirmi acaba.. çok merak ediyorum nasıl göründüğünü..
teşekkürler
grenajlarınız asfalt görmeye :)

ss34300
18 Aralık 2007, 01:11
selam.. bende bir çinli var ama joyride olacak ( inşallah )
bu güzel scooter a hiç arka çanta takan varmı ? ben hiç denk gelmedim eğer takan varsa bir fotosunu koyabilirmi acaba.. çok merak ediyorum nasıl göründüğünü..
teşekkürler
grenajlarınız asfalt görmeye :)

http://img215.imageshack.us/img215/3848/27pp2.jpg

belki bu bir fikir verebilir

ss34300
20 Aralık 2007, 00:21
Kurban Bayramınızı kutlar,Hayırlara vesile olmasını dilerim...Allah tekrarını nasip etsin..

edoxk
15 Ocak 2008, 17:44
slm araştırdım ama net bişi bulamadım bu motorun son hızı ve yakıt hakında bilgialabilirmiyim arkadaşlar

mhyen
15 Ocak 2008, 21:56
Bu benim de merak ettiğim bir konu açıklığa kavuşturabilirseniz sevinirim...

Atlas
16 Ocak 2008, 14:19
Koşullar uygunsa 120 ile konforunuz bozulmadan uzun süre kullanabilirsiniz. Belki daha yüksek hızla giden olmuştur ama hiç test edebileceğim ortam olmadı bilemeyeceğim. Kendi deneyimlerimle şunu söyleyebilirim 120 'e kadar sorunsuz hızlanma ve gaza anında tepkisi var, bu hızların üzerine çıkmaya çalışırsanız son gazda devam etmek zorunda kalıyorsunuz, buda fazla benzin tüketimi demektir. Ancak şunuda eklemek gerek, motoru maksimum zorladığınızda (2 kişi ile trafikte sürekli dur kalk ve yol bulduğunuzda hep dip gaz kullanarak) 100 km de 4.5 lt. benzin harcıyor, normal kullanımda ve uzun yolda bu 3.8 lt'e kadar düşüyor.

BOO_74
18 Ocak 2008, 16:54
joyride'ın aküsü nerde bilen var mı?

bu arada 1-2 saniyeliğine merak ettiğim için gaz açtım, 130km/h'i biraz geçti (tek kişi), devam etseydim daha giderdi. bu motorda en çok hoşuma giden şey motorun çok canlı olması ve gaza anında tepki vermesi, bir de ön-arka çift kaliper disk frenleri zımba gibi çok güzel duruyor ki bu hızlanmadan da önemli bence.

samanyolu
19 Ocak 2008, 20:11
slm sağ tarafta amatüsörün yanında siyah bir kutu var onun içinde dört adet vidası var kutunun aç görürsün aküyü.

babaçi
19 Ocak 2008, 20:52
sym kullanıcı arkadaşlara bir sorum olacak

işyerimdeki öğretmen arkadaşım 2 km lik mesafeye gidip gelmekte ve akü henüz 6. ayında iflas etmiş durumda. servis öyle söylemiş,kısa mesafede kendini doldurmuyormuş doğrumudur?

birde sym de kullanılan akünün marka modeli nedir?

zira bu arkadaşa motoru teslim ederken dışarıdan bir akü takmışlar bu mümkünmüdür?

teşekkürler:cat:

edoxk
19 Ocak 2008, 22:03
ooo iyii 130 a cıkan var baya iyi birazda geçmiş süper

kerem 74
20 Ocak 2008, 01:12
slm ben 12/8 lik bakımsız gema marka bir akü aldım bayağı memnunum tavsiye ederim orjinalleri 165 ytl ben 65 ytl ye aldım ve bayağı kaliteli

salı pazarında kadir ustayı bilen varsa ondan temin edebilirler kesinlikle memnun kalacaksınız zaten usta nasıl kullanman gerektiğini söylüyor 2 sene de garantili

ayrıca hız konusuna gelince tek kişi 140 ı gördüm ama rüzgar bayağı etkiliyor kış ayında : )

arkadaşlar fakat yakıt konusuna gelince 20 ytl lik benzinle 145 km gidiyorum buda km de 150 bin lira demek yakıtı nasıl düşürebilirim motoru fazla agresif kullanmıyorum hızı sadece deneme amaçlı yaptım 1 kereliğine :S

Atlas
20 Ocak 2008, 16:06
sym kullanıcı arkadaşlara bir sorum olacak

işyerimdeki öğretmen arkadaşım 2 km lik mesafeye gidip gelmekte ve akü henüz 6. ayında iflas etmiş durumda. servis öyle söylemiş,kısa mesafede kendini doldurmuyormuş doğrumudur?

birde sym de kullanılan akünün marka modeli nedir?

zira bu arkadaşa motoru teslim ederken dışarıdan bir akü takmışlar bu mümkünmüdür?

teşekkürler:cat:

6 ay boyunca 2 km'lik mesafe dışında hiç motor kullanmadıysa aküyü bitirmesi normal, çünkü bu mesafede harcadığı elektriğin yarısını belki üretebiliyordur. Özellikle marş esnasında çok fazla akım çekiliyor. Burada önemli olan kullanılan elektrik miktarının, üretilenden az veya aynı olmasıdır. Bunun içinde daha uzun şarj süresi gerekmektedir. Sanırım haftada en az 45dk - 1 saat motor kullanımı bu sorunu halleder. Ayrıca motorun orjinal farları çok güçlü dolayısıyla çok fazla akım çekiyor, mümkünse Xenon far taktırsın, çünkü daha az (normalin yarısı kadar) akım çekiyorlar.

slm ben 12/8 lik bakımsız gema marka bir akü aldım bayağı memnunum tavsiye ederim orjinalleri 165 ytl ben 65 ytl ye aldım ve bayağı kaliteli

salı pazarında kadir ustayı bilen varsa ondan temin edebilirler kesinlikle memnun kalacaksınız zaten usta nasıl kullanman gerektiğini söylüyor 2 sene de garantili

ayrıca hız konusuna gelince tek kişi 140 ı gördüm ama rüzgar bayağı etkiliyor kış ayında : )

arkadaşlar fakat yakıt konusuna gelince 20 ytl lik benzinle 145 km gidiyorum buda km de 150 bin lira demek yakıtı nasıl düşürebilirim motoru fazla agresif kullanmıyorum hızı sadece deneme amaçlı yaptım 1 kereliğine :S

hava filtresini kontrol et, muhtemelen değiştirmen gerekecektir, peryodik olarak 1000 km de bir temizlik yaparsanız yeterli olur. Kullanıldığı yere ve şekle göre hava filtresi temizlik ve değişim süresi farklılık gösteriyor.

buggi
28 Ocak 2008, 16:59
Arkadaşlar yakında Sym için özel bir sayfa açacağız tasarım bittiğinde adresini sizlerle burada paylaşacağım Keyifli sürüşler :cat:

ünsal
31 Ocak 2008, 11:58
selamlar arkadaşlar sym ler güzel motor ,gts ile 130 zar zor kendini 4 e bölerek yapıyorum siz nasıl 170cc makina ile 140 yapıyorsunuz??
250 likle fark ilk kalkışın joyride da hızlı olması ama nefesi kesilir ,sonuçta 200cc bile değil.göstergede emitasyon var.motor on dergisinin ocak sayısını inceleyin 400cc segmentindeki tüm maxi.scooterlar inceleniyoren kralı gerçekte 152.3km/s yapıyor ama göstergesi 170 diyor.
Bilginize ,slm /syg.

Atlas
31 Ocak 2008, 13:17
selamlar arkadaşlar sym ler güzel motor ,gts ile 130 zar zor kendini 4 e bölerek yapıyorum siz nasıl 170cc makina ile 140 yapıyorsunuz??
250 likle fark ilk kalkışın joyride da hızlı olması ama nefesi kesilir ,sonuçta 200cc bile değil.göstergede emitasyon var.motor on dergisinin ocak sayısını inceleyin 400cc segmentindeki tüm maxi.scooterlar inceleniyoren kralı gerçekte 152.3km/s yapıyor ama göstergesi 170 diyor.
Bilginize ,slm /syg.

Bence Anlık değerlere ulaşmak o hızda gidilebileceği anlamına gelmiyor. Ben hiç 120 üstüne çıkmak için ortam bulamadım, ancak yokuş aşağı gidiyorsanız, mesafe ve rüzgar da uygunsa anlık olarak yüksek değerleri görebilirsiniz, ama motoru sürekli bu hızda kullanamazsınız.
Bununla birlikte GTS nin rahat yapabildiği 130 km ile Joyride'ın yapabildiği 120 arasında dağlar kadar fark var. GTS 120 ile giden bir aracı düşünmeden sollayabilir ama ben önümde 110 la giden bir araç varsa sollamayı düşünmem bile ! Orada yapabileceğim en iyi şey varsa şerit değiştirmek olabilir.
İşte 172 ile 250 cc arasındaki fark budur, bunun dışında, şehir trafiğinde Joyride'ı tek geçerim hatta Burgman bile Joyride'ın eline su dökemez. :rendeer:

kerem 74
01 Şubat 2008, 02:36
slm imitasyon konusunda haklı olabilirsiniz ben ibre 140 gördüğünde çok fazla durmadım o hızda, yani zaten o anki rüzgarı anlatamam size resmen korktum en fazla 2 saniye kaldım acaba o gösterge 140 ken benim hızım kaç merak ediyorum doğrusu :) Ayrıca trafikte giderken sürücülerin motorlara oyuncak araba muamelesi yapmasını da kınıyorum bugün kaldırımla araba arasında 2 motor geçebilecek kadar bir mesafe vardı bende ışıklarda duran araçların yanından mesafeye güvendiğim için geçmek istedim aracın biri kapıyı açtı benim koluma çarptı az daha düşüyordum 10km hızla gittğiğim için durdum düşmeden, adam ne dedi sizce siz bütün motorcular böylesiniz demezmi,bana saygı göstereceği yerde verdiği cevap, dua etsin işe yetişmem gerekiyodu neyse allah hepimize sabırlar versin
birde joyridenin hava filtresine servis 40ytl fiyat çekti daha uygun fiyatta nerden bulabilirim?

bluedescada
17 Şubat 2008, 13:27
bence bu gösterge olayında joyride ın göstergeleri gayet iyi çalışıyor. hızı doğru olarak gösteriyor. en azından 2007 model için bunu söyleyebilirim. bu hız konusunda da rodajın öneminin büyük olduğuna inanıyorum. ben 140 a bir kere 4 leventten köprüye girişte rampa aşağı ulaştım çok kısa bir süre durdum. o hızla gerçekten vızır vızır solluyordum:D yani ibre doğruyu gösteriyor.

cathedral
11 Mart 2008, 17:05
arkadaşlar joyride 200 için ön ve arka lastik nerden buluruz ?

alan varmı hiç?

BOO_74
17 Mart 2008, 16:06
joyride için lastik doğubank'ın arkasındaki motosiklet mağzalarından bulunabilir.

ben mondi zat için yine 12" lik duro almıştım inanılmaz memnunum, pençe gibi yapışıyor yola, 130/70 R12 için 45 ytl vermiştim geçen sene...

joyride'ın ilk yağ değişimi kaç km de bilen var mı? korlas servisi 1000km'ye doğru gel diyor, kitabında 300km de değiş diyor aklım karıştı....

Atlas
17 Mart 2008, 16:37
Fabrika çıkışı ilk yağı 300-500 arası, sonrasında 1000,3000,6000 diye gidiyor. Gerçi kullanım şekline göre 1000 veya 1500 km de bir de değiştireceğin zamanlar olacaktır.

kerem 74
24 Mart 2008, 23:28
slm bugün motorum ilk defa su kaynattı sebebi ne olabilir suyu tam olarak dolu ve fan hararet ancak 3. kademede çalışmaya başladıgenelde trafik yoğun iken gösterge yükseliyor bu mevsimde bu hararet olursa yaz sıcağında motoru yoldan toplamayalım :S lütfen bilgi

Atlas
25 Mart 2008, 19:39
slm bugün motorum ilk defa su kaynattı sebebi ne olabilir suyu tam olarak dolu ve fan hararet ancak 3. kademede çalışmaya başladıgenelde trafik yoğun iken gösterge yükseliyor bu mevsimde bu hararet olursa yaz sıcağında motoru yoldan toplamayalım :S lütfen bilgi

su kaynattıdan kastın fanın çalışmaya başlaması mı? eğer öyleyse bu işlem çok normal, yaz kış farketmiyor yoğun trafikte sürekli gaz fren, hiç devrinde ilerleyemiyor alet mecburen böyle. Bizimki gene iyi aynı trafikte burgmanlar haşat oluyorlar.