PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lutfen yardım...!!! (bıktım )

Sayfa : [1] 2

E.Gülbeyaz
12 Temmuz 2007, 16:29
arkadaslar yasım 14 suana kadar hep bısıklet surduım ama malum yaz sıcakları pedal cevrılmıyo zaten her gun trafıkteyım bıktım pedal cevırmekten lutfen cozum yolu bulalım beraber ama lutfen yasın kucuk buyu de gel gıbı damgalar yapıstırmayalım :wiinkk:

babaçi
12 Temmuz 2007, 16:31
arkadaslar yasım 14 suana kadar hep bısıklet surduım ama malum yaz sıcakları pedal cevrılmıyo zaten her gun trafıkteyım bıktım pedal cevırmekten lutfen cozum yolu bulalım beraber ama lutfen yasın kucuk buyu de gel gıbı damgalar yapıstırmayalım :wiinkk:

motosiklet al

25 motosiklet

Syriana
12 Temmuz 2007, 16:34
sabır en büyük erdemdir...tavsiyem kanuni olarak yaşın ehliyet alma yaşına gelinceye kadar bisikletle devam etmendir küçük kardeşim...:wiinkk:

ERDEM860
12 Temmuz 2007, 16:57
14 yaşındasın ve bıktın :silent: bence ehliyetten önce bi psikologla görüş:cat:
kanuni yaşın dolmadanda pedaldan motora/mobilete/scootere gecme bence...

protesto
12 Temmuz 2007, 17:03
14 yasindayken bikmis, seni temiz bi dovsun anan baban da bikmak neymis gor :)

saka tabi de daha dur ne bikmasi, motora sira gelene kadar yapacak bir suru eglenceli sey var.

crazyrider
12 Temmuz 2007, 17:12
kardesım zengınsendurmadan ceza odeyebılırım dıyosan al bı motor hergun ehlıyetsızlıkten ceza ye bıde ondan bık saka bı yana ehlıyetını almadan motora gecme sakın daha yasın ufak motor kullanmayı ne kadar bılıyorsunkı trafıkte bı canavar olsun ıstemeyız ehlıyetını al guzelce motor kullanmayı ogren ondan sonra pedalları bırak ok

kozalak
12 Temmuz 2007, 17:20
pedal çevırmekten yorulduysan akülü scooter al ..........

replicad
12 Temmuz 2007, 17:28
pedal çevırmekten yorulduysan akülü scooter al ..........

Aynen :cat: yada akülü bisikletler cıktı onlardan al birtane

SAKAL
12 Temmuz 2007, 17:44
Senin ihtiyacın Biselect :)

By Mükemmel
12 Temmuz 2007, 17:58
Böyle bir arkadaşımız vardı geçenlerde aynı durumda olan sitede,

Birçok kişi tavsiyelerde bulundu sizin gibi alma daha erken veya elektrikli bisiklet al diye

Sonuçmu ;arkadaşımız motosiklet aldı...:cherry::P:)

temmuzvedat
12 Temmuz 2007, 18:01
istedigin motoru al ve trafige kapalı alanlarda kimseye zarar vermeden kullan ehliyette problem olmaz kimseyede zararın olmaz...

Barış Şuşut
12 Temmuz 2007, 18:11
boyunu tam bilmiyorum ama cross tarzı bir motorla 17 yaşına gelene kadar trafiğe kapalı yerlerde motora binebilirsin .. Ehliyetli bir abinle hafta sonları trafiğe kapalı bir alana gder bol bol düşer kalkarsın .. il/ilçe sınırları dışında bu gibi yerler mevcut alırsın motorunu gider binersin 17 yaşına geldiğinde hemen A2 ni alır trafiğe deneyimli bir motorcu olarak çıkarsın .. senin yaş kategorinde motocross yarışları dahi yapılmakta .. hatta 5/6 yaş grubu için bile bu tür yarışlar var.. Motora binmek için 17 yaşı beklemek şart değil uygun ortamlarda 5 yaşında bile bu işe başlanır.. bu gün ayakta alkışladığımız şampiyonlar zaten o yaşlarda çıkıyolar motorun üstüne ..

dediğim gibi uygun yer ve uygun kıyafetle ...

alp_tunay
12 Temmuz 2007, 18:11
Sabır...Başka bişey diyemem.. 3 yıl daha sabret...

skyteam_ankara
12 Temmuz 2007, 18:14
"Ben senin yasindayken" diye baslamak istemiyorum, ama sadece birsyler soylemek istiyorum: Senin yaslarinda en buyuk hayalim bir bisiklet sahibi olabilmekti, oysa degil birilerinin bir bisiklet almasi, birilerinden odunc ya da kiralik bisiklet bulup binmeyi dahi uzun sure ogrenemedim. Adam gibi bisiklete binmeyi 24 yasimda ogrenebildim ve ilk is bit pazarindan kulustur bir sey almak oldu. Zira hoslandigim kiz arkadasimin yaninda bisiklete binmeyi becerememis ve mahcup olmustum. Simdi iyi bir bisikletciyim diyebilirim kendime, caldirdigim bisiklet sayisi bile ikiyi gecti. yine azmettim kirkindan sonra motorcu oldum. iyi bir motorcu olmanin yolunun iyi bisikletci olmadan gectigine inaniyorum. Simdi dag tas geziyorum motorumla. Daha yolun basindasin, sen yasta bisiklet sahibi olup gezip tozmanin degerini bil

28enes28
12 Temmuz 2007, 19:28
boyunu tam bilmiyorum ama cross tarzı bir motorla 17 yaşına gelene kadar trafiğe kapalı yerlerde motora binebilirsin .. Ehliyetli bir abinle hafta sonları trafiğe kapalı bir alana gder bol bol düşer kalkarsın .. il/ilçe sınırları dışında bu gibi yerler mevcut alırsın motorunu gider binersin 17 yaşına geldiğinde hemen A2 ni alır trafiğe deneyimli bir motorcu olarak çıkarsın .. senin yaş kategorinde motocross yarışları dahi yapılmakta .. hatta 5/6 yaş grubu için bile bu tür yarışlar var.. Motora binmek için 17 yaşı beklemek şart değil uygun ortamlarda 5 yaşında bile bu işe başlanır.. bu gün ayakta alkışladığımız şampiyonlar zaten o yaşlarda çıkıyolar motorun üstüne ..

eet katılıyorum aynen
bencede boyle basla

E.Gülbeyaz
12 Temmuz 2007, 19:32

bu motorlara nasıl sahıp olabılırım markaları neler fıyatı ne kadar vs. benı bılgılendırırsen sewınırım bu arada boyum 1.50 tsk.

black_dog_rr
12 Temmuz 2007, 19:34
sabır sabır bekle bekle sabır bekle haha yaşın daha ufak ama elektrikli bisikletler var ondan al derim şimdilik

E.Gülbeyaz
12 Temmuz 2007, 19:39
elektrıklıler hakkında bılgı ısteyebılır mıyım ama galıba sıteyı ıncelerken gormustum forum kırlılıgı yapmayayım o zaman sız bana lınkı atın pls...

efendy_iso
12 Temmuz 2007, 19:44
Benim hiç bisikletim olmadı biliyormusunnnnnnn

Barış Şuşut
12 Temmuz 2007, 20:01
150 eh işte çin işi bi cross al 125 cc .. hatta bulabilirsen 2. el al zaten sen öğrenmek için kullanacan çin işi olursa büyüyene kadar motor / motor aksamınıda öğrenmiş olursun :)

fiyatları 2. eller 1500 gibi hatta daha ucuza bile bulunabilir. mont dizlik kask falan derken bu fiyat 2000 e dayanır..

motopirate
12 Temmuz 2007, 20:43
::koop::yasın kucuk buyu de gel

E.Gülbeyaz
12 Temmuz 2007, 21:10
sadece cın ısı demıssın bbrr abıcım keske bıraz daha detaya gırseydın yaff marka model fln kı bende ona gore arastırma fln yapsam hanı....:wiinkk:

28enes28
13 Temmuz 2007, 00:59
abı kardesım bu konunun meraklısı oldu kendısı de aynı ozellıklerı tasıyo ısteklerınız dıleklerınız aynı....bakalım o da baslayacak bı sekılde....sen bıse yapınca kardesımde aynısını yapar baslamıs olur motora hadı sımdı yorumları tekrar okıcam ama mıllet yorumlarınızı eksık etmeyın...:cat:

Barış Şuşut
13 Temmuz 2007, 01:03
zealsun var skyteam var mondialin bi crosu var pioner var var oğluvar .. 2. el temiz bişi al deneye deneye düşe kalka öğren ...

barrokas
13 Temmuz 2007, 01:07
hızlı yaşa genç öl ! ama sen çok hızlı yaşamak istiyon galiba bekle biraz bizde sürdük o piskileti

mhrrmkpnr
13 Temmuz 2007, 01:17
zealsun 125gy güzel bi motor biraz boydan sorun yasarsın ama 2.el bitane bulursan kask mont vs 1500liraya bile kapatabilirsin bu işi ama yinede bekle brz daha çünkü nolursa olsun sen o motoru kullanmayı ogrendgn anda kmse tutamaz seni bnmemen için:queen:

Lucas
13 Temmuz 2007, 01:31
Senin ya$indaki arkada$larimiz Mobiletlerle geziyorlar, hatta cirit atiyorlar.. Mobilet degilde Puch ile ba$layabilirsin mesela.. Bisikletin pedal cevirmeni gerektirmeyecek hali ve biraz daha hizlisi.. Dikkatli olursan bu i$in altindan kalkarsin sanirim.. Arada ufak tefek du$er, deneyim kazanirsin.. Cok mu kotu ornek oldum bilmem ama, onceden motor hastaligi boyle ba$lardi :)

demirgursel
13 Temmuz 2007, 01:40
gülüm kusura bakma ama sen büyüde gel...:mrgreen:
ben 12-13 yaşlarımda başladım şimdi yaş 37 yani 24-25 senedir iki teker üzerindeyim.ama benim mesleğim motorsiklet tamiriydi o yüzden o yaşta başladım herhalde.sen acele etme.

THE_LANCET
13 Temmuz 2007, 02:54
motosiklet istiyorsan ailen birşey demiyorsa bu yaşta kullanmana, trafiğe çıkmana birde paran coksa al bin çek altına bir scooter gez ama dikkat etde elinden almasınlar ister polis olsun ister mahallenin uşakları kısacası hayrını göremessin

dgrmr
13 Temmuz 2007, 03:48
Bence senin için en mantıklı örneği bbrr vermiş. Trafiğe çıkmayacaksan maddi imkanın varsa motosikletleri seviyorsan küçük motokroslara binmenin işi öğrenmenin hiçbir sakıncası yok, ama delikanlılık yapıp kızlara hava atayım diye okula motorla gitmeye başlarsan trafiğe çıkarsan hem kendini hem de başkalarını riske atabilirsin. Burada önemli nokta trafiğe çıkmamaktır, yoksa küçük bir motoru rahat kullanabilirsin. Gelişmiş ülkelerde ehliyet yaşı 17 olsa da, tek başına araba kullanmak için bile yaş 21'dir aynı zaman da alkol alma yaşıda 21'dir kumarhanelere girme de buna dahil. Nedir bu 21'in sırrı diyeceksin aklı başında yetiştirirsen kendini 21'ine geldiğinde daha iyi anlarsın. Senin yaşında hayat başka gözükür bizim yaşlarımızda başka babalarımızın yaşlkarında başka, bu sebeple trafiğin gerçekten hem kendine hem başkalarına karşı sorumluluğu olduğunu anlayıp hata yaptığında bu sorumluluğunun aklına gelip hatandan dönme oranı yaşının büyümesi ile doğru orantılı olacaktır. Alkolde aynı sorumluluğu ister, hukusal haklılarını kazanıp reşit olmanda, seçimlere katılmanda vs.. Bu yüzden bu özel durumlar için böyle bir yaş belirlenmiştir her ülkenin kendi yasalkarınca, tabi her 21'i geçen aynı olmaz ama zararın neresinden dönülse kardır değil mi?

E.Gülbeyaz
13 Temmuz 2007, 12:46
cok saolun abılerım yorumlarınızı aılemle bırlıkte okuduk babam fazla gonullu olmasada ıkna ederım sanırım annemden yana da problem cıkacaını sanmıorum cunku abım mobılet suruyor...onu vazgecırmeye calısmıslardı ama fazla basarılı olamamıslardı bende o teknıkle abıme benzerım ınsallah cok tesk :rendeer:

ergunz
13 Temmuz 2007, 13:09
al bi today 50 sağlam bi kask bi mont bi de eldiven takıl kafana göre pek ciddi sorunlar yaşayacağını sanmıyorum

paylasimciturk
13 Temmuz 2007, 13:12
sevgili kardeşim ben 14 sene bisiklete bindimişe gider gelirdim gezerdim.daha sonra para bulup ehliyet aldım motor aldım.ama motoru alınca hiç bir zorluk çekmedim motor çok basit geldi.boşver bence 3 yıl daha bin daha boyun 1.50 + mutlaka trafiğe çıkarsın yakalnırsın 1000 ytlnin üzerinde ceza yersiniz yaştan dolayı motoruda zor alırsınız.boşşşşşşşşşşşşşvvvvvvvvveerer.iyi motorcu bisikleti uzun süre kullanan iyi bisikletciden olur.gerisi fasa fiso.bu söylediklerimi bir daha düşün derim.:cat:

SHaLTeR
13 Temmuz 2007, 13:17
Aynen :cat: yada akülü bisikletler cıktı onlardan al birtane

kesinlikle katılıyorum .. bencede böyle yap.. !!!

E.Gülbeyaz
13 Temmuz 2007, 14:10
abılerım yasım kucuk ama motosıklet hakkında cok sey bılıyorum yanı oyle kucugum dıe cahıl deılım bayagı bılgılıyım bu konuda...pek acemı sayılmam yanı...:cat:

mevlutgs
13 Temmuz 2007, 14:14
kardeşim benim yaşım 18 ben 17 yaşında motor sürmeye başladım keşkede başlamasaydım:(:( nie diye sorarsan çünkü ehliyet yok bi çevirme oldu hemen yazdılar cezayı ama şimdi ehliyetim geliyor dediğim gibi önce ehliyet al

bathu
13 Temmuz 2007, 14:53
bence birazdaha sabret kaykaya bin paten kullan sık dişini. sen bu yaşta nekadar trafiğe kapalı alanda bincem desende elbet trafiğe çıkacaksın kaçarı yok sabret :cat:

E.Gülbeyaz
13 Temmuz 2007, 16:29
abılerım sızın ve aılemın cabalarıyla vazgecırıldım ama sadece bır sene cunku amcam bır daha kı seneye almanyadan pocket bıke getırcek bende onunla calısacam...bu bır yıl ıcerısınde motosıklet meraklısı olarak kalıcam...bana yorum yazan herkese cok tesekkur edrım ve son bırsey sorucam pocket bıke nedır ne degıldır bana uygun mudur 1.50 lık bırı surebılır mı ??? bnı aydınlatırsanız cok sewınırım....!! ehlıyet gerektırır mı ???

barrokas
13 Temmuz 2007, 21:12
abılerım yasım kucuk ama motosıklet hakkında cok sey bılıyorum yanı oyle kucugum dıe cahıl deılım bayagı bılgılıyım bu konuda...pek acemı sayılmam yanı...:cat:

kardeeeeş bak burda kimse senin üzülmeni istemiyor gördün mü seni tanımasak bile,çok şey biliyorum diyon ama bilmediklerin bildiklerini 9750000000e katlar haberin varmı,motoru yaşamadan teorik olarak öğrenemezsin,sabırlı ol :cat:

denizcimuzaffer
13 Temmuz 2007, 21:21
Bisiklet in üzerine icat edilmiş bir başka araç tanımam:cat:

Hiç unutmam, Gölcük depreminde, kaskları ve korumaları ile, enkaz dan enkaza koşuşan yardım gönüllülerini. O an, nedense aptal olduğumu düşündüm:pale::pale:

Biraz daha bin velespite, ha çok istiyorsan, ailen bir küçük motor alsın sana, kimseye zarar vermeyecek ortamlarda 3 sene sonrası için hazırlan. Siteyi de takip et:cat:

E.Gülbeyaz
14 Temmuz 2007, 16:28
bu sıteyı takıp etmeden duramamkı cevreden bence en guzel sıte burası ztn mını mototr alıcam buyuk ıhtımalle amcam getırcek ama hala bılgı vermedınız bana mını moto hakkında (pocket bike )

Barış Şuşut
14 Temmuz 2007, 16:50
sana ufak gelecektir mini bike daha çok 12 yaşına kadar çocuklar içindir sen 150 boy diyon ufak gelir sana

E.Gülbeyaz
14 Temmuz 2007, 23:16
:cat:cok tskkur ederım bbrr abı yanı bana en cok sen ıyı akıl verdın desem yerıdır :rendeer: dıer yazan arkadaslara da tesekkur edıorm :rendeer: ufak capta gelıstırmeye calısıcam ve sıteyı takıp edıcem...ama bana o zaman hanı cozumun dısında markada soylemenız gerekecek bılmıyorum cok mu sey ıstıyorum hanı ılk cınlıyle basla dıyorlar cınlılerden boyu kucuk bır motor bılıor musunuz ??

28enes28
15 Temmuz 2007, 12:24
:cat:cok tskkur ederım bbrr abı yanı bana en cok sen ıyı akıl verdın desem yerıdır :rendeer: dıer yazan arkadaslara da tesekkur edıorm :rendeer: ufak capta gelıstırmeye calısıcam ve sıteyı takıp edıcem...ama bana o zaman hanı cozumun dısında markada soylemenız gerekecek bılmıyorum cok mu sey ıstıyorum hanı ılk cınlıyle basla dıyorlar cınlılerden boyu kucuk bır motor bılıor musunuz ??

super moderator ondandır...gorevı bı nevı de yardımcı olmak...:) ben sana todayı onerebılırım honda today 50 :cat: ama o da cınlı deıl cınlılerden sana mondial 50 hc

shrek
15 Temmuz 2007, 12:32
Benim hiç bisikletim olmadı biliyormusunnnnnnn

aynen oyle efendy_iso benimde hiç olmadı

28enes28
15 Temmuz 2007, 13:13
aynen oyle efendy_iso benimde hiç olmadı

benım konuya donsek :cherry:

mete_han
15 Temmuz 2007, 13:50
bence toplama temiz bir mobilet al...mobiletler geneli 103 lükdür... dir...105 lik alırsan veya toplatırsan uçurur seni...yeter artar bile...

E.Gülbeyaz
15 Temmuz 2007, 14:56
pekı metehan abı mobylete polıs bıse dermı bı de ben rahat kullanabılır mıyım ?? yanı onların seslerı berbat oluyo hava da atılmaz yane ?? bu arada bbrr cross demıs nıcın cross baska tıple baslanılmaz mı ??

mete_han
15 Temmuz 2007, 15:27
ne dicek dostum...polis uğraşmaz...en fazla bağlar ...kaçarsın olay yerinden...abi mabi der tüyersin...sana kayıtlı değil ya...bişey olursa ben motoru bırakırı kaçardım...saklanırdım...yarım saat sonra olay yerine gelip motorumu arar bulurdum...:)madem yehliyetin yok...motur zehirinide almışsın...yapabileceğin şey bu bence...

şimdi kimse örnek olup yapma etme diye yazmasın...zira kimse tutamaz artık bu arkadaşı...

kıllıtarkan
15 Temmuz 2007, 15:44
ne dicek dostum...polis uğraşmaz...en fazla bağlar ...kaçarsın olay yerinden...abi mabi der tüyersin...sana kayıtlı değil ya...bişey olursa ben motoru bırakırı kaçardım...saklanırdım...yarım saat sonra olay yerine gelip motorumu arar bulurdum...:)madem yehliyetin yok...motur zehirinide almışsın...yapabileceğin şey bu bence...

şimdi kimse örnek olup yapma etme diye yazmasın...zira kimse tutamaz artık bu arkadaşı...

ben kung-fu tekniğiyle siliyorum kafamdan motoru bence bu arkadaşta öle yapmalı :)