PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. el alım satım masrafları

a vagrant
26 Nisan 2007, 00:00
Arkadaşlar ikinci el motosiklet alırken nereye ne kadar masraf yapılıyor?(Ruhsatı üzerime alacağım.)Bu masrafı alan mı satan mı öder?Bir de işlem sırasını yazarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

sbuyukkilic
26 Nisan 2007, 00:07
Arkadaşlar ikinci el motosiklet alırken nereye ne kadar masraf yapılıyor?(Ruhsatı üzerime alacağım.)Bu masrafı alan mı satan mı öder?Bir de işlem sırasını yazarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla

Trafikten temiz kagıdını alacaksın. Borcu varmı pulları yatmışmı.
Üzerinde hac,z varmı onuda öğrenmen lazım.
Motor temizmi. markasına ait iyi bir servise göstermen sart

Temiz kağıdı ve ruhsat ile birlikte notere gidip satışı alıyorsun.
Motor aşağıdamı camdan motora bak.:cherry:

yaklaşık noterde kasko değeri üzerinden 200 -300 arası turabilir.
Malesef alıcı öder.
Kendin ruhsat işlerini yapacaksan trafik şubesine gitmek lazım.
Yok muameleciye vereceksen ruhsat evrak bedeli dahil 100-150 ytl öderssin.
Üzerine alırken trafik sigortanı yaptırman lazım. Kaskoyuda unutma.

Benide danışmanlık üçretimi bir zahmet gönderiver.:cherry:

Şimdiden hayırlı olsun. Eksiğim varsa arkadaşlar tamamlar.:P

a vagrant
26 Nisan 2007, 00:15
En nefret ettiğim iş geliyor başıma.Şu bürokrasi...:(ama motor sevdası bu olsa gerek.:)Sağolasın sbuyukkilic.Masraf cc ye göre değişiyor mu acaba?

sbuyukkilic
26 Nisan 2007, 00:22
En nefret ettiğim iş geliyor başıma.Şu bürokrasi...:(ama motor sevdası bu olsa gerek.:)Sağolasın sbuyukkilic.Masraf cc ye göre değişiyor mu acaba?

Mesala noterde İKİnci el fiyatı kasko defterinde 3000 ytl ise farklı 600 lük 15000 ytl olan motorda farklı masrafı oluyor.
Baştan muameleciye verirsen alıcı ve satıcının aynı muameleciye alım ve satım
vekaleti vermesiyle halloluyor. Muameleci hepsini halledip getiriyor.
Motorun muayenesi yapılmışmı onada bakıver. Yapılmamıssa ve gecmişse 60000 ytl ve cezası seni bekliyor olacak.:)

Bir soru daha olursa gece tarifesini acacağım ona göre.:P

a vagrant
26 Nisan 2007, 00:28
Mesala noterde İKİnci el fiyatı kasko defterinde 3000 ytl ise farklı 600 lük 15000 ytl olan motorda farklı masrafı oluyor.
Baştan muameleciye verirsen alıcı ve satıcının aynı muameleciye alım ve satım
vekaleti vermesiyle halloluyor. Muameleci hepsini halledip getiriyor.
Motorun muayenesi yapılmışmı onada bakıver. Yapılmamıssa ve gecmişse 60000 ytl ve cezası seni bekliyor olacak.:)

Bir soru daha olursa gece tarifesini acacağım ona göre.:P

tamam tamam sustum.desene benim bmw beni mahvetmeye başladı:(caysam mı ne?

Gültekin
26 Nisan 2007, 00:31
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/29182-muameleci-ye-para-vermeden-alim-satim.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/30301-2-el-motor-alim-satim-vergisi-ne-kadar-acaba.html#post642816

sbuyukkilic
26 Nisan 2007, 00:37
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/29182-muameleci-ye-para-vermeden-alim-satim.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/30301-2-el-motor-alim-satim-vergisi-ne-kadar-acaba.html#post642816

Ayıp oluyor ama müşteriyi calıyorsunuz.:mrgreen:

Benim aklımada başka birşey gelmiyor.

a vagrant
26 Nisan 2007, 00:42
okudum linkleri gültekin arkadaşım.bakalım ne kadar doğru yazdıkların?göreceğiz.300 ile kurtarırsam sorun yok.sevineceğim. sbuyukkilic baklavayı yollayacağım.merak etme.ya da muameleciysen söyle yaz tel ini sana yollayayım evrakları.

sbuyukkilic
26 Nisan 2007, 00:52
okudum linkleri gültekin arkadaşım.bakalım ne kadar doğru yazdıkların?göreceğiz.300 ile kurtarırsam sorun yok.sevineceğim. sbuyukkilic baklavayı yollayacağım.merak etme.ya da muameleciysen söyle yaz tel ini sana yollayayım evrakları.

Başımdan gecenleri anlattım. Hayırlısı ile binersin inşallah.

Bak şimdi kask mont kaç para diye sorma yatacağım.:mrgreen: :mrgreen:

Yanlız koruyuculu mont , KASK , dizlik ile kullanmassan fazla sürat yaparsan
vallahı bozuşuruz.:) Bunlarda yaklaşık 500 euro tutar.
Önüne kıracak arabalara dikkat et. Lastikler eskiyse değiştir. Pirelli, Michellen

Tekrardan hayırlısı olsun.:rendeer:

Gültekin
26 Nisan 2007, 01:00
okudum linkleri gültekin arkadaşım.bakalım ne kadar doğru yazdıkların?göreceğiz.300 ile kurtarırsam sorun yok.sevineceğim.

"motoruna göre değişir" diye ekleme yapayım :)

1,5 yıl içinde, 3 motor, 1 otomobil devri aldım.
yaklaşık 300 tuttu işlemler.

sen de ayrıntılı yaz, bilgimiz olsun.

kolay gelsin.:bounce:

Carcharoth
26 Nisan 2007, 01:03
Ben alırken satan arkadaş temiz kağıdı çıkartmıştı. Temiz kağıdı ile beraber notere gittik noterde 160 lira devir işlemi verdi. Daha sonra ruhsatı üzerime almak için trafiğe gittim trafikte boş ruhsat kağıdı 30 lira, birde arzuhalciye 10 lira, ayrıyeten sigorta içinde 15 lira vermiştim. Başka ne yaptım hatırlamıyorum. Bu işlemler CBR125 için yaklaşık 7 - 8 ay önce gerçekleşti. Plakayı değiştirmeme gerek yok dediler bende değiştirmemiştim.

Prometheus
26 Nisan 2007, 01:15
Mevcut başlık. Lütfen başlık açmadan önce ARAMA yapınız