PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw BMW F650 (1994-2000 arası) paylaşımları

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

ero__
03 Aralık 2013, 20:48
İnanın aydınlatmayı çok isterdim ama şuan toplasanız 200 km yol yaptım üzerinde. Havalar biraz sıcaklarsa ya da müsaade ederse uzun yol vb. paylaşmayı ben de çok isterim. Açıkçası forumlarda yazılanlara çok aldırış etmiyorum. Motosikletlerin ne durumda olduğu belli değil. Aynen şuan benim de yazdığım gibi :) Kapalı kutu. Uzun yolu depo vs. dolu başlayıp dönüşte tekrar doldurup (aynı pompa aynı kademe) ölçerek bilgi vereceğim.

GaCCaLL
03 Aralık 2013, 21:20
İnanın aydınlatmayı çok isterdim ama şuan toplasanız 200 km yol yaptım üzerinde. Havalar biraz sıcaklarsa ya da müsaade ederse uzun yol vb. paylaşmayı ben de çok isterim. Açıkçası forumlarda yazılanlara çok aldırış etmiyorum. Motosikletlerin ne durumda olduğu belli değil. Aynen şuan benim de yazdığım gibi :) Kapalı kutu. Uzun yolu depo vs. dolu başlayıp dönüşte tekrar doldurup (aynı pompa aynı kademe) ölçerek bilgi vereceğim.

Forumlarda yazılanlara itimad etmekde haklısınız ama misal sizi ve yazdıklarınızı biliyorum,
bu yüzden düşünceleriniz tecrübeleriniz benim için tambir kıstas olur :)
Şimdiden teşekkürler :)

ero__
03 Aralık 2013, 21:32
Teveccühünüz. Yine tam kanaat getirmeyi uygun bulmasam da peggy'nin hiç de tek silindirli bir makine karakteristiğinde olmadığını söyleyebilirim. Titreşim yok gibi birşey. (hatta yok) 2 kişi 140 ı saniyeler içerisinde görüyor (tıkalı hava filtresi ile). Bujisi FIAT grubu Lancia'da kullanılan bir buji. Daha doğrusu üzerinden çıkan oydu. Çıkan çift tırnaktı ancak ben tek tırnak olduğunu düşünüyorum. Lastiklerim çok kötü durumda o yüzden viraj kabiliyeti hakkında birşey söyleyemeyeceğim. Ancak tam anlamıyla bir YOL motosikleti. Özellikle su soğutmalı olması çok hoşuma gitti (xt 600 E'den sonra gemi gibi :) ).

GaCCaLL
03 Aralık 2013, 22:00
Teveccühünüz. Yine tam kanaat getirmeyi uygun bulmasam da peggy'nin hiç de tek silindirli bir makine karakteristiğinde olmadığını söyleyebilirim. Titreşim yok gibi birşey. (hatta yok) 2 kişi 140 ı saniyeler içerisinde görüyor (tıkalı hava filtresi ile). Bujisi FIAT grubu Lancia'da kullanılan bir buji. Daha doğrusu üzerinden çıkan oydu. Çıkan çift tırnaktı ancak ben tek tırnak olduğunu düşünüyorum. Lastiklerim çok kötü durumda o yüzden viraj kabiliyeti hakkında birşey söyleyemeyeceğim. Ancak tam anlamıyla bir YOL motosikleti. Özellikle su soğutmalı olması çok hoşuma gitti (xt 600 E'den sonra gemi gibi :) ).

Eski bir f650 kullanıcısı olarak benimde merak ettiğim konular konfor xt600 ile konfor farkı ve hızlanma-gdiş durumu aslında,
xt600e kullandım lakin uzun yol yapmadığım için uzun yol performansını merak ediyorum açıkcası,
sizden bu şekilde bir kıyaslamada bekliyorum :)

ero__
03 Aralık 2013, 22:08
XT tam bir kısayol makinesi :D Tabii bahsettiğim makine 94 model ve metal yorgunluğu var ancak bilya yatak vb. oynak tüm parçalar orjinal ölçülerinde ekstra hiç bir oynaması yok. XT ile artçılı en uzun yolum Gölcük - İnegöl (bursa) arası oldu. Telef olduk :) Özellikle de eşim telef oldu :) Peggy ise dediğim gibi yine tam bir yol makinesi. Eşim daha 15-20 km kadar bindi, ben ise 200 km kadar bindim. Gerçekten otomobil kadar rahat. F650 serisini bilemiyorum. Söylenenler titreşimin hissedilir miktarda olduğu yönünde. Ancak peggy de gerçekten böyle birşey yok. Keşke yakın olsak da denetebilsem...

(Az sonra kovalayacaklar beni hadi bakim peggy forumuna naaaş diye! :P )

GaCCaLL
03 Aralık 2013, 22:49
Yok yahu :)

Bu konu çok canlı bir konu değil senelerdir takip ederim,
F650de115-120den sonra titreşimhafiften rahatsız ediyordu sürücüyü ama artçı bunu daha fazla hissediyordu bunu söyleyebilirim,
gerçi benim 1000likde de artçı 200kmden sonra hafifden söylenmeye başlıyor oturmaktan hareketsizlikten ama f650ye göre hem arkası yayla gibi hemde daha titreşimsiz,
ayrıca 2000 öncesi f650ler ile 2003 pegasonun motoru farklı benim bildiğim zira senin peggyde 5supap benim f650de 4 supap var diye biliyorum ben.

ero__
03 Aralık 2013, 23:09
GS ile mi aynı yoksam düz olan ile mi ? Yoksam Gs ile düz olan aynı makineye mi sahip? Eskisi de enjeksiyonlu mu? :O

cihatnuroglu
04 Aralık 2013, 03:50
arkadaşlar herkese merhaba;

bir haftadır büyük bir sıkıntı içindeyim bir gün düz yolda giderken motorsikletim bir anda yolda sanki benzin bitmiş gibi tekleyip stop etti kenara çektim baktığımda içinde benzinde vardı çalıştırdım çalıştı fakat gaz verdiğimde 2000 devirin üzerine çıkmayıp motor susmaya çalışıyor elimi gazdan çektiğimde rolantide sayıyordu gaz verdimmi susuyordu derken evin oraya çektim bu sefer karbüratördeki benzini tahliye ettim pislik olabilir düşüncesi ile motoru tekrar çalıştırdım düzeldi gibi ama bu arada sürekli bir patlama sesi var pat çat patlıyor egsozdan ses geliyor bir kaç gün gittim geldim sıkıntı yoktu ve yine yapmaya başladı bu sefer karar verdim depoyu,benzin musluğunu söktüm balata temizleyici ile güzel temizledim karbiratörü sökmedim onun yerine benzini tahliye ettim vidaları sıkıp balat temizleyiciyi içine sıktım doldurdum ağzımla hortuma hava verip çektim güzelce temizleme yaptım tahliye ettim içindeki temizleyiciyi hepsini taktım gittim temiz benzin aldım koydum çalıştırdım ilk çalışmada cikleyi tektim 10-15 sn sonra yine egzosun oradan patlama sesleri başladı ama bir sıkıntı vardı egsoz alev topuna dönmüş turuncu renkte kızgın demir gibi olmaya başladı hemen kapattım motoru ve şuan hala sorun devam ediyor ve rolantide iken rolanti yavaş yavaş düşüyor ve kapanıyor rolantiyi ne kadar yükseltirsem yükseltim bi şekilde yavaş yavaş düşüp motor kapanıyor bu nedir ben bi türlü anlam veremedim?

offshoot
10 Ocak 2014, 16:31
Arkadaslar merhaba 1997 model F650 almayı düşünüyorum 57.000 kmde nelerine dikkat etmemi önerirsiniz alırken? Ve sizce 97 model bir bmwden temizse eğer uzun ömürlü bir kullanım bekliyebilir miyim ?

GaCCaLL
10 Ocak 2014, 18:45
Bu yüzden öncelikle BMW f650 alırken hele ki 2000 öncesi f650 alacaksan çok ama çok dikkatli olmalısın,
hatta bence almamalısın heleki yeni başlıyorsan bu işe sebebine gelince ise bu motorların çok el değiştirmiş olması ve her alanın ibrenin sonunu görme isteğidir,
temizini bulmak samanlıkta iğne aramaktan beter,
ha alayım ömür boyu binerim kendim uğraşırım diyorsan peyderpey yaptırır yine binersin ama bu seferde sağlam usta faktörü giriyor işin içine..
Yani ayrıacağın bütçeyi söyle eski bir f650 kullanıcı olarak bende yardım etmeye çalışayım,
Hatta bulduğun baktığın motorların ilanını buraya koy ki yorum yapabilelim..

Arkadaslar merhaba 1997 model F650 almayı düşünüyorum 57.000 kmde nelerine dikkat etmemi önerirsiniz alırken? Ve sizce 97 model bir bmwden temizse eğer uzun ömürlü bir kullanım bekliyebilir miyim ?

şöyle birşeyler yazmışım,
Elin anahtar tutuyor ise bütçe de ayırabilirim parçalara vs ye diyorsan al derim ama alırken 2 kere düşün demeyide unutmam,
Heleki krank mevzusuna çok dikkat derim,
ayrıca KM oynanmış çok motor var piyasada 97 model bir motorun 57k kmde olması garip değil mi?
kabaca 57.000/17=3352 km eder yıl başına yani ben gülerim :)
zira benim 8 yaşındaki motorum geldi 70 bine..
Motor sesine dikkat et derim birde gidişine gaz tepkisine ve özellikle ilk çalıştırıp stop ederken ki marş motoru ve ruble sesine dikkat et çatırdama patırdama var ise fiyattan düş bunları.
motorun geçmişini irdele,
Plakayı sorgulat,
kazası varmı öğren,
ilanı var ise paylaş ki daha spesifik yorumlar yapabilelim.

offshoot
11 Ocak 2014, 01:17
Hocam sağolasın cevabın için :) Motor sahibi benim bir arkadaşımın arkadaşı çıktı. Motor daha önceden yatak sarmış ve yaptırılmış. Arkadaşım şuanki durumu gayet iyi diyor bir sorunu yok diyor. Sizce daha önceden yatak sarmış ve yaptırılmış bir motor ne kadar iş görür...? Bu arada elim anahtar tutar kendi hobi atölyem var daha önceki motorlarımın herşeyini kendim yapardım hatta yakında bobber olayına gireceğim İnşallah :) Ama f650 hiç tanımadığım bir motor olduğu için sormak istedim... Fikirlerinizi esirgemeyin lütfen :)

oxus
27 Mart 2014, 16:54
Hocam sağolasın cevabın için :) Motor sahibi benim bir arkadaşımın arkadaşı çıktı. Motor daha önceden yatak sarmış ve yaptırılmış. Arkadaşım şuanki durumu gayet iyi diyor bir sorunu yok diyor. Sizce daha önceden yatak sarmış ve yaptırılmış bir motor ne kadar iş görür...? Bu arada elim anahtar tutar kendi hobi atölyem var daha önceki motorlarımın herşeyini kendim yapardım hatta yakında bobber olayına gireceğim İnşallah :) Ama f650 hiç tanımadığım bir motor olduğu için sormak istedim... Fikirlerinizi esirgemeyin lütfen :)

F650 ile ilgili o kadar çok yerli/yabancı forum var ki, çoğu zaman bir ustaya ihtiyaç duymuyorum. anlattıklarına bakılırsa sen de bir problem olursa üstesinden gelebilirsin.yine de fazla para verip, en temizini almak her halükarda daha mantıklı.

GaCCaLL
29 Nisan 2014, 18:32
Arkadaşlar,

İlandaki benim eski, motorumdur KM düşürmüşler 70binde ben satmıştım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-bmw-f650-mavi-temiz-bakimli-162495445/detay

arayanlara duyrulur.

imer
01 Mayıs 2014, 13:57
zamanımız olmadığı için satıyoruz ilgilene varsa ilandaki numaradan bana ulaşabilirler

http://www.motoron.com.tr/ilandetay.aspx?p=SAHIBINDEN-ORIJINAL-YAZA-HAZIR-F650&AdId=232

Permatiq59
20 Haziran 2014, 04:31
arkadaşlar bu motoru tanıyan bilen varmıdır ??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-gs-acill-fiyat-dustu-167247296/detay

Metalzone
20 Mayıs 2015, 15:35
Herkese selamlar.. Arkadaşlar ben Ankaradan Emre.. 2 ay once 99 model bir bmw f 650 sahibi oldum.. Fakat motorumun hız göstergesi çalışmıyor. Km Rediktörü arızalı.. Orjinal parçasını borusanı aradım sordum. Yok. Almanyaya mail attılar orda da yok üretmiyolarmış.Çıkma da bulamadım. Engin bilgi ve deneyimlerinizi göz önünde bulundurarak sormak istiyorum..

1- Bu parçanın çıkması var mıdır? Keza ben bulamadım. Varsa da randuman alır mıyım?
2- Asıl önemli soru bu bence.. Bizim F 650 lere uyumlu km rediktörü başka bir motor üreticisi üretmiş midir acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim..

GaCCaLL
20 Mayıs 2015, 17:06
Herkese selamlar.. Arkadaşlar ben Ankaradan Emre.. 2 ay once 99 model bir bmw f 650 sahibi oldum.. Fakat motorumun hız göstergesi çalışmıyor. Km Rediktörü arızalı.. Orjinal parçasını borusanı aradım sordum. Yok. Almanyaya mail attılar orda da yok üretmiyolarmış.Çıkma da bulamadım. Engin bilgi ve deneyimlerinizi göz önünde bulundurarak sormak istiyorum..

1- Bu parçanın çıkması var mıdır? Keza ben bulamadım. Varsa da randuman alır mıyım?
2- Asıl önemli soru bu bence.. Bizim F 650 lere uyumlu km rediktörü başka bir motor üreticisi üretmiş midir acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim..

Öncelikle hayırlı olsun,
Rediktörün hangi parçası sorunlu açıp baktınmı acaba?
Hatta bana uğrar isen bende eski f650dem kalma km kablosu da var zamanında almıştım ama ufak bi operasyon istiyor.
eğer ki redüktörün içindeki yuvarlak teli döndüren parça ise muhtemelen pisten yağdan içinde yamulmuştur.
değil ise ebay.com da parçalarını aricaksın.

Metalzone
20 Mayıs 2015, 19:55
Öncelikle gaccar kardeşim ilgin için çok teşekkür ederim... Açtık baktık. Zaten içinde iki tane parça var . Birisi ön tekerin göbeğine giren üzerinde 19 tane diş bulunan plastik parça. İkincisi ise serçe parmağı uzunluğunda ve üzerinde 9 diş bulunan metal parça. Bizim o yuvarlak şeklinde plastik olan dişlilerin ortası yani tam diğer dişliyle öpüşen kısım deforme olmuş.. Yok bulamadık. Ebayı daha once hiç kullanmadım ama kendi çabamızla napabiliriz ona bakıyorum :(

GaCCaLL
20 Mayıs 2015, 23:05
Müdür Paypal Hesabın var ise bunlardan birini alabilirsin.

http://www.ebay.com/itm/BMW-F-650GS-1998-SPEEDO-DRIVE-GENUINE-OEM-GOOD-COND-22BM184-9-/231477369733?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item35e5205b85

http://www.ebay.com/itm/BMW-F-650-Tachoantrieb-speedo-drive-/251367594784?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3a86ad1b20&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/97-BMW-F650-Fundruo-Speedo-Speedometer-Drive-OEM-/261872238294?hash=item3cf8cd3ed6&vxp=mtr

Burdan da diğerlerine bakabilirsin.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=F650+KM+redu&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XF650+Spee do+drive+.TRS0&_nkw=F650+Speedo+drive+&_sacat=0

kendi çabanla biraz zor dostum.O dişlilerden bulman gerek ostimi tavaf etme durumun var yada şaşmazı.
ben olsam yukardakilerden birini alır geçerdim...

Metalzone
21 Mayıs 2015, 11:48
Eyvallah çok sağol kardeşim. Daha önce hiç alışveriş yapmadım buradan ama işte nasıl olur gelir mi kaç güne gelir filan bunlar beni tedirgin ediyo daha önce alışveriş yaptın mı bilgilendirsen beni:(

GaCCaLL
21 Mayıs 2015, 12:37
Hocam evvela paypal hesabı lazım oraya bir kredi kartı tanımlaman gerekli,
sonra ebay.com dan hesap açıcaksın ve alışverişi yapacaksın. kargo aldığın yere göre değişmekte ama çinden gelmiyorsa ortalama 2-3 haftada elinde oluyor,
benim baya bi alışverişim oldu ebaydan.

Metalzone
08 Temmuz 2015, 09:39
Arkadaşlar Merhabalar.. Yine yeni bi sorun :(( Motorumun iki gün önce uzun farları yanıp kısaları yanmamaya başladı.. Söktük komple kafa grenajını. İki tane role gördük bir takım kablolar.. Rolelere giren kablo bağlantılarını yeniledik. Tekrar taktık. Şu anda hiç bir şekilde ön far yanmıyo:( Sinyaller yanıyo. Arka stop yanıyo gösterge paneli ısıkları faal..korna çalışıyo.. Yani anlayacağınız ön kafa farı dışında hepsi çalışıyo.. Ne yapmam gerekir ya da sorunu nerde aramam gerekir?:((

Permatiq59
08 Temmuz 2015, 10:13
rölelerde. aracımda başıma gelmişti. soketlerle oynamadan önce rölelerin yerini değiştirecektin kısa yanıp uzun yanmamaya başlarsa röle yanık demektir. muhtamelende öyledir. bağlantıları kontrol ederken diğer röleyide yanlış bağlamışsındır. kafa grenajını sök rölelere yaklaş. uzun yada kısa yaktığından ''tık'' diye bir ses geliyormu röle çekiyormu yani. bir dinle

Metalzone
08 Temmuz 2015, 10:38
Üstad ilk başta rolelerden birine dokunduğumda bi bağlantısı elimde kaldı. Onu tamir ettim. sonra yerlerini değiştirdim. Daha oncesinde uzun yanar iken. Değiştirdikten sonra kısa yandı bi sefer.Sonra hiç yanmadı :S Farı acıkp kaparken uzun kısa yaparken rolelerden tık tıktık ses geliyor ?:S bu arada bi telefon numarası verırsen telefonda daha rahat anlatabılırım :/

Permatiq59
08 Temmuz 2015, 11:04
röle soketlerinde oksit varmı bir kontrol et arkadaşım. imkanın varsa dışarıda 12 V DC uygulayıp kuru kontaklarını AVO Metre ile bi kontrol et

Metalzone
08 Temmuz 2015, 11:32
Role soketinde oksit vardır temizledik. Onun dışında rolelerin çalışmadığının belirtisi nedir? Ben rolelerden tık tık ses duyuyorum açıp kapadığımda? Acaba ön farın sigortası yanmış olabilir mi? Eğer öyle ise kaçlık sigorta ile değiştirmem gerekir?

Torukojin
08 Eylül 2015, 16:46
Arkadaşlar Selam,

Acil nakit ihtiyacımdan dolayı bebeğimi satıyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-2000-bmw-f650gs-11-eylul-e-kadar-11.750-tl-pazarliksiz-acil-214203725/detay/

11 Eylül e kadar satamazsam kredi çekicem o yüzden fiyatı eski haline döndüreceğim.

İlgilenenlere duyrulur,

Kazasız Sürüşler

akyolemre
17 Ekim 2015, 20:41
Selamlar motorsiklete binmeye başladığımdan beri foruma girip çıkıyorum bilgi edinmek için bu konuyu yeni buldum ve hemen üye oldum. 96 model f650 kullanıyorum resimde işaretlediğim çamurluk veya tozluk adı ne ise hiçbir yerde bulamadım. ebay aliexpress çıkmalar heryeri araştırdım bulamadım. Çamurlu bir arazide kırıldı ve daha önce birkaç çatlağını onarmama rağmen artık onarılacak hali kalmadı birçok parçaya ayrıldı. Parça hem arka kaliperi hem zincirin üstünü kapatmaktaydı şua anda arka teker çevresi çok çıplak duruyor ve bu durum beni rahatsız ediyor. Yaklaşık 2 aydır çıplak kullanıyorum. Bu parçayı nereden bulabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

http://i.hizliresim.com/d00prZ.jpg (http://hizliresim.com/d00prZ)

ardacik
18 Ekim 2015, 01:04
Selamlar motorsiklete binmeye başladığımdan beri foruma girip çıkıyorum bilgi edinmek için bu konuyu yeni buldum ve hemen üye oldum. 96 model f650 kullanıyorum resimde işaretlediğim çamurluk veya tozluk adı ne ise hiçbir yerde bulamadım. ebay aliexpress çıkmalar heryeri araştırdım bulamadım. Çamurlu bir arazide kırıldı ve daha önce birkaç çatlağını onarmama rağmen artık onarılacak hali kalmadı birçok parçaya ayrıldı. Parça hem arka kaliperi hem zincirin üstünü kapatmaktaydı şua anda arka teker çevresi çok çıplak duruyor ve bu durum beni rahatsız ediyor. Yaklaşık 2 aydır çıplak kullanıyorum. Bu parçayı nereden bulabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şoyle bisey var ama tam aradiginiz parcami bilemedim :)
http://i.hizliresim.com/d00prZ.jpg (http://hizliresim.com/d00prZ)http://m.ebay.com/itm/BMW-F-650-GS-2005-2006-WHEEL-MUD-SHIELD-USED-MOTORCYCLE-PARTS-/141470501807?nav=SEARCH

GaCCaLL
18 Ekim 2015, 23:00
http://m.ebay.com/itm/BMW-F-650-GS-2005-2006-WHEEL-MUD-SHIELD-USED-MOTORCYCLE-PARTS-/141470501807?nav=SEARCH

ilanda 2005-2006 diyor bilmiyorum dikkat ettinmi?

hocam o parçayı bulman zor zira ben bulamamış öyle satmıştım.

uzaaklardann
19 Ekim 2015, 11:24
Arkadaşlar
bu siteye bir bakın.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/sele...ct=M&archive=0
Sitede tüm BMW motosikletlerin parça seri numaraları var.
O seri numaralarını kopyalayıp yapıştırarak internette arama yapabilirsiniz.
Belki aranızda yurtdışından nispeten ucuz parça getirtmek isteyenler vardır.

Ayrıca sitede sol üstte TÜRKÇE seçeneği de var

Listeden motosikletiniz secebiliyorsunuz,
Yada daha iyisi : Şasi numaranızın son 7 karakterini "seri numarası" bölümüne girip "ara" deyince zaten site direk sizin motosikletinizi getiriyor.
Sonra en altta "Parçalara Gözat" butonuna basıp hangi parçayı arıyorsanız ona yönlenebilirsiniz.

akyolemre
24 Ekim 2015, 16:04
bundan bulmuştum ama uymuyor hocam tasarım ve vida delikleri tamamen farklı yinede teşekkürederim :)

Metalzone
01 Mart 2016, 00:25
Herkese selamlar... Arkadaslar 99 model f 650 min depo sag tarafta bulunan bmw logosu deforme oldu.. Degistirmek istiyorum. 7 cm capinda nereden bulabilirim bilginiz var mi??

Torukojin
02 Mart 2016, 09:28
Arkadaşlar selam,

2000 model F650 GS ye ne kadar trafik sigortası ödediniz, yeni yaptıran var mı?

Olcay Avşar
07 Nisan 2016, 11:31
Beyler 2011 model 800 cc F650 var arkadaşımda, bakım uyarısı veriyor motor. Sanırım ya zaman olarak ya da km olarak doldu bakım aralığı, fakat motorun bakımı yapıldı.

Bunu sıfırlamanın yolu nedir bilen var mı acaba?

oxus
12 Mayıs 2016, 17:14
http://www.ebay.com/itm/Emblem-Ecken-Aufkleber-fur-alle-BMW-Modelle-/151961243265?var=&hash=item2361988e81:m:m8ymvIsV8OaTULWswT_4OKQ

buradan sipariş verin, yaklaşık 3 haftada elinizde olur

sertactor
13 Mart 2017, 00:56
F650 alırken kontrol edilmesi gerekenleri mümkün olduğunca ettim. fakat otobana çıkıp gaza yüklenmedim. Velhasıl motoru aldığımın 3. günü Fethipaşa korusuna tırmanırken motor boğuldu ( oldukça dik bir rampa). Sonrasında ise motorla 1-2 dakka yol aldıktan sonra tekrar boğulur oldu. Sizce arızanın sebebi nedir? Tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır? Kadıköy tarafında olursa iyi olur. motorun daha uzağa gidebileceğini zannetmiyorum) Teşekkürler

GaCCaLL
13 Mart 2017, 09:55
F650 alırken kontrol edilmesi gerekenleri mümkün olduğunca ettim. fakat otobana çıkıp gaza yüklenmedim. Velhasıl motoru aldığımın 3. günü Fethipaşa korusuna tırmanırken motor boğuldu ( oldukça dik bir rampa). Sonrasında ise motorla 1-2 dakka yol aldıktan sonra tekrar boğulur oldu. Sizce arızanın sebebi nedir? Tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır? Kadıköy tarafında olursa iyi olur. motorun daha uzağa gidebileceğini zannetmiyorum) Teşekkürler

Boğulduyu biraz daha açıklayabilirsen sevinirim.
emme manifoldunu kontrol etmekle başlayabilirsen sevinirim.

bakoyoko
18 Nisan 2017, 09:44
Arkadaşlar elinde emme manifoldu olan var mıdır ? Yada uygun fiyatla temin edeceğim bir yere yönlendirebilecek ?
Birde istanbulda bu meretten anlayan, Fakat müşterisinide öpmeyecek usta önerisi ?

oxus
09 Mayıs 2017, 11:08
Arkadaşlar elinde emme manifoldu olan var mıdır ? Yada uygun fiyatla temin edeceğim bir yere yönlendirebilecek ?
Birde istanbulda bu meretten anlayan, Fakat müşterisinide öpmeyecek usta önerisi ?

muhtemelen uygun fiyatlı bulamazsınız. sahibinden com da çıkma ve el yapımı olarak bir kaç tane mevcut

ahsell
04 Temmuz 2017, 19:12
Arkadaşlar benim f 650 (1997) önce sigorta kısmındaki soket çıkmasından dolayı nötr ışığı yanmıyordu onu çözdüm 2-3 kez aynı şeyi yaptı sorun olmadı. Tekrar yaptı yine baktım sigortalara herhangi bir atma yoktu nötr ışığı yandı ama marş yapmıyor yani ateşleme düğmesine basıyorum tık yok. Akü voltajı iyi sıkıntı yok. Tabi ben biraz sinirlendim ve gidonu en sola ve en sağa hızlıca çevirdim bu sefer N ışığıda gitti. Kafa karenajının içine baktım bir kablo çıkmış gibi ama nereden çıktığını bulamadım yarın akşam iş çıkışı söküp bakacağım. Başına bu tarz sorun gelen yada çözümünü bilen arkadaşlarımda tavsiyeler alabilirim. Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

Bütün karenajları (depo dahil)söktüm ama çıkan kopan kablo göremedim tekrar kapattım. Ustalar bakacak artık. Kesin basit bir problem ama malesef çözemedim. Uzun yıllardan sonra siteyi tekrar kullanmaya başladım ama eskisi gibi değil galiba🤔

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------

Sorun çözüldü 30 TL ye. Yardımları için herkese teşekkürler

ahsell
17 Eylül 2017, 13:01
Selam arkadaşlar. Benim 97 model f650 daha önce sente atlamıştı krankın üstündeki kamadan dolayı ustam halletti. Makina şimdi yine çalışmadı marşa basınca motorun devri bile yükselmiyor. Yaptıklarım:
1- aküyü şarj ettim
2- buji kablolarını kontrol ettim. 👍🏾
3- bujileri yeniledim NGK D8EA
4- bujiler çakıyor kıvılcım var👍🏾
5- marş motorunun mıknatıslarını düzelttim ( 2 si yerinden çıkmıştı)👍🏾
6- yakıt geliyor👍🏾
Ama yinede çalışmadı tekrar sente atlamış olmasından şüpheleniyorum. Ustam şu an uygun değil o yüzden benim yapabileceğim başına bu tarz birşeyler gelen veya sorunun başka yerde olma ihtimali hakkında fikirleriniz var mı? ☹

GaCCaLL
18 Eylül 2017, 00:39
Selam arkadaşlar. Benim 97 model f650 daha önce sente atlamıştı krankın üstündeki kamadan dolayı ustam halletti. Makina şimdi yine çalışmadı marşa basınca motorun devri bile yükselmiyor. Yaptıklarım:
1- aküyü şarj ettim
2- buji kablolarını kontrol ettim. ����
3- bujileri yeniledim NGK D8EA
4- bujiler çakıyor kıvılcım var����
5- marş motorunun mıknatıslarını düzelttim ( 2 si yerinden çıkmıştı)����
6- yakıt geliyor����
Ama yinede çalışmadı tekrar sente atlamış olmasından şüpheleniyorum. Ustam şu an uygun değil o yüzden benim yapabileceğim başına bu tarz birşeyler gelen veya sorunun başka yerde olma ihtimali hakkında fikirleriniz var mı? ☹

Motorun devri yükselmiyor derken?
Piston hareket ediyormu acaba?
Yani bujiyi söküp marşa bastığınızda hava üflüyormu bujinin takıldığı yerden?
Diğer bir deyimle marş motoru pistonu döndürüyor mu?

ahsell
18 Eylül 2017, 22:16
Evet marş motoru pistonu döndürüyor. Yan kapağı açtım gözlede gördüm krank dönüyor. Elektrik arızası olabilir mi acaba

ahsell
28 Eylül 2017, 21:31
Marş motoru pistonu döndüremiyor galiba. Daha doğrusu ara sıra döndürüyor ( buji yi söküp parmağımla kapatıyorum çok bi basınç yok ama ara sıra basınç artıyo 1 sn kadar ama sonra yine aynı) . Marş rublesinden galiba

GaCCaLL
29 Eylül 2017, 18:05
Marş motoru pistonu döndüremiyor galiba. Daha doğrusu ara sıra döndürüyor ( buji yi söküp parmağımla kapatıyorum çok bi basınç yok ama ara sıra basınç artıyo 1 sn kadar ama sonra yine aynı) . Marş rublesinden galiba

Aynen rubleden senin sıkıntı ama vurdurunca çalışması lazım

kaanklky
15 Haziran 2018, 13:48
Selamlar, buralar biraz ölü ama belki canlandırabiliriz. :)

Dün itibariyle 1997 model BMW F650 sahibiyim. Motoru Kayseri'den alıp İzmir'e sürdüm, aldığım gün 900km yapmış oldum. Neredeyse sürekli 130-150 arası geldim, 5.8lt/100km yaktırabilmişim. Şehir içi veya şehir dışı düşük devirde tüketim ne olacak merakla bekliyorum.

Sorunlarım;
- Yola çıkmadan önce motorun sahibinin ustası motorun yağını tamamlarken fazla koymuş, silindir contası terleme-kaçırma arası yağ sızdırıyor.
- Sele altındaki radyatör suyu haznesi biraz biraz akıtıyor bir yerden, henüz bakma şansım olmadı ama yola çıkmadan önce ve yolculuk bittikten sonraki seviyeyi biliyorum, korkutacak bir şey yok, tamir etmek lazım.
- Yolda stop lambasını düşürmüşüm. :D Tek yerde buldum o da 120 lira, sanırım mecburen alacağım.

GaCCaLL
16 Haziran 2018, 14:59
Selamlar, buralar biraz ölü ama belki canlandırabiliriz. :)

Dün itibariyle 1997 model BMW F650 sahibiyim. Motoru Kayseri'den alıp İzmir'e sürdüm, aldığım gün 900km yapmış oldum. Neredeyse sürekli 130-150 arası geldim, 5.8lt/100km yaktırabilmişim. Şehir içi veya şehir dışı düşük devirde tüketim ne olacak merakla bekliyorum.

Sorunlarım;
- Yola çıkmadan önce motorun sahibinin ustası motorun yağını tamamlarken fazla koymuş, silindir contası terleme-kaçırma arası yağ sızdırıyor.
- Sele altındaki radyatör suyu haznesi biraz biraz akıtıyor bir yerden, henüz bakma şansım olmadı ama yola çıkmadan önce ve yolculuk bittikten sonraki seviyeyi biliyorum, korkutacak bir şey yok, tamir etmek lazım.
- Yolda stop lambasını düşürmüşüm. :D Tek yerde buldum o da 120 lira, sanırım mecburen alacağım.

Yanılmıyorsam stop lambası Kanuıni Popcorn ile aynı olması lazım ararken bu şekilde de bak daha uyguna buluırsun,
su seviyesindeki azalma da tahliye var belki ordandır kontrol ederken dikkat et bence,
yada kapaktan da olabilir.Yağ hususunda da bunlarda şaşese geziyor yağ ve bloktan şaşeye giren hortumun bağlandığı yerde de bir tel filtre var bakıma aldığında muhakkak temizle zira ustalar ellemez bunu ve pekde bilmezler.
Hayırlı olsun bu arada,
yakıt tüketimin gayet iyi bence o hızlarda lakin sen nasıl dayandın 900 km boyunca titreşime :)

kaanklky
16 Haziran 2018, 22:36
Yanılmıyorsam stop lambası Kanuıni Popcorn ile aynı olması lazım ararken bu şekilde de bak daha uyguna buluırsun,
su seviyesindeki azalma da tahliye var belki ordandır kontrol ederken dikkat et bence,
yada kapaktan da olabilir.Yağ hususunda da bunlarda şaşese geziyor yağ ve bloktan şaşeye giren hortumun bağlandığı yerde de bir tel filtre var bakıma aldığında muhakkak temizle zira ustalar ellemez bunu ve pekde bilmezler.
Hayırlı olsun bu arada,
yakıt tüketimin gayet iyi bence o hızlarda lakin sen nasıl dayandın 900 km boyunca titreşime :)

Kanuni Popcorn değil de bir arkadaş Kanuni Hussar ile aynı dedi, baktım sanırım tamamen aynısı; 35 liraya çözeceğim gibi işi. :)
Yağ ve su için söylediklerine bakacağım hocam, bilgiler için çok teşekkürler.

Depoyu fulledim tekrar, muhtemelen en az 2/3'ü şehir içi olacak, bakalım ne yakacak. Valla hocam titreşim sadece selede var, titreşimi fark ettiğim anlarda kafamdan "Bu titreşim nasıl yormuyor ya" benzeri düşünceler geçmedi değil ama hiç herhangi bir bölgem uyuştu diye durmam gerekmedi, sanırım seyir ettiğim devir/hızlarda titreşim o kadar yüksek değildi. :)

oxus
18 Haziran 2018, 11:08
hayırlı olsun