Orijinalini görmek için tıklayınız : mont mu yoksa cross cuların full koruması mı?
bart1969
25 Haziran 2007, 09:39
arkadaşlar kullanımda sizce mont mu yoksa full korumalı(göğüs ve sırt dahil)croscu kıyafetimi daha iyi.
mont rüzgar ve yağmurda çok gerekli.ancak sıcakta full koruma daha iyi duruyor.üstelik full korumada göğüs kafesi tam bir koruma altında.montlarda genellikle dirsek ve omuzlar koruma altında ve bazı pahalılarda sırtta nispeten zayıf bir koruması oluyor.
sizin seçiminiz hangisi yönünde olurdu.keşke göğüste ve sırtta sert plastikleri olan montlar olsaydı(belkide vardır da ben ankarada göremedim.).
yada bir tane full koruma kroscu kıyafet alıp yanına ince bir montu bagajda yer varsa taşımak en iyi çözüm mü olabilir.
thedentist
25 Haziran 2007, 10:38
bence krosscuların kullnadığı full korumalar sadece kross parkurlarında kullanılmalı.eğer bi terslik olurda pistte düşerseniz toprak ve taşların olduğu yere düşersiniz.korumalar darbe emme görevini yaparlar.toprakta sürtünmeyle çok aşırı yaralar alınmaz heralde.ama asfalt yolsa düşerseniz ve eğer hızınız biraz fazlaysa durana kadar vücunun acık bölgeleri sürtünerek ağır yaralar alabilir.sıyrıklar falan çok derin olabilir.
bart1969
25 Haziran 2007, 18:00
ben bu gün tesadüf bir arkadaş vasıtasıyla çok ucuz deri satan bir yer buldum.
ondan 250+250=500 ytl ye hakiki deri mont ve hakiki deri pantalon buldum(kumaş fiyatının bile altında.).
işçilikleri de fena değildi.
yaz bakımından içlerinde ne olurum fikriniz var mı?(sanki pişirir miş gibi geliyor ama bilmiyorum.hareket halinde rüzgar serinletir de durunca gölge altı arayacam gibi.)
bir de yalnız motor pek yaza uygun ve havalandırmalı bir şeye benzemiyor.daha çok sonbaharlık gibi.ama bol sıvı takviyesi ve bol dinlenmelerle oldukça güvenilir geliyorlar gözüme.
bir de montun bel bölgesi için bellik taktıracam.oda iyi olur değil mi?
montu sarı beyaz alıyorum.pantalonun siyahı vardı başka rengi göremedim ama onun da sarısını getirteceğim.
derisi baya kalın sağlam malzeme.
birazblues
25 Haziran 2007, 22:16
yahu yazın deri kıyafet giyilir mi? valla ışıklarda durur durmaz foş diye dökülür ter her yanından.. yarım saat sonra da bayılır gidersin..
abal
25 Haziran 2007, 22:57
yahu yazın deri kıyafet giyilir mi? valla ışıklarda durur durmaz foş diye dökülür ter her yanından.. yarım saat sonra da bayılır gidersin..
:queen::queen::cherry::cherry:
arkadaşa katılıyorum..:cat:
bence korumalı iyi bir mont alabilirsin..
DARKDIAMOND
25 Haziran 2007, 23:07
Bende krossçuların giydiği full korumadan var ve yaz için acayip havadar.Montu bu sıcaklarda giymek pek hoş olmaz kanaatindeyim.Tek dezavantajı açık olan yerleri fileli olduğundan derim yılan derisi gibi desenli yandı:mrgreen:Beleş dövme gibi bişey anlıycanız.Ben full korumayı tavsiye ederim.
derwish
26 Haziran 2007, 12:36
aslında kullanılan motora göre değişir.
bende 250cc scooter var bahsedilen korumalı file giysiye baktım fakat sanki biraz abartılı gibi geldi. resmen robocop gibi oluyorsunuz ama çok havadar olduğu tartışılmaz. lakin onun yerine yine hava geöirgenliği çok yüksek yazlık montlar var. benim tavsiyem bunlar olacaktır. bulduğum en ucuz cross koruması 170 ytl civarı idi ve kaliteside çok iyi değildi.
eğer scooter kullanıyorsanız yazlık mont tavsiye ederim.
pahalı olmasına rapmen revit aldım bugünkü havada bile çok fazla terletme yapmadı, gerçi fazla durmadım elimden geldiğince mobil olmaya çalıştım. bir de iç astar gibi bir parçası var onu takınca da rüzgar yağmur yemiyor (bir noktaya kadar). biraz paraya kıyıp -imkanlar dahilinde- kesin çözüm böyle olur gibi...
Bandit
26 Haziran 2007, 12:44
BU bahsettiginiz korumalı file kyafetleri ben bir yaz kullandım. İnsanların guluslerine aldırıs etmezseniz Oldukca iyi terletmiyo pufur pufur gidiyorsunuz. yanlız uzun yollarda ve uzun sureli kullanımlarda uzerine yada icinize uzun kollu birsey giymeniz lazım yoksa abuk subuk yanıyorsunuz.:)
bkadri
26 Haziran 2007, 12:59
bende koruma olarak dirseklilerden başladım almaya parça parça ne yapalım.
ozrace
26 Haziran 2007, 13:07
bende ıxon un montundan buldum ama 2. el fyatıda baya uygun sıfırına göre.sizce alayımmı arkadaşlar ne dersiniz?
DARKDIAMOND
26 Haziran 2007, 13:41
bende ıxon un montundan buldum ama 2. el fyatıda baya uygun sıfırına göre.sizce alayımmı arkadaşlar ne dersiniz?
Bendede İxon'un 4 mevsim montu var ama sıcak havada kiloyu baya verdiriyo:cherry:.Bide geçen Hein Gericke'de yazlık mont sordum,130 euro dediler.Bonus ve World'e 9 taksit yapıyorlar.
barisozcetin
26 Haziran 2007, 14:01
bende alpinestars'ın fileli tabir ettiğiniz body armour var, sırt kısmı tamamen çıkarılabilir korumaya sahip, üzerinde reflektörleri olan ve göğüs kısmında da sert koruması olan bir ceket. ben mont giyemiyorum üzerime yapışıyor, yazlık fileli montlara baktım ama sırt koruması hiçbirinde yok ya da yeterli değil, bir arkadaşında yukarıda bahsettiği gibi birilerinin size gülmesine aldırış etmiyorsanız bunlardan tavsiye ederim. cross yapanların giydikleri korumalara çok benziyor, bunlar asfaltta sürüklenmeler için değilde yüksekten düşüşler için tasarlanmışlardır ve genelde tşörtün altına giyiliyorlar. motor montları asfaltta sürüklenmeye karşı daha koruyucu olabilir ve de en önemli özelliklerinden biriside rüzgar ve su geçirmiyor olmaları. bu durumda her iki hava şartı için uygun bir mont olmadığını söyleyebiliriz.
qwertyuıop
27 Haziran 2007, 11:04
full korumayı altına çek üstede mont ama 1000 lik fln kullanıyosan ama yok ben kullanmıyom hızım 60 fln geçmez diyosan mont al 1000 dediğime bakma r6 gsx 600 sln bunların dışında :D
bart1969
27 Haziran 2007, 23:40
eşyayı fulledim.önce bazı sorlarım olacak:
1.yazlık mont aldım.aldığım montun pedlerini çıkartıp içine cross full kıyafet koymak saçma mı olur?
2.bir sürü pantalon denedim.sanki korumaların aşağı kayıyor gibi geldi.bende dizlik aldım.
bir arkadaş dizlik vurdunmu döner demişti.
a.dizlik hakkatten döner mi dönmemesi için ne yapmalı.
b.pantalon diz koruması ayağa kalkınca da dizden aşağıya kayması normal mi?yada pantalonun diz korumasının tam duruşu sizde nasıl?
3.pantalon almalı mıyım?(alırken neye dikkat etmeliyim?)bir de hiçbir pantalonu çizme ile denemedim.çizmenin üst ucu korumayı yukarı itermi?
4.kaskın medyumu da larc ı da oldu.ben belki padler bollaşır düşüncesiyle medyumu aldım(acıtma yok).uzun süre ve sıcakta bu kask sıkar mı?
5.çizme vites tarafında vites ile ayak koyduğum yer yakın olduğundan alttan vitese ayak sokmak baştan zor geldi(bot sanki araya göre hafif kalın gibi geldi ).ancak sonra uyum sağladım.iyice alışırsam sorun olur mu olmaz mı?
aldıklarım:
-mafsallı ufo dizlik.(42 euro)
-alpinestars marka yazlık eldiven(destek yerler deri gerisi bez).(59 euro)
-nolan n1 kask(110 euro)
-motobot un uzun çizmesi(130 ytl)(online sipariş vereceklere söyliyeyim kısa bot önden bağcıklı ve çok kalın deri olduğu için önde altta yani ayak üste gelen yer ayağınızı kesebilir)
-Richa nv rocket yazlık mont(sırtı da korumalı)(159 euro)
ilk andaki yorumlarım:
-eldiven:
eldiveni güneşte denemedim.akşam iyi hava alıyor onu hissettim.tam deri eldivenler kaba ve hareketi zorluyor,tam kumaşlar da güven hissi zayıf veriyor.bu eldiven hem hareketi kısıtlamayıp hem de düştüğünüzde avuç içi ve dışında korur hissi verecek desteklere sahip.
-motobot çizme:
malzeme kalitesi yabancıları aratmıyor.işçilik de bu paraya göre oldukça iyi.giyip çıkartması rahat.ancak yabancı markaları hiç denemedim o yüzden bilek hareketleri alışkın olmayanı zorlayabilir diye düşünüyorum(belki de yabancı markalarda da aynı sıkıntı vardır.sonuçta ayağı ve bilekleri zırh gibi sarıyor.karşıdan gelecek darbede uyluk kemiğini de korur.ancak çok büyük yükte ayak ne kullanırsanız kullanın ezilebilir diye düşünüyorum.
-dizlik:
iki adet lastik tutuyor.sizce dizlikleri dönmemeleri için ekstra lastiklerle sabitlesem nasıl olur?
-mont:
montun dirsek korumaları sanki çok hafif bileğe kayıyor hissi verdirtti(belki bana öyle gelmiştir.bunu6.korumaları dirsekten kaymayacak şekilde nasıl tutabilirim.
biker_boyz
27 Haziran 2007, 23:53
dostum 1.sı bu elbıseler tedbır ıcın dusunce bısey olmıcak dıye bısey yok full koruma ıcınde enduro parkurlarında cok kısının omzu kolu kırıldıgını gordum ben.500 ytl verdım dıyosun taksıtlkede olsa o fıyata 150 ytl ye gogus,sırt,dırsek ve bel korumalıgı yanı komple koruma alabılırddın 250 ytl yede cok guzel pantolonlor var tabı bu senın kullanıcagın seklede4 baglı enduro motoruyla gazlıcaksan bu elbıselerı tavsıye ederım.Yok ben race ıcın kullanıcam dıyosan komple o ayrı bı kategorı
bart1969
28 Haziran 2007, 00:06
dostum 1.sı bu elbıseler tedbır ıcın dusunce bısey olmıcak dıye bısey yok ......bunlara güvenip de hız yapacak değilim. ben bunları içim rahat etsin diye alıyorum.
aşağıdaki anlatımım ve sorularım üzeriden yorumlarınızı bekliyorum.
eşyayı fulledim.önce bazı sorlarım olacak:
1.yazlık mont aldım.aldığım montun pedlerini çıkartıp içine cross full kıyafet koymak saçma mı olur?
2.bir sürü pantalon denedim.sanki korumaların aşağı kayıyor gibi geldi.bende dizlik aldım.
bir arkadaş dizlik vurdunmu döner demişti.
a.dizlik hakkatten döner mi dönmemesi için ne yapmalı.
b.pantalon diz koruması ayağa kalkınca da dizden aşağıya kayması normal mi?yada pantalonun diz korumasının tam duruşu sizde nasıl?
3.pantalon almalı mıyım?(alırken neye dikkat etmeliyim?)bir de hiçbir pantalonu çizme ile denemedim.çizmenin üst ucu korumayı yukarı itermi?
4.kaskın medyumu da larc ı da oldu.ben belki padler bollaşır düşüncesiyle medyumu aldım(acıtma yok).uzun süre ve sıcakta bu kask sıkar mı?
5.çizme vites tarafında vites ile ayak koyduğum yer yakın olduğundan alttan vitese ayak sokmak baştan zor geldi(bot sanki araya göre hafif kalın gibi geldi ).ancak sonra uyum sağladım.iyice alışırsam sorun olur mu olmaz mı?
aldıklarım:
-mafsallı ufo dizlik.(42 euro)
-alpinestars marka yazlık eldiven(destek yerler deri gerisi bez).(59 euro)
-nolan n1 kask(110 euro)
-motobot un uzun çizmesi(130 ytl)(online sipariş vereceklere söyliyeyim kısa bot önden bağcıklı ve çok kalın deri olduğu için önde altta yani ayak üste gelen yer ayağınızı kesebilir)
-Richa nv rocket yazlık mont(sırtı da korumalı)(159 euro)
ilk andaki yorumlarım:
-eldiven:
eldiveni güneşte denemedim.akşam iyi hava alıyor onu hissettim.tam deri eldivenler kaba ve hareketi zorluyor,tam kumaşlar da güven hissi zayıf veriyor.bu eldiven hem hareketi kısıtlamayıp hem de düştüğünüzde avuç içi ve dışında korur hissi verecek desteklere sahip.
-motobot çizme:
malzeme kalitesi yabancıları aratmıyor.işçilik de bu paraya göre oldukça iyi.giyip çıkartması rahat.ancak yabancı markaları hiç denemedim o yüzden bilek hareketleri alışkın olmayanı zorlayabilir diye düşünüyorum(belki de yabancı markalarda da aynı sıkıntı vardır.sonuçta ayağı ve bilekleri zırh gibi sarıyor.karşıdan gelecek darbede uyluk kemiğini de korur.ancak çok büyük yükte ayak ne kullanırsanız kullanın ezilebilir diye düşünüyorum.
-dizlik:
iki adet lastik tutuyor.sizce dizlikleri dönmemeleri için ekstra lastiklerle sabitlesem nasıl olur?
-mont:
montun dirsek korumaları sanki çok hafif bileğe kayıyor hissi verdirtti(belki bana öyle gelmiştir.bunu6.korumaları dirsekten kaymayacak şekilde nasıl tutabilirim.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO