Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cobalt
01 Mart 2007, 12:14
, şimdi iyi bir sürücü kursu arıyorum, bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum
Gelişim e bak bi sitenin sponsoru zaten ,ibrahim bey de cok sıcak ve ilgili bir insandır gorusursen de selamımı soyle hatta bı zencefıllı cayını da ıc benım yerıme :)
kabuto
01 Mart 2007, 12:40
ya gece aslinda motosikleti almaya keske beraber gitseydik ben hasanpasada adliyenin karisindan aldim motoru sende goztepedeymissin .
keske beraber gitseydik ya sans iste bakalim bugun biraz daha teste edicem makineyi .
ilk motosikleitm problem ciksin istemiyorum cunki tamire vericek param bile kalmadi depoyu fulliyemedim butun nakitimi werdim motosiklete o yuzden tirsiyorum bide liarken ailemide karsima aldim. beni anlarsiniz butun herseyimi zorlayip aldim o yuzden biraz pipirikli davraniyorum:pr:
ali_sener
01 Mart 2007, 13:07
biraz önce gelişimle görüştüm, sitesinede baktım baya iyi görünüyor, diğer sürücü kursundan dolayı evraklarımda hazır, c.tesi günü gidip kaydımı yaptıracağım, artık o zaman ibrahim beye selamını söylerim
GeCe__
01 Mart 2007, 13:20
kabuto keske öle yapsaydık yanlız sen bıtaraflarında kaynak fln var dedın bu nası iş? sıfır degılmı o makına hıcbı anlamadım dedıgım gıbı ıstersen bı aksam göreusebılırz öle sıkıntılar yasıyabılırsın bellıkı daha acemısın ama kızma öle dedım dıye zamanla oturur hersey yoluna daha parcalar yerıne tam oturmadıgı ıcın bosu bulman bıraz zor olabılır ama onunda yöntemı var eyer bosa gecmıyorsa motoru ustundeyken ılerı yada gerı yap sonra bosu bulursun.
aynı zaman uzaktan kumanda calısmıyor dıyorsun bence sen yanlıs yapıyorsun bak sımdı: motor sogukken kesınlıkle calısmaz yanı sabahları fln deneme bosuma:) motor sıcaksa yanı ısındıktan sonra sehbaya alıyorsun ve vıtesde bosta olucak o zaman calısır anladın.
benımde debrıaj sonlara dogru kavrıyo ama gayet memnunum aslında daha guseldır böle olması cunku ötekı turlu stop ettırmem daha yuksek
sen canına sıkma anlıyorum ailenıde karsına almısın,senı menderes usta ıle tanıstırırım varsa motorda bı yanlıs 2 dk halleder. aldıgın yer sanırım mınıbus yolundakı sag tarafdan aldın neyse sen zevk almaya bak:rendeer:
bak benım ıs yerım kızıltoprakta ıstersen atla gel sampıyon kokoreccının ustundeyım
Wallace
01 Mart 2007, 14:37
arkadaşlar benim ön fren çok sert sanırım içinde hidrolik fazla. nasıl yumuşatabiliriz?
GeCe__
01 Mart 2007, 14:57
onun ayarı yapılır wallace eyerkı hıdrolık yagı fazla ise alınır nasıl yapılcagını ben bılmıyorum sende bılmıyorsan hemen götur servıse yaparlar kısa bısey olması lazım
ergeser
01 Mart 2007, 14:59
beyler bugün motoru denedim gayet güzel olmuş dişli cok işe yaradı uzaması cok güzel ama rampa kalkışları 2 kişi ile biraz zayıfladı ama gazı biraz yüksek tutarisen odaiyi sayılır . Ama herşeye ramen tek kişi herşey harika gözüküyo
wallace ilk aldıgımda benimde öyleidi. yagı biraz boşaltım işe yaramadı.serviste sögledim kolun arasına oksit sökücü sıktılar yumuşadı. oksitlenmeden vede tozdan oluyormuş.:cat:
unfortunate
01 Mart 2007, 17:37
gece slm benim makina 250 lik çin şoparı ben yeni olduğumdan yağ değişimine bile ustam yok banada yardımcı olurmusun bana bi usta :silent:
cobalt
01 Mart 2007, 17:38
gece yav benım benzın sarfıyatım arttı kesınlıkle karburatorde bı ayarsızlık var ; menderes sanırım bu ıse bı care bulur :) adama bı aku taktırmaya gıtcektık harbıden ısı bıtene kadar bıkac el tavla atcaz gıbı gorunuyo :P bugun hakan abı getırdıyse akuyle sıslerı alıcam inş.
** gece_ bı kose acarsın artık burda :) ıtınayla dert dınlenır :P yardımcı olunur :cherry:
GeCe__
01 Mart 2007, 20:04
he ya sorma cobalt:) benzın arttıysa karbüratördendır muhakkak ayar gıtmıstır zuahaha, getırmıstır umarım hakan abi.
unfortunate aldıgın motor yenımı cıktı yukı fln:mrgreen: neyse saka bı yana hangı semte oturuyorsun dostum? yagı ısını gercı kendınde degıstırırsın ayrı konu,ama bı usta lazımsa senıde herkez gıbı bızım menderese yonlendırırım.nasıl bır motor o memnunmusun kac basıo:)
yaw saka maka benım mendereslen anlasmam lazım adama kaac tane must. bulduk prım almam lazım :mrgreen: :P :cherry: :queen: :bounce:
ya bu arada senın motorun bı yetkılı bayısı yokmu yada servısı? yanlıs anlama meraktan soruyorum
vıceroy
01 Mart 2007, 20:09
Kabuto çok kafana takma bu işleri para önemli değil ayrıca,bırak neresi bozulacaksa bozulsun ki garantiden değişsin icabında.Şu yazdığın problemleri hangi marka alırsan al zaten yaşamak durumundasın.Moralini bozupta aletten soğuman gereksiz. sl parasının hakkını sonuna kadar veriyor. 500 km de acemilikten biraz sıyrılırsın,zamanlada ayna,ön dişli ve lastik değişimini yapar yıllarcada binersin umarım. :cat:
Genel müdürümüz gece, dostum sl formu sana emanet aman kendine iyi bak. :rendeer: yaa şu mondiyi bi türlü satamadık,sözde her malın bir alıcısı olurmuş!!! bu nasıl iş anlamadım. :cherry:
vıceroy
01 Mart 2007, 21:07
Gece dostum,ressam adanadan mersindeki servise geldi 1 gün önceden dişli siparişini verdikte öyle temin edildi.serviste kendisi taktı.parçayı burdan alıpta kargoyla ist.göndermek astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Ergeser de 18 lik dişlinin farkını farketti ve yazıyor memnuniyetini.
Dostum bana sorarsan hesaplı olması adına oralardan temin etmeye çalış haa olmadı veya bulunamıyor ben sonra üstüme düşeni severek yaparım. İnsanlık ölmedi müdürüm! :cat: :wiinkk:
arkadaşlar hüseyin gv 250 çok hoşuma gidiyordu,üşenmeden tüm sayfaları okudum.millet isyanda 7.750 fiyatı var hemde yazık vatandaşa yahu..:cyclopsan
herkese selamlar. ali_sener ben ehliyeti genç moda sürücü kursundan aldım biri sl 150 iki tane vitesli motorları var.ben motor almadan kursa gitmiştim,derste sl kullandım sl'e orada ısındım :) direksiyon dersini veren arkadaş öğretmek için elinden geleni yapıyor.oraya da bakabilirsin bahariyede.
GeCe__
01 Mart 2007, 21:27
vıceroycum bılıyorum vaktım olsa ben 2 dk bulurum ama olmuyor ıste aksam 8.30 a kadar calısıyorum ben o yuzden bılg. basındayım hep:) ya bılıyorum 5 ytl ise ben 10 verırım örnel yanı anladın:)
hüseyın yazmısın bıraz güldüm vala hyosung dan bahsedıyorsun sanırım:P demek memnun degıller eh napak kendılerı bılır
kabuto
02 Mart 2007, 00:02
gece korumaliklarimi daha alamadim o yuzden acik trafige cikmak pek isime gelmiyo . 300 bakimina giderken ararim seni o zaman beraber gideris sende gorurursun motosikleti .
bugun motosikleti malesef yan yatirdim acikca soylemek gerekirse motorun sagindan indim trafikte sotp edip bosa gecmedi bende yana geciriyim hizlica diye sagindan indim kaldiramadim motoru bi an elimden yavas ama cok yavas bi sekilde yere koydum hani cok hafifi bi sekilde motorda falan bi problem yok ayaklik cok hafif egilmis . ama motordan bi parca benzin aklti hani kirlicak hatta cizilicek kadar bile hizli dusmedi beni briaz korkuttu.
mars olayini cozdum 2 kere basmak lazimmis oda tamam debriyaja alistim sayilir motor briaz tekler gibi oluyo .
motoru aldigim yeri aradim rolandide falan devir cok yuksek adam dedi bilerek oyle yaptik deviri yuksek ayarladik gelince dusurucez meraklanma sen dedi.
toplamda 41 km yol yaptim viteslere geciriken motorun devirini tam ayrliyamiyorum motosiklet acemeligimden kaynakli aslinda .
ama rolandie kendi kendine devir yukseliyo falan bide bugun 65 e kadar ciktim motor briaz yalpaliyo gibi. toplamda basima gelenler bunlar ciklamasi olan warmi acaba
tanzimo
02 Mart 2007, 01:32
Gece, menderes usta ayak olayını halletti şipşak. oh yani gerçekten. artık açıldığında yerinde duran bir ayağım var. dostlar başına. şimdi dikkatlice, açık gitmemek lazım tabiki. illa unuturuz. Sıra aynalarda. Senin aynalar güzel olmuştu gerçekten. Beğendim. Görüş daha iyi ve daha şık.
Kabuto arkadaşıma;Lütfen acele etme. inan anlattıklarının yüzde 80 i acemelikten kaynaklanıyor. Çok doğal. Her şey düzelecek. Hem de sandığından daha kısa bir sürede. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derler. Nerede oturuyorsun? gerekirse bazı şeylerde uygun vakitte yadımcı oluruz. tanzimo@hotmail.com msn e ekle beni.
"Her bindiğimde iyiki bu motorsikleti almışım diyorum, SL imi seviyorum" :cat:
balayyusuf
02 Mart 2007, 01:33
Tamamdır kabutu bak oluyo işte alışacaksın motora oda sana alışacak sen hiç canını sıkma 300-400 km yap tamamdır senin işin o kadar:cat:
Arkadaşlar içinizde sl ine balans ayarı yaptıran varmı ve yaptırdıysa nerede yaptırdı bilgi verirmisiniz.
cobalt
02 Mart 2007, 12:09
yusuf hocam lastık degıstırdın balans ayarı yaptırmadın mı ? cık cık :P
benım bıldıgım buz motor yapıyor herhangı bır rot balans cı da yapar ama lastıgı sokup goturmen lazım hıc bırı lastıklerı motordan sokmek ıcın o kadar ugrasmaz ( gece nın soyledıgı yerde dublex yaptırırken sokulecek lastıkler nasıl olsa yapıyosa orda yaptırırsın )
GeCe__
02 Mart 2007, 12:12
ya koruma demırlerını neden alamadın ılgınc) gercı bende motoru ilk aldıgımda camsız almıstım bıkaç gun sonrada almıstım camı nede olsa evımızın assagasından almıstım saglam yerdı:P 300 bakımı yokkı kardes yoksa benmı bılmıyorum:) benım bıldıgım 500 bakımı var bak tanzımo nunda dedıgı gıbı ıstersen yakınsan görusuruz her zaman dert degıl.aslında rölantıyı yuksek yapmalarının hıcbır anlamı yok bence sen acemı olmasaydın gerek duymazdın ama neyse.yaw benım debrıaj da gec kavrıyor ama daha iyi bak sana söylıgım ben ötekı turlu stop ettırme sansın daha yuksek emın ol bıde tekelr gıbı nasıl oluyor onu anlamadım.sen jıgleyı anladın dımı kabuto?
he bu arada cobalt balayyusuf ben dublekscı buldum cookta uygun fıyata pazar acıkmıs buyuk ıhtımalle pazar gıdıcem saat 10 orda olucam ıstersenız gelın benle hem fıyatıda ındırırz dahada:wiinkk:
ressam_01
02 Mart 2007, 15:27
iyiyim ressam saol 85 kurus yakıyor dostum senınkı?
benim ki çok yakıyor abisi ya tam gaz gidince 100krş u geçiyor işte yakıt ne iş anlamadım yavv
GeCe__
02 Mart 2007, 15:36
karbüratöründe sorun vardır baktır onu hemen ressam_01 cim benımkı uzun yolda daha az yakıyor.aynı zamanda benım egsozda acık,dolayısıyla benzın serfıyatı yukselmez sakın yanılmayın tam tersı hatta cunku motor rahatlıyor sonucta 150 cc yuksek hacımler ıcın bılemem:bounce:
ressam_01
02 Mart 2007, 16:04
basınç yapması lazım mıs ama basıncı yapamayınnca ciğ atar benzini ddemişti servis
cobalt
02 Mart 2007, 17:45
gece bugun aku ve sıslerı aldım hakan abı den yarın ins menderese ugrayabılırım , yusuf hocam senınde gelmenı cok ısterdım motorda yapılacak bı ton ıs var.. belkı yarın gıderken arka lastık de alırım o zaman dublex yaptırmak lazım ; gece yarın sırkecıye ugrayıp gecıcem karsıya 18 lık ondıslı sorarım buralarda varsa senın ıcın almamı ıstermısın?
** not : hakan abı ( jameika34) keeway ini satıyor bilginize bence kacırılmayacak makıne almayı dusunup topık ı takıp edenler kendısı ıle ırtıbat a gecsınler oncekı sayfalarda telefonu vardı
kusura bakmayın ıkı arada bı derede yazıyorum okuyunca yazdıklarım anlamsız gelebılır :P
GeCe__
02 Mart 2007, 18:01
cobalt evet bılıyorum konustum hakan abıylen almısın hadı bakalım hayırlı ugulu olsun:) fakat ben hakan abıye sölemıstım aslında 1 adet daha vermesı lazımdı sana balayyusuf ıcın unutmus meyersem neyse ben alırım ondan.vala cook makbule gecer coblat dişli alırsan sevınırım ama yanlıs alma sende:) istersen bı ölcusu fln al.
evet satıyor motorunu bencede ıstyen varsa tereddurtsuz alsın derım cunku cook tatlı onun motoru vede cook temız sıs farları elcıklerı önde cok tatlı bı cam var bıkaç stıcerda var yakısmısta hem bende tavsıye ederım yanı.
arkadaslar ben bu arada bısey aldım bı muddetır aklımdaydı en sonunda bı sekılde aldım bırısınden adı: crloser lastık patlamasına son,taaki lastık asınana kadar hıcbır sekılde patlamıyor cıvıde batsa herhangı bısey olsada hemen orayı kapatıyor sıvı bısey belkı ıcınızde bılen vardır zaten,ben 2 adet aldım dolayısıyla bı lastıge bıtanesını bosaltıyorsunuz.kullanımı: ilk önce lastıgın havasını bosaltıyorsunuz bı gusel ve ondan sonra sıbobun ordan lastıgın ıcıne bosaltıyorsunuz bıtene kadar sonra tekrar lastıgı sısırtıp 1 km yol gıdıyorsunuz ama 30 km hızı gecmemek sartıyla yanı ıcıne tam otursun dıye,lastıgın ıcınde az bı mıktar sıvı kalıyırmus oda eyer lastık patlarsa ıste yada cıvı fln gırerse hemen orayı kapatıyormus böle bısey bende aldım fıyatıda cok uygun.artık lastıklerı dubleks yaptırınca bunuda kullanırım dıyorum,belkı bırazdan kutunun resmını cekıp yollarım
onaylanan bı urundur bu arada. bıde yanlıs yazmısım adını:) closer
http://img440.imageshack.us/img440/3844/lastikzirhihl3.jpg (http://imageshack.us)
ahada kutusu bu nasıl ama anında göruntu:)
made ın turkey yazdıgına bakmayın amerıcan malıydı sanırım
ergeser
02 Mart 2007, 18:48
dostum öncekı sayfada fln yazmıstım dişliyi bana yollıyabılırmısınız dıye ama önemlı degıl saol
dostum yollarım nedemek istersen önümüzdeki hafta yolıyem.ama sorun cıkmaz dimi göbek ler aynidir herhalde
GeCe__
02 Mart 2007, 18:56
vala ergeser makbule gecer yollarsan. :) tabıkı göbekelr aynıdır farklı olucak halı yoktur heralde:) ben sana özelden adresımı yazarım sen bana hesab num. verırısın orayada ucretımı yollarım oky:cat:
ya bu arada dun aksam baya bıı ınceleme yaptım arkadaslar bısekılde buldum sıtelerını herneyse söylıcegım sey su: keeway gercektende hem amerıcan hemde avrupa patentlı hemen hemen butun avrupa ulkerınde keeway var dahada keeway ne motorları var grsenız cok enteresan özellıkle bı tane scoter var hasta oldum vala cok tatlı yapmıslar buyukte baya, onun harıcınde butun motor tarzlarını yapmıslar keeway ın.halmet,go-kart vs.. gıbi.
bırde sasırdım baktımkı ne göreyım:) bızım sl 150 nın 125 cc liği bile var:) görunus aynı gıbıme geldı, bıde beygırı daha az baskada bısey gözume pek carpmadı ama sasırdım bıan öle görunce hehe.
yanlız land cruser e hasta oldum caok tatlı hangı ulkeydı bılemıcem ama bızım turkıyede olanından farklı egsoz baya uzun arka lastıgı gecıyor ondan sonra ön farın bı sagında bı solunda bırer tane sis lambası var kı cok tatlı olmus bırde bazı yerlerınde renk farklılıgı var cook begendım vala için gıttı:)
cotonak28
02 Mart 2007, 20:47
Arkadaşlar Selam,
Baktım bugün hava güzel işden eve motorla döneyim dedim iş yerim leventde ev mecidiyeköyde neyse uzatmayalım eve tam yaklaştım çeyrek depo benzin olduğu halde motor stop etti ve bir daha çalışmadı.
Arkadaşlar sizce sebebi ne olabilir?
(bu arada kış dolayısıyla motor genelde iş yeri garajında kalıyor ama hergün motoru çalıştırıyorum)
kabuto
02 Mart 2007, 21:55
motosiklete az cok alsitim debriyajda alisti aslinda kaldirirken pek problem yartmiyor bugun briaz denedim .
motosiklete alistim sayilir aslinda .
aldigimyerde soyleidler gece 300 bakimi die . 500 u bilmiyorum.
dun aksam motosikletim oldugu yeri bi kac hirsiz zorlmasi galiba canim briaz sikildi serefisler ya .
motoru tam olarka zorlayamadim daha 5 . vitese cikiyorum ama ondan sonra hizlanma briaz yavasliyo zorlayimmi zorlamiyimi kararsiz kaldim.
tanzimo abi ben madenlerde oturyorum . tahmin ediyorum neresi orasi diyosundur herkes ayni tepkiyi weriyor:)
sile otabaninda sarigaziye gitmeyen . solda kaliyor ayarliyabilirsek tabiki bilen birisnden yardim almak cok super olur
balayyusuf
02 Mart 2007, 22:34
Cobalt yarın Menderes ustaya seninle gelemediğime bende çok üzülüyorum aksilik işte işin uzarsa oralarda olursan gelirim yinede.
Gece şu dublex işine çok sevindim adamlara bahsettinmi jantın kalın olduğundan bu pazar bende geleyim halledelim çok iyi olur sonrada lastik zırhını koyar birde balans yaptırırız ondan sonra tadından yenmez valla bu sl.:queen:
hayalbert
02 Mart 2007, 22:43
selam
geçenlerde benim yan kapak kırıldı, zeda3000 in konu ile ilgili çalışmalarını hatırladım. Arayınca fun bölümünde linkleri buldum ama kimse epeyi bir zamandır indirmediğinden olsa gerek silinmiş. zeda3000kardeşime pm atıp bu dosyaları istedim. o da beni kırmadı herkese çok selamı var.
zeda3000 kardeşin hazırladığı kitapçıklar aşağıdadır, hayırlı olsun..
yan kapak tamiri http://rapidshare.com/files/19064670/yankapaktamiri.pdf.html
jikle kullanımı http://rapidshare.com/files/19065331/jiklekullanimi.pdf
benzin musluğunun kullanımı http://rapidshare.com/files/19066120/benzinmuslugukullanimi.pdf.html
zinciri germe ve ayarlama http://rapidshare.com/files/19066416/zincirgermeveayarlama.pdf
:) :cat: :rendeer: :mrgreen: :cherry:
Boğaçhan
02 Mart 2007, 23:47
Bana biraz benzin yakışın fazla gibi geldi ben full depoyla rezerv dahil 550 km civari yol yapıyorum ama benim eksoz sadece 1 kademe açık tam açtırmadım.
cancagliyan kardeşim, ''benim eksoz sadece 1 kademe açık tam açtırmadım'' demişsiniz!
Anladığım ve yürüttüğüm mantık kadarıyla; Eksoz'a altdan bakılınca 3 adet perçin/punta tarzı kaynak görülüyor, bu görüntünün verdiği ip ucu; zannımca her eksoz borusunda 3 adet seri halde susturucu olduğu ve bu puntoların bu susturucuları sabitlemek için yapıldığı.
Herhalde siz, en dıştaki susturucunun puntasını matkap veya kaynak ile kestirerek bu işlemi yaptırdınız.
Tespitim Doğrumu? cevaplarsanız memnun olurum.
bende almıştım bu lastik zırhından lastik patlayınca şişirip tamir etmek için kullanılıyor sanıyodum :pr: lastik patlamadan kullanılacağı aklıma gelmedi.saol gece söylemesen motorun çantasında öyle duracaktı.yarın ilk işim zırhı kullanmak:)
Boğaçhan
02 Mart 2007, 23:51
Ön dişliyi 18 yapan Arkadaşlarımız, aldıkları dişlinin marka/model tanımlamasını da yapabilirlerse, hatta işi biraz daha öteye götüreyim; resmini forum'a koyabilirse hepimiz bilgilenmiş oluruz. Şimdiden teşekkürler.
omersun
03 Mart 2007, 00:46
Arkadaşlar herkese slm!
Herkes iyidir inşallah!
Ben bugün Mersin'de Duran ustaya yan çantanın birini verdim, tamirat yapacak. Alt tarafı yırtılmış, bağlantı demiri de terinden kopmuştu. Bana 50 YTL'ye yapacak ve o fiyata zor ikna ettim. Sizler ne diyorsunuz bu duruma normal mi?
Ayrıca bunu yaptırdıktan sonra, birdaha ki maaşda da sisi bar yaptırmayı düşünüyorum, ona da 40 YTL dedi, en uygunuymuş tabi ki 150 YTL'ye kadar çıkıyor dedi! Bu fiyat nasıl sizce?
Buarada ben böbreklerimde taş sorunu yaşadığım için, 1 haftadır motora binemiyorum, küsmüşmüdür acaba! Birde benim ayağım bu fren pedalına alışamadı gitti ya! Acaba benim ayakta mı bi sorun var, yoksa yerini biraz dengesiz yere mi yapmışlar!
Herkese keyifli sürüşler diliyorun!
cobalt
03 Mart 2007, 01:03
aksam ıs cıkısı sirkecı ye ugradım cogu dukkan kapatmıstı acık olanlarda 18 ık dıslı bulamadım gece_ yarın menderes e gıderken bı daha ugrıycam artık nasıp kısmet bulamazsam soylerım ergeser arkadasımızdan 3 adet ısterız :)
tanzimo
03 Mart 2007, 02:48
Ayrıca bunu yaptırdıktan sonra, birdaha ki maaşda da sisi bar yaptırmayı düşünüyorum, ona da 40 YTL dedi, en uygunuymuş tabi ki 150 YTL'ye kadar çıkıyor dedi! Bu fiyat nasıl sizce?
Buarada ben böbreklerimde taş sorunu yaşadığım için, 1 haftadır motora binemiyorum, küsmüşmüdür acaba!
Öncelikle geçmiş olsun. Böbreklerinde taş varsa motordan daha iyi bir malzeme var mı? :) taşı düşürmen gerekiyor. Düşmüyorsa ESWL ile kırdırman, kırdırdıktan sonra gene düşürmen gerekiyor. Her halukarda onu işeyeceksin dostum. Çok büyükse ameliyat. inşalah ona gerek kalmaz. Bol bol su, hatta bira iç, gece yatarken sıcak duş, motordayken bellik tak- sıcak tut orayı. Motorla gezerken de yanına ufak bir torba al ve şunları içinekoy:
1-steril bir enjektör(iğne)
2-voltaren ampul (ağrın tutarsa birine hemen kabadan çaktıracaksın ve 12 saat sonra 1 tane daha)
3- buscopan tablet (bunu da 6 saatte bir alacaksın ki genişleyecek rahatlayacak orası). Kalanı düşürmene kalmış.
Çok geçmiş olsun.
Kabuto yardımcı oluruz. gece ile geliriz gerekirse. Bu aralar zaman olarak biraz daha müsaitim zira. Gece, gece gelir ama. :bounce:
Arkadaşlar CLOSER LASTİK ZIRHI hakkında..
çok zorlarsanız 4 tüpü 20 milyona bulma şansınız var arkadaşlar. Bu da 2 motor demek. Yani iki kişi 10 milyona bu işi halledebilir. Normal fiyatı 40 milyondur.
Hakkında yazılanlar. Belki okumak istersiniz;
--------------------------------------------
Closer Lastik zırhı lastik patlamasına son veriyor. Closer Lastik Zırhının Manavgat Bayiliğini üstelenen Dörtler Nakliyat Şirketi yetkilisi Mahmut Şafak, Closer Lastik zırhının bugüne kadar piyasada boy gösteren mamüller ile hiçbir ilgisi olmadığını, Closer'in patlayan lastiği kendisinin tamir ettiğini belirtti. Şafak, Closer Lastik Zırhını Şoförler Odası araçları başta olmak üzere bir çok araca uygulandığını ve uygulamanın başarılı olduğunu söyledi.
Belediye Toptancı Hali yanında bulunan Dörtler Nakliyat Şirketi yetkilisi Mahmut Şafak bayiliğini üstlendikleri Closer Lastik Zırhının devrim niteliğinde bir buluş olduğunu belirterek "Closer, mikro fiberler ve doğal kauçuğun eşsiz birleşimi ile meydana gelmiş, Dünyada Lastik Patlaklarını önleyerek kalıcı yama yapan tek formüldür. Her lastik çeşidinde kesin olarak patlakları (10 mm.) önler.
Closer, lastiğiniz her hangi bir şekilde delindiğinde, basınçlı havanın deliğe doğru hücumunun oluşturduğu kuvvetin etkisiyle, dönen lastiğin içerisinde, deliğe doğru hareket eder. Delik olan bölgeye geldiğinde burada basınçlı havanın da etkisiyle kenarlardan başlamak suretiyle delik üzerinde bir tampon ve doğal bir zırh oluşturur.
Closer Lastik Zırhının, daha önce bilinen AEROSOL ve KÖPÜK tipi lastik tamir kitleri ile hiçbir benzerliği yoktur. Bu tip malzemeler lastik patladıktan sonra sizi ancak tamirciye veya evinize kadar götürür. Closer Lastik Zırhı ise sürekli ve kalıcı bir onarım sağlar.
CLOSER LASTİK ZIRHI kutusunda 4 Adet plastik şişeler içinde sıvı bulunmakta. Lastik havasını indirmek üzere 1 adet sibop kapağı ve sıvıyı lastik içine boşaltmayı sağlayan bir başlık mevcut. Her bir plastik şişe 1 lastik için kullanılmakta. 4 şişe, 4 lastik. Uygulama her bir lastik önce indirilerek şişeler içindeki sıvılar lastiğe boşaltılmakta daha sonra hava basılarak yola devam edebilirsiniz.
CLOSER LASTİK ZIRHI aracınızın lastiklerinde seyir halinde veya dururken meydana gelebilecek patlakların saniyenin 1000/1 kadar bir zamanda en fazla 15 defaya kadar patlayan yeri kalıcı bir şekilde tamir ederek sizlerin belki hayatınız boyunca telafi edemeyeceğiniz maddi ve manevi kayıpların meydana gelmesini engeller. ARTIK LASTİĞİNİZİN PATLAK DERDİ OLMADAN HUZURLU VE RAHAT BİRYOLCULUK YAPABİLİRSİNİZ...
Closer'in Özellikleri
Sıcak ve soğuk hava şartlarından hiçbir şekilde etkilenmez.
Lastiğin ısınmasını önleyerek lastiğinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Lastiğiniz 10-15 defa 10 mm'ye kadar delinse bile hiçbir müdahale olmadan lastiğinizi içeriden kendi kendine kalıcı bir şekilde tamir eder.
Bir lastikte en az 10 en fazla 15 patlağı önler.
Lastiğinizde oluşabilecek delikleri kalıcı olarak kapatır.
Zaman içerisinde bozulmaz ve özelliğini kaybetmez.
Görevi lastiğinizin ömrü boyunca devam eder.
Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı değildir. Su bazlıdır.
Çevrecidir. Herhangi bir zararlı madde içermez.
Tamamen güvenlidir. Lastiğinize jantınıza ya da aracınıza hiçbir zarar vermez.
Uluslararası araç üreticileri tarafından kullanılmakta ve tavsiye edilmektedir.
Ekonomiktir, sadece bir lastik patlak tamirine vereceğiniz ücret ile güvenli yolculuklar yapabilirsiniz.
Closer'ın Kullanım Alanları
Hususi araçlar, askeri araçlar, ambulans araçları, itfaiye araçları, polis araçları, belediye araçları, iş makineleri, nakliye araçları, zirai araçlar, motosiklet, bisiklet, şişme bot ve her türlü havayla şişirilmiş araç lastikleri
Closer'ın yararları
Lastik patlamasından meydana gelebilecek kazalarda can ve mal kaybını önlemek.
Lastik patlamaları için vereceğiniz paradan ve harcayacağınız zaman kaybından sizi kurtarır.
Şiddetli soğuk, yağışlı hava ve aşırı sıcaklarda sizi lastik değiştirme zorunluluğunda bırakmaz.
Issız yollarda, gece karanlığında patlamış lastik değişiminden sizi kurtarır.
Closer'ın uygulanışı
Closer'ın lastik jantı üzerine akmasını önlemek için aracınızı lastiğinizin sibobu yanda kalacak şekilde park ediniz. Sonra lastiğinizin sibobunu yerinden çıkarak havasını indiriniz.
Closer'ı standartlar dahilinde lastiğinize enjekte ediniz.
Sibobu takarak, lastiğiniz için gerekli olan miktar kadar havayla şişiriniz"
-----------------------------------------------
balayyusuf
03 Mart 2007, 13:03
Tamam Gece ararım akşam ama bu yağmurda nasıl yapacağız.:silent:
Cobalt ve Gece 29-Mart -1 Nisan 2007 motosiklet ve aksesuarları fuarına 3 adet bedava giriş biletim var 2 sini size ayarladım beraber gideceğiz.:mrgreen:
Bu arada sevgili Motorcu arkadaşlarım SHİRO ve SCORPİO (İspanya ve Portekiz malı) marka kask almak isyenler( Motordaki en önemli parça kafamız malum) Sirkecide AYDIN MOTORA gidiyorlar ve Benim selamımı söylüyorlar Yusuf Hoca(Coğrafyacı) deyin tanırlar ve Shiro kaskı 95 ytl scorpio yu 80 ytl ye alıyorsunuz bu fırsatı kaçırmayın bunlar orjinal CE belgeli kasklar kredi kartıyla da alabiliyorsunuz taksit seçeneğide var piyasada 160-170 civarı . Ben iki tane aldım ayrıca Metzeller kampanyası devam ediyor duyurulur.:cat:
Boğaçhan
03 Mart 2007, 20:37
Arkadaşlar herkese slm!
Birde benim ayağım bu fren pedalına alışamadı gitti ya! Acaba benim ayakta mı bi sorun var, yoksa yerini biraz dengesiz yere mi yapmışlar!
Herkese keyifli sürüşler diliyorun!
Omersun, 40 YTLye nasıl bir sisi bar takılacak merak ettim. Fiyat makul ama...!
Fren pedalı orjinal haliyle biraz sol'da kalır ve pedala basmakta zor olur, çaresi çok basit...! dediğimi yaptığında; işlemin basitliği ve sonuçtaki rahatlık karşısında şaşıracaksın.YAPILACAK İŞLEM: Motoru orta sehpaya al, motorun sağ tarafına geçip çömel ve sol elinle sağ ayak pedini tut, sağ elinle fren pedalını tut ve kendine doğru olanca gücünle çek, aşağı yukarı 5-6 cm pedalı kendine doğru çekebilirsin. çık motorun üstüne bir dene, hoşuna gitmezse aynı işlemi tekrarlıyabilirsin. Kısacası bu iş için alet/edevata gerek bile yok 2 dk.da iş bitiyor ama sonuç mükemmel oluyor. Bütün Keeway Dostlarına da tavsiye ederim.
Boğaçhan
03 Mart 2007, 21:30
Gece kardeş, sağol. Yakın bir zamanda teferruatlı bi masraf yapmayı planlıyorum. ama şu an beklemedeyim.
Ayna konusunda seni unutmadım aklımdasın. ::thanks:
Fren Pedalı ile yazdıklarımı yapmadıysan bir dene, çok memnun kalacaksın. ::xblink:: malum... bizim benzin depoları oldukça geniş::150:: , fren pedalı kullanımınıda haliyle zorlaştırıyor. pedalı normal konumundan biraz sağa almak çok rahatlık veriyor. ::148::
kabuto
04 Mart 2007, 02:48
motoruma alismaya basladim cakartip gezemedim bugun resmen bosluk oldu benim icime oturdu havada superdi arakdaslaa motosiklet almaya gittik .
ya warya delirtiyolar beni gidip mondialden kanuniden scoter alacakar 2.500ytl falan werip taksitle onun yerine kendi motorumu onerdim haliyle ama sicak bakmiyolar.
alip 1-2 ay sonra sagi solu dokulup servisten cikamayinca ne olacak merak ediyorum
vıceroy
04 Mart 2007, 08:46
kabuto ben sıfırı 2.450 ytl olan scooterı servise 1000 ytl ye satışa bıraktım. Yani ikinci elleride az para ediyor.yol tutuşu anlamında da sonderce dengesiz bu yürüyen plastik scooterlar!!:queen:
cobalt
04 Mart 2007, 14:29
dun lastık , aku , sısfarlarını alıp menderes ustaya gıttım sonradan yusuf hocam la gece de gelsı hatta yasın de ugradı işimiz biraz uzun sürdü ama debriyaj balatası degıstı sisler takıldı arka lastık metzeler oldu fren ebriyaj ayarları yapıldı light bar geldıkten sonra sıslerın yerı ve butonu fln degıstırılecek sımdılık ıdareten taktık ama manyak cakıyo 2x55 W tabıı kı uzun sure kullanılmayacak kadar yuksek guc cekıyolar ama karsıdakıne allah yardım etsın :) gece yada yusuf hocam soylesın nasıl olduklarını + lastık degısınce motorun arkası resmen yapıstı yere asfalttakı yarık cızgılerı bile korkutmadı desem yerıdır ,bıkac cukurdan kacmak ıcın bıraz yatırdım motoru yusuf hocam belkı gormustur ama yok kalabalık ve arabalar da hızlı gıttıgı ıcın fazla yatırmaya cesaret edemedım :P baskı balata henuz yenı ama yol boyunca 4.vites 6-7 bin devir aralıgında 80 km hızla cok fazla tıtresım olmadan rahat gıdebıldım sislerin resimleri için light bar ın takılmasını beklıyorum
kabuto
04 Mart 2007, 20:41
bennapicam bilmiyorum bakiyorum sizin yaptiklariniza motosiklete baya bi masraf yapiyosunus. benim motora su anda dusundugum tek masraf sisi bar o kadar onun disinda motosiklet gayet oturakli bence
vıceroy
04 Mart 2007, 21:31
cobalt baskı balata değişince titreşimdemi azalıyor yani?
honda titanın balatasınımı taktınız? vites geçişlerinde sorun varmı? cevapların için şimdiden teşekkürler. :bounce:
omersun
04 Mart 2007, 21:54
TANZİMO, sağolası abi böbrek için söylediğin önerileri yapıyorumz.
Zaten iğneyi yanımdan hiç ayırmıyorum, her 12 saate bir sancı kesin geliyor!
Dr. kıracaz mecburen dedi.
Buarada benim motordan 2 - 3 viteste enteresan sesler geliyor zaman zaman!
Belki 4-5'de de geliyordur ama o zaman hızlı olduğum için duymuyorumdur.
Şu an yan çantalar takılı olmadığı için onların vidaları da boşta.
Yarın çantaları da taktırdıktan sonra, aynı sesler gelmeye devam ederse işimiz var.
Omersun, 40 YTLye nasıl bir sisi bar takılacak merak ettim. Fiyat makul ama...!
Fren pedalı orjinal haliyle biraz sol'da kalır ve pedala basmakta zor olur, çaresi çok basit...! dediğimi yaptığında; işlemin basitliği ve sonuçtaki rahatlık karşısında şaşıracaksın.YAPILACAK İŞLEM: Motoru orta sehpaya al, motorun sağ tarafına geçip çömel ve sol elinle sağ ayak pedini tut, sağ elinle fren pedalını tut ve kendine doğru olanca gücünle çek, aşağı yukarı 5-6 cm pedalı kendine doğru çekebilirsin. çık motorun üstüne bir dene, hoşuna gitmezse aynı işlemi tekrarlıyabilirsin. Kısacası bu iş için alet/edevata gerek bile yok 2 dk.da iş bitiyor ama sonuç mükemmel oluyor. Bütün Keeway Dostlarına da tavsiye ederim.
Boğaçhan, bende 40 YTL'lik sisi barın sadece fotoğrafını gördüm!
Adam yaptığı motorların fotoğrafını çekmiş, ama piyasada ki Çelik motor filan var ya onların benzeri. Yani çok yüksek değil, ama fotolardan gördüğüm kadarıyla idare eder. Bugün bir de başka bir motorcu da gördüm, onlar da 50 YTL dediler ama, bizim motora uyması için sisi bardan birkaç yer keseceklerini söylediler. Çünkü onlar bizimkinin değilmiş, bizimkine uyduracaklar anlayacağın. Büyük demirleri var çantanın altına da çantayı tutmak için gelen yerler var!
Hiç olmazsa onu yaptıracam artık, bildiğiniz yerde var mı sisi bar!
Fiyatı nedir, ben Mersin'den nasıl temin ederim!
Fren ve basamak ayarını da henüz yapmadım ama, en kısa zamanda yapacağım, hakikaten ayağımın frenlere alışacağı yok yoksa!
Herkese keyifli sürüşler!
SaLu_JaCBo
04 Mart 2007, 22:48
arkadaşlar motorum otomatik marşş yapmıyor sadece ayaktan çalışıyor. sorun ne olabilir jigleyle alakalımı sizce.cıjır cıjır ses geliyor bastığımda.pazartesi menderese yol gözüktü :) ibrahim aynaları almaya gelemedim sana bu hafta uğrıycam 2 numralı siparişimi hazır edermisin:)
cobalt
04 Mart 2007, 23:21
vice valla balata plakalarını gece saglsun getırmıs nerden aldıgını bılmıyorum ama tıtan ın degıl galıba bırde balatayı takarken son plakayı dıger dordunden farklı taktı aynı yuvada degıl yanı , normalde 7000 devırden sonra hıssedılır tıtresım baslıyo bu yuzden pek fazla 7000 devrın uzerıne cıkmıyorum ama 5. vıtes 7000 devırde 90-100 rahat gıdebılıyo ama bunu ıcın devrını vererek vıtes degıstırmen gerek bırden o hıza cıkmıyor ; benim vıtesler zaten sıkır sıkır gecıyor sorunum yok uzun zamandır ama bı aragıdıp karburator u ateslemeyı falan ayarlatıcam ; ne olursa olsun yanınızda yedek olarak :sigorta,buji, ampul bulundurun
Olcan138
05 Mart 2007, 01:10
Yeni değiştirenler var gördüğüm kadarıyla aramızda, debriyaj balatalarının fiyatları(balata ve değişim ücretleri) ne kadar?
@balayyusuf, kask fiyatları dikkatimi çekti, gerçekten çok uygunlar:) Modelleri nelerdir, biliyor musun? Veya aldıklarının fotoğrafını ekleme gibi biri imkanın var mı?
İyi sürüşler dilerim...
ağırAbi
05 Mart 2007, 01:18
merhaba arkadaslar . ben Selçuk mecidiyeköy gülbagda oturuyorum. 3 ay önce aldim sl imi ve ilk motorum bu. bu motoru ihtiyaçtan aldigim için ve bu kış genelde havalar sıcak oldugu için 3 ayda 3500 km yol yaptim istanbulda. az da olsa sizin yazilarinizi okuyup birseyler ögrendim. 3500 km de şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
bugün hava malum yağmurlu. önüme ara sokaktan caddeye cikmak için bir araba önüme burun cikardi. ben de yavaş gitmeme ramen sert fren yapinca motorumun arkasi sola çekti ve sola yattim düştüm. neyseki bende bir hasar yok. ama motorumunda plastiklerinde filan ufak tefek yamulmalar çizilmeler var.
bugunku kazadan sonra artik burada yazdiklariniz okuyup bilgilerimi arttirmaya motuma gereken şekilde bakmaya karar verdim. sizin yazilarinizin bir kısmını okudum. fakat benim sormak istedigim baska seyler de var.
genelde yogun tempolu bir insanim ama istanbul avrupa da oturan sl cilerle tanışmak ve çay içmekten çok memnun olurum. :) şimdiden teşekkurler.
RedStar
05 Mart 2007, 01:53
Epey oldu buraya girmiyeli nasılsınız arkadaşlar.
Superlight tımın 8 martta tam 1 yaşını kutluyacam :mrgreen:
ve 14.700 km oldu :) nede olsa mevsimlik motorucu değiliz yaz kış yağmur camur biniyorum .
1 senelik deneyimlerimi ve tecrübelerimi paylaşabilirim gelen sorulara
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO