Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
balayyusuf
25 Şubat 2007, 22:04
Viceroy Ben Metzeler lastikleri Sirkecide Aydın Motor'dan aldım (Doğu bankın yan sokağı lastikler orjinal Alman malı ve Alman üretim daha önce sorduğumda çok daha pahalıydı ) şu an bu fiyatlar ( ön 100 arka 130 ytl)kampanya varmış ondan düşük kaçırmayın derim virajlarda 45 derce eğiliyorum lastikler yeri zamk gibi tutuyor acayip güzel kendime güvenim geldi doğrusu.:cat:
Ressam teşekkürler banada kaynakla yardırma fikri hoş gelmemişti zaten senin tecrübende varsa vazgeçtim:cat:
Cobalt Bende Paşada oturuyorum bir ara müsait olduğunda dinleyeyim senin motorun sesini matkapla yapıcam galiba bende ama göreyim bakalım nasıl yaptın şimdiden sağol:cat:
cancagliyan
26 Şubat 2007, 00:11
bi önceki sayfada arkadaş egzos açtırmayı sormuş
benim egzos gayet açıktır:) çok ses veriyor ama yollarda kafa şişiriyor ama tabi bi tünele yada moda daki dar sokaklara girince millet harley geliyor sanıyo onunda ayrı zevki var
benzin aynı yakıyor kardeş... full depo 450 km yapıyorum
Bana biraz benzin yakışın fazla gibi geldi ben full depoyla rezerv dahil 550 km civari yol yapıyorum ama benim eksoz sadece 1 kademe açık tam açtırmadım.
GeCe__
26 Şubat 2007, 11:56
slm arkadaslar musa_35 hos geldın aramıza umarım kalıcı kalırsın
vıceroy ya sızın ordan alsak dişliyi nasıl olur kargoya fln versen dıyorum olurmu acaba parayıda hesaba yatırırız ne kadarsa? burdan benı bıraz ugrastırıcak gıbı ama.
orjınal zıncır nasıl o fıyatta ya hayrat vala demekkı bızım burası kazık:) zaten orjınal almıcam ben ya dedıgım gıbı o buldugum kalıtelı zıncırden alıcam vala kımse ortak olmazsa 2 adet alıcam ek yapıp taktırıcam benım zıncır neredeyse kopma noktasında motorun sag ve saol arka taraftan bı kac kere takur tukur dıye bı ses geldı gumburtuye gıdıcez sanırım:)
ben motou aldıgın ılk gun egzosu actırmıstım tanıdık bı yerde hemde kaynakla ama gayet memnunum ama yusuf kardes cok ıstemıyor dolayısıyla maktapla acmak daha amntıklı olur hem bıka kere delıp sese bakabılırsın yanı kendın ayarlıyabılırsın.
jameika34
26 Şubat 2007, 13:27
Kask'a ihtiyacı olan arkadaşlar işte marka ve fiyatları........
1- AİROH (MATHİSSE SPORT) Çeneden açılmalı Siyah Metalik....... 175.00ytl
2- GDR (Güneş Gözlük Vizorlu) Çeneden açılmalı Siyah ve Gri Met.. 170.00ytl
3- GDR (Güneş Gözlük Vizorlü) Çeneden açılmalı Kırmızı ve Siyah Mat..180.00ytl
4- LAZER (LZ6 BULLET) Siyah met. Çenelikli (Açılmaz)...........140.00ytl
5- COX (Güneş Gözlük Vizorlü) Çeneden Açılmalı Siyah, Gri Met........240.00ytl
6- COX (Chopper mod.Çenesiz) Gri ve Siyah Metalik ve Mat...........105.00ytl.
7- LEM (progeny Mod.) Siyah ve Gri met....................................285.00ytl
8- LEM (Nevada)Lacivert ve Siyah met......................................110.00ytl
9- LEM (Super Touring Mod.)............................................. ..... 90.00ytl
10- LEM (Roger Metal) Gri ve Siyah.......................................... 100.00ytl
11- LEM (Roger Tx)............................................... ................ 110.00ytl
12- LEM (Tourıng Evfashion)........................................ ........... 220.00ytl
13- LEM (Tsunami Road)............................................. ........... 265.00ytl
Not. Yukarıdaki Kaskların Model ve renklerini İnternetten bakabilirsiniz.
cobalt
26 Şubat 2007, 14:42
jameika abicim benim kullandığım kask airoh diğer markalar buna göre kalite acısından cetvelin neresindedir ? yani airoh 7 paunlık bir kask sa lem, cox, gdr, lazer in puanları nedir ?
jameika34
26 Şubat 2007, 14:47
jameika abicim benim kullandığım kask airoh diğer markalar buna göre kalite acısından cetvelin neresindedir ? yani airoh 7 paunlık bir kask sa lem, cox, gdr, lazer in puanları nedir ?
Cobalt kardeşim
Airoh kask İtalyan malı
Gdr Kask Kore Malı
Lazer Kask Belçika Malı
Cox Kask İtalyan Malı
Lem Kask İspanyon Malı
Tüm Kasklar E3 belgeli ve kaliteli
ergeser
26 Şubat 2007, 14:47
beyler bugün gidip sanayiden dişli aldım eve gelip motorun kini de söktüm işyerinde göbegini işliyecek tim ama motorun üstündeki kramiyer dişli göbekmiş. yarın geriye iade edecem işallah uyanını bulurum.
dişli degiştiren arkadaşlar dişliyi motosiklet parcacısından mı aldınız tam ölcülerde varmı işçilik yaptırmak gere kiyomu?
yardımcı olur iseniz sevinirim
balayyusuf
26 Şubat 2007, 15:18
jamaika kardeş senin şu motorun bir resmini koyarmısın şu sisler ve ön camı merak ettim ayrıca koruma demiri yerinde duruyor herhalde dimi?
jameika34
26 Şubat 2007, 15:43
jamaika kardeş senin şu motorun bir resmini koyarmısın şu sisler ve ön camı merak ettim ayrıca koruma demiri yerinde duruyor herhalde dimi?
bu foto daha önce koruma demirinin sökülmediği zamanda çekildi sislerde sinyal'lerin yerindeydi
şimdi sisler aşağıda koruma demirinin hizasında fakat koruma demirleri yok şuanda
ergeser
26 Şubat 2007, 15:46
beyler yan cantaları cıkardım nasıl durcak diye aslın da cok daha güzel duruyo ama ıvır zıvırı koymaya yerkalmıyo vede artcının kaskını koymak için yer bulamadım tekrar yerine takcam
sisisy bar takıp sırt çantası takarsam. yanları kesin cıkarırım.denemiyen varsa söküp baksın ben ce cok hoş duruyo.
ama zevkler ve renkler tartışılmaz mış.
balayyusuf
26 Şubat 2007, 16:11
Jamaika fiyatlarını vermiş olduğun kasklara taksit yaoılabiliyormu acaba?
GeCe__
26 Şubat 2007, 16:23
cobalt o kaskların kalıtelı sırası
1 lazer
2 airoh
3 cox..
balayyusuf aynaların hazırdır sıslerde bugun yarın gelıcek.
ergeser su dişli olayını bende halledemedım daha.eyer sen halledersen haberım olsun bızımkısı olmadı vıcata delıgı yokmus meyer benım aldıgın dıslıde
GeCe__
26 Şubat 2007, 17:09
tm balayyusuf öle ıstedın öle olucak:cat:
aynı zamanda aksam pasadayım cobalt ve balayusuf ıstersenız görusuruz
ya cobalt sen aktıfsın zeytınburnuna nasıl gıdebılırım serı bı sekılde:) sahılden tarıf etme orası ter oluyor bana mesea vatana gırınce acaba sagdan bı yol varmı zeytınburnuna mesela ılk gırdıgımde saga sapak var yedıkule yazıyor oacaba ordan gıdebılırmıyım?:) pasadan nasıl gıdebılecegımı bılıyorum ama oda sacma olur yanı cok dolanmıs olurum bılen varsa bı tarıf etsın zahmet olmazsa:)
cobalt
26 Şubat 2007, 18:20
gece kardes vatandan devam edersen topkapı ya gelırsın ordan sahıl yolu yazan tabelayı ızleyerek sırasıyla mevlanakapı, silivrikapı, belgradkapı ve yedikule den zburnu tarafına gırıs yapılabılır tavsıyem belgradkapıdan mınubus yolunu ızleyerek cıkman topkapı dan sahıle gıderken hemen sagda kı shell ıstasyonundan sonrakı saga gıdıs mınıbus lerı takıp ederek zburnuna rahatca cıkarsın ama mınıbuslere dıkkat et ne zaman ne yapacakları bellı olmuyor
bu arada belgrad kapıdan sur ıcıne gırersen benım onumden gececeksın demektır surun ıcıne gecınce ararsın
balayyusuf
26 Şubat 2007, 21:50
Gece paşada Cobaltla buluşursanız benide arayın Cobaltın egzos sesini merak ediyorum.:silent:
omersun
26 Şubat 2007, 22:48
Arkadaşlar herkese merhaba!
Ben Mersin'den Ömer.
Birkaç gün önce Keeway Super Lıght 150 Cc aldım ancak, ilk izlenimimin çok iyi olduğunu söyleyemem. Sizlerden yardım isteyecektim! Benim motor çalıştıktan sonra, gaz veriyorum bırakıyorum, tamamen bıraktıktan sonra elciği hafif çevdirdiğimde motor stop ediyor. Motorum ne kadar ısınmış olursa olsun bu sorun hep oluyor. Mesela ışıklarda bekliyorum, eğer aklımdan çıkarsa motorun stop ettiği rezil oluyorum. Sürekli belli bir rolantıda tutmam lazım gazı. Yoksa stop ediyor hafifce çevirdiğimde. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Ayrcıca deri çantanın da birisini yenilemem lazım. Mersin'de ya da internette Keeway'in mevcut çantasından nerden bulabilirim. Mesajınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bu sorulara cvp aldığım takdirde, sizlere birkaç sorum daha olacak. Öncelikli sorunuma çare bulmayı amaçlıyorum. Teşekkürler iyi akşamlar.
cobalt
26 Şubat 2007, 23:15
omersun arkadasım oncelıkle merhaba sl in hayırlı olsun
stop etme konusunda eger gazı bırden acmıyorsan karburator unu kontrol ettırmenı onerırım bu arada rolantı devrın nedır? rolantıde calısmasında bır duzensızlık var mı ? (gaz kolundakı bosluga da baktırman ıyı olur )
atlamısım pardon jıkle acıksa gazı kestıgınde de stop edıyo :)
cantanın orıjınalı ıcın ugrasma tanesı 90$ pıyasada cok guzel cantaların takımını 100 ytl ye alabılırsın
tanzimo
27 Şubat 2007, 03:24
Musa hoşgeldin, omersun hoşgeldin, kabuto hoşgeldin.
Omersun hiç merak etme. Tüm sorunların 1 haftaya kadar çözülür. ilk başlarda böyle oluyor. Servise götür 15 dk lık işi var o motorun. Motor yeni olunca başta problemler olur normaldir. 1 hafta sonrada iyiki almışım diye buraya yazacaksın. görürsün bak. rölanti düşükse hele de ısınmadıysa motor stop eder. (seninki ısınmış olduğu halde elciği çevirince stop ediyorsa ilkönce rölantiden şüpheleneceksin. zira sen elciği çevirdiğinde hava yakıt karışımı düzgün olmayınca pat diye gidiyor motor.)
Havalarda soğuk. Daha yeni de motor, bebek o. sen ona alışmadan o kendine alışsın bir iki piston yolunu bulsun.
şimdi rölantinin normal olduğunu varsayarsak;
cikle en ust konumda hareket etme, 10-15 sn 3000-4000 devirde tut, bi orta kademeye al. bi o kadarda ortada tut. motor ısınmış ve yavaşça gazı kestikten sonra bile, cikle ortada iken motor rölantide çalışmıyorsa rölantin düşük büyük ihtimal.
ışıklara geldin durucan, gazı bir anda kesmek de stop ettirir. motor rolantide ışıklarda durdun diyelim. gazı bir anda verirsen tak der gene atar. O el (gaz-debriyaj ayarı ki motoruna göre değişir biliyorsun) ayarı kısa bir süre zarfında oturacak. Sen önce bi rölantiye baktır. aynı problemler bende de oluyordu. hepsi geçecek :)
hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler arkadaşlar..
ergeser
27 Şubat 2007, 13:43
gece dostum dişli işni hallettim motor parçacısın da ayni dişlilerden var göbekleri ayni diş sayısı 13 te 21 dişliye kadar degişiyor. dişli yi aldım 17 dişi söktüm 18 taktım zincirede bir ayar cektim .motor oldu şahane .
gece senini dişlinin üstünde delikleri yoksa aldıgın yerden olanı ile degiştir . ordada yoksa orjinali msöküp bir atelyede 5 lik matkapla ayni yerin den deldir. sonrada metrik 6 diş çektir. ama uyan dişliyi ben bursada bulduysam sen istanbulda rahat bulman lazım
1 diş artırmak bukadar farkedermi be abi herkeze tafsiye ederim denemeden anlıyamazsınız. (tabi degiştirmeyenlere diyom) bu fikri cıkaran arkadaşa teşekkürler
ergeser
27 Şubat 2007, 15:26
gece dostum uzun yolda deneme fırsatım olmadı işallah yarın uzun yolda da denicem ama şehir için deki performans harika san ki motor hafifledi.
vites araları cok artı uzadıkca uzuyo motor.
örnegin daha önce 1 ile kalkış yaptıgımda hemen bagırmaya başlıyodu 2 yi istiyodu. şimdi ise gittikce gidiyo hele 2 ye atıktan sonra 3 e baya bastıktan sonra istiyor .
yarın müsayıt olursam şehir dışın da denicem zorlamadan hangi viteste kaç km yapacak konturol etcem sonucu yine buraya yazarım
ama fark cidi bir şekilde anlaşılıyo.. ben ce bir anönce yaptır
cobalt
27 Şubat 2007, 16:21
karburator un elden gecmesı gerekıyo gıbı bılmıyom verıyom gazı verıyom gazı gıtmıyo gitse aglatacam asfaltı ama ( yusuf hoca dövecek bizi valla ) :)
GeCe__
27 Şubat 2007, 19:36
vala dövucez haa:) bu arada ben buldum lastıklerı dubleks yaptırmak ıcın gereken yerı uskudarda bı yer bu aksam yada yarın gıtmeye calıscam iyi olur vala bılgınıze sunulur:cat:
aynı zamanda gene aksam pasaya gelıcem:)
ergese anladım dostum cok saol evet en kısa zamanda bene degıstırıcem dıslıyı kalkısta agırlasma oldumu pekı?
vıceroy
27 Şubat 2007, 19:58
ergeser dostum sonunda tavsiyeme inanan ve deneyen ressam dan sonra ikinci sl kardeşim sen oldun tebrikler...:P hayırlı günlerde kullan.
gece uzun yol demişken mersin mt nin pazar gezisinde bende vardım. toplamda 2 kişi 300 km yol yaptık. tırmanışta dahil hiçbir sorun yaşamadım. Tek sorun en küçük cc benim sl di.yolculukta sonu çektim maalesef 500-600-1100 cc lerin arasında :pr: yinede görüntümüz dikkat çekiyordu. tek tesellimiz.. :queen:
yusuf hocam bilgiler için teşekkürler.(metzeller ile ilgili.) :cat:
Kabuto uzuuun bir araştırma ve bekleme sürecinden sonra sl 150 tercihin bence doğru olmuş. iyi günlerde kullan. hoş geldin. :rendeer:
TAMER
27 Şubat 2007, 20:56
Arkadaşlar herkese selam.Uzun zamandır foruma yazı yazmıyordum,keewayi ilk alanlardan biri olarak hala kullanıyorum.İkinci motorumu aldıktan sonra dinlenmeye bırakmıştım keewayi.Şİmdi 2.motoru sattım tekrar keeway'e biniyorum.Şimdiye kadar tek problemim yeni akü taktıktan sonra sürekli lamba patlatması oldu,herhalde elektrik sisiteminde bir problem var.Şu an 6400km'de ve motor eskisine göre daha hızlı ve atak oldu:)Benim motor 2005 model ve en sorunsuz keeway serisinden olsa gerek;çünükü benden sonra alan 2006 modeli olan 4 arkaşımda baya problem çıktı,belki kullanmaylada alakalı olabilir.
Bu arada forumdaki aynalar krom görünümlü plastik olsa gerek,ben de o fiyata daha önceden almıştım fakat plastikti ve aynalarıda geniş açı değildi normal yüz aynası gibiydi kör noktası çok fazlaydı.Bende standart keeway aynaları üzerine krom uzun ayna sapları taktırmıştım hala onları kullanıyorum.Eğer bu aynalardan memnun kalmassanız bendekileri öneririm,biraz pahalı ama iş görüyor.Motorun çantalarını çıkarttım bence de çantasız daha güzel görünüyor.
balayyusuf
27 Şubat 2007, 21:39
Kabutu ve Ömersun aramıza hoşgeldiniz.
Ömersun! Arkadaşlar yapman gerekenleri güzelce açıklamışlar onları dinle.
Birde moralini bozma bende sl'imi ilk aldığımda bir moral bozukluğu yaşadım ama onu tanıdıkça çok sevdim sende seveceksin aranızda bir bağ oluşacak onu reddetme hemen.Ona sıcak davran sevilmeyi hakediyor.:cherry:
Rica ederim viceroy bugün yine gittim metzelerciye kampanya devam ediyor bilginize.
Cobaltcığım yok ya niye kızayım (asfalt ağlama meselesi) benimde aklıma geldikçe gülüyorum zaten.:cherry:
Gece dostum bu 2 nolu aynayı takmak için delikleri genişletmek gerkiyormu?
omersun
27 Şubat 2007, 22:19
Arkadaşlar tekrar merhabalar!
Valla bugün en büyük sorunlarımdan birisi, sağolsun "Gece" nickli abim sayesinde çözüldü. Buarada telaştan ismini sormayı unutmuşum, halbusekine 1 saat laf anlattı bana, özür diliyorum abi hatalıyım ismini sormamakta.
İlk sorun çözüldü yani bu form sayesinde.
Ayrıca buradan yardımcı olan diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
Çanta işinde de bir usta buldum, tamamen yırtılmış çantamı yapmayı kabul etti. En fazla 50 YTL gidecek sanırım.
Öte yandan o adam Sisi bar da yapıyormuş. Yaklaşık 50 YTL'de ona istedi.
İlk etapta çantayı yaptıracam, işim icabı kamera ve fotoğraf makinesi taşıyorum ve o çantalar bana çok lazım oluyor.
Tekrar konuşmak dileğiyle herkese iyi akşamlar!
vıceroy
27 Şubat 2007, 23:44
omersun bu işler için adresi biliyorsundur heralde...derici duran usta. hayırlı olsun. :cat: yusuf hoca ekonomik durum yüzünden mecbur beklemedeyim yoksa o fiyata metzeller kaçmaz.. :wiinkk:
kabuto
28 Şubat 2007, 01:06
arkadaslar acil sorularim war
1. jigle nerde bulamadim
2- jigle hangi konumda motosikleti calistiriyim
3- motosikletim cok kritik anlarda yokusun ortasinda viraji donerken gaz yemiyo baya zorluyorum tik diyo kaliyo yolun ortasinda
motosiklet daha 8 km de ne yapmam gerek
bugun biraz dolandim ogrenmek amaci 2 vitese kadar ciktim ara ara deviri zorladim . gazi kokledim ama ne kadar dogru bilmiyorum
GURAY
28 Şubat 2007, 02:44
slm arkadaşlar ben istanbuldan güray 8 aydır sl kullanıcısıyım ergeser arkadaşım benim motor bursada da bu dişli olayını bir anlatabilirsen bana sevinirim olmazsa bursada bir buluşuruz ama anlatırsan sevinirim
GeCe__
28 Şubat 2007, 11:24
omersun ne demek ya adım ıbrahım:)
kabuto ıjgleyı bulamadınmı:) neyse olabılır tabı hemen söyluyorum umarım bulursun:)
1 oturdugun koltugunun hemen altında kalıyor yanı sol tafarta ve ıcerde kalıyor sıyah bısey
2 jıglenın 3 konumu var bırı en eltta oldugunda jıgle kapalı iki ortada oldugunda jıgle yarım acık üç ise en ustte oldugunda jıglen tam acık ben sabahları hemen en sute alıyorum öle bıkaç kere gaz verıyorum sonra hemen bı ortaya alıp öle yola cıkıyorum bıkaç dk öle bınıp yolda gıderken hemen elımle assaga ıtıp kapatıyorum.durdgum yerde kısa durduysam zaten jıgle kapalı benım motor hemen calısıyor yada tekrar en uste alıyorum bazende oraya alıp calıstırıyorum tabı 4-5 marsta anca calısıyor suan kıs ayı yaz gelsın cok daha rahat calısır olay bu yanı kardes.ama samkın jıgleylen gezme hem yuksek benzın gıder hem motor gıtmez ok.
yokus olayını pek anlıyamadım ama bence sen jıgle acık gıdıyorsun gıbıme gelıyor:) uuııyyyyy daha 8 kmde onun daha gözlerı bıle acılmamıstır:mrgreen:
obkavi
28 Şubat 2007, 11:29
yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz ayrıca dostlar sizede selam
arkadaşlar bizim motorların muayene süreleri ruhsatta 1 yıl yazıyor malum benimki bu ay doluyo ama yeni kanun nçıkmış 3 yılda bir yapılacakmış ruhsatın değişmesi gerekiyomuş bilgisi olan varmı
GeCe__
28 Şubat 2007, 11:31
haa rodaj olayı ben ısımdır dostum:cat: devamlı vıtes degıstır sabıt bır devırde kalma 2. vıtes olmaz hep yaw cıkıcaksın 3-4-5 ara ara gaz verıceksın 70-90 arası göruceksın ama görup hemen orda bırakıcaksın yavaslıcaksın devamlı frenlerıne bas ama sakın guvenme suanda ne lastıge ne frenlere.yanı butun parcalarının bı gusel bırbırıne oturması lazım onun ıcınde ne yapıcaz devamlı vıtesler degısecek aynı devırde gıdılmıcek frenlere devamlı basılacak fln benden bu kadar vala varsa eksıgım arkadaslar yazar sımdılık aklıma gelenelr bunlar
ya ergeser,vıceroy banada bı ayarlasanız kargoya versenız olmazmı:) benım pak vakıt yok ya arastırmaya bulmaya fln neyse ucretı hesaba yatırırız.
obkavı o konu hakkımda bıraz bılgım var yaklasık 1 ay once sıtede cok konu olmustu dolayısıyla dedgın sey dogru bende de 1 sene gecerlı onumuzdekı ay dolucak kımılerı söle yaptırmıs en yakın muayene ıstasyonuna gıdıp orda uzattırmıslar herhangı bır sakıncasıda yokmus benımde aklımda bu olay yapmak lazım
sölemeyı unuttum arkadaslar ben 2 numaralı aynayı taktım supppeeeerrr oldu vala:P herkese tavsıye ederım arkayı yan tarafı rahatlıkla görebılıyorsun ve ayrıca motorada cok yakıstı balayusufcum evet diş acılması gerekıyor 2ve 3. nolu aynalar ıcın ama 1 nolu ayna ıcın diş acılmasına gerek yok öle takılabılıyor, haydıyın mıllet nerdesınız yaa:P
ergese sehır dısına gıttınmı kac bastın:) benım 130 fln basıyor artık onu takınca heralde ıbrenın sonunu görucem:cherry:
kabuto
28 Şubat 2007, 13:31
abi motor beni cok uzdu ilk oldugu icin beklentilerim briaz fazla kaldi heralde motoru kaldirmak baya problem debrijay milimetrik olarka son noktaya kadar yavasca birakmadan olmuyo bide gaz weriyosun teklicek gibi oluyo. bilmiyorum ya isallah daha yeni odlugu icin boyledir.
ergeser
28 Şubat 2007, 13:44
gece hava yagışlı deniyemedim.evde formu okuyom maaalesef.
130 he harikka ben 110 nun üstüne cıka mamıştım ama bakalım şimdi ne olacak. kalkışta bir problem olmadı sanki daha iyigibi geldi.
GURAY şanzıman cıkışında zincirin takılı oldugu dişli. orjinali 17 diş ,18 dişini taktık. BURSA da gençosman postanesi karşısında pazar yerinin hemen girişinde sol tarafta motosiklet parçacısı var. ordan temin ede bilirsin.ama istersen yinede buluşa biliriz.
GeCe__
28 Şubat 2007, 13:58
vay eskı slcı dostum :queen: :queen: :queen:
kabuto sen benım yazdıklarımı uygula bısey olmaz.aynı zamanda dedıgım gıbı acaba sen jıgle acıkmı gıdıyorsun bıde o var:silent: debrıaj sanırım gec kavrıyo o sorun degıl 20 sn işi var onun. zamanla zevk almaya baslarsın merak etme
ya ergeser senden bı rıcam var oranın bana telını verebılırmısın? konusayım barıde orayla kargoya versınler.aslında benım abımde bursada oturuyor heykele yakın bı yerde ama sımdı adamın ısı gucu var sölemek ıstemıyorum:)
yaza dogru bı bursa gezızı yapıcam zaten o zaman kısmetse görusurz
http://img201.imageshack.us/img201/7062/nolanxf0.jpg (http://imageshack.us)
bu ısı kafaya takmıstımda resım eklemeyı becerdım ehhe:mrgreen:
uzunkopruden edırne merkeze gıden bı yol:) yardırıyorduk gestıgımız seker bayramında gıtmıstık
motorun son halıylen bı kac resım cekıp gönderıcem ıns.:)
balayyusuf
28 Şubat 2007, 15:03
Gece şu iki nolu ayna için dişmi açıldı yoksa matkapla aynaların takıldığı yer mi genişletildi ve bunu kim yaptı Menderes ustamı bu konuda beni aydınlatırsan çok sevineceğim.:silent:
Cobalt Cumartesi benim iş çıktı Eşimin işi var ben evde çocuk bakıcam anlayışla karşılarsın inşallah Menderes ustaya gelemiycem seninle maalesef tekrar özürler.:rendeer: Ama öteki hafta sonuna kalacak olursan sanırım engel çıkmaz :cat:
GeCe__
28 Şubat 2007, 15:16
yaw yusufun alem adamsın haa:)) ha matkapla acılsın ha dişli acılsın ıkısıde aynı sey benım ıcın:mrgreen: tabıkı menderes yaptı daha dogrusu aldı motoru göturdu bı tanıdıgına actı dişliyi artık maktaplamı actı keserlemı actı bıcaklamı actı bılmıyorum ama sonucta bısey actı:P ve cok prof acıldı cunku hıcmıhıc bellı olmuyor mumkun degıl taş gıbı sapa saglam oldu aynı zamanda
balayyusuf
28 Şubat 2007, 16:04
yaw yusufun alem adamsın haa:)) ha matkapla acılsın ha dişli acılsın ıkısıde aynı sey benım ıcın:mrgreen: tabıkı menderes yaptı daha dogrusu aldı motoru göturdu bı tanıdıgına actı dişliyi artık maktaplamı actı keserlemı actı bıcaklamı actı bılmıyorum ama sonucta bısey actı:P ve cok prof acıldı cunku hıcmıhıc bellı olmuyor mumkun degıl taş gıbı sapa saglam oldu aynı zamanda
Yaw Gece ben ayrıntılara biraz fazla takılırım yapılacak iş önce kafama yatmalı o nedenle soruyorum ama havaların güzel olduğu bir zaman Menderese gideyim o zaman halletsin benim aynalarıda arka görüş sağlam diyorsun yani süperrr ozaman. Senin değerlendirmelerin önemli bizim için.:cat:
GeCe__
28 Şubat 2007, 16:14
arkayı gayet net görebılıyorsun öle öne egılıp fln bakmana gerek kalmıyor yanı ben cok memnun kaldım emınım sızlerde kalırsınız:bounce:
ya arkadaslar sıkıntıdan mondıal topıgını okudumda son sayfasını mıllet 18 mart canakkale gezısıne hazırlanıyorlar ne dersınız sızce bızde gıtsekmı? fenada olmazdı aslında:mrgreen: bırde cocugun tekı bızım camdan takmıs kendı mondıalıne zuahhaha:P
ali_sener
28 Şubat 2007, 16:51
herkeze selamlar, arkadaşlar uzun zamandır bir motor almayı düşünüyorum öncelikle ehliyete yazıldım inşallah mayıs ayı içinde alacağım, formlarıda uzun zamandır takip ediyorum görünüş olarak ve burayı okuduktan sonra bende bir sl almaya karar verdim, şimdiye kadar motor kullanmadım, yazıldığım sürücü kursunda da vitesli motor yok, motor öğrenmek için ne tavsiyelerde bulunursunuz, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
GeCe__
28 Şubat 2007, 17:22
dostum hangı ılde oturuyorsun? vala yazıldıgn kursta vıteslı motor olmaması hos degıl neyse bunun kursu var gıdersın yazılırsın ve ogretırler yanı baska yol yok yada bı arkının vıteslı motoru varsa ogretsın sana hıc zor bısey degıl.
bu arada aramıza hos geldın:bounce:
vıceroy
28 Şubat 2007, 19:40
Arkadaşlar pazar günü mersin mt ile silifke taraflarına doğru yolculuk yaptık. İçlerinde yanlış hatırlamıyorsam an küçük cc bendeydi. Arkadaşları yakalmak imkansızdı :) Ben iki motoruda devirli bir şekilde satayım diyorum. keeway super shadowda gözüm var. Hem 250 cc olunca çekişide iyi ,titreşimide çok az. Deri aksesuar ve koruma demiri taktımmı iş biter diyorum. Merak ettiğim şu:
1. mondial 125 mt 9000 km de ağustos sonuna kadar garantisi devam. sıfırı 2.450 görünüyor ben 1.000 ytl istiyorum.(2005 model)
2. sl 150 2007 model 2500 km de kaç para eder? Bunları almak isteyenler varsa özelden paylaşalım da satalım diyorum.
İdeali yakalayana kadar bu al-sat işleri resmen zarar yahu!! :silent:
alaaddin
28 Şubat 2007, 20:40
slm beyler ben 9 ay önce sl 150 aldım deneyimlerimi anlatayım size ilk başta motor çok güzel hiçbir yerinden ses gelmiyor fakat 100 km yi geçince cangur cıngır sesler başlıyo başka 150cc lik motorlar yokuş yukarı 5 4 3 düşerken bu motorda seri olarak 5 le çıkabilrsiniz motor kısmı çok sağlam fakat bütün bağlantı noktaları maliyet düşsün die çok .nce ve titreşimden kırılıyor genel olarak motor ii şimdi gelelim benim sorunlarımı şöyle sıralayım size ilk arızayı depo delinerek verdi servise gittim motor tam olarak 45 gün depo bekledi ve eninde sonunda geldi ama 45 gün benden gitti diğer deişen prçalar ise 2 defa debriyaj balatası 1 defa motor koruma demiri akü bağlantı demiri regülatör bağlantı demiri karbürütör kapağı bağlantı demiri egzost vidaları direksiyon üst kelepçesi arka cant krom kapak ve en son olarak beceriksiz servisler yüzüne motoru yedim değişen parçalar silindir piston sekman takımı alt üst piyon takımı süboblar sizce şimdi söyleyin bana bu motor iyimi kötümü ve en son olarak bu arızaları bildireli 40 gün olmasına rağmen benim motorum serviste yatıyor sizce normalmi bilemiyorum motoru alalı 9 ay oldu serviste tamirde geçen süre 3 ay bunları motomax yetkilisi OZAN BEY , ESRA HANIM,UĞUR BEYE bildirmeme rağmen bi sonuç alamadım ve hala motor bozuk serviste yatıyor sl 150 alacak arkadaşlara ve sl 150 kullanıcılarına duyrulur hepine saygılar dilerim
snrtrt
28 Şubat 2007, 20:48
ozan ilgileniyor genelde ama .... bilemiyorum
bence biraz şans işi benim tek sorunum elektriğin gitmesi ve değişmesi oldu
vidaları sıkıcaksın arada.. balata kaçırıyor o herkezde var
ozan ilgileniyor genelde ama .... bilemiyorum
bence biraz şans işi benim tek sorunum elektriğin gitmesi ve değişmesi oldu
vidaları sıkıcaksın arada.. balata kaçırıyor o herkezde var
bide gecce hocam aynalar için gelemiyorum maçım çıktıda daha sonra kısmetse değiştirmezsek motoru o zamana kadar geliriz yanına
GeCe__
28 Şubat 2007, 20:51
alaaddın bu ıs bıraz kullanmayada bakar dostum bılemıcemkı acaba senın sansınamı baksana motor aksamı bıle degısmıs gercekten hos bısey degıl ama genede bısey dıyemıcem bızımde alalı 1 sene oldu baskalarında 1 seneyı gectı hatta neredeyse 2 sene olanlar var hıc bır sorun yasamıyorlar sen sanırım ıstanbuldan degılsın belkı servıstekı ustalar hıc ii degıl ne dıyeyım yanı uzuldum benımde benzın deposu degısmıstı sadece 2 gun sonra geldı öle bı sorun hıc yasamadım neyse gecmıs olsun acık acık yazmısın bazı ufak tefek seyelrde oldu bende ayrı konu ama gelıp gecıcıydı suan benım motorum gayet cok temız menderesı bılen arklar sorabılırler yanı
vıceroy sen takmısın super shodawa neyse hayırlısı neyse o olsun kardes senın motorda tahmıne göre sıfırı her yerde degısıyor ama 2-2.5 mılyar arası eder:bounce:
tamam snrtrt ne demek ıstedgın zaman gelebılırsın aynanın cok önemı yok cayımı ıcmeyede beklerım ama bende kacırma sorunu yok balata degıstıkten sonra bılgıne sunulur:)
kabuto
28 Şubat 2007, 23:07
acil olarak ogrenek istedigim bi kac sey war arkadaslar
1- motosikleti uzaktan calistirmasi ise yaramiyor yani calismiyor. neden olabilir
2- bugun motosikletle dur kalk calisirken stop ettim motosikleti sonra bos vitese alamadim ne yaptim ne ettiysem girmedi kontak acip kapattim debriyaj vitese abanma 1 e geciyor 2 e geciyor ama bosa gelmiyor bi turlu 20 dakika ugrastim sonra sansa duzeldi arada bi basima geliyo budurum bosa gecmeme vites direniyor resmen neden kaynaklaniyor bu??
3- ogun param kalmadi ilk gun 5 ytl lik benzin aldim motosiklete 1-2 km yol yaptim yapmadim motor tam viraj donucekken gaz yemedi ylun ortasinda kaldim canimdan oluyodum.
4- dun 4 ytl lik benzin aldim 2. kirmizi cizgiye geldi 1-2 km yol yaptim ertesi gun motosiklet calismadi. bugun 10 ytl lik benzin aldim benzin deposu yariyariya dolmsutu analmadim bu ne is bunun nedeni ne olabilir
5- debriyaj cok gec kavriyo cogu zaman bu yuzden stop ediyo makina ya cok hizli kalkicaksin yada stop edicek . trafikte yavas yavas bir seyir izlemye kalksam beni linc ederler . bunu nasil duzelticez
6- motosikleti alirken aldigim yerden kaynakli ufak tefek cizikler vardi grenajda adamlar yapmamis onlari yapicaz demislerdi onlar sonradan satis esnasinda basima bela olurmu
acikcasi 3.200 pesin werdim aldim motosikleti ama su anda butun hevesim kacmis durumda . bu problemler yarinda devam ederse motosikletimi iade edip uzerine kredi alip araba almayi dusunuyorum ne yapicam bilimyorum . yardim edinnn lutfen
balayyusuf
01 Mart 2007, 01:10
Kabutu kardeş sen fazla aceleci davranıyorsun sanırım birazda acemilik var git motorunu bir servise götür ayarlasınlar bahsettiğin meseleler tamamı ayarsızlık ve heyecan başka bir şey değil öyle moralini bozma hemen vallahi billahi iyi motor bizim bu sl piyasada ne dandik aletler var bilemezsin uzaktan çalışma meselesine gelince üzerinde elektrik sembolü olan düğmeye bir defa basarsan çalışmaz ona 1 sn aralıkla 2 kez basacaksın ayrıca motorda sıcak olacak yani sabah ilk çalıştırmanda o düğme işe yaramaz çalışırkende durdurmak için ortada ki üzerinde açık kilit sembolü olan düğmeye bas ve birazda moral sahibi ol acele etme sabırlı ol,İyi motor kullanan tecrübeli birindende destek al ayrıca alete zaman tanı daha çok yeni silindir piston vs herşey alışacak biraz yol yapman lazım sonra pişman olacağın acele bir karar alma biraz sakin ol hallolacak herşey Sl'i yeni kullanan herkes bu benzer sıkıntıları yaşar normaldir.:cat:
Ömersun eğer önceden B grubu ehliyetin varsa sürücü kursu 150-170 ytl civarı para alır sağlık raporu 50 ytl civarıdır yazılı sınav harcı 30 ytl dir direksiyon sınav harcıda yaklaşık 30 ytl sertifikayı alınca ehliyet için trafik 90-100 ytl civarı alır hepsini toplayıver bir zahmet
tşk ettim ergeser dostum yalnız bir sorum daha olacak bu 18 lik dişliyi taktığımızda motorda ne gibi değişiklikler oluyor acaba rica etsem söyleyebilirmisin arkadaşlar birde buraya resim nasıl konuluyor
cobalt
01 Mart 2007, 01:59
*viceroy : hocam acele etme super shadow alacagına 3-5 neyse ekle landcruiser al benim tavsiyem bu olur motomax ın ayazagadakı showroom unda aletı gordum hatta tepedıne decıktım ama calıstırma ya ızın alamadım :) guzel makına
*Kabuto : arkadasım motoru yenı almıssın henuz o dıslıler parcalar daha alısma asamasında bu zamanlarda bosa almada bıraz sorun olabılır benım motor 6000 de bazen gecmek ıstemıyo bosa debrıyaj ı sık 10-20 cm hareket et tık dıye gecer 3000 ytl lık makıne den 50.000 lık harley performansı beklememek lazım bıde benzın gostergesı senı yanıltmasın yarım deponun altına ındıgınde cok hızlı duser 1/2 gordugun aslında 1/3 tur ,nekadarlık benzınle ne kadar yol yapabılecegını dene ( yolda kalmayı goze alarak) ben bır depo ıle 450 km gıdıyorum daha fazla zorlamak yolda kalmak demek olur :P
*aladdin: arakdasım uzuldum motorunla bukadar sorun yasamana gecen gun karburator kapagı dedıgın sagdakı gereksız yuvarlak kapak elımde kaldı :P gordugum sl lerden %60 ında bu kapak yok kımı yolda dusurmus kımı benım gıbı evde bı kenara atmıs
ne zaman kı motor ıcın soyle helalınden 10bin ytl olur elımde o zaman gusel dragstar tarzı bısıı alırım :)
GeCe__
01 Mart 2007, 11:01
kabuto sana bısey söylemıcem dilimde tüy bıttı ama eyer ıstersen sneınle bulusabılırız içini rahatlatırım:bounce: araba ile motor cok farklı sey bı kere o nerden cıktı.
ali_sener senı ıstersen bızım burdakıne yonlendırebılırım ama sana uzak kalabılır kızıltoprak surucu kursu tanıdıktır benım.aynı zamanda vıteslı choper var hemde hyosung:) ama kadıköyde fln muhakakk bulursun yada umranıyede de vardır
GÜRAY bıkaç sayfa gerıye gıtsne? orfda sordugun sorunun cvpları fazlasıyla yazıor
ömersun b ehlıyetın yoksa yandım ama:mrgreen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO