PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lutfen yardım...!!! (bıktım )

Sayfa : 1 [2]

E.Gülbeyaz
15 Temmuz 2007, 16:50
o teknık nasıl oluyor yaff motorları mı dovuyon :mrgreen:

yıben150t2mesut
15 Temmuz 2007, 17:07
abi motor al ne demek daha14 yaşındayım diyor sizde (bazı çok bilmişler) motor al bir şey olmaz gibilerinden tavsiyede bulunuyorsunuz ya kaza yaparda bir çocuğu ezip yaralar veya öldürürse o zaman ne olacak ne kadar sürmeyi bilirse bilsin daha 14 yaşında çocuk o bisikletten başkası olmaz olamaz yada elektiriklisi 14 yaşında bisikletten bıktım diyor 16 yaşına gelince motordan bıkarsa o zamanda araba al nasıl olsa birşey olmuyor dersiniz unmayınki.....
hepimizin evladı, kardeşi,yakını var hiç kimse hiç kimsenin hayatıyla oynayamaz.....
o daha 14 yaşında çocuk çocuk lütfen anlayın

genç kaptan
28 Ağustos 2007, 12:37
sen bisiklete devam et koçum neyine motosiklet ehliyetinde yok büyüde gel

rhaurk
29 Ağustos 2007, 15:13
3 sen be az kalmış bence parada biriktir kendin al motoru 17 ye gelınce :) şimdi masrafsız kullan bisikleti işte daha ne istiyosun

KRAL444
29 Ağustos 2007, 15:26
Kardesım yasın 14 tam delilik zamanları neyapacagın belli olmaz. Motor sevgisi bende de o yaşlarda başladı motor die deliriyordum daha da öyleyim gerçi ama geceleri uyumam hep hayaller kurarım felan...Saana gelince Ehliyet e kadar bekle çunkı enguzelı bu sabırlı ol ehlıyete para bırıktır.Motor aldııgn zaman kask lazım eldıven lazım kılıt felan derken sırf bu saydıklarım 500ytl onun için acele etme

MKH
29 Ağustos 2007, 16:30
bende by_motor arkadaşımızın arkadaşı gibiyim aynı problemimiz var 12 yaşındayım boyum 1.57 bize yardım edin:salut:

E.Gülbeyaz
29 Ağustos 2007, 17:10
oncelıkle cvp yazan arkadaslar tesekkur ederım cok az bı zamana kadar mobılet alıyorum...( aksılık cıkmazsa ) mkh her yerde yasını boyunu soylemene sahsı gorusum olarak soyluyorum gerek yok...bu arada by_motor degıl by_moto :cherry::wiinkk:

sana da tavsıyem mkh mobılet alman...scooturda surdum mobılette mobılet 90 yapar mobıletın ıkı katı buyukluktekı ve ıkı katındakı para verdıgın scooter 90 zor yapar :) ( bazı karsılastırmalar harıc )

hem surmesı de dıgerlerıne nazaran daha kolaydır :cat:

MKH
29 Ağustos 2007, 21:09
nası olacak o iş ailen izin veriyomu bide kaç senedir meraklısın ve istiyorsun:silent:

Bicak
29 Ağustos 2007, 22:48
mobilet iyi ve sağlamdır tek motorla 10 sene dedemi taşıdı şimdi 70 lik motorla beni taşıyor.tam 12 senelik motor ve taş gibi artı motora çektirmediğim rezillik kalmadı.römorkla ot çekmek mi dersin taşlı yolda bayır aşağı 4 kişi binmek mi dersin...bisikletten sonra çok rahat edeceksin güven bana...

16 yaşına gelince ybr alırsın hem ayakların yetişir.gt 250 alabilirim demişsin galiba ama 17 de başla derim.çünkü yakından gördüm bayağı kaslı motor...ben bile çekindim yani benim olsa sürebilir miyim diye...

bide mobileti hız yapcam diye almıcaksın...

APV41
29 Ağustos 2007, 23:31
ah be çocuklar bu sevda fenadır bilirim ama evlat acısı daha fenadır daha şimdiden motorun 90 km yapmasını düşünüyorsun yarın motoru alırsan ne malum birimizin önüne çıkmayacağın hem sana hem bize yazık sizler şimdiden eğitimleri takip edin yarın bizlerden daha iyi olun isterim bu isteklerinizi biraz erteleyin daha kaslarınız bile yeteri kadar güçlü değil dengeniz yeterli değil sinirlerinize hakim olamazsınız gaza gelirsiniz size motoru alan ailenize kapanmaz yara bırakırsınız sabredin önünüzde motor kullanmak için daha çok yıllar var şimdi bir anlık dikkatsizliğinizle bir kaza yapsanız aylarca yatakta kalacaksınız belkide motor hayaliniz tamamen suya düşecek allah korusun yıllar nasıl geçecek şaşırırsınız SABIRLI OLUN

yürekçe
29 Ağustos 2007, 23:35
pedal çevırmekten yorulduysan akülü scooter al ..........

hah işte, lafı ağzımdan aldın. ama şanslısın, dişimi yeni fırçalamıştım :P

dorlion
29 Ağustos 2007, 23:53
ben 14 yaşındayken 18 vitesli bisikletimin yerine 24 vitesli bisiklet almaya heves ediyordum. devir değişmiş yaw, zamane çocukları nolcak :queen:

banavurma
30 Ağustos 2007, 00:17
zaman değiştikçe ihityaçlarda değişiyor.. beklentilerde büyüyor.. bende o yaşlarda hayattan çok şeyler beklediğimi sanıyordum ama şimdiki gençlere bakınca aslında istediklerimin çom mütevazi şeyler olduğunu anlıyorum...

güzel kardeşim karar verdiğin şey bir oyun değil.. içine girmeyi düşündüğün şey trafik... bir çoğumuz, yakınları ve, sevdikleri trafikte yol alıyoruz.. bunları göz ardı etmemeni diliyorum.. kal sağlıcakla....

JaNTi
30 Ağustos 2007, 00:41
Akülü bisikletler var.Tekerlegin içerisine yerleştirilmiş bir şarj sistemi ile sürerek şarj ediyor daha sonra o enerjiyi kullanabiliyosun.400 $ civarı idi yurt dışında yanlış hatırlamıosam

crsd
30 Ağustos 2007, 01:32
arkadaslar yasım 14 suana kadar hep bısıklet surduım ama malum yaz sıcakları pedal cevrılmıyo zaten her gun trafıkteyım bıktım pedal cevırmekten lutfen cozum yolu bulalım beraber ama lutfen yasın kucuk buyu de gel gıbı damgalar yapıstırmayalım :wiinkk:

Bak sevgili kardeşim bence sen bu önündeki 3 yılı yine motorlarla ilgilenerek geçir..ama farklı yönden...Mesela motoru olan büyüklerinin veya arkadaşlarının yanında takıl motorlarla ilgili sorular sor...mekaniğiyle ilgili bişeyler öğren ve bunu kendin için sürüş öncesi bir eğitim gibi düşün yararını çok göreceksin emin ol... yani sen belli kafaya koymuşsun bunu bu yaşta...Bende senin yaşındayken ( ki benim yaşımda 21 daha) sanayide motor ustalarının yanında dolaşa dolaşa mobylette yaptım kendime:mrgreen: yardım aldım tabii sağolsunlar...ve o mobylette ilk binip gaz verdiğimde hissettiklerimi unutamıyorum.Ve daha ilk gün frenleri ters bağladığım için kaza yaptığım o anı...Yani senden pek bir farkım yok şu an benimde...benimde motorum yok ve motor görünce titremeye başlıyorum...belki biraz drama döndürdüm sohbeti ama dediklerimi bir düşün...önce kendini eğit ve motorunu aldığın zaman ki alacaksın emin ol, geriye bakıp vay be! diceksin Angelina Jolie olsa bu kadar koşmazdım peşinden:mrgreen: Ama o iki tekerin hayali adamı ne hale düşürür bilen bilir...:mrgreen: Sana iyi şanslar genç dostum...

ozrace
30 Ağustos 2007, 01:47
senin gibilere bisiklet fazla bile.gelelimki neyine motosiklet.sizin gibiler yüzünden bu hale geldikya.motosikleti oyuncak sanıyosunuz:farao:

KaraVelioğlu
30 Ağustos 2007, 02:26
sana abi nasihati kirala, abininkine arasıra bin, ama bu yaşta motosiklet alma çünkü onunla yaşıycaksın bu büyük sorumluluk bunu taşıyamassın ezilirsin eyer pedal çevirmek istemiyorsan akülü bisiklet ve motosikletler var onlardan al hemde yaşına göre daha ekonomik en az 2 .3 sene binersin:):cat:

KRAL444
30 Ağustos 2007, 11:28
by_moto Abilerinin Sözünü dinle derim Ne yaparsak ne soluyorsak mantıklı olanı olması gereekeeni sölüyoruz.Sana al bı motor 250cc bın gez dıcek halımız yok Sen Eşşeğe bınmeden ata bınmeye kalkıorsun bıras öğren yas,olarak hem de olgunlaş bırasdaha. daha erken hem motor araba gıbı degıl Kaza oldugu zaaman Allah Korusun cok buyuk Tehlıkelerı var Onun için Dıkkat et ve Sımdılık Motor almayı ertele derim. :cat:

HULK
30 Ağustos 2007, 12:16
Yarın velinle beraber gel, admin görüşecek... Hal ve gidiş kötü... :P

MKH
31 Ağustos 2007, 22:03
şu akülü motor işini bi sağlama alalım nedir kaç para :silent:

KaraVelioğlu
01 Eylül 2007, 03:48
biselec diye bi marka var akülü motosiklet tarzı yaşım küçük olsa alırım
gideceginiz yolu en ekonomik ve yorulmadan masrafsız ve konforlu almanızı sağlıyo bence süper bi buluş 1000 ile 1500 ytl gibi heralde buyaşta motoru ne yapcağınız al onu ehliyete kadar kullan:cat:

pixie
01 Eylül 2007, 10:10
en hercai yaşlarındasın bu nedenle kendini riske sokma derim. Senin canın değerli olduğu gibi bir anlık heyecanla yakabileceğin canlarda değerli. Bırak hızını 2 teker üzerinde bedal çevirerek,kendini yokuş aşağı bırakarak yada akülülerle al... zamanı geldiğinde de yine 2 teker üzerinde ama pedal çevirmeden yollara meydan okursun.

sakallı_şumi
01 Eylül 2007, 11:04
yürümek pedal çevirmekden daha az yorar seni. tabii ki yürüyerek gezmeyi seviyorsan. sabır acıdır amaaa meyvesi çok tatlıdır

MKH
02 Eylül 2007, 13:26
epeyi pahalı değmez ginede en iyisi mobilet :salut:

KaraVelioğlu
02 Eylül 2007, 14:29
epeyi pahalı değmez ginede en iyisi mobilet :salut:

koçum benim yaşım seninkinin belkide iki katı (29)dikkatli beni dinle lütfen :)
benim çok küçük yaşlardan beri motor merakım vardı babam herseferinde almaya niyetlendiysede annem hep son noktada izin vermeyen kişi oldu ve ben hep çok üzülürdüm bi mobilet ,pejo veya mobilet endurom olamıyo diye neyse bi arkadaşım vardı oda dahil olmak üzere arasıra motor kiraladığımız akraba ve arkadaş gurubumuz vardı (haftada 1 falan )sonra bu arkadaş bizden sıyrılıp nası olduysa babasına bi pejo mobilet aldırdı gel zaman git zaman bu arkadaş bizden koptu daha büyük kişilerle takılmaya başladı neyse lafı uzatmıyayım mahalle arasında son hız yaparken birine çarpıp arabanın altına girdi ve yaklaşık 15 senedir pelçli yaşamak zorunda kaldı onun için kendi fikirlerimizi kendi yaşıtlarımıza özellikle, olması gerekenmiş ,doğru olan buymuş gibi yansıt mayalım lütfen oldumu canım kardeşim
şimdi annemin ellerini öpüyorum 14,15 yaşında motora izin vermedi diye ziira motora binmek ayrı şey motorla yaşamak ayrı şey bunu lütfen sadece 2 dakika düşün
benim de senin yaşlarında yeğenlerim var babası alsa bile ben omotoru yakarım anlata biliyomuyum ben seni bi yeğenim gibi hissettim ve bunları yazdım beni anlarsın umarım lütfen bide ben hız yapmam gibi bicevap verme beni anla yeter:)

MKH
02 Eylül 2007, 17:48
tabiki KaraVelioğlu sende haklısın ama diğer ülkelerde çocuklar mini motorla başlıyor mesala kenan sofuoğlu abisi motor yüzünden vefat etmiş ama kendisi yılmadı dünya şampiyonu oldu

wania
02 Eylül 2007, 19:48
korkutmayın çocuğu...bak güzelim haftalığından 10 20 ytl biriktirirsen haftada şöyle 350 veya 400 ytl ye bir mobilet(ikinici el az masraflı) alabilirsin kısa bir zaman sonra ve onunla uğraşırken bir bakmışsın motorcu olmuşsun.yanlız senden ricam alienin iznini alman. :mrgreen:

KaraVelioğlu
02 Eylül 2007, 20:23
tabiki KaraVelioğlu sende haklısın ama diğer ülkelerde çocuklar mini motorla başlıyor mesala kenan sofuoğlu abisi motor yüzünden vefat etmiş ama kendisi yılmadı dünya şampiyonu oldu

;tabiki MKH;
canım kardeşim bildiğin yolda devam et allah yolunu açık etsin
bide başka ülkelerde çocukların motosiklet sahibi olması onların kaza yapmalarını engellemiyo yanlış yanlıştır
14 yaşında bir çocuğu motor almaması için ikna etmiş veya korkutmuşsam ne mutlu bana ancak 3,4 sene sonra alması içinde teşvik ederim tabiki :)
bide kendini geliştirip ilerde inş . yarışçı olacaksan ailenin gözetiminde bu yaşta bile bi mahsuru yok sanırım ancak motor sahibi olma hevesini birazdaha ötele ondan bundan ayda bir bile kullansan yeter boşver sevgiler:cat: