Orijinalini görmek için tıklayınız : motor ve araba km sayaçları farklı mı?
aserdar75
07 Mayıs 2007, 20:29
Pazar günü beypazarına giderken bir arkadşım arabası ile eşlik etti bana. Yol boyunca hızım 90-110 arası değişti. Ankaraya döndüğümüzde sohbet ederken sürekli 80 le gittiğini sadace bir kere 140 yaptığını ve benim de o sırada arkasında kaybolduğumu söyledi. ama onun 80 le gittim dediği yerleri biliyorum, benim 90-100 gittiğim yerlerden bahsediyo. böyle bi fark norma mi, yoksa benim kmsaatim mi bozuk?
motorsikletler için hız limitleri farklı mı?
xxxxx
07 Mayıs 2007, 21:01
motor ne marka ne model. araba ne marka ne model
denizcimuzaffer
07 Mayıs 2007, 21:11
Km/h teknik bir terimdir. Araçtan araca değişmez. Bu tıpkı 1 Kg ın malına göre değişmesi gibi acaip birşey olur.
Hız göstergeleri otomobillerden Motosikletlere kadar çok çeşitlidir, biliriz. Önemli olan doğru göstermesidir. Yanılmıyorsam Ferrari, Km göstergesinin yanlışlığı dolayısı ile tazminat ödemeye mahkum olmuştu. Ferrari nin ucuza kaçtığına hükmetmemeli elbette. Dünya da gösterge işini yapan firma sayısı çok olmakla beraber Doğru! gösterge yapan sayısı o denli azdır.
Karşılaştığın sorun normal olabilir. Genelde (Burada yazdığımın aksine) kaliteli denen otomobillerin göstergeleri yaklaşık olarak doğrudur.
bir şey daha eklemeli: motosikletlerde, hele iyice ucuz modellerde, alıp takarlar bir şey, doğrudur yanlıştır bakmazlar :)
Kazasız sürüşler
Khutuck
07 Mayıs 2007, 22:56
100 km/sa üzerinde hızlarda %10'a yakın sapma olabiliyormuş kilometre saatlerinde, Autocar'da okumuştum sanırım.
illegalrider
09 Mayıs 2007, 02:19
bu sorunun kesin cevabını bende cok merak ediorum ama sanırım khutuckun dedigi gibi kucuk bi pay var yani motonunki az malesef..
ylmzzz
11 Mayıs 2007, 02:33
CBF150 ve CBF250 nin ibreleri aynıydı. 80 km/h ile tabii ki. Arabaya ve motora göre değişiyor. Genelde hepsi ufak bir fark da olsa fazla gösterir.
100 Km/ ile yapılan testlerde genelde 95-96 gibi sonuçlardı gerçek hızlar.
birazblues
11 Mayıs 2007, 02:41
neyse en azından fazla gösteriyor.. ya az gösterseydi.. biz 70 le gidiyor sanırken aslında 90 la gidiyormuşuz.. bence bu daha kötü olurdu..
hondapilotu
11 Mayıs 2007, 03:04
Arkadaşlar bende bu sorunla daha önce karşılaştım, motosiklet ile araba kilometre göstergelerinde hiçbir fark olmaması gerekiyor ancak iki aracın herhangi birisinin lastik ebatları orjinal ebadında değil yada aracın jantı kendi jantı olsa bile dar yanaklı bir lastik takılı ise lastiğin dış çapı, çevresi değişiyor. tekerin devri normalden daha fazla döndüğü için hızı normalden daha fazla görünüyor. bu dediğimin tam terside olabilir arabanın lastik ebadı orjinalden daha büyük ise kadranda gördüğünüz değer gerçek hızınızdan daha küçük değer olacaktır.:bounce:
Bilmem haklımıyım:silent:
Miyamoto Musashi
11 Mayıs 2007, 16:54
hondailotunun dediği doğru lastik ebatlarıylada ilgili bi durum bu
eğer arabada jant modifiyesi varsa, yani orjinal janttan daha geniş çaplı bir jant takılmışsa araba km göstergesinden daha hızlı gidiyordur. ;)
motoemin09
11 Mayıs 2007, 17:03
pg13 e katılıyorum gosterge hızlı oluyor ama hız az oluyor jantların agırlıgından dolayı
pg13 e katılıyorum gosterge hızlı oluyor ama hız az oluyor jantların agırlıgından dolayı farklılık oluyor
exile
11 Mayıs 2007, 17:11
jantların agarlıgıyla alakası yok dış çap büyüdüğünden tekerlek 10 tur atınca 100mt gidiyorsa bu sefer 8 tur atıp 100mt gidicek saatte 80 yerine 70 göstericek..
aSi_ç0cuq
11 Mayıs 2007, 17:23
arkadaşlar aslında motor ile arabanın hız göstergeleri aynıdır ikisin arasında da fark yoktur (bu doğru olması gereken şeydir)
ancak çoğu motorlarda test edıldıgı gıbı motorların gostergelerı daha cok gosterıyor.
ancak şu var ki her hız gostergesı en fazla %10 yanlıs olabılmektedır ve buna dayanarak trafık kanununda hız lımıtlerı 90 iken %10 yanılma payı ıle bırlıkte 99 hız yapabılecegımızi de belirtiyor.
dikkat ederseniz trafık ceza kanunlarında hız lımıtlerı %10 yanılma payı ıle hesaplanır ve %10 yanılma payını da gecersek ancak ceza yazılabılır. aksi takdırde bize 98 ile bir suratte gıttıgımız belırtılerek 90km/h limitini aşmıs oldugumuzda asla ceza yazılmamalı ve boyle kosullarda karsılasıp da cok ceza yıyen suruculerımız mevcuttur.
dikkat edelım mı hız lımıtlerımızı ceza yazan memurdan lütfen öğrenelim...
bilginize...
Bradley
11 Mayıs 2007, 18:00
Arkadaslar km bu Her tur aracta aynı olmasi lazim degilmi ??
Ben denedim Broaway le benim Asya 150 t
Braodway hız 80
Asya 150 t hız 102
Yani 3-5 km oynasin ona lafimiz yokta bu ne yaw 22km oynuyo Bide ben Tabelaya bakarak 50 km yol gittigimde benim motorum gidilen km yi gösteren sayac 65 km gitti gösteriyor
FAHRETTİN METİN
11 Mayıs 2007, 18:16
Teker farkı we boyutundan dolayı hız deişebiliyo arkadaşım :bounce:
GorkeM
11 Mayıs 2007, 18:22
Normal şartlarda aynıdır... Bu herşey için aynıdır , traktör-kamyon-motosiklet vs... Çünkü km/s universal bir değerdir.
Tekerlek çapıyla alakası da yoktur...
Fakat bazen istisnalar olabiliyor... Mesela çin malı motorların bazıları yanlış göstergeye sahip. Arkadaşımın asya'sı 80'le giderken 110 gösteriyor...
Bradley
Evet asyanın gösterge yanlış...
Sonuç olarak , araç ne olursa olsun km değeri değişmez :wiinkk:
exile
11 Mayıs 2007, 18:46
Normal şartlarda aynıdır... Bu herşey için aynıdır , traktör-kamyon-motosiklet vs... Çünkü km/s universal bir değerdir.
traktörlerde hız göstergesi yoktur. onlarınkisi kaç saat çalıştıgını gösterir.. sizi yanlıtmasın..
Fakat bazen istisnalar olabiliyor... Mesela çin malı motorların bazıları yanlış göstergeye sahip. Arkadaşımın asya'sı 80'le giderken 110 gösteriyor...
Bradley
Evet asyanın gösterge yanlış...
Sonuç olarak , araç ne olursa olsun km değeri değişmez :wiinkk:
benimde aklıma hemen sen geldin ve bu örneği wericektim:)
İHTİYAR
11 Mayıs 2007, 19:16
motor ve araba km sayaçları farklı mı?
Yok öyle birşey.(ekşi sözlük)
inanma seni kandırıyorlar.:)
Şehir,kasaba,köy,nahiye,bucak,mahalle,sokak,si te vs vs vs efsanesidir bu.
Yok otobüslerde şöyle kamyonda böyle vs vs :wiinkk:
Dünyanın her yerinde 1 kilometre=1000 metredir.:cat:
Metre uzunluk ölçüsü birimidir.(en azından 40 senedir böyle olduğuna şahidim):queen:
Peki 1 kilo pamukmu ağırdır yoksa 1 kilo demirmi?:queen:
mostwanted_57
11 Mayıs 2007, 19:18
Peki 1 kilo pamukmu ağırdır yoksa 1 kilo demirmi?:queen:
Tabiki demiiiir :mrgreen: :P :queen: :queen: :queen: :queen:
aSi_ç0cuq
11 Mayıs 2007, 19:23
Tabiki demiiiir :mrgreen: :P :queen: :queen: :queen: :queen:
kardeşim ne olur şaka yaptığını söyle yoksa intihar edicem...:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
whiteeagle
11 Mayıs 2007, 19:27
eğer uzun yol yaptıysan yoldaki sıfırlama kilometrelerini kullanabilirsiniz sayaçtaki sapmanızı öğrenmek için. göstergeler zaten yaklaşık değerler veriyorlar. hele bide motor çin çan çon olunca bayaa bi yaklaşık değer veriyorlar :) nasıl olduysa benim sayaçda bir sorun yok-şimdilik ...:)
mostwanted_57
11 Mayıs 2007, 19:58
kardeşim ne olur şaka yaptığını söyle yoksa intihar edicem...:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
tabiki şaka. o kadar titrek adam resmi koyduk. :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
barisozcetin
11 Mayıs 2007, 20:08
GPS ile bir kaç test yaptım, benim çinçon motor %15-20 fazla gösteriyor hızına göre, renault kangoo ticari araçta 100km/h hıza kadar doğru 100km üzeirnde %10-15 fazla gösteriyor, ford mondeo her hızda doğru gösterdi.
Ramazan Can
11 Mayıs 2007, 21:32
biligim kadarıyla biraz fark ediyor...çünkü motorun km si motora tutmuyor........arabaylada tutmaz herhalde...
myheart
12 Mayıs 2007, 02:21
ben 115 km hızla hareket halindeyken Cbf 250 gostergesi 105 km/h gosteriyordu arkadasım... Benım motorun gostergesi 10 km fazla gösteriyor anlıyacagın...
Cin malı motorlarlada doğru gösteren bi km saati gormedim su ana kadar...
yamyamaha
12 Mayıs 2007, 03:14
cin gibi motorlar ,markası turk te olsa yanlış tarafından yanıltıyolar benim motorcugumda yollardakı klometre tabelasına gore 200-250 m sapma var gecenlerde kapıştıgım ybr'ci ile sohbet ettım biraz onun gostergesıne gore 15km/h farklı benımki.yani 15 km daha hızlıymışım :)) ( merak edenlere tabiki ybr bastı ama bir ara tırsdıgınıda itiraf etti )
GorkeM
12 Mayıs 2007, 03:31
traktörlerde hız göstergesi yoktur. onlarınkisi kaç saat çalıştıgını gösterir.. sizi yanlıtmasın..
bak bunu bilmiyordum... zaten sadece örnek vermek için söyledim... hadi traktör yerine f650gs diyelim :P
patriote
12 Mayıs 2007, 04:35
Motosiklet hız göstergeleri normalden farklı çalışır.
Pistte farklı yöntemlerle ölçüm yaptığımız ve teknik kitabı okuduğumuz için bu farkın ne olduğunu biliyoruz.:)
Kesin bir yüzde olmamakla beraber motosikletin sayacı her zaman gerçeğinden yüksek gösterir.
Bu olay markadan markaya değişmektedir.
Lastik ebadıyla alakası da yoktur.
Çünkü aynı lastik ebadına sahip fakat farklı marka motosikletler, birbirlerinden çok farklı sonuçlar vermektedir.
Bu güne kadar yapılan testlerde, en yakın performansı veren motosikletler de Suzuki'ler olmuştur.(Neden yarışlarda çok fazla suzuki var? sorusu geldi aklıma:P )
Verilerin yüzde olarak değerini tam olarak veremememin sebebi, sürat arttıkça oranın değişmesidir.
50 km/h hız gösterdiğinde reel olarak 46 km/h hız yapan bir motosiklet markası, 140 km/h gösterdiğinde 131 km/h yapmaktadır.
Düşük hızda %10 a yakın rakam elde edilirken, yüksek hızda oran yaklaşık olarak %7 e düşmektedir.
Bu nedenle yüzde hesabı yapmak yanlış olur.
Motosiklet testlerinin hız ölçümleri türüne göre de değişmektedir.
Yıllardan beri kullandığım ve aktif olduğum bir konu olduğu için Yarış tipi motosikletlerin göstergedeki rakamla, reel rakamlarını biliyorum.
Diğer tip motosikletlerin, test ettiğim bir çoğunda bu farklılıkların olduğunu da biliyorum.
Belki nokta atışı yapan motosikletler de vardır.
Ama istisnalar, kaideyi bozmaz....
aserdar75
12 Mayıs 2007, 11:23
o halde şunu söyleyebiliriz.
kanuni tiger la saatte 100km/h hız yapatığını söyleyen kişiyi takip eden scoda octavia nın "ben 90 ı geçmedim" demesi normaldir.
patriote
12 Mayıs 2007, 16:07
kanuni tiger la saatte 100km/h hız yapatığını söyleyen kişiyi takip eden scoda octavia nın "ben 90 ı geçmedim" demesi normaldir.
Eğer scodanın km saati doğru çalışıyorsa olabilir.:mrgreen:
sonix
13 Mayıs 2007, 02:46
ön tekerde kilometre sayacı için düzenek bulunur.bu düzenek lastiğin dönüşüne göre km/h hesaplar.
anladığım kadarıyla tekerin turu+lastik çapı + km sayacı arasında bir denklem var.
SmirnouF
14 Mayıs 2007, 01:04
fark lastiklerin capindan kaynaklanir,koy arabaya ince bi lastik al sana fark.
tabii cinliler her motorlarinda nerdeyse ayni kilometre saatini kullandigi icin motorlarin lastik ebatlari arasindaki buyuluk farki yuzunden hiz farklari olusur,
tabii hizinizi olcmek icin arabalar ile yanyana gitmekte gereksiz bence,en iyi yol tutcan bi trafik polisini,gececek karsina ve kaldircak radari,iste o gercek hiz,
1 hafta sonrada eve ceza makbuzu :queen: :queen: :cherry:
patriote
14 Mayıs 2007, 01:54
ön tekerde kilometre sayacı için düzenek bulunur.bu düzenek lastiğin dönüşüne göre km/h hesaplar.
anladığım kadarıyla tekerin turu+lastik çapı + km sayacı arasında bir denklem var.
fark lastiklerin capindan kaynaklanir,koy arabaya ince bi lastik al sana fark.
tabii cinliler her motorlarinda nerdeyse ayni kilometre saatini kullandigi icin motorlarin lastik ebatlari arasindaki buyuluk farki yuzunden hiz farklari olusur,
tabii hizinizi olcmek icin arabalar ile yanyana gitmekte gereksiz bence,en iyi yol tutcan bi trafik polisini,gececek karsina ve kaldircak radari,iste o gercek hiz,
1 hafta sonrada eve ceza makbuzu :queen: :queen: :cherry:
Arkadaşlar,
Söyledikleriniz yanlış değilse bile eksik.
Bazı motosikletler de km/saat ön tekere bağlı bir aparatla çalışır bu doğru.
Fakat her motosiklette değil.
Ben yukarıya da yazdım.
Aynı lastik ebadına ve aynı kategoriye sahip motosikletlerle ölçüm yaptık.
Hiçbirisi birbirini tutmuyor.
Bradley
14 Mayıs 2007, 17:01
aserdar75´isimli üyeden Alıntı
Eğer scodanın km saati doğru çalışıyorsa olabilir.
O zaman Sunuda söyleyebiliriz; Abew ben Asya scootoramla 115 le giderken Neden Önümde sabit 85 -90 le giden kamyonu gecemiyom Anlamadim yha :queen: :queen:
tkalfaoglu
15 Mayıs 2007, 14:34
Arkadaslar geçen gün denedim, GPS ile : km sayacı 5-10 km daha yuksek gosteriyor GPS e gore.
Fakat ilginc bisey, toyota arabanın sayacı da aynı şekilde yüksek gösteriyor!
-t
EROLL88
15 Mayıs 2007, 14:50
inanmıyorum :cyclopsan bu konuyu nasıl acabıldın yaa:pr: yok bole bı olay
panasonashi
16 Mayıs 2007, 00:46
hız göstergeleri aynı olur ama mekanik ölçme aletlerinde manyetik sistemlerin değişik devirlerde şaşması max.%10 civarlarında olduğunu biliyorum.gene en iyisi dijital ölçüm cihazları onlarda 10kmhız dan itibaren şaşma max %0.5-1 üstelik tetikleyen malzeme tekerin merkezine yakın veya uzak olmuş değişmiyor 6 inç tekerden 29inç tekere kadar tüm tekerlerde doğru sonuç örneğin cateye bisikletler için satılıyor ama teker çapını hafızasına alıp motosiklettede net ölçüm yapmanız mümkün..
paso_005
22 Mayıs 2007, 19:43
arkadaşlar motorla ara arasında mutlaka km/h farkı olacaktır çünkü arabanın lastiği 15 inç üzerineyken motorlarımızın lastiği 12 inç ten başlıyo yani boyut farkı olur mutlaka
herkese kazasız sürüşler:bounce:
tornado57
22 Mayıs 2007, 20:46
Farklı değerler göstermesinin sebebi morsikletlerde (çin mallarında özellikle) kalitesiz ve doğru ayarlanmamış sayaçlar kullanılmsındandır. Çin mallarında müşteriye yüksek hızlara ulaşabildiğini göstermek macıyla kasıtlı olarak fazla gösteren sayaçlar takılmıştır. Kullanan "120 yaptım ben ne motormuş" dediğinda aslında 90 falan yapmıştır, çinli mühendislerin öngördüğü gibi sevinir....
xnode
22 Mayıs 2007, 20:54
Senin veya onun göstergesi mil cinsindense olur :)
Km/h göstergeleri uluslararası bir standarttır ve araçtan araca veya ağırlığa göre değişmez.
ondeer
22 Mayıs 2007, 21:00
traktörlerde hız göstergesi vardır ama km saati yoktur arkadaşım.
patriote
23 Mayıs 2007, 06:06
Senin veya onun göstergesi mil cinsindense olur :)
Km/h göstergeleri uluslararası bir standarttır ve araçtan araca veya ağırlığa göre değişmez.
Uluslararası standart başka bir şeydir,
Motosikletin göstergelerinin farklı göstermesi farklı bir şeydir.
Hoşgörülen standart sapma vardır.
Firmaların yarış için istenen resmi teknik kataloğunda yazılı bilgileri aşağıya yazıyorum.
Bizim ölçtüklerimizle hemen hemen aynıdır.
Farklı olanlar için biz hatalıyız diyeyim.
Honda CBR 600 RR
Kilometre Saat 50 km/h gösterirken.
Fabrikanın test sonucu: 46 km/h
Bizim ölçtüğümüz: 46 km/h
Km Saat 90:
Fab. Test Sonucu: 84
Bizim ölçtüğümüz: 85
Kawasaki ZX6R
Fabrikanın test sonucu: 48
Bizim ölçtüğümüz: 45
Km Saat 90:
Fab. Test Sonucu: 84
Bizim ölçtüğümüz: 84
Suzuki GSXR 600
Fabrikanın test sonucu: 49
Bizim ölçtüğümüz: 49
Km Saat 90:
Fab. Test Sonucu: 88
Bizim ölçtüğümüz: 89
Yamaha YZF R6
Fabrikanın test sonucu: 48
Bizim ölçtüğümüz: 46
Km Saat 90:
Fab. Test Sonucu: 88
Bizim ölçtüğümüz: 87
Mil yada kilometre ile ilgisi olmayan bir konudur.
Yarış motosikletlerinde, (örneğin benimkin de)
Özel ayarlama yapılarak tam net kilometre alınmaktadır.
Fabrika çıkışı motosikletler her zaman bir miktar yüksek gösterirler.
Bunun çeşitli nedenleri vardır ve teknik detaydır.
Normal kullanıcı için çok da önemli değildir.
Tekerlekle vesaireyle yakından uzaktan bir ilgisi de yoktur.
Kilometresaatler bu veriler gözönünde bulundurularak ayarlanır.
EmreSS
23 Mayıs 2007, 09:50
hız göstergesinin fazla ölçüm yaptığı bilinen bir şeydir. ama hata kesin şudur budur gibi şeyler yanlış. hata oranı değişkenlik gösteriyor. ayrıca ben kendi motorumun ne kadar yanlış gösterdiğinide net bir şekilde söylerim.
185/55/17 arka lastik kullanıyorum.
çevresi ne yapar?
(185*1,1 + 17*25,4)*3,1416 = 1,9956 metre
motor kaçbin devir çevirebiliyor maximum?
15500 devir/dakika
3.vites oranım kaç?
1,556/1
1.ve2. reduction oranları çarpımı kaç?
5,865/1
ben 3.viteste devir kesiciye girdiğim anda motor 15500 devir çevirirken dakikada lastiğe giden devir:
15500/(1,556*5,865) = 1698,5
peki bu 1 dakikadaki dönüş sayısı iken 1 saatte ne kadar döner?
1698,5*60 = 101907
lastik çevresi ile çarpıncada 1 saatte kaç metrelik yola tekabül ettiğini bulursunuz:
101907*1,9956 = 203392 metre
km/h cinsinden
203,4 km/h
bu benim 3.vites sonundaki devir kesiciye girdiğim taktirde ulaşabildiğim net sürattir. km sayacının ne gösterdiği önemli değil.
(motor YZF R6)
gerçekte yapılan hızı oranlarsanız sapma miktarınıda bulursunuz.
yanlışım varsa lütfen düzeltin.
xnode
23 Mayıs 2007, 13:28
Uluslararası standart başka bir şeydir,
Motosikletin göstergelerinin farklı göstermesi farklı bir şeydir.
Hoşgörülen standart sapma vardır.
Uluslararası standart, bir birimin dünyanın her yerinde aynı şeyi ifade etmesidir.
Dolayısıyla başka birşey değildir. Buradaki kilogram ile amerikadaki kilogram birbiri ile aynı ise buna uluslararası standart denir. Bilirsin.
Benim yaptığım yorum KM/h mph'nin dünyanın her yerinde aynı şeyi ifade etmesi ile ilgili kilometrenin farklı gösterme sebebi ile ilgili değil.
Saygılar
uguratac
23 Mayıs 2007, 13:38
bana göre fark olmaması lazım
varsa gösterge bozuktur
patriote
24 Mayıs 2007, 05:56
Xnode alıntı yaptığım yazından şöyle birşey anlaşılıyor.
Kmsaat - mil cinsinden se farklılık olur. Yoksa böyle bir fark olmaz.
Ve bütün araçlarım km saatleri uluslararası bir standarda göre yapılmıştır.
Bu nedenle herhangi bir farklılık olmaz.
Ben mi yanlış anladım bilmiyorum.
Standardın ne olduğunu herhalde buradaki herkes biliyordur.
Yazmış olduğun yoruma karşılık ben de kazın ayağının öyle olmadığını ve
motosikletlerin her zaman beş- on kilometre fazla gösterdiğini anlatmak istedim.
Sözlerimin doğru olup olmadığını da kendiniz ölçebilirsiniz.
Hiçbir teknik cihaz bulamazsanız, bir polisten rica edin radarla hızınızı ölçsün.:)
Olayı uluslararası standarda bağlamaya gerek yok...
Bradley
04 Haziran 2007, 13:05
Arkadaslar biz 5,10 km den bahsetmiyoruz 25 km den bahsediyoruz Asya marka scooterlar 25 km fazla gösteriyo Ben gecen gün ön tekeri söktüm asya 150 t nin dediginiz gibi ön tekerde bi tane mil var onu döndürünce km saati oynuyo PEKİ SİMDİ SORMAK İSTEDİGİM
Bu km saatlerinin ayarini biz düzeltebilirmiyiz yani Yoksa bunlar fabrika cıkısı sabitmi ayar cekemezmiyiZ bunlara ???:farao:
heytbecom
04 Haziran 2007, 14:08
motor ve araba km sayaçları farklı mı? sorusuna ben 100km/h hızla gittim arkadaş 90 km/h geçmedim diye mesajın yazılması garip geldi bana. Yoksa ben mi yanlış anladım.. yoksa her ikiside aynı şey mi?
biri hız birimi km/h
diğeri bildiğimiz uzunluk birimi km
km sayacı denilincede uzunluk birimi geliyor aklıma. 1000 metrelik parkurda arabada giderse 1000metre gitmiş olur, motosiklette o kadar yol gider.
km saati derse önümüzde 90kmlik yol var. araba bu yolu 90 ile giderse 1 saatte bitirecektir. Motosiklet ise yine 90km/h saat hızla giderse ama 1 saatten daha fazla sürede bitirirse o zaman göstergede farklılık olduğunu anlarsınız. Motosiklet hız göstergesi fazla gösteriyordur...
* Lüks araçlarda hız göstergesi hataları %1'e kadar izin verilir. Yukarıda bir arkadaş söylemiş hız arttıkça bu oran düşer ve lüks araç satın alanlara hız göstergesinin ne kadar bir oranda fazla gösterdiğini belirtirler.
* Bizlerin kullandığı araçlarda ise tam tersi bir durum söz konusu düşük hızlarda doğru gösterir. Yüksek hızlarda %10'a varan fazla hız gösterir.
- Traktörlerde artık istemediğiniz kadar bilgi lcd ekranda karşınızdaoluyor. Hız- devir - iş verimi - yakıt tüketimi - GPS
tkalfaoglu
04 Haziran 2007, 14:10
Ok bu hafta sonu uzun yolda Hyosung GT250R yi GPS ile denedim, %8 fazla gösteriyor, hemen her hızda sabit bu rakam..
-turgut
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO