PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mobylete, Peugeot, Bisan 103 ve 105 Ciler Buraya

Sayfa : 1 2 [3] 4

crxforever
25 Temmuz 2006, 22:54
bana peugeot 103ü tam manasıyla hızlandıracak acıklamalı bilgi veren vermı kendine güvenen ben yaptım diyen karasahin103@hotmail.com benle görüşsün lazım

ben usta değilim ama burada teorik bilgiler vereceğim belki işe yarar.
zaten usta yazsa bile söylenenden çok uygulama önemli.
ilk olarak bu işe gerçekten çok paran gidiyor.yeni başlayacaksanız iyi düşünün derim.
işte yapılacaklar.
gılardoni tek segmanlı silindir
19luk dellorto karbüratör.
arkaya 38lik dişli
çırçır egzoz
ve çok hassas ayar yapacak bir usta.
motor alçaltılıp gereksiz ağırlıklar atılmalı bunları yaparsan 110 120 gibi süratlere çıkabiliyor.

bur-k@
28 Temmuz 2006, 01:02
herkese merhabalar arkadaşım ile mobylet topluyacaz herşey war malzeme olarak ama gel görki benim pek fazla bilgim yok nelere dikkat etmeliyim.... birde motor hakkında hangi parça ne işe yarar anlatırmısıınız...teorik bilgi lazım ...

Erfer
28 Temmuz 2006, 21:10
arkadaslar bende ınanmıyorum bu mobıletlerın 150 fln yaptıklarına ama acıkcası ben korkmaya basladım bu mobıletlerden::saad::

crxforever
28 Temmuz 2006, 22:26
http://mopedriders.org/article_view.php?faq=2&fldAuto=15
http://mopedriders.org/article_view.php?faq=2&fldAuto=12

bur ka
burada eski modeller de olsa yeterli bilgi olacağını sanıyorum.ama
bir usta ile samimi olup bu işleri bir tamirhade yapmak daha iyi olur bence. ben evde ufak tefek işler ile uğraşıyorum ama bozuldu mu tamirciye götürmek zor oluyor:)
ben o dan toplayamadım ama toplamayı çok isterim.başarılar

HevsMiSandiN
17 Ağustos 2006, 00:02
merhabalar eskişehirde oturuyorum ben pejo modifiyesi için parça almam lazım tavsiyelerinizi bekliyorum bu iş (moped modifiyesi) esk de çok yyaygın değil sanırım herkez sınırlı olarak yapıooo parça desteği nasıl karışılarız bilemioorum eskişehir dışı olupta parça temin ederim ben dien varsa görüşelim para mühim deel önemli olan pejom

igidu
17 Ağustos 2006, 00:25
Vav bende böyle bir topic arıyordum. :)
Ben de 1965 model orjinal mobylette var. İnanması dahi güç değil mi? Yalova esenköyde depoda duruyor. :( Babam müzeye vericem diyor kaç senedir. :)

Neyse geç oldu ben yatiyim. İyi geceler

bigbangson
31 Ağustos 2006, 16:41
yahu bi motor yapayım dedim yarım kaldı kışa toplarım artık o zaman sadece motorsiklet üretimi yapan firmaların orijinal motorlarını kullanarak kendinizi motorcu hissedin sizde ne yapalım herkes kendi hayatını yaşar yada yaşadığını sanar hele buradaki kıl insanları gördükçe uyuz oluyom yahu iddia edilen bişey var gel gösterelim de diyolar ama illede olmaz diyenler çıkıyor önyargılı davranmayın yada çıkın gidin sırf muhalefet olsun diye gözlerinizi bozmaya çalışmayın bırakın işinize bakın yahu motorsiklet sitelerine gidin ordaki motorlara bakın belki sizinde olur bigün hayalinizi yaşatırda bi işe yararsınız yaramaz insanlar

maksimumhiz
17 Eylül 2006, 00:44
bende de moped var ve kendime güveniyorum, sorularınızı cevaplayabilirim, mopedleri küçümser bakış açınızdan vazgeçin

kasabalı_45
25 Eylül 2006, 15:09
slmlar ben peugeot 103 ninja hakkında bilgi almak istiyorum.Kısa zamanda cevap yazarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler :rendeer:

karaal
25 Eylül 2006, 20:54
Arkadaşlar Yağ Konusunda Bilgi Paylaşabilirim Castoldan Başka Yag Koymayin Bana Hak Vericeksiniz

SIVASLI
27 Ekim 2006, 23:34

hallmark1730
18 Aralık 2006, 15:45
bende suzuki tvs var motoru fazla zorlamaktan segman kırdım simdi çift kafa glardoni yapmayı düşünüorum siz ne düşünüyorsunuz??yorumarınıza bekliorum:D

SmirnouF
04 Şubat 2007, 17:50
ne demek istedigini anlayamadim?
biraz daha acsana

vesayre_88
22 Şubat 2007, 01:49
Slm arkadaşlar bendede 103 var. Moped modifiyesi ile ilgili yazılanları takip ediyorum.Birde bizde mobylet var çift kafa ama karbüratör sorunumuz var.Tek yapmayı düşünüyoruz ne gibi tavsiyeleriniz var.Bi yardımcı olursanız sevinirim...

pitbull_fight
27 Mart 2007, 15:08
bende siteye hemd motora yeni başladım bş star 103 almayı düşünüyorum ban bu konuda yardım ederseniz çok sevinşrim ekleyin beni msnden yardım almam gerekio pitbullcular_giray@hotmail.com ok şimdiden herkeze çok teşekkür ederim

guray105
14 Nisan 2007, 12:37
arkadaslar 19*19 karburator cobrada ii hız ve cekıs yaparmı cvplarınızı beklıyorum

albatros_s
24 Nisan 2007, 23:37
slm lar ben sıteye yeni üye oldum bende bir mobı mmerakıdır gıdıyo
cok saglam motorlar bende bıonık panter tıpınde sası ole yanı airsal 19 19 mobı var ondıslı 14 arka dıslı 52 baska bı ayarmıs falan bıseyde yok
gecenlerde glordon 15 yenıldım
hızını artırmam ıcın yapabılecegım bısey solersenız uygulamaya calısırım bu arada yarıs mesafesı 500 bılemedın 600 m dir :cat:

nebi64
05 Ağustos 2007, 18:56
slmlar arkadaşlar ben bi motor aldım bisan star 103 0 aldırm henüz 380 km de ama fazla hız yapmıyo 40-45 arası özelliklerine gelince
bisan star 103
model:2007
km:380
hız karbıratörü
ha bide 49 dd yazıo o ne cc deilmi
ve turbo susturuculu egzoz neden hız yapmıyo sizce cevapları bekliom

efeoglu_burak
12 Ağustos 2007, 14:30
arkadaşlar bendede peugeot 103 vardı sattım sattığıma bin pişmanım 103 gibi bi motor bulunamaz bi nimet çek gazı git durmadan platinliydi ama 90ı bulurdu 105 motor değildi has 103:) önce peugeot motordu yağ koymadığım için kitlendi yarışırken 103 yaptırdım bence 103 ten şaşmayın 1 numara şimdi alcam bitane arıyorum kırmızı elektronik

arkadaşlar bişeyi merak ediyorum motora 70 cc 105 motor taktırcam ama neden şişiyor yazabilirseniz sevinirim yoksa 500 cc 103 e devam bi zahmet yazıverin bilen arkadaşlar

ahmet_SBF
14 Ağustos 2007, 01:40
arkadaslar bu peugeot 103 ve 105 motorların teknik özelliklerini bi yazar mısınız?hangisi daha iyidir?piyasada 2.el fiyat durumları nasıl?

crxforever
15 Ağustos 2007, 23:07
70cc 105 motorlarının çekişi silindir hacminden dolayı 50liklerden daha iyidir.
şişme olayına gelince 50liklerin hacmi düşük olduğu için petekleri daha derindir.ve daha az zorlandıkları için daha geç ısınırlar.105 silindir kullanacaksan karbüratör memelerini büyütüp daha küçük arka dişli ve daha serbest bir egzozla daha randımanlı olur.
yine de şişiyor memnun kalmadım dersen tek segmanlı gılardoni silindiri öneririm.
yüke ve rampaya 105in emo silindiri kadar gelmese de hız ve uzun yol olarak
pejo veya mobilet kullanıcısını tatmin edecek bir silindirdir.

solmyr
30 Ağustos 2007, 18:15
gençler bende de peco cobra var, 2 yıldır kullanıyorum 3500 km yaptı, bir defa servise gitmedim, yaptığım tek şey çekişi düşünce bujiyi topraklamak, sonra eskisi gibi oluyor. ama bu aralar gaz vermessem durunca motorda stop ediyor. hareket halinde de gaz vermezsem hiç benzin patlatmıyor, nedenini bilen varsa minnettar olurum,..:pale:

Bicak
30 Ağustos 2007, 21:48
s.a beyler bende de 96 model beldesan super 51 var 2 sene önce motorunu yeniledim 70 lik yaptım çok atak oldu.çok sağlam makinalardır sağlamlığına diyecek lafımız yokçkısmetse seneye çiftli yapmayı düşünüyorum veya temiz mz bulursam mz alcam...

tyrone
06 Eylül 2007, 19:43
gençler bende de peco cobra var, 2 yıldır kullanıyorum 3500 km yaptı, bir defa servise gitmedim, yaptığım tek şey çekişi düşünce bujiyi topraklamak, sonra eskisi gibi oluyor. ama bu aralar gaz vermessem durunca motorda stop ediyor. hareket halinde de gaz vermezsem hiç benzin patlatmıyor, nedenini bilen varsa minnettar olurum,..:pale:

arkadaşım karburötürunun uzerinde rolant vidası var yan kapagı sök motoru calıstır hafif hafif gaz vererek vidayı ac veya cok acıksa kapat motor gaz vermedende calısıyorsa ayarın olmuş demektır

yardımcı olduysam ne mutlu sorunlarınız için bana mail atabilirsiniz
midnightsetra@gmail.com

slmlar arkadaşlar ben bi motor aldım bisan star 103 0 aldırm henüz 380 km de ama fazla hız yapmıyo 40-45 arası özelliklerine gelince
bisan star 103
model:2007
km:380
hız karbıratörü
ha bide 49 dd yazıo o ne cc deilmi
ve turbo susturuculu egzoz neden hız yapmıyo sizce cevapları bekliom

arkadasım motorunun yava gitmesi 2 şeyden kaynaklanıyordur

1-turbo egzos kısın kullanmak icindir yazın havalar sıcak oldugu icin motoru yorar yaz aylarında normal egzos kullanmanı oneririm
2-karburötörunun memesi hafif ac (nerede oldugunu biliyorsan yoksa bilen birine )

kolay gelsin

solmyr
08 Eylül 2007, 00:40
tyrone yardım için saol ama ondan değlmiş, sanayiye gittim, karbüratör sorunlu ewet, hava filtresi tıkanmış ve hava-benzin karışımının yapıldığı bölümde bi problem varmış adama sordum üstü kapalı anlattı (meslek sırrı mıdır nedir, benimki gibi bi probleminiz olursa; (ustanın yaptığı)

karbüratörü tamamen sökün, parçalayın , özellikle hava filtresini benzinle iyice yıkayın silin, diğer parçaları da silin,(bazı parçaların üzerinde çok durdu ama anlamıyorum o kadar) zaten bunları anlatmakla yapamazsınız, ben 5ytl verdim yeni rodajlı gibi oldu, 75km yi buluyor, ama güzel sesler geliyor fazla basmayın bu motorla, birde ayakları üzerinde gazı köklemeyin kökletmeyin, kranka zarar verebilir ve hiç motora yardımcı bi hamle değil.

tyrone
15 Eylül 2007, 23:55
yardım edebildiysem ne mutlu ama ben rahat bi 90 95 yapabiliyorum ustelik benimki orjinal herşeyi açman lazım motoru

KU_Bİ_LA_Y
22 Eylül 2007, 12:17
Alti Glordin Sari Sementa 19.19 Kabratör 36 Dişli 4'lü Manifort Devirli Grank Polini Egzos Pejogeut 153 Iskelet Beden Adi Manik Yarişlarda Taninir Gaziantebin Ve Adananin En Gözde Motoru

Bicak
22 Eylül 2007, 16:50
Alti Glordin Sari Sementa 19.19 Kabratör 36 Dişli 4'lü Manifort Devirli Grank Polini Egzos Pejogeut 153 Iskelet Beden Adi Manik Yarişlarda Taninir Gaziantebin Ve Adananin En Gözde Motoru

resim isterüük...

E.Gülbeyaz
23 Eylül 2007, 23:51
arkadaslar intoko.com en guzel adres sakarya da bu ısın mekanı gırın bakın tavsıye ederım en guzel motorlar modifiye nedir ogrenın...!

cRaZy_BoY
24 Eylül 2007, 03:25
bende eskiden bi 50cc spx'l 103 vardı onu 105 yaptım 70cc oldu bide 105 karbüratör almıştım motor yer uçağıydı hiç oynama yapmadan 95 yapıyodu bu işlemleri yaptığımız motorlara burda piç motor diyolar arkadaş doğru diyo bakın anlarsınızhttp://intoko.kijiji.com.tr/c-ViewAdLargeImage?AdId=24448190&img=http://kijiji.ebayimg.com/i17/04/k/000/77/f7/8ecb_18.JPG

okayyorukcuoglu
24 Eylül 2007, 11:01
motor süper olmuş valla egzostları nasıl yapmışlar öyle

nebi64
04 Kasım 2007, 00:59
arkadasım motorunun yava gitmesi 2 şeyden kaynaklanıyordur

1-turbo egzos kısın kullanmak icindir yazın havalar sıcak oldugu icin motoru yorar yaz aylarında normal egzos kullanmanı oneririm
2-karburötörunun memesi hafif ac (nerede oldugunu biliyorsan yoksa bilen birine )

kolay gelsin

tşk ederim ama şeyi anlamadım karburötör memesini hafif aç demişin bu rolantimi yoksa başka bişimi bide 1-2 sorum war

benim kayışım tırtırsız kayış o kaydırıyor olabilirmi bide benim bir ara bujim benzin çok yaglı olduu için yaglanıp durdu ve ben onu temizleyim kullanuıodum ama deiştirmedim ondanda olabilirmi ??? tşk

ttabutta_rovesata
22 Kasım 2007, 13:20
arkadaşım 1995 senesinde baban sünnetlik hediyesi olarak aldığıpejoyu gözüm gibi baktım üstünde tek cizik yoktur farklı b silindir vardır gerekli olan herşey üstündedir 45.12 anla işte sonra onu cift kafa yapmaya karara verdim gaz terazisini tam olarak tutturamasamda oldu ama onu benden bi parca olarak saklarım şimdi 5 tane motorum var ama onun yeri başka

arap034
22 Kasım 2007, 17:46
bu mobiletler yağlı benzin istiyor değil mi? bir litrede ne yakar mesela?

GENERAL_16
06 Mayıs 2008, 19:57
s.a millet formu okuyorum hergün süper şeyler var bana da bi yardımınız olursa çok sevinirim... öncelikle başlayayım olursanız yardımcı.?:
ben bi motor bakıyorumda
1 karbüratörü kaçlık yaptırayım
2 bujisi nasıl olsun
3 nikelajlayayımmı
4 silindir ne marka olsun
5 ekzoz ne marka olsun
bunları söylermisiniz fazla bilgim yok biraz yardım lütfen

huceyn
06 Mayıs 2008, 20:30
s.a millet formu okuyorum hergün süper şeyler var bana da bi yardımınız olursa çok sevinirim... öncelikle başlayayım olursanız yardımcı.?:
ben bi motor bakıyorumda
1 karbüratörü kaçlık yaptırayım
2 bujisi nasıl olsun
3 nikelajlayayımmı
4 silindir ne marka olsun
5 ekzoz ne marka olsun
bunları söylermisiniz fazla bilgim yok biraz yardım lütfen

mete_han abi bi el at gözünü sevem :queen::bounce:beqle hocam çağırıdım birazdan gelir sevgi kelebeği.:queen::queen:

E.Gülbeyaz
06 Mayıs 2008, 21:22
alt makine istiyosanız polini alacaksınız en kralı budur bence mobilette bnm abim sahsen polini hastası...

mobileti var...ama alt makinesi polini diil malefes..

hatta onun atasözü bile var --> kızların nazına polininin aragazına

crxforever
07 Mayıs 2008, 03:34
alt makine istiyosanız polini alacaksınız en kralı budur bence mobilette bnm abim sahsen polini hastası...

mobileti var...ama alt makinesi polini diil malefes..

hatta onun atasözü bile var --> kızların nazına polininin aragazına

polini izmirde satılıyor.oradan bulabilirsiniz.:bounce:

GENERAL_16
07 Mayıs 2008, 13:44
mete_han abi bi el at gözünü sevem :queen::bounce:beqle hocam çağırıdım birazdan gelir sevgi kelebeği.:queen::queen:

kimsin lan sen artist:farao::farao:

morveotesi
07 Mayıs 2008, 13:59
eskiden mobilete bınmıştım ama bır teker patladı allah sızı ınandırsın yoldan bayana laf attık onun bedduası tuttu galıba 1 gun boyunca motorun lastıgı yaptırmak ıcın ugrastım bısıkletcı tekerı yaptı takamadı motorcuya goturdum en sonunda o yaptı mobiletın bıde ön freni tutuyordu allaha emanet gıdıyordum anlıyacagınız:pr:

crxforever
07 Mayıs 2008, 21:06
eskiden mobilete bınmıştım ama bır teker patladı allah sızı ınandırsın yoldan bayana laf attık onun bedduası tuttu galıba 1 gun boyunca motorun lastıgı yaptırmak ıcın ugrastım bısıkletcı tekerı yaptı takamadı motorcuya goturdum en sonunda o yaptı mobiletın bıde ön freni tutuyordu allaha emanet gıdıyordum anlıyacagınız:pr:

mobilet ahlaklı motordur kendi üzerinde öyle işlere müsaade etmez bi arıza çıkarır:mrgreen:

GENERAL_16
21 Mayıs 2008, 15:53
aynen alıcam bitane 103 çıkçam caddeye motoruna kapışçam vidolarınıda size yolucam

muzaffer1968
21 Mayıs 2008, 16:01
aynen alıcam bitane 103 çıkçam caddeye motoruna kapışçam vidolarınıda size yolucam

bunların yenisi satılıyormuki :silent: :silent: :silent: kaç para :silent:

selcuk543
21 Mayıs 2008, 16:17
evet sıfırı satılıyor sıfırının fiyatı 1700

GENERAL_16
22 Mayıs 2008, 01:19
ya millet buralarda 400 ytl 600 ytl öle değişio 200 e de var motorlarda güsel

ama 2 . el yada toplama senin dedin taplamanındaha fazlası 1700 çok bea toplarsan kendin 1100 1000 gibi

crxforever
22 Mayıs 2008, 21:10
şu motorları trde üretip de yüksek fiyatlara satan tüm firmaları kınıyorum.
fiyatları ucuzlasa 1000ytnin altına düşse bence hala binilecek motorlar.

GENERAL_16
22 Mayıs 2008, 22:51
abi üretilmiyor sanırım ama kendinde toplayabilirsin buralarda böle bursa burası resimleri çekip yolluyayım isterseniz motorların

GENERAL_16
25 Mayıs 2008, 00:50
konuyu devam ettirelim zati bi 103 kalmış elimizde hadi millet hadiiiiiiiii:wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiink k:

=AZRAİL=
27 Mayıs 2008, 16:35
bigbangson
BEN BU ARKADAŞIN DEDİKLERİNİ GAYET MANTIKLI BULUYORUM MOBİLETLER BİN BASIO DESELER İNANIRIM 12 SİLİNDİR
MOBET DELİOLUR BENİM YAŞ 13 BABAM MOBET ALDI RUHSAT İŞLEM LERİ FALAN SÜRÜO DAHA GÖRMEDİM bigbangson ÖZELLİKLE BU ARKADAŞIN SORULARIMI CEWAPLAYIP YORUMLAMASINI İSTİYORUM
DAHA SADE MOTORUN MARKASININ MOPET OLARAK BİLİYORUM MOBETİN KAÇ cc OLDUNA NASIL BAKAYIM MOTORU ORJİNALMİ SENİN YAPACAKLARINI PİLANLARINI FALAN HEP BİLGİSAYARA KOPYALADIM SEKMAN FALAN NE BİLMİYORUM AMA KONUŞTUKLARINIZDAN KAPMAYA ÇALIŞIYORUM ŞU GÖVDE AYRILMASI FALAN MOTORUN YAN KAPAKLARINI SÖKÜPMÜ BAKIYIM SÖKME İŞLERİNİ SEWERİM TAKMAYIDA BECERİYORUM BİSİKLET HASTASIYIM GELİŞTİRDİM ARTIK USTA YIM AMA ŞİMDİ MOBET İLK MOTORUM ONDA ÖRENİCEMİ SANIYORUM HERŞEYİ VE ŞU ÇAMURLUKLARI PEDAL KAPANI ARKA SELEYİ NİKELEJ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA MOTORU GÖRMEDİM KOLDUĞU ARKAYA DORU UZUYOMUŞ NEDERSİNİZ NE MARKADIR KÖYDE BİNİCEM MOTORA SENEYE İSTANBUL SOKAKLARINDAYIM İNŞALLAH bigbangson KARDEŞ
SENİN FİKİRLERİNİ AYRICA BEKLİYORUM SENİN SONUNA KADAR ARKANDAYIM:bounce::queen::queen::cherry::cat:

HE BİDE NETÜR GÜÇLEŞTİRMELER YAPIYIM MOTOR KÖY YOLLARINA İKİ KİŞİ YOKUŞ ÇIKMASI 130 U BULMASI VE GÜÇLÜ OLMASINI İSTİYORUM ONA GÖRE ÇÖZÜMLER SÖLE NETÜR YA KULLANIYIM BU YAYI BEN ZİN DEPOSUNAMI KOYUYORUZ TİNER FALAN BİLİRİM OİŞLERİNE CEWAPLARI BEKLİYORUM
WE DÜZCE VEYA İSTANBULDA HANGİ USTADA YAPTIRAYIM BU İŞLERİ:cherry:

ŞİMDİ YAŞIMDAN DOLAYI BU NASIL YAPTIRI FALAN DERSENİZ ALINIRIM YAŞ ÖNEMLİ DEYİL ÖNEMLİ OLAN KABİLİYET BEYİNYAŞI HAYELLERİNOLMASI VE HAYALGÜCÜ DÜR:bounce::wiinkk::queen::queen::)

HEE BİDE CEWAPLARINIZI LÜTFEN ENGEÇ OKULLAR KAPANDIĞINDAN 1 HAFTA SONRA VERİN YOK SA OKUYAMAM TAKİP EDEMEM 12 SİLİNDİR MADDİ YÖNDEN BAYA ETKİLER AMA BAŞARABİLECEYİNE İNANIYORUM :bounce:bigbangson

BİDE BURAYA NASIL FOTORAF KOYUCAM:queen:

crxforever

BU ARKADAŞTA İYİBİR MOBET ÇİYE BENZİYOR KONUŞMALARINDAN SENİNDE AYRI AYRI YORUMLARINI BEKLİYORU:cherry:

Atay
29 Mayıs 2008, 14:41
Bu mobiletler 95 oktan kursunsuz benzinle gidermi extra yağ mağ koymadan?