Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya Yaptım 10 Üzerinden Not Bekliyorum :)
SPEC0PS
24 Haziran 2007, 15:47
Evt arkadaşlar bence 10 uzerınden 10 ama sizde bi değerlendirin nasıl olmuş ? :bounce:
http://img443.imageshack.us/img443/9333/dsc03362ail1.jpg (http://imageshack.us)
http://img443.imageshack.us/img443/5216/dsc03367azs2.jpg (http://imageshack.us)
http://img144.imageshack.us/img144/2567/dsc03370axu8.jpg (http://imageshack.us)
http://img511.imageshack.us/img511/6906/dsc03375aum2.jpg (http://imageshack.us)
http://img187.imageshack.us/img187/4004/dsc03378azq9.jpg (http://imageshack.us)
http://img402.imageshack.us/img402/514/dsc03381afc7.jpg (http://imageshack.us)
Motorumda bazı ufak tefek çizikler vardı normalde dikat etmedikce belli olmuyordu ama ben rahatsız oluyordum :) en onemliside benden kaynaklanmıyan ve sonradan farkına vardıgım on camurluk ustunde olan 2 çizik sanırım park halinde birisi bi şekilde çizmeyi başarmış.
Servise gitiğimde sormuştum bu çiziklere çözüm varmı diye bizde yok dediler. Aynı tonda boya bulamıcağımıda anladım cunki boyası boya bile sayılmaz bir nevi kapagın imalatında kulanılan plastiğin kendi rengi, olabildiğince mat ve hiç parlamıyordu ve kayganda deyildi, aynı tonu bulabilsem bile sırıtacaktı boyadığım yer o yüzden gitim Akçalı marka mat siyah 526 model sprey boya aldım 2 tane. Tonu tutmuçagını bile bile yinedede şansımı denemek için motorun ücra 1 köşesine biraz sıktım baktım tabiki alakası yoktu rengin :) ama hoşumada gitti.
Merak edenler için boyanın kulanma talimatında Ahşap,Metal,Beton,Sıva vb. gibi iç ve dış yüzeyler için uygundur diyor.
Çalıştığım için fazla boş vaktimde yok hergün iş çıkışı motoru otoparka sokunca 1 kapağını söküp eve götürdüm :) Önce yıkadım sonra çakmak ile marka ve model yazılarını ısıtarak söktüm, ısıtınca hem daha çabuk ve fazla iz bırakmadan çıkıyorlar yinede biraz iz kalıyor kalan izleride en ince zınpara ile zınparalıyarak yok ettim sonra sonkez yıkadım kuruladım balkona cıkardım 1 kat boya attım sabah da götürdüm taktım bu boyle 3/4 gün devam etti sonunda 2 sprey boya motorumun tüm kapaklarına arka çantasına ve kaskıma yetti.
Şunuda ekliyeyim ben boya işinden anlamadığım için ve motorumun orjinal boyasıda boya olmadığı için vernik atılması gerektiğinide bilmediğimden atmadım verniksiz boya biraz daha narin oluyor o yuzden boyama yapıcak olan arkadaşlar verniklemeyide ihmal etmesin mat renk kulanıcaklar parlamayan verniklerde varmış onları kulanabilirler. Motorumun orjinal rengide 3 mesaj alta resimleri var görebilirsiniz, bu arada bazı arkadaşlar aşadaki resimdeki plakaya kafaları takılıyor aşadaki resim benim motorum deyil yabancı bir ulkedeki birisinin arn safkan çin li olmadığı için avrupa ulkelerinede satışı mevcut macarlı çinliler yapmış bunu :)
Hepinize teşekkürler arkadaşlar, bana helal olsun diyorsunuzda bu kadar yazıyı okursanız sizede helal olsun :bounce:
nitrious81
24 Haziran 2007, 15:51
Bunların orjınalden mat sıyah vardı zaten gonlun vardı madem ondan alsaydın he :) Yınede ıyı duruyo guzel ıscılık olmus tebrık ederım bu arada oncekı rengı neydı :) umarım aynı renktır yoksa ruhsat sorun olur.
marefb
24 Haziran 2007, 15:53
karaböcük olmuss ....:) karamsar bi motor olmus
SPEC0PS
24 Haziran 2007, 15:57
Tabiki aynı renkti ama orjınali daha mat parlamıyordu hıc ve ufak 1 çiızik oluncada aynı tonu bulmak imkansız şimdi derdim tasam yok hemde daha yakışıklı oldu bence :)
Bak orjınali bu renk buda guzel ama zamanla o guzellik kalmıyor :)
http://img477.imageshack.us/img477/8235/moto139390995ws5.jpg (http://imageshack.us)
emresezgi
24 Haziran 2007, 16:14
motoru boya fıçısına sokup çıakrtmışsın gibi geldi bana :queen:
güzel boya
stickerleri yapıştırıcan galiba tekrardan
arka stopların olduğu resim güzel olduğunu ispatlıyo yeterince ..
SPEC0PS
24 Haziran 2007, 16:21
Sağol, stickerlerı sokerken zaten telef oldular ama olmasalardıda yapıstırmazdım sade daha iyi bana göre. Boyanın en iyi yönü bana 9ytl ye mal olması 2 tane mat siyah sprey boya nelelre kadir tabi işciliği saymıyorum biraz yordu beni.
THE_LANCET
24 Haziran 2007, 16:26
10 üzerinden 8 veriyorum belki biyerinde hata yapmıssındır diye ama benden sınıfı geçtin..:cat:
SPEC0PS
24 Haziran 2007, 16:36
Eyvallah THE_LANCET sağol :bounce:
Barış Şuşut
24 Haziran 2007, 17:03
boya işçiliği gayet iyi.. sonkat attınmı ? biliyosundur mat vernikte var yani parlamayan vernil onuda uygulayabilirdin.. hatta çıkarmaları bir reklamcıda bastırıp yüzeye uyguladıktan sonra üzerine mat son kat vurursan çıkarmalar boyanın üstünde değilde içinde gibi durur
sonix
24 Haziran 2007, 17:05
Bu siyah daha güzel gitmiş.Ama ön maşalar siyah değil :P
GorkeM
24 Haziran 2007, 17:09
10/9 .... 1 puanı da formaliteden kırdım :P...
bu arada leventin neresindensin ben de leventteyim...
benim de şu aralar boya işlerim var ö.m'den mesaj at istersen konuşuruz...
babaçi
24 Haziran 2007, 17:32
bence işçilik mükemmel olmuş :cat: ben tam puan veriyorum
caydinlik
24 Haziran 2007, 17:57
Kalite olarak güzel gibi duruyor fakat aralara renk katsan daha da güzel olurmuş bence, kırmızı mesela.
Bir de mesajını dilbilgisi açısından değerlendirirsek, deyerlendirmek değil değerlendirmek olacak doğru kullanım.
7/10
crazyrider
24 Haziran 2007, 18:11
arkadasım bu boyayı sen mı yaptın boyacımı sen yaptıysan helal olsun yaw işçilik guzel bende mondıalımı bıraz sekıl degısıklıgı yaptım elıne saglık ben 10 uzerınden 9 verıyorum o 1 puanı kırmamın nedenı de ontekerlıgın oldugu fotyu ınceledım de camurlugu boyayım derken masaya da kacırmıssın boyayı ondan bır puan kırdım:):):)
İHTİYAR
24 Haziran 2007, 18:13
1- Kendi elinizle mi boyadınız.
2-Mat boya zor düşer.(mat olacak ama kumlu olmayacak)
3-Yakından görüp el sürmeden not veremem kusura bakmayın.
4-Güzel bir işçilik var gibi duruyor.
kıllıtarkan
24 Haziran 2007, 18:48
benden de sana 9 hayırlı olsun :)
birazblues
24 Haziran 2007, 18:54
eline sağlık çok güzel duruyor, ama yine de bir el sürmeden puan vermek doğru olmaz :)
gupilya
24 Haziran 2007, 19:05
10 yıldızlı 10 eline sağlık "Kara Şimşek" olmuş
PIERzig
24 Haziran 2007, 19:15
İHTİYAR
Aynen katılıyorum fotodan anlaşılmıyor.Bende kaskı boyamıştım bi ara ordan biliyorum:)
Bide verniklersen daha kalıcı olur boya çiziklere karşı daha duyarlı oluyor bu halde:cat:
SeRHaTeKiNci
24 Haziran 2007, 19:25
ya onun orijinal rengi zaten öyleydi. çizik filan mi vardı da boyadın??
muvattali
24 Haziran 2007, 19:39
Valla bundan sonra çiziklere dair derdin tasan olmayacak, evet katılıyorum sana.
Bence güzel görünüyor, siyahın matı da iyidir ayrıca :cat:
bart1969
24 Haziran 2007, 19:59
bu haliyle kalacaksa 1 veriyorum.arkadaşlar kızacak ama şunları asla unutmamak lazım:
görünürlük herşeydir,güzellik sonra gelir(gelmese ne olacak çirkin diye dayak mı yicen).ne o öyle asvaltla aynı renk.bu haliyle yandan gelen ilk kamyonun altında kalma riskin çok çok yüksek.hele bir de montu kaskı felan siyah yaptınsa peşin peşin geçmiş olsun.
düşünsenize gece yarısı böyle kapkara bir şeyi saatte 180 le giden bir dört teker arkasındaki kırmızı ışığı görünce yol kenarı reflektörü zannedip çiğneyip geçebilir.danıld duck un yazılarını bir kez daha okumaya davet ediyorum:
görünürlük görünürlük görünürlük.adam ne diyor: "unutmayın arkadaşlar siz ne kadar görünmeye çalışsanız da görünmüyorsunuz."
üstelik senin kullandığın siyah mat renk hiç yansıtma vermiyor.
hadi onu geçtik resimlerde benim gördüğüm bu boya sanki astar boya gibi kaçmış.hadi kardeşim madem kendini öldürtmeye meraklısın bari cantları da siyah yapta yarım kalan bişey kalmasın.
bu arada neden 1 derseniz aslında 0 verecektim.o 1 puanı da el emeğine sayıyorum.yok yok vaz geçtim 0.
bu arada temennim işallah bundan sonra yapacağın sticker ince süsleme vs o mat rengi kaybeder.
bur-k@
24 Haziran 2007, 20:05
bende boya atıcam motora biraz analatırmısın neler yaptın ? hangi marka boya kullnadın sırası ile açıklarsan sevinirim
Tankut_79
24 Haziran 2007, 21:04
Bende bir puan vereyim. 10 üzerinden 8,2.
westblood
24 Haziran 2007, 21:22
ıscılıgın bagagı ıyı super olmus:thumleft:profosyonel olarak dusunmelısın 10 uzerınden 10 :cat:
SPEC0PS
24 Haziran 2007, 21:45
Sağolun arkadaşlar, boya işini kendim yaptım ama ben boyadan anlamam normalde, o yüzden tek kat boya var ve verniksiz, tek kat ama iyi yedirdim birde elinizi surduğunuzde bahsetiğiniz gibi bir kumlanma hisetmiyorsunuz yağ gibi zaten oyle olsa bende takmazdım kapakları çözüm arardım.
Lazım Olan Malzemeler
1-Alyan takımı
2-Anahtar veya lokma takımı
3-Yıldız tornavida ince ve kalın
4-Koli batı veya aynı boyutta Gri bant
5-Akçalı Mat Siyah 526 Sprey boya 2 tane
Kapakları tek tek sokup yıkıyıp temızledim ustundekı yazıları sokmek ıcın cakmakla bıraz ısıtım hem daha az iz kaldı hem daha kolay cıktı, yazıyı sokunce bıraz ız kalıyor yınede onuda en ince zınpara yok ediyorum tekrar yıkıyıp kuruluyorum boyuyorum 15dk sonra hazır.
bu haliyle kalacaksa 1 veriyorum.arkadaşlar kızacak ama şunları asla unutmamak lazım:
görünürlük herşeydir,güzellik sonra gelir(gelmese ne olacak çirkin diye dayak mı yicen).ne o öyle asvaltla aynı renk.bu haliyle yandan gelen ilk kamyonun altında kalma riskin çok çok yüksek.hele bir de montu kaskı felan siyah yaptınsa peşin peşin geçmiş olsun.
düşünsenize gece yarısı böyle kapkara bir şeyi saatte 180 le giden bir dört teker arkasındaki kırmızı ışığı görünce yol kenarı reflektörü zannedip çiğneyip geçebilir.danıld duck un yazılarını bir kez daha okumaya davet ediyorum:
görünürlük görünürlük görünürlük.adam ne diyor: "unutmayın arkadaşlar siz ne kadar görünmeye çalışsanız da görünmüyorsunuz."
üstelik senin kullandığın siyah mat renk hiç yansıtma vermiyor.
hadi onu geçtik resimlerde benim gördüğüm bu boya sanki astar boya gibi kaçmış.hadi kardeşim madem kendini öldürtmeye meraklısın bari cantları da siyah yapta yarım kalan bişey kalmasın.
bu arada neden 1 derseniz aslında 0 verecektim.o 1 puanı da el emeğine sayıyorum.yok yok vaz geçtim 0.
bu arada temennim işallah bundan sonra yapacağın sticker ince süsleme vs o mat rengi kaybeder.
Kardeş sana ben nedesem bilemiyorum, o yolarda gordugun heycanlı genclerden deyilim ben, motorun orjınal rengi bunun kadar bile parlamıyor zaten. Sen cok karamsarsın burda neyin ne oldugunu veya ne olması gerektiğini senin kadar herkez biliyor. Burda gördüğün normal bir boyama işlemi ve orjinalinden de daha parlak.
Yinede ilgine teşekkür ediyoyorum ama sen ilgini farlarını rengden renge sokan aynalarını soken çılgın genclere yöneltirsen daha faydalı ve manalı olur.
ogulcan
24 Haziran 2007, 22:04
işçiligin gayet guzel ellerıne saglık guzel olmus
ergunz
24 Haziran 2007, 23:00
10 üzerinden sıfır veriyorum berbat olmuş bence keşke hiç yapmasaydın
marwel114
24 Haziran 2007, 23:26
benden de 10 üzerinden 8 orjinalinden daha güzel olmuşş:cat:
headquarters
24 Haziran 2007, 23:43
Arkadasım gorus meselesı ama bence hos olmamıs keske boyamasaydın ama boyanmıs artık yapıcak bısı yok orjınal rengi ve boyası gayet hos ama makıne senın zevk senın.. Ama neresınden bakarsan bak elle boyanmıs oldugu gayet acık gule gule bınersın ınsallah :wiinkk:
bart1969
24 Haziran 2007, 23:59
Kardeş sana ben nedesem bilemiyorum, o yolarda gordugun heycanlı genclerden deyilim ben, motorun orjınal rengi bunun kadar bile parlamıyor zaten. Sen cok karamsarsın burda neyin ne oldugunu veya ne olması gerektiğini senin kadar herkez biliyor. Burda gördüğün normal bir boyama işlemi ve orjinalinden de daha parlak.
Yinede ilgine teşekkür ediyoyorum ama sen ilgini farlarını rengden renge sokan aynalarını soken çılgın genclere yöneltirsen daha faydalı ve manalı olur.
size kazasız belasız ve zevkli sürüş keyfi dilerim.
burdaki herkesin de bunları bildiğine eminim.nedense hiç kimse bu rengin fark edilmeyi çok zorlaştıracağını söylememişti.en azından bazılarını bir kişi dahi olsa bilinçlendirsem diye yazdım.
orjinali daha kötü gözüksede bilmiyorum mat siyah mıydı yoksa parlak mı?valla ben bilmiyorum.
ben tek endişemi paylaşmak istedim:
siz ne kadar kaliteli ve üst düzey sürücü olursanız olun şu halde bu motor asvaltta kamufle renge bürünmüş(askerlerin giysilerini düşünün :orman için yeşil,kışın karda beyaz dağık arazide haki...)
uzun yollarda dikkat edin 100 metre önünüzdeki siyah arabayı mı?yoksa 500 metre arkasından gelen beyaz arabayımı görürsünüz.
oficime
25 Haziran 2007, 00:41
Buna puan yakismaz!! seksi olmus..... süper.....
SPEC0PS
25 Haziran 2007, 00:41
Sizi anlıyorum mantıklı konuşuyorsunuz hakta veriyorum lakin (burdaki herkesin de bunları bildiğine eminim.nedense hiç kimse bu rengin fark edilmeyi çok zorlaştıracağını söylememişti ) diyorsunuz neden söylemezler çünki bunu farketmek veya düşünmek bence ve çoğu insan için ekstra bir beceri veya kabiliyet gerektirmeyen bisey olduğu için.Siyah renk tabiki geceleyin zor görülür.
Bir kaza olur ve bu kaza karşı taraf beni beni göremediğinden kaynaklanırsa tabiki zararda çıkıcak olan kişi benim burdada haklısınız. Ama dediğiniz kadar önemli olsa veya dediğiniz kadar kamufle etkisi yaratsa araçlarda veya en azından motorlarda siyah renge ruhsat vermezler. Ama siz yazınızda çantımıda siyaha bayamamı istiyerek olayı abartıyorsunuz. Zaten meşur bir laf vardır zevkler ve renkler tartışılmaz begenmemişseniz neden begenmediğinizi yamanız yeterli çantımın sizi alakardar edeceğini sanmıyorum ve bu şekilde yazılarınızında bir başkasına faydalı olcağınıda sanmıyorum. Size morotunuzu gökkuşağı renginde boyatarak keyifli sürüşler diliyorum.
maksimumhiz
25 Haziran 2007, 01:08
valla bana sorarsanız siyah ne kadar görünürlüğü düşük olsa da asil renktir, hep üst düzey insanlar siyah arabalara vs. binerler, ben 10 üzerinden 10 verirdim ama stickerları unutma yoksa notun 9 a düşer :)
enis89
25 Haziran 2007, 01:18
al kardeşim 10 üzerinden 10 çok iyi çok güzel süper yapmişin
Crazy Ninja
25 Haziran 2007, 01:35
valla kaymak gibi olmuş.10 numara olmuş puanı da 10 tabiki :mrgreen:Güle güle kullan:rendeer:
ozrace
25 Haziran 2007, 01:51
geceleri açık renk giyde bari trafikte farketsinler seni:cat:
kimi
25 Haziran 2007, 13:33
10 üzerinden 20 verdim ben.. süper olmuş..
edy
25 Haziran 2007, 14:12
bencede çok güzel olmuş, tebrik ederim. 10 üzerinden 10 veriyorum.
görünebilirlik sorusuna gelirsek bence onun renkle bir alakası yok sürücülerin dikkatiyle alakası var. bende bembeyaz metalik renkli bir motor vardı ama dikkatsiz bir sürücü beni farkedemeyip arkadan çarptı. şimdiki motorum siyah:) yapılan araştırmalara göre otomobillerde en çok kaza yapan renk kırmızıymış
cakalaz
25 Haziran 2007, 15:12
10 üzerinden 7 verirsem iyi not almış oluyosun :) 100 üzerinden 70 gibi :)
SPEC0PS
25 Haziran 2007, 15:19
bencede çok güzel olmuş, tebrik ederim. 10 üzerinden 10 veriyorum.
görünebilirlik sorusuna gelirsek bence onun renkle bir alakası yok sürücülerin dikkatiyle alakası var. bende bembeyaz metalik renkli bir motor vardı ama dikkatsiz bir sürücü beni farkedemeyip arkadan çarptı. şimdiki motorum siyah:) yapılan araştırmalara göre otomobillerde en çok kaza yapan renk kırmızıymış
Evt aynen katılıyorum ama anlatmak biraz zor oluyor bazı arkadaşlara.
talkie
25 Haziran 2007, 15:42
arkadasım bu boyayı sen mı yaptın boyacımı sen yaptıysan helal olsun yaw işçilik guzel bende mondıalımı bıraz sekıl degısıklıgı yaptım elıne saglık ben 10 uzerınden 9 verıyorum o 1 puanı kırmamın nedenı de ontekerlıgın oldugu fotyu ınceledım de camurlugu boyayım derken masaya da kacırmıssın boyayı ondan bır puan kırdım:):):)
Aynı noktaya ben de takıldım ve 10 üzerinden 9 veriyorum :)
Eline;emeğine sağlık arkadaşım
SPEC0PS
25 Haziran 2007, 17:26
Tesekkürler, Boyamayı kendim yaptım sprey boya ile, maşadaki boya izi kapakları boyamadan once camurlukta bir çizik vardı deneme amaclı üstünde biraz boyadım o yüzden oldu, sonra kapakları sökerek boyadım.
GorkeM
25 Haziran 2007, 21:40
Yalnız sprey boya ile yaptıysan kolayca boya kendini atabilir... Bu yüzden üzerine mat vernik sürmelisin... aklında bulunsun.
TRUCKER
25 Haziran 2007, 22:04
dostum güzel olmus bencede acaba bu sprey boyayı nerden aldın ben de bakayım bazı cizikler varda? boyacı çok para istiyor....
abal
25 Haziran 2007, 22:09
10 üzerinden 8 güzel görünüyor..eline sağlık..
SPEC0PS
25 Haziran 2007, 23:41
dostum güzel olmus bencede acaba bu sprey boyayı nerden aldın ben de bakayım bazı cizikler varda? boyacı çok para istiyor....
Sağol, Ben sıradan caddede bulunan marşal diyo gibi boyalar satan boya mağzasından aldım yada yapı mazemeleri satan yer de diyebiliriz.İstanbulda olsan en güzel yeri karaköy ama bursadasın sanırım, yapı mazemeleri satan buyuk hipermarketlerde bulabilirsin veya buyuk boya mağzalarında yada nalburlarda kolay gelsin.
godfather
26 Haziran 2007, 11:32
10 üzerinden 8 veriyorum (aman alınma: zor beğenen biriyim 8 i de kolay kolay vermem ) bence hak ediyor çok güzel olmuş güle güle kullan :)
silverback
26 Haziran 2007, 11:38
ortaam güzel olmuş da şu scooter olayına bir ısınamadım gitti
mortingen
26 Haziran 2007, 12:06
black pearl :cat:
( yirmibeş karaktere:pr: ):)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO