Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaş Ve Boy?
MKH
22 Ağustos 2007, 10:10
Arkadaşlar ben henüz bir motorsiklete binmedim.Sizlere soracağım şu;
en az motorsiklet yaşı kaç olmalıdır?(yetişme ve boymeselesinden):silent:
:salut:
Fatih
22 Ağustos 2007, 10:23
17 tabii ki
... ll .. .....
..
MKH
22 Ağustos 2007, 10:34
-17 yetişemezmi ehliyet için değil yani 12+ felan
black_dog_rr
22 Ağustos 2007, 10:36
valentino rossi miydi neydi onu ben eytim :P ve bu hale getirdim tam 7 yaşındaydı yanıma geldiğinde kerata kıvırcık saçları vardı komıik bir çocuktu neyse şimdi elimi öpmeye bile gelmiyor brak onu tanımıyor bile :P hahahaa bak sen şimdi kaç yaşındasın yaz bana bakalım
tubis
22 Ağustos 2007, 10:36
Boyun için mi diyorsun sen yetişmeyi ? Kaç yaşındasın ve boyun kaç ? 13 filansa çok küçüksün be kardeşim, az daha büyü 15 filan ol.. Mahalle aralarında gezinirsin,ehliyet alana kadar..
black_dog_rr
22 Ağustos 2007, 10:37
hı ı ı sen al ama trafik te kulanma ok özel boş arazi olan yerlerde kendini geliştir bu ara nerelisin
shadow_1905
22 Ağustos 2007, 10:43
ben 12 yaşlarındayken benim boy 1.70 di (şu an 1.82 ama çaktırmayın :P ) ama bi yaşıt arkadaşım vardı çocuk 1.55 de kalmış buna ne demeli ? o yüzden yaş ile orantılı olmaz boya göre olur o
SeRHaTeKiNci
22 Ağustos 2007, 10:48
Kaç yaşındasın, boyun kaç? Motosikletten beklentin ne? Bu üçünün cevabını istiyorum hemen.. :P
MKH
22 Ağustos 2007, 10:51
bendaha 12 yaşındayım. boyum 1.57:salut:
tubis
22 Ağustos 2007, 10:59
Ay çok ufaksın sen daha :) Çok bekleyeceksin.. :)
MKH
22 Ağustos 2007, 11:03
Kenan sofuağlunun hikayesini biliyormusunuz:salut:
-----------------Kenan Sofuoğlu--------------------
shadow_1905
22 Ağustos 2007, 11:05
boşver sen 15 ol alırsın bi motor hatta 14 de de alırsın takma kafana bisiklete bin yada bisikletine motor tak öyle yaparsan ehliyet gerektirmiyor. bisiklet kesmez dersen biselect al elektrikli motosiklet o da ehliyet istemiyor :cat: şekli ve boyutu motosiklet ile aynı ama elektrikli sessiz max hız 40 yeter senin için e-5 e çıkmayacağına göre :mrgreen: ben ciddiyim geyik olsun diye yazmadım bir gözden geçir istiyorsan
MKH
22 Ağustos 2007, 12:13
shadow tavsiyen için teşekkür ederim acaba bunların fiyatı nekadar süper bişey ama scooter 5 ytlik elektrikle 1500 km yol gidiyormuş:bounce:
shadow şu mini motorlar nasıldır benim için:salut:
örneğin;
http://www.metroliste.com/ListeDetail.jsp?id=308917
http://www.parumotors.com/home.html
Neden imse yardım etmiyor:salut:
E.Gülbeyaz
22 Ağustos 2007, 17:03
ben geldımm....bak kardesım ben 14 yasındayım o mını motolara fln takılma onlar sana kucuk gelecektır eger boyun 1.57 ıse ....sen en ıyısı sabret bıraz daha 14-15 ıne gel o zaman alırsın bak bana bu yasta bıle aılem ızın vermıyor ama hele bır yıl gecsın senle dolasırız...mobılet alabılırım ama su aralar....
karmacoma
22 Ağustos 2007, 17:17
Arkadaşlar ben henüz bir motorsiklete binmedim.Sizlere soracağım şu;
en az motorsiklet yaşı kaç olmalıdır?(yetişme ve boymeselesinden):silent:
motorsiklete biraz zor binersin, o dediğin şeyden bulabilirsen ki piyasada motorsiklet diye bişey satılmıyor, o zaman istediğin gibi binersin,
motosiklete binmeni tavsiye ederim.
bi de arkadaşlar elemanın yaşını sorup duruyosunuz, "en az motorsiklet yaşı kaç olmalı" demiş,
motorsikletin yaşı önemli diil yürüsün yeter.
rhaurk
22 Ağustos 2007, 23:48
sen bence al bi 21 vites kullan dur onu :)
banistercaq
22 Ağustos 2007, 23:53
en az motoRsiklet yaşı ne demek :S
en az 0 yaşında olur motosiklet
GorkeM
22 Ağustos 2007, 23:59
Yaş ve boyun ne alakası var?
Yaş dersek , motosiklete her yaşta başlanabilir , fakat trafiğe çıkma yaşı 17'dir...
Boy dersek , boyun motosiklet kullanımına hiçbir engeli yoktur , önemli olan doğru motoru seçmektir...
R3N
23 Ağustos 2007, 00:18
Yaş dersek , motosiklete her yaşta başlanabilir , fakat trafiğe çıkma yaşı 17'dir...
Boy dersek , boyun motosiklet kullanımına hiçbir engeli yoktur , önemli olan doğru motoru seçmektir...
27 yaşım bitiyor boyum hala 1,69 daha uzamaz mıyım acaba :P
sevgili kardeşim motora binebilmek için boy dan daha önemli yeterlilikleri karşılayabileceğin yaşlara gelince motora binmeni tavsiye ederim
yoksa ayakları değmeden de motora binenleri tanıyoruz :cherry:
emresezgi
23 Ağustos 2007, 00:22
açıkcası benim oğlum 12 13 yaşında olsa al oğlum bin gez düş kalk öğren derim
ama sana ne desem olmaz mesuliyet alamam
17 yaşına gel ehliyetini al resmi olarak gez daha güzel ...
MKH
23 Ağustos 2007, 09:19
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :salut:
aranızda ilk motora bindiğini anlatacak biri varmı:silent:
Bisikletim varda o beni kesemiyor en fazla 40km hızla tekerleri yamuluyor aldığımdan beridir yararını görmedim ümit black hawk:salut:
karmacoma
23 Ağustos 2007, 10:21
topik içinde topik açıyon.
burdan oku. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/24564-ilk-motorsiklete-bindiginiz-an.html
SAKAL
23 Ağustos 2007, 10:28
motorunu kendin al :cat: motosikletin derdi bitmez çünkü
koruması var benzini var ehliyeti var vergisi var muayenesi var
neveragain34
23 Ağustos 2007, 10:34
Cok acele edıyorsun bence bekle bıraz once gercekten motorlar hakkında bırseyler ogren cunku 50 cc lık motor bıle olsa senın trafıkte cıddı sekılde yaralanmana sebeb olur ve boyle bır olayı hıcbır arkadasımız ıstemez
bakıyorum bızım mahalle aralarında senın yaslarda bır suru arkadas var ama delı gıbı kullanıyorlar
Bence ılerkı yaslarda 250cc600cc750cc ve ustu motorlara keyıfle bınmek ıcın oncelıkle bılgı ve bıraz daha belkemek en mantılısı bu Aşk devam etsin diyorsan bekle derim
karmacoma
23 Ağustos 2007, 10:35
aranızda ilk motora bindiğini anlatacak biri varmı:silent:
ilk motora :silent: nmasıl bir soru şeklidir,
evet itiraf ediyorum ilk motora ben bindim :queen:, seneee 1869 bizim sylvester bisiklete buhar motoru takmış , abi ben buna binmekten korktum bi denesene dedi, bööle başladı hikaye
wikipediadan alıntı = İlk örnekleri bisikletlere motor takma girişimleriyle ortaya çıkmıştır. 1869 yılında ABD Massachusetts’li Sylvester Roper buhar gücüyle çalışan motosiklet benzeri bir taşıtı geliştirmeye çalışmıştır. 1893 yılında Felix Millet beş silindirli bir motoru bir bisikletin ön tekerleğine takarak bugünkü motosiklete oldukça benzeyen bir taşıt gerçekleştirmiştir.
Başarılı ilk iki tekerlekli motorlu taşıt tasarımını Fransız mucitler Michael ve Eugene Werner gerçekleştirmiştir. Werner kardeşler aracın motorunu, kadronun altına iki teker arasına yerleştirdiler. O tarihten sonra motosiklet tasarımlarında motor hep aynı yerde kalmıştır.
dgrmr
23 Ağustos 2007, 10:43
MKH kardeşim, bak Görkem gerçekten kısa ve öz yazmış. "Uygun motosikleti" (bu kelimeleri tırnak içinde yazdım çünkü uygun (doğru) motosiklet çok önemli) seçtikten sonra trafiğe çıkmamak şartıyla boyun, kilon vs. kısaca ebatların ne olursa olsun kullanabilirsin, hem acemiliğini çok erken yaşta atmış olursun. Keşke senin yaşında bizimde imkanlarımız olsaydı da motosikletle daha erken tanışmış olsaydık.
Trafik meselesine gelince şahsi fikrim 17 yaş bile çok erken tam delikanlı çağları tehlike arz ediyor genelleme yaparsak. Sen çok olgun olabilirsin ama kurallar malesef genele göre yapılıyor. Bence ehliyet yaşı 17 kalmalı fakat birçok yabancı ülkede olduğu gibi 2 yıl boyunca stajyer (Learner, trainie) sürücü muamalesi yapılmalı yani 2 yıl boyunca yanında bir yetişkin olmadan trafiğe çıkılmamalı ve plakaya stajyer sürücü olduğuna dair amblem koyulmalı da ben çok hayalperest oldum...
Kısaca motosiklete hevesin varsa maddi imkanlarınız elverişli ise en yakın zamanda trafiğe çıkmadan bir yerinden başlaman dileklerimle... Kendine dikkat et.
onr.sual
23 Ağustos 2007, 10:47
MKH kardeşim, bak Görkem gerçekten kısa ve öz yazmış. "Uygun motosikleti" (bu kelimeleri tırnak içinde yazdım çünkü uygun (doğru) motosiklet çok önemli) seçtikten sonra trafiğe çıkmamak şartıyla boyun, kilon vs. kısaca ebatların ne olursa olsun kullanabilirsin, hem acemiliğini çok erken yaşta atmış olursun. Keşke senin yaşında bizimde imkanlarımız olsaydı da motosikletle daha erken tanışmış olsaydık.
Trafik meselesine gelince şahsi fikrim 17 yaş bile çok erken tam delikanlı çağları tehlike arz ediyor genelleme yaparsak. Sen çok olgun olabilirsin ama kurallar malesef genele göre yapılıyor. Bence ehliyet yaşı 17 kalmalı fakat birçok yabancı ülkede olduğu gibi 2 yıl boyunca stajyer (Learner, trainie) sürücü muamalesi yapılmalı yani 2 yıl boyunca yanında bir yetişkin olmadan trafiğe çıkılmamalı ve plakaya stajyer sürücü olduğuna dair imare koyulmalı da ben çok hayalperest oldum...
Kısaca motosiklete hevesin varsa maddi imkanlarınız elverişli ise en yakın zamanda trafiğe çıkmadan bir yerinden başlaman dileklerimle... Kendine dikkat et.
bişey sormak istiyorum 2 yıl yanında yetişkin olmadan trafiğe cıkma konusu var ya adam 2 yıl babasını artcı olarak sırtında mı taşıyacak?:):)
MKH
23 Ağustos 2007, 10:53
Bide anlamadığım şu mesala ben direk 150 cc başlasam 250 cc arasında ne fark olur:salut:
dgrmr
23 Ağustos 2007, 11:07
bişey sormak istiyorum 2 yıl yanında yetişkin olmadan trafiğe cıkma konusu var ya adam 2 yıl babasını artcı olarak sırtında mı taşıyacak?:):)
Ben onu otomobil olarak düşünmüştüm öyle yazdım. Şimdi sorduğun gibi düşündümde bayağı güldüm vallahi. E artık ona da bir çözüm buluruz değil mi? İlahi Onur sabah sabah güldürdün beni. Hani derler ya kırk yıl sırtında taşısan ana-babanın hakkı ödenmez diye o aklıma geldi e iki yılcık taşıyıversin ama...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO