PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet çeşitleri!Aydınlatırsanız sevinirim.

szr
16 Ağustos 2007, 18:25
Sayın MT ciler sizden ricam olacak.Bana Cruiser,Commuter,Enduro,Naked,Touring,Roadster,Sup er Sport ve Spor touring motosiklet çeşitleri hakkında bilgi verir misiniz?Yani herbirinin kendine özgü özellikleri nelerdir?Bunları anlatan website de önerebilirsiniz.
Ayrıca uzun yolu düşünerek bunların içinde çok fazla hız olmadan (ort100 km/s) ile yormayacak yani rahat ve az yakan bu yukarıdaki saydıklarımdan hangisidir sizce?Tabi bunlara chooper,scooter,cup,cross,racing de eklenebilir; çok şükür bunları az çok biliyorum:P
Aydınlatırsanız sevinirim:rendeer:

norace
16 Ağustos 2007, 18:27
chopper dan rahatı olduğunu sanmam.çünkü uzun yol için tasarlanıyorlar.ama ben scootercıyım seni yönlendirmek istemem:cherry:

motorcu aGa
16 Ağustos 2007, 18:36
ne alaka şimdi cruiser in uzun yol için tasarlandığı ?? uzun yol için tasarlanan model TOURING adı üstünde TOURING modelleridir. cruiserlar rahat olduğu için uzun yolda iyi ama touring den daha iyisi olamaz... örnek : 1800cc sınıfı bir goldwing ile suzukinin 1800 lük chopperini kıyaslayabilirmisiniz uzun yolda ?

aargh
16 Ağustos 2007, 18:41
Bu konunun tartisildigi baska bir baslik var diye hatirliyorum. Ayrica Cruiser model motorlara chopper denilmesi acayip komigime gidiyor. Motosikletler hakkinda fazla bilgi sahibi olmayanlar bir yana, motosikletle ic ice olan insanlarin bile cogu chopper diyorlar gordukleri her klasik tarz makinaya.

eczaci101
16 Ağustos 2007, 18:50
Bunları anlatan en iyi site

www.motosiklet.net

Modellerine göre link :

http://www.motosiklet.net/forum/search.php

:bounce:

u_baydur
16 Ağustos 2007, 18:53
motosikleti yamaha bws yazıyo, bugüne kadar 113 mesaj gondermiş yazıyo...

ben anlamadım abicim, yazdığını okuyunca hayatında ilk kez motorla karşılaşıyor, almak istiyor ama kafası karışmış sandım... öyle değil halbuki...

Gökhan
16 Ağustos 2007, 18:59
szr
Motosiklet çeşitleri!Aydınlatırsanız sevinirim.
kıymalı. kıymalı yumurtalı, peynirli, sucuklu,kaşarlı:P

Arkadaşım bunu ögrenmek için topic açmana gerek yok. Honda,Yamaha,Suzuki vs.. vs.. sitelerini ziyaret ederek ögrenebilirsin.

szr
16 Ağustos 2007, 19:02
motosikleti yamaha bws yazıyo, bugüne kadar 113 mesaj gondermiş yazıyo...

ben anlamadım abicim, yazdığını okuyunca hayatında ilk kez motorla karşılaşıyor, almak istiyor ama kafası karışmış sandım... öyle değil halbuki...

Neyi anlamadın ki evet şuan almayı düşünmüyorum ama almayacağımda demiyorum ; motosikletimin olması ve 113 mesaj yazmamın ne alakası var şimdi anlamadım; motosiklet kullanıyosam ve 113 msj yazdıysam bütün bunları bilmem mi gerekiyo bilgisi olan varsa yazsın paylaşalım; benim dışımda merak edenlerde öğrensin anlamadım neiş...

szr
kıymalı. kıymalı yumurtalı, peynirli, sucuklu,kaşarlı:P

Arkadaşım bunu ögrenmek için topic açmana gerek yok. Honda,Yamaha,Suzuki vs.. vs.. sitelerini ziyaret ederek ögrenebilirsin.

Honda da çeşitleri fotograf olarak vermiş açıklayıcı bilgi yok..

Eczacı dediğin şekilde bulamıyorum; mesai bitsin iyice bi inceliyecem:cat:

boy
16 Ağustos 2007, 19:44
Her modelin özelliğine internetten veya MT başlıklarından kolayca ulaşabilirsin. Uzun yola en uygun motor senin üzerinde en çok rahat ettiğin motordur. Bazıları Touring üzerinde rahattır, bazıları scooter. Ben racing ile çok sayıda uzun yol yaptım, beraber gittiğimiz Touring kullanan arkadaşlar yorulduğunda ben yorulmamıştım. Deneyimin yoksa racinglerden uzak durmanı tavsiye ederim, bununla ilgili bir sürü yazı bulabilirsin forumda.

szr
16 Ağustos 2007, 22:00
Her modelin özelliğine internetten veya MT başlıklarından kolayca ulaşabilirsin. Uzun yola en uygun motor senin üzerinde en çok rahat ettiğin motordur. Bazıları Touring üzerinde rahattır, bazıları scooter. Ben racing ile çok sayıda uzun yol yaptım, beraber gittiğimiz Touring kullanan arkadaşlar yorulduğunda ben yorulmamıştım. Deneyimin yoksa racinglerden uzak durmanı tavsiye ederim, bununla ilgili bir sürü yazı bulabilirsin forumda.

Aslında endurolar çok karizma geliyor bana ama hangisinde rahat hissediyorsan diyorsun ama yalnızca 1 tip motosiklet kullanan biri nerden bilsin ki bunu;Enduro üzerinde yoğunlaşıcam insana güven veren bi duruşu var:cat:

denizcimuzaffer
16 Ağustos 2007, 22:16

Boy arkadaşa gatılmamak elde değil:cat:
önce motorlara pşn, sür, bak bakalım ne neymiş:cat:
Ayrıca burada arkadaşımız bir soru sormuş, merak etmiş, isteyen cevaplar üşenmez yazar, isteyen görmezden gelir:cat: Ancak '' neden bunu sordun-topik açtın'' demek tuhaf:P
Ben de oturup alayının özelliklerini, kullanım amaçlarını, tarzlarını, teknik özelliklerini yazabilecek sabra sahip değilim:queen: Arkadaşımıza kısa bir cevap vermek istemiyorum ama, eski hikayedir.
istanbullu eski Rum Balıkçı ya sormuşlar, bunları nasıl tutuyorsun diye
o da demiş: ''Olta ile''
( Not: olta hazırlamanın bilinen 2000 çeşidi vardır. Bazıları bu Olta Deryasına girmez, 3 -5 çeşit balığa Bakar, 100 düğüm öğrenir ve İyi Balıkçı olur..........):cat:

szr
16 Ağustos 2007, 22:24
Boy arkadaşa gatılmamak elde değil:cat:
önce motorlara pşn, sür, bak bakalım ne neymiş:cat:
Ayrıca burada arkadaşımız bir soru sormuş, merak etmiş, isteyen cevaplar üşenmez yazar, isteyen görmezden gelir:cat: Ancak '' neden bunu sordun-topik açtın'' demek tuhaf:P
Ben de oturup alayının özelliklerini, kullanım amaçlarını, tarzlarını, teknik özelliklerini yazabilecek sabra sahip değilim:queen: Arkadaşımıza kısa bir cevap vermek istemiyorum ama, eski hikayedir.
istanbullu eski Rum Balıkçı ya sormuşlar, bunları nasıl tutuyorsun diye
o da demiş: ''Olta ile''
( Not: olta hazırlamanın bilinen 2000 çeşidi vardır. Bazıları bu Olta Deryasına girmez, 3 -5 çeşit balığa Bakar, 100 düğüm öğrenir ve İyi Balıkçı olur..........):cat:

Denizci Abi sağolasın; demek yiyecek bikaç fırın ekmeğimiz var; bi binelim hepsine aman hazırlayalım oltaları ondan sonra tutmasını öğreniriz enduroyu:P

denizcimuzaffer
16 Ağustos 2007, 22:39
heh:cat:
Sen bizim iyi niyetli delülere bakma. Al bir scooter, pin, gez, soora sat, ardından otur düşün hindi gibi. motorculuğu, bilhassa, şahsın olarak yani, tanı! Ne istiyorum sorusunu kendine sorduğunda zati motorcu olmuşundur. Ondan soora, önce ve ilk olarak scooter bindiğini saklayan bir SS2 cimi olursun heyecan dan heyecana uçuşan:cat:, yoksa ben Traveler im, dünya meraklısıyım diyen bir Touring cimi (ex-scootercı), şehir yollarında, ''iş stresimi salarım dağlara bayırlara'' diyen bir Chopper' cımı, şehir içi sokaklarının Seri fatihiyim diyen bir mini scooter cı mı, ''Yarışırım alayını tanımam'' diyen bir racing cimi:)
Matematik yapmana gerek yok. Motorculuk da, BOY arkadaşımın dediği gibi, sevmek, önemlidir:cat::cat: sevdiğini yap, güvenliğe dikkat et, eşini dostunu düşünerek pin, keyfini al:cat:
Kazasız belasız sürüşler dilerim herkeslere:)

szr
16 Ağustos 2007, 22:56
heh:cat:
Sen bizim iyi niyetli delülere bakma. Al bir scooter, pin, gez, soora sat, ardından otur düşün hindi gibi. motorculuğu, bilhassa, şahsın olarak yani, tanı! Ne istiyorum sorusunu kendine sorduğunda zati motorcu olmuşundur. Ondan soora, önce ve ilk olarak scooter bindiğini saklayan bir SS2 cimi olursun heyecan dan heyecana uçuşan:cat:, yoksa ben Traveler im, dünya meraklısıyım diyen bir Touring cimi (ex-scootercı), şehir yollarında, ''iş stresimi salarım dağlara bayırlara'' diyen bir Chopper' cımı, şehir içi sokaklarının Seri fatihiyim diyen bir mini scooter cı mı, ''Yarışırım alayını tanımam'' diyen bir racing cimi:)
Matematik yapmana gerek yok. Motorculuk da, BOY arkadaşımın dediği gibi, sevmek, önemlidir:cat::cat: sevdiğini yap, güvenliğe dikkat et, eşini dostunu düşünerek pin, keyfini al:cat:
Kazasız belasız sürüşler dilerim herkeslere:)

Temennilerin için sağol abi belli bi süre zaten scooter la devam edeceğim gibi ama sonra ne olur bilemiyorum Prometheus arkadaşım enduro hakkında güzel bi topic açmış onu okuyorum ve bu çeşitlemeler beni sardı baya okuyup keşfedeceğim hepsini ve her kişiliğin bimodel çeşitlemesi var diye düşünüyorum yani insan kişiliğince bi tarz seçiyor çok güzel bu motoruyla özdeşleşiyor okudukça öğreniyoruz.:cat:

talkie
17 Ağustos 2007, 01:42
Buyrun:
http://www.motosikletegitimi.net/mcesitleri.htm

szr
17 Ağustos 2007, 11:19
Buyrun:
http://www.motosikletegitimi.net/mcesitleri.htm

Allah razı olsun:bounce::bounce: