Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Kere Sevmiyorum
Ercument
05 Temmuz 2007, 14:03
Bu sabah başımdan geçen olay aynen şöyle.
Düz yolda 70-80 km. süratle ilerlerken ters yönden bir araba üstüme doğru geliyor o da ne içindeki şahıs parmağıyla bir saniye veya bilmiyorum bir dakika gibi bir işaret yapıyor vede hızında en ufak bir azalma yok. Sola kaçmak için hamle yapayım dedim allahtan aynaya baktım solumdanda normal olarak bir araç kaptırmış geliyor sola kaçsam aracın altında kalacam sağada kaçamıyorum frenlere asılmamla sağa sola yapmaya başladım karşıdan gelen araçta frenlere asılınca çarpışmaya ramak kaldı. Tabi ben kan ter içindeyim şahıstan gelen ilk cevap görmüyormusun kardeşim sana işaret yapıyorum. Tabi bende sinirler tavan yaptı ne diyon lan sen diye motordan inmeye kalkarken gelen çok ilginç cevap POLİSİM ben, tabi bende gayri ihtiyari bir geri vites durumları olmadı desem yalan olur. Benim verdiğim cevap; polis olman beni ezmek için yeterli bir sebep mi? diye sorduğumda hadi git işine ulen anlamı çıkarılacak bir bakışla gazlayıp gitmek oldu.
100 m. sonra ışıklarda durduğumda olayı gören araçlardan biri yanımda durup arkadaşım niye indirmedin herifi ben arabadan inmiştim sana arka çıkacaktım sen beni görmedin keşke indirseydin deyince polismiş cevabını alınca adam dahada hararetlendi.
Sonuç olarak polisleri sevmiyordum şimde 2 kere sevmiyorum.
Herkese kazasız belasız sağlıklı sürüşler dilerim.
tubis
05 Temmuz 2007, 14:06
Şaşkınım, tanrım daha neler duyacağım :santa: Geçmiş olsun :silent: Yine iyi sakinmişsin ben olsam kesin karakolluk olurdum, %100 yani , bir ihtimal bile yok.. :cyclopsan
Marlboro Man
05 Temmuz 2007, 14:09
Polislerle çok dalaşmamak gerekir.İyiside var kötüsüde var içlerinde her meslekte olduğu gibi.Motor kullanmayı bilmeyenler motorda yaşayacağımız tehlikeleri düşünmeden abuk sabuk işler yapıyorlar.Yani doktor yada mühendis olsa dahamı farklı olacaktı tartışılır.Arabaya binince genelde herkes bir canavarlaşıyor.Geçmiş olsun.Ucuz atlatmışsın.
redrose
05 Temmuz 2007, 14:23
Polis örnek vatandaş olmalıdır. Nokta :farao:
djelals
05 Temmuz 2007, 14:32
Geçmiş olsun. Böylesi şeyler ne yazık ki her yerde mevcut. Pazartesi günü bulunduğum yer olan Reyhanlı'dan çıkıp Kırıkhan üzerinden Antakya'ya (Hatay merkez ilçenin adı olduğundan il merkezinden bahsedilirken Antakya diye söyleniyor burada) oradan da Reyhanlı'ya bir ring yapmak istedim. Kırıkhan'dan Antakya'ya geçerken yandan gelen çok yoğun bir rüzgar var, motor üzerinde durmak için çok çaba sarfetmek gerekiyor. Bunun için saatteki hızım rüzgarın şiddetine göre kimi zaman 50, kimi zaman da maksimum 60 km/h. Yolda radar aracını gördüm, "iyi ki rüzgar varmış, yoksa şimdi burada 150 ile giderken yakalanıp 210 yetele para, -15 ceza puanı yemek vardı" diye düşündüm. Çevirme noktasına geldiğimde, o da ne, polis amca beni çevirdi. Anlam veremedim, hayatta en korktuğum şey iftiraya uğramak (zira küçükken bunu yaşamıştım). Motordan inmedim, yanıma gelmesini bekledim, ama gelmedi. Araç içinde oturan memurun yanına gitmemi söyledi çevirme yapan memur. Neyse, evraklarımı alıp gittim, adam beni görünce: "hani öbür arkadaşın?" diye sordu. Ben de yalnız olduğumu söyledim. İnanmazmış gibi birşeyler mırıldandı. Baktım adam ceza yazıyor resmen. "Sen ne yazıyorsun, neye istinaden ?" diye sordum. 110 km/h ile giderken yakalandığmı söyledi. Ben, şoke oldum. "60 ile giderken nasıl 110 ölçüyorsunuz?" diye soracak oldum, adam: "siz hız yapmazsınız, radar böyle ölçer" anlamında birşeyler söyledi. Eyvah, korkularım gerçekleşiyor diye endişeye kapıldım. Zaten 2005'de yediğim 188 ytl yi 2007 yılında faiziyle birlikte 410 olarak ödeyebilmiştim:( Derken, ben duruma itiraz edeceğimi, beni mahkemeye sevketmesini söyledim. Konuştuğum memur, radar tespitini yapan görevliyle telsiz görüşmesi yaptı. Oradan gelen cevap: "üzerinde iki kişi bulunan, siyah renkli MZ" Bu esnada, çevirmeyi yapan görevlinin elindeki kağıttan son iki kayıda gözüm ilişti. "Siyah MZ" yazıyodu. "Bak, sizin aradığınız kişi ben değilim, orada MZ yazıyo, ayrıca diğer arkadaşınız da MZ olduğunu bildirdi dedim. Neyse, çevirmişken ehliyet bilgilerimin ve motor bilgilerimin sorgusunu da yaptılar, durum temiz, ceza puanı sıfır, gidebileceğimi bildirdiler de gittim. FAKAAAAT: adam benim bilgilerimi elinde bulunan müsvedde kağıdına yazdı. Bu işi niye yaptığna anlam veremedim. Aklıma şu soru takıldı: "Acaba o MZ motosikleti bulamazlarsa onun yerine cezayı gıyabımda bana mı kesecekler?" Eğer öyle bir şey olursa, bu herhalde benim için çöküş olur. Öyle bir şey olursa kesinlikle o adamla uğraşırım.
Ercument
05 Temmuz 2007, 14:33
Şaşkınım, tanrım daha neler duyacağım :santa: Geçmiş olsun :silent: Yine iyi sakinmişsin ben olsam kesin karakolluk olurdum, %100 yani , bir ihtimal bile yok.. :cyclopsan
Teşekkür ederim. Yalnız insan evli ve çocuk sahibi olduğunda bazı şeyleri sineye çekmeye alışmak zorunda kalıyor. Hele hele türkiye gibi bir ülkede sıradan bir vatandaş isen, o karakoldan arkana baka baka çıkartırlar adamı.
emresezgi
05 Temmuz 2007, 14:47
halkın huzuru polisin onuru diye afişlerde yazıyo
nerde Peki huzur ?
songokhu
05 Temmuz 2007, 15:14
Düşüncelerimi yazsam içeri tıkarlar o yuzden buradan "sevgilerimi" yolluyorum.
Tuncer Sezen
05 Temmuz 2007, 15:19
Geçmiş olsun...
Hafta sonu jandarma komutanı ile aramda geçenleri anlatsam inan haline şükredersin:farao:Beterin beteri var...
Tanrı bazen sınırlarımızı sınıyor diyorum ve geçiyorum.
Ama tabi bu tür durumlarda kurum ve kuruluşlara mal etmemek lazım durumu,her şeyin iyisi de var kötüsü de.
mithrelios
05 Temmuz 2007, 15:21
polislerin mahalle kabadayisi gibi davranmadiği bir ülkeye sahip olmak dileğiyle.
reus
05 Temmuz 2007, 15:21
genelleme yapmamak doğru olur. Her meslekte olduğu gibi polisler içinde de çürükler olabilir. malesef, toplum olarak zayıf karakterli insan yetiştiriyoruz
obkavi
05 Temmuz 2007, 15:35
Genelleme yapmayın falan demişler ama genelleme malesef yapılmalı çünkü %80'i böyle bu adamların devletin ünitorması devletin silahı kabadayılık peşindeler laf anlatsan anlamaz bi iş sahibi olmamış bi baltaya sap olmamış pekçok insan polisliğe müraacat edip polis oldular (içlerinde iyileri tenzi ederim) sonrada sonuıç bu ukalaca konuşmalar tavırlar kimsin sen kardeşim senin maaşını bu insanlar veriyo soruyosun efendim bir sürü insanla uğraşıyoruz yok canımız tehlikede yok kapkaççı hırsız uğursuzla uğraşıyoruz e be güzek kardeşim bu iş için maaş malıyosun bu işi isteyerek seçtin "ekşın" kaldıramıyosan git huzur evinde çalış
PIERzig
05 Temmuz 2007, 16:44
Yani herkesin başına geliyor sanıırm bende bi keresinde kırmızı ışıkta durmuştum.Neyse yeşil yandı geçtim o da ne az ilerde jandarmalar çevirme yapmış benle beraber kalkan arabayı durdular.Ben tabi istifimi bozmadım hiç niye bozacaktım ki :?? Neyse kimligi sordular ehliyetimi verdim baktılar iade ettikleirnden sonra kornaya basıp gittim :silent:
Ne bilim böyle anlarda sakin olmak en iyisi:cat:
ks89
05 Temmuz 2007, 17:16
bana arabayla polisin iyisi rastlamıştı şimdiye kadar 1 kere rastladı . kötüsü rastlasaydı daha arabaya elimi sürmezdim falla. iyileride var.
geçmiş olsun kardeş
CERRAHI
05 Temmuz 2007, 17:23
Benim sevdigimden sıgdırasım geliyor hepsine :queen:
Al birini vur digerine bir tane cıkmadı karsıma.
Fabrikasyon heralde bunların hepsi aynı banttan cıkma :farao:
ks89
05 Temmuz 2007, 17:26
polis işte abi hepsi snn kötülüğünü istiyo :p
unumoq
05 Temmuz 2007, 17:27
geçmiş olsun ercü
üstünde üniforma varmıydı yoksa adam yusufun korkusuyla sıkmış olabilir
Ercument
05 Temmuz 2007, 17:35
geçmiş olsun ercü
üstünde üniforma varmıydı yoksa adam yusufun korkusuyla sıkmış olabilir
bilmem dikkat edeniniz varmı bu arkadaşlar genelde üniformanın şapkalarını arabanın arka camında unuturlar
bazen25
05 Temmuz 2007, 18:21
polislerin mahalle kabadayisi gibi davranmadiği bir ülkeye sahip olmak dileğiyle.
yok öle bişi yirmibeş karakter
Syriana
05 Temmuz 2007, 18:38
FAKAAAAT: adam benim bilgilerimi elinde bulunan müsvedde kağıdına yazdı. Bu işi niye yaptığna anlam veremedim. Aklıma şu soru takıldı: "Acaba o MZ motosikleti bulamazlarsa onun yerine cezayı gıyabımda bana mı kesecekler?" Eğer öyle bir şey olursa, bu herhalde benim için çöküş olur. Öyle bir şey olursa kesinlikle o adamla uğraşırım.
senin yerinde olsam memur o yazıyı yazarken bende kendisine yaka numarasını sorar onu biryere not alırdım...bak o zaman nasıl geri adım atardı...ve dediğin gibi cezayı sana yazarsalarda direk savcılığa görevi kötüye kullanmaktan(emniyeti suistimal) dava açmanı öneririm kendisine...ondan sonra uğraşsın dursun...
babyboy
05 Temmuz 2007, 18:55
artise bak sen ya,polis diye geçsin üstümüzden o zaman.Polislerin bazıları görevlerini kötü yönde kullanıyorlar...
trasher
05 Temmuz 2007, 20:01
genelleme yapılmasını şiddetle kınıyorum yıllarca onuru ve serefiyle bu vatan için çalışan siz uyurken o nöbette olan halkının huzurunu korumak için canını ortaya koyan insanlara genelleme yapamazsınız bu işi daha da zora sokup işin içinden çıkılmaz bir hal aldırır
abal
05 Temmuz 2007, 20:03
polislere bulaşmak siz haklı olsanız bile eğerki yükseklerde sağlam bi tanıdığınız yoksa.. sizi haksız duruma düşürecek hatta perişan edecektir...benim patron aynı zamanda avukatlık yapıyor.. bir davada polisi dövdüğü için 3 yıldır hapiste tutuklu kalan ve hala mahkemesi devam eden birisinden bahsetmişti..
Ramazan Can
05 Temmuz 2007, 20:34
günümüzde bunun örnekleri çok.ünüformaya güvenip kendilerini hep haklı bulan ve haklı olan bir çok polise rastladım....işin kötüsü şikayet edemiyorsun haklı çıkıyorlar.ama çok delikanlı olupta bize yol kendilerrinin olsa bilene yol verenlerde var.ama genelini bende sevmiyorum.ne yalan söyleyeyim....
efendy_iso
05 Temmuz 2007, 21:18
abi sevmiyorummm yaaa asayiş olsun trafik olsun hiç farketmez benim çocukluğum asayiş ekiplerinden dayak yeme korkusuyla geçtiii mahallemizde dolaşırken çevirirlerdi bizi ama ne enteresandırki yan mahellemize giremzlerdi bile şimdi sormak istiyorummmm bizmi çok salağız yoksaa yan mahalledekiler çokmu cesur
ama bunların hepsinin düzeleceğini düşünüyorummm çünkü o bizi zora sokan emniyetten gıcık almamıza neden olan polisler 1970 lerde 80 lerde kontejyandan polisliğe giren ilkokul mezunları işi gücü olmayan bu işi sevdikleri için değilde kurtuluş yolu olarak gören insanlar gerçekten üzdü bizi ama şu anda artık hepsi akademi yada ünv mezunu onlar ağırlığı oluşturana kadar bu durum devam eder
TuğrulÖzbek
05 Temmuz 2007, 22:34
polis hatalı olan polise ceza yazmadığı sürece polis toplumda güven sağlayamaz
ARMAGEDON
05 Temmuz 2007, 22:49
yaf bunları kıllık konusunda özel sınava tabi tutuyorlar sanırım hepsimi böle olur var bunda bi iş şimdi bişey dicem ama hayvan severler kızacak kendilerini bişey sanıyorlar sanki ufak dağları onlar yarattı:pr::pr::pr:ben olsam kesin atlardın ben polisim dese iki kere atlardım okadar seviyorum yani
karmacoma
27 Ağustos 2007, 23:58
bu akşam işden geldiğimde arabamın sağ, sol ve arkasında tur atılarak etrfını çizilmiş buldum, çinnet geçirecek gibi oldum, polisi aradım kasko için rapor tutturmak için, 10 dakkada geldiler yerinde gördüler, bizi tekip edip karakola gelin rapor tutalım dediler, gittik aracı yerinde gören memurla raporumuzu yazdık, en son raporu bilgisayar işlemesi ve kayda sokması için bir başka yere geçmem gerektiği söylendi, kayıt yapan memurun odasına girdim, her şey raporda yazmasına rağmen yeniden sorarak yazdı her şeyi, yaptığı sadece bir formalite ve kendisinin etkisiz eleman yani dış kapının mandalı olmasına rağmen, kayıt bittiğinde raporu bana uzattığında ARABANI NEREYE ÇARPTIN dedi şüpheli bakışlarla, bende nasıl bir çarpmayla arabanın 5 parçası çizilir dedim ve çıktım,
e sen madur olarak gelen bir kişiye neden yalancı muamelesi yapıyosun, hem arabam var kaskom var istersem duvara vururum, sen neyi ispatlamaya çalışıyosun!!!!!!!!!!!????????? akşamdan beri masrafıma arabama yanmıyomda adamın bana yalancıymışım gibi davranmasını hazmedemedim.
ERDEM860
28 Ağustos 2007, 11:15
belki saati sorcaktı ne kızıonki :mrgreen:
E.Gülbeyaz
28 Ağustos 2007, 13:48
aslında sen saldırabılırdın cunku sen haklıydın...kazanırdın dava acılsaydı...
Melihce
28 Ağustos 2007, 14:37
Arkadaslar gercekten genelleme yapmak cok dogru degil, sonucta %51'i de o sekilde olsa geri kalan %49'una haksizlik etmeyi kimse istemez diye dusunuyorum. Tanidigim cok cok iyi polisler de var, ama elbette cok "kil" polisler de var!! Gecenlerde bana "iyi" birisi denk geldi, caddede gecenin 2'sinde cevirme yapiyorlardi ama sadece evrak kontrolu yapip baska herhangi bir killik cikartmadan islemi sonlandirdilar (kil birisi olsa nolursa olsun bulurdu motorumda ya da bende bir eksiklik).. Fakat ote yandan gectigimiz aylarda bir tanidigimin basina gelen olay da var ki o isi yapan polisleri ne yapmali bilmiyorum!! Olay soyle:
Cok sukur, hafif atlatilmis bir kazanin ardindan polis gelir, rapor tutar.. Arabanin yan kapilarinin altindaki barlarda tas carpmasindan kaynaklanan catlaklar vardir, not alir. On plakanin oldugu bolgeye tas carpmistir, not alir. Ve sonra bir dogaclama yapar "Baska ariza bulunmamaktadir" seklinde ibare duser!!! Yahu sen tamirci misin nerden biliyorsun baska ariza yok!! Ve arac kaskoyla anlasmali bir tamirciye cekilir, megersem arabanin onundeki izgarada problem olmustur kaza sonrasi. Fakat kasko odemez bu arizayi!! Sebep? Polisin raporda yazdigi o dogaclama cumle!! Tabi kaza sehirlerarasi yolda yapildigi icin arac kazanin yapildigi ilde birakilmistir, ve arac sahibi bir hafta sonra raporun duzeltilmesi icin islem baslatmak uzere otobus yolculuklarina baslar!!! Tam bir rezalet yani ve isin garibi polisler amirlerinin "raporu duzeltebilirsiniz" seklindeki yorumuna ragmen raporlarini duzeltmek istememistir ve olay mahkemeye kadar gitmistir!! Dusunebiliyor musunuz, boylesi bir hatayi yapan ve yaptigi hatayi bilmesine ragmen duzeltmeye yanasmayan "kil" polisler de denk gelebiliyor.. Siz siz olun bu tur durumlarda mutlaka raporlara goz atin, bu tur absurd durumlarla karsilasmayin..
KRAL444
28 Ağustos 2007, 15:09
ercü kardes geçmiş olsun...Ya Ben tüm fıt oluyorum ya hepsıne memur gıder tırcılardan yemek parası corba parası kontor parası alır hiç trafık kuralı yok ama bıze gelınce ehlıyet nereede kask neden takmadın bılmem ne felann Bu polislere de BI el atmaları şartttt BU böle Gitmez YE KURKUM YE Polisiz dıe ehrseyı yapıorlar bıde uste cıkarlar
kaptanpoyraz
28 Ağustos 2007, 15:36
Geçenlerde motorumun arkasında oğlumla birlikte izmire gittim. Alsancak limanının yakınında çevirme varmış beni de durdurdular. Korumalarımız tamam, evraklarım tamam. Beni durduran polis durdurur durdurmaz "iyi günler, evraklarınızı görebilir miyim?" dedi. Evraklara baktıktan sonra da "çok teşekkür ederim. epeydir burada kontroldeyiz ama hiç kurallara uymayan ve eksik evraklı motora rastlamadık. Ne kadar güzel. Teşekkürler. İyi yolculuklar" dedi.
Şimdi arkadaşlar içlerinden bir tanesi bile böyle olduğunda polislerin hepsini genellemek bence yanlış. Bu aynen "Motorcu Terörü" başlıklı yazı yazan gazetecinin yaptığıyla aynı şey. Yeri geldiğinde hakkımızı aramasını bilirsek polis de olsa tırsıyor. Tabi kalkıp ben haklıyım diyerek polise yumruk atarsak haklıyken haksız oluruz.
rhaurk
29 Ağustos 2007, 15:04
beni bursada ne polisler sever nede ben polisleri severim.siz neden polislerden korkuyorsunuz anlamıyorum,onları sizi yakalayaan size eziyet eden biri olarak görüyorsunuz ne bilem tırsıonuz yani açıkcası onlar sizin için ordalar yani siin huzurunuz için ama siz böyle yapmaya dvm ettikçe onlarda kendilerini iyice bişey sanıyorlar...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO