PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16

countugur
14 Ağustos 2012, 01:51
Selamlar Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım, yakın zamanlarda motorumu da almayı planlıyorum, bugün seyrantepe tarafında bir motoru görmeye gideceğim, bana o taraflara yakın motoru gösterebileceğim bir usta referansı verebilir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------

Bir de 2.el SYM joyride alırken dikkat etmem gereken birşey var mıdır? Genellikle sahibinden.com üzerinden motor bulmaya çalışıyorum, önerebileleceğiniz başka yerler var mıdır? Ilk motorum olacağı için 2000-3000 arası bir bütçe planlıyorum bu arada.

Aramıza hoş geldin dostum kazasız belasız hayırlı sürüşler ,ilk önce motoru çalıştırınca motor sesinden başka ses olmadıgına dikkat et egzosttan yag atıp atmadıgına dikkat etyag atmaması lazım , motorla bir tur at giderken başka sesler gelip gelmedigine ve kalkışta zorlanmadıgına dikkat et en son olarakta karburatörünün degişip degişmedigini sor eger degiştiyse 150 lik karburatör takılmıştır normalinden az birşey gücünde azalma oluyor ama daha az yakıyor senin için az yakmasımı yoksa daha iyi motorun performansla kaçmasımı önemli sana kalmış . seyrantepede atatürk oto sanayi sitesinde börekçinin karşısında sym bakan bir motorcu var bir kere gitmişitm.

ozelalp
14 Ağustos 2012, 18:47
countugur teşekkür ederim. Bugün kısmen tanıdık bir tamirciye gösterdik, adam güzel motor dedi aldık bakalım. Dilekleriniz için teşekkür ederim. Aldığım motor http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-acil-satiliktir-96170398/detay
On takim degistirsem kaç lira tutar bilgisi olan var mı?

countugur
15 Ağustos 2012, 00:09
countugur teşekkür ederim. Bugün kısmen tanıdık bir tamirciye gösterdik, adam güzel motor dedi aldık bakalım. Dilekleriniz için teşekkür ederim. Aldığım motor http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-acil-satiliktir-96170398/detay
On takim degistirsem kaç lira tutar bilgisi olan var mı?

HAYIRLI UGURLU OLSUN DOSTUM GÜLE GÜLE KULLAN ALMADAN GÖSTERSEYDİN DAHA İYİ OLURDU NEYSE BUNDAN SONRA YAPACAGIN GÜNEŞ VE KULLANMADAN DOLAYI İÇ TARAFTAKİ BEYAZLAMALARI SİYAH SİPREY BOYA İLE İNCE BİR ŞEKİLDE BOYARSIN SAGA SOLA KAÇIRMADAN DAHA GÜZEL OLUR ,ZEVKLİ SÜRÜŞLER ZEVKİNİ ÇIKAR.

ozgboy
23 Ağustos 2012, 22:44
200 ile 200i arasındaki farklılıklar ne? Yani 200i dahamı güçlü? Ne kadar daha az yakıyor? Fiyat farkına değer mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

countugur
25 Ağustos 2012, 13:32
200 ile 200i arasındaki farklılıklar ne? Yani 200i dahamı güçlü? Ne kadar daha az yakıyor? Fiyat farkına değer mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

benim tahminlerime göre karburatör yerine enjeksiyonlu oluşu nedeni ile biraz daha az benzin yakacagı çok aşırı derece fark edecegini sanmıyorum ama az yakacaktır.
güç olarak aynı ikiside 171.2 cc hp14.9 de aynı yani anlayacagın dostum en büyük farkı yeni kasa oluşu ve enjeksiyonlu oluşu farkı bu.altta degrlerini sitesinden alıp koydum sen bak istersen kıyasla.

Specification Joyride 200 EVO Joyride 200i EVO

Type 4-Stroke , 4 valve , electroplated ceramic cylinder 4-Stroke , 4 valve , electroplated ceramic cylinder
Displacement 171.2 171.2
Hp max 8000 dd 11 kW / 14,9 HP 8000 dd 11 kW / 14,9 HP
Cooling System liquid liquid
Ignition System carburetor / EFi carburetor / EFi
Transmission CVT CVT
Emission euro 3 euro 3
Front Suspension telescopic fork telescopic fork
Rear Suspension unit swing unit swing
Front Brake disk 273mm disk 273mm
Rear Brake disk 220mm disk 220mm
Front Tire 110/90-13 110/90-13
Rear Tire 130/70-12 130/70-12
L x W x H(mm) 2010 x 760 x 1250 2010 x 760 x 1250
Wheelbase(mm) 1440 1440
Dry Weight(kg) 150 155
Fuel Capacity(liter) 7.6 7.6

aşşagı yukarı böyle ama bazı sitlerde biraz daha degişik yazıyor güç degerlerini ama benim tahminlerime göre böyle olması lazım?

---------- Post added at 12:32 ---------- Previous post was at 11:13 ----------

arkadaşlar aklınızda bulunsun aprilla marka motorunda parçaları Joyride200 uyum saglıyor kolay gelsin.

ozelalp
27 Ağustos 2012, 12:10
Selamlar Arkadaşlar,

Siperlik camı ve ön grenaj parçalarını en uygun nerden bulabilirim? 2. el parça bulabileceğimiz bir yer var mıdır?

countugur
29 Ağustos 2012, 22:24
Selamlar Arkadaşlar,

Siperlik camı ve ön grenaj parçalarını en uygun nerden bulabilirim? 2. el parça bulabileceğimiz bir yer var mıdır?

naturel motor 0212 553 13 42 - karizma motor 0212 679 63 64 -birde sogganlı girişinde ikinci el satan motorcu var ama teli adı yok malesef gidip bakman lazım.bu motorculardan bilgi alabilirsin.

mankind1976
07 Eylül 2012, 22:51
Herkese merhaba arkadaşlar. Gün itibari ile 0 joyeride ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
Öncelikle burda ve diğer forumlarda yazılar yazıp beni bilgilendirmiş ve SYM ailesine katılmama sebep olmuş herkese teşekkür ediyorum. Benim için gerçekten zorlu bi süreç oldu. 8 ay önce Yamaha XT125X (2007 model - 25000km) imi sattıktan sonra epey forum takip ettim epey motor marka ve modeli araştırdım. Bu süreçte bigün kendimi CBF 150 nin, başka gün Yamaha XJ6 nın, Kawasaki KLE500 ün, ordan Kymco xciting, derken yine Yamaha Xcity (hatta almaya ramak kalmıştı) üstünde gördüm. Evli biri olarak hem komfor hem bagaj rahatlığını, vitesli motora nazaran seçmemim karlı olacagını düşünüp scooterlara iyice yöneldim. Sonunda da nasip oldu scooter ailesine girmiş olduk. Herkese Allah'dan kazasız, keyifli sürüşler diliyorum. Kullandıkça da burdan yorumlarımı yazmaya çalışacağım. Belki bizde başka birilerine vesile oluruz :)

Vitesliden hatta süpermoto dan sonra scootera geçmek nasıl bi duygu vitesliyi arıyor musun? Ben de aynı düşüncedeyim de
kararsızım

ibrahimizmir
10 Eylül 2012, 22:12
yherkeze izmirden selamlar....
bende artık 2012 joyride evo200i sahibiyim kısmetse yarın teslim alıcam..
şöyle bi detay var ben aynı zamanda sym uniteks motoranın da yetkili satıcılıgını 6 ay once alan fırmada çalışıyorum uzun yıllardır motor bındım boyle bı karar alındıgını duydugumda cok sevinmiştim yakından detaylı inceleme şansım oldugu için, ve şansdır kı şirket yetkillilerim bu yıl izmir motor fuarında benı görevlendirdi:D 1 hafta boyunca türkiyenın her yerınden joyride kullanıcalrı servisler ve en önemlisi üniteks motoran sym yetkilileriyle yakından tanışma fırsatım oldu.. ve motorları fuarda yeterli tanıtabilmem için 2 gün fabrika ziyareti ve eğitim aldım:D
bunlarda bende buyuk derecede bu motorlar konusunda bilgi sahibi yaptı
joyride veya sym nin diğer motorlarıyla alakalı sormak danışmak ıstedıgınız bişey olursa çekınmeyın bana ulasın ayrıca fabrika yetkilileriy de diyoloğumuz farklı bayileri olduğumuz için nazımız geçer sıkıntı çektiğiniz konuda da yarıdmcı olmaya çalışırım elimden geldiğince:D
yeni joyride hakkında da yazmaya ve bilgi vermeye devam edicem...
görüşmek dileğiyle.

countugur
11 Eylül 2012, 01:32
slm hoş geldiniz biz elimizden geldigi kadar yardım almaya ve yardımcı olmaya çalışıyoruz forumdan yanlız yetkili agızlardan duyacaklarımız bizi sevindirir bence sym izmir firmasının müşterilerine çok daha erken böyle bir yardım eglemine başvurması lazımdı sym kullanıcıları çok olmasına ragmen her konuda danışacagımız bir kişi veya yetkili bulamıyor kendi deneyimlerimizden yola çıkarak yardımcı olmaya çalışıyorduk şimdi inşallah daha iyi olacak ...sym den bir ricamız uzun süreler parça gelmesini beklemektense her büyük ilde bir servisin yeterli derecede yedek parça bulundurması bizleri çok sevindirir istanbul gibi bir il de 15 gün bir ay bekliyoruz eger yedek parça sıkıntısı olmassa daha çok sym kullanıcısı olurdu sanıyorum bazı yedek parça satıcıları istanbula yunanistan sym fabrikasından 3 günde getirdigini biliyorum sym türkiye bunu önlemek açısından büyük illerde yedek parça stogu bulundurması gerekiyor diye düşünüyorum.kolay gelsin

ibrahimsenti
11 Eylül 2012, 11:10
gunaydın countugur...
kesınlıkle haklısın yedek parça konusunda aslında sıkıntı yok yeterınce fazla ve ellerınde mevcut gonderım suresıde soyle soyleyım ben sımdı sıparıs vereyım yarın elımızde izmir dışı illerde ise en fazla 2 gunde olmalı fakat bunun gerceklesmemesının tek sebebı firmanın da kabul ettgı uzere servıs secımlerı???? şimdi sym yeni bir doneme adım atmak uzere ben bırebır kendı agızlarından duydum türkiye genelınde ne kadar kötü servis işini yapamıyn var ise hep elenecek... bıraz daha sabır arkadaslar..
BU SÜREÇTE GEREK SERVİS HİZMETİ GEREKSE ONLINE YEDEK PARÇA SİPARİŞİ İÇİN BİZİMDE İZMİRDE ÇALIŞTIĞIMIZ MOTOPİT SİZE SONUNA KADAR YARDIMCI OLUCAKTIR.. ONLINE SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ EN FAZLA 3GUNDE ELİNİZDE AŞAĞIYA BİLGİLERİ YAZIYORUM..
MOTOPİT
0232 344 0 333
ANKARA CD. NO: 141/A BORNOVA/İZMİR
WWW.MOTOPİT.COM.TR (ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPABİLİYORSUNUZ)

---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

ayrıca üye olduktan sonra ürün hakkında soru sor bölümünüde kullanabılırsınız....

countugur
11 Eylül 2012, 23:15
gunaydın countugur...
kesınlıkle haklısın yedek parça konusunda aslında sıkıntı yok yeterınce fazla ve ellerınde mevcut gonderım suresıde soyle soyleyım ben sımdı sıparıs vereyım yarın elımızde izmir dışı illerde ise en fazla 2 gunde olmalı fakat bunun gerceklesmemesının tek sebebı firmanın da kabul ettgı uzere servıs secımlerı???? şimdi sym yeni bir doneme adım atmak uzere ben bırebır kendı agızlarından duydum türkiye genelınde ne kadar kötü servis işini yapamıyn var ise hep elenecek... bıraz daha sabır arkadaslar..
BU SÜREÇTE GEREK SERVİS HİZMETİ GEREKSE ONLINE YEDEK PARÇA SİPARİŞİ İÇİN BİZİMDE İZMİRDE ÇALIŞTIĞIMIZ MOTOPİT SİZE SONUNA KADAR YARDIMCI OLUCAKTIR.. ONLINE SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ EN FAZLA 3GUNDE ELİNİZDE AŞAĞIYA BİLGİLERİ YAZIYORUM..

MOTOPİT
0232 344 0 333
ANKARA CD. NO: 141/A BORNOVA/İZMİR
WWW.MOTOPİT.COM.TR (ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPABİLİYORSUNUZ)

---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

ayrıca üye olduktan sonra ürün hakkında soru sor bölümünüde kullanabılırsınız....

slm

evet çok iyi olmuş şuan sym kullanıcıları ve yeni sym ci arkadaşlar çok güzel bir şekilde faydalanacaklar inşallah daha güzel olacak sizin verdiginiz güzel bilgilere göre teşekkürler.

ibrahimizmir
13 Eylül 2012, 00:01
elimden geldiğince yardımcı olurum!!!!

ahmet-
31 Ocak 2013, 20:07
sym joyride 200 evo boya kod numarası lazım ????

KeaSH-07
10 Nisan 2013, 15:21
bu motoru alıp aranıza katılmayı düşünüyorum.ama aklımdan ilk geçen yamaha xmax250
bende honda cbr 250 r var 2012 siyah full orjinal 7500 kmde
bununla takas edebilirim.ama beyaz ve kmsi baya az olması gerekli
ilgilenen olursa özel msj atsın.benim motorda düşme ve cizik yok

okan kartal
22 Mayıs 2013, 01:45
merhaba arkadaşlar.yaklaşık 6 aydır joyride kullanıcısıyım. hem sizinle tanışmak hemde bir soru sormak istiyorum . benim motorum ilk kalkışlarda ,yada zorlandığı yerlerde titreme yapıyor,kendini öne doğru atıyor.kayışını değiştirdim.kısabir süre düzeldi ancak gene başladı neden olabilir.şimdiden teşekkürler.buarada günübirlik turlar düzenleyen arkadaşlar olursa seve seve size katılırım.

madlive
22 Mayıs 2013, 02:11
Bahsettiğin titreme hemen her scooterda var. Varyatör ve debriyajdan yapabiliyor.

NoVaRiX
22 Mayıs 2013, 10:23
merhaba arkadaşlar.yaklaşık 6 aydır joyride kullanıcısıyım. hem sizinle tanışmak hemde bir soru sormak istiyorum . benim motorum ilk kalkışlarda ,yada zorlandığı yerlerde titreme yapıyor,kendini öne doğru atıyor.kayışını değiştirdim.kısabir süre düzeldi ancak gene başladı neden olabilir.şimdiden teşekkürler.buarada günübirlik turlar düzenleyen arkadaşlar olursa seve seve size katılırım.

Scooter'ların aktarma elemanları yapı gereği bu titremelere müsaittir.
Çözümü ise varyatör bilyelerinin temizliğinden geçiyor. Varyatör değişimide yapılabilir.

okan kartal
22 Mayıs 2013, 11:00
Scooter'ların aktarma elemanları yapı gereği bu titremelere müsaittir.
Çözümü ise varyatör bilyelerinin temizliğinden geçiyor. Varyatör değişimide yapılabilir.

son olarak bu durumun herhangi bir zararı varmı.motorun bir aksanına zarar verirmi. şimdiden teşekkürler

KeaSH-07
22 Mayıs 2013, 13:31
son olarak bu durumun herhangi bir zararı varmı.motorun bir aksanına zarar verirmi. şimdiden teşekkürler

teknik bilgim çok yok
ama bence o varyatör bilyenerinin daha çabuk aşınmasına sebep olur o titreme
o titremenin sebebide ufak ufak metal parcacıkları metal tozları
suan benim joyridede var aynı titreme
yağını değiştirirken iyice bi temizleteceğim bilyeleri
bütün scooterlede oluyor bu olay

okan kartal
22 Mayıs 2013, 14:25
teknik bilgim çok yok
ama bence o varyatör bilyenerinin daha çabuk aşınmasına sebep olur o titreme
o titremenin sebebide ufak ufak metal parcacıkları metal tozları
suan benim joyridede var aynı titreme
yağını değiştirirken iyice bi temizleteceğim bilyeleri
bütün scooterlede oluyor bu olay

eyvallah kardeşim

jack black
06 Haziran 2013, 21:03
Merhaba Arkadaşlar;

2007 Model Sym Joyride motorumun 12.000 bakımnı yaptırmam gerekiyor.Avrupa yakası için yetkili servis önerisi olan arkadaşlar varsa rica etsem paylaşabilirler mi? Beşiktaş Daytona Motor ve Kağıthane'de Murat Otomotiv ,yetkili servis olarak bana yakın olan yerler..Bu servisler hakkında tecrübeleri olan arkadaşlar,tecrübelerini aktarabilirlerse sevinirim..

okan kartal
06 Haziran 2013, 23:55
merhabalar. ben anadolu yakasında olduğum için sana bu konuda yardımcı olamayacağım .sadece seni bir konuda uyarmak istiyorum.eğer motora yeni başlıyorsan , yanında bu işten az çok anlayan bir arkadaşla git.bişey bilmediğini bir anlarlarsa canına okurlar.

jack black
07 Haziran 2013, 00:15
merhabalar. ben anadolu yakasında olduğum için sana bu konuda yardımcı olamayacağım .sadece seni bir konuda uyarmak istiyorum.eğer motora yeni başlıyorsan , yanında bu işten az çok anlayan bir arkadaşla git.bişey bilmediğini bir anlarlarsa canına okurlar.

Uyarın için teşekkür ederim dostum..Yaklaşık 5 senelik motorcuyum.Söylediklerinde gayet haklısın..Anadolu yakası için önerin var mıdır peki?

okan kartal
07 Haziran 2013, 00:24
kardeşim bu bahsettiğim sorunu KOZYATAĞI CARREFOURUN arkasındaki SEVPA MOTORDA yaşadım ,kesinlikle tafsiye etmiyorum.en son kayış değiştirmek için BOSTANCI KÖPRÜSÜN hemen üstündeki yetkili servise gittim. işçiliği fena değil ama çok suratsızlar.sanki bedava yapıyorlar. anlayacağın bende adam gibi bir servis arıyorum.

ertanos
07 Haziran 2013, 07:12
Merhaba Arkadaşlar;

2007 Model Sym Joyride motorumun 12.000 bakımnı yaptırmam gerekiyor.Avrupa yakası için yetkili servis önerisi olan arkadaşlar varsa rica etsem paylaşabilirler mi? Beşiktaş Daytona Motor ve Kağıthane'de Murat Otomotiv ,yetkili servis olarak bana yakın olan yerler..Bu servisler hakkında tecrübeleri olan arkadaşlar,tecrübelerini aktarabilirlerse sevinirim..

2007 model 6 yaşında ve daha 12binde. Hiç binmedinmi hocam sen.

Anlasanda anlamasanda öpüyorlar genelde. Yersen.

kardeşim bu bahsettiğim sorunu KOZYATAĞI CARREFOURUN arkasındaki SEVPA MOTORDA yaşadım ,kesinlikle tafsiye etmiyorum.en son kayış değiştirmek için BOSTANCI KÖPRÜSÜN hemen üstündeki yetkili servise gittim. işçiliği fena değil ama çok suratsızlar.sanki bedava yapıyorlar. anlayacağın bende adam gibi bir servis arıyorum.

Kartalda altan motor var sanayinin içinde. lastiklerimi oradan değiştirmiştim. İlgiliydiler. Orayıda bir dene istersen.

jack black
07 Haziran 2013, 11:49
Dostum haklısın yaşına göre kilometresi fazla sayılmaz..Ancak haftasonları binebiliyorum motora...Kartal Altan Motor'u bende duydum lakin ben Mecidiyeköyde olduğum için biraz uzak kalıyor bana..

irfun
10 Haziran 2013, 15:01
merhaba bende normalde altan motora gidiyorum ama uzak kalıyor genelde içerenköydeyim sevpa da bana çok yakın ama oraya mı gitsem acaba motorda balata sorunu var lastik zor dönüyor sevpa hakkında başka şikayetçi olan varmı acaba

F54
10 Haziran 2013, 15:07
eğer altan motor iyi ise bence km fazla takma kafana git
adamlar servis iyi hizmet veriyor diye 150 km yol yapan var(git gel 300)

irfun
10 Haziran 2013, 15:29
300 ve 1000 bakımı orda yaptırdım ilgilendir ama iş çıkışı kartala gitmek zor geldi :) birde servis işi biraz da şans iş galiba sevpayı deneyebilirim karar veremedim ama yukarıda yazılanlar biraz korkuttu açıkcası

F54
10 Haziran 2013, 15:32
bence işini şans a bırakma iyi servis se git macera arama memnun kaldığın yere neden gitmiyorsun
ben 2000 yılandan beri aynı ustaya gidiyorum motorun marka modeli fark etmeksizin hem ilgili hemde işi biliyor eve uzak olduğu zaman da oldu şimdi ise 1km uzakta marş basmasa yaya gitsem 10 dk belki tutar lastik patlasa başkasına gitmem

okan kartal
10 Haziran 2013, 23:25
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------

[/COLOR]
300 ve 1000 bakımı orda yaptırdım ilgilendir ama iş çıkışı kartala gitmek zor geldi :) birde servis işi biraz da şans iş galiba sevpayı deneyebilirim karar veremedim ama yukarıda yazılanlar biraz korkuttu açıkcası

sana yaşadığım olayı anlatayım.

ben internetten araştırdım ve şuan avatarımdaki motoru buldum.arkadaşı telefonla ardım ve SEVPA ya gel motoru ustaya göstereceğim dedim.arkadaşta tamam dedi ve sevpada buluştuk. ben ustaya,usta bu motoru satın alacağım iyi bir bak,dedim. usta bindi gezdi falan,motor güzel dedi. bende notere gittim motoru satın aldım.motoru aldım ama kayış tarafından gelen bir ses beni rahatsız ediyordu. 2 gün sonra tekrar sevpaya gittim. usta sen sorun yok diyorsun ama bu ses benim kafama takılıyor ,dedim .oda dinledi ve o bölgeyi açtı.bunun krankmilinin ucundaki tırtıklı yer sıyırmış hemen değişmen lagzım ,dedi. bende ,usta ben 2 gün önce bu motoru sana göstermedimmi,nereden çıktı şimdi bu, dedim. bana ozaman bu ses yoktu diyor. 2gün zaten motora binmedim ve o ses ilk günden vardı. velhasılkelam 800 tlverdim yaptırdım ve oranın önünden bile geçmiyorum artık.

irfun
11 Haziran 2013, 11:25
ben de dün zaten altan motora gittim. bildiğim yere gittim. ön balatadan ses geliyordu balatayı temizlediler. direksiyonda boşluk varmış onu düzelttiler yalnız servisten ayrıldıktan sora yine balatlardan fren sıktığımda ses geliyor. anlamadım yani neden hala devam ediyor. neyse herhalde scooterdan gelen seslere alışıcam yada bi naked alıp az grenaj ve farklı fren sistemleriyle en az ses gelen motoru bulucam yada alışıcaz artık

okan kartal
11 Haziran 2013, 17:55
ben de dün zaten altan motora gittim. bildiğim yere gittim. ön balatadan ses geliyordu balatayı temizlediler. direksiyonda boşluk varmış onu düzelttiler yalnız servisten ayrıldıktan sora yine balatlardan fren sıktığımda ses geliyor. anlamadım yani neden hala devam ediyor. neyse herhalde scooterdan gelen seslere alışıcam yada bi naked alıp az grenaj ve farklı fren sistemleriyle en az ses gelen motoru bulucam yada alışıcaz artık

eğer tafsiye ediyorsan ,bundan sonra bende oraya gideyim

KeaSH-07
15 Haziran 2013, 04:48
dün motorumu yıkadım çalışmadı
bugunde hala çalışmıyor
başına böyle bişey gelen varmı ?
neler yapabilirim ?

Harun.mnk
21 Haziran 2013, 17:57
sym mio 100 kullanıcısıyım. motorum 5000 de biraz geç oldu ama servise goturup bakım yaptırmak istiyorum.bakımda neler yaptırmalıyım.bilgi verirseniz sevinirim şimdiden çook teskkur ederim.

burakkars
25 Haziran 2013, 13:48
arkadaşlar merhaba bende bır 2008 model joyride var ikinci el aldım .Bir kere silindir segman yedi yapan yanlıs yapmıs en fazla 8000 km gitti arkadaslar sonra ıkıncı defa motor hararet yaptı ve sılındır segman pıston yaptırdım 850 km oldu motorda ılgınc bır ses var motor 40 a 50 dogru cıkmaya basladıkca sankı metal surtunme sesı gıbı bır ses gelıyor.Bu arada bır sorum olacak yardımcı olacak olan arkadasım varsa. normalde motorla 50 yle felan gıderken hareret ıbresı ortaya dogru kalkık olurken hızlandıkca en dıbe ınıyıor ve kalkmıyor tekrar yavaslaerken kalkıyor bunun sorunu nedır bana ltf adam gıbı bır yer soyleyın kırk tane motorcu gezdım bır dunya param gıtttı ltf yardım edın arkadaslar .......

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------

krank nasıl bır ses yapar

drtayfun
25 Haziran 2013, 14:53
Su soğutmalı olduğuna göre hararet müşiri açık kalmış demektir, sadece motor ısınınca açması gerek, sizinki sürekli açık, ya da müşir yok :P

burakkars
25 Haziran 2013, 15:25
Su soğutmalı olduğuna göre hararet müşiri açık kalmış demektir, sadece motor ısınınca açması gerek, sizinki sürekli açık, ya da müşir yok :P

altta musur var sıkıntı su motor haararet gostergesı 40 50 leyle gıderken tık yok kalkıyor hızlanınca tak dıye en dıbe ınıyor sonra yavaslayınca tekrar kalkıyor bırde motor yenı sılındır segman pıstton yedın 850 km oldu degıselı ama motor da ses varrrrr

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------

arkadaslar lutfen su sym joyrıdan anlayan bır tamırcı soyleyın avrupa yakası

gokayugur
28 Haziran 2013, 19:48
2008 model Joyride ' a 4 lü flaşör yapacağım. Tüm malzemeleri ayarladım sadece buton (swich) kaldı. Dandik bir görüntü olmasın istiyorum. Birde herhangi bir açma kapama butonu yerine motosikletlerde kullanılan bir flaşör butonu olsun istiyorum. Malum motoru yıkadığımda falan su almasın. Buton arayışındayım önerisi olan var mı?

mankind1976
29 Haziran 2013, 06:35
Benjamin Button :)

countugur
30 Haziran 2013, 01:36
keas :bujiyi çıkarıp sil bence yine çalışmazsa ayak marşıyla aynı anda normal marşla basaraka dene bujiyi sildikten sonra.

---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

harun :servise kitapçıkla beraber git servisle konuş garantide sorun olmazsa yaptır sorun olur derse bildigim düzgün bir tamirciye götür.

---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

burakkars :hararet müşürün bozuk olabilir,anadolu yakasında altan motor avrupa yakasında daytona motor,başka dersen motodrom normalde benim gittigim motorcu. şirin evlerde yeri şubesi papaz köprüsü tarafında.

KeaSH-07
30 Haziran 2013, 18:03
keas :bujiyi çıkarıp sil bence yine çalışmazsa ayak marşıyla aynı anda normal marşla basaraka dene bujiyi sildikten sonra.

---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

harun :servise kitapçıkla beraber git servisle konuş garantide sorun olmazsa yaptır sorun olur derse bildigim düzgün bir tamirciye götür.

---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

burakkars :hararet müşürün bozuk olabilir,anadolu yakasında altan motor avrupa yakasında daytona motor,başka dersen motodrom normalde benim gittigim motorcu. şirin evlerde yeri şubesi papaz köprüsü tarafında.

hallettim ama joyride 200i de ayak marşımı varmış ?
varsa ben aptalmıyım ki basmadım ?

burakkars
01 Temmuz 2013, 12:29
merhaba sym joyride cıkma egzoz nereden bulabılırım....

countugur
03 Temmuz 2013, 23:33
hallettim ama joyride 200i de ayak marşımı varmış ?
varsa ben aptalmıyım ki basmadım ?

200i de tabkki yok sende bir şey yok korkma ben i modeli oldugunu dikkat etmedim. bujiyi silmen yeterli motor kısmına ve gösterge paneline aşırı su kullanmamaya dikkat et sorun yaşarsın.

---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

merhaba sym joyride cıkma egzoz nereden bulabılırım....

sahibinden com da bulabilirsin sym yedek parça yaz çıkar yada karizma motor, yada naturel motor yaz sahibindene o satıcılarda çıkma oluyor özellikle karizma motorda kolay gelsin.

TORAMAN
17 Nisan 2014, 02:15
Merhaba arkadaşlar.
Foruma epey ara verdikten sonra tekrar aranızdayım.
Bergama/İZMİR'den arkadaşımız a.tuncyurek 2013 sonlarına doğru SYM Joyride 200 scooterini satılığa çıkarmıştı.
Bende o aralar bu modelle ilgileniyordum. Birkaç telefon görüşmesinden sonra fiyatta anlaşarak gün belirledik ve çevremdekilerin "yapma etme o kadar uzaktan araç alınırmı?" söylemlerine aldırmadan Kocaeli'nden otobüsle yola çıkarak kararlaştırdığımız günün sabahı Bergama'ya ulaştım.
Sonra Ahmet arkadaşımız beni otogardan alarak motosikletin yanına getirdi orada kontrollerimi yaptıktan sonra motoru beğendim içime sindi...
Satış işlemlerinden sonra öğlene doğru yola çıktım 425 km. yol katederek Kocaeli'ne ulaştığımda sanki o kadar yol gitmemiş gibiydim.
Konfor, yol tutuş, ivmelenme umduğumdan iyi çıktı.
SYM Joyride 200 sahibi olurken bir yandan da 18000 km.de 2010 model Yamaha Crypton vardı onu kısa mesafelerde kullanırım diye düşünüyordum ama mahalleden bir kardeşim ısrarla isteyince bir fiyatta anlaşarak sattım.
Kısacası aldığımda 8800 km.de olan SYM Joyride 200 le 11000 km.ye gelmiş bulunmaktayım.:)

TORAMAN
18 Nisan 2014, 17:36
Arkadaşlar işte Bergama/İZMİR'den getirdiğim SYM Joyride 200;

http://i.hizliresim.com/W2VMbE.jpg

http://i.hizliresim.com/ydPQa7.jpg

http://i.hizliresim.com/qq4oQR.jpg

southern
03 Mayıs 2014, 14:37
Arkadaşlar Merhaba,

Joyride 200i evo konusuna da yazdım ama sanırım o konu biraz eskimiş.
İlk motosikletim için Joyride 200i evo, fiyatından ve kullanıcılarının memnuniyetinin yüksek olmasından dolayı listemde. Aslında 250cc hedefliyorum ama biraz bütçemi zorlayacak gibi. Faturayı kullanacağım için sıfır alacağım.

Sorum şu; Sym Türkiye ve SYM global websitelerinde verilen özelliklere göre motor hava soğutmalı. Ancak forumda birkaç konuda ve internette birkaç kaynakta da sıvı soğutmalı olduğu bilgisi var. Antalya'da kullanacağım için sıvı soğutmalı bir motor almak istiyorum, uzun mesafelerde şişme olmasın diye. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. 2014 Joyride Evo su soğutmalı mıdır?

Bir de boyum 190 olduğundan motorun üzerinde duruşum konusunda endişem var. Uzun boylu olup da bu motoru kullananlarda durum nasıldır acaba?

ersenelbey
24 Haziran 2014, 16:49
Sym joyride 200 2007 model motorum var hiç bir sıkıntı çıkarmadı bu zamanda kadar 2 kişi dağ bayır demeden tıkanmadan yola devam ediyorum.ama benim de bir sorum olucak bir depo ile 180 km yapıyorum en fazla normalmidir.

doganerahmet
28 Haziran 2014, 05:17
Eğer devamlı çok sıkışık trafikte kullanmıyorsanız normal değil sayın ersenelbey.Benim 200i çok sakin kullanmayınca bile 280 km civarı gidiyor.