PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan anlayan arkadaşlar, yardım...

beratonur
27 Mayıs 2007, 12:00
Merahaba arkadaşlar, öncelikle şunu söyleyeyim aranıza yeni katıldım ve çok mutluyum :cherry: Asıl soruna gelince ise, pazartesi bi motor alıyorum da ikinci el ASYA T1 model. Bunu bi ustaya göstermek istiyorum (motoru aldıktan sonra elimde kalmaması açısından). Sizin tavsiye edebileceğiniz teknik servisi iyi olan bir motor ustası var mı kadıköy civaında veya anadolu yakasında?

İkinci sorumda satacak arkadaş birkaç ay önce krankı değiştirmiş. Bi motor için krankı değiştirmek çok kötü birşey mi yoksa değişebilir mi, değişmesi çok bi önemli bişey demek değil mi bunu merak ediyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, çok teşekkürler:rendeer:

Predator[23rd]
27 Mayıs 2007, 12:25
kranki degistirmek biraz sira disi bir olaydir bence. ama degismesinin binbir nedeni ve bu neden altinda yatan yine sürüsüyle olay olabilir. yani uzun lafin kisasi eger arkadasin "siradan bir bakim olayiydi, ciddi birsey degil" diyorsa ben bu elemana güvenmezdim....

teknikhoca
27 Mayıs 2007, 12:31
Hoşgeldin. Kalıcı olursun ve bizlerle öğrendiklerini paylaşırsın.

Burada arkadaşlar sana Kadıköy civarında mutlaka yardımcı olacak ustaları önereceklerdir. Ancak formu iyi tararsan kendinde basit tekniklerle bir motorun iyi yada kötü olduğuna kanaat geitrecek bilgiye sahip olabilirsin.

Motorun krank değiştirmesi kötü bir şey değildir. Sonunda her ne sebepten olursa olsun, motorda oluşan arızalı parçanın değiştirilmesi gereklidir ve standart değerlerde yenilendiğinde sorunsuz olarak ömrü kadar hizmet eder. Önemli olan hali hazırda arızalı bir durumun olmayışıdır.

Ancak, motorda krank kolay kolay değişmez. Nedenini bilmen gerek. Zira sadece krank değil buna bağlı birkaç parçanın da değişip değişmediğini bilmen gerekir. Genel olarak piyasada "krank boşluk yapmış ses yapıyor" düşüncesiyle çok fazla değişim yapılıyor. Bu nedenle değişmiş olabilir. Ama nedenini öğrenmelisin.

demirgursel
28 Mayıs 2007, 10:54
dostum krank değişimi öyle ufak bir problem deyil.değişimi yapan usta sağlam bir ustaysa eskisinden daha iyi olmuştur.karterde problem olabilir .
neden krank değişmiş peki.

tubis
28 Mayıs 2007, 10:57
Zaten motor çinli :) Birde krank değişmiş :) Ne diyelim ki :)

cuk_o
28 Mayıs 2007, 20:00

ee bilen bilio tabi doğru söze ne hacet :D

emredvm
28 Mayıs 2007, 20:17
o motor olsa olsa ya 2005 yada 2006 olmalı.2004'de var mıydı asya falan bilmiyorum.yukarıda arkadaşın da dediği gibi krankın değişmesinin binbir nedeni olabilir.çin motorlarda çok pahalı değil bu parçalar ama bi japon yada avrupa motor'da krank değiştirmek demek ne sen sor ne ben söyleyeyim.fiyatını geçtim bi de 2-3 ay beklemek var parçayı.ne diyodum ben:) evet krank değişmiş.şimdi 1-2 yıllık motorun krankı değişiyosa 2 ihtimal var. 1-)sahibi akıllarazarar vurdumduymaz, yağ koymaz, bakmaz, basar-durmaz 2-)motor motor değil aslında.motor görünümünde süs eşyası.birebir scooter maketi.2 sene sonra salonun ortasına konan cinsten.
sonuçta her iki durumda da o motorun zarar görmüş ve görecek parçaları sadece krank olamaz.o motor bence alınmaz.ama diyosun ya elimde kalmasın sonra falan.şöyle düşün her malın bi alıcısı vardır, olacaktır.sen almayı düşündüğüne göre ilerde illa başkası da senin yerinde olacaktır.ama kafan karıştı sanırım.ben olsam almazdım diyeyim sana o zaman, ama sen istersen al:)

denizcimuzaffer
28 Mayıs 2007, 20:37
Krank Değişmesi gibi ciddi bir sorun pek sık rastlanan bir durum değildir. Kesinlikle ciddiye alınması gerekli bir soru işaretidir. sonuçta arızası olmayan bir krank değiştirlmeyeceğine göre 2 önemli nokta var. 1) Bu arıza neden kaynaklandı, ne kadar arızalı kullanıldı, nerede nasıl ve kim tarafından değiştirildi. 2) Arızalı krankşaft başka donanımlara kalıcı hasar verdimi. Motorun satıcısı yalap-şap yaptırıp birine kakalıyayım da olsun bitsin diye düşünüyor olabilir mi?

Şimdi konunun bir başka yanı. Bu kadar soru sorulan bir motoru alman şartmı? Bedelsiz vermeyeceğine göre, çok mu cazip bir fiyatı var? Kısacası, Çinden ithal motorları herhangi bir merdiven altı atölyelerde Tamir ve Bakım yapabilirler.
Bu işin amatörü olduğundan bence benzer fiyata bildiğin tanıdığın bir başka motor varsa onu al derim.

demirgursel
29 Mayıs 2007, 12:52

ya tamam bu çekik gözlülerin yaptıgı işleri bende sevemedim ama saldırmak için fırsatmı kolluyoruz:P
banamı öyle geldi...

xnode
29 Mayıs 2007, 13:03
Krank değişiminin çinle japonla macarla ilgisi yoktur. Çünkü krank mili çok kaliteli ve dayanıklı çelikten üretilir ve motor bu mil üzerinde döner. Yani çinlide olsa bunu kalitesiz yapma gibi bir durum olamaz çünkü motor dağılır hemen.

Yukarıda çinlimi ? olur o zamana gibi tavırlar yanlıştır.
Krank milinin değişmesi ciddi bir problemdir ve bu mili değiştirmeye giden sebebin, başka parçaları da etkilemiş olması muhtemeldir.
Motorun gösterilmeye gidildiğinde söktürülmesi yerinde bir davranış olur ama satan adamın buna izin vereceğini sanmıyorum.

Saygılarımla

babaçi
29 Mayıs 2007, 15:35
fikirtepe de murat sinemasının yanında 02165662854 servet usta ya göster:cat:

beratonur
29 Mayıs 2007, 22:33
arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için devamını bekliyorum. öncelikle bir açıklama getirim.

1) Krankın değişme sebebi motordan ses gelmesiymiş. Yolda kalmış dandik biyerden değiştirtmiş krankı. Sonra tekrar ses geliyor diye göztepe fikirtepe de sanırım servet ustaya krankı tekrar değiştirtdi (nedeni motoru bana satacağı için motordan ses gelmesin diyeymiş) tabi ki bu adamın dediği.
2) Morotun krankını bugün gelen telefonla 2. kez değiştiğini öğrendim :S
3) motor hiç de cazip bir fiyat değil bence sadece arka çantasıyla beraber 1.700 ytl.
4) Anladığım kadarıyla da VE GERÇEKTEN MERAK ETTİĞİM: Krankın değişmesi egzos veya sele gibi sıradan bi değişme olmadığı

Yanlışsam söyleyim lütfen

Bu kadar mesajdan sonra o motoru almam gerçekten abest olur haklısınız. Ki daha bilmiyorum bile krankın gerçekten neden değiştiğini. belki de kazadır.

Aklına daha başka şeyler gelen varsa yazsın.
İliniz için çok teşekkür ederim gerçekten. İyi ki bulmuşum bu siteyi ya :)

Predator[23rd]
29 Mayıs 2007, 22:39
krank'dan durup dururken ses gelmez. bence o motoru alma.

denizcimuzaffer
29 Mayıs 2007, 22:41
Arkadaş :cat:
Elimizden gelen budur.Bu kadar soru işareti sahibi bir makineyi ben oılsam yerinde almak istemeyebilirdim. senin de dediğin gibi: çok çok uygun değil ise daha başka motorlara bakabilir, araştırabilirsin.
Krank bu, sele ya da ayna değil elbette. Bir de anladığım kadarı ile, motorda KRANK TİRYAKİLİĞİ var :queen:
((Laf aramızda, bana bedava verseler yine de tamir eden ustası ile görüşmeden ve güvendiğim birine göstermeden almazdım. almak bişi değil, başının derdi olursa fena. Allah korusun bazı sorunlu makineler adamı motordan soğutur.))

xnode
29 Mayıs 2007, 22:45
arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için devamını bekliyorum. öncelikle bir açıklama getirim.

1) Krankın değişme sebebi motordan ses gelmesiymiş. Yolda kalmış dandik biyerden değiştirtmiş krankı. Sonra tekrar ses geliyor diye göztepe fikirtepe de sanırım servet ustaya krankı tekrar değiştirtdi (nedeni motoru bana satacağı için motordan ses gelmesin diyeymiş) tabi ki bu adamın dediği.
2) Morotun krankını bugün gelen telefonla 2. kez değiştiğini öğrendim :S
3) motor hiç de cazip bir fiyat değil bence sadece arka çantasıyla beraber 1.700 ytl.
4) Anladığım kadarıyla da VE GERÇEKTEN MERAK ETTİĞİM: Krankın değişmesi egzos veya sele gibi sıradan bi değişme olmadığı

Yanlışsam söyleyim lütfen

Bu kadar mesajdan sonra o motoru almam gerçekten abest olur haklısınız. Ki daha bilmiyorum bile krankın gerçekten neden değiştiğini. belki de kazadır.

Aklına daha başka şeyler gelen varsa yazsın.
İliniz için çok teşekkür ederim gerçekten. İyi ki bulmuşum bu siteyi ya :)

Krank mili değişimin kaza ile olması çok zor. Bu ya fabrikasyon bir hatadan ya da mekanik başka bir problemden kaynaklanmıştır.
Bence almamalısın. Benzer düzeyde motorlar bulabilirsin.