Orijinalini görmek için tıklayınız : x8 premium 250- x9 evolution 250- burgman 400
kutluhan
10 Nisan 2007, 20:54
bu üç motorun arasında kaldım.. ihtiyacım olan özellikler
-büyük bagaj kapasitesi (bir kapalı bir yarım kask bir tulum)
-100-110 civarında bağırmadan gidebilmesi
-artçı ve sürücü için konfor
-büyük benzin deposu, az yakması
bakımından bu üç motoru kullanan arkadaşlar varsa bir karşılaştırma yapabilirlerse sevinirim.. saygılar
yankirider
10 Nisan 2007, 23:57
Valla bu konuda ayrıntılı bilgisi olan varsa bana da cok faydası olur....simdiden tesekkurler.
danger0
11 Nisan 2007, 15:11
Cam kenarı ve yanyana olsun mu aynı zamanda :)
Bende X8 ve X9 var, X8 daha sessiz x9 a göre. görünüş olarak da daha cok begeniyorum. Bagaj olarak kapasiteleri hemen hemen aynı. 110 civarı cok rahat gider ikiside bağırmadan. X9 artcı icin biraz daha konforlu. 300-350km civarı menzilleri var.
teksavasci
11 Nisan 2007, 16:00
bos ver onları sym gts 250 bir bak bakalım
http://img152.imageshack.us/img152/9027/gtsblackright7rb.jpg
Renk Seçeneği: Siyah, Gri ve Lacivert
Motor Hacmi: 249,4cc Euro2 Normlarında katalitik konvertörlü (Voyager ve Joymax 250,6cc)
Uzunluk: 2165mm
Genişlik: 870mm
Yükseklik: 1380mm
Aks Arası Mesafe: 1495mm
Süspansiyon:Yağ sıkıştırmalı hareketli kollu tip. Yumuşak, sert ve medium olmak üzere üç konfor seçeneği.
Kuru Ağırlık: 173kg.
Motor Tipi: SOHC 4 zamanlı 4 valfli, elektroplakalı seramik tek silindir.
Silindir Kapağı: Magnezyum, alüminyum alaşımlı, çabuk ısınıp soğuyabilen çift likid kanallı
Frenler: Ön arka disk fren, CBS fren sistemi (sol kol sıkıldığında ön ve arkayı otomatik ayarlayan fren sistemi)
Jantlar: Alüminyum 13 inc.
Soğutma: Sıvı soğutmalı
Yakıt: Minimum 92 oktan kurşunsuz benzin. Depo Kapasitesi 12 Litre
Sıkıştırma Oranı: 10,5:1
Maksimum Güç: 21 beygir / 7500 dd
Ateşleme: Elektronik ateşleme / Elektrik Marşlı
Lastikler: Ön lastik 130/70-13 M/C (57P) Tubeless Arka Lastik: 130/70-13 M/C (57P) Tubeless
Lastik Markası: Maxxis
Dikkat Çeken Özellikler:
Ledli Kuyruk lambaları.
Amortisörlü, geniş hacimli, lambalı bagaj (bagaja 1 adet kask, mont, pantolon, dizlik, bellik rahat sığıyor.
Litre olarak hacmini yanlışlık olmaması için yazmadım.
Kontak anahtarı anahtar yuvası dışarıdan gelecek müdahaleye karşı, perde korumalı
Otomatik Benzin deposu kapağı (kontaktan açılır)
Bir küçük bir büyük olmak üzere iki adet torpido gözü. Ayrıca orta kısımda içecek koymak için göz.
Torpido gözünde elektrikli çakmak (cep telefonu, ipod, mp3 çalar şarj etmek için)
Sustalı artçı ayak basamağı
Sis Farları, Ledli ön park lambası, Farlar H7 çift (bir uzun ampul, bir kısa ampul)
Park halinde veya sıkışık trafikte kolaylık için katlanabilir, gövdeye monte aynalar.
Full elektronik gösterge tablosu,
Günlük kilometre sayacı, odometre, zaman saati benzin ve hararet göstergeleri dijital.
3000 km'de bir yanan yağ lambası. Günlük dijital saat. Beyaz renkli şık gösterge tablosu.
Rezerve kullanılmaya başladığında yanan benzin ikaz lambası. (yaklaşık 1,2 litre benzin kaldığını bildirir)
erodesign
11 Nisan 2007, 16:18
arkadaşım bence listene hondasilverwing 400 ü de ekle.. kafan çok karışacak baştan söyliim. bu konu öyle 2+2=4 gibi kesin ve net değil. önce kağıt üzerinde karşılaştır. sonra hepsisi tek tek dene. kullan. Silverwing de deneme sürüşü vardı belki hala devam ediyordur.. hangisi içine sinerse onu al. ama bu modellerden hicbiri seni üzmez. yolda bırakmaz. 2.el değerlerini de göz önünde bulundur. ve eger alacaksan bence temiz 2.el al... saygılar...
tartışmaya meydan vermez burgman 400
poligrat
11 Nisan 2007, 17:09
Kafanı biraz daha karıştırayım; X-Max 250! ben kullaniorum ve çok memnunum! 100-110+ çok rahat bi şekilde gidiyo, bagaj 2 yarm kask ve ekstra aksesuar için fazlasıyla yeterli! Artçı için extra sissy bar war benimkinde! ayrıca motor 3,5 lt. civarında yakıyo bence son derece uygun! Araştırmanı öneririm! Şimdiden kolay gelsin!http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/urundetay.php?k_id=9&u_id=258
Hakki
11 Nisan 2007, 17:22
x8 kullanıyorum ama tercihlerin arasında burgman400'ü tavsiye ederim.
bagajı biraz daha büyükçe diğer tercihlerine göre. yakıtı da çok az bir şey daha fazla diğerlerine göre. yani piaggio'lar A liraya 320km gidiyorsa burgman400 A liraya 305 km felan gidiyor.
bu üç motorun da hızlanmaları nerdeyse aynı (denedik).
Burgman400 şehir içinde diğerlerine göre biraz daha büyük kalıyor ve diğerlerine göre yere biraz daha yakın.
@ danger0,
x8'in bagajı x9'dan daha büyük olmalı. ben x9'a 2 tane kapalı kask sıgdıramamıştım.
Xmax-250'ler bakıma sık giriyor. 3000 km'de bir bakıma giriyorlar (kaynak= Xmax-250 kullanıcıları başlıgı).
x8 ve x9 6000km'de bir bakıma giriyor.
benim tercihim suzuki burgman:cat:
kutluhan
17 Nisan 2007, 22:59
teşekkürler yorumlarınız için.. geçen pazar günü parkormana gittim x8 250 yi deneme fırsatı buldum.. tecrübesiz olduğumdan karşılaştırma gibi bi imkanım yok ama çok hoşuma gitti.. fren sistemi, rahatlığı seriliği.. ama arka çanta konusundaki fikrim değişince x9 a yöneldim şimdi.. deposu 15 lt imiş galiba eğer 5 lt civarı yakıyosa o da tercihlerim arasına girecek (abs modeli).. piaggionun orjinal aksesuar zenginliği hoşuma gitti diğer markalarda bu kadar aksesuar yok sanırım.. (varsa düzeltin çok bilgim yok :) )
CaBRioLeT
17 Nisan 2007, 23:24
listenden burgmani cikar bence digerlerine gore daha fazla kaliyor...bagaj, konfor,performans acisindan fazla...
skycaptain
03 Mayıs 2007, 12:52
hocam burgmanı nasıl bir maxilerle kıyaslıyabiliyorsun anlamıyorum tartışmaya bile gerek yok
sedatss
04 Haziran 2007, 01:16
Merhabalar,Kutluhan agility i satıyormusun?? Bende agility alacagım da merak ettim neden yeni motor almak istedigini..
mabel
04 Haziran 2007, 01:35
tasarım olarak üç motor arasında en yenisi x8 250. özellikle arka tasarımı çok hoş. tabii bu subjektif bir yorum. ancak dikkat ettiğim birşey var x8'de ikaz lambalarının yeri sürücünün göremeyeceği bir yere yerleştirilmiş. Ve daha önemlisi bir önceki modelde yol bilgisayarı yok. benim 1700 km lik x9 tecrübem var. perfomansını şimdilik yeterli buluyorum. rodajdan yeni çıktıgı icin fazla zorlamıyorum. kadranda ulaştıgım en yüksek hız 142 km. ancak aynı hızı yol bilgisayarı 136 olarak ölçmüş. Daha fazlası da gerekmiyor. Artçılarımın keyfine diyecek yok. Gayet mutlular. Burgman'sa o kategorinin satış lideri. Fakat o lidere o aynalar yakışmıyor. Plastik ve gidona bağlı. Yani dönerken aynalarda gidonla birlikte dönüyor. Eger sık sık şehir dısına çıkacaksan burgman daha iyi bir seçim. şehir içi odaklı bir kullanımın olacaksa x9'da x8'de iyi motorlar. özellikle arkada oturacaklar için x9 daha iyi, daha büyük, daha rahat. yamaha'nın xmax'ını ayaklarını uzatamayacagın icin önermem ama majesty 400'e de mutlaka bakmalısın.
Le Tigre
04 Haziran 2007, 02:26
Merhabalar,
Ben de yeni yeni motora başlangıç yapmak istiyorum. Başlangıç olarak 200-250 cc'lik birşey düşünüyorum. Biraz araştırdım ve şu modeller öne çıktı:
X Max 250, X9, X8, Atlantic 250 ve Foresight 250.
Eşim ile bineceğimiz için, 2 kişinin rahat edeceği bir model olsun istiyorum. Şehir içinde kullanım ve İstanbul çevresine kısa menzilli seyahatler yapmak isityorum.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler...
tolgatasdemir
04 Haziran 2007, 14:00
Bende farklı bir öneride bulunayım, Peugeot satelis 250 kullanıyorum, bagaja 2 tane full face kask sığıyor, bir kaskı çıkarıp korumalar mont falanda koyabilirsin tabi. Yakıt sarfiyatı ise şehir dışı ekonomik kullanırsan 80-90 arası, bir depo ile ortalama 430 km gidebiliyorsun, sonra rezerve düşüyor :D ortalama 2 litrede rezervde var diyebilirim, (benzincide hesapladığım kadarıyla öyle.) bu arada deposu toplam 13.5-14 lt tam emin değilim, 130 u çok rahat görebiliyorsun, hava şartları uygunsa (rüzgar vb) 150 yi görürsün, birde yokuştan aşağıya inersen 165 i görebiliyorsun, tabi devir kesici o hızda devreye giriyor. Kısaca performans olarak oldukça iyi, ataklık falan x9 larla aynı (zaten içinde piaggio motoru var) memnun kalacağını düşünüyorum, Fiyat olarak 9450+ plakaydı ben aldığımda şu andada aşağı yukarı aynıdır. Eğer nerden alacağım dersen, burada yazamam reklama girer, bana özel mesaj atarsan sana yer ve telefon verebilirim. Seçeneklerinin arasında bulunsun :D
protesto
04 Haziran 2007, 14:27
Merhabalar,Kutluhan agility i satıyormusun?? Bende agility alacagım da merak ettim neden yeni motor almak istedigini..
Ben de agility almak uzereyim. Kutluhuan yeni motorunda konfor ariyorsun, Agility bu konuda seni cok mu uzdu ? Rahatsiz bir motor mu ?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO