Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız cezasınla ilgili bir soru....
the_cayman
19 Temmuz 2007, 20:31
Arkadaşlar şöyle bir ibare var ;
Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak
Cezası: 169,400,000,-TL Ceza Puanı: 15
Geriye doğru bir yıl içinde 5 defa ihlal edildiğinde, 1 yıl süre ile belge geri alınır.
Bana bugün 222 ytl kestiler.. Neden bu kadar fazla kestiler cezanın bu olmasına rağmen bir fikri olan var mı :silent:
alp_tunay
19 Temmuz 2007, 20:33
Sen demekki fazla hızlı gitmişsin....Hızın kaç tı?....
önde®
19 Temmuz 2007, 21:19
Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını
yüzde ondan yüzde otuza kadar aşmak, (yüzde otuz dahil)=108,00 YTL (peşin 81)
Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak=222,00 YTL(Peşin 166.5)
kaynak (http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/mevzuat_yonetmelik_2007_yili_trafik_para_cez.asp)
ucanteneke5
19 Temmuz 2007, 21:54
Arkadaşlar şöyle bir ibare var ;
Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak
Cezası: 169,400,000,-TL Ceza Puanı: 15
Geriye doğru bir yıl içinde 5 defa ihlal edildiğinde, 1 yıl süre ile belge geri alınır.
Bana bugün 222 ytl kestiler.. Neden bu kadar fazla kestiler cezanın bu olmasına rağmen bir fikri olan var mı :silent:
dostum sen heralde motosikletin yasal hız sınırını bilmiyosun:pr:Türkiyede(otobanda 80km.normal yollarda 70km.)ve haliyle sen e-5te120yle radara girdiisen bu yüzde otuzdan fazla olduğu için aynen 222ytl.yi yazarlar.
nediyelim geçmiş olsun ve artık dikkatli gidersin.
SuSpect
19 Temmuz 2007, 22:13
valla önder kaynak vererek guselce açıklamış. demekki sen %30 dan fazla aşmışsın.
Carcharoth
19 Temmuz 2007, 22:26
Anlamıyorum ya. Altınızda 600cc bi race motosiklet var. ürettiği güç en az 130 hp. 1. viteste ortalama 130 km sürate ulaşıyorlar ve hız sınırınız 70. Bari arabayla aynı yapsalar şunu. Düşünsenize altınızda hayabusa var. otobanda en sağdan 1. viteste 70 le gidiyorsunuz :pr:
mete_han
19 Temmuz 2007, 22:45
http://img265.imageshack.us/img265/9084/ftgyhyd4.png (http://imageshack.us)
anlaşılmayacak bir durum yok...geçmiş olsun...
the_cayman
21 Temmuz 2007, 20:39
Metehandro bilgi için teşekkürler :)
Yalnız arkadaşlar benim hızım 97 km/h idi :silent:
Yola da 50 vermişlerdi ..
Biraz aşmışım :pale:
ks89
21 Temmuz 2007, 20:45
yolda azami hız sınırı 50 ise ve sen 97 ile gidiyosan % 50 gibi sınırı aşmış oluyosun kanka . eğer bu işin altında bi çapanoğlu varsa Allah onnara ceza kessin. amin
zenci
21 Temmuz 2007, 21:15
geçmiş olsun kardeşim cezayla ilgili bi bilgim yok ama ödemesi zor geliyo insana :mrgreen:
anam anam
sakat iş
allahtan uzun yolda radar varmı yokmu kontrol ediyorum, şimdiye kadarda hiç çarpılmadım..
mete_han
21 Temmuz 2007, 23:53
Metehandro bilgi için teşekkürler :)
Yalnız arkadaşlar benim hızım 97 km/h idi :silent:
Yola da 50 vermişlerdi ..
Biraz aşmışım :pale:
dostum plakanın okunmasını engelleyecek bişeyler yap...bişey kaybetmezsin...1-2 harf veya rakam...bu rakam için değmezmi sence...dikkat çeker biraz ama polisler de alıştı artık kuryelere nedeniyle...hepsinin plakası kilitlerle veya çengel iplerle kapalıdır...
tubis
22 Temmuz 2007, 00:03
Bence de plaka kapatın, ben bile 90 km/h la gidiyorum altımda 600 cc motor varken kimse tutamaz beni....
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 00:04
dostum plakanın okunmasını engelleyecek bişeyler yap...bişey kaybetmezsin...1-2 harf veya rakam...bu rakam için değmezmi sence...dikkat çeker biraz ama polisler de alıştı artık kuryelere nedeniyle...hepsinin plakası kilitlerle veya çengel iplerle kapalıdır...
Bu gibileri görünce ben plakayı alıp şikayet edicem artık.....
xcross
22 Temmuz 2007, 00:08
geçmiş olsun ne denir kii
mete_han
22 Temmuz 2007, 00:11
Bu gibileri görünce ben plakayı alıp şikayet edicem artık.....
içimizdeki İrlandalı...hayın...namıslı vatandaş kampana kafa...:farao:
nası motorcusun olm sen...herif 50 hız sınırına uysun sonra arkadanmı toslasınlar...akıllı ol olm ya iki dakka sadece...:P
tubis
22 Temmuz 2007, 00:12
Bence sırf sana muhalefet olsun diye yapıyo Mete abi :P :queen:
mete_han
22 Temmuz 2007, 00:18
Bence sırf sana muhalefet olsun diye yapıyo Mete abi :P :queen:
bencede...hırbo yav valla...ben ak desem o kara diyor...:P
tubis
22 Temmuz 2007, 00:22
Eheheheh bundan sonra ben ne yapacağım bilmem :P İkinizin arasında :queen:
mete_han
22 Temmuz 2007, 00:31
Eheheheh bundan sonra ben ne yapacağım bilmem :P İkinizin arasında :queen:
aragazı verip kaçıyon heee..............:queen:
tubis
22 Temmuz 2007, 00:34
Baksana hala sesi çıkmadı, uyudu mu ne :mrgreen: :queen:
ya ben arkandayım plaka kapama konusunda ama
radara girdiğin zaman büyük ihtimal plakan kapalıda olsa ... plakalı motor diye anons ediyolardır
e o sıradada büyük ihtimal geçen tek motor sen olucan
pek işe yaramaz bence
benim plaka kuyruk altıydı köprüde tmmda radarda yalan olur gibime geliyo..
tubis
22 Temmuz 2007, 00:40
Sen merak etme, telsizle polis haber verene kadar cuvvvv uçarsın :cherry: :mrgreen:
mete_han
22 Temmuz 2007, 00:48
ya ben arkandayım plaka kapama konusunda ama
radara girdiğin zaman büyük ihtimal plakan kapalıda olsa ... plakalı motor diye anons ediyolardır
e o sıradada büyük ihtimal geçen tek motor sen olucan
pek işe yaramaz bence
benim plaka kuyruk altıydı köprüde tmmda radarda yalan olur gibime geliyo..
ah sayın danışmanın ahh...racon şu...2.ekip seni çevirdiğinde abi hastam var basıyom al şu 20 liği dersin olay biter...işlemezse abi o zaman cezam neyse razıyım dersin...hiç bir polis 120 nin üstünde giden bir motosikleti durdurmaya (genelde) çalışmaz...çünkü uğraşacağı milyonlarca 4 teker vardır...seni durdurmayla uğraşmaz canına susamaz...bilir moturcular kırıktır...:P
Sen merak etme, telsizle polis haber verene kadar cuvvvv uçarsın :cherry: :mrgreen:
kampana kafa kaçtı...yenge geldi...buraya kadar artık...kılıbık bu...:P
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 01:35
ah sayın danışmanın ahh...racon şu...2.ekip seni çevirdiğinde abi hastam var basıyom al şu 20 liği dersin olay biter...işlemezse abi o zaman cezam neyse razıyım dersin...hiç bir polis 120 nin üstünde giden bir motosikleti durdurmaya (genelde) çalışmaz...çünkü uğraşacağı milyonlarca 4 teker vardır...seni durdurmayla uğraşmaz canına susamaz...bilir moturcular kırıktır...:P
kampana kafa kaçtı...yenge geldi...buraya kadar artık...kılıbık bu...:P
20 yıldan fazladır motora binerim eğer çamurluysa sadece plakayı yıkarım.... Bu kadar hassasım....
Yapıyosunuz bu ...ku bizi karalıyorsunuz ondan sonra....:pr::pr::pr::pr:
Madem kapatıcan hiç takma olsun bitsin.... Delikanlı ol accik....:cat: Korkma....:cat::cat: Demekki bi haltlar yiyon sen trafikte....:pr::pr::pr:
Ahanda bak buraya yazarım bu bir ihbardır diye....Haberin olsun....:P:P
Şıracı dişi de dahil buna....:P
the_cayman
22 Temmuz 2007, 01:37
Bence polislerin o gün defter doldurma günüydü
Adama ruhsatın içinde 50'lik sıkıştırıp vermek istemiştim. Yani en azından aklımdan geçmişti ..
Ama direkmen ; Cezan 222 ytl dedi sustum kaldım :pr:
Dedim nooluyo ne cezası veriyosun adam mı ezmişim .. Kaç km hızla geliyomuşum .. Dedi ki virajda 97 .. Dedim yol boş hastam var cart curt hiçbirşey fayda etmedi ..
Sonuç olarak başa gelen çekilir , trafik cezası yarışçının kamçısıdır .. Daha biraz argo sözcükler var ama topic kilitlenmesin :P
mete_han
22 Temmuz 2007, 01:42
20 yıldan fazladır motora binerim eğer çamurluysa sadece plakayı yıkarım.... Bu kadar hassasım....
Yapıyosunuz bu ...ku bizi karalıyorsunuz ondan sonra....:pr::pr::pr::pr:
Madem kapatıcan hiç takma olsun bitsin.... Delikanlı ol accik....:cat: Korkma....:cat::cat: Demekki bi haltlar yiyon sen trafikte....:pr::pr::pr:
Ahanda bak buraya yazarım bu bir ihbardır diye....Haberin olsun....:P:P
olm sen adam olmıcan ya...222 girmiş...ne dersin bre zındık...kızmısın olm sen...kız gibimi motur kullanıyon...ee başa gelmeyince anlaşılmazmış...başına gelsinde gör emi...:farao:
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 01:50
Plakayı kapayınca erkek gibimi kullanılıyo......
tabiki
aslında önemli olan plakayı yazdırmamak
Bence polislerin o gün defter doldurma günüydü
Adama ruhsatın içinde 50'lik sıkıştırıp vermek istemiştim. Yani en azından aklımdan geçmişti ..
Ama direkmen ; Cezan 222 ytl dedi sustum kaldım :pr:
Dedim nooluyo ne cezası veriyosun adam mı ezmişim .. Kaç km hızla geliyomuşum .. Dedi ki virajda 97 .. Dedim yol boş hastam var cart curt hiçbirşey fayda etmedi ..
Sonuç olarak başa gelen çekilir , trafik cezası yarışçının kamçısıdır .. Daha biraz argo sözcükler var ama topic kilitlenmesin :P
ya senn yicee nvarmış
radar seni kaydettimi işin bitti ceza kesmeden yollıyamıyolar çünkü emniyetin kayıtlarına geçiyosun otomatik olarak..
ama rutin çevirme olursa her türlü yırtarsın:cat:
memetcan
22 Temmuz 2007, 01:55
50 yazan yere 97yle girmen demek %94 aşmış oluyosun hız sınırını =) %10 oynama payı var 55le girseydin ceza yemicektin %30a kadar da yarısı dedikleri gibi ama öyle 50 ytl sıkıştırmak çok kolay olmuyo radarda radar bilgisayara direk kaydoluyo polis rüşvet alması için ya amirin zılgıt yicek kaçırdım adamı çeviremedim dicek ya da anlaşmalı olucak amiriyle o yüzden radar cezaları genelde paşa paşa ödeniyor 15 günü geçirmessen %25 indiriminden faydalanırsın benim tavsiyem o olur sana
tubis
22 Temmuz 2007, 02:11
Ahaha abi hala arkasındayım sözümün ben. :P Plaka kapatmanın bi yanlışı yok bence.. :cat:
olm sen adam olmıcan ya...222 girmiş...ne dersin bre zındık...kızmısın olm sen...kız gibimi motur kullanıyon...ee başa gelmeyince anlaşılmazmış...başına gelsinde gör emi...:farao:
Abiiiiiiiiiiiiiii ::evil::::angry2::::ranntign Kız gibi ne demek :pl:
Plakayı kapayınca erkek gibimi kullanılıyo......
Al işte buyur burdan yak ::rantinp:
mete_han
22 Temmuz 2007, 02:23
Ahaha abi hala arkasındayım sözümün ben. :P Plaka kapatmanın bi yanlışı yok bence.. :cat:
Abiiiiiiiiiiiiiii ::evil::::angry2::::ranntign Kız gibi ne demek :pl:
Al işte buyur burdan yak ::rantinp:
kız gibi demek...nezaket kuralları içinde doğaya alpe saygılı bir şekilde arac kullanmak demek...:P
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 02:31
Diyelim ki bir yakınınıza veya arabanıza motorcu arkadaşımız bodoslama girdi....
Ve o arkadaşınız da plakayı siz ikiniz gibi ya eğerek kamufle etmiş yada 2 harfini kapamış.....
Plakası alınamadı sonuçta..... EEeee nolacak demeyin....
Buraya çıkacaksınız bas bas bağıracaksınız.... ...fsiz moturcu, İnsanlıktan nasibini almamış falan diye dövüneceksiniz....
Değilmi?....
GorkeM
22 Temmuz 2007, 02:34
Plaka kapatarak gezmeyi kesinlikle hoş karşılamıyorum... Bir yerden geçmek için bir anlığına kapatmak olabilir fakat her zaman kapalı gezmek hem büyük suç hem de saygısızlıktır.
mete_han
22 Temmuz 2007, 02:53
yorum yok...ben kaçar........:P
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 02:59
yorum yok...ben kaçar........:P
Nooldu?..... Terlimisin?........:P:P:queen::queen::queen:
harved
22 Temmuz 2007, 03:05
Forumları incelerseniz gereksiz okadar çok yazılmış şey görürsünüzki bu nada şaşırmamak gerek,arkadaş ceza yemiş radara girmiş konu plaka kapatıp nasıl kaçılır veya nasıl cezadan yırtılır a gelmiş,sonra değişmiş rüşvet nasıl verilir ve görevliler hangi durumlarda .....alır veya alamaz a dönmüş
Geçmiş zamanda da yine sitemize üye ,sağlık memuru bir arkadaşım ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı aracı bağlanmış ve .......vererek nasıl motosikletini kurtardığını anlatmış ve vayyy bunlar söle yapıyor böyle yapıyor diye ağlanıyordu,konu böyle uzayıp gidiyordu.
Biz nezaman adam oluruz?ne zaman kurallara uyarız,nasıl daha emniyetli sürüş yaparız,cevremize nasıl saygılı oluruz,vs,vs,vs bunları konuşmak tartışmak varken bu gibi konular ile boşuna zaman kaybediyoruz
Sevgili Mete_han, lafım sana deil, beni sakın ha yanlış anlamayın belki alp_tunay ile samimiyetiniz e dayanarak bu şekilde bir birinize nazire yapıyor olabilirsiniz ama inanın ben forumları okudukça okadar çok gereksiz ve saçma konu olduğunu görüyorumki hayret ediyorum ve rahatsız oluyorum cunku kirlilikten dolayı ne aradığımı bulabiliyorum nede öğrenebiliyorum ....... üyemiz topic açmış su markanın su modeli nin teknik verilerini yazmış, test etmiş emek vermiş bi bakıyorsunuz cevap yazan 5 inci arkadaşımız bu alet kaç para yakıyo diye soru soruyor.....ehhhhhh pes yaniiiii mübarek bi aç ta baştan sona ne yazılmış oku cevabını bulamaz isen sor.... Örnekler çoğaltılabilir bilmem anlatabildimmi..
mete_han
22 Temmuz 2007, 03:16
Forumları incelerseniz gereksiz okadar çok yazılmış şey görürsünüzki bu nada şaşırmamak gerek,arkadaş ceza yemiş radara girmiş konu plaka kapatıp nasıl kaçılır veya nasıl cezadan yırtılır a gelmiş,sonra değişmiş rüşvet nasıl verilir ve görevliler hangi durumlarda .....alır veya alamaz a dönmüş
Geçmiş zamanda da yine sitemize üye ,sağlık memuru bir arkadaşım ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı aracı bağlanmış ve .......vererek nasıl motosikletini kurtardığını anlatmış ve vayyy bunlar söle yapıyor böyle yapıyor diye ağlanıyordu,konu böyle uzayıp gidiyordu.
Biz nezaman adam oluruz?ne zaman kurallara uyarız,nasıl daha emniyetli sürüş yaparız,cevremize nasıl saygılı oluruz,vs,vs,vs bunları konuşmak tartışmak varken bu gibi konular ile boşuna zaman kaybediyoruz
Sevgili Mete_han, lafım sana deil, beni sakın ha yanlış anlamayın belki alp_tunay ile samimiyetiniz e dayanarak bu şekilde bir birinize nazire yapıyor olabilirsiniz ama inanın ben forumları okudukça okadar çok gereksiz ve saçma konu olduğunu görüyorumki hayret ediyorum ve rahatsız oluyorum cunku kirlilikten dolayı ne aradığımı bulabiliyorum nede öğrenebiliyorum ....... üyemiz topic açmış su markanın su modeli nin teknik verilerini yazmış, test etmiş emek vermiş bi bakıyorsunuz cevap yazan 5 inci arkadaşımız bu alet kaç para yakıyo diye soru soruyor.....ehhhhhh pes yaniiiii mübarek bi aç ta baştan sona ne yazılmış oku cevabını bulamaz isen sor.... Örnekler çoğaltılabilir bilmem anlatabildimmi..
harved hoca haklısın sözüm yok...zaten böyle konulara birde biz bulaştıkmı iyice çorba oluyor...ama dediğim gibi isteyen istediği topikde aradığını buluyor...bizim yerimiz alple konu dışı genelde...2 dolu yıldan sonra(gezi..motor...ne alam ne satayım...onumu bunumu alsamdan ..)artık olayı geyiğe vurmak daha işimize geliyor veya IQ ve ego savaşlarıda diyebiliriz buna...bu topik en azından şunu verdi bizlere...(detaya indirgemek lazım) hızımız kaç olmalı...kaç km de olursak ne ceza yeriz...yoksa bende dahil 222 ytl cezanın varlığından bihaberdik...sevgiler...iyigeceler ...
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 03:22
Peki forum ortamından siz neler beklersiniz?......... Sadece bişeyler öğrenmekse bunun daha değişik yollarıda var....
Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.... Ama yazdıklarımızda mutlaka konuyla alakalı bir şey bulabilirsin....
Ben kendi adıma biraz daha ortam yumuşak olsun hepimiz neşelenelim diye eklentiler, mesajlar, katıyorum....
Aradığınız şeylerde yardımcı olabiliriz size.... Madem engel olduk bi işe yarayalım.....
mhrrmkpnr
22 Temmuz 2007, 03:22
potensiyel olarak 50cc ustu bu cezayı yemeye hazır olsun hız limitimiz 70km sollama hariç geçilmemesi lzm bu yasalar yapıldıgında yollarda mobiletten baska alet yoktu galiba hadi bnm gbiler 100-11o fln yapabilio ama 600 vya 1000lik motorlu arkadaşlara allah kolaylık versin:queen:
harved
22 Temmuz 2007, 03:43
Peki forum ortamından siz neler beklersiniz?......... Sadece bişeyler öğrenmekse bunun daha değişik yollarıda var....
Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.... Ama yazdıklarımızda mutlaka konuyla alakalı bir şey bulabilirsin....
Ben kendi adıma biraz daha ortam yumuşak olsun hepimiz neşelenelim diye eklentiler, mesajlar, katıyorum....
Aradığınız şeylerde yardımcı olabiliriz size.... Madem engel olduk bi işe yarayalım.....
Yazdıklarımı okuduysanız,sizden veya sizin yazdıklarınızdan rahatsız olmadığımı anlardınız.
Benim rahatsız olduğum sey,Plakayı saklamak,harf silmek,ruhsat arasında bilmem kaç para tutmak teklif etmek gibi şeyler.....mete_han ile aranızdaki dialoglarda sizin yazdıklarınızın ( bu topicte ) daha doğru olduğunu tasvip etmek ve mete_han a yazdıklarım ile ona veya size karşı olmadığımı,sitem ettiğim izlenimi oluşmaması için yanlış anlaşılmasın dedim,
Bilmem anlatabildimmi:cat:
alp_tunay
22 Temmuz 2007, 03:53
Yazdıklarımı okuduysanız,sizden veya sizin yazdıklarınızdan rahatsız olmadığımı anlardınız.
Benim rahatsız olduğum sey,Plakayı saklamak,harf silmek,ruhsat arasında bilmem kaç para tutmak teklif etmek gibi şeyler.....mete_han ile aranızdaki dialoglarda sizin yazdıklarınızın ( bu topicte ) daha doğru olduğunu tasvip etmek ve mete_han a yazdıklarım ile ona veya size karşı olmadığımı,sitem ettiğim izlenimi oluşmaması için yanlış anlaşılmasın dedim,
Bilmem anlatabildimmi:cat:
Ok.... Tamam anladım..... Yanlış anlayan benmişim....Kusura bakma...:rendeer::rendeer::rendeer:
Trafik konusunda hele ki kanun dışı yollara her zaman karşıyım...... Trafik neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışırım.... Bende aradan dereden geçerim belki makas da atarım ama hiç bir zaman plakamı saklamam..... Saklayanlardan da nefret ederim.... Her zaman uyarmışımdır....
Bu mete olunca daha bi kızdım..... Birde başkalarına plakanı sakla diyor.....
Töbe töbe....Dişi yide unutmayalım....:pr::pr::pr::pr::pr:
harved
22 Temmuz 2007, 04:04
Benden sizlere :rendeer: :rendeer: :rendeer:
Benim anlatmak istediğim,memleketimizde zaten kötü imajı olan,biz Motosiklet kullanıcı ve sahiplerinin bunu düzeltmek veya yok etmek için daha fazla caba sarfetmemiz ve örnek olmamız gerekliliği, yoksa daha farklı şeyler veya kişisel sürtüşme ve polomikler deil.
Yaşasın Motosiklet kardeşliği,yanlış anlaşıldığım veya anlatmak ve söylemek istediklerimi tam olarak aktramadığım için kusura bakmayın,kalın sağlıcakla
Ayrıca İzmir de doğmuş ve çok uzun yıllar orada yaşamış biri olarak İzmire sevgiler, saygılar.
Elegant
22 Temmuz 2007, 11:18
Hız limiti bana da çok düşük geliyor ama herhalde bizim yolların durumu, önüne gelene ehliyet verilmesi üzerine bir de o süratte kaza yaptığınızda ne olacağını düşünürsek fazla bile bizim memlekete. Yani hız limitleri yükseltilse iyi mi olur yoksa kötü mü bayağı karışık bir konu...
Bu araçlar bildiğiniz gibi ithal ve o ülkelere daha çok hitap ediyor. Yurt dışında ehliyet almak daha zor galiba tv'den gördüğüm kadarıyla. Bayağı da külfetli, bizde ise istersen E sınıfı bile alabilirsin, kenarda bulunsun.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO