PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16

countugur
09 Nisan 2012, 01:26
selam bende dün joyride200i aldım,istanbuldan izmite geldim sürerek 70 ila 90 km sürat rodaj için normal hız fakat motoru seri kullanmamaya dikkat etmek lazım.1000 km den sonra normal performansında kullanabiliriz.motor çok güzel fakat katologda 12 lt yazmışlar yakıt deposunu fakat ben 6,5 lt yakıt zor aldı tek süpriz bu oldu benim için ama yolda motorun konforu bu kötü süprizi bana unutturdu gerçekten çok hoş keyifli bir motor,doğru tercih yaptığımı daha iyi anladım.ilerde sorunlar yaşarsam burada paylaşmaya çalışırım....

hayırlı olsun DEPO 8lt içinde demekki 1.5 lt varmış ,radyatör fanına istersen manuel düğme taktıra bilirsin benimkinde var.

sadox
09 Nisan 2012, 03:31
peki üstad sen normal diyorsan öyledir ,ben önceki motorlarıma kıyasla biraz fazla gibi geldi .belki motor soğukken yüksek çalışıyordur diye düşünmüştüm motoru teslim alırken de sormadım bu yüzden.neyse zamanla alışırım :)

wers
09 Nisan 2012, 21:47
peki üstad sen normal diyorsan öyledir ,ben önceki motorlarıma kıyasla biraz fazla gibi geldi .belki motor soğukken yüksek çalışıyordur diye düşünmüştüm motoru teslim alırken de sormadım bu yüzden.neyse zamanla alışırım :)

rica ederim nedemek :)

sadox
14 Nisan 2012, 00:29
selam arkadaşlar,bugün yakıt ölçümü yaptım kendimce 150 km yol yaptıktan sonra 24.62 tl yakıt aldı depo yani 0,164 krş yakıyo motor .yeni olduğu için sanırım biraz daha düşer diye tahmin ediyorum acaba yanlışmı düşünüyorum.1 lt yakıtla 28-29 km yol alıyor sanırım normal yakıt.xmax kullanan arkadaşım 100 km de en az 4 lt yakıyor demişti basarsa daha da fazla yakıyormuş.bunu duynca motorumu dahada sevdim :) ;)....

wers
14 Nisan 2012, 09:58
selam arkadaşlar,bugün yakıt ölçümü yaptım kendimce 150 km yol yaptıktan sonra 24.62 tl yakıt aldı depo yani 0,164 krş yakıyo motor .yeni olduğu için sanırım biraz daha düşer diye tahmin ediyorum acaba yanlışmı düşünüyorum.1 lt yakıtla 28-29 km yol alıyor sanırım normal yakıt.xmax kullanan arkadaşım 100 km de en az 4 lt yakıyor demişti basarsa daha da fazla yakıyormuş.bunu duynca motorumu dahada sevdim :) ;)....

Kuruş değil litre hesabı yaparsan km başına daha sağlıklı olur. Malum benzin fiyatları sürekli yükseliyor. Gecen hafta yaptığım izmit-istanbul istanbul-izmit arası yolculuğumda yaklaşık 200km de km başı 0.140TL yaktı hız 80-90 arası ara ara 110 larıda gördüm =)

sadox
15 Nisan 2012, 00:49
evet wers haklısın aslında litre hesabı daha sağlıklı,bende göstergeye pek güvenemedim dijital göstergeler benim gibi eski kafalara pek uymuyor o yüzden km yi sıfırlayıp gidiyorum.arabamdada böyle yapıyorum bende alışkanlık haline geldi:=) .peki bu motorda gösterge tek çizgiye kadar düşüyormu yoksa 3 çizgiden sonra birdenmi gidiyor acaba.?aslında benim aldığım yakıta bakılırsa gösterge doğru fakat kademeleri birde fazla düşüyor gibi geldi .ne dersiniz sizdede öylemi arkadaşlar?

wers
15 Nisan 2012, 12:16
evet wers haklısın aslında litre hesabı daha sağlıklı,bende göstergeye pek güvenemedim dijital göstergeler benim gibi eski kafalara pek uymuyor o yüzden km yi sıfırlayıp gidiyorum.arabamdada böyle yapıyorum bende alışkanlık haline geldi:=) .peki bu motorda gösterge tek çizgiye kadar düşüyormu yoksa 3 çizgiden sonra birdenmi gidiyor acaba.?aslında benim aldığım yakıta bakılırsa gösterge doğru fakat kademeleri birde fazla düşüyor gibi geldi .ne dersiniz sizdede öylemi arkadaşlar?

Hiç tek kademeye kadar beklemedim hep 3 kademe varken benzin aldım ama sanırım tek kademeye düşene kadar teker teker düşüyor. Ben şöyle yapıyorum depo taşana kadar doldurup km sıfırlıyorum sonra 100km olunca tekrar benzinliğe gidip taşana kadar dolduruyorum. 2. benzin alışında ne kadar benzin almış ise 100km okadar yakmış oluyor.

Atıyorum doldurdun depoyu gezdin 100km sonra gene benzin aldın 4lt ile doldu depo 4lt/100km = 0,04lt . km de 0,04lt yakmış oluyorsun

sadox
15 Nisan 2012, 19:06
evet mantıklı bencede,km sayacını sıfırlayıp kullanmak daha iyi deponun göstergesine bakıpta yolda kalma riskini göze almak gereksiz. motor baya ağar benzinciye kadar götürülmez yani.elde bidonla pet şişeyle gezmekte hiç hoş değil :=) ...

countugur
15 Nisan 2012, 22:20
biraz fazla yakıyor gibi sizin motorlar 1 depo ile 250 ortalama yapıyor fazlada yapabilir.- 250 km yi 110-120km hızı uzunyol ve trafik içinde karışık yaptık iki joyride200 ile izmit dogru gittik maltepe bagdatcd.trafigine şirinevler trafigine girerek 250 km yaptık .

wers
17 Nisan 2012, 11:18
biraz fazla yakıyor gibi sizin motorlar 1 depo ile 250 ortalama yapıyor fazlada yapabilir.- 250 km yi 110-120km hızı uzunyol ve trafik içinde karışık yaptık iki joyride200 ile izmit dogru gittik maltepe bagdatcd.trafigine şirinevler trafigine girerek 250 km yaptık .

4 lt tamamen örnek için verdiğim bir değerdi. Yoksa artçılı şehiriçi trafiğinde yarım depoyla yaklaşık 120 km yapıyor. :)

sadox
24 Nisan 2012, 16:52
countugur ben motor yeni diye şimdilik pek yadırgamıyorum yakıt durumunu fazla yakabilir,daha sonra belki düşer azda olsa.bakalım zaman göstericek.çok yoğun kullanmadığım için ölçme gereğide duymaıdm...

sadox
03 Mayıs 2012, 00:23
selam arkadaşlar, bugün sym joyride200i motorum 350 km oldu ve bakıma gittim izmitte ve ustalık rezaleti ile karşılaştım,bu adamlara sym yetkilileri tarafından kurs falan verilmiyormu acaba.SYM tlfnunu aradım şikayetimi söylemek için defalarca meşkul hep tfln, bu durumu söylemezsem çatlarım ,aramaya veya yetkili birinin tlfnunu bulamaya çalışıyorum bilen varsa versin lütfen. size şimdi mevzuyu kısaca anlatayım; usta diye motorumu teslim ettiğim adama dedimki "motorun rölantisi 2000 devir normalmi?" verdiği cevap;"biraz yüksek abi ben onu ayarlarım" dedi ve bende başka bir yerde oturuyordum merak ettim bir bakyım napıyorlar diye 5 dk sonra motorun rölanti vidasını sökememişler ve alt tarafından vidayı taşlama motoru ile boyunu kısaltmaya çalışıyorlardı !!! deli oldum "yahu be usta bozuntusu bu iş bölemi yapılır " desem kavga edecez,kendimi kaybetmeden uyardım "bırakın dedim ayarlamayın kardeşim öyle olmaz bu iş" diye ve zorda olsa durdurdum.evet rölanti vidasını tutkalla sıkarak taktıkları için sökememişler ve bu yolu bulmuş usta bozuntuları bidaha gitmem oraya kendim yaparım bakımını garantisine de tüküreyim bunların servisine de bileydim kartala kadar giderdim orada şansımı denerdim yakın diye gittim ama bin pişman oldum...şimdi arkadaşlar bana SYM den bir yetkili tlfnu bilen varsa versin bi zahmet bu olay çok canımı sıktı,...hayırlı günler dilerim

gokayugur
03 Mayıs 2012, 01:17
selam arkadaşlar, bugün sym joyride200i motorum 350 km oldu ve bakıma gittim izmitte ve ustalık rezaleti ile karşılaştım,bu adamlara sym yetkilileri tarafından kurs falan verilmiyormu acaba.SYM tlfnunu aradım şikayetimi söylemek için defalarca meşkul hep tfln, bu durumu söylemezsem çatlarım ,aramaya veya yetkili birinin tlfnunu bulamaya çalışıyorum bilen varsa versin lütfen. size şimdi mevzuyu kısaca anlatayım; usta diye motorumu teslim ettiğim adama dedimki "motorun rölantisi 2000 devir normalmi?" verdiği cevap;"biraz yüksek abi ben onu ayarlarım" dedi ve bende başka bir yerde oturuyordum merak ettim bir bakyım napıyorlar diye 5 dk sonra motorun rölanti vidasını sökememişler ve alt tarafından vidayı taşlama motoru ile boyunu kısaltmaya çalışıyorlardı !!! deli oldum "yahu be usta bozuntusu bu iş bölemi yapılır " desem kavga edecez,kendimi kaybetmeden uyardım "bırakın dedim ayarlamayın kardeşim öyle olmaz bu iş" diye ve zorda olsa durdurdum.evet rölanti vidasını tutkalla sıkarak taktıkları için sökememişler ve bu yolu bulmuş usta bozuntuları bidaha gitmem oraya kendim yaparım bakımını garantisine de tüküreyim bunların servisine de bileydim kartala kadar giderdim orada şansımı denerdim yakın diye gittim ama bin pişman oldum...şimdi arkadaşlar bana SYM den bir yetkili tlfnu bilen varsa versin bi zahmet bu olay çok canımı sıktı,...hayırlı günler dilerim

Hocam bu ne yaaa valla şaka gibi. Mail falan da atın, verecekleri cevabı bekliyorum sabırsızlıkla !!!

sadox
03 Mayıs 2012, 18:20
bugün sym motoranı aradım ve orada teknik servisten ismail beye olayı anlattım,"bu motorların rölanti ayrı el ile vida ile yapılmaz" dedi ve bu usta bozuntularının bu konuda hiç eğitim almadıklarını söyledi "fakat eğitim almamak bir işi bilmiyorsa öğrenmemek diye bir mazeret olamaz " bilmiyorsa sizin gibi tlf açıp sorucak bu rölanti vidası neden yerinde sabit ?neden çeviremiyoruz? diye .evet ismail bey kendince haklı belki ama yinede motorlarını bakmaları için yetkili servis verdikleri firmaların elamanlarını çok yoğun olmasa bile belli başlı bilgileri vermeleri gerekir, bu adamlar nerdeyse balyoz ,çekiçle ,kazmayla motor tamiri yapacak kapasitedediki adamlar.sym markası ve motoran firmasına zara verirler sadece,ben ismail beye kendimce yapılması gerekeni anlattım.benim problemimi ise tekrar ismail beyin sözüne itimat ettiğim için o servise giderek ismail beyi tekrar telefnla aradım ve o vidayı taşma marifetini yapan ustayla görüştürdüm.rölanti ayarını ve vidayı tekrar değiştirip diğer ayarlarnı da düzenlemek için gerekli parçayı söküp izmire fabrikya gönderecekler inşallah.motorumu hiç istemeye istemeye usta bozuntularının eline bıraktım yine ,öncelikle ALLAH'a (c.c.) emanet bugün ayın 3 ü bakalım ne zaman söküp yollayacaklar fabrikaya.adamlardan servise bıraktığıma dair fiş istedim onu bile "gerek yok" dedi vermedi benim bu adamlarla sonum hiç iyi olmayacak gibi hayırlısı ...görücez zaman içinde olayları yazarım tekrar(teknik serviste ismail bey ilgili bir insan sorunumu çözeceğine inanıyorum,konuşmaları ve müşteri memnuniyetine verdiği önemde kayda değer.ona güvenerek tekrar aynı servise gittim ama bu sorunu hallettikten sonra ""büyük söz söylemek istemiyorum"" ama ""kesinlikle oraya gitmem"")

countugur
06 Mayıs 2012, 03:08
bugün sym motoranı aradım ve orada teknik servisten ismail beye olayı anlattım,"bu motorların rölanti ayrı el ile vida ile yapılmaz" dedi ve bu usta bozuntularının bu konuda hiç eğitim almadıklarını söyledi "fakat eğitim almamak bir işi bilmiyorsa öğrenmemek diye bir mazeret olamaz " bilmiyorsa sizin gibi tlf açıp sorucak bu rölanti vidası neden yerinde sabit ?neden çeviremiyoruz? diye .evet ismail bey kendince haklı belki ama yinede motorlarını bakmaları için yetkili servis verdikleri firmaların elamanlarını çok yoğun olmasa bile belli başlı bilgileri vermeleri gerekir, bu adamlar nerdeyse balyoz ,çekiçle ,kazmayla motor tamiri yapacak kapasitedediki adamlar.sym markası ve motoran firmasına zara verirler sadece,ben ismail beye kendimce yapılması gerekeni anlattım.benim problemimi ise tekrar ismail beyin sözüne itimat ettiğim için o servise giderek ismail beyi tekrar telefnla aradım ve o vidayı taşma marifetini yapan ustayla görüştürdüm.rölanti ayarını ve vidayı tekrar değiştirip diğer ayarlarnı da düzenlemek için gerekli parçayı söküp izmire fabrikya gönderecekler inşallah.motorumu hiç istemeye istemeye usta bozuntularının eline bıraktım yine ,öncelikle ALLAH'a (c.c.) emanet bugün ayın 3 ü bakalım ne zaman söküp yollayacaklar fabrikaya.adamlardan servise bıraktığıma dair fiş istedim onu bile "gerek yok" dedi vermedi benim bu adamlarla sonum hiç iyi olmayacak gibi hayırlısı ...görücez zaman içinde olayları yazarım tekrar(teknik serviste ismail bey ilgili bir insan sorunumu çözeceğine inanıyorum,konuşmaları ve müşteri memnuniyetine verdiği önemde kayda değer.ona güvenerek tekrar aynı servise gittim ama bu sorunu hallettikten sonra ""büyük söz söylemek istemiyorum"" ama ""kesinlikle oraya gitmem"")

geçmiş olsun sende benim gibi şansızsın herhalde...

sadox
06 Mayıs 2012, 21:25
evet countugur arkadaş hemde ne şansızılık ve hala da sürüyor bu .servis motoru yaptık alabilirisiniz diye aradı geçen cumartesi şaşırdım ,hesapta izmire fabrikaya ismail beye karbüratörü yollayacaklar oda gereken ayarları yaparak geri yollayacaklardı ama yetkili servis değil adamlar "ÖZEL YETKİLİ SERVİS" sanırım ismail bey falan takmadılar yollamadılar parçayı motoru al yaptık dediler 2 günde oldu bitti. evet motoru yapmışlar ama nasıl ALLAH bilir bende seleyi açtım baktım meraktan ama adamlara hiç güvenmiyorum aynı karbüratörü takıp taklamadıklarını bilmiyorum sadece sökmeyi başaramayıp taşladıkları vidayı söküp yerine başka bir vida takmışlar ,evet bukadar rölanti düşmüş ama benimde acayip midem bulandı bu işten.yarını bekliyorum sabırsızlıkla cumartesi ismail beye ulaşamadım fabrika kapanmış o saate kadar pazartesi sabah arayıp olayı anlatıcam artık bana yeni bir motor mu verir yoksa durumu gelip kendisi buradamı halleder bilemiyorum,öyle motoru satmakla bitmiyor bu iş,malının arkasında durucaksın durmucaksan o malı satma! yetkili sersvi verdiğin adamı kontrol edeceksin yada vermiyeceksin kardeşim müşteriyi madur edecek adama neden servis ve yetki verirsin.neyse bakalım yarın ola hayrola biraz daha uğraşmam gerekecek bu adamlarla anlaşılan....

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

countugur sendemi böyle olaylar yaşamıştın? kendi derdimden senin başına geleni sormayı unuttum kusura bakma :) çok doluyum valla biri ile kapışıcam bunların ama bakalım kime nasip olucak :)senin motora ne oldu şuan durum nasıl?sen hangi serviisi kullanıyordun?ben bu saatten sonra izmite gitmem artık .servisten öyle bir rahatsız oldum ki motorun enjeksiyonlu karbüratörünü söküp düz karbüratör takmış olabileceklerini bile düşünür oldum ...

ayktu
08 Mayıs 2012, 14:55
Herkese selmalar. joyride 200'ün (2006 model) ikinci el egzosunu arıyorum. tel 0536 875 63 98 bulabileceğim bir yer varsa lütden bana dönsün ( çürüğü olmasın lütfen)

countugur
08 Mayıs 2012, 23:12
evet countugur arkadaş hemde ne şansızılık ve hala da sürüyor bu .servis motoru yaptık alabilirisiniz diye aradı geçen cumartesi şaşırdım ,hesapta izmire fabrikaya ismail beye karbüratörü yollayacaklar oda gereken ayarları yaparak geri yollayacaklardı ama yetkili servis değil adamlar "ÖZEL YETKİLİ SERVİS" sanırım ismail bey falan takmadılar yollamadılar parçayı motoru al yaptık dediler 2 günde oldu bitti. evet motoru yapmışlar ama nasıl ALLAH bilir bende seleyi açtım baktım meraktan ama adamlara hiç güvenmiyorum aynı karbüratörü takıp taklamadıklarını bilmiyorum sadece sökmeyi başaramayıp taşladıkları vidayı söküp yerine başka bir vida takmışlar ,evet bukadar rölanti düşmüş ama benimde acayip midem bulandı bu işten.yarını bekliyorum sabırsızlıkla cumartesi ismail beye ulaşamadım fabrika kapanmış o saate kadar pazartesi sabah arayıp olayı anlatıcam artık bana yeni bir motor mu verir yoksa durumu gelip kendisi buradamı halleder bilemiyorum,öyle motoru satmakla bitmiyor bu iş,malının arkasında durucaksın durmucaksan o malı satma! yetkili sersvi verdiğin adamı kontrol edeceksin yada vermiyeceksin kardeşim müşteriyi madur edecek adama neden servis ve yetki verirsin.neyse bakalım yarın ola hayrola biraz daha uğraşmam gerekecek bu adamlarla anlaşılan....

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

countugur sendemi böyle olaylar yaşamıştın? kendi derdimden senin başına geleni sormayı unuttum kusura bakma :) çok doluyum valla biri ile kapışıcam bunların ama bakalım kime nasip olucak :)senin motora ne oldu şuan durum nasıl?sen hangi serviisi kullanıyordun?ben bu saatten sonra izmite gitmem artık .servisten öyle bir rahatsız oldum ki motorun enjeksiyonlu karbüratörünü söküp düz karbüratör takmış olabileceklerini bile düşünür oldum ...

allaha şükür bir sorunum yok 1 ay önce motoru sıfırlattım motor bittiginden dolayı degil biraz keyfi oldu :) motorumdan çıkan parçayıda 3günde sahibinden comdan vermiştim aldılar satıldı yani ..
ben sym servislerine gitmiyorum kendi motorcumdanda memnunum. motodroma gidiyorum şirinevler şubesine gidiyorumdum şuan dereyolundakine gidiyorum iki şubesi var.

---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Herkese selmalar. joyride 200'ün (2006 model) ikinci el egzosunu arıyorum. tel 0536 875 63 98 bulabileceğim bir yer varsa lütden bana dönsün ( çürüğü olmasın lütfen)

slm iki tane buldum dostum arayıp sor telden---------------- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-sym-vs-150-ornjnal-ekzoz-55836087/detay/?

---------- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-sym-joyride-200-eksoz-yan-koruma-32747926/detay

sadox
10 Mayıs 2012, 12:59
bende garanti durumundan dolayı zaten yetkili servise gidiyorum başka türlü asla gitmem motorcu tandığım var muhitimde çocuk o yetkili sevisleri cebinden çıkartır ama işte mecburiyet garantisi dolana kadar gidicem sonra işim olmaz ...şu sorunnumu da hayırlısı ile bir halledeyim inşallah bidaha o servise bırak gitmeyi önünden bile geçmem :)...

gokayugur
10 Mayıs 2012, 13:30
İzmitte oturuyorsun sanırım. Ulaşım sıkıntı olmazsa İstanbul Kartal'da Altan Motoru tek geçerim.

sadox
11 Mayıs 2012, 21:13
evet arkadaş dün gittim altan motora ve kesinlikle katılıyorum size hem esnaflık hemde insanlık var 15 dk da sorunu çözdü ilgi alaka güzel git gel 150 km yol yaptım ama hiç gözüme gelmedi, içim rahatladı huzurlu bir şekilde eve döndüm :) bu herşeye değer.fabrika teknisyeni ismail beyde altan motordaki tamer beyde değerli insanlar saolsunlar motorumu huzurlu bir şekilde kullanmaya devam edicem sayelerinde...teşekkürler kendilerine...

wers
13 Mayıs 2012, 00:06
bu gün uzun yola(benim için uzun istanbul- izmit) çıkacağımdan ve ilk bakımını yapan yeri pek beğenmediğimden dolayı 2350km de altan motora gittim. Kartalda olduğundan yolumun üstüydü. Servis gayet iyi ve başarılıydı. Kayışa kadar söküldü varyatör ve ordaki diğer elemanlar özel solüsyonla temizlendi yağ değişti hava filtresi değişti. Ön diskteki yaprak fısırtısı gibi olan sesi söyledim balataları söküp ince zınpara yaptılar. sorduğum tüm sorulara sıkılmadan yanıt verdiler =) yağ olarak yanlış görmediysem ıpone koydular cidden motorun gidişi değişti tabi hava filtresinden de kaynaklı.orjinal lastikleri ivedikle değiştirmem için tavsiyede bulundular. Ben beğendim bu servisi

sadox
16 Mayıs 2012, 17:02
evet wers bencede doğru adres altan motor,siz şanslısınız yakın sayılırsınız .bende izmit servisindeki ustalarla uğraşmaktansa oraya gitmeyi tercih ederim ama ne yazıkki imkanlarım nispetinde tabiki.malum yol (75+75km) hava şartları ve vakit her zaman müsait olmayabilir...

wers
17 Mayıs 2012, 16:59
evet wers bencede doğru adres altan motor,siz şanslısınız yakın sayılırsınız .bende izmit servisindeki ustalarla uğraşmaktansa oraya gitmeyi tercih ederim ama ne yazıkki imkanlarım nispetinde tabiki.malum yol (75+75km) hava şartları ve vakit her zaman müsait olmayabilir...

haklısın bu konuda biraz şanslıyım. ama ailem körfezde oturuyor o yüzden sık sık geliyorum sizin taraflara. İstanbuldan çıkınca "ohh be motor kullanmak budur" diyorum.=))

sadox
24 Mayıs 2012, 00:53
gerçekten öyle wers motor kullanmak uzun yolda güzel,otoyoldanmı geliyorsun D-100 mü kullanıyorsun?dün hafta tatilimdi kandıraya gittim oradan da seyrekteki baba yadigarı mekanımızı bir ziyaret ettim çok uzak sayılmaz belki ama 65 km git gel 130 km çok zevkli gerçekten.servisten dolayı yaşadığım sıkıntıları atlattım ALLAH(c.c.)a şükür herşeye rağmen motorumu seviyorum ve uzun yıllar kullanıcam sanırım...

wers
24 Mayıs 2012, 09:58
gerçekten öyle wers motor kullanmak uzun yolda güzel,otoyoldanmı geliyorsun D-100 mü kullanıyorsun?dün hafta tatilimdi kandıraya gittim oradan da seyrekteki baba yadigarı mekanımızı bir ziyaret ettim çok uzak sayılmaz belki ama 65 km git gel 130 km çok zevkli gerçekten.servisten dolayı yaşadığım sıkıntıları atlattım ALLAH(c.c.)a şükür herşeye rağmen motorumu seviyorum ve uzun yıllar kullanıcam sanırım...

evet D-100 kullanıyorum. Çünkü yol uzun olmasada mola vermeyi seviyorum. İlla bir yerde durup çay içeceğim :mrgreen:

sadox
26 Mayıs 2012, 20:59
tam aksine bende yollarda durma huyum yoktur :)motorlada bu huyum devam ediyor,aslında bende pek memnun değilim ama yol bittikten sonra "keşke dursaydım" deyip durum kendi kendime :) neyse "her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır"bende böyle keyif alıyorum yol gitmekten. geçen gün aklıma geldi birisnin motorunda da gördüm adam artçı oturaçağı yere koltuk gibi bir kasa yaptırmıştı çokta beğendim uzun yolda süper olur gibi geldi bana sizler ne dersiniz.uygun olurmu acaba yoksa motorun görüntüsümü kaçar? ciddi ciddi düşünmeye başladım bu işi.yolda durmayı bilmeyince haliyle insan sırtını dayamak istiyor bazen :) bu işi profesyonel yapan bir yerde bulmam lazım tabiki, SYM joyride kullanan arkadaşların da fikirlerini bekliyorum..hayırlı günler

wers
27 Mayıs 2012, 14:58
tam aksine bende yollarda durma huyum yoktur :)motorlada bu huyum devam ediyor,aslında bende pek memnun değilim ama yol bittikten sonra "keşke dursaydım" deyip durum kendi kendime :) neyse "her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır"bende böyle keyif alıyorum yol gitmekten. geçen gün aklıma geldi birisnin motorunda da gördüm adam artçı oturaçağı yere koltuk gibi bir kasa yaptırmıştı çokta beğendim uzun yolda süper olur gibi geldi bana sizler ne dersiniz.uygun olurmu acaba yoksa motorun görüntüsümü kaçar? ciddi ciddi düşünmeye başladım bu işi.yolda durmayı bilmeyince haliyle insan sırtını dayamak istiyor bazen :) bu işi profesyonel yapan bir yerde bulmam lazım tabiki, SYM joyride kullanan arkadaşların da fikirlerini bekliyorum..hayırlı günler

Nasıl bir koltuk yapılacağına bağlı , belkide güzel olur .. Kendin için değilse bile motorun dinlenmesi için belirli aralıklarla durmak iyidir sanırım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------

birde joyride200i lerde ufak bir sırt dayama yeri var.. Pek yeterli değil ama idare eder :mrgreen:

tazmanian
29 Mayıs 2012, 17:29
Herkese selamlar,
2004 model Joyride sahibiyim. Sele altı bagaj gidondaki tetiikten açılmıyor. Bir anda durup dururken arızalandı. Aydınlatmalar kapalı iken, motor çalışırken vs. denedim. Tetik hiç vazifesini yapmıyor. Motorun sağına soluna iiice baktım ama bu bagajın başka biryerden manuel olarak açılması mümkün değil mi? bilenler cevaplarsa çok sevinirim.

sadox
29 Mayıs 2012, 19:21
evet hocam orjinalde ufacık bir set yapmışlar bel dayama için ama o adı üzerinde "bel dayama" aslında beli dayamayada yetmiyor ama neyse :) ben sırtımı yaslamak istiyorum şöyle adam akıllı :),şaka bi yana aslında doğru söylüyorsun ara vermek motor içinde sağlıklı olur.neyse artık ben ufak ufak yinede araştırayım sırt dayama mevzusunu...

countugur
29 Mayıs 2012, 22:51
Herkese selamlar,
2004 model Joyride sahibiyim. Sele altı bagaj gidondaki tetiikten açılmıyor. Bir anda durup dururken arızalandı. Aydınlatmalar kapalı iken, motor çalışırken vs. denedim. Tetik hiç vazifesini yapmıyor. Motorun sağına soluna iiice baktım ama bu bagajın başka biryerden manuel olarak açılması mümkün değil mi? bilenler cevaplarsa çok sevinirim.

selam dostum manuel olarak bagajını açabilirsin sadece yapacagın kontagı ters tarafa çevirmek eger direk açılmadıysa hiç kullanmadıgındandır kontagı ters tarafa çevirip yani sola çevir ve elinle koltuga bastır ve çek açılır.

birde eger otomatik olarak açmak istersen yeni bir aç kapa kiliti taktıra bilirsin onuda yandaki havalandırma deligine takaktıra bilirsin.

tazmanian
30 Mayıs 2012, 10:19
Herkese selamlar,

Kontaktan açılıyormuş :)
Belki birgün birilerinin ihtiyacı olabilir.

countugur
06 Haziran 2012, 23:17
herkeze slamlar
joyride200 hararet yükselen arkadaşlara daha önce yazmıştım sanırım ama tekrar ince ince anlatayım.

1:iki adet su ilave etme yeri var biri sagda biri solda normalde sagdan su ilave edilir ama hararet oluyorsa suyunuz varken soldaki demir kapaklı yeri açın bakın su var isemotoru çalıştırın kapak açıkken gazı hafifce basılı tutun su devirdayim yapıyorsa ama su hala azalmıyorsa dolu ise sorun yok ama gaza basılı tutunca su eksiliyorsa gaza basılı tutarak su ekleyin bunu 3 veya 4 kere yapın her su ilave ettiginizdede motoru kapatın yeniden açın su içine çekilsin artık su sabit bir şekilde ise gaza basılı şekildeyken su eksilmiyor ise burası tamam.

2 motorunuzun içinde olan yagın aynısından temin edin yag takviyesi yapacagız yag göstergeniz normal görüne bilir ama siz bakkallarda satılan sefaf plastik bardakla 2 yetmezse 3 bardak yag ekleyin bu iki olayı düzügn bir şekilde gerçekleştiriseniz %100 motorunuz aşırı şekilde ısısı yükselmemesi lazım normal ortalama 1veya 2 göstermesi lazım göstergeniz aşırı yüklenme veya 1,2 dakikadan fazla motor sabit birşekilde oldugu yerde çalıştırmadıgınız sürece .

eger tafikte yada başkabir nedenle sabit duruyorssanız motor ısısı aşırı yükseliyorsa hahfif hafif gaz verin motor hareket etmeyecek şekilde gazlar verin bu gazlar radyatördeki suyun devirdayim(hareket etmesini) saglayacak ve ısı birazda olsa azalacaktır sabit bir yerde motor kendi halinde çalışırken radyatördeki su motoru dolaşmaz veya çok agır bir şekilde dolaşır ve bu nedenle aşırı ısı yükselir. kolay gelsin.

furgen_6
08 Haziran 2012, 17:19
tşkrler wers :=)evet resimdede detaylı gözüküyor fan,sanırım hava serin olğu için devreye girmedi ve ben duymadım sesini.tecürbenden faydalanmaya devam edeyim o zaman bir kaç sorum daha olucak :=) rolanti 2000 devirde duruyo bana yüksek geldi sizce normalmi?rolanti ayar vidasına nereden ulaşıcaz ?sele altınımı sökücez acaba ?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

ben 1000 devirde kullanıyorum, 2000 çok yüksek gibi bu durumda. soğuk havalarda biraz ısıtmak gerekiyor ama normal havalarda sorun olmuyor

yamanzx10
09 Haziran 2012, 12:43
selam herkeze arkadaşlar...

sonunda bende 2. motorum joyride200 alarak aranıza katıldım...
görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------

bu arada forumu biraz okudum.. rölanti devrinin 2000 olduğundan bahsedilmiş.. benimkide 2000 de ve yeni alan bir arkadaşımınkide 2000 devirde... yani fabrika böyle uygun görmüş ve böyle ayarlamış diye düşünüyorum... ayrıca 2000 devirde iken arka teker dönme eğilimindede değil...

wers
09 Haziran 2012, 13:03
ben 1000 devirde kullanıyorum, 2000 çok yüksek gibi bu durumda. soğuk havalarda biraz ısıtmak gerekiyor ama normal havalarda sorun olmuyor

soğuk havalarda otomatik jigle var sanırım ben ilk çalışrmamda 2000 devirin üstünde çalışıyor 10-15 saniye sonra 2000 devire iniyor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------

selam herkeze arkadaşlar...

sonunda bende 2. motorum joyride200 alarak aranıza katıldım...
görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------

bu arada forumu biraz okudum.. rölanti devrinin 2000 olduğundan bahsedilmiş.. benimkide 2000 de ve yeni alan bir arkadaşımınkide 2000 devirde... yani fabrika böyle uygun görmüş ve böyle ayarlamış diye düşünüyorum... ayrıca 2000 devirde iken arka teker dönme eğilimindede değil...

hayırlı olsun... evet 2000 devirde teker dönmüyor

tatar3438
11 Haziran 2012, 21:07
Herkese merhaba arkadaşlar. Gün itibari ile 0 joyeride ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
Öncelikle burda ve diğer forumlarda yazılar yazıp beni bilgilendirmiş ve SYM ailesine katılmama sebep olmuş herkese teşekkür ediyorum. Benim için gerçekten zorlu bi süreç oldu. 8 ay önce Yamaha XT125X (2007 model - 25000km) imi sattıktan sonra epey forum takip ettim epey motor marka ve modeli araştırdım. Bu süreçte bigün kendimi CBF 150 nin, başka gün Yamaha XJ6 nın, Kawasaki KLE500 ün, ordan Kymco xciting, derken yine Yamaha Xcity (hatta almaya ramak kalmıştı) üstünde gördüm. Evli biri olarak hem komfor hem bagaj rahatlığını, vitesli motora nazaran seçmemim karlı olacagını düşünüp scooterlara iyice yöneldim. Sonunda da nasip oldu scooter ailesine girmiş olduk. Herkese Allah'dan kazasız, keyifli sürüşler diliyorum. Kullandıkça da burdan yorumlarımı yazmaya çalışacağım. Belki bizde başka birilerine vesile oluruz :)

countugur
12 Haziran 2012, 22:41
Aramıza katılan yeni arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanın hoş geldiniz aramıza.

furgen_6
21 Haziran 2012, 00:05
tşkrler wers :=)evet resimdede detaylı gözüküyor fan,sanırım hava serin olğu için devreye girmedi ve ben duymadım sesini.tecürbenden faydalanmaya devam edeyim o zaman bir kaç sorum daha olucak :=) rolanti 2000 devirde duruyo bana yüksek geldi sizce normalmi?rolanti ayar vidasına nereden ulaşıcaz ?sele altınımı sökücez acaba ?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

selenin altında ön tarafta 2 tane plastik kapakçık var. onları kaldır rolanti ayarlarını altında bulman lazım. uzun bir tornavida yardımıyla bu işten anlayan birisi yapabilir. rolantiye gelince istanbuldan aldığım motoru ankaradaki ustama gösterdiğimde 2000 devir buna fazla dedi ve 1000 devire indirdi.(bikaç ayar yaparak). dediğinize göre fabrika çıkışı 2000 belki ama motorun çekişi düşmedi ve yakıt sarfiyatda kısmen azaldı diyebilirim

hız göstergesi sorunu: motorun hız göstergesi arızalandı. ankaradaki servise gittiğimde . bana söküp takmaya 100 lira fiyat biçtiler.yine kendi ustama gittim. biraz uğraştıktan sonra sorunun km kablosunda olduğunu anladık. yenisi ile değiştirildiğinde (41 dolar) sorun kalmadı. not: 2007 ve üstü modeller km kablosu, daha öncesi modeller km teli kullanıyor..

wers
25 Haziran 2012, 09:51
birazda yakıta değinelim.. Şehir içi artçılı kullanım ile (istanbulun bol trafikli günlerinde) 100 km / 3.34LT yaktı benim joyride.. Cumartesi gene artçılı olarak izmit istanbul arası yol yaptım ki hatrı sayılır bagajımız da vardı.Hatta istanbula döndüğümüzde Beşiktaş bebek üsküdarda yaptık.. Böylece ölçümün 3'te 2'si uzun yol 3'te 1'i şehir içi olmak kaydı ile 3,04LT yaktı benim joyride...

a.tuncyurek
26 Haziran 2012, 18:20
Merhaba arkadaşlar uzunca bir dönem bu konuyu takip sonucu 12.06.2012 tarihi itibariyle 2007 model olup 2010 tarihinde trafiğe çıkmış olan Joyride 200(6600 km) motoruma kavuşmuş bulunmaktayım :cherry: Bundan sonra bende aranızdayım inşallah:cat:

wers
29 Haziran 2012, 11:04
Merhaba arkadaşlar uzunca bir dönem bu konuyu takip sonucu 12.06.2012 tarihi itibariyle 2007 model olup 2010 tarihinde trafiğe çıkmış olan Joyride 200(6600 km) motoruma kavuşmuş bulunmaktayım :cherry: Bundan sonra bende aranızdayım inşallah:cat:

hayırlı olsun :) hoşgeldiniz.

InFlocK
29 Haziran 2012, 21:57
Merhabalar ;

Forumu bir süredir takip ediyorum. Hem konforu hemde bagaj hacminden dolayı bu motorda karar kıldım. Temiz yolda bırakmıyacak 2007 model joyride 200 bakıyorum. İlgilenen arkadaşlar PM atabilir.

sadox
16 Temmuz 2012, 01:52
hayırlı olsun ,kazasız belasız sürüşler dilerim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:45 ----------

gayet iyi üstad 3.04 lt 100 km artçı da var ,gerçekten süper.... inşallah benim motorda o performanstadır pek net ölçemiyorum şu aralar ama ...

a.tuncyurek
17 Temmuz 2012, 10:20
arkadaşlar merhaba bu motorların arka tarafından bozuk yola girdiğimizde takırtı gelmesi normalmi.Eğer normalse motorumu satıyorum:(

countugur
28 Temmuz 2012, 00:58
arkadan ses gelmesi lastik takozu eskimiş ezilmiş olabilir küçük iki tarafat bulunmakta bozuk yollarda zıpladıgı zaman takoz görevini yerine getiremedigi için ses yapabilir ama sen arkayı el yoluyla bir kontrol et plakayı tutan plastik ve diger parçaları gevşeyen veya iyi sıkılmamış eksik vidalı bir parça varmı diye .büyük ihtimalle takoz un eskimiş görevini yerine getiremedigin sert çarpıyor ve ses çıkarıtyordur sonuç olarak en genç olanaı 3 yaşında en yaşlı olanıda 9,10 yaşında makineler ufak tefek yıpran payı olacaktır zaten pahalı bir şey degil diger markalarında parçaları uyar sanırım kolay temin edemesen bile. kolay gelsin ...

acayüp
08 Ağustos 2012, 22:03
Arkadaşlar elimde km adaptörü ( km dişlisi) var. Bir kere takıldı sorun göstergeden olduğu için kullanılmadı. Kenarda duruyor. İsteyene 25 tl ye vericem . Serviste 50 tl dir.

mete_han
08 Ağustos 2012, 22:48
Arkadaşlar elimde km adaptörü ( km dişlisi) var. Bir kere takıldı sorun göstergeden olduğu için kullanılmadı. Kenarda duruyor. İsteyene 25 tl ye vericem . Serviste 50 tl dir.

ne işler çeviriyon len çakçiki Eyüp...:P

acayüp
09 Ağustos 2012, 04:01
Bi iş yok be. Atolye zamanından kalma bir yığın malzeme var. Kenarda hurda gibi duracağına ekonomiye kazandıralim dedim :)

ozelalp
13 Ağustos 2012, 13:46
Selamlar Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım, yakın zamanlarda motorumu da almayı planlıyorum, bugün seyrantepe tarafında bir motoru görmeye gideceğim, bana o taraflara yakın motoru gösterebileceğim bir usta referansı verebilir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------

Bir de 2.el SYM joyride alırken dikkat etmem gereken birşey var mıdır? Genellikle sahibinden.com üzerinden motor bulmaya çalışıyorum, önerebileleceğiniz başka yerler var mıdır? Ilk motorum olacağı için 2000-3000 arası bir bütçe planlıyorum bu arada.