Orijinalini görmek için tıklayınız : zongshen raporum.
tatarx
01 Ağustos 2005, 11:13
arkadaşlar motor şu an 300 km ye yaklaştı.şu ana kadar teknik açıdan bir sorun çıkarmadı :cat: .yalnız motordan motor sesinin haricinde şıkı şıkı diye bir ses geliyor.tahminim araba motorundan yürüyüyorum bu tahmini sübaplardan geliyor bu ses :silent: .ilk bakıma kadar servise gitmeyim diyorum.
arkadaşlar 125 cc lik motora göre bazıları kalıbının büyük olduunu söyleselerde bence çok seri bir motor.-kırk yıllık motorcu edasıyla oldu ama- :pl:
anında 70 km ye çıkıyor ama 90 km civarında motor bagırmaya başlıyor. :cat:
-rodajda olmasına ragmen 3 kere 90 bastım- :farao:
birkaç toprak dik yokuşa vurdum topragı resmen kazıttırdı banamısın demedi.yarım gazla çıktı gitti.yokuş yukarı gaza bastıkça ortalıgı toza bozuyor. :pl:
egzozu açtırdım servisten daha alırken motoru.şimdi nasıl kapatırım diye düşünüyorum. :P
bu motoru kulanan kişilerde çok memnunlar hepsi bekledimin üstünde çıktı diyor.bitanesi tam gaz giderken ön tekerini köprünün çıntısına çıkarmış akşammış kesin jant s olmuştur diye düşünmüş ama bir bakmış hiç bir şey yok. :cat:
yalnız motorun vites göstergesi ve devir saati yok.bunlar bir eksi. :farao:
motorun frenleri çok iyi yada ben yeniyim bana öyle geliyor ama şu var arabalardab çabuk duruyor sanki.70 km le giderken 2 fren -ön ve arka- anında görüntü yani. :cherry:
bide şu var bu motor 105-110 km yi geçecek gibi görünmüyor.bunun hızını nasıl artırırım acaba.
:P
bir ara arkadan ses geliyormuş gibi oldu.incelerken bunun alet takımı olduunu gördüm.
alet takımı çok kalitesiz :farao:
trafikte ani kalkışlarda önümde kimse kalmıyor ama 10 saniye sonra herkes beni geçiyor.rodajdan sonra nolacak bakalım. :pl:
<arkadaşlar rodaj bakımında ücret ödüyormuyuz >
MeTaL
01 Ağustos 2005, 11:38
Rodaj bakımında sanırım sadece yağ parası ödeyeceksin, ayrıca o motorla 90 km. hızı geçmenin bir inlamı yok. Sonuçta o motorun üretim amacı farklı. Ayrıca birçok motorun alet takımı adi görünsede çok işlevseldir. Devir göstergesi olmaması gerçekten ilginç ve bir dez avantaj ama hiçbir motorda zaten vites göstergezi yoktur :) atv ler hariç, motorunun kalıbının büyük olmasına gelince ; zaten kalıbı büyük olmasa ona cross motor denmezdi. tatarx olm her 100 km. de bir topic mi açacaksın :cherry: ...
aythakan
01 Ağustos 2005, 11:42
O motor 105 kmh yaparsa daha ne istiyosun. İlk Bakımda elbet para ödeyeceksin. Rodaj sonunda da 10 saniye sonra diğer arabalar seni geçecek.
tatarx
01 Ağustos 2005, 11:44
millet bilgilensin kararsız onlarca insan var dedik metal.
bu arada antalya muhabbeti güzel.
manzara güzel.
siz güzel.
bi kafalarınız güzel degil her halde. oda güzel olmasın boşverin.
ODUNCU
01 Ağustos 2005, 11:47
İyi demek sag salim gittin hocam. ama beklentiler ilginç hem kros alıyorsun hem süratfilan. Şöyle düşüm hocam asfalttan çıktıktan sonra seni R1 bilem geçemez.
MeTaL
01 Ağustos 2005, 11:49
Motor sürüyoruz valla denge gerekiyor o aleti sürmek için ve kafalarda güzel olsa o dengeyi biraz zor kurarız. Onun için motorsiklet kullanırken veya herhangi bir araç içip içip direksiyon veya gidon başına geçme taraftarı değilim :=).
tatarx
01 Ağustos 2005, 11:58
tabii tabii
çok dogru
no alkol saglıgada zararlı metal kardeş
:king: saol oduncu dostum mantıgın güzel :cat:
ARCHANGEL
01 Ağustos 2005, 19:37
selam millet,
bende şu cros motordan almayı düşünüyorum bu hafta ama kararsızım
beni birazdaha aydınlatırmısınız.bilhassa kullanan arkadaşlar
ARCHANGEL
01 Ağustos 2005, 19:39
dostum senden fikir almam lazım
tatarx,
aythakan
01 Ağustos 2005, 19:40
ARCHANGEL, Benim bildiğim kullanan bir tek tatarx var. Bende 200 cc olanını alacağım ama daha gelmemiş.
fromalanya
01 Ağustos 2005, 19:53
kardes sonunda muradına erdın he hadı tekrar hayırlı olsun boswer sıfır motor sıfırdır bence ıyı yaptın arkadasların dedıı gıbı 90km yapsın yeter bence onemlı olan o tıp motorlar ıcın motor 90ı gecmesın ama 90a cok cabuk uılassın yeter altının yukseklııde cabası sanrıım dun gıttımız yerlerı gordun oralarda sorun cıkartmaz zannedıyorum gule gule kullan
saygılar...
ARCHANGEL
01 Ağustos 2005, 19:58
aythakan, dostum iki saat önce 200 cc olanını biraz inceledim
arada 400 ytl oynuyor sence değermi
aythakan
01 Ağustos 2005, 20:06
Varmı 200 cc olanı ben bulamadım Antalyada Fiat olarak kaç para tam olarak. Arkadaşım tarzın buysa ve yamaha XT 600 alacak paran yoksa alacağın motor budur.
fromalanya
01 Ağustos 2005, 20:14
hakan abi su motoru bı satayım bu ayıda bı atlatayım belkı bende 1-2aya kadar alıcam o motordan
aythakan
01 Ağustos 2005, 20:17
valla şu 200 cc olanı gelsin benim motora 2 tane talip var birine verip alacağım. 125 cc heybetli duruyor 200 cc olanı kimbilir nasıldır.
ARCHANGEL
01 Ağustos 2005, 20:20
aythakan, Dostum ben ist. dayım.Burayada daha yeni geldi,iki haftadır bende takip ediyorum.Bugün denk geldi ama çin malı bunlar pek güvenemiyorum sonra paralar uçup gitmesin
aythakan
01 Ağustos 2005, 20:25
Arkadaşım Yamaha ve hondanın birçok modeli çinde yapılıyor. Adamlar artık kötü yapa yapa iyi yapmasını öğrendiler. Ancak 2. elde satarken zorlanırsın biraz. Zaten motora temiz bakarsan alıcı olur herzaman.
ARCHANGEL
01 Ağustos 2005, 20:30
aythakan, 125 cc ile 200 cc arasında hiçbir dış görünüm farkı yok
just_life
02 Ağustos 2005, 01:31
tatarx, Önceliikle Hayirli ugurlu olsun. Sana Tek Anqarali olarak bi kac tavsiye. Motor rodaj da iken öncelikle tanimaya calis rodaj süresince fren mesafesini viteslerin gecis araliklarini motorun sesini ve bu esnada motrunun yeni montajdan ciktigini düsünerek henüz bazi vida somun vsvs gibi aletlerin gevseyecegini yerinden cikacagini varsayarak kullan önce motoru tani boylece daha saglikli bilgi ve motorun butun özelliklerini kabiliyetini yapilmasi ve yapilmamasi gereken hareketleri ogrenmis olursun.
Diger bir konuda bazi anlattiklarin seri kalkislar ve en önde gitmeler gibi yazilar bana motoru rodajdan cikmadan zorlamaya basladigini ve hizli bir sürücü oldugunun kanisina varmama neden oluyor. Bu sekilde sadece motorun daha cok zarar gormesine de neden olabilirsin. Ve kitapciginida okuduysan ki ilk rodaj süresinde Bayinin bile tavsiye ettigi hizin cok altinda kullanilmasi gerektigini yazar. Bu olayda biz motorcular icin Gülü seven dikenine(rodajina) katlanir hesabidir.
Bir süre sabret yaz bitmeden seninle ikimiz bulusalim senden benden baska ankarali yok sanirim bi mogan parki,gölbasi,beypazari gibi bi yerelere gidebiliriz.
Motora kötü davranma sakin :)
Barış Şuşut
02 Ağustos 2005, 01:38
şıkırtı seninde tahmin ettiğin gibi süpaplardandır büyük ihtimalle ama yinede zincir sıkılığını bir kontrol ettir
cros tipi motorlar benim en sevdiğim aletlerdir amacı sürat yapmak deil zevk almaktır herkez beklerken 20 cm kaldırıma çat diye çıkarsın genelde devir +vites göstergeleri yoktur hatta benzin göstergesi bile yoktur zamanla beynin bu göstergelerin yerine geçer göstergeli motorlarda dahi sese kulak verir motorun devrini anlarsın yokuşlarda hiç zorlanmaz deneyimlerini paylaşmaya devam :cat:
aythakan
02 Ağustos 2005, 15:25
aythakan, 125 cc ile 200 cc arasında hiçbir dış görünüm farkı yok
O zaman farkı tork ve beygir öyleyse. 400 ytl fazla ver 200 cc olsun. Zaten ben motoru incelerken yamahanın 125 cc crosu ile yanyana duruyordu. Ben aralarında 2.500 ytl fiat farkettirecek bir malzeme kalitesi göremedim. Aralarında fark vark ama 2.500 ytl olacak kadar da değil.
tatarx
02 Ağustos 2005, 15:46
arkadaşlar nu sıralar aksilik işlerim yogun. :pr:
zongshen evde yatıyor.ama bu gün akşam canına okuyacam. :pl:
motor 36 saat yattıktan sonra tek marşta pıtı pıtı çalışmaya başladı. :P justlife arkadaşım seninle görüşürüz inşaallah.tavsiyelerin için çok saol.dedigin gibi civata gevşemsi falan çıt yok.bu biraz servisin duyarlılıgı ile ilgili sanırım. :cat:
yani arkadaşlar benim gibi yani başlayan birisi için biçilmiş kaftan. :thumleft:
ha şu var hem yeni başlayıp hemde boyunuz kısaysa tavsiye etmem biraz yüksek bir motor. :bounce:
justlife nin dedigi gibi biraz sert kullanıyorum galiba. :farao: ama otomobiller gibi olmuyormu.yani 0 motora otolarda basarsan açılır. :silent: motor tam tersi demekki.
bide arkadaşlar 0 motora uzun yol iyi gelirmi?
arkadaşlar rodajım bitisin ondan sonrada izlenimlerimi yazmaya devam edecegim.
patatessogan
02 Ağustos 2005, 16:04
Ben 200cc olanını yolda gördüm 2 kişi 100 ile falan gidiyorlardı.Motor rahat mı?
biker
02 Ağustos 2005, 16:09
bende de ybr 125 vardı çok uzun yol yaptım ve abim daha uzun yollar yaptı. motor iyiyse uzun yol gidersin, motra bişey olmaz devrinde kullanırsan ama sana olabilir saatte bir 10dk mola vererek gitmen hem senin hem motorun açısından iyi olur ve bence 125cc ile 80-90'ı aşma
bur arada hayırlı olsun
purifier
02 Ağustos 2005, 19:03
dostum hayırlı olsun
bu zongshen in fiyatları belli deil mi? sitede goremedimde.sen kaca aldın?peşin mi taksit durumu varmı nasıl? diğer modellerinin fiyatları? bilgi verebilirsen sevinirim
aythakan
09 Ağustos 2005, 11:27
tatarx, ne oldu rodajı bitirdinmi. Motor nasıl. Vibrasyon nasıl motorda.
just_life
09 Ağustos 2005, 11:37
tatarx, Motoru aldi dag,tepe dolaniyordur. ARada buraya biseyler yaza taTaRRx
tatarx
09 Ağustos 2005, 12:32
rodajı düzgün yapamamktan kaynaklanan bazı sorunlar oluştu motorda servise bakıma bıraktım.
just_life nkaralı motorcları www.motordelisi.com adresinde bulabilirsin her hafta gezileri oluyor orada belirliyorlar benim motor 3 gündür bakımda .
sonra görüşmek üzere....
aydinynr
09 Ağustos 2005, 12:41
ARCHANGEL, erinç sen misin???
Gültekin
25 Ağustos 2005, 02:24
tatarx, uzun zamandir sesin yok. :bounce:
sonuç? :silent:
just_life
25 Ağustos 2005, 10:15
tatarx, Nerelerdesin Bende merak ettim walla :P :cherry:
ChatnoiR
27 Eylül 2005, 16:50
tatarx, yaşıyormusun, izlenimlerin ne durumda? dağıttınmı motoru :P
Barış Şuşut
27 Eylül 2005, 21:36
elvis binayı terk etti arkadaşlar :cherry:
tetikçi
18 Temmuz 2007, 16:52
rodajdan o................................
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO