PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : debriraj balatası ömrü?

murbil
20 Haziran 2007, 00:46
merhaba

motorumu aldığımda (popcorn) 7000 km deydi şuan 9000 e geldi son günlerde motorun kalkışı baya bi düştü yokuşta kalmak adeta çile normal yolda gereğinden fazla gaz vermek gerekiyo araştırmama göre debriyaj balatası akla geliyo ilk olarak sorum şu:bu debriyaj balatası 9000 de bitermi yada başka hangi parçalarımda sorun olabilir ona göre bi fiyat alıp parçaları elden geçirmeyi düşünüyorum böle motora binmek pek zevk vermiyo:)
yardımlarınızı bekliyorum

TuğrulÖzbek
20 Haziran 2007, 00:51
3000 kmde de bitebilir. balata ömrünü kullanım tarzın belirler.
yokuş yukarı iki kişi ile tam gaz gitmek veya kalkışlarda birden gazlamak balatanın hızlı bitmesine neden olur.
devir artıyor hızda değişme yoksa gaza basınca sürtünme sesi geliyorsa o zaman balataların kontrol edilmesinde fayda vardır. kayış ömrünü de tamamlamış olabilir. varyatör kapağı açılmışken aktarma parçalarının hepsinin kontrol edilmesinde fayda var.
parça fiyatlarını kanuni nin sitesinden öğrenebilirsin.
adres www.kanuni.com.tr

myheart
20 Haziran 2007, 13:03
peki viteslerde ki zor geçişler de mi debriyaj balatasından yapar. Vitesli motorlarda. Debriyaj ayarım güzel.. Ama eskisi kadar rahat geçmiyo vitesler...

taner_k
20 Haziran 2007, 13:48
bence tamamen kullanım koşullarına bağlı debriyaj balartasının ömrü..yani motosiklete ve kullanana göre değişir:) ben 10. kmde değiştiriştim:pr:

teknik konulardan çok anlamam ancak senin problemin balata ile ilgili deği sanki ..:silent:

ogulcan
20 Haziran 2007, 14:15
bnce debrıyaj ın ıcınde rulman lar war kaucuk bence onlar asınmıs olabılr bndede hussar wardı aynı prob.. bndede wardı degıstırdım we halloldu

tegin
20 Haziran 2007, 14:32
ne biçim trkç bu yahuw...yzdğımz gbi konşyowrsak way halimize !!!

maximum33
20 Haziran 2007, 14:53
walla onu bunu bilmem arkadaşlar ben biraz hor kullanıyorum bizim ufaklık 5000 km de bitirdi bu akşam alacam inş

bahadinli
20 Haziran 2007, 22:55
ne biçim trkç bu yahuw...yzdğımz gbi konşyowrsak way halimize !!!

:queen::queen:
muhahahhaha.....

ya benım cavanın debrıyajdada şöle bı sorun var....
redlıne olarak 2-3 saat kullanırsam..ç..debrıyaj kolunda bırazcık bosluk oluo....
motor soguduktan sonra gerı eskı halıne gelıo....
bıde debrıyaja basmadanda vıtes buyutup kucultebılıom...normla kullanırken...redlıne olartak değil...
eskı cavamda öle yaptııgmda cat cut dıye ses gelırıd...bu cavamda gelmıoo..yıgılma falanda olmuoo....
bu önemlı dğeilde....
ılk sordugum soru önemlı...2-3 saatte ıyıce ısınınca bosluk oluo kolda....

Predator[23rd]
20 Haziran 2007, 23:24
peki viteslerde ki zor geçişler de mi debriyaj balatasından yapar. Vitesli motorlarda. Debriyaj ayarım güzel.. Ama eskisi kadar rahat geçmiyo vitesler...

sanzuman yagina baktin mi?

Carcharoth
20 Haziran 2007, 23:36
Ben 20.000 de değiştiririm sen 10.000 de. Başka birisi 30.000 de değiştirir. Bu tamamen kullanıma bağlıdır. Ama tekere kaldırıyor, çok yükleniyorsan aşınma daha fazla olacaktır. Anlattığına göre balatan erimiş. Kalkarken motor ya da araba, debriyaj çok yukarda kavrıyorsa büyük ihtimal balata aşınmıştır. Yanlız teldede uzama olabilir. Telide kontrol etmek gerekir. Benim motorda debriyaj telinin üzerinde iki yerde ayar var. Birisi manetin orda, diğerinide silindirin karşısında, şasinin arka kısmında kalıyor.

Tavsiyem önce telin ayarına kendin bir göz at. Bir problem yoksa servise göster balatalarına baksınlar.

murbil
20 Haziran 2007, 23:59
servislere lanet olsun balata değişime işçilik 30 ytl alıyolar 20 dk sürüyo bu ne biçim iş soygunculuk resmen bu gidişle kendim söker takarım motoru bi motor harcarız en fazla :queen:

Sinan Er
21 Haziran 2007, 00:34
hiç çırpınma usta işini görürken gözlerini kapa ve zevkını cıkar çaresizce buralarda cığlık atma onedenbu neden dolaşma buralarda dıvane gıbı
beleşçılığı bırak kesenın agzını ac herkes para kazanmak ıcın çalışıyorlar motor tamırcılerı de

myheart
21 Haziran 2007, 10:49
;715393']sanzuman yagina baktin mi?

yag seviyesi normal...

25 karakter

northern
21 Haziran 2007, 12:26
yag seviyesi normal...

25 karakter

sorması ayıp kaç paraya değiştirdin bendede keeway var rulman dağıttı ve vites kitlendi onu yaptırıyorumda.

myheart
28 Haziran 2007, 10:29
sorması ayıp kaç paraya değiştirdin bendede keeway var rulman dağıttı ve vites kitlendi onu yaptırıyorumda.

bEN Bİ Şey değiştirmedim arkadaşım... Alıntıyı Farklı kişiden yapacaktın sanırım :silent:

MUSTAFA KIR
06 Şubat 2024, 17:25
63 bin km oldu ve hiç değişmedim. Sadece Hantallaştı biraz. Yokuşta kalkarken biraz daha yumşak kalkıyor. Bide düzde 110 yapıyordu şimdi 90 yapıyor. Acaba depriyaj ı tamir mi ettirelim yoksa komple değişmek mecburmu?

motomad
06 Şubat 2024, 18:44
kafayı yemişssiniz.hiç tamir olmus debriyaj balatası ile sıfırı bir olurmu.asınmıs bitmiş parça tamir olmaz.normal ömrü motosiklette 30-50bin km zaten.
debriyaj balatası öyle tamir olmz.en ufak bi yerinden kırık dokuk olursa gider.dua ediin daılıp sanzımana zarar vermesin.
çok pahaalıda degil ben 1400e aldım ebc